Ay-liike rakentaa tervettä työelämää, ei EK

AY_on_duunarien_elinehto

Kaikki palkansaajajärjestöt haluavat osallistua maan talouden ja kilpailukyvyn parantamiseen. Kenenkään tarkoitus ei ole syventää taantumaa tai aiheuttaa organisaatioille kohtuuttomia ongelmia. Ay-liike ei ole ei-liike, joka periaatteesta vastustaa muutosta ja etujen menetyksiä. Jokainen kansalainen varmasti tietää, että säästötoimia on tehtävä. Ei kuitenkaan ole aivan sama, mistä säästetään ja miten.

Olemme huolissamme sekä työssäkäyvien jaksamisesta että työttömyyden kasvusta.

Säästötoimien on oltava oikeudenmukaisia ja jakaannuttava tasaisemmin. Pakkolait kohtelisivat palkansaajaryhmiä erittäin epäoikeudenmukaisesti. Hyvinvointipalveluja tuottavat pienituloiset naisvaltaisten alojen työntekijät eivät voi olla suurimpia maksajia ja talouden elvyttäjiä. Palkkojen leikkaukset, sairausloman karenssi ja lomien lyhentäminen söisivät ostovoimaa, pienentäisivät eläkettä ja heikentäisivät työssäjaksamista. Reiluun neuvotteluasetelmaan päästäisiin, jos hallitus vetäisi pakkolakipakettinsa pois.

Työelämää on kehitetty yhteistyössä. Myös työntekijät ovat olleet edustettuina neuvottelupöydissä ja heillä on ollut mahdollisuus vaikuttaa asioihin. Demokratian näkökulmasta tämä on erittäin tärkeä asia. Sopimusyhteiskuntaa ei saa murentaa huonoinakaan aikoina. Sitä pitäisi jopa vahvistaa entisestään.

Pakottamalla ei päästä hyvään lopputulokseen. On selvää, että kansalaiset vastustavat säästötoimia, jotka ovat epäoikeudenmukaisia. Kansan tuki on edellytys kilpailukyvyn parantamiselle. Ilman ihmisten sitoutumista se ei onnistu. Jos pakkolait toteutuvat, ovat edessä mielenilmaukset. Niihin kansalaisilla on oikeus. Ay-liike ei ole ainoa, joka järjestää mielenilmauksia. Kansalaiset aktivoituvat myös itse esimerkiksi sosiaalisen median kautta.

Ay-liikettä on syytetty siitä, ettei se välitä työttömistä. Onneksi vähänkin asiasta perillä olevat tietävät, että yksi keskeinen toimintaamme ohjaava asia on työttömyyden ehkäiseminen. Etsimme ja tarjoamme jatkuvasti vaihtoehtoja irtisanomisille ja vaadimme lisää henkilökunta, jotta työtä voi tehdä hyvin asiakkaan hyväksi. Olemme huolissamme sekä työssäkäyvien jaksamisesta että työttömyyden kasvusta. Toimimme hyvän työelämän puolesta, mikä auttaa myös työpaikkojen luomisessa.

Julkisella sektorilla kehitetään työelämää monissa eri hankkeissa työntekijä- ja työnantajajärjestöjen kesken. Yksityistä sektoria paremmin on ymmärretty, että työntekijät ovat organisaation voimavara.

177

259

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ammattiaktiivi

      Suomen asema kilpailukyvyn suhteen on ollut maailmantilastossa vuosikymmeniä 10 parhaan joukossa.
      http://www.hs.fi/talous/a1443502644944

      Kilpailukyky ei ole ongelma ellei se ole liian hyvä. Tämän vuosituhannen aikana kaikki hallitukset ovat valehdelleet heikosta kilpailukyvystä. 90 luvun lama ei lainkaan johtunut korkeista palkoista. Se johtui rahamarkkinoiden sääntelyn purkamisesta ja jonka seurauksena finanssihuijarit aiheuttivat sekasorron rahamarkkinoille. Tuotannon kehittämisen sijasta alkoi rahan teko rahakaupan avulla. Holkerin-Liikasen hallitus alkoi toteuttaa uusliberalismin talouspolitiikkaa. Kaikki julkinen olisi pahasta ja kaikenlainen yksityinen pääoma atrivaallista autuutta. Ahon-Viinasen hallitus aloitti julkisen sektorin leikkaukset korvatakseen yksityisen pääoman tappiot. Siitä seurasi vuosituhannen vaihteeseen mennessä se, että palkkatyöltä leikattiin ja kapitalistiluokka rikastui. Samoihin aikoihin alkoivat uusliberalismiin kuuluvat toimivan johdon korkeat palkat yrityksen tuloksesta riippumatta.
      Kilpailukykyä on käytetty keppihevosena, verukkeena julkisen sektorin yksityistämiselle yksityisen pääoman eduksi.

      Korealainen taloustieteilijä Ha-Joon Chang käydessään Helsingissä varoitti luopumasta hyvinvointivaltiosta. Chang on arvostettu maailman 10 johtavan talousgurun joukkoon. Changin sanoma on, että Pohjoismaiden ja Suomen korkea sosiaalisen julkisen sektorin olemassaolo on ollut takuu maiden myönteisessä kehityksessä.
      Näkemykseen voi yhtyä. Nyt kun sosiaalisia rakenteita on ryhdytty leikkaamaan ja purkamaan, kansantalous kulkee jatkuvasti huonompaan suuntaan.
      Ammattiliittojen ei tulisi mennä "huonon kilpailukyvyn" propagandan taakse.

    • vanha_vasuri

      Kerrankin asiallista tietoa palstalla ...

    • ammattiaktiivi

      Changin sanoma on ytimekkään lyhyt. Pitäkää kiinni julkisesti rahoitetusta hyvinvointivaltiosta. Se on maailmassa ainutlaatuinen, tehokas ja hyvä.

      Hyvinvointivaltion tärkein tunnusmerkki on julkinen koulutus, terveydenhuolto ja muu perusinfra. Se mahdollistaa dynaamisen talouden. 90 luvun finanssikupla olisi mennyt menojaan ellei sen varjolla jatkettu julkisen sektorin mustamaalaamista. EU:hun liittyminen propagoitiin järjettömästi siten, että EU vaatii (ennen liittymistäkin) julkisen talouden supistamista ja sosiaalisen sektorin leikkauksia. Muistetaan möreääänisen Paavo Lipposen puheet. "Päästäksemme unioniin ja sen sisäytimeen ja saadaksemme valtaa meidän täytyy supistaa julkista sektoria".
      90 luvun talouskupla aiheutti 30 mrd euroissa valtionvelan. Siitä oltiin jo pääsemässä kun julkisen sektorin alasajosta tuli opinkappale ja valtionvelka jatkoikin kasvuaan. Muun muassa työllistymisestä tehtiin uusi uskonto: Julkinen ei saa sekaantua työllistämistoimiin. Markkinat hoitavat.
      Eipä hoida. Mitä enemmän pääministerit hokevat "vain työ luo arvoa" mikä sinänsä on oikein mutta luottamalla henkiolentoon työllistämisessä se pysyttelee puolen miljoonan kieppeillä jatkuvasti. Valittu strateginen linja vie maata tuhoon.
      Kataisen hallinnosta lähtien työttömyyden sallimisella on tietty tarkoitus. Se käy ilmi aloituksesta. Talous ajetaan rapakuntoon ja työläiset huudetaan vaatimaan itse palkanalennuksia, sosiaalitoimen leikkauksia ja yksityistämistä. Tämä on pakkotoimi ja pakkolaki pahimmasta päästä.
      Hallitusten toimet lisätä kapitalismia ja markkinavetoisuutta vievät taloutta suolle. Prosessi on käynnissä EU:n laajuudessa. Missä sitä ei oteta vapaaehtoisesti siellä pakotetaan kuten Kreikassa tai valtio velkaannutetaan ensin kuten Irlannissa ja sitten se "pelastetaan". Kaikissa tapauksissa lopputuloksena suurtyöttömyys jatkuu. Rahvaan ja rikkaiden suhde entisestään kärjistyy rikkaamman eliitin hyväksi.

    • Se taas ay duunari kirjoittelee höpöjä, ay järjestöt eivät koskaan ole pyrkineet parantamaan kilpailukykyä vaan laskemaan sitä palkkakustannusten osalta maksimaalisesti.

      Taas kun katsoi uutisia niin siellähän se ei-liike taas oli otsikoissa. Pitäisi kohtuullistaa työttömyyskorvausmenoja mutta eihän järkevä talouspolitiikka voi sopia ay porukoilla. Ei siellä ymmärretä jotta tulojen mukaan pitää elää mieluummin vielä siten, että menot ovat tuloja alhaisemmat jotta jää jotain sadepäivienkin varalle.

      Kun maailma on muuttunut sitten viime vuosituhannen puolivälin jota politiikkaa nuo ay porukat tuntuvat edustavan on homma mietittävä uusiksi pohjiaan myöden.

      Kun nykyiset kehittyvät maat silloin olivat pelkkiä riisin tuottajia ja sitäkin käsipelillä härillä kyntäen niin tänään olemme opettaneet niille monta asiaa joiden kehittelemiseen heillä olisi mennyt muutama sukupolvi. Nyt he tekevät työn joka meillä oli aiemmin liukuhihnatyön tyylisenä ja jota itsekin -60 luvun alussa ensimmäisessä oikeassa työpaikassani tein telkkuja kooten omalta osaltani.

      Sen tyypin työstä ei enää ansaitse palkkaa jota täällä on maksettava muiden tehdessä sen saman murto-osahintaan. Siksi meille on joko saatava aikaan vaativampia työpaikkoja joita ei voi korvata indonesialaisilla tai intialaisilla työläisillä ja niille jotka eivät muuhun työhön kykene on valitettavasti tarjottava työtä suomalaiseen tyyliin alhaisella palkalla.

      Sehän juuri ay liike ei ole valmis sopimaan muusta kuin kustannusten nostamisesta eli palkkojen korottamisesta nytkään kun kaikki näkevät sen olevan suurimmalta osin virhe suunta. Kyllä saa ansaita paljonkin mutta se on oikeasti ansaittava tavalla jolla se työ sivukuluineen voidaan markkinoida eteenpäin.

      Kilpailukyvyn parantaminen tarkoittaa tuotekohtaisten kulujen laskemista, jos siihen emme kykene on Kreikan tie meidänkin tiemme. Työpaikat lisääntyvät ainoastaan kun markkinat alkavat vetää suomalaista työtä. Tulevat työpaikat on perustettava yksityiselle sektorille koska meidän julkinen sektorimme on jo nyt liian suuri tai sen palveluista on alettava laskuttaa kustannusvastaavasti.

      Työntekijät ovat todella yrityksen voimavara kunhan jokaiselle on osoittaa tuottavaa työtä, muuta kun ei kannata teettää.

      • porvariloiset

        Extyöloinen päästelee taas estottomasti omaa porvarisontaansa.

        AY-liike on jo hyväksynyt usean vuoden 0-korotukset, lomien leikkaukset, palkattomien lisäpäivien tekemisen, ansiosidonnaisen leikkaukset jne... jne...
        Eli AY-liike toimii täysin avauksessa kirjoitetusti.

        Mutta kun mikään ei riitä näille suurpääoman lakeijoille. Siksi AY-liikkeen tulisikin jo pistää peli poikki ja vaatia omistajaportaankin osallistumista Suomen nostamiseen ja työpaikkojen luomiseen.


      • porvariloiset kirjoitti:

        Extyöloinen päästelee taas estottomasti omaa porvarisontaansa.

        AY-liike on jo hyväksynyt usean vuoden 0-korotukset, lomien leikkaukset, palkattomien lisäpäivien tekemisen, ansiosidonnaisen leikkaukset jne... jne...
        Eli AY-liike toimii täysin avauksessa kirjoitetusti.

        Mutta kun mikään ei riitä näille suurpääoman lakeijoille. Siksi AY-liikkeen tulisikin jo pistää peli poikki ja vaatia omistajaportaankin osallistumista Suomen nostamiseen ja työpaikkojen luomiseen.

        Se mitä tuossa kirjoitin on faktaa, sen tulet näkemään koska siihen joudumme menemään. Kun isot maat kuten Saksa jarrutteli palkkojen korotuksia niin meillä kuviteltiin Nokian menestyksen jatkuvan ja palkankorotuksia tuli monena vuonna koska ensi vuonna alkaa nousu.

        Ei alkanut, ei ala, eikä tule alkamaan vaan elämme korkeintaan nollakasvun aikaa ja sen laskeminen on todennäköisempää kuin nousu. Prosentin nousu ei ole nousua sanan varsinaisessa merkityksessä eikä muuta tätä asetelmaa plussan puolelle. Me joudumme sopeuttamaan taloutemme nollakasvuun ja varautumaan tai ainakin ottamaan huomioon suunnitelmissa ja sopimuksissa miten hoidamme laskun.

        Omistajaporras eli yritykset ja yrittäjäthän ovat olleet ainoat maksajat tähän mennessä näissä talouden touhuissa. Ay ei ole osallistunut koko hommaan muutoin kuin verotusta välttelemällä ja riistämällä omaisuuksia vuokratukina kuntien veronmaksajilta.


      • arsp
        Extyökkäri kirjoitti:

        Se mitä tuossa kirjoitin on faktaa, sen tulet näkemään koska siihen joudumme menemään. Kun isot maat kuten Saksa jarrutteli palkkojen korotuksia niin meillä kuviteltiin Nokian menestyksen jatkuvan ja palkankorotuksia tuli monena vuonna koska ensi vuonna alkaa nousu.

        Ei alkanut, ei ala, eikä tule alkamaan vaan elämme korkeintaan nollakasvun aikaa ja sen laskeminen on todennäköisempää kuin nousu. Prosentin nousu ei ole nousua sanan varsinaisessa merkityksessä eikä muuta tätä asetelmaa plussan puolelle. Me joudumme sopeuttamaan taloutemme nollakasvuun ja varautumaan tai ainakin ottamaan huomioon suunnitelmissa ja sopimuksissa miten hoidamme laskun.

        Omistajaporras eli yritykset ja yrittäjäthän ovat olleet ainoat maksajat tähän mennessä näissä talouden touhuissa. Ay ei ole osallistunut koko hommaan muutoin kuin verotusta välttelemällä ja riistämällä omaisuuksia vuokratukina kuntien veronmaksajilta.

        Kirjoitus esittää maksumiehistä täyttä valhetta. Palkkatyöläiset ovat vuodesta 1 992 lähtien maksaneet joka vuosi miljarditolkulla hallitusten ja yrittäjien röhlömejä.
        Työväenluoka riiston aste on hallitusten toimesta kasvanut reilusti eikä työttömyys hellitä.
        Miksi valehdella selviä tosiasioita?


      • arsp kirjoitti:

        Kirjoitus esittää maksumiehistä täyttä valhetta. Palkkatyöläiset ovat vuodesta 1 992 lähtien maksaneet joka vuosi miljarditolkulla hallitusten ja yrittäjien röhlömejä.
        Työväenluoka riiston aste on hallitusten toimesta kasvanut reilusti eikä työttömyys hellitä.
        Miksi valehdella selviä tosiasioita?

        Mistäs te sen olette maksaneet? Ymmärtääkseni teillä suurimmalla osalla on vain palkkatulonne joka sekin on työnantajan maksamaa eli niiden yritysten jotka teitä työllistävät. Yritysten on siis teille hankittava rahaa elinkustannusten lisäksi mainitsemiisi tarpeisiin. Ne varat ovat siis työnantajien kontolla eli he ovat maksumiehinä!

        Jos "työväenluokka" todella jotain maksaisi sillä pitäisi olla omia tulonlähteitä joilla ei työnantajia rasitettaisi!

        Ne röhlämit taas ovat enemmäkseen asioita joissa ay liike on ollut synnyttäjän paikalla joko kokonaan tai osaksi halutessaan liian leveää siivua joka nyt on saanut aikaan sellaisen röhlämin jottei siitä selvitä ilman todellista saneerausta sillä puolen.

        Ketä riistetään? Se ei ole työväen mikään vaan me veronmaksajat jotka joudumme rahoittamaan ay liikkeen virheitä työttömyyskorvausten muodossa, meitä minua ja muita eläkeläisiä riistetään rajusti teidän röhlämienne vuoksi! Jos siis haluat käyttää termiä riistetään, minä en käyttäisi koska se ei sovi nykyiseen maailmaan vaan kuuluu kommunismin pariin jota ei käytännössä enää ole!


      • porvariloiset
        Extyökkäri kirjoitti:

        Mistäs te sen olette maksaneet? Ymmärtääkseni teillä suurimmalla osalla on vain palkkatulonne joka sekin on työnantajan maksamaa eli niiden yritysten jotka teitä työllistävät. Yritysten on siis teille hankittava rahaa elinkustannusten lisäksi mainitsemiisi tarpeisiin. Ne varat ovat siis työnantajien kontolla eli he ovat maksumiehinä!

        Jos "työväenluokka" todella jotain maksaisi sillä pitäisi olla omia tulonlähteitä joilla ei työnantajia rasitettaisi!

        Ne röhlämit taas ovat enemmäkseen asioita joissa ay liike on ollut synnyttäjän paikalla joko kokonaan tai osaksi halutessaan liian leveää siivua joka nyt on saanut aikaan sellaisen röhlämin jottei siitä selvitä ilman todellista saneerausta sillä puolen.

        Ketä riistetään? Se ei ole työväen mikään vaan me veronmaksajat jotka joudumme rahoittamaan ay liikkeen virheitä työttömyyskorvausten muodossa, meitä minua ja muita eläkeläisiä riistetään rajusti teidän röhlämienne vuoksi! Jos siis haluat käyttää termiä riistetään, minä en käyttäisi koska se ei sovi nykyiseen maailmaan vaan kuuluu kommunismin pariin jota ei käytännössä enää ole!

        Extyöloinen päästelee taas estottomasti omaa porvarisontaansa.

        AY-liike on jo hyväksynyt usean vuoden 0-korotukset, lomien leikkaukset, palkattomien lisäpäivien tekemisen, ansiosidonnaisen leikkaukset jne... jne...
        Eli AY-liike toimii täysin avauksessa kirjoitetusti.

        Mutta kun mikään ei riitä näille suurpääoman lakeijoille. Siksi AY-liikkeen tulisikin jo pistää peli poikki ja vaatia omistajaportaankin osallistumista Suomen nostamiseen ja työpaikkojen luomiseen. Toistaiseksi he ovat keskittyneet vain henkilökohtaisten voittojensa maksimointiin ja veronkiertotapojen hyödyntämiseen.


      • porvariloiset kirjoitti:

        Extyöloinen päästelee taas estottomasti omaa porvarisontaansa.

        AY-liike on jo hyväksynyt usean vuoden 0-korotukset, lomien leikkaukset, palkattomien lisäpäivien tekemisen, ansiosidonnaisen leikkaukset jne... jne...
        Eli AY-liike toimii täysin avauksessa kirjoitetusti.

        Mutta kun mikään ei riitä näille suurpääoman lakeijoille. Siksi AY-liikkeen tulisikin jo pistää peli poikki ja vaatia omistajaportaankin osallistumista Suomen nostamiseen ja työpaikkojen luomiseen. Toistaiseksi he ovat keskittyneet vain henkilökohtaisten voittojensa maksimointiin ja veronkiertotapojen hyödyntämiseen.

        Olet kuitenkin sen verran tollo jottet kyennyt yhtäkään esittämääni faktaa kumoamaan! Se on se komupravda sen sorttista!


      • porvariloiset
        Extyökkäri kirjoitti:

        Olet kuitenkin sen verran tollo jottet kyennyt yhtäkään esittämääni faktaa kumoamaan! Se on se komupravda sen sorttista!

        Oliko suoltamassasi porvarisonnassa joku faktakin piilotettuna?

        Tollojahan kaikki muut aina sinulle ovat. Usein myös loisia tai ihmiskuonia. Että ei mitään uutta auringon alla. Ja ilmeisesti pahenemaan päin.


      • porvariloiset kirjoitti:

        Oliko suoltamassasi porvarisonnassa joku faktakin piilotettuna?

        Tollojahan kaikki muut aina sinulle ovat. Usein myös loisia tai ihmiskuonia. Että ei mitään uutta auringon alla. Ja ilmeisesti pahenemaan päin.

        Min'ä kirjoitan vain faktaa, en aio sortua pravdaan komuloisten perässä!


      • en_usko_sinua
        Extyökkäri kirjoitti:

        Min'ä kirjoitan vain faktaa, en aio sortua pravdaan komuloisten perässä!

        vai kirjoittelet sinä nyt sitten omasta mielestä vain pelkkää faktaa.:-))))

        Muistaakseni juuri sinähän tässä taannoin kirjoitit selkeänä faktana että esimerkiksi operaatio barbarossa alkoi jo vuonna 1841.:-))))))

        Joten et nyt kyllä enää ole mitenkään uskottava kirjoittaja. Uskottavuutesi on ihan täysin mennyttä, ainakin tällä keskustelupalstalla.


      • en_usko_sinua kirjoitti:

        vai kirjoittelet sinä nyt sitten omasta mielestä vain pelkkää faktaa.:-))))

        Muistaakseni juuri sinähän tässä taannoin kirjoitit selkeänä faktana että esimerkiksi operaatio barbarossa alkoi jo vuonna 1841.:-))))))

        Joten et nyt kyllä enää ole mitenkään uskottava kirjoittaja. Uskottavuutesi on ihan täysin mennyttä, ainakin tällä keskustelupalstalla.

        Siinäs näet!

        Olen tehnyt yhden lyöntivirheen ja se on ainoa virhe jonka olet löytänyt! Tuo kirjoitusvirhe on jo moneen kertaan käsitelty, mutta muutahan et ole löytänyt. Kiitos todistuksestasi kommenttieni totuudenmukaisuudesta!

        Muun osan tekstistäni voidaan sinunkin siunauksellasi julistaa faktasi!!


      • en_usko_sinua
        Extyökkäri kirjoitti:

        Siinäs näet!

        Olen tehnyt yhden lyöntivirheen ja se on ainoa virhe jonka olet löytänyt! Tuo kirjoitusvirhe on jo moneen kertaan käsitelty, mutta muutahan et ole löytänyt. Kiitos todistuksestasi kommenttieni totuudenmukaisuudesta!

        Muun osan tekstistäni voidaan sinunkin siunauksellasi julistaa faktasi!!

        Oma isasikin aikoinaan oli jo sitä mieltä että sinä olit se hänen kaikista pahin panovihre.:-)))

        Aivan turhaan sinä nyt kehut itseäsi. Ei se mitään muuta.

        Sinä olet nyt vain jäänyt valehtelusta kiinni , ja näin sitten menettänyt uskottavuutesi ihan vallan kokonaan. Valitettavasti. Otan osaa.


      • en_usko_sinua kirjoitti:

        Oma isasikin aikoinaan oli jo sitä mieltä että sinä olit se hänen kaikista pahin panovihre.:-)))

        Aivan turhaan sinä nyt kehut itseäsi. Ei se mitään muuta.

        Sinä olet nyt vain jäänyt valehtelusta kiinni , ja näin sitten menettänyt uskottavuutesi ihan vallan kokonaan. Valitettavasti. Otan osaa.

        Et tainnut tuntea isääni joka oli yksinyrittäjä ja pärjäsi silläkin pitäen perheen leivässä ja lämpimässä vaatteet päällä.

        Mitä ne valheet ovat joita olen kirjoittanut? Yhden kirjoitusvirheen olet löytänyt mutta muutoin asiat ovat olleet kohdallaan koska et ole kyennyt yhtäkään mielipidettäni todistamaan muuksi.

        Toisaalta mielipide ei koskaan ole valhe, se on joko oikea tai väärä jos ei ole yhdentekevä. Noin monimutkaiseen ajatteluun ei komuaivosi tosin näytä taipuvan, se on komujen ongelma josta me normaalit emme kärsi!

        Kun nyt olet väittänyt minun valehtelevan niin luettele vaikka kolme valhetta ja kerro mikä on perusteltu totuus. Perusteluun ei kannata käyttää komupravdaa sillä se vain naurattaa. Muutoin ei kannata noita kiukun purkauksiasi tänne kirjoittaa koska se vain leimaa sinun tolloutesi aina vaan suuremmaksi!


      • TimoEspoosta
        Extyökkäri kirjoitti:

        Et tainnut tuntea isääni joka oli yksinyrittäjä ja pärjäsi silläkin pitäen perheen leivässä ja lämpimässä vaatteet päällä.

        Mitä ne valheet ovat joita olen kirjoittanut? Yhden kirjoitusvirheen olet löytänyt mutta muutoin asiat ovat olleet kohdallaan koska et ole kyennyt yhtäkään mielipidettäni todistamaan muuksi.

        Toisaalta mielipide ei koskaan ole valhe, se on joko oikea tai väärä jos ei ole yhdentekevä. Noin monimutkaiseen ajatteluun ei komuaivosi tosin näytä taipuvan, se on komujen ongelma josta me normaalit emme kärsi!

        Kun nyt olet väittänyt minun valehtelevan niin luettele vaikka kolme valhetta ja kerro mikä on perusteltu totuus. Perusteluun ei kannata käyttää komupravdaa sillä se vain naurattaa. Muutoin ei kannata noita kiukun purkauksiasi tänne kirjoittaa koska se vain leimaa sinun tolloutesi aina vaan suuremmaksi!

        Miksi sinä nyt aloit haukkumaan jo minuakin vakituista panokaveriasi.Meille kahdellehan täällä nyt pelkästään vain aina vittuillaan ja meitä pilkataan kommunistien toimesta ihan päivittäin.

        Kyllähän minäkin nyt sitten voin haukkua sinua vaikkapa pedofiiliraiskuriksi tai silpojasomaliksi. Säälittävä hintti nyt kumminkin olet.

        Mutta koita kestää apina.Soitin sinulle jo ambulanssin.;-))))


      • TimoEspoosta kirjoitti:

        Miksi sinä nyt aloit haukkumaan jo minuakin vakituista panokaveriasi.Meille kahdellehan täällä nyt pelkästään vain aina vittuillaan ja meitä pilkataan kommunistien toimesta ihan päivittäin.

        Kyllähän minäkin nyt sitten voin haukkua sinua vaikkapa pedofiiliraiskuriksi tai silpojasomaliksi. Säälittävä hintti nyt kumminkin olet.

        Mutta koita kestää apina.Soitin sinulle jo ambulanssin.;-))))

        Eihän tuossa Espoon Timpasta ole kyse jos et sitten ole sivupersoonaltasi en_usko_sinua!

        En tosin usko sinun olevan edes tuo TimoEspoosta vaan surkea trolli joka haluaa loistaa väärällä nikillä.


      • TimoEspoosta
        Extyökkäri kirjoitti:

        Eihän tuossa Espoon Timpasta ole kyse jos et sitten ole sivupersoonaltasi en_usko_sinua!

        En tosin usko sinun olevan edes tuo TimoEspoosta vaan surkea trolli joka haluaa loistaa väärällä nikillä.

        Minäkään en nyt usko sinun kirjoittavan koskaan minkäänlaista faktaa yhtään missään.


      • TimoEspoosta kirjoitti:

        Minäkään en nyt usko sinun kirjoittavan koskaan minkäänlaista faktaa yhtään missään.

        Kuka lienetkin niin et ole yhtäkään kohtaa teksteistäni pystynyt osoittamaan muuksi kuin faktaksi jos sitä yhtä valitettavaa kirjoitusvirhettä ei lasketa.

        Mikä kirjoittamani ei ole faktaa, listaa vaikka 3 kohtaa esittäen väitteen siitä mikä siinä kohden olisi ollut mielestäsi faktaa!

        Jos tuota luetteloa ei ala näkymään niin tuomitsen sinut pravdan kirjoittajaksi!


      • TimoEspoosta
        Extyökkäri kirjoitti:

        Kuka lienetkin niin et ole yhtäkään kohtaa teksteistäni pystynyt osoittamaan muuksi kuin faktaksi jos sitä yhtä valitettavaa kirjoitusvirhettä ei lasketa.

        Mikä kirjoittamani ei ole faktaa, listaa vaikka 3 kohtaa esittäen väitteen siitä mikä siinä kohden olisi ollut mielestäsi faktaa!

        Jos tuota luetteloa ei ala näkymään niin tuomitsen sinut pravdan kirjoittajaksi!

        "Kuka lienetkin"

        Minä olen nyt vain se sinun poikaystäväsi espoon timppa jonka sinä nyt olet näköjään jo hylännyt jo vallan kokonaan.


      • TELAKKAPALVELUMESTARIT
        Extyökkäri kirjoitti:

        Siinäs näet!

        Olen tehnyt yhden lyöntivirheen ja se on ainoa virhe jonka olet löytänyt! Tuo kirjoitusvirhe on jo moneen kertaan käsitelty, mutta muutahan et ole löytänyt. Kiitos todistuksestasi kommenttieni totuudenmukaisuudesta!

        Muun osan tekstistäni voidaan sinunkin siunauksellasi julistaa faktasi!!

        HEI! Nyt kysyn sitä asiaa, että ottaako omistajat ja yrittäjät töihin työnsankareita esimerkiksi erittäin kovan tason alepalkoilla kuten esimerkiksi kahden tai kolmen euron tuntipalkalla, vaikka heidän johtamassaan yrityksessä heidän tuottamiensa tavaroiden ja palvelusten KYSYNTÄ ei olisikaan kasvanut. Mitä TE Arvoisat Toverit ja Porvarit ehkä haluatte vastata?


        Ottaisitteko Te Porvari ja Toveri Työeläkeläinen töihin työnsakareita, vaikka Teidän Omistamassanne ja Johtamassanne yrityksessä Teidän valmistamienne tuotteiden kysyntä ei olikaan kasvanut vaan pitemminkin on käynyt niin, että vähemmälläkin Työläismäärällä pystyttäisiin tyydyttämään näkyvä markkinakysyntä? Mitä Te Porvarit ja Toverit ehkä haluatte vastata?


        Onko tullut Teidän Extyökkäri, Espoon TIMPPA, Antipunikki ja Vastaavat mieleenne se asia, että TYÖTTÖMYYS, INFLAATIO ja KASVU rs:t ovat paljon monimutkaisempi asia kuin vain se, että markkinaongelmat aiheutuisivat vain siitä asiasta, että Omistaremmi on hyväksynyt AY-pomojen liian korkeat palkkavaatimukset? Onko Teille selvinnyt se asia kädestä pitäen, että vaikka PALKKA on kustannustekijä Yksittäisessä yrityksessä, niin se on myös KYSYNTÄTEKIJÄ markkinakuvioissa, joten TARJONTA ei ilmeisesti luo suoraan näinä Epätäydellisen Kilpailun aikoina omaa KYSYNTÄ rs:ssää, vai luoko todella Arvoisat Yrittäjänerot?


      • TELAKKAPALVELUMESTARIT kirjoitti:

        HEI! Nyt kysyn sitä asiaa, että ottaako omistajat ja yrittäjät töihin työnsankareita esimerkiksi erittäin kovan tason alepalkoilla kuten esimerkiksi kahden tai kolmen euron tuntipalkalla, vaikka heidän johtamassaan yrityksessä heidän tuottamiensa tavaroiden ja palvelusten KYSYNTÄ ei olisikaan kasvanut. Mitä TE Arvoisat Toverit ja Porvarit ehkä haluatte vastata?


        Ottaisitteko Te Porvari ja Toveri Työeläkeläinen töihin työnsakareita, vaikka Teidän Omistamassanne ja Johtamassanne yrityksessä Teidän valmistamienne tuotteiden kysyntä ei olikaan kasvanut vaan pitemminkin on käynyt niin, että vähemmälläkin Työläismäärällä pystyttäisiin tyydyttämään näkyvä markkinakysyntä? Mitä Te Porvarit ja Toverit ehkä haluatte vastata?


        Onko tullut Teidän Extyökkäri, Espoon TIMPPA, Antipunikki ja Vastaavat mieleenne se asia, että TYÖTTÖMYYS, INFLAATIO ja KASVU rs:t ovat paljon monimutkaisempi asia kuin vain se, että markkinaongelmat aiheutuisivat vain siitä asiasta, että Omistaremmi on hyväksynyt AY-pomojen liian korkeat palkkavaatimukset? Onko Teille selvinnyt se asia kädestä pitäen, että vaikka PALKKA on kustannustekijä Yksittäisessä yrityksessä, niin se on myös KYSYNTÄTEKIJÄ markkinakuvioissa, joten TARJONTA ei ilmeisesti luo suoraan näinä Epätäydellisen Kilpailun aikoina omaa KYSYNTÄ rs:ssää, vai luoko todella Arvoisat Yrittäjänerot?

        En tiedä ale enkä yle palkoista, palkan pitää olla ansaittu sillä muuta ei kannata maksaa!

        Työntekijöiden määrä taas riippuu tuotannon volyymista, liiat työntekijät ovat vain haitaksi niillekin joille olisi töitä joten ylimääräisiä ei pidä palkata.

        Markkinaongelmat ovat tosin kiinni muustakin kuin palkoista mutta ne esittävät monen tuotteen kustannusten suurta osaa. Lisäksi muut palkat kuten alihankintaketjujen ovat kasautuvaa sorttia muine kuluineen. Noissa ketjuissa satasesta tulee helposti 2 tai 3 sataa.


      • porvariloiset
        Extyökkäri kirjoitti:

        En tiedä ale enkä yle palkoista, palkan pitää olla ansaittu sillä muuta ei kannata maksaa!

        Työntekijöiden määrä taas riippuu tuotannon volyymista, liiat työntekijät ovat vain haitaksi niillekin joille olisi töitä joten ylimääräisiä ei pidä palkata.

        Markkinaongelmat ovat tosin kiinni muustakin kuin palkoista mutta ne esittävät monen tuotteen kustannusten suurta osaa. Lisäksi muut palkat kuten alihankintaketjujen ovat kasautuvaa sorttia muine kuluineen. Noissa ketjuissa satasesta tulee helposti 2 tai 3 sataa.

        "En tiedä ale enkä yle palkoista, palkan pitää olla ansaittu sillä muuta ei kannata maksaa!"

        Entäs sinun sosiaaliapusi? Se ei ainakaan ole ansaittua. Kotona makoillen kun ei voi ansaita mitään, vaan silloin on kyse aina sosiaaliavusta, jonka me työssäkäyvät maksamme.


      • porvariloiset kirjoitti:

        "En tiedä ale enkä yle palkoista, palkan pitää olla ansaittu sillä muuta ei kannata maksaa!"

        Entäs sinun sosiaaliapusi? Se ei ainakaan ole ansaittua. Kotona makoillen kun ei voi ansaita mitään, vaan silloin on kyse aina sosiaaliavusta, jonka me työssäkäyvät maksamme.

        Minä en saa sosiaaliapuja enkä tukia vaan pärjään hyvin ansaitulla työeläkkeellä ja muilla tuloillani.

        Olet todellinen loinen tuon ymmärtämättömyytesi kanssa.


      • porvariloiset
        Extyökkäri kirjoitti:

        Minä en saa sosiaaliapuja enkä tukia vaan pärjään hyvin ansaitulla työeläkkeellä ja muilla tuloillani.

        Olet todellinen loinen tuon ymmärtämättömyytesi kanssa.

        Työssäkäyvänä minä en ole loinen kuten sinä, joka makoilet vaan kotona odotellen seuraavaa avustuserää. Olet siis sosiaalipummi ja loinen. Omien määrittelyjesi mukaisesti. Vai muutatko nyt määritelmiäsi?


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Kuka lienetkin niin et ole yhtäkään kohtaa teksteistäni pystynyt osoittamaan muuksi kuin faktaksi jos sitä yhtä valitettavaa kirjoitusvirhettä ei lasketa.

        Mikä kirjoittamani ei ole faktaa, listaa vaikka 3 kohtaa esittäen väitteen siitä mikä siinä kohden olisi ollut mielestäsi faktaa!

        Jos tuota luetteloa ei ala näkymään niin tuomitsen sinut pravdan kirjoittajaksi!

        Mehän voimme todeta ja vielä tasan tarkkaan, että eihän Teidän Pastori ExTyökkäri rs kirjoituksissanne ole ollut koskaan mitään muuta kuin todistamattomia väitteitä siis vastauksia vain ja ainoastaan MITÄ- ja MITEN-kysymyksiin, kun nyt todellakin pitäisi olla PERUSTELUT rs:ään kuuluvia asioita eli Vastauksen etsimistä todellakin myös MIKSI-kysymykseen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mehän voimme todeta ja vielä tasan tarkkaan, että eihän Teidän Pastori ExTyökkäri rs kirjoituksissanne ole ollut koskaan mitään muuta kuin todistamattomia väitteitä siis vastauksia vain ja ainoastaan MITÄ- ja MITEN-kysymyksiin, kun nyt todellakin pitäisi olla PERUSTELUT rs:ään kuuluvia asioita eli Vastauksen etsimistä todellakin myös MIKSI-kysymykseen.

        Esitä vaikka kolme (3) minun väitettäni jotka pitäisi todistaa! Todistaa siksi, ettet ymmärrä mitä niissä sanotaan, mistä ne johtuvat ja mihin niillä pyritään!

        Todistan nuo sinulle kunhan vaan ne esität! Teillä Lyyleillä tuppaa olemaan tapana tuo verbaali ulostaminen eikä lopulta mitään sitä tukemaan!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Se mitä tuossa kirjoitin on faktaa, sen tulet näkemään koska siihen joudumme menemään. Kun isot maat kuten Saksa jarrutteli palkkojen korotuksia niin meillä kuviteltiin Nokian menestyksen jatkuvan ja palkankorotuksia tuli monena vuonna koska ensi vuonna alkaa nousu.

        Ei alkanut, ei ala, eikä tule alkamaan vaan elämme korkeintaan nollakasvun aikaa ja sen laskeminen on todennäköisempää kuin nousu. Prosentin nousu ei ole nousua sanan varsinaisessa merkityksessä eikä muuta tätä asetelmaa plussan puolelle. Me joudumme sopeuttamaan taloutemme nollakasvuun ja varautumaan tai ainakin ottamaan huomioon suunnitelmissa ja sopimuksissa miten hoidamme laskun.

        Omistajaporras eli yritykset ja yrittäjäthän ovat olleet ainoat maksajat tähän mennessä näissä talouden touhuissa. Ay ei ole osallistunut koko hommaan muutoin kuin verotusta välttelemällä ja riistämällä omaisuuksia vuokratukina kuntien veronmaksajilta.

        Tietääkö todella Pastori ja Porvari ExTyökkäri ja TosiJumaliset sen asian, että mitä kaikkea todella FAKTA ei Tosiasiat tarkoittavat?

        Onko nyt todella SINIMUSTAT ja ANO-SPECIAL rs:n kohdalla selvillä se asia, että TARJONTA ei yksin riitä OSTOTAPAHTUMA rs:aan vaan tarvitaan todella Maksukykyinen KYSYNTÄ siis Todella OSTOVOIMAINEN KYSYNTÄTEKIJÄ rs?

        Kun nyt Te Pastori ExTyökkäri ja Tosijumaliset olette sitä mieltä, että AY-POMOT eivät ilmeisesti halua puolustaa sellaista asiaa kuin KILPAILUKYKY, kun nyt HE todella aina ja kaikkialla vaativat RIVITYÖVÄESTÖ rs:lle lisää palkkaa siis ilmeisesti Kustannuskuviot rs:ssä haluavat nostaa PALKKAKUSTANNUKSET rs:n osuutta KOKONAISKUSTANNUKSET rs:n sisälla. Onko nyt SINIMUSTAT ja ANO-SPECIAL rs:lle selvillä vielä se kuvio, että Työläisen PALKKA on KUSTANNUS rs vain ja ainoastaan siinä yrityksessä, jossa TYÖLÄINEN on töissä ja kaikkialla muualla vain ja ainoastaan Ostovoimainen KYSYNTÄTEKIJÄ markkinoilla? Onko nyt Pastori ja Porvari ExTyökkäri ja TosiJumaliset rs:lle selvillä vielä se kuvio, että mitä kaikkeaTyöläisen PALKKA todella pitää sisällään siis mitä kaikkea todella? Onko nyt Teille Porvarit ja Pastorit selvillä vielä se ympäristö, että mitä kaikkea voi todella tapahtua Markkinoilla, jos esimerkiksi se Teidän Tahtonne toteutuu siis esimerkiksi Rivityöläisen PALKKA puolittuu ja nyt tällöin Rivityöläisen kohdalla Heidän Ostovoimasta katoaa johonkin jotenkin PUOLET siis PUOLET? Onko todella HYVÄ vai HUONO ASIA, jos Makkinoilla ostovoimasta alkaa kadota todella merkittävästi siis rahassa ilmaistuna?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tietääkö todella Pastori ja Porvari ExTyökkäri ja TosiJumaliset sen asian, että mitä kaikkea todella FAKTA ei Tosiasiat tarkoittavat?

        Onko nyt todella SINIMUSTAT ja ANO-SPECIAL rs:n kohdalla selvillä se asia, että TARJONTA ei yksin riitä OSTOTAPAHTUMA rs:aan vaan tarvitaan todella Maksukykyinen KYSYNTÄ siis Todella OSTOVOIMAINEN KYSYNTÄTEKIJÄ rs?

        Kun nyt Te Pastori ExTyökkäri ja Tosijumaliset olette sitä mieltä, että AY-POMOT eivät ilmeisesti halua puolustaa sellaista asiaa kuin KILPAILUKYKY, kun nyt HE todella aina ja kaikkialla vaativat RIVITYÖVÄESTÖ rs:lle lisää palkkaa siis ilmeisesti Kustannuskuviot rs:ssä haluavat nostaa PALKKAKUSTANNUKSET rs:n osuutta KOKONAISKUSTANNUKSET rs:n sisälla. Onko nyt SINIMUSTAT ja ANO-SPECIAL rs:lle selvillä vielä se kuvio, että Työläisen PALKKA on KUSTANNUS rs vain ja ainoastaan siinä yrityksessä, jossa TYÖLÄINEN on töissä ja kaikkialla muualla vain ja ainoastaan Ostovoimainen KYSYNTÄTEKIJÄ markkinoilla? Onko nyt Pastori ja Porvari ExTyökkäri ja TosiJumaliset rs:lle selvillä vielä se kuvio, että mitä kaikkeaTyöläisen PALKKA todella pitää sisällään siis mitä kaikkea todella? Onko nyt Teille Porvarit ja Pastorit selvillä vielä se ympäristö, että mitä kaikkea voi todella tapahtua Markkinoilla, jos esimerkiksi se Teidän Tahtonne toteutuu siis esimerkiksi Rivityöläisen PALKKA puolittuu ja nyt tällöin Rivityöläisen kohdalla Heidän Ostovoimasta katoaa johonkin jotenkin PUOLET siis PUOLET? Onko todella HYVÄ vai HUONO ASIA, jos Makkinoilla ostovoimasta alkaa kadota todella merkittävästi siis rahassa ilmaistuna?

        Oot näköjään käynyt suihkussa ja vaihtanut kalsarit kun kokkareet ovat hävinneet hetkeksi ainakin.

        Vieläkin olet silti väärällä palstalla joten kun pastoroit niin joku kirkollinen lienee parempi ympäristö sinulle!

        Porvarit taas kuuluvat jonnekin muinaiseen histosiaan satojen vuosien päähän tästä päivästä!


    • ammattiaktiivi

      Suomen kilpailukyky on maailman huippuluokkaa vielä toistaiseksi. Se ei ole syy työttömyyden korkeaan tasoon. Sitä mukaa kuin julkista sektoria ajaetaan alas työttömyys pysyy korkealla tasolla. Osaajatkin voivat loppua koulutuksen leikkauksilla.
      Changin mukaan sosiaalinen valtio lisää tuottavuutta ja tehokkuutta. Panostukset koulutukseen, tutkimukseen ja luovuuteen tuottavat tulosta. Siis täysin päinvastoin kuin Kataisen ja Sipilän hallitukset toimivat.
      Uusliberalismin (rikkaiden rikastuttamisen politiikka) ekonomistien parjaama sosiaalinen valtio on menestystekijä. Sosiaaliturva ja julkiset palvelut mahdollistavat koko kansan hyvinvoinnin. Ihminen ei jää tyhjän päälle. Hänen ei tarvitse pelätä sairauksien tms sattuman vievän elämältä pohjaa pois. Väestön korkea koulutustaso lisää tehokkuutta ja työn tuottavuutta. Alan ja ammatin vaihto mahdollistuu helposti.
      Luomalla matalapalkkaisia aloja käy kuten Saksassa. Ensin tulee pieni piristys palkkamenojen pienen vähennyksen takia, sitten suurin pankki on tulee kaatumispisteeseen. Valtio kustantaa yrittäjille matalapalkka-alojen palkkamenoista suuren osan. Tapahtuukin uusliberalismin nimissä opille vastakkainen trendi. Sääntely kasvaa, valtion yritystuet kasvavat tuotannon kummoisestikaan kasvaessa. Jäljelle jää palkkojen alennus ja tuloerojen kasvu ja mikä onkin uusliberalismin tavoite.

    • luokkahitsari

      Silloin vielä kun meillä järjestäytyneillä työntekijöillä oli vahva AY- liike tukenamme meillä oli vähän työttömiä ja ihmiset voi suunnitella elämäänsä pitemmän päälle. Sitten saivat juntattua Suomeen Kataisen pääministeriksi rupesi työttömien määrät kasvamaan jaettiin valtionyhtiöitä myyntiin loput rahastettiin jätti palkkoina , tulospalkkioina jätti eläkkeillä ja sitä rataa on tultu siihen pisteeseen on yli 400000 työtöntä nykyään Suomessa.

      Kumminkin nämä jätti eläkkeen saajat asuvat verovapaana ulkomailla ja toiset sijoittavat vakuuskuoren suojiin eli sama kuin veroparatiisi ja näitä on vielä valtio neuvoston jäsenenäkin. Näin siinä sitten vain käy kun kun AY-liikekin on täysin hampaaton.

    • ammattiaktiivi

      Ammattiliittojen eräs hampaattomuus on hyväksyä TTIP vapaakauppasopimusta. Minkäänlaista kritiikkiä sieltä suunnasta ei ole.
      TTIP ja ulkomaisten sijoiitusten odottaminen on jakomielitautista politiikkaa.

      Suomalainen pääoma karkaa ulkomaille. Se ei siis sijoita kotimaan tuotantoon. Osa pääomien tuotosta mnenee verokeitaisiin pois yhteiskunnan tarpeiden tyydyttämisestä. Sitten oletetaan että ulkomainen pääoma näkisi maan houkuttelevana.

      Kysymys ei olekaan tuotoista. Ulkomaisen pääoman tuotot menevät ulkomaille. Valtiolle jää muutaman työläisen veroeurot. Lisäksi ulkomaiselle pääomalle annetaan valtion varoista mittavia yritystukia. Samalla palkkoihin kohdistetaan heikentämisen painetta. Yleissitovat tessit hidastavat hieman palkanalennuskiihkoa mutta liukumille käy usein kalpaten. Ulkomainen pääoma suoraan sanoen kiristää suomalaista palkkatyöläistä. Kaikki tämä tapahtuu oman porvaristomme siunauksella.
      Usalainen pääoma on hyvin kiinnostunut sosiaalisen sektorin yksityistämisestä ja kaappaamisesta. Kanadalainen pääoma on vallannut malminetsinnän ja kaivostoiminnan. Sote-ratkaisua laaditaan suuren yksityistämisaallon merkeissä.

      Pääoma muuttuu luonteeltaan kansainväliseksi. Kapitalistit toimivat internationalistisesti kansallisvaltioiden työväenluokkia vastaan. Kansallisten työväenluokkien tehtävä käydä vastaiskuun. Hymistelystä on suuntauduttava reaaliseen internationalismiin. Työläisten edut eri maissa yhteisesti kapitalistien riistoa vastaan.

      Ammattiliitoilla on kansainvälisiä järjestöjä. Euroopassa on yhteiseurooppalaisia järjestöjä. Niitä on painostettava kokoamaan maiden työläisiä yhteiseen kamppailuun työehdoista ja tärkeistä muista poliittisista kysymyksistä. Suomalaisen ay-liikkeen puute on kulkea enemmänkin USA:n ja muiden kapitalistien perässäjuoksijoina kuin järjestää työläisjoukkoja.

    • Voiko edes ajatella ay liikkeen rakentavan työelämää? Onko heilla tarjolla paljonkin työelämän työpaikkoja?

      Kokemukseni mukaan ay järjestöt vain kuppaavat työnantajia ja siitä on lähtöisin nykyinenkin tilanne konkursseineen ja työttömineen.

      On ay liikkeen syytä korjata virheensä ja todella alkaa parantamaan yritysten mahdollisuuksia tarjota työtä pitkällä tähtäimellä koska itse he eivät siihen kykene.

      • porvariloiset

        Herää pahvi. AY-liikkeen tehtävänä ei ole yritystoiminta vaan jäsentensä edunvalvonta. Kumma ettei se mene millään extyöloisen jakeluun.

        Avauksessa kerrotaan hyvin AY-liikkeen toimista ja hyödyllisyydestä yhteiskunnallemme. Sen lukemalla ja ymmärtämällä ei extyöloisenkaan tarvitsisi kirjoitella vihaa tihkuen AY-liikkeestä ja meistä yli 2 miljoonasta AY-liikkeen jäsenestä. Mutta esteenä sille, on hänen tapauksessaan kiihkeä vasemmistoviha, narsismi ja kiihkokapitalistinen asenne.


      • porvariloiset kirjoitti:

        Herää pahvi. AY-liikkeen tehtävänä ei ole yritystoiminta vaan jäsentensä edunvalvonta. Kumma ettei se mene millään extyöloisen jakeluun.

        Avauksessa kerrotaan hyvin AY-liikkeen toimista ja hyödyllisyydestä yhteiskunnallemme. Sen lukemalla ja ymmärtämällä ei extyöloisenkaan tarvitsisi kirjoitella vihaa tihkuen AY-liikkeestä ja meistä yli 2 miljoonasta AY-liikkeen jäsenestä. Mutta esteenä sille, on hänen tapauksessaan kiihkeä vasemmistoviha, narsismi ja kiihkokapitalistinen asenne.

        Ay liikkeen tulisi tehdä siinä ohessa myös yritystoimintaa jolloin he voisivat testata miten heidän esittämänsä sopimusmallit toimivat käytännössä. On tyhmää kuvitella olevansa asiantuntija asioissa mistä ei oikeasti ymmärrä mitään kuten näyttää olevan ay liikkeen, sen sopimusten ja yrittäjien yritysten toiminnan suhteen.

        Ei pitäisi vaatia asioita joita ei ymmärrä vaan kysyä niiltä jotka ymmärtävät ja jotka ovat vastuussa. Ay liikehän ei kanna mistään vastuuta, ei edes työttömistään!


      • mielenkiintoisaa
        Extyökkäri kirjoitti:

        Ay liikkeen tulisi tehdä siinä ohessa myös yritystoimintaa jolloin he voisivat testata miten heidän esittämänsä sopimusmallit toimivat käytännössä. On tyhmää kuvitella olevansa asiantuntija asioissa mistä ei oikeasti ymmärrä mitään kuten näyttää olevan ay liikkeen, sen sopimusten ja yrittäjien yritysten toiminnan suhteen.

        Ei pitäisi vaatia asioita joita ei ymmärrä vaan kysyä niiltä jotka ymmärtävät ja jotka ovat vastuussa. Ay liikehän ei kanna mistään vastuuta, ei edes työttömistään!

        Minkähän ihmeen takia suomalaiset duunarit aikoinaan nyt halusivat järjestäytyä ihan täysin vapaaehtoisesti kenenkään pakottamatta siihen?

        Ja suomalaiset duunarithan olivat täysin valmiita vielä ihan itse maksamaan siitä järjestäytymisestään täysin omilla rahoillaan?


      • porvariloiset
        Extyökkäri kirjoitti:

        Ay liikkeen tulisi tehdä siinä ohessa myös yritystoimintaa jolloin he voisivat testata miten heidän esittämänsä sopimusmallit toimivat käytännössä. On tyhmää kuvitella olevansa asiantuntija asioissa mistä ei oikeasti ymmärrä mitään kuten näyttää olevan ay liikkeen, sen sopimusten ja yrittäjien yritysten toiminnan suhteen.

        Ei pitäisi vaatia asioita joita ei ymmärrä vaan kysyä niiltä jotka ymmärtävät ja jotka ovat vastuussa. Ay liikehän ei kanna mistään vastuuta, ei edes työttömistään!

        Extyöloisenkaan ei pitäisi vaatia AY-liikkeeltä asioita, koska hän ei edes ymmärrä mitä varten AY-liike on olemassa. On todellakin tyhmää kuvitella olevansa asiantuntija asioissa mistä ei oikeasti ymmärrä mitään.

        AY-liike on vaan perinteisesti ollut porvarien ja kiihkokapitalistien hampaissa ja syntipukki joka asiaan. Samaa syyllistämistä se on aina ollut, menköön Suomen taloudella hyvin tai huonosti.
        Ja typerimmät porvariloiset vielä uskovat, että AY-liike on kommunistinen järjestö. Jos se sitä olisi, sehän kattaisi jäsenmäärällään miltei puolet Suomen väestöstä.


      • ammattiaktiivi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Ay liikkeen tulisi tehdä siinä ohessa myös yritystoimintaa jolloin he voisivat testata miten heidän esittämänsä sopimusmallit toimivat käytännössä. On tyhmää kuvitella olevansa asiantuntija asioissa mistä ei oikeasti ymmärrä mitään kuten näyttää olevan ay liikkeen, sen sopimusten ja yrittäjien yritysten toiminnan suhteen.

        Ei pitäisi vaatia asioita joita ei ymmärrä vaan kysyä niiltä jotka ymmärtävät ja jotka ovat vastuussa. Ay liikehän ei kanna mistään vastuuta, ei edes työttömistään!

        Mikä pölvästi Extyökkäri on?
        Ammattiliitot ovat työläisten etujärjestö. Kapitalistit ovat jo olemassa ja harjoittavat liiketoimintaa. Julkisella sektorilla ammattiliittojen jäsenet johtavat suuriakin työn yhteenliittymiä. Työläisille karttuu kaiken aikaa kokemusta työn organisoinnista ja johtamisesta. Yksityisellä sektorilla on harvinaista, että todellinen kapitalisti olisi työn järjestäjä.
        Ammattiliitot säilyvät sosialismin voitonkin jälkeen. Ne ovat palkkatyöläisten etujärjestö ja tuotanto on toisaalla. Työn ja pääoman ristiriidan poistuminen muuttaa neuvottelut yhteiskunnallisten yritysten kanssa todellisiksi ja jolloin voidaan rauhanomaisesti katsoa yhteiskunnan kokonaisetu.
        Nimimerkki Extyökkäri näyttää olevan aasiakin matalammalla tasolla yhteiskunnan olemuksesta.


      • olet_huvittava
        Extyökkäri kirjoitti:

        Ay liikkeen tulisi tehdä siinä ohessa myös yritystoimintaa jolloin he voisivat testata miten heidän esittämänsä sopimusmallit toimivat käytännössä. On tyhmää kuvitella olevansa asiantuntija asioissa mistä ei oikeasti ymmärrä mitään kuten näyttää olevan ay liikkeen, sen sopimusten ja yrittäjien yritysten toiminnan suhteen.

        Ei pitäisi vaatia asioita joita ei ymmärrä vaan kysyä niiltä jotka ymmärtävät ja jotka ovat vastuussa. Ay liikehän ei kanna mistään vastuuta, ei edes työttömistään!

        "Ay liikkeen tulisi tehdä siinä ohessa myös yritystoimintaa"

        Niin että tämmösen ay-liikettä arvostelevan pläjäyksen suolsit palstalle sitten tällä kertaa.

        Tosiasiahan kyseisen asian suhteen on nyt vain niin, että ay-liikkeen toimen kuvaan ei koskaan todellakaan kuulu minkäänlainen yritystoiminta. Sehän on kerrottu jo eri ammattiyhdistysten säännöissäkin.
        Ay-liikehän on aikoinaan perustettu pelkästään vain rekisteröityjen jäsentensä etujen parantamista ja valvomista varten.

        Ja tuosta tehtävästään ay-liike saa nyt arvosanan erittäin kiitettävä.


      • mielenkiintoisaa kirjoitti:

        Minkähän ihmeen takia suomalaiset duunarit aikoinaan nyt halusivat järjestäytyä ihan täysin vapaaehtoisesti kenenkään pakottamatta siihen?

        Ja suomalaiset duunarithan olivat täysin valmiita vielä ihan itse maksamaan siitä järjestäytymisestään täysin omilla rahoillaan?

        Sanopa se!

        Tietysti houkuttelua ja lupauksia käytettiin lujasti, suurin vika on koko järjestelmässä siinä, ettei niitä sopimuksia testata ennen kuin niitä vaaditaan voimaan.

        Pitäisikin olla muutama vaikka 100 hengen yritys ay omisteisena joissa noita sopimuksia ensin testattaisiin pari vuotta ja jos näyttää hyvältä ne voitaisiin ottaa yleisesti käyttöön. Mitä tahansa suunnitellaan tuotantoon niin ainahan niitä uusia laitteita testataan ennen kuin sarjavalmistusta aloitellaan.

        Sopimuksia voitaisiin arvioida vaikkapa siten, että jos tulos on alle 30% liikevaihdosta vedetään sopimusehdotus alas vessasta.

        Miksi ay liikkeen tuotteet olisivat sen kummempia? Onko ay liike jumalainen eikä tee virheitä vai ovatko ne ihmisten voimin toimivia? Ihmiset tekevät todella virheitä ja suurin virhe on jos ei halua omia virheitään korjata!


      • porvariloiset kirjoitti:

        Extyöloisenkaan ei pitäisi vaatia AY-liikkeeltä asioita, koska hän ei edes ymmärrä mitä varten AY-liike on olemassa. On todellakin tyhmää kuvitella olevansa asiantuntija asioissa mistä ei oikeasti ymmärrä mitään.

        AY-liike on vaan perinteisesti ollut porvarien ja kiihkokapitalistien hampaissa ja syntipukki joka asiaan. Samaa syyllistämistä se on aina ollut, menköön Suomen taloudella hyvin tai huonosti.
        Ja typerimmät porvariloiset vielä uskovat, että AY-liike on kommunistinen järjestö. Jos se sitä olisi, sehän kattaisi jäsenmäärällään miltei puolet Suomen väestöstä.

        Ay liikkeen pitäisi testata tuotteitaan kuten kaikkien järkevien tuottajien. Muutoin on aika riskialtista tupata aikaansaannoksiaan maailmalle.


      • ammattiaktiivi kirjoitti:

        Mikä pölvästi Extyökkäri on?
        Ammattiliitot ovat työläisten etujärjestö. Kapitalistit ovat jo olemassa ja harjoittavat liiketoimintaa. Julkisella sektorilla ammattiliittojen jäsenet johtavat suuriakin työn yhteenliittymiä. Työläisille karttuu kaiken aikaa kokemusta työn organisoinnista ja johtamisesta. Yksityisellä sektorilla on harvinaista, että todellinen kapitalisti olisi työn järjestäjä.
        Ammattiliitot säilyvät sosialismin voitonkin jälkeen. Ne ovat palkkatyöläisten etujärjestö ja tuotanto on toisaalla. Työn ja pääoman ristiriidan poistuminen muuttaa neuvottelut yhteiskunnallisten yritysten kanssa todellisiksi ja jolloin voidaan rauhanomaisesti katsoa yhteiskunnan kokonaisetu.
        Nimimerkki Extyökkäri näyttää olevan aasiakin matalammalla tasolla yhteiskunnan olemuksesta.

