Alaikäiselle töitä

097823

Heippa! Kuten varmaan tekin tiedätte että alaikäisten on TODELLA vaikea saada mistään mitään töitä ja aina oletetaan että alaikäinen ei ole vielä valmis. Itse olen monet kerrat nähnyt erillaisissa ryhmissä/netissä eri sivuilla alaikäisiä hakemassa työtä ja haluaisi saada kokemusta.. itse olen 16-vuotias ja olen todella kiinnostunut kokeilemaan kaikkea uutta, esim vanhusten auttaminen. Raha ei ole tärkein, vaan kokemus ja ilo saada auttaa ihmistä kuka tarvitsee apua tai ei itse pysty tehdä asioita, siivoominen, eläinten hoitaminen ja kaikki muut ok, mutta harvoin otetaan kokemattomia/alaikäisiä vaikka osaisi hommat hyvin. Ja kun vapaa-aikaa on todella paljon koulun jälkeen kun ei ole mitään harrastusta tms. Sattuisiko kukaan tietämään ketään kuka tarvitsisi apua? eläinten hoidossa, kotona, lasten hoidossa? tai tietääkö kukaan mitään nettisivuja mistä sattuisi löytymään jotain linkkejä tms? Mulla on myös kaveri joka on 19-vuotias ja hänkin erittäin kiinnostunut jostain työstä koulun ohella.
Hänellä on kokemusta vammaiskotipalveluista ja ollut esim kaupassa työharjottelussa ja vaikka missä. Lisätietoja saa vaikka sähköpostissa. Laitathan vaikka kommenttia jos olet kiinnostunut avusta tai tiedät kuka/mistä voisi löytää jonkun kuka tarvitsee :)

4

119

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Työllistäjä

      Ootko tyttö vai poika
      2.missä asut

    • Hei,
      Työn löytäminen nuorena ja etenkin alaikäisenä on haastavaa, mutta ei toki mahdotonta. Kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä eri paikkoihin ja kysyä olisiko heillä tarjota jotain tehtävää ikäisellesi. Esimerkiksi MLL järjestää lastenhoitokursseja 16 vuotta täyttäneille, jonka käytyään voi heidän kauttaan hoitaa lapsia perheissä.(http://www.mll.fi/mll/koulutukset/lastenhoitokurssit/) Olisiko tämä mahdollista myös asuinpaikallasi? Kesäisin myös monet yritykset työllistävät alaikäisiä esimerkiksi parin viikon jaksoiksi.

      Etenkin erilaisia vapaaehtoistyön tehtäviä luulisi löytyvän myös ikäisellesi, vaikka niihinkin osaan vaaditaan täysi-ikäisyyttä. Vapaaehtoistehtävien tai erilaisten koulun harjoittelujen kautta voi löytää hyvin töitä eikä niistä ainakaan haittaa ole työnhaussa.
      Toivottavasti löydät jotain tehtävää itsellesi.

      Mari
      NettiSaapas, Helsinki

    • lopetanyt

      Jos töitä (rahaa) haluaa, alaikäinen saa helposti töitä. Suoramarkkinointi eli puhelinmyynti on hyvä tapa aloittaa, jos kestää painetta ja paskaa duunia. Palkka kyllä kampanjasta (eli myytävästä tuotteesta) riippuen hyvä. Itse sain takuutuntipalkkaa 5,15€ provisio 40€/kauppa. Tosin mitään auttamistyötä tämä ei ole.

      Koiran ulkoiluttaminen, marjojen poimiminen, jouluapulaisena toimiminen ym. myös hyviä tulonlähteitä nuorelle. Kokeile ihmeessä!

    • lidlionlöuhä

      Haen 4-H:lle kerhonohjaajaksi. itse saan 10 euroa viikossa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      17
      1225
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe