Mika suuntaus ja miksi

kui22

Kotikaupungissani on tukku seurakuntia/suuntauksia: On Ev.lut, Ortodoksit, Katoliset, Helluntailaiset, Vapaakirkko, Metodistit, Babtistit, Adventistit, on Missionskyrkaa, Sionia, citysrk:ta, on ainakin ollut Keidas:srk, Pelastusarmeija on ja pahnan pohjimmaisina tietty useitten vihaamat Mormonikirkko ja Jehovantodistajat, niin ja varmana vielä lisää suuntauksia joista en tiedä tai en muista ja tietty kaikki herätysliikkeet päälle, esim. Rauhanyhdistys . -Oiskohan Elämän Sana srk:kin vielä..

Mihin näitä kaikkia tarvitaan tälläinen kasa, jossain muualla niitä on vielä varmaan tuhottomasti lisää.

Kaikki nämä ovat enemmän tai vähemmän erimielisiä ainakin joistain asioista sekä painottavat ainaki eri R:tun paikkoja eritavalla, elleivät suoranaisesti kiistä toistensa näkemyksiä ts. eivät hyväksy toisiaan alkuunkaan.

Löytyykö tuosta listasta paikka jossa saa oikeaa opetusta vai mitä pitää etsiä,ykshän se vain on se oikea josta tietty? saa sitä oikeaa opetusta -Näitä aika monet toitottavat.

Kenet siis Jumala näistäkin ottaa ja kenet jättää, se on suunnattoman ongelmallista lähteä sitä arpomaan, vai mitä mieltä ollaan. Vaikka totta on sekin että löytyy niitäkin jotka kokevat olivatpa he sitten noista minkä tahansa kannattajia - ovansa juuri siinä oikeassa porukassa.

Mutku ne ei voi olla kaik' eihän, niin ketkä noista kokevat aivan väärin?

92

510

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuossa joukossa on varmasti useita hyvää Raamatunopetusta antavaa seurakuntaa. Erot varsinkin protestanttisten suuntausten välillä ovat loppujen lopuksi aika pieniä. Sinähän voisit tehdä vaikka lähikuukausiksi suunnitelman, että kävisit vuorotellen kaupunkisi seurakuntien tilaisuuksissa. Kun muutaman kerran olisit kaikissa käynyt, alkaisi ehkä joku tuntua sinulle kaikkein läheisimmältä.

      Siunausta hengellisen kodin etsintään!

      • kui22

        "Sinähän voisit tehdä vaikka lähikuukausiksi suunnitelman, että kävisit vuorotellen kaupunkisi seurakuntien tilaisuuksissa. Kun muutaman kerran olisit kaikissa käynyt, alkaisi ehkä joku tuntua sinulle kaikkein läheisimmältä. "

        Totta, noinhan se Mieleinen srk-yhteys haetaan. Mut mitä sitten jos tunne on väärä vai käykö todella oma valinta näillä markkinoilla.

        Tällä palstalla on tullut miljoonasti esille se ikävä tosiasia että kaikkien hengellinen "koti" ei kelpaa.

        Ja miksi noita hengellisiä "koteja" pitää olla noin tuhottomasti jos ei ne palvele Vain sitä mistä ihminen sattuu tykkäämään? Osaatko sanoa tai ootko miettinyt asiaa tuolta kantilta kun ne kutenkin keskenään riitelee Jumalan suositummuudesta enemmän tai vähemmän.

        Kuka minua mollaa väärästä Valinnasta/uskosta, jos mua alkaakin miellyttämään vaikka Mormonikirkko tai Adventistit ja heidän näkemyksensä?

        Näitä asioita pitäs oikeesti ajatella loppuun asti, sitä toivois. Kumpa se siis olisikin noin yksinkertaista ihmisten kesken kuin nyt sanot. Mua häiritsee eniten se kahnaus jota käydään uskovien keskenkin, saati sitten mitä ajatellaan niistä jotka lasketaan "ulkopuolisiksi" - mä en voi ymmärtää sellasta.


    • Herätyys

      Herra Jeesus kehoitti uskoviaan etsimään ihan ensin Jumalan VALTAKUNTAA ja Hänen, kaikille hyväksi vanurskautta. Sanoi että sen ohessa teille kaikki muukin tulee ja annetaan, mitä Oikein, kakille, ja kaikelle Luojan hyväksemme luomalle hyväksi, Raamatun UT opetusten ja ohjeiden mukaisesti elämässä tavitaan, kullekin turvalliseksi ja turvatuksi, kaikinpuoliseksi kestäväksi hyvinvointi elämäksi ja tulevaisuudeksi riittävästi, jopa yltäkylläisesti.

      Ei kehoittanut etsimään eri nimsiä, erimielisiä, Jumalan Sanan vastaisetsi eläviä ja toimivia ns. "seurakuntia". Vaan yhtymään Hänen apostolisia seurakuntiaan / sitä Jumalan valtakunta yhetyden ja yhtenäisyyden jokaista jäsentään myöden Raamatun UT mukaisuudessa / Hänessä mahdollistavaa pelastukseksi Krist. vaihtoehtoa rakentavaksi.

      Jeesuksen nimessä... tähän em. mukaiseen, Raamatun UT mukaiseen Kristillisyyteen herätykseksi sanoman tuojaksi, ja sen pelastukseksi Krist. vaihtoehtoa rakenmaan alkamisen puolesta puhuvaksi ja toimivaksi kutsuttu / näyllä armoitettu vähäinen, Totuudessa pysyvä ja mukaisesti elävä ja toimiva palvelijansa ja seuraajansa.

    • NiinTahiNäin2

      Ihmisillä on tapa muodostaa henkilökohtaisia tulkintoja ja näkemyksiä, jos jonkun tulkinta saa kanattajia ja siitä aletaan tekmään omia tulkintoja, syntyy uusiduuntaus. Hjaantumista oli alkukirkon aikanakin, silloin alettiin piämään kirkolliskokouksia ja pakottamaan ihmisiä uskomaan muottiin. Siiyä ei seurannut mitään vasn kun talousvaikeudet js politiikka sotkeutuivat uskontoon syntyi näiden kaikkien seurauksfna ristiretket joyka myös olivat vastalausd nopeasti leviävälle ja vahvalle islamin uskolle. Ei kuitenkasn ole yhtä täpää uskoa dikä yhtä tapaa tulkia ja onhan Sumessakin 5,5 miljoonas eri opin tulkintaa. Jopa ateisteilla on oma tulkintansa, ukokas pois.

      • kui22

        Niin Ihmislähtöistä(kö) lopulta kaikki mut sinä taidat oikeasti miettiä asioita plussat siitä! Minua vaan häiritsevät mielettömästi riitely ja kahnaukset näistä asioista elikä loppua näy.

        Ei olekaan yhtä oikeaa tapaa, mutta kun se ajatus istuu itsepintaises. silti kehotetaan hakemaan itselleen sopiva "koti" heng. piireistä eikä siinä paljoa mietitä. Kaikki kuullostaa niin perin ajattelemattomalta..


    • NiinTahiNäin2

      Kenet sitten Jumala ottaaa ja kenet jättä?
      No ensinnäkin olen inhonnut tuota kohdasta siitä syystä että se on käännetty väärin sillä toisin käännettynä siinä puhutaan että toinen pysyy ja toinen luopuu, eikä ketään ylös temmata silläkuten Jeesus opetti , on Jumalan valta kunta sisällä ihmisessä eikä ihmisen pojan paljastamisen päivänä voi siksi sanoa että se on tuolla tai että se on täällä. Mutta äin on taas yksi tulkinta.

    • NiinTahiNäin2

      Minä annan neuvon ja siksi kuule; Kuule sydäntäsi ja seuraa tunteitasi, löydät sen oikean sieltä mikä sinulle on sopivin. Varo kuitenkin joutumasta ansaan.

      • kui22

        Hyvä neuvo. kiitos! Kumpa kaikki soisivat..


      • 124c1234c
        kui22 kirjoitti:

        Hyvä neuvo. kiitos! Kumpa kaikki soisivat..

        Ei löydy ihmisen sydämestä tai tunteista oikeaa totuutta. Me olemme kaikki syntisiä. Yksin Jumala kykenee meitä johtamaan oikeaan, JOS haluamme Hänen totuuttaan etsiä ja seurata.


      • kui22
        124c1234c kirjoitti:

        Ei löydy ihmisen sydämestä tai tunteista oikeaa totuutta. Me olemme kaikki syntisiä. Yksin Jumala kykenee meitä johtamaan oikeaan, JOS haluamme Hänen totuuttaan etsiä ja seurata.

        No kerro miksi kehottavat etsimään itselleen sopiva hengellinen "koti", mitäs silloin kuunnellaan -alussa luetelluista voi valita täällä. Minkä itse olet löytänyt "kodiksesi"?

        P.s. Ensimmäinen neuvoja kehotti kiertämään kaikki läpi ja sitten valoimaan se mikä parhaalta tuntuu, ajattele nyt tätä soppaa edes vähän.Tässä on nyt se hyvän ja oikean paikan löytämisestä kyse, mitä jos löytää väärän paikan? Lue aloitus.


      • kui22
        kui22 kirjoitti:

        No kerro miksi kehottavat etsimään itselleen sopiva hengellinen "koti", mitäs silloin kuunnellaan -alussa luetelluista voi valita täällä. Minkä itse olet löytänyt "kodiksesi"?

        P.s. Ensimmäinen neuvoja kehotti kiertämään kaikki läpi ja sitten valoimaan se mikä parhaalta tuntuu, ajattele nyt tätä soppaa edes vähän.Tässä on nyt se hyvän ja oikean paikan löytämisestä kyse, mitä jos löytää väärän paikan? Lue aloitus.

        Korjaan: Valitsemaan.

        Jos Jumala on antanut sun löytää just se oikea paikka niin etkö ymmärrä että sun täytyy kertoa missä se on. Tässä tuntuu taas kerran siltä että just sulla on joku salainen oikea paikka löytynyt koska SINÄ ole oikeesti halunnut ja muut sitten eivät jotka eivät ole samaa paikkaa löytäneet, näinkö ajattelet??

        Olet oiva esim. siitä mikä näissä asioissa on se joka on viheliäisintä, se joukko joka luulee olevansa muiden yläpuolella oman erinomaisuutensa tai otollisuutensa tähden. Jotain siis olet enemmän tehnyt kuin ne muut, ainakin HALUNNUT enemmän kuunnella Jumalaa?


    • Ei sinun tällaisia kannata edes miettiä, eikä varsinkaan ihmisiltä kysellä. Kysy mieluummin Jumalalta, mihin Hän haluaa sinut johdattaa, ja luota siihen, että Hän todella haluaa tehdä ja myös tekee sen. Sinä et voi määrätä, miten ja milloin Hänen täytyy se tehdä, vaan Hän haluaa johtaa sinun etsimistäsi ja löytämistäsi. Sinun tehtäväsi on ainoastaan kasvaa luottamaan Häneen.

      Ei ole mitenkään väärin käydä vaikka useankin eri seurakunnan tilaisuuksissa. Raamattu neuvoo joka tapauksessa, että kaikki tulee punnita - myös kaikki siinä "omassa" seurakunnassa sanottu ja opetettu - ja pitää sitten vain se, mikä hyvää on. Rukouksessa ja Raamatun sanan valossa punnitset Jumalan kanssa sen, miten mikäkin opetus tulee ymmärtää, ja että tuleeko se säilyttää vai unohtaa.

      Älä unohda, että ihmiset, myös uskovat, ovat kaiken aikaa saatanan valheille, houkutuksille ja kiusauksille alttiina. Yksi tällaisista valheista on ajatus siitä, että voisi olla olemassa vain yksi seurakunta tai seurakuntien joukko, jossa sitä oikeaa oppia opetetaan ja harjoitetaan. Merkittävä on myös ihmisessä esiintyvä pyrkimys etsiytyä samalla tavalla ajattelevien joukkoon ja alkaa sitten pitää muita jotenkin huonompina ja vähempiarvoisina. Näin rakennetaan raja-aitoja, joilla saatana pyrkii luomaan hajaannusta uskovien joukkoon niin, että se lopulta saisi jokaisen yksilön yksin, erilleen, jolloin kukin yksilö olisi sille mahdollisimman helppo uhri.

      Ajatusta useista eri seurakunnista voi katsoa niinkin päin, että on ihmiselle vain hyväksi, että meillä on mahdollisuus muodostaa useita seurakuntia. Koska me olemme syntisiä, niin yrittäessämme väkisin pysyä yhdessä me lopulta päätyisimme vain repimään toisemme kappaleiksi. Ajattelemisen arvoinen tosiasia sekin.

      Totuus on yksi. Oikeaa oppia ON olemassa. Raamattua voi lukea monella eri tavalla - myös oikein. Erilaisten ihmisten joukoista oikean opin kultaa löytääkseen täytyy seuloa melkoinen määrä hiekkaa, mutta onneksi sitä kultaa kuitenkin on monessa eri paikassa.

      • kui22

        Totuus on yksi. Oikeaa oppia ON olemassa.

        Tahdot siis sanoa että ei ole niin väliä mihin kuuluu vaik toiset on eittämättä väärässä, koska Vain yksi on Oikea Oppi - siis mikä tai kenen/keiden srk, tiedätkö Sinä sen?

        Puhun näistä fyysisistä paikoista joissa kokoonnutaan ja opetusta saadaan ja joille ihmiset ovat antaneet nimen, esim. hellutailaisuus.

        Kun koko ajan vaan takutaan näitten oikeaoppisuuksien kanssa joita on satoja - eihän siitä voi tulla lasta eikä ......, niin se ärsyttää, kummastuttaa ja ihmetyttää eniten. Varmaan mitkään muut ihmisyhteisöt eivät mollaa toinen toistaa ja sivullisiakin enempää kuin uskonyhteisöt, silti en sano että tämä olisi kaikkien ongelma niissä mutta ilmiöllä on huomattava rooli - joka todellakin vaan hajottaa, siinä oot niin oikeassa vaikka eri "kieltä" käytät kuin minä. Ts otat kuvioihin ulkopuolisen tekijän eli satanan joka vissiin ihmisen päässä vaikuttaa.

        Kysyisin sulta että mistä erotat, mikä ajatuksesi on peräisin ihan omasta mielestäsi vain tai mikä satanan ja mikä on lähtöisin sitten Jumalasta?

        - Kuvettelis ainakin että tuollainen näkemys sekottaa ihan kauheesti kun ei tiedä mistä ne oman pään aatokset milloinkin on kotoisin?

        Joittenkin mielestä kehon sairaudetkin on satanan työtä, eivät johdukaan esim fysiikan rappeutumisesta tms fyysisistä tekijöistä tai psyykkiset psyykkisistä tejöistä ja molemmat vaikuttavat tietty molempiinkin. Ja onkohan sekin satanan vaikuttamaa että murtaa vaikka jalkansa ja se on kipsattava?

        Tätä satanaa siis en kyllä ihan joka lähtöön ottas mukaan.


      • kui22

        Tarkoitus oli sanoa että uskoyhteisöt mollaavat jopa toisiaan eniten, vaikka omien sanojensa mukaan etsivät Jumalaa ja Rakkauttaan, niin silti tämä on ilmeistä ja se on perin kummallista.


      • kui22,

        yritän tässä vastata viesteihisi 20.4.2016 klo 21:17, 21:31, 22:14 ja 22:19.

        "No kerro miksi kehottavat etsimään itselleen sopiva hengellinen "koti", mitäs silloin kuunnellaan"

        Hengellisen kodin löytämiseen kannustetaan, koska sellainen voi rakentaa ihmistä elämässä ja uskossa laajemmin kuin esim. pelkkä Raamatun lukeminen ja asioiden yksin tutkiminen ja pohtiminen. Voi löytyä hengellisiä isiä, äitejä, sisaruksia ja ystäviä - ihmisiä, jotka kaikki voivat omalla roolillaan ja tavallaan auttaa sinua kasvamaan ja oivaltamaan asioita. Tällaisten ihmisten parissa seurakunnan toiminnassa voit saada erilaisia vastuita, oikeuksia ja velvollisuuksia, jotka kaikki voivat kasvattaa sinua uskossa. Ei ole mitenkään välttämätöntä olla YHTÄ hengellistä kotia, mutta toisaalta, sellainen taas saattaa parhaimmillaan tarjota pitkäaikaisia ihmissuhteita, joiden parissa ihminen voi kasvaa uskossa taas ihan eri tavalla, kuin mikä vain lyhyiksi ja pinnallisemmiksi jäävien tuttavuuksien parissa on mahdollista.

        Minkä itse olet löytänyt "kodiksesi"?

        Käyn usein luterilaisen seurakunnan tilaisuuksissa, mutta myös vapaasrk:n, helluntaisrk:n, SEKL:n ja SLEY:n tilaisuuksissa. Tällä hetkellä minulla ei ole mitään tiettyä paikkaa, jonka erityisesti nimeäisin hengelliseksi kodikseni. Jos ehdottomasti vaadit, niin nimeän kodeikseni paikalliset SEKL:n ja ev.lut.kirkon srk:t :).

        "Tässä on nyt se hyvän ja oikean paikan löytämisestä kyse, mitä jos löytää väärän paikan?"

        Minä en oikein ymmärrä, miten sinä voisit päätyä "väärään paikkaan", jos Jumala sinua johdattaa. Ei sinun tarvitse kuunnella ihmisiä, jotka väittävät sinun joutuneen "väärään paikkaan" - ellet sitten itsekin asiaa rukoiltuasi päädy samaan lopputulokseen.

        Sekin on pidettävä mielessä, että jokaikinen seurakunta on vain ja ainoastaan omanlaisensa syntisten ihmisten joukko. Mukana on todennäköisesti sekä pelastuvia että pelastumatta jääviä syntisiä, mutta syntisten ihmisten joukkoja ne ovat yhtä kaikki. Se tarkoittaa, että et voi löytää paikkaa, jossa kaikissa asioissa toimittaisiin jatkuvasti ja varmasti 100% oikein. Sinun on vain rukouksessa, Raamatun nojalla ja omassa elämässäsi kasvaen etsittävä, mikä olisi oikea tapa toimia missäkin asiassa, ja toimittava sitten itse niin. Jumala kykenee kyllä ohjaamaan sinut oikealle tielle, jos päädyt väärään.

        "Jos Jumala on antanut sun löytää just se oikea paikka niin etkö ymmärrä että sun täytyy kertoa missä se on"

        Jokainen "oikea paikka" on oikea paikka SILLE IHMISELLE, joka on sen paikan oikeaksi todennut. Joku toinen paikka voi olla oikeampi sinulle. Jos joku väittää löytämäänsä paikkaa oikeaksi myös sinulle, voit käydä arvioimassa asian ja tehdä sitten omat johtopäätöksesi. Sinun ei tarvitse pitää jotain paikkaa hengellisenä kotinasi siksi, että joku toinen haluaisi sinun tekevän niin.

        "Tässä tuntuu taas kerran siltä että just sulla on joku salainen oikea paikka löytynyt koska SINÄ ole oikeesti halunnut ja muut sitten eivät jotka eivät ole samaa paikkaa löytäneet, näinkö ajattelet??"

        En ajattele noin. Kunpa kykenisit jotenkin jättämään huomiotta tuon kiusauksen "kuulla" minun ajattelevan noin - mistä se kiusaus sitten tuleekin :(.

        "Olet oiva esim. siitä mikä näissä asioissa on se joka on viheliäisintä, se joukko joka luulee olevansa muiden yläpuolella oman erinomaisuutensa tai otollisuutensa tähden"

        En tiedä, mikä sanoissani onnistuu kuulostamaan tuolta, mutta en minä kyllä mitään sellaista luule. Olen vain syntinen ihminen, jonka Jeesus on Raamatussa luvannut pelastaa. Tähän lupaukseen minä haluan uskoa, mutta ei se minusta tee sen erityisempää ihmistä - eikä varsinkaan millään tavalla sinua tai ketään muutakaan parempaa.

        "Kun koko ajan vaan takutaan näitten oikeaoppisuuksien kanssa joita on satoja"

        Minulle herää tästä kysymys, että miksi sinä sitten takkuat niiden kanssa :). Anna niiden takuta, jotka sellaista haluavat. Kyllä ihmiset ovat valmiita esittämään milloin minkäkinlaisia mielipiteitä. Niillä mielipiteillä voi olla hyvin erilaisia motiiveja - hyviä ja huonoja. Tarkoitus on oppia luottamaan Jumalaan - ei ihmisiin eikä edes omaan itseensä.

        "Kysyisin sulta että mistä erotat, mikä ajatuksesi on peräisin ihan omasta mielestäsi vain tai mikä satanan ja mikä on lähtöisin sitten Jumalasta?"

        Aina en suinkaan erota, valitettavasti. Usein on kuitenkin niin, että Jumalasta peräisin oleva ajatus antaa toivoa, rauhaa ja iloa, kun taas saatanasta lähtöisin olevat ajatukset synnyttävät häpeää, vihaa, epäluuloa ja pelkoa.

        "Tätä satanaa siis en kyllä ihan joka lähtöön ottas mukaan."

        Juu, ei sitä liikaakaan auta ajatella, mutta yhtä vaarallista on jättää se huomiotta. Raamatun mukaan saatana on todellinen olento, joka pyrkii aktiivisesti taistelemaan Jumalan tahtoa ja sen maailmassa etenemistä vastaan. On vain loogista, että se pyrkii vaikuttamaan kenen tahansa kautta, aina kun mahdollista. Jos kerran tämä on loogista, niin sitten on loogista sekin, että tällainen vaikutus on syytä huomioida ja pitää mielessä.


      • kui22

        Nyt kiitän selkeistä ja hyvistä vastauksista sinua. Täällä tulee kai liiankin allergiseksi - koska palsta on valitettavasti liian täynnä toisten mitätöintiä, toi iso "JOS haluamme" sai minut kavahtamaan, kuka oikeest haluaa ja kuka ei, sitä ei mielestäni toinen pysty toiselle sanomaan. Siihen on varmaan montakin uskonkipinää sammunut ja nujerrettu kun on sanottu et usko tarpeeks jne.

        Enkä mä oikeen käsitä kun sanot "ei löydy ihmisen mielestä" kuitenkin sitten sanot että "oikea paikka" on kullekin se jonka on oikeaksi todennut.

        No millä kukin toteaa jotakin ellei omalla mielellään, ainakin jotain aivotoimintaa siinä tapahtuu :)

        No ainakaan et ollut sellainen jankkaajaa joihin täällä paljon törmää.

        Ajankohta on sellainen nyt (kello) aika väsyyneenä tätä väsään niin etten jaksa paneutua enemmän mutta ehkä tärkein tuli sanottua.

        p.s. Niin Eihän sitä pitäs niin paljon piitata mitä muut on mieltä mistäkin, vaan mennä porskuttaa vaan eteenpäin kuin juna, mutta silti olishan niitä toistenkin aatoksia edes väliin hyvä kuunnella - koska niillä muillakin voi olla jotain annettavaa, myös niillä joiden ajatustusmaaila kuullostaa äkkipäätä ihan "väärältä".


      • kui22 kirjoitti:

        Nyt kiitän selkeistä ja hyvistä vastauksista sinua. Täällä tulee kai liiankin allergiseksi - koska palsta on valitettavasti liian täynnä toisten mitätöintiä, toi iso "JOS haluamme" sai minut kavahtamaan, kuka oikeest haluaa ja kuka ei, sitä ei mielestäni toinen pysty toiselle sanomaan. Siihen on varmaan montakin uskonkipinää sammunut ja nujerrettu kun on sanottu et usko tarpeeks jne.

        Enkä mä oikeen käsitä kun sanot "ei löydy ihmisen mielestä" kuitenkin sitten sanot että "oikea paikka" on kullekin se jonka on oikeaksi todennut.

        No millä kukin toteaa jotakin ellei omalla mielellään, ainakin jotain aivotoimintaa siinä tapahtuu :)

        No ainakaan et ollut sellainen jankkaajaa joihin täällä paljon törmää.

        Ajankohta on sellainen nyt (kello) aika väsyyneenä tätä väsään niin etten jaksa paneutua enemmän mutta ehkä tärkein tuli sanottua.

        p.s. Niin Eihän sitä pitäs niin paljon piitata mitä muut on mieltä mistäkin, vaan mennä porskuttaa vaan eteenpäin kuin juna, mutta silti olishan niitä toistenkin aatoksia edes väliin hyvä kuunnella - koska niillä muillakin voi olla jotain annettavaa, myös niillä joiden ajatustusmaaila kuullostaa äkkipäätä ihan "väärältä".

        Kiitos myös sinulle hyvistä kysymyksistä. Minulle tulee usein sinun viesteistäsi täällä sellainen tuntemus, että haluaisit ihan oikeasti löytää (lisää?) jotain todellista ja luovuttamatonta Kristinuskosta, vaikka tunnutkin olevan vielä aika herkästi erilaisten ihmisten mielipiteiden heiteltävissä.

        Jos aavistukseni on oikea, olen varma siitä, että tulet myös löytämään lisää tuollaisia aarteita, ja myös Jumalan, johon voit luottaa jopa sokeasti, ja siitä huolimatta, että ihmisillä on monenkirjavia ajatuksia Hänen sanomisistaan ja tarkoituksistaan. Huomaa nyt, että tuolla en tarkoita, ettetkö sinä vielä olisi löytänyt Häntä. Tarkoitan, että luottamuksesi Häneen voi kasvaa vielä merkittävästi - kuten meillä jokaisella.

        "Täällä tulee kai liiankin allergiseksi - koska palsta on valitettavasti liian täynnä toisten mitätöintiä"

        Kyllä, juuri noin siinä käy. Nämä tällaiset palstat ovat sellaisia hyvän ja pahan temmellyskenttiä, että ei ole mitenkään ihmeellistä, että tällaisen taistelun tiimellyksessä todellisetkin etsijät väsyvät. Tätä seuraavaa ajatustani et ehkä arvosta, mutta sanonpahan sen nyt taas: juuri tällaisissa paikoissa saatana palvelijoineen käy kaikkein ankarinta taistelua ihmisten sieluista; paikoissa, missä aitoja totuuksia yritetään pitää esillä kaikenlaisten valheväittämien joukossa. Yritä muistaa, että sinunkin sielustasi tällaista taistelua käydään kaiken aikaa.

        "toi iso "JOS haluamme" sai minut kavahtamaan, kuka oikeest haluaa ja kuka ei, sitä ei mielestäni toinen pysty toiselle sanomaan."

        Niin, asia on monitahoinen. On ehdoton tosiasia, että usko on tarjolla jokaiselle ihmiselle - Jumala haluaisi jokaisen ihmisen tulevan yhteyteensä. Koska Hän ei kuitenkaan pakota siihen ketään, asia jää ihmisen oman haluamisen varaan. Nämä haluamiset sitten vaihtelevat ihmisillä elämäntilanteen mukaan niin, että valmiutemme ottaa Jumala vastaan on välillä pienempi ja välillä suurempi.

        Siinä olet oikeassa, että me emme oikeasti voi arvioida tuota valmiutta toisistamme, mutta toisaalta on kait selvää sekin, että jos me luotamme Raamatun sisältävän aitoa Jumalan sanaa, ja joku toinen tulee väittämään jotain aivan päinvastaista, niin luultavasti tämän väittäjän halu Jumalan totuuden löytämiseen ei siinä kohdassa ole erityisen korkea. Kyllä sellaisen arvion voi minusta esittää, esim. sellaisista kirjoittajista, jotka ilmiselvästi pyrkivät vain väittämään vastaan ja kiusaamaan uskovia.

        "Siihen on varmaan montakin uskonkipinää sammunut ja nujerrettu kun on sanottu et usko tarpeeks"

        Jos ihminen todella on aidosti etsimässä totuutta, mutta hänelle siitä huolimatta sanotaan noin, se voi ilman muuta jopa sammuttaa hänen etsijän kipinänsä. Minusta pitää kuitenkin muistaa sekin, että kaikki eivät ole ihan niin aitoja etsijöitä, kuin mitä saattavat väittää olevansa. Joskus voi olla ihan terveellistäkin saada ulkopuolinen arvio siitä, miten todelliselta jonkun ihmisen etsintä ulkopuolisen silmin vaikuttaa. Jos joku ihminen esim. selkeästi ja sokeasti vain toistelee yleisesti tosina pidettyjä ateistisia näkemyksiä, eikä vaivaudu edes ajattelemaan asiaa miltään muulta kannalta, on selvää, että tuollaisen ihmisen etsintä ole ihan niin aitoa kuin mitä se voisi olla, ja hänen tulee saada myös kuulla se, että saisi edes jonkinlaisen ärsykkeen arvioida toimintaansa uudelleen.

        "Enkä mä oikeen käsitä kun sanot "ei löydy ihmisen mielestä" kuitenkin sitten sanot että "oikea paikka" on kullekin se jonka on oikeaksi todennut."

        En tiedä, osaanko nyt ilmaista tätä hyvin, mutta kun puhun esim. paikasta, jonka joku on todennut itselleen hyväksi, tarkoitan tilannetta, missä Jumalakin on tarkoittanut tuon paikan sille ihmiselle oikeaksi. Ainoastaan sellainen paikka on ihmiselle aidosti oikea paikka. Sen takia sanon, että yksistään ihmisen mielestä tai sydämestä ei löydy totuutta.

        "olishan niitä toistenkin aatoksia edes väliin hyvä kuunnella - koska niillä muillakin voi olla jotain annettavaa, myös niillä joiden ajatustusmaaila kuullostaa äkkipäätä ihan "väärältä"."

        Kyllä, aivan ehdottomasti jopa ateisti saattaa joskus erehtyä sanomaan jotain, joka auttaakin totuuden etsijää oivaltamaan jotain :). Kaikkea tulee punnita, mutta pitää sitten vain se, mikä on hyvää. Usein on kuitenkin niin, että esim. selkeästi ateististen ihmisten ajatuksista loikkii sellaisia sammakoita, jotka pikemminkin auttavat etsijöitä pysymään harhassa kuin löytämään totuutta. Minusta tällaisia sammakoita on syytä paljastaa, ettei niitä ainakaan ihan sokeasti pidettäisi totuuksina.


      • 53r10u57y kirjoitti:

        Kiitos myös sinulle hyvistä kysymyksistä. Minulle tulee usein sinun viesteistäsi täällä sellainen tuntemus, että haluaisit ihan oikeasti löytää (lisää?) jotain todellista ja luovuttamatonta Kristinuskosta, vaikka tunnutkin olevan vielä aika herkästi erilaisten ihmisten mielipiteiden heiteltävissä.

        Jos aavistukseni on oikea, olen varma siitä, että tulet myös löytämään lisää tuollaisia aarteita, ja myös Jumalan, johon voit luottaa jopa sokeasti, ja siitä huolimatta, että ihmisillä on monenkirjavia ajatuksia Hänen sanomisistaan ja tarkoituksistaan. Huomaa nyt, että tuolla en tarkoita, ettetkö sinä vielä olisi löytänyt Häntä. Tarkoitan, että luottamuksesi Häneen voi kasvaa vielä merkittävästi - kuten meillä jokaisella.

        "Täällä tulee kai liiankin allergiseksi - koska palsta on valitettavasti liian täynnä toisten mitätöintiä"

        Kyllä, juuri noin siinä käy. Nämä tällaiset palstat ovat sellaisia hyvän ja pahan temmellyskenttiä, että ei ole mitenkään ihmeellistä, että tällaisen taistelun tiimellyksessä todellisetkin etsijät väsyvät. Tätä seuraavaa ajatustani et ehkä arvosta, mutta sanonpahan sen nyt taas: juuri tällaisissa paikoissa saatana palvelijoineen käy kaikkein ankarinta taistelua ihmisten sieluista; paikoissa, missä aitoja totuuksia yritetään pitää esillä kaikenlaisten valheväittämien joukossa. Yritä muistaa, että sinunkin sielustasi tällaista taistelua käydään kaiken aikaa.

        "toi iso "JOS haluamme" sai minut kavahtamaan, kuka oikeest haluaa ja kuka ei, sitä ei mielestäni toinen pysty toiselle sanomaan."

        Niin, asia on monitahoinen. On ehdoton tosiasia, että usko on tarjolla jokaiselle ihmiselle - Jumala haluaisi jokaisen ihmisen tulevan yhteyteensä. Koska Hän ei kuitenkaan pakota siihen ketään, asia jää ihmisen oman haluamisen varaan. Nämä haluamiset sitten vaihtelevat ihmisillä elämäntilanteen mukaan niin, että valmiutemme ottaa Jumala vastaan on välillä pienempi ja välillä suurempi.

        Siinä olet oikeassa, että me emme oikeasti voi arvioida tuota valmiutta toisistamme, mutta toisaalta on kait selvää sekin, että jos me luotamme Raamatun sisältävän aitoa Jumalan sanaa, ja joku toinen tulee väittämään jotain aivan päinvastaista, niin luultavasti tämän väittäjän halu Jumalan totuuden löytämiseen ei siinä kohdassa ole erityisen korkea. Kyllä sellaisen arvion voi minusta esittää, esim. sellaisista kirjoittajista, jotka ilmiselvästi pyrkivät vain väittämään vastaan ja kiusaamaan uskovia.

        "Siihen on varmaan montakin uskonkipinää sammunut ja nujerrettu kun on sanottu et usko tarpeeks"

        Jos ihminen todella on aidosti etsimässä totuutta, mutta hänelle siitä huolimatta sanotaan noin, se voi ilman muuta jopa sammuttaa hänen etsijän kipinänsä. Minusta pitää kuitenkin muistaa sekin, että kaikki eivät ole ihan niin aitoja etsijöitä, kuin mitä saattavat väittää olevansa. Joskus voi olla ihan terveellistäkin saada ulkopuolinen arvio siitä, miten todelliselta jonkun ihmisen etsintä ulkopuolisen silmin vaikuttaa. Jos joku ihminen esim. selkeästi ja sokeasti vain toistelee yleisesti tosina pidettyjä ateistisia näkemyksiä, eikä vaivaudu edes ajattelemaan asiaa miltään muulta kannalta, on selvää, että tuollaisen ihmisen etsintä ole ihan niin aitoa kuin mitä se voisi olla, ja hänen tulee saada myös kuulla se, että saisi edes jonkinlaisen ärsykkeen arvioida toimintaansa uudelleen.

        "Enkä mä oikeen käsitä kun sanot "ei löydy ihmisen mielestä" kuitenkin sitten sanot että "oikea paikka" on kullekin se jonka on oikeaksi todennut."

        En tiedä, osaanko nyt ilmaista tätä hyvin, mutta kun puhun esim. paikasta, jonka joku on todennut itselleen hyväksi, tarkoitan tilannetta, missä Jumalakin on tarkoittanut tuon paikan sille ihmiselle oikeaksi. Ainoastaan sellainen paikka on ihmiselle aidosti oikea paikka. Sen takia sanon, että yksistään ihmisen mielestä tai sydämestä ei löydy totuutta.

        "olishan niitä toistenkin aatoksia edes väliin hyvä kuunnella - koska niillä muillakin voi olla jotain annettavaa, myös niillä joiden ajatustusmaaila kuullostaa äkkipäätä ihan "väärältä"."

        Kyllä, aivan ehdottomasti jopa ateisti saattaa joskus erehtyä sanomaan jotain, joka auttaakin totuuden etsijää oivaltamaan jotain :). Kaikkea tulee punnita, mutta pitää sitten vain se, mikä on hyvää. Usein on kuitenkin niin, että esim. selkeästi ateististen ihmisten ajatuksista loikkii sellaisia sammakoita, jotka pikemminkin auttavat etsijöitä pysymään harhassa kuin löytämään totuutta. Minusta tällaisia sammakoita on syytä paljastaa, ettei niitä ainakaan ihan sokeasti pidettäisi totuuksina.

        ”…pitää kuitenkin muistaa sekin, että kaikki eivät ole ihan niin aitoja etsijöitä, kuin mitä saattavat väittää olevansa.”

        Itselläni on pitkä tie tuossa etsimisessä. Ensimmäinen ajatus oli, että miten voi kukaan sitä ”aitoutta” määritellä? Kun on saanut nähdä niin monenlaisia tarinoita.

        Kerran eräs silloin ystäväni tokaisi, etten usko koska en puhu kielillä. Kuulemma sellaisen osaa heti kun Pyhä Henki koskettaa. Sitten eräs, joka arvioi uskoani sen mukaan, etten käytä uskonnollista jargonia (erikoiskieli uskonnollisilla termeillä)– senkin kuulemma heti osaa. Epäilemättä se on yksi tekijä, joiden mukaan täälläkin arvioidaan toisten uskoa.

        Mutta elävässä elämässä hyvin harvoin tulee törmänneeksi tuollaiseen. Ne jotka vielä etsivät, heitä kohdellaan ystävällisesti ja pitkämielisesti. Ei tyrmätä vaatimuksilla tai ulkoisten merkkien mukaan.

        ”…voi olla ihan terveellistäkin saada ulkopuolinen arvio siitä, miten todelliselta jonkun ihmisen etsintä ulkopuolisen silmin vaikuttaa…”

        Toisaalta totta, riippuu vain kovasti siitä, keitä nuo ulkoiset arvioijat ovat. Usein ne ovat keskenään siinä määrin ristiriitaisia, että siitä jää lähinnä hämmentynyt ja toisinaan pettynytkin olo.


      • Karkkilan.lahja.Suomelle
        mummomuori kirjoitti:

        ”…pitää kuitenkin muistaa sekin, että kaikki eivät ole ihan niin aitoja etsijöitä, kuin mitä saattavat väittää olevansa.”

        Itselläni on pitkä tie tuossa etsimisessä. Ensimmäinen ajatus oli, että miten voi kukaan sitä ”aitoutta” määritellä? Kun on saanut nähdä niin monenlaisia tarinoita.

        Kerran eräs silloin ystäväni tokaisi, etten usko koska en puhu kielillä. Kuulemma sellaisen osaa heti kun Pyhä Henki koskettaa. Sitten eräs, joka arvioi uskoani sen mukaan, etten käytä uskonnollista jargonia (erikoiskieli uskonnollisilla termeillä)– senkin kuulemma heti osaa. Epäilemättä se on yksi tekijä, joiden mukaan täälläkin arvioidaan toisten uskoa.

        Mutta elävässä elämässä hyvin harvoin tulee törmänneeksi tuollaiseen. Ne jotka vielä etsivät, heitä kohdellaan ystävällisesti ja pitkämielisesti. Ei tyrmätä vaatimuksilla tai ulkoisten merkkien mukaan.

        ”…voi olla ihan terveellistäkin saada ulkopuolinen arvio siitä, miten todelliselta jonkun ihmisen etsintä ulkopuolisen silmin vaikuttaa…”

        Toisaalta totta, riippuu vain kovasti siitä, keitä nuo ulkoiset arvioijat ovat. Usein ne ovat keskenään siinä määrin ristiriitaisia, että siitä jää lähinnä hämmentynyt ja toisinaan pettynytkin olo.

        Eikös teitä vapaa-ajattelijoita ole peräti 1 500 jäsentä?


      • kui22
        53r10u57y kirjoitti:

        Kiitos myös sinulle hyvistä kysymyksistä. Minulle tulee usein sinun viesteistäsi täällä sellainen tuntemus, että haluaisit ihan oikeasti löytää (lisää?) jotain todellista ja luovuttamatonta Kristinuskosta, vaikka tunnutkin olevan vielä aika herkästi erilaisten ihmisten mielipiteiden heiteltävissä.

        Jos aavistukseni on oikea, olen varma siitä, että tulet myös löytämään lisää tuollaisia aarteita, ja myös Jumalan, johon voit luottaa jopa sokeasti, ja siitä huolimatta, että ihmisillä on monenkirjavia ajatuksia Hänen sanomisistaan ja tarkoituksistaan. Huomaa nyt, että tuolla en tarkoita, ettetkö sinä vielä olisi löytänyt Häntä. Tarkoitan, että luottamuksesi Häneen voi kasvaa vielä merkittävästi - kuten meillä jokaisella.

        "Täällä tulee kai liiankin allergiseksi - koska palsta on valitettavasti liian täynnä toisten mitätöintiä"

        Kyllä, juuri noin siinä käy. Nämä tällaiset palstat ovat sellaisia hyvän ja pahan temmellyskenttiä, että ei ole mitenkään ihmeellistä, että tällaisen taistelun tiimellyksessä todellisetkin etsijät väsyvät. Tätä seuraavaa ajatustani et ehkä arvosta, mutta sanonpahan sen nyt taas: juuri tällaisissa paikoissa saatana palvelijoineen käy kaikkein ankarinta taistelua ihmisten sieluista; paikoissa, missä aitoja totuuksia yritetään pitää esillä kaikenlaisten valheväittämien joukossa. Yritä muistaa, että sinunkin sielustasi tällaista taistelua käydään kaiken aikaa.

        "toi iso "JOS haluamme" sai minut kavahtamaan, kuka oikeest haluaa ja kuka ei, sitä ei mielestäni toinen pysty toiselle sanomaan."

        Niin, asia on monitahoinen. On ehdoton tosiasia, että usko on tarjolla jokaiselle ihmiselle - Jumala haluaisi jokaisen ihmisen tulevan yhteyteensä. Koska Hän ei kuitenkaan pakota siihen ketään, asia jää ihmisen oman haluamisen varaan. Nämä haluamiset sitten vaihtelevat ihmisillä elämäntilanteen mukaan niin, että valmiutemme ottaa Jumala vastaan on välillä pienempi ja välillä suurempi.

        Siinä olet oikeassa, että me emme oikeasti voi arvioida tuota valmiutta toisistamme, mutta toisaalta on kait selvää sekin, että jos me luotamme Raamatun sisältävän aitoa Jumalan sanaa, ja joku toinen tulee väittämään jotain aivan päinvastaista, niin luultavasti tämän väittäjän halu Jumalan totuuden löytämiseen ei siinä kohdassa ole erityisen korkea. Kyllä sellaisen arvion voi minusta esittää, esim. sellaisista kirjoittajista, jotka ilmiselvästi pyrkivät vain väittämään vastaan ja kiusaamaan uskovia.

        "Siihen on varmaan montakin uskonkipinää sammunut ja nujerrettu kun on sanottu et usko tarpeeks"

        Jos ihminen todella on aidosti etsimässä totuutta, mutta hänelle siitä huolimatta sanotaan noin, se voi ilman muuta jopa sammuttaa hänen etsijän kipinänsä. Minusta pitää kuitenkin muistaa sekin, että kaikki eivät ole ihan niin aitoja etsijöitä, kuin mitä saattavat väittää olevansa. Joskus voi olla ihan terveellistäkin saada ulkopuolinen arvio siitä, miten todelliselta jonkun ihmisen etsintä ulkopuolisen silmin vaikuttaa. Jos joku ihminen esim. selkeästi ja sokeasti vain toistelee yleisesti tosina pidettyjä ateistisia näkemyksiä, eikä vaivaudu edes ajattelemaan asiaa miltään muulta kannalta, on selvää, että tuollaisen ihmisen etsintä ole ihan niin aitoa kuin mitä se voisi olla, ja hänen tulee saada myös kuulla se, että saisi edes jonkinlaisen ärsykkeen arvioida toimintaansa uudelleen.

        "Enkä mä oikeen käsitä kun sanot "ei löydy ihmisen mielestä" kuitenkin sitten sanot että "oikea paikka" on kullekin se jonka on oikeaksi todennut."

        En tiedä, osaanko nyt ilmaista tätä hyvin, mutta kun puhun esim. paikasta, jonka joku on todennut itselleen hyväksi, tarkoitan tilannetta, missä Jumalakin on tarkoittanut tuon paikan sille ihmiselle oikeaksi. Ainoastaan sellainen paikka on ihmiselle aidosti oikea paikka. Sen takia sanon, että yksistään ihmisen mielestä tai sydämestä ei löydy totuutta.

        "olishan niitä toistenkin aatoksia edes väliin hyvä kuunnella - koska niillä muillakin voi olla jotain annettavaa, myös niillä joiden ajatustusmaaila kuullostaa äkkipäätä ihan "väärältä"."

        Kyllä, aivan ehdottomasti jopa ateisti saattaa joskus erehtyä sanomaan jotain, joka auttaakin totuuden etsijää oivaltamaan jotain :). Kaikkea tulee punnita, mutta pitää sitten vain se, mikä on hyvää. Usein on kuitenkin niin, että esim. selkeästi ateististen ihmisten ajatuksista loikkii sellaisia sammakoita, jotka pikemminkin auttavat etsijöitä pysymään harhassa kuin löytämään totuutta. Minusta tällaisia sammakoita on syytä paljastaa, ettei niitä ainakaan ihan sokeasti pidettäisi totuuksina.

        "Jos aavistukseni on oikea, olen varma siitä, että tulet myös löytämään lisää tuollaisia aarteita, ja myös Jumalan, johon voit luottaa jopa sokeasti, ja siitä huolimatta, että ihmisillä on monenkirjavia"

        Ehkäpä luotankin Jumalaan enemmän kuin ihmisten rakentamiin oppirakelmiin siitä millä tavalla on "oikeaa" uskoa, eikö Jumala ole jotakin suurempaa kuin kaikki nämä käsitykset jotka kuitenkin ovat vajaita. -Totta on että mua vaivaa kauheesti tuollanen "sota" Jumalan suosiosta, joka vissiin alkoi jo siellä viim. ehtoollisella kun tuli kinaa siitä kuka on Suurin (kaiketi paras)? ja siitä se on paisunut kuin pullataikina näihin päiviin saakka ja harva itseään tod. uskovana pitävä korviaan lotkauttaa sille ettei tuo nyt ainakaan saata ollaJ:lan tahto.

        Eikö Jeesus vastannut että jos tahtoo olla Suurin, pitää palvella kaikkia, siis aivan Kaikkia, mitähän tämä käytännössä tarkoittaisi? - ei varmaan ainkaan kinaamista ja mollausta -.

        Kuinka uskovaiset jotka katsovat elävänsä ns. "Jumalan edessä" uskaltavat kinata ja mollata toisiaankin nällä asioilla niin valtavan paljon?

        Ja kukaan ei kutenkaan noudata edes Jeesuksen kaikkia käskyjä just niinkuin ne on R:tuun kirjoitettu, vaan ne jotenkin liukenee kielikuviksi tjm. viimestään siinä vaiheessa kun ne ovat liian rankkoja kirjaimellsesti noudattaa. Kuitenkin puhutaan toisille semmosta että että noudatamme kaikkea ja luemme suoraan vain ja sellaisissa kohdissa jotka eivät tuota tuskaa itselle vaaditaan raudanlujaa noudatta mista kaikilta.

        Muutenkin suhtauminen hartaimmillakin uskovilla siihen "tiukkapipoiseen" näkemykseen nähden mikä ennen oli sopivaa uskovalle on radikaalisti väljentynyt, mutta näistä ei välitetä, väitetään vaan että mikään ei milloinkaan muuttua saa -miksihän on näin ja kuinka pitkälle Jumala venyy näissä koska ennen on vedottu R:tuun tukussa enemmän sellaisisia asioita, jotka olivat kiellettyjä, mutta joista ei enää välitetä.

        Eikö tämmönen kerro sulle mitään siitä että tuo kaikki on ihmisten päätöksistä kiinni eikä mitään alati pysyvää Jumalan sanaa, millä tavalla R:tun ohjeet kulloinkin rulettaa?

        Totta on että eri seurakunnat/tunnustuskunnat ainakin ulkoisesti nykyään koittavat sietää ja hyväksyä toisensa "samanarvoisiksi" uskossaan kun on se ekumenia - mutta kyllä sisällä monesti kiehuu ja kuohuu toistensä jonkinasteinen mitätöinti ja mollaaminen, se on kaikkien havaittavissa.

        Satanalla ei ole edes ohjekirjaa, kuinka se kuitenkin pystyy ihmisen mielen kautta vaikuttamaan ihmisen mieleen ja tekemisiin että ei tiedä mikä siellä milloin myllertää.

        Jumalalla on kirja jota täytyy lukea ja jonka kautta puhuu - että häneen vois olla kontaktissa, eikö Jumala pysty vaikuttamaan ihmiseen muutenkin ilman ohjekirjaa tai tiivistä yhteyttä samalla tavalla ajatteleviin eli srk:n ja vaikka pelastamaan ihmisen alta aikayksikön ilman kaikkea tätä jos tahtoo?

        Oletko koskaan miettynyt tämmösiä, tämä tuli mieleeni nyt että onko muka satanalla jotenkin isompi vaikutusvalta ihmiseen kuin Jumalalla, niin että ihminen vois lipsastaa vahingossa jonnekin ilman että Jumala vois siihen mitenkään vaikuttaa, minen usko. Ja kuka se sitten ihmisten tahtoihin vahvemmin vaikuttaa. Mutku ei taho jos ihminen ei "tahdo" vaan luovuttaa mieluummin Satanalle vaikka tietää mitä seuraa?

        Aina siis päädytään siihen että koko homma lepää lopulta ihmisen tahtomisen vallassa Ainakin tiettyjen näkemysten mukaan. Ihminen tekee päätöksen ja Jumala vain peesaa sitä ihmisen kohdalla.

        Totta on että ihan kaikki nämä oppien selitykset ei vain istu kaaliini.

        Miksi sanot että ateisti "erehtyy" joskus sanomaan jotain hyvää, miksi ateistilla ei olisi ihan oikeasti mitään kuulemisen tai huomioimisen arvoista sanottavaa?

        Jos esim. pelkää oman uskonsa menettämistä jos kuuntelee ateistia niin aika heikkoa se olisi. Eikö Jumalalla ole vallassaan kaikki, epäuskokin tai horjuminen?'
        Kyllä uskovaisenkin suusta loikkii niitä sammakoita.
        Mikäs on aitoa etintää? jonkun seurakunnanko määrittelemä. Mistä määrittelet "epäaidon"

        Siihen et tainnut vastata että käyttääkö ihminen ihan omaa aivotoimintaa sen oikean paikkansa löytämseksi kun valikoi sitä"kotiaan" seurakunnista, ts. menee sinne joitte oppi ja selitykset istuvat omaan ajatusmaailmaan parhaiten.

        No tämä tällä kertaa, tuli vähän pitka ja ehkä loikkasin sivuunkin välillä.

        Ajatukseni on lyhykäisyydessään se että meidän ei tulis halventaa ketään ei edes sitä kaikkein vähiten omaa mieltämme olevaa, se kun ei ainakaan johda mihinkään.

        En ole mielestäni kenenkään heiteltävissä vaikka kiinnitänkin huomiotani iänikuisiin eipäs juupas kahnauksiin ,pitäskö näiltä sitten sulkea vaan korvansa ja silmänsä että olis "vakaa" ja sekö on sitä "vakautta" viisveisata siis ja mennä porskuttaa vain valittua latuaan ja ajatella että tämä sopii mulle parhaiten, mutta noinhan kaikki tekevät, jopa ne ateistitkin varmaan. :)

        No tuli viel jotain.


      • käytä.tenaa
        kui22 kirjoitti:

        "Jos aavistukseni on oikea, olen varma siitä, että tulet myös löytämään lisää tuollaisia aarteita, ja myös Jumalan, johon voit luottaa jopa sokeasti, ja siitä huolimatta, että ihmisillä on monenkirjavia"

        Ehkäpä luotankin Jumalaan enemmän kuin ihmisten rakentamiin oppirakelmiin siitä millä tavalla on "oikeaa" uskoa, eikö Jumala ole jotakin suurempaa kuin kaikki nämä käsitykset jotka kuitenkin ovat vajaita. -Totta on että mua vaivaa kauheesti tuollanen "sota" Jumalan suosiosta, joka vissiin alkoi jo siellä viim. ehtoollisella kun tuli kinaa siitä kuka on Suurin (kaiketi paras)? ja siitä se on paisunut kuin pullataikina näihin päiviin saakka ja harva itseään tod. uskovana pitävä korviaan lotkauttaa sille ettei tuo nyt ainakaan saata ollaJ:lan tahto.

        Eikö Jeesus vastannut että jos tahtoo olla Suurin, pitää palvella kaikkia, siis aivan Kaikkia, mitähän tämä käytännössä tarkoittaisi? - ei varmaan ainkaan kinaamista ja mollausta -.

        Kuinka uskovaiset jotka katsovat elävänsä ns. "Jumalan edessä" uskaltavat kinata ja mollata toisiaankin nällä asioilla niin valtavan paljon?

        Ja kukaan ei kutenkaan noudata edes Jeesuksen kaikkia käskyjä just niinkuin ne on R:tuun kirjoitettu, vaan ne jotenkin liukenee kielikuviksi tjm. viimestään siinä vaiheessa kun ne ovat liian rankkoja kirjaimellsesti noudattaa. Kuitenkin puhutaan toisille semmosta että että noudatamme kaikkea ja luemme suoraan vain ja sellaisissa kohdissa jotka eivät tuota tuskaa itselle vaaditaan raudanlujaa noudatta mista kaikilta.

        Muutenkin suhtauminen hartaimmillakin uskovilla siihen "tiukkapipoiseen" näkemykseen nähden mikä ennen oli sopivaa uskovalle on radikaalisti väljentynyt, mutta näistä ei välitetä, väitetään vaan että mikään ei milloinkaan muuttua saa -miksihän on näin ja kuinka pitkälle Jumala venyy näissä koska ennen on vedottu R:tuun tukussa enemmän sellaisisia asioita, jotka olivat kiellettyjä, mutta joista ei enää välitetä.

        Eikö tämmönen kerro sulle mitään siitä että tuo kaikki on ihmisten päätöksistä kiinni eikä mitään alati pysyvää Jumalan sanaa, millä tavalla R:tun ohjeet kulloinkin rulettaa?

        Totta on että eri seurakunnat/tunnustuskunnat ainakin ulkoisesti nykyään koittavat sietää ja hyväksyä toisensa "samanarvoisiksi" uskossaan kun on se ekumenia - mutta kyllä sisällä monesti kiehuu ja kuohuu toistensä jonkinasteinen mitätöinti ja mollaaminen, se on kaikkien havaittavissa.

        Satanalla ei ole edes ohjekirjaa, kuinka se kuitenkin pystyy ihmisen mielen kautta vaikuttamaan ihmisen mieleen ja tekemisiin että ei tiedä mikä siellä milloin myllertää.

        Jumalalla on kirja jota täytyy lukea ja jonka kautta puhuu - että häneen vois olla kontaktissa, eikö Jumala pysty vaikuttamaan ihmiseen muutenkin ilman ohjekirjaa tai tiivistä yhteyttä samalla tavalla ajatteleviin eli srk:n ja vaikka pelastamaan ihmisen alta aikayksikön ilman kaikkea tätä jos tahtoo?

        Oletko koskaan miettynyt tämmösiä, tämä tuli mieleeni nyt että onko muka satanalla jotenkin isompi vaikutusvalta ihmiseen kuin Jumalalla, niin että ihminen vois lipsastaa vahingossa jonnekin ilman että Jumala vois siihen mitenkään vaikuttaa, minen usko. Ja kuka se sitten ihmisten tahtoihin vahvemmin vaikuttaa. Mutku ei taho jos ihminen ei "tahdo" vaan luovuttaa mieluummin Satanalle vaikka tietää mitä seuraa?

        Aina siis päädytään siihen että koko homma lepää lopulta ihmisen tahtomisen vallassa Ainakin tiettyjen näkemysten mukaan. Ihminen tekee päätöksen ja Jumala vain peesaa sitä ihmisen kohdalla.

        Totta on että ihan kaikki nämä oppien selitykset ei vain istu kaaliini.

        Miksi sanot että ateisti "erehtyy" joskus sanomaan jotain hyvää, miksi ateistilla ei olisi ihan oikeasti mitään kuulemisen tai huomioimisen arvoista sanottavaa?

        Jos esim. pelkää oman uskonsa menettämistä jos kuuntelee ateistia niin aika heikkoa se olisi. Eikö Jumalalla ole vallassaan kaikki, epäuskokin tai horjuminen?'
        Kyllä uskovaisenkin suusta loikkii niitä sammakoita.
        Mikäs on aitoa etintää? jonkun seurakunnanko määrittelemä. Mistä määrittelet "epäaidon"

        Siihen et tainnut vastata että käyttääkö ihminen ihan omaa aivotoimintaa sen oikean paikkansa löytämseksi kun valikoi sitä"kotiaan" seurakunnista, ts. menee sinne joitte oppi ja selitykset istuvat omaan ajatusmaailmaan parhaiten.

        No tämä tällä kertaa, tuli vähän pitka ja ehkä loikkasin sivuunkin välillä.

        Ajatukseni on lyhykäisyydessään se että meidän ei tulis halventaa ketään ei edes sitä kaikkein vähiten omaa mieltämme olevaa, se kun ei ainakaan johda mihinkään.

        En ole mielestäni kenenkään heiteltävissä vaikka kiinnitänkin huomiotani iänikuisiin eipäs juupas kahnauksiin ,pitäskö näiltä sitten sulkea vaan korvansa ja silmänsä että olis "vakaa" ja sekö on sitä "vakautta" viisveisata siis ja mennä porskuttaa vain valittua latuaan ja ajatella että tämä sopii mulle parhaiten, mutta noinhan kaikki tekevät, jopa ne ateistitkin varmaan. :)

        No tuli viel jotain.

        "No tuli viel jotain"
        Lirahtiko pöksyyn?


      • kui22 kirjoitti:

        "Jos aavistukseni on oikea, olen varma siitä, että tulet myös löytämään lisää tuollaisia aarteita, ja myös Jumalan, johon voit luottaa jopa sokeasti, ja siitä huolimatta, että ihmisillä on monenkirjavia"

        Ehkäpä luotankin Jumalaan enemmän kuin ihmisten rakentamiin oppirakelmiin siitä millä tavalla on "oikeaa" uskoa, eikö Jumala ole jotakin suurempaa kuin kaikki nämä käsitykset jotka kuitenkin ovat vajaita. -Totta on että mua vaivaa kauheesti tuollanen "sota" Jumalan suosiosta, joka vissiin alkoi jo siellä viim. ehtoollisella kun tuli kinaa siitä kuka on Suurin (kaiketi paras)? ja siitä se on paisunut kuin pullataikina näihin päiviin saakka ja harva itseään tod. uskovana pitävä korviaan lotkauttaa sille ettei tuo nyt ainakaan saata ollaJ:lan tahto.

        Eikö Jeesus vastannut että jos tahtoo olla Suurin, pitää palvella kaikkia, siis aivan Kaikkia, mitähän tämä käytännössä tarkoittaisi? - ei varmaan ainkaan kinaamista ja mollausta -.

        Kuinka uskovaiset jotka katsovat elävänsä ns. "Jumalan edessä" uskaltavat kinata ja mollata toisiaankin nällä asioilla niin valtavan paljon?

        Ja kukaan ei kutenkaan noudata edes Jeesuksen kaikkia käskyjä just niinkuin ne on R:tuun kirjoitettu, vaan ne jotenkin liukenee kielikuviksi tjm. viimestään siinä vaiheessa kun ne ovat liian rankkoja kirjaimellsesti noudattaa. Kuitenkin puhutaan toisille semmosta että että noudatamme kaikkea ja luemme suoraan vain ja sellaisissa kohdissa jotka eivät tuota tuskaa itselle vaaditaan raudanlujaa noudatta mista kaikilta.

        Muutenkin suhtauminen hartaimmillakin uskovilla siihen "tiukkapipoiseen" näkemykseen nähden mikä ennen oli sopivaa uskovalle on radikaalisti väljentynyt, mutta näistä ei välitetä, väitetään vaan että mikään ei milloinkaan muuttua saa -miksihän on näin ja kuinka pitkälle Jumala venyy näissä koska ennen on vedottu R:tuun tukussa enemmän sellaisisia asioita, jotka olivat kiellettyjä, mutta joista ei enää välitetä.

        Eikö tämmönen kerro sulle mitään siitä että tuo kaikki on ihmisten päätöksistä kiinni eikä mitään alati pysyvää Jumalan sanaa, millä tavalla R:tun ohjeet kulloinkin rulettaa?

        Totta on että eri seurakunnat/tunnustuskunnat ainakin ulkoisesti nykyään koittavat sietää ja hyväksyä toisensa "samanarvoisiksi" uskossaan kun on se ekumenia - mutta kyllä sisällä monesti kiehuu ja kuohuu toistensä jonkinasteinen mitätöinti ja mollaaminen, se on kaikkien havaittavissa.

        Satanalla ei ole edes ohjekirjaa, kuinka se kuitenkin pystyy ihmisen mielen kautta vaikuttamaan ihmisen mieleen ja tekemisiin että ei tiedä mikä siellä milloin myllertää.

        Jumalalla on kirja jota täytyy lukea ja jonka kautta puhuu - että häneen vois olla kontaktissa, eikö Jumala pysty vaikuttamaan ihmiseen muutenkin ilman ohjekirjaa tai tiivistä yhteyttä samalla tavalla ajatteleviin eli srk:n ja vaikka pelastamaan ihmisen alta aikayksikön ilman kaikkea tätä jos tahtoo?

        Oletko koskaan miettynyt tämmösiä, tämä tuli mieleeni nyt että onko muka satanalla jotenkin isompi vaikutusvalta ihmiseen kuin Jumalalla, niin että ihminen vois lipsastaa vahingossa jonnekin ilman että Jumala vois siihen mitenkään vaikuttaa, minen usko. Ja kuka se sitten ihmisten tahtoihin vahvemmin vaikuttaa. Mutku ei taho jos ihminen ei "tahdo" vaan luovuttaa mieluummin Satanalle vaikka tietää mitä seuraa?

        Aina siis päädytään siihen että koko homma lepää lopulta ihmisen tahtomisen vallassa Ainakin tiettyjen näkemysten mukaan. Ihminen tekee päätöksen ja Jumala vain peesaa sitä ihmisen kohdalla.

        Totta on että ihan kaikki nämä oppien selitykset ei vain istu kaaliini.

        Miksi sanot että ateisti "erehtyy" joskus sanomaan jotain hyvää, miksi ateistilla ei olisi ihan oikeasti mitään kuulemisen tai huomioimisen arvoista sanottavaa?

        Jos esim. pelkää oman uskonsa menettämistä jos kuuntelee ateistia niin aika heikkoa se olisi. Eikö Jumalalla ole vallassaan kaikki, epäuskokin tai horjuminen?'
        Kyllä uskovaisenkin suusta loikkii niitä sammakoita.
        Mikäs on aitoa etintää? jonkun seurakunnanko määrittelemä. Mistä määrittelet "epäaidon"

        Siihen et tainnut vastata että käyttääkö ihminen ihan omaa aivotoimintaa sen oikean paikkansa löytämseksi kun valikoi sitä"kotiaan" seurakunnista, ts. menee sinne joitte oppi ja selitykset istuvat omaan ajatusmaailmaan parhaiten.

        No tämä tällä kertaa, tuli vähän pitka ja ehkä loikkasin sivuunkin välillä.

        Ajatukseni on lyhykäisyydessään se että meidän ei tulis halventaa ketään ei edes sitä kaikkein vähiten omaa mieltämme olevaa, se kun ei ainakaan johda mihinkään.

        En ole mielestäni kenenkään heiteltävissä vaikka kiinnitänkin huomiotani iänikuisiin eipäs juupas kahnauksiin ,pitäskö näiltä sitten sulkea vaan korvansa ja silmänsä että olis "vakaa" ja sekö on sitä "vakautta" viisveisata siis ja mennä porskuttaa vain valittua latuaan ja ajatella että tämä sopii mulle parhaiten, mutta noinhan kaikki tekevät, jopa ne ateistitkin varmaan. :)

        No tuli viel jotain.

        kui22,

        "Ehkäpä luotankin Jumalaan enemmän kuin ihmisten rakentamiin oppirakelmiin"

        Hyvä niin. Raamattua tutkimalla ja sen oikein ymmärtämistä rukouksessa etsimällä olet paljon enemmän tekemisissä Jumalan kanssa, kuin mitä vain erilaisten ihmisten riitelyyn perehtymällä olisit. Älä kuitenkaan unohda, että Raamattu on kokonaan Jumalan sanaa. Omia ajatuksia on taivutettava siellä opetetun mukaisesti - ei päinvastoin.

        ", eikö Jumala ole jotakin suurempaa kuin kaikki nämä käsitykset jotka kuitenkin ovat vajaita."

        On.