        Olleissa sosialistisissa maissa ei ollut vastaavia työmarkkinajärjestöjä mitä meiltä löytyy, tuossa hommassa komumalli olisi toimiva koska siellä hallitus ja puolue päättivät mitä työmarkkinajärjestöt saavat tehdä ja sanoa. Esim. lakko oli ankarasti kielletty!

        Sovitaan niin, siirrytään ay liikkeessä Moskovan 1970 malliin!


      • opastan_sinua
        Extyökkäri kirjoitti:

        Sanopa se!

        Tietysti houkuttelua ja lupauksia käytettiin lujasti, suurin vika on koko järjestelmässä siinä, ettei niitä sopimuksia testata ennen kuin niitä vaaditaan voimaan.

        Pitäisikin olla muutama vaikka 100 hengen yritys ay omisteisena joissa noita sopimuksia ensin testattaisiin pari vuotta ja jos näyttää hyvältä ne voitaisiin ottaa yleisesti käyttöön. Mitä tahansa suunnitellaan tuotantoon niin ainahan niitä uusia laitteita testataan ennen kuin sarjavalmistusta aloitellaan.

        Sopimuksia voitaisiin arvioida vaikkapa siten, että jos tulos on alle 30% liikevaihdosta vedetään sopimusehdotus alas vessasta.

        Miksi ay liikkeen tuotteet olisivat sen kummempia? Onko ay liike jumalainen eikä tee virheitä vai ovatko ne ihmisten voimin toimivia? Ihmiset tekevät todella virheitä ja suurin virhe on jos ei halua omia virheitään korjata!

        "Sanopa se!"

        Selvä homma. Minä nyt sitten taas kerran opastan ja neuvon sinua hiukan, kun näytät olevan nyt kovinkin tietämätön tämän kyseisen asian suhteen.
        En kyllä itse nyt ihmettele yhtään tuota todella suurta tietämättömyyttäsi ay-liikkeen toiminnasta. Sillä sinähän olet nyt ihan itse todella useasti kertonut että et ole koskaan ollut minkään ammattiliiton jäsen.Niin nyt kyllä täysin ulkopuolisenahan et sinä nyt voikkaan tietää yhtään mitään ay-liikkeen todellisesta toiminnasta.

        mutta aloitetaanhan nyt tämä opastukseni ay-liikkeen historiaan minkä nyt lupasin sinulle.

        Aikoinaanhan täällä karussa ja köyhässä Suomessa ovat työläisnaiset ja työläismiehet raataneet esimerkiksi pellolla tai navetassa aamuvarhaisesta iltamyöhään sukupolvesta toiseen satoja vuosia pelkällä nälkäpalkalla. Kovasta työstä huolimatta viljaa ei riittänyt köyhälle koskaan ns. 'pahan päivän' varalle: Sitten vielä aikoinaan ne ns. katovuodet aiheuttivat nälänhätää ja kärsimystä aikoinaan työväen piirissä Suomessa. Työläisten omat lapset joutuivat raskaaseen työhön aina jo pienestä pitäen. Se suuri varallisuus oli aina vain kasautunut kartanonherroille ja vauraille kauppiassuvuille. Hallitsijan ja säätyjen säätämät lait sitoivat aina torpparit, piiat ja rengit isäntiensä käskyvaltaan. Rahvas saattoi vain uneksia monipuolisesta ravinnosta, riittävästä levosta ja sivistyksestä. Jatkuva ravinnon puute ja kulkutaudit koituivat varsinkin työläisten pienten lasten kohtaloksi.

        Vasta teollistumisen myötähän Suomessa myös työläisten olosuhteet hiljalleen muuttuivat. Suomi teollistui hitaasti, mutta varmasti jo 1800-luvun lopulta lähtien. Uusi talousoppi liberalismi korosti työvoiman liikkumisen vapautta. Tehtaat tarvitsivat työläisiä. Näin sitten kaupungeissa ja asutuskeskuksissa työläisillä oli vapaammat olosuhteet pohtia omaa palkkaustaan ja muita työehtojaan työelämän pyörteissä. Aikoinaan Saksassa ja muissa pohjoismaissa kiertäneet ammattityömiehet toivatSitten Suomeen mukanaan tietoa sosialismista, ammattiyhdistystoiminnasta ja myöskin kansanvallasta.

        Näin sitten myös suomalainen työväenliike ja ammattiyhdistyliike todella nopeasti omaksuivat nämä kyseiset vaatimukset esimerkiksi yleisestä ja yhtäläisestä äänioikeudesta, 8-tunnin työpäivästä ja kieltolaista ym. ym.

        Ja näin sitten myös suomalaiset työläiset alkoivat ihan itse täysin vapaaehtoisesti järjestäytyä aivan kuten kaikki muun maailmankin työntekijät ovat aikoinaan järjestäytyneet.

        Toivottavasti sinä nyt opit edes hiukan tästä minun opastuksestani sinulle suomalaisen työväenliikkeen ja ammattiyhdistyliikkeen historiaa ja sitä sen menestystarinaa suomalaisen työläisen hyväksi.


      • opastan_sinua kirjoitti:

        "Sanopa se!"

        Selvä homma. Minä nyt sitten taas kerran opastan ja neuvon sinua hiukan, kun näytät olevan nyt kovinkin tietämätön tämän kyseisen asian suhteen.
        En kyllä itse nyt ihmettele yhtään tuota todella suurta tietämättömyyttäsi ay-liikkeen toiminnasta. Sillä sinähän olet nyt ihan itse todella useasti kertonut että et ole koskaan ollut minkään ammattiliiton jäsen.Niin nyt kyllä täysin ulkopuolisenahan et sinä nyt voikkaan tietää yhtään mitään ay-liikkeen todellisesta toiminnasta.

        mutta aloitetaanhan nyt tämä opastukseni ay-liikkeen historiaan minkä nyt lupasin sinulle.

        Aikoinaanhan täällä karussa ja köyhässä Suomessa ovat työläisnaiset ja työläismiehet raataneet esimerkiksi pellolla tai navetassa aamuvarhaisesta iltamyöhään sukupolvesta toiseen satoja vuosia pelkällä nälkäpalkalla. Kovasta työstä huolimatta viljaa ei riittänyt köyhälle koskaan ns. 'pahan päivän' varalle: Sitten vielä aikoinaan ne ns. katovuodet aiheuttivat nälänhätää ja kärsimystä aikoinaan työväen piirissä Suomessa. Työläisten omat lapset joutuivat raskaaseen työhön aina jo pienestä pitäen. Se suuri varallisuus oli aina vain kasautunut kartanonherroille ja vauraille kauppiassuvuille. Hallitsijan ja säätyjen säätämät lait sitoivat aina torpparit, piiat ja rengit isäntiensä käskyvaltaan. Rahvas saattoi vain uneksia monipuolisesta ravinnosta, riittävästä levosta ja sivistyksestä. Jatkuva ravinnon puute ja kulkutaudit koituivat varsinkin työläisten pienten lasten kohtaloksi.

        Vasta teollistumisen myötähän Suomessa myös työläisten olosuhteet hiljalleen muuttuivat. Suomi teollistui hitaasti, mutta varmasti jo 1800-luvun lopulta lähtien. Uusi talousoppi liberalismi korosti työvoiman liikkumisen vapautta. Tehtaat tarvitsivat työläisiä. Näin sitten kaupungeissa ja asutuskeskuksissa työläisillä oli vapaammat olosuhteet pohtia omaa palkkaustaan ja muita työehtojaan työelämän pyörteissä. Aikoinaan Saksassa ja muissa pohjoismaissa kiertäneet ammattityömiehet toivatSitten Suomeen mukanaan tietoa sosialismista, ammattiyhdistystoiminnasta ja myöskin kansanvallasta.

        Näin sitten myös suomalainen työväenliike ja ammattiyhdistyliike todella nopeasti omaksuivat nämä kyseiset vaatimukset esimerkiksi yleisestä ja yhtäläisestä äänioikeudesta, 8-tunnin työpäivästä ja kieltolaista ym. ym.

        Ja näin sitten myös suomalaiset työläiset alkoivat ihan itse täysin vapaaehtoisesti järjestäytyä aivan kuten kaikki muun maailmankin työntekijät ovat aikoinaan järjestäytyneet.

        Toivottavasti sinä nyt opit edes hiukan tästä minun opastuksestani sinulle suomalaisen työväenliikkeen ja ammattiyhdistyliikkeen historiaa ja sitä sen menestystarinaa suomalaisen työläisen hyväksi.

        Opasta vaan mutta ensin kerro missä ja koska ay liike on testannut esittämiään sopimuksia ennen niiden käyttöönoton vaatimusta?

        Miten työsopimus voi olla virheetön jos sitä ei ensin käytännössä testata? Jos niitä tekevät ihmiset niin niissä on virheitä ja virheet pitää korjata. On ay liikkeen velvollisuus esittää korjaukset, sen pitää saada sopimukset sopimaan globaaliin talouteen tai meidän käy huonosti.


      • opastan_sinua
        Extyökkäri kirjoitti:

        Opasta vaan mutta ensin kerro missä ja koska ay liike on testannut esittämiään sopimuksia ennen niiden käyttöönoton vaatimusta?

        Miten työsopimus voi olla virheetön jos sitä ei ensin käytännössä testata? Jos niitä tekevät ihmiset niin niissä on virheitä ja virheet pitää korjata. On ay liikkeen velvollisuus esittää korjaukset, sen pitää saada sopimukset sopimaan globaaliin talouteen tai meidän käy huonosti.

        Työlämässähän ay-liike testaa neuvoteltuja sopimuksiaan jatkuvasti ihan päivittäin. Hyvä esimerkki tästä mainitsemastani asiasta on vaikkapa 8 tunnin työpäivä tai viisi päiväinen työviikko. Eli kyllä nyt ay-liike on testannut esittämänsä sopimukset todella hyvin vieläpä moneen kertaan.

        Ja eihän nyt mikään ay-liike nyt koskaan itse suoranaisesti minkäänlaisten työsopimusten tekoon vaikuta koskaan yhtään mitenkään.

        Sen sijaan työntekijöiden työehtosopimukset ay-liike kyllä ihan täysin neuvottelee. jonka testattuja pykäliä työnantajankin on sitten vain Suomen työntekoa koskevien lakien mukaan noudatettava tehdessään työsopimuksia työntekijöiden kanssa.


      • opastan_sinua kirjoitti:

        Työlämässähän ay-liike testaa neuvoteltuja sopimuksiaan jatkuvasti ihan päivittäin. Hyvä esimerkki tästä mainitsemastani asiasta on vaikkapa 8 tunnin työpäivä tai viisi päiväinen työviikko. Eli kyllä nyt ay-liike on testannut esittämänsä sopimukset todella hyvin vieläpä moneen kertaan.

        Ja eihän nyt mikään ay-liike nyt koskaan itse suoranaisesti minkäänlaisten työsopimusten tekoon vaikuta koskaan yhtään mitenkään.

        Sen sijaan työntekijöiden työehtosopimukset ay-liike kyllä ihan täysin neuvottelee. jonka testattuja pykäliä työnantajankin on sitten vain Suomen työntekoa koskevien lakien mukaan noudatettava tehdessään työsopimuksia työntekijöiden kanssa.

        Testaaminen pitää tehdä ennen käyttöön ottoa, jälkeen voi tehdä vain seurantaa!

        Nyt kun asiat ovat sopimusten johdosta menneet mönkään, ay liike ei ole ollut halukas muuttamaan asioita suuntaan jossa niitä korjailtaisiin vaan taas meni yhdet neuvottelut mönkään ay liikkeen vuoksi!

        Siinä miten pärjätään on työnantajilla ehdoton tieto eikä sitä voi kumota millään mutulla. Siksi olisi tärkeää ay liikkeen uskottavuudelle pitää yllä muutamaa keskisuurta yritystä joissa noita sopimuksia testattaisiin ensin parin tilikauden verran ja sitten hyväksi havaitut otettaisiin käyttöön.

        Kyllä ay liike osallistuu työsopimusten tekoon sillä jos tehdään niiden vastainen sopimus siitä tulee aikamoinen äläkkä. Kuitenkin työsopimuksen pitäisi olla vain lainmukainen ja se pitää tehdä vain työntekijän ja työnantajan välisenä! Noin minäkin tein ja olen tulokseen tyytyväinen edelleen kohta 10 vuotta eläkkeellä oltuani.

        Te vaan olette niin lannistettuja ay liikkeen taholta jotta ette edes uskalla yrittää!


      • kunnioitettava_lista
        Extyökkäri kirjoitti:

        Testaaminen pitää tehdä ennen käyttöön ottoa, jälkeen voi tehdä vain seurantaa!

        Nyt kun asiat ovat sopimusten johdosta menneet mönkään, ay liike ei ole ollut halukas muuttamaan asioita suuntaan jossa niitä korjailtaisiin vaan taas meni yhdet neuvottelut mönkään ay liikkeen vuoksi!

        Siinä miten pärjätään on työnantajilla ehdoton tieto eikä sitä voi kumota millään mutulla. Siksi olisi tärkeää ay liikkeen uskottavuudelle pitää yllä muutamaa keskisuurta yritystä joissa noita sopimuksia testattaisiin ensin parin tilikauden verran ja sitten hyväksi havaitut otettaisiin käyttöön.

        Kyllä ay liike osallistuu työsopimusten tekoon sillä jos tehdään niiden vastainen sopimus siitä tulee aikamoinen äläkkä. Kuitenkin työsopimuksen pitäisi olla vain lainmukainen ja se pitää tehdä vain työntekijän ja työnantajan välisenä! Noin minäkin tein ja olen tulokseen tyytyväinen edelleen kohta 10 vuotta eläkkeellä oltuani.

        Te vaan olette niin lannistettuja ay liikkeen taholta jotta ette edes uskalla yrittää!

        Tässä nyt sinulle listaa ay-liikkeen testatuista saavutuksista.

        https://ariwigelius.fi/ammattiliittojen-saavutukset-1889-2014/


      • kunnioitettava_lista kirjoitti:

        Tässä nyt sinulle listaa ay-liikkeen testatuista saavutuksista.

        https://ariwigelius.fi/ammattiliittojen-saavutukset-1889-2014/

        Luettele ay liikkeen kustantamat saavutukset, veikkaan tuon linkin listan olevan sellainen jotta ne on tavalla tai toisella laitettu työnantajan piikkiin.

        Mitä siis ay liike on saanut oikeasti aikaan eli mitä saavutuksia joiden kustannuksista se vastaa 100%:sti?

        Eihän sekään ole sinun saavutuksesi jos naapuri ostaa Mersun ja veneen vaan se on naapurin saavutus koska hän ne maksaa eikä lasku kolahda sinun postilaatikkoosi!


      • saamasi_pitää
        Extyökkäri kirjoitti:

        Luettele ay liikkeen kustantamat saavutukset, veikkaan tuon linkin listan olevan sellainen jotta ne on tavalla tai toisella laitettu työnantajan piikkiin.

        Mitä siis ay liike on saanut oikeasti aikaan eli mitä saavutuksia joiden kustannuksista se vastaa 100%:sti?

        Eihän sekään ole sinun saavutuksesi jos naapuri ostaa Mersun ja veneen vaan se on naapurin saavutus koska hän ne maksaa eikä lasku kolahda sinun postilaatikkoosi!

        "Luettele ay liikkeen kustantamat saavutukset,"

        Tässähän näitä nyt olisi.

        https://ariwigelius.fi/ammattiliittojen-saavutukset-1889-2014/


      • saamasi_pitää kirjoitti:

        "Luettele ay liikkeen kustantamat saavutukset,"

        Tässähän näitä nyt olisi.

        https://ariwigelius.fi/ammattiliittojen-saavutukset-1889-2014/

        Mikä tuossa linkissä on ay liikkeen oikeasti kustantamaa, vain maksettu on oikea aikaansaannos, muu ja kaikki mitä tuosta linkistä katsoin on joko kerjäämistä tai eduskunnan säätämää lakia. En usko ay liikkeellä koskaan olleen lain säätämiseen valtuuksia!

        Onhan ay liike saanut jotain aikaankin, sitä ei käy kieltäminen. Suurin saavutus on nykyinen suurtyöttömyys, kunnia siitä lankeaa ay liikkeen sopimuksille jotka ovat tuupanneet meidät syrjään maailman markkinoilta.


      • hyvä_ay-liike
        Extyökkäri kirjoitti:

        Mikä tuossa linkissä on ay liikkeen oikeasti kustantamaa, vain maksettu on oikea aikaansaannos, muu ja kaikki mitä tuosta linkistä katsoin on joko kerjäämistä tai eduskunnan säätämää lakia. En usko ay liikkeellä koskaan olleen lain säätämiseen valtuuksia!

        Onhan ay liike saanut jotain aikaankin, sitä ei käy kieltäminen. Suurin saavutus on nykyinen suurtyöttömyys, kunnia siitä lankeaa ay liikkeen sopimuksille jotka ovat tuupanneet meidät syrjään maailman markkinoilta.

        1889 Asetus työväen suojelusta, ammattientarkastajat.
        1895 Tapaturmakorvauslaki.
        1917 8 tunnin työaikalaki.
        1922 Työsopimuslaki, vuosiloma 4 – 7 päivää.
        1923 Työehtosopimuslaki.
        1939 Vuosilomalaki, vuosiloma vakinaisissa töissä 5 -12 päivää.
        1946 Työsopimuslain uudistus, laki työriitojen sovittelusta ja laki työtuomioistuimesta. Työaikalain muutos pidentää vuosiloman 12 -14 päiväiseksi.


        1947 Valtakunnalliset työehtosopimukset muotoutuneet työehtosopimus¬järjestelmäksi. Luottamusmiesjärjestelmä luodaan.
        1948 Lapsilisälaki. Tapaturmavakuutuslaki.
        1958 Työturvallisuuslaki
        1959 Yleiseksi työajaksi 45 t/viikossa.
        1960 Vuosilomalain muutos, vuosiloma 18-24 päivää. Työttömyysvakuutuslaki. 1962 rahastoiva työeläkejärjestelmä luotiin.


        1964 Valtion virkamiesten työsuhteiden neuvottelemista koskeva menettelytapalaki.
        1965 Siirtyminen 40 tunnin viikkotyöaikaan.
        1966 Irtisanomissuojasopimus. Valtion eläkelaki.
        1967 Lomapalkkasopimus. Uusi ammattitautilaki.
        1968 Ensimmäinen tulopoliittinen sopimus, ns. Liinamaa I. Indeksiehtojen poistaminen, vuokrien ja hintojen valvonta, vapaa-ajan tapaturmavakuutus, työnantajat alkavat periä jäsenmaksuja suoraan ammattiliittojen jäsenten palkoista.
        1969 Luottamusmiessopimus.


        1970 Työsopimuslain uudistus. Toinen tulopoliittinen kokonaisratkaisu, ns. Liinamaa II: erorahajärjestelmä. Julkisen sektorin neuvottelu-, sopimus- ja lakko-oikeuden laajennus.
        1971 Sopimus työmarkkina- ja talouspoliittisesta kokonaisratkaisusta ns. UKK-sopimus. Koulutussopimus ja tiedotussopimus. Vähimmäispalkkalaki. Julkisen sektorin valtakunnalliset työehtosopimukset. Valtion sektorin luottamusmiessopimus.
        1972 Tulopoliittinen kokonaisratkaisu ns. Hämäläinen-Laatunen -sopimus: lomaltapaluuraha 10 % lomapalkasta, sairausajan palkkaetujen parantaminen.


        1973 Vuosilomalain uudistus. Työsuojelunvalvontalaki.
        1974 Tulopoliittinen kokonaisratkaisu ns. Lindblom-sopimus: lapsilisien korotus, äitiysloma 7 kuukautta, verohelpotuksia, ansiokehitystakuu.
        1976 Työsuojelusopimus. Ryhmähenkivakuutus.
        1977 Talviloma
        1978 Yhteistoimintalaki. Työterveyshuoltolaki. Talviloma vuosilomalakiin. Isyysloma 12 päivää.
        1979 Talvilomaoikeuden laajennus.
        1980 Opintovapaalaki. Äitiyspäivärahan pidennys ja vanhempainloma. Ensimmäiset työehtosopimukset, jotka mahdollistivat, että sairaanlapsen hoitajana voi äidin suostumuksella olla myös lapsen isä.


        1981 Keskitetty työehto- ja talouspoliittinen ratkaisu, ns. Pekkanen I. Ansiosidonnaisen sosiaaliturvan parannus äitiys-, vanhempain- ja sairaspäivärahoissa.
        1984 Tulopoliittinen kokonaisratkaisu, ns. Pekkanen II: työajan lyhennys 16/32 tuntiin vuonna 1986. Ansiosidonnainen työttömyysturva. Laki irtisanomismenettelystä.
        1985 Laki kotihoidontuesta.
        1987 Työturvallisuuslainsäädännön uudistus. Työsopimuslakiin syrjintäkielto työhönotossa. Aikuisten opintotuki. Tasa-arvolaki.
        1988 Työsopimuslain ja yhteis¬toimintalain uudistukset. Henkilörekisterilaki. Kotihoidontuki laajenee. Tulopoliittisen selvitystoimikunta asetetaan.


        1989 Työttömyysturvalain muutos. Uusi yhdistyslaki.
        1990 Henkilörahastolaki
        1991 Laittoman irtisanomisen korvauksen enimmäismäärän nosto. Vuosilomalain muutos. Ammattikoulutusraha.
        1995 Ulkomaisten työntekijöiden työehdot. Vuorotteluvapaa. Työaikalaki.
        1996 Päivähoitolaki. Työaikalain kokonaisuudistus. Epätyypillisissä työsuhteissa olevien eläketurva. Vuosilomalain osittaisuudistus. Ulkomaalaisten t yöntekijöiden työehdot. Henkilöstörahastolain uudistus. Yhteistoimintalain uudistus.
        1998 Työttömyysvakuutusrahaston perustaminen.


        2000 Sopimus ansiosidonnaisen työttömyysturvan tasokorotuksesta vuonna 2002.
        2001 Uusi työsopimuslaki. Neuvottelutulos työeläke- ja työttömyysturvajärjestelmien uudistamisesta. Aikuiskoulutustuki
        2002 Työturvallisuuslaki uudistetaan. Kuntoutusajan palkkaus. Valtion henkilöstöä koskeva palkkaohjelma Valpas I. Uusi työterveyshuoltolaki: Sopimus helatorstaista voimaan (helatorstai lyhentää työaikaa ansioita alentamatta).
        2003 Tulopoliittinen kokonaisratkaisu. Valtion palkkaohjelman jatko Valpas II. Työttömyysturvalain uudistus. Uusi työturvallisuuslaki. Tapaturma- ja ammattitautilain uudistus. Perhevapaa-järjestelmän uudistus.


        2004 Työeläkeuudistus, Ammatillisen koulutuksen uudistus.
        2005 Tulopoliittinen kokonaisratkaisu. Vuosilomalain kokonaisuudistus – virkamiehet vuosilomalain piiriin. Työaikapankkijärjestelmä/ etätyöohjeet. Työllistymisen ja muutosturvan toimintamalli
        2006 Sairausvakuutus-järjestelmän rakenne- ja rahoitusuudistus. Muutoksia työttömyysturvalakiin. Koulutuspäivärahan määräyksiin muutoksia. Perhevapauksiin parannuksia.
        2007 Liittosopimukset. Laaja sosiaalipaketti (sosiaalitupo) eläke- ja työttömyysturvan uudistamisesta .


        2008 Oppisopimuskoulutuksen etuihin muutoksia.
        2009 Aikuiskoulutustuen uudistus. Muutosturvan laajennus koskemaan myös määräaikaisia.
        2010 Vuorotteluvapaa vakinaistetaan. Työttömyysturvan uudistus: mm. työssäoloehdon lyheneminen 34 viikkoon, korotettujen etuuksien laajentaminen, sovitellut päivärahan enimmäiskes


      • hyvä_ay-liike kirjoitti:

        1889 Asetus työväen suojelusta, ammattientarkastajat.
        1895 Tapaturmakorvauslaki.
        1917 8 tunnin työaikalaki.
        1922 Työsopimuslaki, vuosiloma 4 – 7 päivää.
        1923 Työehtosopimuslaki.
        1939 Vuosilomalaki, vuosiloma vakinaisissa töissä 5 -12 päivää.
        1946 Työsopimuslain uudistus, laki työriitojen sovittelusta ja laki työtuomioistuimesta. Työaikalain muutos pidentää vuosiloman 12 -14 päiväiseksi.


        1947 Valtakunnalliset työehtosopimukset muotoutuneet työehtosopimus¬järjestelmäksi. Luottamusmiesjärjestelmä luodaan.
        1948 Lapsilisälaki. Tapaturmavakuutuslaki.
        1958 Työturvallisuuslaki
        1959 Yleiseksi työajaksi 45 t/viikossa.
        1960 Vuosilomalain muutos, vuosiloma 18-24 päivää. Työttömyysvakuutuslaki. 1962 rahastoiva työeläkejärjestelmä luotiin.


        1964 Valtion virkamiesten työsuhteiden neuvottelemista koskeva menettelytapalaki.
        1965 Siirtyminen 40 tunnin viikkotyöaikaan.
        1966 Irtisanomissuojasopimus. Valtion eläkelaki.
        1967 Lomapalkkasopimus. Uusi ammattitautilaki.
        1968 Ensimmäinen tulopoliittinen sopimus, ns. Liinamaa I. Indeksiehtojen poistaminen, vuokrien ja hintojen valvonta, vapaa-ajan tapaturmavakuutus, työnantajat alkavat periä jäsenmaksuja suoraan ammattiliittojen jäsenten palkoista.
        1969 Luottamusmiessopimus.


        1970 Työsopimuslain uudistus. Toinen tulopoliittinen kokonaisratkaisu, ns. Liinamaa II: erorahajärjestelmä. Julkisen sektorin neuvottelu-, sopimus- ja lakko-oikeuden laajennus.
        1971 Sopimus työmarkkina- ja talouspoliittisesta kokonaisratkaisusta ns. UKK-sopimus. Koulutussopimus ja tiedotussopimus. Vähimmäispalkkalaki. Julkisen sektorin valtakunnalliset työehtosopimukset. Valtion sektorin luottamusmiessopimus.
        1972 Tulopoliittinen kokonaisratkaisu ns. Hämäläinen-Laatunen -sopimus: lomaltapaluuraha 10 % lomapalkasta, sairausajan palkkaetujen parantaminen.


        1973 Vuosilomalain uudistus. Työsuojelunvalvontalaki.
        1974 Tulopoliittinen kokonaisratkaisu ns. Lindblom-sopimus: lapsilisien korotus, äitiysloma 7 kuukautta, verohelpotuksia, ansiokehitystakuu.
        1976 Työsuojelusopimus. Ryhmähenkivakuutus.
        1977 Talviloma
        1978 Yhteistoimintalaki. Työterveyshuoltolaki. Talviloma vuosilomalakiin. Isyysloma 12 päivää.
        1979 Talvilomaoikeuden laajennus.
        1980 Opintovapaalaki. Äitiyspäivärahan pidennys ja vanhempainloma. Ensimmäiset työehtosopimukset, jotka mahdollistivat, että sairaanlapsen hoitajana voi äidin suostumuksella olla myös lapsen isä.


        1981 Keskitetty työehto- ja talouspoliittinen ratkaisu, ns. Pekkanen I. Ansiosidonnaisen sosiaaliturvan parannus äitiys-, vanhempain- ja sairaspäivärahoissa.
        1984 Tulopoliittinen kokonaisratkaisu, ns. Pekkanen II: työajan lyhennys 16/32 tuntiin vuonna 1986. Ansiosidonnainen työttömyysturva. Laki irtisanomismenettelystä.
        1985 Laki kotihoidontuesta.
        1987 Työturvallisuuslainsäädännön uudistus. Työsopimuslakiin syrjintäkielto työhönotossa. Aikuisten opintotuki. Tasa-arvolaki.
        1988 Työsopimuslain ja yhteis¬toimintalain uudistukset. Henkilörekisterilaki. Kotihoidontuki laajenee. Tulopoliittisen selvitystoimikunta asetetaan.


        1989 Työttömyysturvalain muutos. Uusi yhdistyslaki.
        1990 Henkilörahastolaki
        1991 Laittoman irtisanomisen korvauksen enimmäismäärän nosto. Vuosilomalain muutos. Ammattikoulutusraha.
        1995 Ulkomaisten työntekijöiden työehdot. Vuorotteluvapaa. Työaikalaki.
        1996 Päivähoitolaki. Työaikalain kokonaisuudistus. Epätyypillisissä työsuhteissa olevien eläketurva. Vuosilomalain osittaisuudistus. Ulkomaalaisten t yöntekijöiden työehdot. Henkilöstörahastolain uudistus. Yhteistoimintalain uudistus.
        1998 Työttömyysvakuutusrahaston perustaminen.


        2000 Sopimus ansiosidonnaisen työttömyysturvan tasokorotuksesta vuonna 2002.
        2001 Uusi työsopimuslaki. Neuvottelutulos työeläke- ja työttömyysturvajärjestelmien uudistamisesta. Aikuiskoulutustuki
        2002 Työturvallisuuslaki uudistetaan. Kuntoutusajan palkkaus. Valtion henkilöstöä koskeva palkkaohjelma Valpas I. Uusi työterveyshuoltolaki: Sopimus helatorstaista voimaan (helatorstai lyhentää työaikaa ansioita alentamatta).
        2003 Tulopoliittinen kokonaisratkaisu. Valtion palkkaohjelman jatko Valpas II. Työttömyysturvalain uudistus. Uusi työturvallisuuslaki. Tapaturma- ja ammattitautilain uudistus. Perhevapaa-järjestelmän uudistus.


        2004 Työeläkeuudistus, Ammatillisen koulutuksen uudistus.
        2005 Tulopoliittinen kokonaisratkaisu. Vuosilomalain kokonaisuudistus – virkamiehet vuosilomalain piiriin. Työaikapankkijärjestelmä/ etätyöohjeet. Työllistymisen ja muutosturvan toimintamalli
        2006 Sairausvakuutus-järjestelmän rakenne- ja rahoitusuudistus. Muutoksia työttömyysturvalakiin. Koulutuspäivärahan määräyksiin muutoksia. Perhevapauksiin parannuksia.
        2007 Liittosopimukset. Laaja sosiaalipaketti (sosiaalitupo) eläke- ja työttömyysturvan uudistamisesta .


        2008 Oppisopimuskoulutuksen etuihin muutoksia.
        2009 Aikuiskoulutustuen uudistus. Muutosturvan laajennus koskemaan myös määräaikaisia.
        2010 Vuorotteluvapaa vakinaistetaan. Työttömyysturvan uudistus: mm. työssäoloehdon lyheneminen 34 viikkoon, korotettujen etuuksien laajentaminen, sovitellut päivärahan enimmäiskes

        Äkkiä tuosta ei löydä mitään ay liikkeen kustantamaa vaan kaikki on sälytetty työnantajien eli markkinoiden niskaan. Nuo kaikki lisäävät kustannuksia, nostavat hintoja ja vaikeuttavat kauppaamme sekä Suomessa että viennissä.

        Harvaahan noista voi nähdä huonona mutta niiden aikaansaama kokonaisuus on saanut palkkojen lisäksi aikaan valtavan työttömyyden. Me valitettavasti emme kykene määräämään sitä mitä muut ostavat joten meidän on oltava valmiita sopeutumaan maailmaan joko vapaaehtoisesti tai sitten pakolla mikä olisi se huonompi vaihtoehto.

        Nykymalli ei johda valoisaan tulevaisuuteen, työn arvoa on nostettava ilmaisen rahanjaon sijaan.


      • Kustantajan_lompsalla

        Onhan nuo ay-liikkeen kustantamia!
        Periaate on selvä: Jos minä otan sinun lompakosta Sinun rahaa, siirrän sen omaan lompsaan ja maksan sillä itselleni auton, niin minähän sen kustannan. Minun lompsastanihan se menee. Sen jälkeen vaadin sinulta bensarahaa. Kun sinulla ei enää ole antaa bensarahaa, niin vaadin mielenosoitusta ja huudan jokapaikassa, että sinä et voi olla antamatta rahaa. Kyllä sinulla on rahaa antaa, olihan sitä ennenkin. Eikä minun tarvitse vähentää autoilua siksi, ettei sinulla ole sitä varaa rahoittaa.
        Myy sitten vaikka talosi. Minulla on saavutettu etu ja sillä selvä!


      • Hyvä_Ay-liike
        Extyökkäri kirjoitti:

        Äkkiä tuosta ei löydä mitään ay liikkeen kustantamaa vaan kaikki on sälytetty työnantajien eli markkinoiden niskaan. Nuo kaikki lisäävät kustannuksia, nostavat hintoja ja vaikeuttavat kauppaamme sekä Suomessa että viennissä.

        Harvaahan noista voi nähdä huonona mutta niiden aikaansaama kokonaisuus on saanut palkkojen lisäksi aikaan valtavan työttömyyden. Me valitettavasti emme kykene määräämään sitä mitä muut ostavat joten meidän on oltava valmiita sopeutumaan maailmaan joko vapaaehtoisesti tai sitten pakolla mikä olisi se huonompi vaihtoehto.

        Nykymalli ei johda valoisaan tulevaisuuteen, työn arvoa on nostettava ilmaisen rahanjaon sijaan.

        "Äkkiä tuosta ei löydä mitään ay liikkeen kustantamaa vaan kaikki on sälytetty työnantajien eli markkinoiden niskaan."

        Ihanko tosi?

        Ovatko nyt sitten nämä todella kovasti kehumasi työnantajat ja markkinat sitten joskus aikoinaan suoneet työntekijöille täysin vapaaehtoisesti esimerkiksi kahdeksan tunnin työpäivän tai vaikkapa viisi päiväisen työviikon?

        Tiedoksesi nyt vain että työntekijöillähän on työelämässä olemassa myös etuja ja oikeuksia, eikä pelkästään velvollisuuksia.

        Joten kysynkin nyt sitten sinulta että miten sinun mielestäsi nyt nämä työntekijöiden kaikki edut ja oikeudet työelämässä aikoinaan saaneet alkunsa ja myös työnantajan hyväksynnän?


      • Kustantajan_lompsalla kirjoitti:

        Onhan nuo ay-liikkeen kustantamia!
        Periaate on selvä: Jos minä otan sinun lompakosta Sinun rahaa, siirrän sen omaan lompsaan ja maksan sillä itselleni auton, niin minähän sen kustannan. Minun lompsastanihan se menee. Sen jälkeen vaadin sinulta bensarahaa. Kun sinulla ei enää ole antaa bensarahaa, niin vaadin mielenosoitusta ja huudan jokapaikassa, että sinä et voi olla antamatta rahaa. Kyllä sinulla on rahaa antaa, olihan sitä ennenkin. Eikä minun tarvitse vähentää autoilua siksi, ettei sinulla ole sitä varaa rahoittaa.
        Myy sitten vaikka talosi. Minulla on saavutettu etu ja sillä selvä!

        Saavutetut edut ovat humpuukia ja petosta, jokainen etu saavutettu tai ei, on aina ja joka kerta ansaittava uudelleen ja uudelleen koska muutoin niiden tulo loppuu.

        Syylä kädessä voi olla tuollainen etu koska se saattaa tulla ihan pyytämättä kuin entisen ministerin faksit.


      • Hyvä_Ay-liike kirjoitti:

        "Äkkiä tuosta ei löydä mitään ay liikkeen kustantamaa vaan kaikki on sälytetty työnantajien eli markkinoiden niskaan."

        Ihanko tosi?

        Ovatko nyt sitten nämä todella kovasti kehumasi työnantajat ja markkinat sitten joskus aikoinaan suoneet työntekijöille täysin vapaaehtoisesti esimerkiksi kahdeksan tunnin työpäivän tai vaikkapa viisi päiväisen työviikon?

        Tiedoksesi nyt vain että työntekijöillähän on työelämässä olemassa myös etuja ja oikeuksia, eikä pelkästään velvollisuuksia.

        Joten kysynkin nyt sitten sinulta että miten sinun mielestäsi nyt nämä työntekijöiden kaikki edut ja oikeudet työelämässä aikoinaan saaneet alkunsa ja myös työnantajan hyväksynnän?

        Jos haluat kaupata etuja niin ne on itse kustannettava muutoin ne ja vastuu niistä vierii muiden harteille. Yleensähän on niin, että joka tilaa se myös maksaa tavalla tai toisella!

        Pääosahan noista on saatu aikaan kiristämällä, siinä ei ole luvattu korvata niitä työnantajalle joten tuo kommunistinen tapa on nyt johtamassa meitä turmioon.

        Nyt olisi ay liikkeen aika alkaa tekemään jotain korvaukseksi jotta saataisiin talouden suunta todella nousemaan.

        Ay liike on vain lisäkulu sillä jos minä yli 4 vuosikymmentä pärjäsin ilman sitä niin pärjää jokainen muukin kun vaan alkaa luottamaan itseensä Marx vainaan sijaan.


      • olet_huvittava
        Extyökkäri kirjoitti:

        Jos haluat kaupata etuja niin ne on itse kustannettava muutoin ne ja vastuu niistä vierii muiden harteille. Yleensähän on niin, että joka tilaa se myös maksaa tavalla tai toisella!

        Pääosahan noista on saatu aikaan kiristämällä, siinä ei ole luvattu korvata niitä työnantajalle joten tuo kommunistinen tapa on nyt johtamassa meitä turmioon.

        Nyt olisi ay liikkeen aika alkaa tekemään jotain korvaukseksi jotta saataisiin talouden suunta todella nousemaan.

        Ay liike on vain lisäkulu sillä jos minä yli 4 vuosikymmentä pärjäsin ilman sitä niin pärjää jokainen muukin kun vaan alkaa luottamaan itseensä Marx vainaan sijaan.

        "Pääosahan noista on saatu aikaan kiristämällä"

        Todella kova väite nyt sinulta kumminkin ilman minkäänlaista todellista oikeata näyttöä.

        Kerrohan nyt sitten täysin uskottavasti perustellen, että kuka on nyt sitten kiristänyt ketä, ja koska, ja missä?


      • olet_huvittava kirjoitti:

        "Pääosahan noista on saatu aikaan kiristämällä"

        Todella kova väite nyt sinulta kumminkin ilman minkäänlaista todellista oikeata näyttöä.

        Kerrohan nyt sitten täysin uskottavasti perustellen, että kuka on nyt sitten kiristänyt ketä, ja koska, ja missä?

        Vai ei näyttöä? Yhteen aikaan oli lakon uhkia ja lakkojakin jopa moneen kertaan vuodessa. Nyt on ollut harvemmin mutta uhkailuja näkee ja kuulee vieläkin. Se on sitä kiristystä kun sanotaan "suostu tai alamme lakkoon"! Montakohan kertaa olen tuon kuullut/nähnyt sitten -50 luvun?


      • nauran_sulle
        Extyökkäri kirjoitti:

        Vai ei näyttöä? Yhteen aikaan oli lakon uhkia ja lakkojakin jopa moneen kertaan vuodessa. Nyt on ollut harvemmin mutta uhkailuja näkee ja kuulee vieläkin. Se on sitä kiristystä kun sanotaan "suostu tai alamme lakkoon"! Montakohan kertaa olen tuon kuullut/nähnyt sitten -50 luvun?

        Suomessahan on työntekijöillä olemassa ihan täysin laillinen lakko-oikeus.

        Kyse ei nyt siis todellakaan ole mistään mainitsemastasi laittomasta kiristyksestä tai uhkailusta.

        Joten suollat taas kerran ihan pelkkää paskaa palstalle.