        "mua vaivaa kauheesti tuollanen "sota" Jumalan suosiosta, joka vissiin alkoi jo siellä viim. ehtoollisella kun tuli kinaa siitä kuka on Suurin"

        Et ole ainoa jota se vaivaa :). Jeesus itse sanoi aiheesta mm. näin (Joh. 17:21): "Minä rukoilen, että he kaikki olisivat yhtä, niin kuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa. Niin tulee heidänkin olla yhtä meidän kanssamme, jotta maailma uskoisi sinun lähettäneen minut.". Tuohon viimeiseen lauseeseen olisi kiinnitettävä paljon enemmän huomiota. Meidän kinaamisemme ja oman (kuvitellun) suuruutemme rummuttaminen nakertavat ihan suoraan meidän sanomamme uskottavutta ns. maailman silmissä.

        "Eikö Jeesus vastannut että jos tahtoo olla Suurin, pitää palvella kaikkia, siis aivan Kaikkia, mitähän tämä käytännössä tarkoittaisi?"

        Kunpa kaikki aivan tosissaan pohtisivat tuota.

        "ennen on vedottu R:tuun tukussa enemmän sellaisisia asioita, jotka olivat kiellettyjä, mutta joista ei enää välitetä.

        Mm. tuota se tarkoittaa, kun Jeesus Raamatussa toteaa, että ns. lopun aikana rakkaus kylmenee. Totuus ei kuitenkaan ole ihmisen päätöksistä kiinni, vaan totuus on ehdoton, mutta ihmiset ajautuvat siitä koko ajan kauemmaksi.

        "eikö Jumala pysty vaikuttamaan ihmiseen muutenkin ilman ohjekirjaa"

        Kyllä pystyy, ja vaikuttaa myös, mutta on tärkeää muistaa, että Jumalan suora vaikutus ihmiseen ei koskaan kumoa sitä, mitä Hän on Raamattuun kirjoituttanut. Jos ihminen kuvittelee saaneensa Jumalalta ajatuksen joka kuitenkin on ristiriidassa sen kanssa, mitä Raamattu opettaa, tuo ajatus ei ole peräisin Jumalasta.

        "ja vaikka pelastamaan ihmisen alta aikayksikön ilman kaikkea tätä jos tahtoo?"

        Jumala ei selvästikään halua tehdä noin. Ihmisen on syystä tai toisesta tärkeää haluta sitä itse, ja sen halun syntymiseen kuluu joskus runsaasti aikaa. Ihminen tahtoo usein kiertää elämässään monenlaisia hankaliakin mutkia ennen kuin hän suostuu tulemaan Jumalan pelastamaksi.

        "onko muka satanalla jotenkin isompi vaikutusvalta ihmiseen kuin Jumalalla, niin että ihminen vois lipsastaa vahingossa jonnekin ilman että Jumala vois siihen mitenkään vaikuttaa"

        Ei, Jumalan vaikutusvalta on suurempi, mutta ihminen kuuntelee mieluummin saatanaa kuin Jumalaa. Ihmisessä oleva synti saa aikaan, että meidän luonnollinen itsemme pyrkii koko ajan torjumaan sen, mitä Jumala tahtoo. Vaikka Jumalan vaikutusvalta on suurempi, Hänen tapansa käyttää sitä eroaa myös täysin saatanan tavasta käyttää valtaansa. Siinä, missä saatana mellastaa koko ajan rajummin ja äänekkäämmin pyrkien kaikin mahdollisin tavoin alistamaan ihmisen valtansa alle, Jumala enemmänkin kuiskailee ja vihjailee. Tämä on kieltämättä jopa aika ärsyttävää :). Uskon kuitenkin, että ihmisen kannalta on parempi, että Jumala ei vain väkisin runno ihmistä toimimaan tietyllä tavalla, vaan ihminen saa etsiä ja erehtyä oikeasta suunnasta monen monta kertaa elämänsä aikana.

        "Miksi sanot että ateisti "erehtyy" joskus sanomaan jotain hyvää, miksi ateistilla ei olisi ihan oikeasti mitään kuulemisen tai huomioimisen arvoista sanottavaa?"

        Ehkä sitä väitettä ei ollut tarkoitettu aivan niin mustavalkoisesti :). On kuitenkin selvää, että jos ihminen haluaa torjua jo ajatuksen Jumalan olemassaolostakin, niin eihän hänen ajatuksensa Jumalasta ja Jumalan tahdosta voi olla yhtä vakavasti otettavia, kuin sellaisen, joka pyrkii aidosti etsimään Jumalaa, ja haluaa uskoa Häneen.

        "Jos esim. pelkää oman uskonsa menettämistä jos kuuntelee ateistia niin aika heikkoa se olisi."

        Tulee muistaa, että ateistit ovat niiden ihmisten joukossa, joita saatanan on kaikkein helpointa käyttää valheidensa levittämiskanavana. Vaikka Jumala kykeneekin suojelemaan ihmistä, Hän ei kuitenkaan tee sitä ihmisen oman tahdon yli kävelemällä. Jos totuutta etsivä ihminen valitsee kuunnella mieluummin ateistisia näkemyksiä, Jumala ei pakota häntä kuuntelemaan itseään.

        "käyttääkö ihminen ihan omaa aivotoimintaa sen oikean paikkansa löytämseksi kun valikoi sitä"kotiaan" seurakunnista"

        Käyttää kyllä, mutta korostan edelleen, että pelkästään omaa aivotoimintaa harjoittamalla oikean paikan löytäminen on epätodennäköisempää, kuin Jumalan johdatusta ja totuutta etsimällä. Omissa ajatuksissa ja tuntemuksissa esim. jokin tietyllä tavalla ajatteleva joukko saattaa vaikuttaa hyvältä, mutta jos tuo joukko opettaa Jumalan tahdon vastaisia asioita, se on todellisuudessa huonompi valinta, kuin joku toinen, joka pitäytyy Jumalan totuudessa.


      • Karkkilan.lahja.Suomelle kirjoitti:

        Eikös teitä vapaa-ajattelijoita ole peräti 1 500 jäsentä?

        Ikävää tuollainen panettelu. En kuulu enkä koskaan ole kuulutkaan tuollaiseen yhdistykseen.


    • Herätyys

      Se kaikille hyväksi Raamatun UT, Kristuksen Jeesuksen ja / apostolisensa opetsusten ja ohjeiden mukainen ja perutsuva on se AINOA oikea suunta ja tie, jolta "hullukaan ei eksy". Jos vain sillä, Ramaatun UT mukaisella, Hänen käskynsä kaikilta osin pitävästi ja täyttävästi, Hänen apostolisia seurakuntiaan / sitä pelastukseksi Krist. vaihtoehtoa rakentavalla tiellä elävänä ja toimivana / vaikuttavana, lopuun asti vahvana pysyy.

      Jeesuksen nimessä... tästä kaikille hyväksi Raamatun UT mukaisesta ja perustuvasta Kristillisyydestä muistuttaen ja valistaen.

      vähäinen, Totuudessa pysyvä ja mukaisesti elävä ja toimiva, tähän, vasta Oikeasti Krist. Hänen apostolisia seurakuntiaan rakentavaan Krist. yhteyteen ja yhteistyöhön kutsuttu / näyllä armoitettua palvelijansa ja seuraajansa.

      • kui22

        No löytyykö se Ainoa sun mielestäs jostain aloituksessa luetelluista vai mistä, missä on se kuuluttamasi Apostolinen seurakunta - kotonasiko ehkä?


      • Herätyys
        kui22 kirjoitti:

        No löytyykö se Ainoa sun mielestäs jostain aloituksessa luetelluista vai mistä, missä on se kuuluttamasi Apostolinen seurakunta - kotonasiko ehkä?

        Vasta sitä siihen alkupeäisen tarkoituksen ja tavoiteen mukaisesti Hänen Herran Jeesuksen kirkkaudeksi ja kunniaksi, maailmalle valkeudeksi ja maalle suolaksi riittävällä tavalla eläväksi ja toimivaksi / vaikuttavaksi, ennalle asettavaan, sitä rakentavaan Krist. yhteyteen ja yhteistyöhön, Siihen herätykseksi sanoman julkituojaksi, ja sen rakentamiseen alkamisen puolesta puhuvaksi ja toimivaksi kutsuttu / siihen näyllä armoitettu, vähäinen palvelijansa.

        Niitä muita tähän, vasta Oikeasti Krist. Raamatun UT mukaiseen Krist. yhteteen ja yhteisyöhön kutsuttuja / armoitettuja etsivä / perään kuulutteleva.

        Näin em. Jeesuksen nimessä... valistaen.


      • kui22 kirjoitti:

        No löytyykö se Ainoa sun mielestäs jostain aloituksessa luetelluista vai mistä, missä on se kuuluttamasi Apostolinen seurakunta - kotonasiko ehkä?

        Taitaa tämäkin olla näitä uusia suuntauksia joissa seurakunnalle on annettu uusi sisältö. Koetetaan palata kristinuskon alkuaikoihin, tosin unohtaen historiallinen todellisuus. Eikä siinä mitään, ihan hyvä idea.

        Nämä vain taitavat olla sellaisia yhden ihmisen ”seurakuntia” eli lähinnä viitekehys, mutta konkreettista vuorovaikutusta on hyvin harvan kanssa.


      • MuistankoOikein
        mummomuori kirjoitti:

        Taitaa tämäkin olla näitä uusia suuntauksia joissa seurakunnalle on annettu uusi sisältö. Koetetaan palata kristinuskon alkuaikoihin, tosin unohtaen historiallinen todellisuus. Eikä siinä mitään, ihan hyvä idea.

        Nämä vain taitavat olla sellaisia yhden ihmisen ”seurakuntia” eli lähinnä viitekehys, mutta konkreettista vuorovaikutusta on hyvin harvan kanssa.

        Te attehomottajat olette myös aika uusi suuntaus. Ettekös te ole olleet 1960-luvulta lähtien?


      • kui22
        MuistankoOikein kirjoitti:

        Te attehomottajat olette myös aika uusi suuntaus. Ettekös te ole olleet 1960-luvulta lähtien?

        Etkö Sinä malttanut sitten olla täälläkään attehomottamatta??


      • MuistankoOikein
        kui22 kirjoitti:

        Etkö Sinä malttanut sitten olla täälläkään attehomottamatta??

        Missä mummo siellä attehomotus. Ethän täällä sinäkään muuta tee kuin atehomotat kuten mummokin.


      • kui22
        kui22 kirjoitti:

        Etkö Sinä malttanut sitten olla täälläkään attehomottamatta??

        p.s. Mikä sun mielestäs noista alustuksessa mainituista srk:ta on OK vai eikö nuo "kelpaa" ja mikä niistä ei kelpaa, mitä pitää hakea jos eivät kelpaa? Siitä on täällä puhe!


      • MuistankoOikein
        kui22 kirjoitti:

        p.s. Mikä sun mielestäs noista alustuksessa mainituista srk:ta on OK vai eikö nuo "kelpaa" ja mikä niistä ei kelpaa, mitä pitää hakea jos eivät kelpaa? Siitä on täällä puhe!

        Kaikki muut paitsi Mormonikirkko ja Jehovantodistajat.
        Niissä ei julisteta Jeesusta ristiinnaulittuna. Mutta ihminehän ei pelastu minkään seurakunnan tai yhteisön avulla tai siihen kuulumalla vaan henkilökohtaisella suhteellaan Jeesukseen kristukseen.


      • kui22
        MuistankoOikein kirjoitti:

        Kaikki muut paitsi Mormonikirkko ja Jehovantodistajat.
        Niissä ei julisteta Jeesusta ristiinnaulittuna. Mutta ihminehän ei pelastu minkään seurakunnan tai yhteisön avulla tai siihen kuulumalla vaan henkilökohtaisella suhteellaan Jeesukseen kristukseen.

        Jaa kuka sulle kertoi? Ainakin Jeesuksen lunnaisiin (lunastukseen) uskovat (omin korvin kuultu), mutta se on kai väärin ilmaistua uskoa, jargoni on poikkeavaa kyllä ?..Ja miksi tapellaan kasteista ja kaikista jos nuo kaikki muut käyvät nyt tällä kertaa. Ihanko Katollisuuskin käy ja kaikki Luterilaisuus-vai mennänkö taas siitä mist aita on matalin?

        Mutta kiva jos tuokin on totta. :)


      • kui22
        Herätyys kirjoitti:

        Vasta sitä siihen alkupeäisen tarkoituksen ja tavoiteen mukaisesti Hänen Herran Jeesuksen kirkkaudeksi ja kunniaksi, maailmalle valkeudeksi ja maalle suolaksi riittävällä tavalla eläväksi ja toimivaksi / vaikuttavaksi, ennalle asettavaan, sitä rakentavaan Krist. yhteyteen ja yhteistyöhön, Siihen herätykseksi sanoman julkituojaksi, ja sen rakentamiseen alkamisen puolesta puhuvaksi ja toimivaksi kutsuttu / siihen näyllä armoitettu, vähäinen palvelijansa.

        Niitä muita tähän, vasta Oikeasti Krist. Raamatun UT mukaiseen Krist. yhteteen ja yhteisyöhön kutsuttuja / armoitettuja etsivä / perään kuulutteleva.

        Näin em. Jeesuksen nimessä... valistaen.

        Missä se nyt on konkreettisesti se Alkuparäinen, ala nyt jo kertoa. missä kokoonnut?


      • KerroTarkemmin
        kui22 kirjoitti:

        Missä se nyt on konkreettisesti se Alkuparäinen, ala nyt jo kertoa. missä kokoonnut?

        Miten yksi ihminen kokoontuu?????


      • kui22
        MuistankoOikein kirjoitti:

        Missä mummo siellä attehomotus. Ethän täällä sinäkään muuta tee kuin atehomotat kuten mummokin.

        Sinä et osaa vissiin muuta kuin attehomottaa joten Jääpä omaan arvoosi.


      • kui22
        KerroTarkemmin kirjoitti:

        Miten yksi ihminen kokoontuu?????

        No onko hän yksin joka puhuu Apostolisista srk:ta vai mitä tarkoitat????? eihän niit sit oo.


    • VoivoiTeitä

      Siitä maailma tuntee teidät minun opetuslapsikseni, koska teillä on keskinäinen RAKKAUS! Näin Mestari, Jeesus Kristus opettaa seuraajiaan.
      Oikea seurakunta ? Se koostuu Raamatun Jumalasta ja Jeesuksesta samalla tavalla ajattelevista ihmisistä, ja ainoa kirja josta totuus tulee ilmi on Raamattu, kirjoitettu on.
      Eri nimisiä kristillisiä seurakuntia maan päällä monia. Ja kaikissa niissä hyväksytään se oppi, mitenkä ihminen pelastuu, Jumalan tuomiolta, koska maailma on ja elää syntiin langenneessa tilassa ( jos et usko, niin kts. ympärillesi).
      Eli ihminen pelastuu kadotuksesta, yksin USKOSTA, yksin ARMOSTA, uskomalla että Jeesus on Jumalan Poika ja että hän on kuollut ja sovittanut yhdellä ainoalla uhrilla, Golgatan keskimmäisellä ristillä koko maailman synnit, SE ON TÄYETTY
      Eli tästä " pääopista ollaan samaa mieltä. Joku on sanonutkin näin: pääruoka on sama, mutta salaatit on erilaisia, tarkoittaen että joku kristillinen seurakunta painottaa enenpi kastetta, toinen armolahjoja, joku Pyhällä Hengellä täyttymistä jne. Kaikki sinänsä tärkeitä.
      Sanomattakin on selvää se, että Jehovan todistajat ja Mormonit eivät ole kristillisiä seurakuntia.

      • kui22

        No voi "voi teitä", oliko tuo sääliä, vai mitä? No riittääkö kun Vain uskoo vai mitä lisuketta tarvitaan? Sitäkin olen täällä kysellyt vaan vastauksitta jäänyt.

        Kumpa kaikki olisikin noin selkeää ja yksinkertaista kuin ruisleipä, niin eipä täällä toista uskovaa "attehomottajaksikaan" solvattaisi - tässäkin ketjussa kirjoit:si yläpuolella, miksi tämä kaikki "sotku ja lika" pitäis lakaista maton alle?

        Miksi nuo sitten niin kauheasti tappelevat ja millä silmällä Jumala sitä nokkimista katselee, mitä luulet. Kaikille noissa ei käy se että "salaatitkaan ovat erilaisia", eikö se ole selvinnyt tälläkään palstalla vai eiko siitä pidä välittää??

        Kyl Jehovat uskoo lunastukseen (Jeesuksen lunnaisiin) ,miksi se usko ei kelpaa? kolminaisuuteen eivät usko, sekö on siis se juttu , mitä siitä on suoraan Raamatussa muuta kuin johtopäätöksiä?. Mormonien ydinuskosta en oo niin selvillä, mutta mun tehtävä ei onnex ole karsia silti.

        Eikö Jumala ja Jeesus ole tasan sama asia , no miks on niin suuri merkitys sillä vaikka sanois pelkästään uskovansa Jumalaan tuleehan siinä silti uskoneeksi Jeesukseenkin - Junalahan on Jeesuksessa ja päinvastoin, miks kaikki pitää niin tiedostamalla tiedostaa ja on sanakäänteistä kiinni, ennenkuin se pätee? Onko ihminen sittenkin tietoineen kaikki kaikessa uskoasioissakin?


      • kui22

        p.s. Eli ainakin Mormonit ja Jehovantod. ovat eittämättä siis löytäneet "väärän" ns. Heng. "kodin" sitä etsiessään? Mistä muuten tiedät miten paljon he ovat kiertäneet eri yhteisöjä ennen valintaansa?

        Siltikö he ovat päätyneet väärään valintaan - ihme sekin..


      • kui22 kirjoitti:

        p.s. Eli ainakin Mormonit ja Jehovantod. ovat eittämättä siis löytäneet "väärän" ns. Heng. "kodin" sitä etsiessään? Mistä muuten tiedät miten paljon he ovat kiertäneet eri yhteisöjä ennen valintaansa?

        Siltikö he ovat päätyneet väärään valintaan - ihme sekin..

        Jumala lähestyy niitä jotka Häntä etsivät. Kaikki jotka aidosti ja vilpittömästi etsivät Jumalaa Hänet kyllä löytävät. Etsivä löytää kolkuttavalle avataan.
        Kysymys on siis siitä mitä ihminen etsii sen hän löytää.
        Kysyinkin jo, että mitä sinä seurakunnasta etsit ja haluat löytää ja miksi?


    • Matteuksen 25:31 - 45 puhuu kyllä muustakin kuin armosta ja monet muutkin J.Nasaretilaisen puheiden kohdat.

      Jos Jumala on olemassa, hän varmaan ihmettelee tälläisiä ihmisten kirjoituksia ja luokitteluja.

      • muistaako.kaija

        Mitäs JN puhui helvetistä?


      • kui22
        muistaako.kaija kirjoitti:

        Mitäs JN puhui helvetistä?

        Mitäs puhui käsiensä katkomisista, Puhtoisia pulmusia on kaikki kun yhtäkään ei kumminkaan löydy? :)

        Totuus on että sinäkin viisveisaat noista R:tun jakeista, eikö vain.


      • muistaako.kaija
        kui22 kirjoitti:

        Mitäs puhui käsiensä katkomisista, Puhtoisia pulmusia on kaikki kun yhtäkään ei kumminkaan löydy? :)

        Totuus on että sinäkin viisveisaat noista R:tun jakeista, eikö vain.

        Parempi on katkaista se käsi jos muuten ei synninteosta pääse eroon. Jeesus on ehdoton synnin suhteen.
        Onneksi olen rukouksella ja katumisella ainakin toistaiseksi päässyt synneistäni niin olen voinut molemmat käteni säilyttää.


      • kui22
        muistaako.kaija kirjoitti:

        Parempi on katkaista se käsi jos muuten ei synninteosta pääse eroon. Jeesus on ehdoton synnin suhteen.
        Onneksi olen rukouksella ja katumisella ainakin toistaiseksi päässyt synneistäni niin olen voinut molemmat käteni säilyttää.

        Älä viitti kiertää, oletkos lapsekas, tuota ei usko Jumala(si)kaan varmaan.

        Ja luulis sitten että edes yksikin löytyis jonka tuo olis pitänyt tehdä, mutta ei yhden yhtäkään löydy koko kristikunnasta, niin puhtaitako ollaan , miks sitten tuommonen turha puhe?!

        Ja Eihän siinä kohtaa ollut rukouksista kyse vaan sanottiin että käsi,jalka tm. on paras heittää luotaan.. Eihän siinä sanota että mutta voit rukoilla ensin ja siten säästää kätesi.. sanasta sanaan katsos pitää lukea niinhän se meni, eikä lisäillä mitään. Eli taas kerran väistit tiukan paikan tullen.

        hah, hah, haat sulle, helppoahahan se on noin Raamattua "kirjamellisesti" noudattaa.

        Mutta ketjun aihe ei liity tähän, joten annetaanhan olla. :)


      • muistaako.kaija
        kui22 kirjoitti:

        Älä viitti kiertää, oletkos lapsekas, tuota ei usko Jumala(si)kaan varmaan.

        Ja luulis sitten että edes yksikin löytyis jonka tuo olis pitänyt tehdä, mutta ei yhden yhtäkään löydy koko kristikunnasta, niin puhtaitako ollaan , miks sitten tuommonen turha puhe?!

        Ja Eihän siinä kohtaa ollut rukouksista kyse vaan sanottiin että käsi,jalka tm. on paras heittää luotaan.. Eihän siinä sanota että mutta voit rukoilla ensin ja siten säästää kätesi.. sanasta sanaan katsos pitää lukea niinhän se meni, eikä lisäillä mitään. Eli taas kerran väistit tiukan paikan tullen.

        hah, hah, haat sulle, helppoahahan se on noin Raamattua "kirjamellisesti" noudattaa.

        Mutta ketjun aihe ei liity tähän, joten annetaanhan olla. :)

        Se oli Jeesuksen neuvo miten tärkeä on olla tekemättä syntiä tiettensä. Rukous on sitä varten, että Jeesus antaisi voimaa kiusausten välttämiseen niin ei tarvitse mennä noin pitkälle.
        Joten ihan kirjaimellisesti sitä tarkoittaa.


    • Lähestyn asiaa siten, että me ihmiset omine ominaisuuksien ja vajavuuksien vuoksi emme koskaan tule ajattelemaan asioista tismalleen samoin tavoin. Aina jostain on erilainen näkemys. Ketä viehättää mikin piirre ja yhteisön toiminta tavat, sinne hän etsiytyy.

      Todellisuudessa kristityillä on enemmän samankaltaisuuksia kuin eroja, mutta noita eroja korostetaan niin paljon, että niistä saattaa muodostua aita, jonka yli ei päästä. Ehkä jyrkkä käsitys siitä että vain itse on oikeassa ja muut väärässä johtaa riitaisuuksiin kaikkein eniten?

      Kyllä maailmaan mahtuu näitä suuntauksia, ja näin sen tuleekin olla. Asia muuttuu silloin, kun alamme pakottaa eri keinoin muita samaan näkemykseen.

      • PunainenVihreässä

        Kommunismi on kullut ja olette keksineet vihreän liiton sen tilalle. Ihan uutta siis tielläkin.


      • kui22
        PunainenVihreässä kirjoitti:

        Kommunismi on kullut ja olette keksineet vihreän liiton sen tilalle. Ihan uutta siis tielläkin.

        Häh, miten sinä nyt kommunismiin menit kesken kaiken??


      • PunainenVihreässä
        kui22 kirjoitti:

        Häh, miten sinä nyt kommunismiin menit kesken kaiken??

        Kommunismi on kiinteä osa mummoa. Se tulee tiedostaa kun tulkitsee hänen kirjoituksiaan.


      • kui22

        "Lähestyn asiaa siten, että me ihmiset omine ominaisuuksien ja vajavuuksien vuoksi emme koskaan tule ajattelemaan asioista tismalleen samoin tavoin."

        Kuin se nyt muutin vois ollaakaan, emme me voi kopioida toistemme ajatusmaailmoja täysin identisiksi - eihän me muussakaan olla samanlaisia.
        Muutamat ehkä täälläkin todella ajattelee että ajatukset jostain asiasta voi olla tismalleen samat kuin kaverilla. Ehkä eivät ymmärrä sitten mitä ajan takaa.

        Ei yksöllisyyttä voi tuolta alueelta poistaa.


      • mistä.kysymys
        kui22 kirjoitti:

        "Lähestyn asiaa siten, että me ihmiset omine ominaisuuksien ja vajavuuksien vuoksi emme koskaan tule ajattelemaan asioista tismalleen samoin tavoin."

        Kuin se nyt muutin vois ollaakaan, emme me voi kopioida toistemme ajatusmaailmoja täysin identisiksi - eihän me muussakaan olla samanlaisia.
        Muutamat ehkä täälläkin todella ajattelee että ajatukset jostain asiasta voi olla tismalleen samat kuin kaverilla. Ehkä eivät ymmärrä sitten mitä ajan takaa.

        Ei yksöllisyyttä voi tuolta alueelta poistaa.

        Jos puhutaan Raamatusta Jumalan sanasta siinä on kuitenkin vain yksi totuus eikä sitä tule alkaa muuttamaan oman mielensä mukaiseksi.


      • kui22

        "Kyllä maailmaan mahtuu näitä suuntauksia, ja näin sen tuleekin olla."

        Miksei, mutta miksi ne eivät läheskään aina voi edes sietää toisiaan, se on se ydinkysymys ja haaste ja repivä juttu, samalla julistetaan kaikki olevansa saman hyvän Jumalan asialla.

        Sitäkään eivät hyväksy jos sanotaan että annetaan kaikkien kukkien kukkia sitten vaan, sitähän se olis/on jos kaikki srk:t hyväsytään painotuksineen oikeasti "joukkoon", mutku ei käy.."meillä" on aina se Raam:sin juttu, näinhän se menee.


      • kui22 kirjoitti:

        "Kyllä maailmaan mahtuu näitä suuntauksia, ja näin sen tuleekin olla."

        Miksei, mutta miksi ne eivät läheskään aina voi edes sietää toisiaan, se on se ydinkysymys ja haaste ja repivä juttu, samalla julistetaan kaikki olevansa saman hyvän Jumalan asialla.

        Sitäkään eivät hyväksy jos sanotaan että annetaan kaikkien kukkien kukkia sitten vaan, sitähän se olis/on jos kaikki srk:t hyväsytään painotuksineen oikeasti "joukkoon", mutku ei käy.."meillä" on aina se Raam:sin juttu, näinhän se menee.

        Kaikki kristityt rakastavat toisiaan koska ovat yhtä Jeesuksessa. On vain yksi Jeesuksen seurakunta ja sen jäseniä löytyy kaikista kristillisistä seurakunnista ja yhteisöistä.
        Jeesus sanoi:
        "34. Älkää luulko, että minä olen tullut tuomaan rauhaa maan päälle; en ole tullut tuomaan rauhaa, vaan miekan.
        35. Sillä minä olen tullut 'nostamaan pojan riitaan isäänsä vastaan ja tyttären äitiänsä vastaan ja miniän anoppiansa vastaan;
        36. ja ihmisen vihamiehiksi tulevat hänen omat perhekuntalaisensa'.
        37. Joka rakastaa isäänsä taikka äitiänsä enemmän kuin minua, se ei ole minulle sovelias; ja joka rakastaa poikaansa taikka tytärtänsä enemmän kuin minua, se ei ole minulle sovelias;
        38. ja joka ei ota ristiänsä ja seuraa minua, se ei ole minulle sovelias. "

        Minä olen yhteiskristillinen enkä ole koskaan kenenkään havainnut olevan soetämätön toisia kristittyjä kohtaan. Kristittyjen kesken on rakkaus Jeesuksessa. Olisi mielenkiintoista tietää missä sinä olet törmännyt tuohon toistensa sietämättömyyteen ja muuhun epäsopuun.


      • kui22 kirjoitti:

        "Kyllä maailmaan mahtuu näitä suuntauksia, ja näin sen tuleekin olla."

        Miksei, mutta miksi ne eivät läheskään aina voi edes sietää toisiaan, se on se ydinkysymys ja haaste ja repivä juttu, samalla julistetaan kaikki olevansa saman hyvän Jumalan asialla.

        Sitäkään eivät hyväksy jos sanotaan että annetaan kaikkien kukkien kukkia sitten vaan, sitähän se olis/on jos kaikki srk:t hyväsytään painotuksineen oikeasti "joukkoon", mutku ei käy.."meillä" on aina se Raam:sin juttu, näinhän se menee.

        Ihmismieleen nyt ikävä kyllä kuuluu myös ne negatiiviset piirteet.

        Kun joku kokee löytäneensä totuuden, hän saattaa ihastua siihen liikaa. Kokemus voi olla oikeasti hyvin vakuuttava. Siten lähipiirissä voi mukaan intoutua monia muitakin. Kun mieltä muokataan sitten siihen suuntaan, että toisista tehdään ympärillä uhkia tuolle ”totuudelle”, saadaan tämä joukko toimimaanparemmin yhdessä.

        Fundamentalismiin kuuluu olennaisena osana tuo jatkuva uhkan tunne. Näin se uskon fokus kääntyy kohti tuota uhkaa – eikä suinkaan kohti Jumalaa. Monella sitten tuntuu sekoittuvan Raamatun sanat siihen, että he kokevat tietävänsä kaiken siitä, mitä Jumala ajattelee tai tarkoittaa. Tällä arvovallalla sitten käydään muiden kimppuun. He unohtavat olevansa ihmisiä.


      • OksastettuOksa kirjoitti:

        Kaikki kristityt rakastavat toisiaan koska ovat yhtä Jeesuksessa. On vain yksi Jeesuksen seurakunta ja sen jäseniä löytyy kaikista kristillisistä seurakunnista ja yhteisöistä.
        Jeesus sanoi:
        "34. Älkää luulko, että minä olen tullut tuomaan rauhaa maan päälle; en ole tullut tuomaan rauhaa, vaan miekan.
        35. Sillä minä olen tullut 'nostamaan pojan riitaan isäänsä vastaan ja tyttären äitiänsä vastaan ja miniän anoppiansa vastaan;
        36. ja ihmisen vihamiehiksi tulevat hänen omat perhekuntalaisensa'.
        37. Joka rakastaa isäänsä taikka äitiänsä enemmän kuin minua, se ei ole minulle sovelias; ja joka rakastaa poikaansa taikka tytärtänsä enemmän kuin minua, se ei ole minulle sovelias;
        38. ja joka ei ota ristiänsä ja seuraa minua, se ei ole minulle sovelias. "

        Minä olen yhteiskristillinen enkä ole koskaan kenenkään havainnut olevan soetämätön toisia kristittyjä kohtaan. Kristittyjen kesken on rakkaus Jeesuksessa. Olisi mielenkiintoista tietää missä sinä olet törmännyt tuohon toistensa sietämättömyyteen ja muuhun epäsopuun.

        Tällä palstalla tulee erittäin hyvin esiin tuo toistensa sietämättömyys sekä epäsopu.


      • mummomuori kirjoitti:

        Tällä palstalla tulee erittäin hyvin esiin tuo toistensa sietämättömyys sekä epäsopu.

        Valitettavasti ateistit ja Jumalan sanaa vastustavat joukkiot ovat äänekkäinä ja hallitsevina tällä palstalla. Sitä en ymmärrä miksi tietoisesti tullaan kristilliselle palstalle kun Raamattu, Jumala ja uskovat ärsyttävät.


      • OksastettuOksa kirjoitti:

        Valitettavasti ateistit ja Jumalan sanaa vastustavat joukkiot ovat äänekkäinä ja hallitsevina tällä palstalla. Sitä en ymmärrä miksi tietoisesti tullaan kristilliselle palstalle kun Raamattu, Jumala ja uskovat ärsyttävät.

        Kyllä tällä palstalla voi olla kaikki, joita nämä asiat kiinnostavat. Totta kai. Onneksi täällä ei ole ne pahimmat ateistit, vaikka välillä he vierailevatkin. Täällä he eivät saa kiistakumppaneita, vaan paremmin ne löytyvät vaikka helluntailaisuuspalstalta. Kiistan aiheet kun ovat aina samat. Onko Jumalaa vai ei jne. Niitä en edes viitsi noteerata.

        Jumalan sanaa ei kukaan krisitty vastusta. Näiden eri oppien mukaisia näkemyksiä voi ja saa kyseenalaistaa - kuten vaikka luterilaisuutta - samoin voi ja saa esittää kysymyksiä, epäilyksiä jne. Eikä silti tarvitse mennä asiattomuuksiin.