      • nauran_sulle kirjoitti:

        Suomessahan on työntekijöillä olemassa ihan täysin laillinen lakko-oikeus.

        Kyse ei nyt siis todellakaan ole mistään mainitsemastasi laittomasta kiristyksestä tai uhkailusta.

        Joten suollat taas kerran ihan pelkkää paskaa palstalle.

        Siitä laillisuudesta huolimatta lakko on kiristyskeino ja saattaa johtaa kokonaisuuden kannalta huonoon ratkaisuun. Neuvotteluratkaisu olisi aina parempi vaikka siinä joudutaankin puolin ja toisin tekemään kompromisseja.

        Nykyinen suurtyöttömyyshän on pääosin tuon lakkojen käytön ja niillä uhkailun tulos. Noissa neuvotteluissa en muista koskaan toimitun viisaasti eli tulosta joka on saavutettu ei ole sidottu globaaliin markkinatilanteeseen eikä ay liike vieläkään ole siihen herännyt.

        Globaaleihin markkinoihin sopeuttaminen on kuitenkin välttämätöntä jos emme sitten halua elintasomme huomattavaa laskua luokkaa 30% minimissään. Silloin voisimme tietysti taas rakentaa tullimuurit ja elää keskenämme Impivaaran tyyliin. Minä en sitä haluaisi koska olen jo tottunut vapaaseen maailmaan ja haluan loppuikänikin siinä elää joten ay liike on korjattava jotta me kaikki saamme elää vapaassa hyvinvointimaailmassa.

        Hyvinvointi on suhteellista, se tarkoittaa eri asiaa jossain Afrikan maassa kuin meillä ja meidän on sopeuduttava globaaliin hyvinvointiin ja se saattaa tarkoittaa jostain luopumista mutta jotain muuta tulemme saamaan tilalle. Nykyinen -50 luvun komuvaikutemaailmassa tehty ay järjestelmä ei enää ole tässä päivässä, se on juurta jaksaen rakennettava uudelleen enemmän yhteistyön kuin nykyisen vastakkaisasettelun varaan. Työläisinä kun olemme samassa liemessä kuin työnantajammekin, vain menestyvä vakavarainen yritys on hyvä työnantaja joten sitä on suosittava.

        Sinä sitä pelkkää paskaa suollat, paskaa jolla ei ole mahdollisuutta tulevaisuudessa. Maailma muuttuu ja sen mukana jos emme pysy niin suuri nöyrtyminen tulee aina vain lähemmäksi. Siksi on oltava järjissään, on sopeuduttava ilman pakkoa koska silloin pääsemme vähemmällä.


      • porvariloiset
        Extyökkäri kirjoitti:

        Siitä laillisuudesta huolimatta lakko on kiristyskeino ja saattaa johtaa kokonaisuuden kannalta huonoon ratkaisuun. Neuvotteluratkaisu olisi aina parempi vaikka siinä joudutaankin puolin ja toisin tekemään kompromisseja.

        Nykyinen suurtyöttömyyshän on pääosin tuon lakkojen käytön ja niillä uhkailun tulos. Noissa neuvotteluissa en muista koskaan toimitun viisaasti eli tulosta joka on saavutettu ei ole sidottu globaaliin markkinatilanteeseen eikä ay liike vieläkään ole siihen herännyt.

        Globaaleihin markkinoihin sopeuttaminen on kuitenkin välttämätöntä jos emme sitten halua elintasomme huomattavaa laskua luokkaa 30% minimissään. Silloin voisimme tietysti taas rakentaa tullimuurit ja elää keskenämme Impivaaran tyyliin. Minä en sitä haluaisi koska olen jo tottunut vapaaseen maailmaan ja haluan loppuikänikin siinä elää joten ay liike on korjattava jotta me kaikki saamme elää vapaassa hyvinvointimaailmassa.

        Hyvinvointi on suhteellista, se tarkoittaa eri asiaa jossain Afrikan maassa kuin meillä ja meidän on sopeuduttava globaaliin hyvinvointiin ja se saattaa tarkoittaa jostain luopumista mutta jotain muuta tulemme saamaan tilalle. Nykyinen -50 luvun komuvaikutemaailmassa tehty ay järjestelmä ei enää ole tässä päivässä, se on juurta jaksaen rakennettava uudelleen enemmän yhteistyön kuin nykyisen vastakkaisasettelun varaan. Työläisinä kun olemme samassa liemessä kuin työnantajammekin, vain menestyvä vakavarainen yritys on hyvä työnantaja joten sitä on suosittava.

        Sinä sitä pelkkää paskaa suollat, paskaa jolla ei ole mahdollisuutta tulevaisuudessa. Maailma muuttuu ja sen mukana jos emme pysy niin suuri nöyrtyminen tulee aina vain lähemmäksi. Siksi on oltava järjissään, on sopeuduttava ilman pakkoa koska silloin pääsemme vähemmällä.

        Koska extyöloinen toistelee koko ajan samaa porvarisontaansa, niin pitääpä pistää vähän faktaa väliin:

        AY-liike on jo hyväksynyt usean vuoden 0-korotukset, lomien leikkaukset, palkattomien lisäpäivien tekemisen, ansiosidonnaisen leikkaukset jne... jne...
        Eli AY-liike toimii täysin avauksessa kirjoitetusti.

        Mutta kun mikään ei riitä näille suurpääoman lakeijoille. Siksi AY-liikkeen tulisikin jo pistää peli poikki ja vaatia omistajaportaankin osallistumista Suomen nostamiseen ja työpaikkojen luomiseen. Toistaiseksi he ovat keskittyneet vain henkilökohtaisten voittojensa maksimointiin ja veronkiertotapojen hyödyntämiseen.


      • porvariloiset kirjoitti:

        Koska extyöloinen toistelee koko ajan samaa porvarisontaansa, niin pitääpä pistää vähän faktaa väliin:

        AY-liike on jo hyväksynyt usean vuoden 0-korotukset, lomien leikkaukset, palkattomien lisäpäivien tekemisen, ansiosidonnaisen leikkaukset jne... jne...
        Eli AY-liike toimii täysin avauksessa kirjoitetusti.

        Mutta kun mikään ei riitä näille suurpääoman lakeijoille. Siksi AY-liikkeen tulisikin jo pistää peli poikki ja vaatia omistajaportaankin osallistumista Suomen nostamiseen ja työpaikkojen luomiseen. Toistaiseksi he ovat keskittyneet vain henkilökohtaisten voittojensa maksimointiin ja veronkiertotapojen hyödyntämiseen.

        Tyypillistä komuhumpuukia, on nostettu kustannuksia kymmeniä prosentteja ilman vastaavaa tuottavuuden lisäystä ja annettu periksi 2,5% parkuen. Kaikki korotukset vuoden 2005 jälkeen pitää purkaa ja periä takaisin ay liikkeen rahastoista joita se kerää vuokratukien muodossa kuntien verotukoista verotta. Jos minä saan vuokratuloa muutaman tonnin vuodessa niin maksan siitä noin 30% veroja mutta ay liike saa miljoonia ilman verotusta, se on syvältä! Se on veronkiertoa, se ei ole tasa-arvoa!

        Omistajathan ne ovat juuri osallistuneet noihin talkoisiin paljon suuremmin kuin työntekijä puoli. Yrityksiä on mennyt sadoittain konkurssiin ja ne ovat poissa tulevasta noususta, niiden työpaikkoja ei enää ole missään tapauksessa. Nyt pitää kehitellä uusia yrityksiä ja investoida niihin varallisuutta mutta ensin pitää olla idea siitä millä lähdetään yritystä perustamaan. Se on tänään hakusassa! Onko sinulla ideaa? Jos on niin miksi et yritä hankkia rahoitusta ja perusta yritystä joka työllistää lauman työttömiä?

        Eilen oli telkussa hyvä pätkä työttömyydestä, Suomessa on 6000 työtöntä kokkia ja 1000 kokin paikkaa auki mutta noista 6000 huolimatta kaksi ohjelmassa esiintynyttä yritystä eivät saa tarvitsemiaan kokkeja vaan kokit mieluummin makoilevat ja tekevät ehkä pimeitä keikkoja. Se on suoraan persiistä tuon tapainen homma. Ainakin kuukaudeksi pitää kokkien korvaukset jäädyttää kunnes vapaat työpaikat saadaan täytettyä.

        Sinun "omistajaportaasi" on ollut se suurin häviäjä näissä talkoissa, niillä ei ole konkurssikorvaustoimistoa josta saisi korvauksia vanhan tuoton perusteella!


      • porvariloiset
        Extyökkäri kirjoitti:

        Tyypillistä komuhumpuukia, on nostettu kustannuksia kymmeniä prosentteja ilman vastaavaa tuottavuuden lisäystä ja annettu periksi 2,5% parkuen. Kaikki korotukset vuoden 2005 jälkeen pitää purkaa ja periä takaisin ay liikkeen rahastoista joita se kerää vuokratukien muodossa kuntien verotukoista verotta. Jos minä saan vuokratuloa muutaman tonnin vuodessa niin maksan siitä noin 30% veroja mutta ay liike saa miljoonia ilman verotusta, se on syvältä! Se on veronkiertoa, se ei ole tasa-arvoa!

        Omistajathan ne ovat juuri osallistuneet noihin talkoisiin paljon suuremmin kuin työntekijä puoli. Yrityksiä on mennyt sadoittain konkurssiin ja ne ovat poissa tulevasta noususta, niiden työpaikkoja ei enää ole missään tapauksessa. Nyt pitää kehitellä uusia yrityksiä ja investoida niihin varallisuutta mutta ensin pitää olla idea siitä millä lähdetään yritystä perustamaan. Se on tänään hakusassa! Onko sinulla ideaa? Jos on niin miksi et yritä hankkia rahoitusta ja perusta yritystä joka työllistää lauman työttömiä?

        Eilen oli telkussa hyvä pätkä työttömyydestä, Suomessa on 6000 työtöntä kokkia ja 1000 kokin paikkaa auki mutta noista 6000 huolimatta kaksi ohjelmassa esiintynyttä yritystä eivät saa tarvitsemiaan kokkeja vaan kokit mieluummin makoilevat ja tekevät ehkä pimeitä keikkoja. Se on suoraan persiistä tuon tapainen homma. Ainakin kuukaudeksi pitää kokkien korvaukset jäädyttää kunnes vapaat työpaikat saadaan täytettyä.

        Sinun "omistajaportaasi" on ollut se suurin häviäjä näissä talkoissa, niillä ei ole konkurssikorvaustoimistoa josta saisi korvauksia vanhan tuoton perusteella!

        Koska extyöloinen toistelee yhä vaan samaa porvariuskontonsa sontaa, niin pitääpä pistää vähän faktaa väliin:

        AY-liike on jo hyväksynyt usean vuoden 0-korotukset, lomien leikkaukset, palkattomien lisäpäivien tekemisen, ansiosidonnaisen leikkaukset jne... jne...
        Eli AY-liike toimii täysin avauksessa kirjoitetusti.

        Mutta kun mikään ei riitä näille suurpääoman lakeijoille. Siksi AY-liikkeen tulisikin jo pistää peli poikki ja vaatia omistajaportaankin osallistumista Suomen nostamiseen ja työpaikkojen luomiseen. Toistaiseksi he ovat keskittyneet vain henkilökohtaisten voittojensa maksimointiin ja veronkiertotapojen hyödyntämiseen.


      • porvariloiset kirjoitti:

        Koska extyöloinen toistelee yhä vaan samaa porvariuskontonsa sontaa, niin pitääpä pistää vähän faktaa väliin:

        AY-liike on jo hyväksynyt usean vuoden 0-korotukset, lomien leikkaukset, palkattomien lisäpäivien tekemisen, ansiosidonnaisen leikkaukset jne... jne...
        Eli AY-liike toimii täysin avauksessa kirjoitetusti.

        Mutta kun mikään ei riitä näille suurpääoman lakeijoille. Siksi AY-liikkeen tulisikin jo pistää peli poikki ja vaatia omistajaportaankin osallistumista Suomen nostamiseen ja työpaikkojen luomiseen. Toistaiseksi he ovat keskittyneet vain henkilökohtaisten voittojensa maksimointiin ja veronkiertotapojen hyödyntämiseen.

        Ettes vaan tomppeli toista itseäsi?

        Et pystynyt oikeasti mitään vastaamaan tuohon edelliseen kommenttiini!

        Taas tuli sinulta yksi tyhmyyden uusi saavutus! Tuo osoittaa miten köyhä olet nupistasi, ei yhtäkään omaa ajatusta. Mistähän lienet tuonkin lainannut?


      • mitä_sekoilet
        Extyökkäri kirjoitti:

        Ettes vaan tomppeli toista itseäsi?

        Et pystynyt oikeasti mitään vastaamaan tuohon edelliseen kommenttiini!

        Taas tuli sinulta yksi tyhmyyden uusi saavutus! Tuo osoittaa miten köyhä olet nupistasi, ei yhtäkään omaa ajatusta. Mistähän lienet tuonkin lainannut?

        Mitä ihmettä sinä taas nyt oikein sekoilet?

        Nimimerkki 'porvariloinenhan' kirjoittaa nyt vain ihan pelkkää faktaa kyseisen asian suhteen.

        Vai pystytkö sinä nyt yhtään mitenkään kumoamaan nuo nimimerkki 'porvariloisen' kirjoittamat tosiasiat?


      • mitä_sekoilet kirjoitti:

        Mitä ihmettä sinä taas nyt oikein sekoilet?

        Nimimerkki 'porvariloinenhan' kirjoittaa nyt vain ihan pelkkää faktaa kyseisen asian suhteen.

        Vai pystytkö sinä nyt yhtään mitenkään kumoamaan nuo nimimerkki 'porvariloisen' kirjoittamat tosiasiat?

        Kun katsot tilastokeskuksen lukuja niin kyllä korotuksia on tullut:

        Vuosi Korotus %
        2000 4,0
        2001 4,5
        2002 3,5
        2003 4,0
        2004 3,8
        2005 3,9
        2006 2,9
        2007 3,4
        2008 5,5
        2009 4,0
        2010 2,6
        2011 2,7
        2012 3,2
        2013 2,1
        2014 1,4
        2015* 1,2

        Kuten tuosta näet niin korotukset ovat tulleet pienemmiksi mutta eivät loppuneet.

        2008 ajauduttiin taantumaan mutta palkkoja korotettiin julmasti ajatukseen, ehkä ensi vuonna menee paremmin, perustuen. Nuo tuossa olevat korotukset ovat nostaneet palkkoja 67,8% tällä vuosituhannella.

        Ei näy mitään nollakorotuksia vaikka määrät ovatkin laskeneet mutta oli syntistä tuolloin taantuman alkaessa nostaa 2 vuoden aikana lähes 10% palkkoja kun muut alkoivat jo jarruttamaan. Nyt pitäisi palata tuonne 2000 luvun alkuvuosiin ja olisimme taas muutaman vuoden päästä iskussa.

        M.O.T.


      • en_usko_sinua
        Extyökkäri kirjoitti:

        Kun katsot tilastokeskuksen lukuja niin kyllä korotuksia on tullut:

        Vuosi Korotus %
        2000 4,0
        2001 4,5
        2002 3,5
        2003 4,0
        2004 3,8
        2005 3,9
        2006 2,9
        2007 3,4
        2008 5,5
        2009 4,0
        2010 2,6
        2011 2,7
        2012 3,2
        2013 2,1
        2014 1,4
        2015* 1,2

        Kuten tuosta näet niin korotukset ovat tulleet pienemmiksi mutta eivät loppuneet.

        2008 ajauduttiin taantumaan mutta palkkoja korotettiin julmasti ajatukseen, ehkä ensi vuonna menee paremmin, perustuen. Nuo tuossa olevat korotukset ovat nostaneet palkkoja 67,8% tällä vuosituhannella.

        Ei näy mitään nollakorotuksia vaikka määrät ovatkin laskeneet mutta oli syntistä tuolloin taantuman alkaessa nostaa 2 vuoden aikana lähes 10% palkkoja kun muut alkoivat jo jarruttamaan. Nyt pitäisi palata tuonne 2000 luvun alkuvuosiin ja olisimme taas muutaman vuoden päästä iskussa.

        M.O.T.

        Todellisuudessa oikeassa elämässä työntekijöille jää vähemmän palkkarahoja käteen kuin ennen.

        http://www.iltasanomat.fi/tyoelama/art-2000000989190.html


      • en_usko_sinua kirjoitti:

        Todellisuudessa oikeassa elämässä työntekijöille jää vähemmän palkkarahoja käteen kuin ennen.

        http://www.iltasanomat.fi/tyoelama/art-2000000989190.html

        Se taas on ihan toinen asia, palkankorotukset kuitenkin nostavat tuotannon kustannuksia ja laskevat siten kykyä kilpailla uusien tuottajien kanssa.

        Miksikö sitten käteen ehkä jää vähemmän johon en ihan suoraan usko euromääräisenä koska verotus ei juurikaan ole noussut. Nuo palkkojen nousut ovat nostaneet hintoja koska myyntihinta on se ainoa rahanlähde joka yrityksillä on toimintansa kustannusten maksamiseen, muuta ei ole. Se taas on vähentänyt kaupan volyymiä ja siten verotuloja, työpaikkoja ja jopa yritysten lukumäärää. Nyt kun satoja tuhansia työpaikkoja on häipynyt ja tuota joukkoa ruokitaan kotiin on jonkun se maksettava, ja siihen olisi ainoa oikea maksaja ay liike koska ei ole älynnyt tehdä sopimuksia jotka elävät maailman muutosten mukana, yritysten on se tehtävä joten työttömyys ja konkurssit ovat pitkälti ay liikkeen ja työväen vaatimusten ansiota.

        Tuossa sinun linkissäsi ei puhuta siitä mitä on tapahtunut vaan siitä mitä ehkä tapahtuu. Se on tarpeen koska kustannuksia on laskettava ja tuo näyttää vielä kovin niukalta mutta on alku. Koska maailma tuskin Suomen ja suomalaisen työttömän vuoksi muuttaa mitään on meidän sopeutettava omaa toimintaamme maailman suhteen eli sopeutusta on suoritettava!


      • ammattiaktiivi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Kun katsot tilastokeskuksen lukuja niin kyllä korotuksia on tullut:

        Vuosi Korotus %
        2000 4,0
        2001 4,5
        2002 3,5
        2003 4,0
        2004 3,8
        2005 3,9
        2006 2,9
        2007 3,4
        2008 5,5
        2009 4,0
        2010 2,6
        2011 2,7
        2012 3,2
        2013 2,1
        2014 1,4
        2015* 1,2

        Kuten tuosta näet niin korotukset ovat tulleet pienemmiksi mutta eivät loppuneet.

        2008 ajauduttiin taantumaan mutta palkkoja korotettiin julmasti ajatukseen, ehkä ensi vuonna menee paremmin, perustuen. Nuo tuossa olevat korotukset ovat nostaneet palkkoja 67,8% tällä vuosituhannella.

        Ei näy mitään nollakorotuksia vaikka määrät ovatkin laskeneet mutta oli syntistä tuolloin taantuman alkaessa nostaa 2 vuoden aikana lähes 10% palkkoja kun muut alkoivat jo jarruttamaan. Nyt pitäisi palata tuonne 2000 luvun alkuvuosiin ja olisimme taas muutaman vuoden päästä iskussa.

        M.O.T.

        Luvuilla valehdellaan tietoisesti. Siinä ei oteta huomioon nimellispalkkojen korotusten lisäksi aikaisemmin työnantajalle määrättyjen kuluosien siirtymistä palkkatyöläiselle menoksi. Useiden sopimusten yhteydessä on annettu valtion rahaa vastoin markkinakapitalismia tukiaisina. Lisäksi työn tuottavuus on mainittuina vuosina kasvanut yli kaksinkertaisesti, joten suhteellisesti pääoma on hyötynyt enemmän kuin palkkatyö. Palkkatyö on antanut vapaaehtoisesti pääomalle työllistämisvaroja mutta ne eivät ole menneet kohteeseen.
        Extyökkäri näyttää olevan heppu, joka tietoisesti valehtee työehdoista ja ammattiliittojen tehtävistä. Hän on ammattivalehtelija.