        Jumala ja Sana eivät ärsytä, vaan ne ihmiset jotka käyttätyvät huonosti, ovat tuomitsemassa muita ja etsivät vain vikoja toisista mutta eivät koskaan näe niitä itsessään.


      • täsmäisku_
        mummomuori kirjoitti:

        Kyllä tällä palstalla voi olla kaikki, joita nämä asiat kiinnostavat. Totta kai. Onneksi täällä ei ole ne pahimmat ateistit, vaikka välillä he vierailevatkin. Täällä he eivät saa kiistakumppaneita, vaan paremmin ne löytyvät vaikka helluntailaisuuspalstalta. Kiistan aiheet kun ovat aina samat. Onko Jumalaa vai ei jne. Niitä en edes viitsi noteerata.

        Jumalan sanaa ei kukaan krisitty vastusta. Näiden eri oppien mukaisia näkemyksiä voi ja saa kyseenalaistaa - kuten vaikka luterilaisuutta - samoin voi ja saa esittää kysymyksiä, epäilyksiä jne. Eikä silti tarvitse mennä asiattomuuksiin.

        Jumala ja Sana eivät ärsytä, vaan ne ihmiset jotka käyttätyvät huonosti, ovat tuomitsemassa muita ja etsivät vain vikoja toisista mutta eivät koskaan näe niitä itsessään.

        "Jumala ja Sana eivät ärsytä, vaan ne ihmiset jotka käyttätyvät huonosti, ovat tuomitsemassa muita ja etsivät vain vikoja toisista mutta eivät koskaan näe niitä itsessään."
        Hyvä, että itse tiedät miksi sinua täällä inhotaan.


      • täsmäisku_ kirjoitti:

        "Jumala ja Sana eivät ärsytä, vaan ne ihmiset jotka käyttätyvät huonosti, ovat tuomitsemassa muita ja etsivät vain vikoja toisista mutta eivät koskaan näe niitä itsessään."
        Hyvä, että itse tiedät miksi sinua täällä inhotaan.

        Ikävä juttu että täällä inhotaan muita krisittyjä ja etenkin luterilaisia sellaisia.

        Luulen että osittain krijtoiustyyliini on sellaista, että siitä voi tehdä tulkintoja hyvin negativiiseen sävyyn. Todellisuudessa usein vain totean jonkun asian, enkä aina edes laita siitä tekemiäni johtopäätöksiä esiin. Niitä sitten ilmemielisen tulkinnan kautta täällä väänetään...

        Mutta en edelleenkään ymmärrä, miksi eri mieltä oleminen on "huonoa käytöstä" mutta itsensä panettelut ja rietas kielenkäyttö ei sitten sitä olekaan?

        Kun tässä yrittää puolustautua ja ikävä kyllä tämän seuran mukana on tullut krittiseksi, unohtuu tuoda esiin ne hyvät puolet joita uskovissa on. Jos niitä tuon esiin, nekin tulkitaan ja käänetään nurinniskoin.


      • täsmäisku_
        mummomuori kirjoitti:

        Ikävä juttu että täällä inhotaan muita krisittyjä ja etenkin luterilaisia sellaisia.

        Luulen että osittain krijtoiustyyliini on sellaista, että siitä voi tehdä tulkintoja hyvin negativiiseen sävyyn. Todellisuudessa usein vain totean jonkun asian, enkä aina edes laita siitä tekemiäni johtopäätöksiä esiin. Niitä sitten ilmemielisen tulkinnan kautta täällä väänetään...

        Mutta en edelleenkään ymmärrä, miksi eri mieltä oleminen on "huonoa käytöstä" mutta itsensä panettelut ja rietas kielenkäyttö ei sitten sitä olekaan?

        Kun tässä yrittää puolustautua ja ikävä kyllä tämän seuran mukana on tullut krittiseksi, unohtuu tuoda esiin ne hyvät puolet joita uskovissa on. Jos niitä tuon esiin, nekin tulkitaan ja käänetään nurinniskoin.

        Sinä olet atesiti ja kommunisti!


    • Mitä sinä seurakunnalta odotat?

      • kui22

        Sopua! Ja Yleensäkin riitelyn lakkaamista "oikeassa" olemisista. Se näyttäs vakuuttamammin että ollaan Jumalan asialla ja tahdotaan hyvää toisellekin.


      • kui22 kirjoitti:

        Sopua! Ja Yleensäkin riitelyn lakkaamista "oikeassa" olemisista. Se näyttäs vakuuttamammin että ollaan Jumalan asialla ja tahdotaan hyvää toisellekin.

        Tuolla motiivilla sinun ei kannata seurakuntaan lähteä.


      • kaikkea.sitä.onkin
        OksastettuOksa kirjoitti:

        Tuolla motiivilla sinun ei kannata seurakuntaan lähteä.

        Joo, olen lukenut kui22:n kirjoituksia ja tuntuu, että nyrkkeilykehä olisi hänelle oikea paikka purkaa agressioitaan :(


      • kui22 kirjoitti:

        Sopua! Ja Yleensäkin riitelyn lakkaamista "oikeassa" olemisista. Se näyttäs vakuuttamammin että ollaan Jumalan asialla ja tahdotaan hyvää toisellekin.

        Onneksi monessa seurakunnassa ei riidellä. Etenkin niissä joissa saa ja voi olla erimieltä, asettaa kysymyksiä ja epäilyjä. Kukaan ei määrää ”ehdotonta oikeaa” vaan jokainen saa pyrkiä kohti Jumalaa eri tavoin.


      • mummomuori kirjoitti:

        Onneksi monessa seurakunnassa ei riidellä. Etenkin niissä joissa saa ja voi olla erimieltä, asettaa kysymyksiä ja epäilyjä. Kukaan ei määrää ”ehdotonta oikeaa” vaan jokainen saa pyrkiä kohti Jumalaa eri tavoin.

        Niissä seurakunnissa missä Jumalan yksiselitteinen sana on kaikkien ohjenuora ei tarvitse riidellä. Mutta evl. kirkossa ei ole enää Jumalan sana Raamattu ohjenuorana ja moniäänityyttä jopa peräänkuulutetaan silloin ei enää voi olla yksimielisyyttä ja sehän näkyy kirkon parinkymmenen vuoden toiminnan aikana hajaannuksena, riitelynä ja eroina kirkosta. Ihmisten opit eivät seurakuntaa kanna.


      • OksastettuOksa kirjoitti:

        Niissä seurakunnissa missä Jumalan yksiselitteinen sana on kaikkien ohjenuora ei tarvitse riidellä. Mutta evl. kirkossa ei ole enää Jumalan sana Raamattu ohjenuorana ja moniäänityyttä jopa peräänkuulutetaan silloin ei enää voi olla yksimielisyyttä ja sehän näkyy kirkon parinkymmenen vuoden toiminnan aikana hajaannuksena, riitelynä ja eroina kirkosta. Ihmisten opit eivät seurakuntaa kanna.

        No, Jeesuksen opetukset ovat tärkeä ohjenuora. Erityisesti siten, ettei mitään ehdottomia ”oikeita oppeja” laadita.

        Jotkut vapaat seurakunnat ikävä kyllä ratkovat ongelmiaan esim. erottamisen kautta.

        Oli minullakin sellainen unelma, että uskovat osaavat olla erilaisista näkemyksistään huolimatta toinen toisilleen rakkaudellisia. Olen kyllä kohdannut tällaisia henkilöitä ja ajattelin että ne joiden usko on kunnioittavaa uskoa, he tunnistavat toisensa riippumatta siitä, missä kirkossa tai yhteisössä he ovat. Silloin huomio on niissä yhdistävissä tekijöissä eikä erottavissa tekijöissä.
        Kuten sanotaan:
        Gal. 5:22
        Mutta Hengen hedelmä on rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, sävyisyys, itsensähillitseminen.

        No, tuo kuvitelma haihtui kun aloin liikkua erilaisilla uskonnollisilla palstoilla. Ensin suorastaan säikähdin heitä, jotka esim. kirkko kuulolla palstalla hyökkäsivätkin toisten uskovien kimppuun. Ajattelin että he rähisevät vain ateistien kanssa, mutta pahasti erehdyin.

        Nuo henkilöt loukkasivat syvästi muita uskovia, etenkin heitä jotka ovat herkkiä ja aitoja. Loukkasivat he minuakin ja loukkaavat edelleenkin, mutta olen jo oppinut olemaan menemättä heidän manipulointiinsa mukaan.

        Mielestäni nämä persoonat ovat myös niitä, jotka rikkovat riitelyllään ja ehdottomilla vaatimuksilla olla aina kaikesta samaa mieltä kaikkein eniten. He joko itse lähtevät tai karkottavat monia.

        Kaikki uskonnot ovat ihmisen mielen mukaan rakentuneita, sillä me ihmisethän niitä seurakuntia perustetaan ja niissä toimitaan.


      • mummomuori kirjoitti:

        No, Jeesuksen opetukset ovat tärkeä ohjenuora. Erityisesti siten, ettei mitään ehdottomia ”oikeita oppeja” laadita.

        Jotkut vapaat seurakunnat ikävä kyllä ratkovat ongelmiaan esim. erottamisen kautta.

        Oli minullakin sellainen unelma, että uskovat osaavat olla erilaisista näkemyksistään huolimatta toinen toisilleen rakkaudellisia. Olen kyllä kohdannut tällaisia henkilöitä ja ajattelin että ne joiden usko on kunnioittavaa uskoa, he tunnistavat toisensa riippumatta siitä, missä kirkossa tai yhteisössä he ovat. Silloin huomio on niissä yhdistävissä tekijöissä eikä erottavissa tekijöissä.
        Kuten sanotaan:
        Gal. 5:22
        Mutta Hengen hedelmä on rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, sävyisyys, itsensähillitseminen.

        No, tuo kuvitelma haihtui kun aloin liikkua erilaisilla uskonnollisilla palstoilla. Ensin suorastaan säikähdin heitä, jotka esim. kirkko kuulolla palstalla hyökkäsivätkin toisten uskovien kimppuun. Ajattelin että he rähisevät vain ateistien kanssa, mutta pahasti erehdyin.

        Nuo henkilöt loukkasivat syvästi muita uskovia, etenkin heitä jotka ovat herkkiä ja aitoja. Loukkasivat he minuakin ja loukkaavat edelleenkin, mutta olen jo oppinut olemaan menemättä heidän manipulointiinsa mukaan.

        Mielestäni nämä persoonat ovat myös niitä, jotka rikkovat riitelyllään ja ehdottomilla vaatimuksilla olla aina kaikesta samaa mieltä kaikkein eniten. He joko itse lähtevät tai karkottavat monia.

        Kaikki uskonnot ovat ihmisen mielen mukaan rakentuneita, sillä me ihmisethän niitä seurakuntia perustetaan ja niissä toimitaan.

        En tiedä missä olet liikunut ja keitä kohdannut.
        Mutta Jeesuksen omat ovat seurakunta yli maallisten seurakuntarajonen ja heidät yhdistää keksinäinen rakkaus Jumalan tunteminen ja henkilökohtainen suhde Jeesuksen.


      • mummomuori kirjoitti:

        No, Jeesuksen opetukset ovat tärkeä ohjenuora. Erityisesti siten, ettei mitään ehdottomia ”oikeita oppeja” laadita.

        Jotkut vapaat seurakunnat ikävä kyllä ratkovat ongelmiaan esim. erottamisen kautta.

        Oli minullakin sellainen unelma, että uskovat osaavat olla erilaisista näkemyksistään huolimatta toinen toisilleen rakkaudellisia. Olen kyllä kohdannut tällaisia henkilöitä ja ajattelin että ne joiden usko on kunnioittavaa uskoa, he tunnistavat toisensa riippumatta siitä, missä kirkossa tai yhteisössä he ovat. Silloin huomio on niissä yhdistävissä tekijöissä eikä erottavissa tekijöissä.
        Kuten sanotaan:
        Gal. 5:22
        Mutta Hengen hedelmä on rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, sävyisyys, itsensähillitseminen.

        No, tuo kuvitelma haihtui kun aloin liikkua erilaisilla uskonnollisilla palstoilla. Ensin suorastaan säikähdin heitä, jotka esim. kirkko kuulolla palstalla hyökkäsivätkin toisten uskovien kimppuun. Ajattelin että he rähisevät vain ateistien kanssa, mutta pahasti erehdyin.

        Nuo henkilöt loukkasivat syvästi muita uskovia, etenkin heitä jotka ovat herkkiä ja aitoja. Loukkasivat he minuakin ja loukkaavat edelleenkin, mutta olen jo oppinut olemaan menemättä heidän manipulointiinsa mukaan.

        Mielestäni nämä persoonat ovat myös niitä, jotka rikkovat riitelyllään ja ehdottomilla vaatimuksilla olla aina kaikesta samaa mieltä kaikkein eniten. He joko itse lähtevät tai karkottavat monia.

        Kaikki uskonnot ovat ihmisen mielen mukaan rakentuneita, sillä me ihmisethän niitä seurakuntia perustetaan ja niissä toimitaan.

        Vielä lisään, että ainoa oikea oppi löytyy Raamatusta. Se on muuttumaton Jumalan sana ihmisille. Kuten Jeesuskin monesti sanoi: "Te eksytte koska ette t u n n e kirjoituksia." "Te olette maailmassa mutta te ette ole maailmasta"
        Uskovien ja maailman välillä on aina ollut aina tuleekin olla jännitettä koska heillä on eri päämiehet.


      • äpyliäpylliä
        OksastettuOksa kirjoitti:

        Vielä lisään, että ainoa oikea oppi löytyy Raamatusta. Se on muuttumaton Jumalan sana ihmisille. Kuten Jeesuskin monesti sanoi: "Te eksytte koska ette t u n n e kirjoituksia." "Te olette maailmassa mutta te ette ole maailmasta"
        Uskovien ja maailman välillä on aina ollut aina tuleekin olla jännitettä koska heillä on eri päämiehet.

        "Uskovien ja maailman välillä on aina ollut aina tuleekin olla jännitettä koska heillä on eri päämiehet."

        Tottakai, mutta mitäs sinä sitten sanot uskovien ja uskovien välillä esiintyvästä jännitteestä?


      • 133f13
        mummomuori kirjoitti:

        No, Jeesuksen opetukset ovat tärkeä ohjenuora. Erityisesti siten, ettei mitään ehdottomia ”oikeita oppeja” laadita.

        Jotkut vapaat seurakunnat ikävä kyllä ratkovat ongelmiaan esim. erottamisen kautta.

        Oli minullakin sellainen unelma, että uskovat osaavat olla erilaisista näkemyksistään huolimatta toinen toisilleen rakkaudellisia. Olen kyllä kohdannut tällaisia henkilöitä ja ajattelin että ne joiden usko on kunnioittavaa uskoa, he tunnistavat toisensa riippumatta siitä, missä kirkossa tai yhteisössä he ovat. Silloin huomio on niissä yhdistävissä tekijöissä eikä erottavissa tekijöissä.
        Kuten sanotaan:
        Gal. 5:22
        Mutta Hengen hedelmä on rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, sävyisyys, itsensähillitseminen.

        No, tuo kuvitelma haihtui kun aloin liikkua erilaisilla uskonnollisilla palstoilla. Ensin suorastaan säikähdin heitä, jotka esim. kirkko kuulolla palstalla hyökkäsivätkin toisten uskovien kimppuun. Ajattelin että he rähisevät vain ateistien kanssa, mutta pahasti erehdyin.

        Nuo henkilöt loukkasivat syvästi muita uskovia, etenkin heitä jotka ovat herkkiä ja aitoja. Loukkasivat he minuakin ja loukkaavat edelleenkin, mutta olen jo oppinut olemaan menemättä heidän manipulointiinsa mukaan.

        Mielestäni nämä persoonat ovat myös niitä, jotka rikkovat riitelyllään ja ehdottomilla vaatimuksilla olla aina kaikesta samaa mieltä kaikkein eniten. He joko itse lähtevät tai karkottavat monia.

        Kaikki uskonnot ovat ihmisen mielen mukaan rakentuneita, sillä me ihmisethän niitä seurakuntia perustetaan ja niissä toimitaan.

        >Jotkut vapaat seurakunnat ikävä kyllä ratkovat ongelmiaan esim. erottamisen kautta.