      • ammattiaktiivi kirjoitti:

        Luvuilla valehdellaan tietoisesti. Siinä ei oteta huomioon nimellispalkkojen korotusten lisäksi aikaisemmin työnantajalle määrättyjen kuluosien siirtymistä palkkatyöläiselle menoksi. Useiden sopimusten yhteydessä on annettu valtion rahaa vastoin markkinakapitalismia tukiaisina. Lisäksi työn tuottavuus on mainittuina vuosina kasvanut yli kaksinkertaisesti, joten suhteellisesti pääoma on hyötynyt enemmän kuin palkkatyö. Palkkatyö on antanut vapaaehtoisesti pääomalle työllistämisvaroja mutta ne eivät ole menneet kohteeseen.
        Extyökkäri näyttää olevan heppu, joka tietoisesti valehtee työehdoista ja ammattiliittojen tehtävistä. Hän on ammattivalehtelija.

        Hintarasituksen kannaltahan tuolla ei ole merkitystä, ne olisi joka tapauksessa ollut lisättävä tuotteen hintaan. On vain hyvä jotta työntekijätkin ymmärtävät millaisia kustannustekijöitä on yrityksillä. Yritykset vain harvoin tai eivät koskaan hyötyvät noista palkan sivukuluista mutta kaupantekoa ne haittaavat.

        Onko suuri määrä konkursseja joku hyöty pääomalle, ihmettelen laskutaitoasi, saitkohan edes apukoulun päästötodistusta?

        Palkkatyö ei ole antanut mitään vapaaehtoisesti, se ei ole säädellyt palkkojaan tavalla joka olisi mahdollistanut yritysten toiminnan ja viennin pysymisen entisellään vaan ulosmittasi ylisuurin palkoin itsensä työttömäksi ja yritykset konkursseihin. Nyt niitä yrityksiä ei ole, niiden rahoittajat ovat suurelta osin rahattomia joten pistäkää te pystyyn uusia yrityksiä jotta saatte lisää työpaikkoja kun ajoitte vanhat hautaan.


      • porvariloiset
        Extyökkäri kirjoitti:

        Hintarasituksen kannaltahan tuolla ei ole merkitystä, ne olisi joka tapauksessa ollut lisättävä tuotteen hintaan. On vain hyvä jotta työntekijätkin ymmärtävät millaisia kustannustekijöitä on yrityksillä. Yritykset vain harvoin tai eivät koskaan hyötyvät noista palkan sivukuluista mutta kaupantekoa ne haittaavat.

        Onko suuri määrä konkursseja joku hyöty pääomalle, ihmettelen laskutaitoasi, saitkohan edes apukoulun päästötodistusta?

        Palkkatyö ei ole antanut mitään vapaaehtoisesti, se ei ole säädellyt palkkojaan tavalla joka olisi mahdollistanut yritysten toiminnan ja viennin pysymisen entisellään vaan ulosmittasi ylisuurin palkoin itsensä työttömäksi ja yritykset konkursseihin. Nyt niitä yrityksiä ei ole, niiden rahoittajat ovat suurelta osin rahattomia joten pistäkää te pystyyn uusia yrityksiä jotta saatte lisää työpaikkoja kun ajoitte vanhat hautaan.

        Kannattamattomat yritykset joutaakin teuraaksi. Ei niitä voi pitää pystyssä palkattomilla työläisillä, vaikka siitä porvariloiset kovasti unelmoivatkin.


      • porvariloiset kirjoitti:

        Kannattamattomat yritykset joutaakin teuraaksi. Ei niitä voi pitää pystyssä palkattomilla työläisillä, vaikka siitä porvariloiset kovasti unelmoivatkin.

        Noinhan se aina on ollut, nyt on vain kysyttävä syytä kannattamattomuuteen. Meillä tuskin on jokaiselle työtä jossa hänen tuottonsa vastaa sitä mitä työehtosopimukset sanovat, me joudumme kuten monet asiaa tuntevat ovat jo julkisestikin sanoneet hyväksymään myös matalapalkkatyön jossa osa tulosta voi olla sosiaalisin perustein annettua.

        Sinä tuskin ainakaan olet kykenevä luomaan työpaikkoja joissa voidaan katteellisesti maksaa nykyisiä ja suurempia palkkoja vai miksi ne sadat tuhannet ovat työttöminä?

        Minä loin aikoinaan toistakymmentä pysyvää työpaikkaa (yli 40 vuotta), montako sinä olet luonut?


      • porvariloiset
        Extyökkäri kirjoitti:

        Noinhan se aina on ollut, nyt on vain kysyttävä syytä kannattamattomuuteen. Meillä tuskin on jokaiselle työtä jossa hänen tuottonsa vastaa sitä mitä työehtosopimukset sanovat, me joudumme kuten monet asiaa tuntevat ovat jo julkisestikin sanoneet hyväksymään myös matalapalkkatyön jossa osa tulosta voi olla sosiaalisin perustein annettua.

        Sinä tuskin ainakaan olet kykenevä luomaan työpaikkoja joissa voidaan katteellisesti maksaa nykyisiä ja suurempia palkkoja vai miksi ne sadat tuhannet ovat työttöminä?

        Minä loin aikoinaan toistakymmentä pysyvää työpaikkaa (yli 40 vuotta), montako sinä olet luonut?

        Narsistin kanssa on kyllä "mukava" keskustella ... hehheh

        "Minä olen aina parempi ja mulla on isompi ja sä et ole mitään muuta kuin loinen/ihmiskuona ... jne" ... Tyypillistä extyöloisen narsistista tekstiä ja todennäköisesti suurelta osalta jopa keksittyä pullistelua ...

        Tuollaisia kirjoitteleva tyyppi ei minusta ansaitse mitään muuta kuin sääliä ja/tai syvää halveksuntaa.


      • porvariloiset kirjoitti:

        Narsistin kanssa on kyllä "mukava" keskustella ... hehheh

        "Minä olen aina parempi ja mulla on isompi ja sä et ole mitään muuta kuin loinen/ihmiskuona ... jne" ... Tyypillistä extyöloisen narsistista tekstiä ja todennäköisesti suurelta osalta jopa keksittyä pullistelua ...

        Tuollaisia kirjoitteleva tyyppi ei minusta ansaitse mitään muuta kuin sääliä ja/tai syvää halveksuntaa.

        Realismi ei ole pullistelua, se on vain realismia!


      • porvariloiset
        Extyökkäri kirjoitti:

        Realismi ei ole pullistelua, se on vain realismia!

        Niinpä. Toiveunet ovat narsistin "realismia".


      • porvariloiset

        Ja nythän extyöloinen on vain sosiaaliapujen varassa loisiva työtön pummi. Ainakin meidän työssäkäyvien veronmaksajien mielestä.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Noinhan se aina on ollut, nyt on vain kysyttävä syytä kannattamattomuuteen. Meillä tuskin on jokaiselle työtä jossa hänen tuottonsa vastaa sitä mitä työehtosopimukset sanovat, me joudumme kuten monet asiaa tuntevat ovat jo julkisestikin sanoneet hyväksymään myös matalapalkkatyön jossa osa tulosta voi olla sosiaalisin perustein annettua.

        Sinä tuskin ainakaan olet kykenevä luomaan työpaikkoja joissa voidaan katteellisesti maksaa nykyisiä ja suurempia palkkoja vai miksi ne sadat tuhannet ovat työttöminä?

        Minä loin aikoinaan toistakymmentä pysyvää työpaikkaa (yli 40 vuotta), montako sinä olet luonut?

        "Minä loin aikoinaan toistakymmentä pysyvää työpaikkaa (yli 40 vuotta), montako sinä olet luonut?"

        Uskoo ken uskoo.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Minä loin aikoinaan toistakymmentä pysyvää työpaikkaa (yli 40 vuotta), montako sinä olet luonut?"

        Uskoo ken uskoo.

        Faktat eivät ole kiinni uskosta!


    • d-näkö

      "Nykyinen suurtyöttömyyshän on pääosin tuon lakkojen käytön ja niillä uhkailun tulos."

      Muutama fakta.
      Siteerauksen sisältö on työntekijöille elinehto. Lakko on viimeinen keino joko heikennyksiä vastaan tai saada osuus työn tuottavuuden kohoamisesta.
      Työn tuottavuus kohoaa ryminällä eikä päätä ole näkyvissä. Trendi tietotekniikan saapumisesta tuotantoon alkoi 1 980 luvulla ja kiihtyy vaan.
      Osa työttömyyden syistä on tuottavuuden kohoamisessa. Yhä vähemmän tarvitaan työntekijöitä saman tuotemäärän tekemiseksi. Toinen syy on pääomien maastavienti suurempien voittojen saamiseksi mutta joita ei kuitenkaan kotiuteta eikä varsinkaan verohallinnolle ja kaikkein vähiten tänne uuden tuotannon investointeihin. Kapitalistit ovat epäisänmaallisia, pelkkiä maattomia rahanahneita porsaita.
      Yksikään työtaistelu ei koskaan missään ole pudottanut kansantuotetta tai saattanut yrityksiä vaikeuksiin. Lakon jälkeen pyörät ovat pyörineet vinhaa vauhtia ja muutamassa viikossa vaje on paikattu. Lakot johtuvat änkyröistä työnantajista.

      Työn tuottavuuden kohoamiselle ei ole rajaa lähitulevaisuudessa. Työttömiä nykyisillä työaikaehdoilla tulee kaiken aikaa lisää. EK, työnantajat, kapitalistit, hallitus eivät näe todellisuutta - työaikaa on mahdollista ja pakko lyhentää.
      Kapitalismi on tienhaarassa. Sen tulee sopeutua sosiaalisen yhteisön rakentamiseen yhdessä työläisten kanssa tai sitten se tuhoaa liikatuotantoa säännöllisin väliajoin sotimalla - vanha kikka.

      Kapitalismi on syypää suurtyöttömyyteen. Työttömyys kasvaa kaikissa läntisen kapitalismin teollistuneissa valtioissa nykyisillä työaikaehdoilla. Vastaus on työajan lyhentäminen ansiotasoa alentamatta tai niin että osa palkasta sosiaaliselle sektorille. Kokoomuksen veropolitiikka on väärä. Se vie maan tuhoon.

      • tylyämeininkiä

        Ei ole vaan ahneuden kulttuurin,jossa voittojen maksimointi ja yksittäisten ihmisten etu on ajanut yhteisön edun edelle.

        Mikäli ammattiliitot olisivat pitäneet lujasti kiiinni työntekijöiden edunvalvonnassa työllisyyden edistämisestä ja työsuhteiden kestävyys rakenteesta tyrmäten pätkätyöt ja tuomiten ylisuuret johdon palllioyt ja eriarvoistumisen olisi työtä tasaisemmin ja useammelle tarjolla tänäpäivänä.

        Nyt AY liikkeiden tulisi pyrkiä turvaamaan ensisijaisesti työntekijöiden asema työttömyyden kohdatessa.Hllitus on tiukentamassa linjoja työttömiä kohtaan,vaikka työttömyyys on kova,eikä töitä löydy ihmisille.Tällaisessa tilanteessa n ensisijaisen tarpeellista,että tuolle työttömyysturvalle ei luoda porrastuksia ja eriarvoisteta vielä työtömiäkin työttömyysturvassa.Kaikkien niiden taloudellisten vaikeuksien päälle joita työttömät kohtaavat on kohtuutonta luoda jonkinmoinen leikkuri jolla työttömien oloja vielä entisestään kurjistetaan ,mikäli tuollainen aikaan saadaan.

        http://yle.fi/uutiset/3-9132302

        https://demokraatti.fi/entinen-tyoministeri-odotan-kauhulla-tyottomyysturvan-leikkausosaa-ii/


      • tylyämeininkiä kirjoitti:

        Ei ole vaan ahneuden kulttuurin,jossa voittojen maksimointi ja yksittäisten ihmisten etu on ajanut yhteisön edun edelle.

        Mikäli ammattiliitot olisivat pitäneet lujasti kiiinni työntekijöiden edunvalvonnassa työllisyyden edistämisestä ja työsuhteiden kestävyys rakenteesta tyrmäten pätkätyöt ja tuomiten ylisuuret johdon palllioyt ja eriarvoistumisen olisi työtä tasaisemmin ja useammelle tarjolla tänäpäivänä.

        Nyt AY liikkeiden tulisi pyrkiä turvaamaan ensisijaisesti työntekijöiden asema työttömyyden kohdatessa.Hllitus on tiukentamassa linjoja työttömiä kohtaan,vaikka työttömyyys on kova,eikä töitä löydy ihmisille.Tällaisessa tilanteessa n ensisijaisen tarpeellista,että tuolle työttömyysturvalle ei luoda porrastuksia ja eriarvoisteta vielä työtömiäkin työttömyysturvassa.Kaikkien niiden taloudellisten vaikeuksien päälle joita työttömät kohtaavat on kohtuutonta luoda jonkinmoinen leikkuri jolla työttömien oloja vielä entisestään kurjistetaan ,mikäli tuollainen aikaan saadaan.

        http://yle.fi/uutiset/3-9132302

        https://demokraatti.fi/entinen-tyoministeri-odotan-kauhulla-tyottomyysturvan-leikkausosaa-ii/

        Ay liikkeen todella pitäisi alkaa noita verottomia tulojaan käyttämään työttömyyden torjuntaan, sopimukset olisi muutettava globaaliin markkinatilanteeseen sopiviksi. Silloin ei pääsisi tulemaan moisia työttömyyslukuja ja me oppisimme elämään reaalimaailmassa jossa kaikki on muuttuvaista ja sadepäiviin tulee varautua!


      • porvariloiset
        Extyökkäri kirjoitti:

        Ay liikkeen todella pitäisi alkaa noita verottomia tulojaan käyttämään työttömyyden torjuntaan, sopimukset olisi muutettava globaaliin markkinatilanteeseen sopiviksi. Silloin ei pääsisi tulemaan moisia työttömyyslukuja ja me oppisimme elämään reaalimaailmassa jossa kaikki on muuttuvaista ja sadepäiviin tulee varautua!

        Hyviä esimerkkejä AY-liikkeen joustavuudesta ja yhteiskunnan ongelmien ratkaisukyvystä on se, että AY-liike on jo hyväksynyt usean vuoden 0-korotukset, lomien leikkaukset, palkattomien lisäpäivien tekemisen, ansiosidonnaisen leikkaukset jne... jne...

        Mutta kun mikään ei näytä riittävän näille suurpääoman lakeijoille. Siksi AY-liikkeen tulisikin jo pistää peli poikki ja vaatia omistajaportaankin osallistumista Suomen nostamiseen ja työpaikkojen luomiseen. Toistaiseksi he ovat keskittyneet vain henkilökohtaisten voittojensa maksimointiin ja veronkiertotapojen hyödyntämiseen.


      • porvariloiset kirjoitti:

        Hyviä esimerkkejä AY-liikkeen joustavuudesta ja yhteiskunnan ongelmien ratkaisukyvystä on se, että AY-liike on jo hyväksynyt usean vuoden 0-korotukset, lomien leikkaukset, palkattomien lisäpäivien tekemisen, ansiosidonnaisen leikkaukset jne... jne...

        Mutta kun mikään ei näytä riittävän näille suurpääoman lakeijoille. Siksi AY-liikkeen tulisikin jo pistää peli poikki ja vaatia omistajaportaankin osallistumista Suomen nostamiseen ja työpaikkojen luomiseen. Toistaiseksi he ovat keskittyneet vain henkilökohtaisten voittojensa maksimointiin ja veronkiertotapojen hyödyntämiseen.

        Omistajaporras on se joka eniten on kärsinyt ay liikkeen joustamattomuudesta ja sopeutumiskyvyn puutteesta. Konkursseja on rutkasti jolloin potentiaalisia työnantajia häviää markkinoilta ja nyt pitäisi perustaa uusia mutta tuskin houkuttelee kun vertaa suomalaisia työn kustannuksia globaaleihin kustannuksiin.

        Jos olet eri mieltä niin olisi syytä perustella miksi meidän työmme on hinnaltaan 10 kertaista verrattuna maailman markkinoita nykyään hallitsevien maiden kustannuksiin? Mitä niin erikoista meillä on jotta joku siitä maksaisi monin kertaisen hinnan?


      • fghjklbd
        Extyökkäri kirjoitti:

        Omistajaporras on se joka eniten on kärsinyt ay liikkeen joustamattomuudesta ja sopeutumiskyvyn puutteesta. Konkursseja on rutkasti jolloin potentiaalisia työnantajia häviää markkinoilta ja nyt pitäisi perustaa uusia mutta tuskin houkuttelee kun vertaa suomalaisia työn kustannuksia globaaleihin kustannuksiin.

        Jos olet eri mieltä niin olisi syytä perustella miksi meidän työmme on hinnaltaan 10 kertaista verrattuna maailman markkinoita nykyään hallitsevien maiden kustannuksiin? Mitä niin erikoista meillä on jotta joku siitä maksaisi monin kertaisen hinnan?

        En vaan ymmärrä mistä näitä sinun kaltaisiasi kapitalismin palvojia oikein riittääkään. Suurin osa täälläkin kapitalismin puolesta huutavista luultavasti ei kuulu siihen pieneen prosentuaaliseen porukkaan joka hyötyy kapitalisoitumiesta. Kapitalismi on vähän kuin verkostomarkkinointi, vain muutama pyramidin huipulla oleva rikastuu ja muut sitten vain köyhtyvät.

        Ajatelkaas kapitalismin vaikutteita. Eihän kapitalismin idea todellakaan nyt ole se, että muka jokin työtä tekevä rikastuisi työnteollaan, vaan vain se johto- ja omistajaporras rikastuvat riistämällä työntekijöitä. Tällä hetkellä voi tuntua että voi kun se vero on niin korkea mutta ootas kun mennään kapitalistisempaan suuntaan niin palkat menevät alas. Planeetalla on miljardeja ihmisiä, aina löytyy joku joka suostuu sen työn tekemään halvemmalla jos sinä et suostu.

        Ja omistakaluokka se senku vaan rikastuu työntekijöiden kustannuksella..


      • fghjklbd kirjoitti:

        En vaan ymmärrä mistä näitä sinun kaltaisiasi kapitalismin palvojia oikein riittääkään. Suurin osa täälläkin kapitalismin puolesta huutavista luultavasti ei kuulu siihen pieneen prosentuaaliseen porukkaan joka hyötyy kapitalisoitumiesta. Kapitalismi on vähän kuin verkostomarkkinointi, vain muutama pyramidin huipulla oleva rikastuu ja muut sitten vain köyhtyvät.

        Ajatelkaas kapitalismin vaikutteita. Eihän kapitalismin idea todellakaan nyt ole se, että muka jokin työtä tekevä rikastuisi työnteollaan, vaan vain se johto- ja omistajaporras rikastuvat riistämällä työntekijöitä. Tällä hetkellä voi tuntua että voi kun se vero on niin korkea mutta ootas kun mennään kapitalistisempaan suuntaan niin palkat menevät alas. Planeetalla on miljardeja ihmisiä, aina löytyy joku joka suostuu sen työn tekemään halvemmalla jos sinä et suostu.

        Ja omistakaluokka se senku vaan rikastuu työntekijöiden kustannuksella..

        Olet yhtä sekaisin kuin nikkisi!

        Ei kukaan palvo kapitalismia, se ei sitä kaipaa! Sosialismia pitää palvoa koska sen positiivisia vaikutuksia ei ole missään syntynyt vaan kaikki yritykset ovat menneet viemäriin.

        Kapitalistinen yhteiskunta on pystynyt Suomessakin nostamaan pienen kansan hyvinvoinnin tasolle jonne ei missään ole sosialistisen keinoin ylletty.