        Ei se ole mikään "ikävä kyllä". Raamattu käskee erottamaan seurakuntayhteydestä mm. ne, jotka jatkuvasti oman syntisyytensä kieltäen jatkavat syntinsä tekemistä.


      • äpyliäpylliä kirjoitti:

        "Uskovien ja maailman välillä on aina ollut aina tuleekin olla jännitettä koska heillä on eri päämiehet."

        Tottakai, mutta mitäs sinä sitten sanot uskovien ja uskovien välillä esiintyvästä jännitteestä?

        Uskovien välillä ei ole jännitteitä. Mutta kaikki itseään uskovaksi kutsuvat eivät ole sitä mitä väittävät. Tälläkin palstalla todettu usein. Hedelmistään puu tunnetaan :=)
        Ja huom. nyt puhutaan j ä n n i t t e e s t ä!


      • ddqr
        OksastettuOksa kirjoitti:

        Uskovien välillä ei ole jännitteitä. Mutta kaikki itseään uskovaksi kutsuvat eivät ole sitä mitä väittävät. Tälläkin palstalla todettu usein. Hedelmistään puu tunnetaan :=)
        Ja huom. nyt puhutaan j ä n n i t t e e s t ä!

        "Uskovien välillä ei ole jännitteitä."

        Kyllä on. Uskova on ihminen, joka tunnustaa syntisyytensä Jumalan edessä, ja uskoo sen ihmiseksi tulleen Jumalan Pojan kärsimyksessä ja kuolemassa sovitetuksi. Siltä kaksi noin ajattelevaa ihmistä voivat ajatella aivan täysin esim. kasteen merkityksestä ja "oikeasta" suoritustavasta. Kehtaatko väittää, että esim. kasteen suhteen ei uskovien välillä ole jännitteitä?! Vai yritätkö väittää, että vain tietyllä tavalla suoritetun kasteen hyväksyvät ovat aitoja uskovia? Jos sellaista väität, silloinhan jo itse kumoat väittämäsi siitä, että uskovien välillä ei muka ole jännitteitä :D.


      • ddqr kirjoitti:

        "Uskovien välillä ei ole jännitteitä."

        Kyllä on. Uskova on ihminen, joka tunnustaa syntisyytensä Jumalan edessä, ja uskoo sen ihmiseksi tulleen Jumalan Pojan kärsimyksessä ja kuolemassa sovitetuksi. Siltä kaksi noin ajattelevaa ihmistä voivat ajatella aivan täysin esim. kasteen merkityksestä ja "oikeasta" suoritustavasta. Kehtaatko väittää, että esim. kasteen suhteen ei uskovien välillä ole jännitteitä?! Vai yritätkö väittää, että vain tietyllä tavalla suoritetun kasteen hyväksyvät ovat aitoja uskovia? Jos sellaista väität, silloinhan jo itse kumoat väittämäsi siitä, että uskovien välillä ei muka ole jännitteitä :D.

        Erilaiset kastekäsitykset eivät ole j ä n n i t t e i t ä. Kastetavasta ja sen merkityksestä ollaan eri mieltä mutta kasteen tärkeys on kaikille uskoville selvä. Jokainen voi valita seurakuntansa vaikka kastekäsitykensä mukaan jos niin haluaa.
        Kerrohan joku ihan käytännön esimerkki tästä j ä n n i t t e e s t ä !


      • ddqr
        OksastettuOksa kirjoitti:

        Erilaiset kastekäsitykset eivät ole j ä n n i t t e i t ä. Kastetavasta ja sen merkityksestä ollaan eri mieltä mutta kasteen tärkeys on kaikille uskoville selvä. Jokainen voi valita seurakuntansa vaikka kastekäsitykensä mukaan jos niin haluaa.
        Kerrohan joku ihan käytännön esimerkki tästä j ä n n i t t e e s t ä !

        Aijaa, eli tää onkin sulle vaan semanttista paskanjauhamista. No mitähän se j ä n n i t e nyt sitten merkitsee, jollei se merkitsekään erimielisyyttä...


      • ddqr kirjoitti:

        Aijaa, eli tää onkin sulle vaan semanttista paskanjauhamista. No mitähän se j ä n n i t e nyt sitten merkitsee, jollei se merkitsekään erimielisyyttä...

        Erilaiset mielipiteet eivät ole jännitteitä kuten jännitettä negatiivisena asiana tässä tarkoitetaan.
        Onko sinulla niitä esimerkkejä jännitteistä kastekysymyksessä niin tarkastellan asiaa lähemmin yhdessä?


      • OksastettuOksa kirjoitti:

        En tiedä missä olet liikunut ja keitä kohdannut.
        Mutta Jeesuksen omat ovat seurakunta yli maallisten seurakuntarajonen ja heidät yhdistää keksinäinen rakkaus Jumalan tunteminen ja henkilökohtainen suhde Jeesuksen.

        Niin, jotain tuollaista olen kohdannut. Vaikka on ajateltu kasteista sun muista eri tavoin, kohteena on olltu se mikä on yhteistä.

        Ja olen tutustunut kyllä aika moneen erilaiseen suuntaukseen. Toki on vielä monia, joihin olisi kiva tutustua. Esim. körttejä on henkilökohtiasesti tunne.


      • patmosystävä
        OksastettuOksa kirjoitti:

        Erilaiset mielipiteet eivät ole jännitteitä kuten jännitettä negatiivisena asiana tässä tarkoitetaan.
        Onko sinulla niitä esimerkkejä jännitteistä kastekysymyksessä niin tarkastellan asiaa lähemmin yhdessä?

        Minäkään en koskaan ole moiseen törmännyt vaikka käyn säännöllisesti luterilaisten, hellareiden ja baptistien yhteiskristillisissä tilaisuuksissa.
        Hyvä esimerkki muuten kristittyjen ykseydestä yli seurakuntarajonen on Patmoksen toiminta ja opetukset.


      • ddqr
        OksastettuOksa kirjoitti:

        Erilaiset mielipiteet eivät ole jännitteitä kuten jännitettä negatiivisena asiana tässä tarkoitetaan.
        Onko sinulla niitä esimerkkejä jännitteistä kastekysymyksessä niin tarkastellan asiaa lähemmin yhdessä?

        Sun strategianasi on nyt vaan se, että määrittelet sanan "jännite" jollakin omalla, omituisella tavallasi, että voit sitten väittää, että uskovien kesken ei ole jännitteitä.

        Sano sinä, mitä se "jännite" sinulle tarkoittaa, niin minä osoitan sitä sitten uskovien keskuudesta. Uskallan sanoa näin, koska tiedän, että uskovatkin ovat kaikki syntisiä ihmisiä. Myös uskovien keskuudessa esiintyy kaikkia niitä ongelmia, mitä muidenkin ihmisten keskuudessa esiintyy - myös "jännitteitä" riippumatta siitä, mitä SINÄ sillä sanalla tarkoitat.


      • ddqr kirjoitti:

        Sun strategianasi on nyt vaan se, että määrittelet sanan "jännite" jollakin omalla, omituisella tavallasi, että voit sitten väittää, että uskovien kesken ei ole jännitteitä.

        Sano sinä, mitä se "jännite" sinulle tarkoittaa, niin minä osoitan sitä sitten uskovien keskuudesta. Uskallan sanoa näin, koska tiedän, että uskovatkin ovat kaikki syntisiä ihmisiä. Myös uskovien keskuudessa esiintyy kaikkia niitä ongelmia, mitä muidenkin ihmisten keskuudessa esiintyy - myös "jännitteitä" riippumatta siitä, mitä SINÄ sillä sanalla tarkoitat.

        Edellä kirjoitin sinulle_:
        "Erilaiset kastekäsitykset eivät ole j ä n n i t t e i t ä. Kastetavasta ja sen merkityksestä ollaan eri mieltä mutta kasteen tärkeys on kaikille uskoville selvä. Jokainen voi valita seurakuntansa vaikka kastekäsitykensä mukaan jos niin haluaa.
        Kerrohan joku ihan käytännön esimerkki tästä j ä n n i t t e e s t ä !"

        Kerro nyt joku esimerkki omasta kokemukestasi näistä jännitteistä niin päästään asiassa eteenpäin.


      • ddqr
        OksastettuOksa kirjoitti:

        Edellä kirjoitin sinulle_:
        "Erilaiset kastekäsitykset eivät ole j ä n n i t t e i t ä. Kastetavasta ja sen merkityksestä ollaan eri mieltä mutta kasteen tärkeys on kaikille uskoville selvä. Jokainen voi valita seurakuntansa vaikka kastekäsitykensä mukaan jos niin haluaa.
        Kerrohan joku ihan käytännön esimerkki tästä j ä n n i t t e e s t ä !"

        Kerro nyt joku esimerkki omasta kokemukestasi näistä jännitteistä niin päästään asiassa eteenpäin.

        Etkö osaa lukea? Kysyn nyt jo kolmannen kerran, mitä sana "jännite" sinun mielestäsi merkitsee. Kerro sinä se, niin minä osoitan sitä sinulle sitten myös uskovien keskuudesta.


      • ddqr kirjoitti:

        Etkö osaa lukea? Kysyn nyt jo kolmannen kerran, mitä sana "jännite" sinun mielestäsi merkitsee. Kerro sinä se, niin minä osoitan sitä sinulle sitten myös uskovien keskuudesta.

        Miksi sinä et vastaa ensin minulle koska esitin pyyntöni sinulle ensin?


      • ddqr
        OksastettuOksa kirjoitti:

        Miksi sinä et vastaa ensin minulle koska esitin pyyntöni sinulle ensin?

        En halua jatkaa pelleilysi kohteena. Et sinä tuolla tavalla uskovien uskottavuutta lisää ainakaan. Toivottavasti et kuitenkaan kuvittele voivasi Jumalankin edessä tuolla tavalla väistellä tosiasioita.


      • ddqr kirjoitti:

        En halua jatkaa pelleilysi kohteena. Et sinä tuolla tavalla uskovien uskottavuutta lisää ainakaan. Toivottavasti et kuitenkaan kuvittele voivasi Jumalankin edessä tuolla tavalla väistellä tosiasioita.

        Jos et vastaa kun pyydän esimekkiä väittämästäsi asiasta keskustelulle ei todellakaan ole edellytyksiä. Jos haluat keskustella ensimmäinen asia on perustelu väitteillesi. Et voi jatkuvasti vain heitellä väitteitä perustelemata niitä.
        Minulla ei ole Jumalan edessä mitään väistettävää vaan olen Hänen kaikki näkevien kasvojensa edessään 24/7 .


      • ddqr
        OksastettuOksa kirjoitti:

        Jos et vastaa kun pyydän esimekkiä väittämästäsi asiasta keskustelulle ei todellakaan ole edellytyksiä. Jos haluat keskustella ensimmäinen asia on perustelu väitteillesi. Et voi jatkuvasti vain heitellä väitteitä perustelemata niitä.
        Minulla ei ole Jumalan edessä mitään väistettävää vaan olen Hänen kaikki näkevien kasvojensa edessään 24/7 .

        >Et voi jatkuvasti vain heitellä väitteitä perustelemata niitä.

        No kas kummaa, kun itse kuitenkin teet juuri näin. Sinähän väitit, että uskovien kesken ei ole jännitteitä. Eipä ole pahemmpin perusteita näkynyt.

        Vähintä, mitä voit tehdä, on, että edes selität, mitä sinä tarkoitat näillä "jännitteillä", että voisimme sitten ottaa kantaa väittämääsi siitä, että niitä ei uskovien keskuudessa muka esiinny :D.

        Kait sinä seuraavaksi keksit selittää, että tarkoitatkin "jännitteillä" esim. sähköisiä jännitteitä :D :D. Tai niitä "jännitteitä", mitä esim. sillan rakenteisiin kohdistuu :D.

        AJATUKSESI ON PUNNITTU, JA KÖYKÄISIKSI HAVAITTU.


      • ddqr kirjoitti:

        >Et voi jatkuvasti vain heitellä väitteitä perustelemata niitä.

        No kas kummaa, kun itse kuitenkin teet juuri näin. Sinähän väitit, että uskovien kesken ei ole jännitteitä. Eipä ole pahemmpin perusteita näkynyt.

        Vähintä, mitä voit tehdä, on, että edes selität, mitä sinä tarkoitat näillä "jännitteillä", että voisimme sitten ottaa kantaa väittämääsi siitä, että niitä ei uskovien keskuudessa muka esiinny :D.

        Kait sinä seuraavaksi keksit selittää, että tarkoitatkin "jännitteillä" esim. sähköisiä jännitteitä :D :D. Tai niitä "jännitteitä", mitä esim. sillan rakenteisiin kohdistuu :D.

        AJATUKSESI ON PUNNITTU, JA KÖYKÄISIKSI HAVAITTU.

        Pyysin sinulta

        "Kerrohan joku ihan käytännön esimerkki tästä j ä n n i t t e e s t ä !"

        Kerro nyt joku esimerkki omasta kokemukestasi näistä jännitteistä niin päästään asiassa eteenpäin."

        Joten ihan turhaa siinä kiukuttelet :=)


      • landry
        OksastettuOksa kirjoitti:

        Pyysin sinulta

        "Kerrohan joku ihan käytännön esimerkki tästä j ä n n i t t e e s t ä !"

        Kerro nyt joku esimerkki omasta kokemukestasi näistä jännitteistä niin päästään asiassa eteenpäin."

        Joten ihan turhaa siinä kiukuttelet :=)

        Homo.


      • landry kirjoitti:

        Homo.

        Hetero.


    • Hallelujah.hallelujah

      Jokainen niistä on sataprosenttisesti oikeassa, ja seurakuntalaiset ylistävät sitä, että ovat löytäneen Ainoan Oikean Uskon.
      Ei ole sellaista tosiuskovaista, joka sanoisi olevansa väärässä uskonnossa ja uskossa.

      • Niin ja jokainen toivoo olevansa oikeassa, mutta kun naapurikin on, mutta molemmat ovat toisensa mielistä väärissä...

        Inkuinen ongelman asettelu jos ei osata katsoa sitä, mikä yhdistää kaikkia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyy tunnustaa

      että olet kauneinta mitä olen nähnyt. Käteni tärisevät vieläkin. Olen tosiaan ihastunut. Tästäkin vaikenen.
      Ikävä
      127
      1834
    2. Se ääni ja

      Olemus vaan, kyl teis jotain samaa on ja samoja luonteenpiirteitäkin löytyy vaikka paljon on höpöäkin mukana 😍😂🤭 vaik
      Ikävä
      13
      1544
    3. jos saat yhden

      Toiveen esittää niin mikä olisi
      Ikävä
      109
      1311
    4. Jorma Uotinen jakoi hämmentävän kuvan tiukoissa trikoissa - Jopa Vappu Pimiä häkeltyy: "No wau"

      Jorma! Ei huono! Aikamoisen häkellyttävä kuva totta tosiaan! Lue lisää ja katso kuva: https://www.suomi24.fi/viihde/jo
      Suomalaiset julkkikset
      7
      1125
    5. Vanhempi mies

      Minä rakastan sua. Ja tiedän, että sullakin on tunteita mua kohtaan. Tätä elämää ei pitäisi tuhlata enää päivääkään. J
      Ikävä
      67
      1094
    6. Huomenta päivää

      Somen ihmeelliseen maailmaan. 🤗☕🌞💞
      Ikävä
      201
      1088
    7. Tänään kun näin sinut

      olit kuin taideteos. Arat ja väsyneet silmäni kaipaavat lepoa sinussa, mutta en voinut katsoa sinua niin paljon kuin hal
      Ikävä
      63
      923
    8. Anna anteeksi

      Olen rikkonut sinua vastaan tavalla, josta minäkin kärsin. Syitä tutkiskellessani löydän vain itseni. Minä kuulin jokais
      Ikävä
      78
      903
    9. HUS näyttää, kuinka paljon turhaa tai vähemmän tarpeellista tehdään verorahoilla

      HUS on laskeskellut, että sieltä voidaan vähentää melkein tuhat ihmistä ilman, että se toiminta häiriintyy, johon verora
      Hallitus
      50
      861
    10. Aika haavat parantaa

      Hyvää huomenta ja mukavaa päivää. ☕🌾😊❤️🪷
      Ikävä
      173
      845
    Aihe