        Kapitalistisen yhteiskunnan suurin etu on vapaa yritteliäisyyden hyväksi käyttö, hyvää ideaa voidaan lähteä hyödyntämään pienellä pääomalla ja kasvattaa toimintaa sen mukaan miten hyvä tuo idea oikeasti on. Tuosta olen itse hyvä esimerkki, työkaverini kanssa huomasimme puutteen maailmassa ja aloimme kehittelemään siihen täytettä. Reilut 30 vuotta sitä duunasimme ja sen jälkeen myimme idean eteenpäin kohtuu korvauksella.

        Ei työllä välttämättä rikastu mutta siitä saa hyvän toimeentulon kun siihen antautuu ehdoitta.

        Yrityksen on oltava tuottava koska se muutoin on kohta entinen, pääomaa pitää koota oli yritysmuoto millainen hyvänsä. Minä kannatan osakeyhtiömuotoa, yritimme jopa myydä yritystä edullisin ehdoin työntekijöillemme mutta he eivät halunneet sitoutua jota harmittelevat tänään koska meidän luottamuksemme yrityksen menestykseen oli oikeassa eikä heidän pelkonsa se epävarmuudesta. Yritys kun toimii edelleen ja teki 2015 positiivisen tuloksen taloustilanteesta huolimatta.

        Se marxilainen uskomus jotta työntekijää riistetään on suoraan syvältä, asia on monesti päinvastoin ja työntekijät riistävät työnantajaansa koska eivät tuota edes palkkaansa saatikka sivukuluja. Meidän on tässäkin suhteessa, jos haluamme säilyttää edes osan hyvinvoinnistamme, sopeutettava taloutemme ja palkkamme maailman tasoon koska muutoin emme kykene toimimaan muutoin kuin sisämarkkinoillamme ja se tietää aika roimaa supistumista taloudessamme palkkojen puolittamisineen, lähes ainakin.

        Kukaan ei työntekijöiden kustannuksella rikastu vaan ideoiden joita yritys toteuttaa. Pelkkä työntekijä ilman yrityksen ideaa ja tuotantoa on arvoton tuotanto mielessä. Työntekijöiden palkkakin on yrityksen ideoiden ja tuotannon maksamaa joten asiat ovat ihan toisin kuin marxilaiset väittävät, lähinnä nuo ideat kuulostavat marsilaisilta.


      • porvariloiset

        " ... työntekijät riistävät työnantajaansa koska eivät tuota edes palkkaansa saatikka sivukuluja ..."

        Tuossa on kiteytettynä porvariloisten uskomus työntekijöistään, jopa miljoonavoittoja tekevissä yrityksissä. Ja juuri siksi maassamme on nykyinen työttömyysaste. Ja erittäin hyvinvoiva eliitti.


    • Aalon-Riku

      Eteenkin VVO:n rahoilla törsäilevät ay-johtajat huolehtivat köyhien rahoja.

      • porvariloiset

        Törsäilyistä en tiedä, mutta porvarismi on sairaus, joka voi tarttua rehelliseenkin ihmiseen varallisuuden karttuessa liialliseksi.

        Liiton jäsenten ei kuitenkaan kannata moiseen porvarileirin nostamaan kateuteen yhtyä, sillä heitä vaan vituttaa, kun AY-liikekin osaa käyttää kapitalismin sallimia kieroiluja varallisuutensa hankkimiseksi. Ahneus ja kieroilu kun ovat aina olleet heidän mielestään vain porvarien ja kapitalistien yksinoikeus.


      • noin_se_on
        porvariloiset kirjoitti:

        Törsäilyistä en tiedä, mutta porvarismi on sairaus, joka voi tarttua rehelliseenkin ihmiseen varallisuuden karttuessa liialliseksi.

        Liiton jäsenten ei kuitenkaan kannata moiseen porvarileirin nostamaan kateuteen yhtyä, sillä heitä vaan vituttaa, kun AY-liikekin osaa käyttää kapitalismin sallimia kieroiluja varallisuutensa hankkimiseksi. Ahneus ja kieroilu kun ovat aina olleet heidän mielestään vain porvarien ja kapitalistien yksinoikeus.

        Ay-liike on joustanut jo ihan tarpeeksi.


      • juuri_noin
        noin_se_on kirjoitti:

        Ay-liike on joustanut jo ihan tarpeeksi.

        Ei mitään lisättävää.


    • porvariloiset

      AY-liike on ollut, on ja tulee aina olemaan ehdottoman tarpeellinen yhteiskuntamme heikompiosaisten hyvinvoinnin takaamiseksi.

      • Miten ajattelet sen tarpeen kohdistuvat työttömiin joita tänään on ihan riittävästi jos ei liikaa?

        Ay liike ei vastaa huutoonsa pitää työntekijöiden puolta!


      • porvariloiset

        Minä ja yli 2 miljoonaa AY-liikkeen jäsentä on kanssasi eri mieltä. Mietippä sitä.


      • iirokki

        Narsistille tuo ei ole mikään fakta, sillä hänhän on AINA oikeassa.


    • VERKKOPALVELUMESTARIT000

      HEI! Ottaakohan nyt Omistajat ja Yrittäjät Työn Sankareita töihin silloin, kun Yrityksessä on jo nyt olemassa se Työläismäärä, jonka avulla yrittäjä pysyy tyydyttämään markkinakysynnän täysin? Jos nyt Yrittäjän ei kannata Kysyntätekijöistä johtuen laajentaa tuotantoaan varsinkin, jos jo nykyisen kysynnän tyydytämiseksi ei tarvittaisi sitä työn sankarimäärää, joka yrittäjällä on käytössään, niin miten yrittäjä toimii siinäkin tilanteessa, jos ja kun Kokkarekapojen TOIVO- ja KORVA-remmi rs on onnistunut järjestämään eri alojen yrityksille ja yrittäjille erittäin kovat ja karut verohelpotukset sekä valtiotukiaiset ja vielä Turvenuijaedut? Mitä Te Yrittäjänerot ehkä haluatte vastata eräälle kulkurille ja katunarrille? Jos ja kun nyt SUOMI-valtiossa alkaa todennäköisesti erittäin kovan ja karun tason Palkka- ja Persuale ja jos ja kun myös koko TELLUS-planeetalla alkaa todella raju Persu- ja Palkka-ale, niin mistä nyt löytyy Arvoisat Yrittäjänerot Teidän kaipaamanne KYSYNTÄRYMINÄ, niin mistä todella? Mehän huomaamme nyt ilmeisesti sen asian, että on Yrittäjäneroilla vastassa ainakin kahdenlaisia ongelmia siis Devalvaatio- ja Palkka-ansat. Miten nyt sellainen Kokkarekapo kuten Toveri ja Porvari Extyökkäri haluaa suhtautua sellaiseen sauhupieruun, jonka saavat aikaan SINIMUSTAT kuten Toverit Espoon Timppa, Antipunikki, Työeläkeläinen, Kyselijä X sekä vielä Työkkäri- ja Porvariloiset, niin miten todella?

    • Jos haluaa rakentaa tervettä työelämää on aloitettava työpaikkojen luomisesta koska vain omiin työpaikkoihin voi vapaasti luoda omien haaveidensa mukaisia ominaisuuksia.

      Mielestäni ay liike ei juurikaan ole ollut mukana työpaikkojen luomisessa sen enempää kuin niitä tervehdyttämässäkään. Se vain esittää vaatimuksia muiden pään menoksi ja se näkyy nykyisessä konkurssiaallossa josta olemme kärsineet jo vuosia, se näkyy myös työttömien määrässä joka on ennen kokemattoman suuri.

      Kuten Nobel-palkittu Holmström on sanonut haastatteluissaan yksi Suomen ongelma on liian jäykät työmarkkinat. Hän on puhunut samaan suuntaan kuin mitä itse olen nähnyt ilman Nobelia tarpeelliseksi. Te vain hangoittelette vastaan koska, jos tehdään kuten esitän, te joutuisitte töihin.

      Harmittaako kun joudutte myöntämään minun olleen pitkälti oikeassa?

      • en_usko_sinua

        "Se vain esittää vaatimuksia muiden pään menoksi"

        No kerrohan nyt sitten pelkin faktoin että minkälaisia vaatimuksia ay-liike on nyt sitten esittänyt muiden pään menoksi?


      • en_usko_sinua kirjoitti:

        "Se vain esittää vaatimuksia muiden pään menoksi"

        No kerrohan nyt sitten pelkin faktoin että minkälaisia vaatimuksia ay-liike on nyt sitten esittänyt muiden pään menoksi?

        Tietäisit jos lukisit lauseen loppuun asti! Ja jos vielä ymmärrät niin aina vaan paremmin se aukeaa.


      • en_usko_sinua
        Extyökkäri kirjoitti:

        Tietäisit jos lukisit lauseen loppuun asti! Ja jos vielä ymmärrät niin aina vaan paremmin se aukeaa.

        Luin kyllä nyt tuon sinun palstalle suoltamasi aivopierutekstin ihan loppuun asti.

        Ja tulin nyt vain siihen johtopäätökseen sinun suhteesi että kovin tietämättömälta porvarintollikalta sinä nyt vain vaikutat olevan kyseisen asian suhteen.

        Ja minä arvasin kyllä täysin jo ihan etukäteen sen faktan, ettet sinä nyt koskaan kyllä yhtään mitenkään pysty ainakaan mitenkään uskottavasti kertomaan niitä mainitsemiasi vaatimuksia mitä pelkästään ihan yksin ay-liike on esittänyt muiden pään menoksi.


      • en_usko_sinua kirjoitti:

        Luin kyllä nyt tuon sinun palstalle suoltamasi aivopierutekstin ihan loppuun asti.

        Ja tulin nyt vain siihen johtopäätökseen sinun suhteesi että kovin tietämättömälta porvarintollikalta sinä nyt vain vaikutat olevan kyseisen asian suhteen.

        Ja minä arvasin kyllä täysin jo ihan etukäteen sen faktan, ettet sinä nyt koskaan kyllä yhtään mitenkään pysty ainakaan mitenkään uskottavasti kertomaan niitä mainitsemiasi vaatimuksia mitä pelkästään ihan yksin ay-liike on esittänyt muiden pään menoksi.

        Seuraava kappale joka on lainattu edellisistä kertoo kaiken:

        "Mielestäni ay liike ei juurikaan ole ollut mukana työpaikkojen luomisessa sen enempää kuin niitä tervehdyttämässäkään. Se vain esittää vaatimuksia muiden pään menoksi ja se näkyy nykyisessä konkurssiaallossa josta olemme kärsineet jo vuosia, se näkyy myös työttömien määrässä joka on ennen kokemattoman suuri."

        Siinä on samaa ajatusta kuin uudella suomalaisella nobelistilla joten ei se ihan väärinkään voi olla.


      • en_usko_sinua kirjoitti:

        Luin kyllä nyt tuon sinun palstalle suoltamasi aivopierutekstin ihan loppuun asti.

        Ja tulin nyt vain siihen johtopäätökseen sinun suhteesi että kovin tietämättömälta porvarintollikalta sinä nyt vain vaikutat olevan kyseisen asian suhteen.

        Ja minä arvasin kyllä täysin jo ihan etukäteen sen faktan, ettet sinä nyt koskaan kyllä yhtään mitenkään pysty ainakaan mitenkään uskottavasti kertomaan niitä mainitsemiasi vaatimuksia mitä pelkästään ihan yksin ay-liike on esittänyt muiden pään menoksi.

        Fiksuahan olisi lisäksi käyttää koko lausetta lainatessaan. Ei vissiin kannata sitä fiksuutta odottaa komuloiselta!


      • yritähän_uudestaan
        Extyökkäri kirjoitti:

        Seuraava kappale joka on lainattu edellisistä kertoo kaiken:

        "Mielestäni ay liike ei juurikaan ole ollut mukana työpaikkojen luomisessa sen enempää kuin niitä tervehdyttämässäkään. Se vain esittää vaatimuksia muiden pään menoksi ja se näkyy nykyisessä konkurssiaallossa josta olemme kärsineet jo vuosia, se näkyy myös työttömien määrässä joka on ennen kokemattoman suuri."

        Siinä on samaa ajatusta kuin uudella suomalaisella nobelistilla joten ei se ihan väärinkään voi olla.

        Et sitten vieläkään pystynyt yhtään mitenkään kertomaan sitä asiaa että minkälaisia vaatimuksia ay-liike nyt ihan yksistään on nyt sitten esittänyt muiden pään menoksi?


      • yritähän_uudestaan kirjoitti:

        Et sitten vieläkään pystynyt yhtään mitenkään kertomaan sitä asiaa että minkälaisia vaatimuksia ay-liike nyt ihan yksistään on nyt sitten esittänyt muiden pään menoksi?

        On tehty uhkailemalla (lakoilla) sopimuksia joista on sopeutumispykälät unohtuneet kun kommunismi ei osaa ottaa huomioon maailman muutoksia. Se nähtiin jo NL:n kohtalossa ja nähdään meilläkin jos emme kumoa noita kommunistisia -50 luvun tapoja hoitaa työmarkkinoita.

        Jos et yrittämälläkään näe niin antaa olla. En viitsi tyhmien kanssa aikaani hukata!


      • kuse_muroihis
        Extyökkäri kirjoitti:

        On tehty uhkailemalla (lakoilla) sopimuksia joista on sopeutumispykälät unohtuneet kun kommunismi ei osaa ottaa huomioon maailman muutoksia. Se nähtiin jo NL:n kohtalossa ja nähdään meilläkin jos emme kumoa noita kommunistisia -50 luvun tapoja hoitaa työmarkkinoita.

        Jos et yrittämälläkään näe niin antaa olla. En viitsi tyhmien kanssa aikaani hukata!

        Eihän täällä nyt kukaan muu koskaan ole yhtään mitään uhkaillut kuin pelkästään sinä itse.

        Ay-liikehän on nimenomaan aina vain neuvotellut ns. kolmikantaisesti työnantajien ja valtion hallinnon kanssa suomalaisten duunareiden oikeuksista ja eduista.

        Ja työnantajat ja valtion hallinto ovat aina sitten hyväksyneet nuo kyseiset neuvottelutulokset allekirjoittamalla ne.

        Ymmärrän kyllä että sinua nyt vit.....aa eiku harmittaa tämä kertomani fakta todella suuresti ja paljon.

        Mutta et sinä nyt tuolle kertomalleni asialle koskaan yhtään mitään mahda.


    • ay_ihmisyyden_asialla

      Ay-liikettä on syytetty siitä, ettei se välitä työttömistä. Onneksi vähänkin asiasta perillä olevat tietävät, että yksi keskeinen toimintaamme ohjaava asia on työttömyyden ehkäiseminen. Etsimme ja tarjoamme jatkuvasti vaihtoehtoja irtisanomisille ja vaadimme lisää henkilökuntaa, jotta työtä voi tehdä hyvin asiakkaan hyväksi. Olemme huolissamme sekä työssäkäyvien jaksamisesta että työttömyyden kasvusta. Toimimme hyvän työelämän puolesta, mikä auttaa myös työpaikkojen luomisessa.

    • porvariloiset

      AY-liike rakentaa tervettä työelämää, ei EK. Todistetusti näin on.

    • porvariloiset

      Duunarit luottavat AY-liikkeeseen ja AY-liike luottaa duunareihinsa. Hyvä diili, jota suurpääoman trollit eivät pysty rikkomaan kovasta yrityksestään huolimatta.

    • eivaanmeneniin

      AY-liikettä syytetään ansiottomista palkankorotuksista joskus vuosia sitten, nuo moittijat ovat ovat olleet yleensä yksinyrittäjiä joilla ei ole koskaan ollut työntekijää yrityksessään. Tosiasiassa he ovat olleet kaikissa urakkatarjouksissaan samoilla viivoilla kun nämä ansiottomia palkankorotuksia maksaneet yrittäjät. Valmiita ollaan kyllä vastaanottamaan sen palkankorotuksen aiheuttamat tuotot omassa toiminnassaan. Mun käsityksen mukaan yksinyrittäjät olisivat voineet laskea urakkansa ja tuntiveloituksensa paljon pienemmäksi ilman noita ansiottomia palkankorotuksia. Ja olisihan se ollut melkoinen myyntivaltti yrityksen palveluissa.

      • AY_on_duunarien_elinehto

        Porvaritrollit ovat aina työläisiä vastaan. Palkat, vapaat, lomat jne. Kaikesta pitäisi muka sopia paikallisesti. Hehehe. Hyvä että kaikki yrittäjät tuntee edes kellonajat.


      • AY_on_duunarien_elinehto kirjoitti:

        Porvaritrollit ovat aina työläisiä vastaan. Palkat, vapaat, lomat jne. Kaikesta pitäisi muka sopia paikallisesti. Hehehe. Hyvä että kaikki yrittäjät tuntee edes kellonajat.

        Montako työläistä ay on työllistänyt? Onko niitä enemmän kuin niitä jopita se on saattanut työttömiksi nykyaikaan sopimattomilla sopimuksillaan?

        Ihan kokemuksesta tiedän jotta yrittäjänä tuskin toimii noita kelloa tuntemattomia montaakaan jos yhtäkään jos ne saavat yrityksensä pyörimään vuosia ja vielä onnistuvat palkkaamaan lisää henkilökuntaa niistä joilla ei ole kykyä itsensä työllistämiseen.

        Sinun asenteesi ja käsityskykysi tuskin korottaa meidän käsitystämme siitä miten ay duunarit maailmaa näkevät. Te olette huijattavia jos uskot moiseen sontaan jota levität!

        Lomat ovat lakiasioita, niihin ei ay hommia tarvita! Työsuhteen asioiden sopiminen työnantajan kanssa ei ole mikään ongelma, olen tehnyt sitä sekä palkansaajana että työllistäjänä enkä muista yhtäkään isompaa ongelmaa syntyneen.


      • valehtelet_taas
        Extyökkäri kirjoitti:

        Montako työläistä ay on työllistänyt? Onko niitä enemmän kuin niitä jopita se on saattanut työttömiksi nykyaikaan sopimattomilla sopimuksillaan?

        Ihan kokemuksesta tiedän jotta yrittäjänä tuskin toimii noita kelloa tuntemattomia montaakaan jos yhtäkään jos ne saavat yrityksensä pyörimään vuosia ja vielä onnistuvat palkkaamaan lisää henkilökuntaa niistä joilla ei ole kykyä itsensä työllistämiseen.

        Sinun asenteesi ja käsityskykysi tuskin korottaa meidän käsitystämme siitä miten ay duunarit maailmaa näkevät. Te olette huijattavia jos uskot moiseen sontaan jota levität!

        Lomat ovat lakiasioita, niihin ei ay hommia tarvita! Työsuhteen asioiden sopiminen työnantajan kanssa ei ole mikään ongelma, olen tehnyt sitä sekä palkansaajana että työllistäjänä enkä muista yhtäkään isompaa ongelmaa syntyneen.

        "Lomat ovat lakiasioita, niihin ei ay hommia tarvita!"

        Olet taas kerran kyseisen asian suhteen pihalla kuin tamppoonin naru.

        Sillä juuri ay-liikehän on nimenomaan aina neuvotellut ns. kolmikantaisesti työnantajien ja valtion hallinnon kanssa suomalaisille duunareille kuuluvista oikeuksista ja muista eduista.

        Ja ihan kaikki työnantajat ja myös valtion hallinto ovat aina sitten hyväksyneet nuo kyseiset ay-liikkeen neuvottelemat neuvottelutulokset allekirjoittamalla ne.

        Ymmärrän kyllä, että sinua nyt vit.....aa eiku harmittaa tämä kertomani fakta todella suuresti ja paljon. Mutta se on sinulle ihan oikein.

        Sillä et sinä nyt tuolle kertomalleni faktalle koskaan yhtään mitään mahda.


      • valehtelet_taas kirjoitti:

        "Lomat ovat lakiasioita, niihin ei ay hommia tarvita!"

        Olet taas kerran kyseisen asian suhteen pihalla kuin tamppoonin naru.

        Sillä juuri ay-liikehän on nimenomaan aina neuvotellut ns. kolmikantaisesti työnantajien ja valtion hallinnon kanssa suomalaisille duunareille kuuluvista oikeuksista ja muista eduista.

        Ja ihan kaikki työnantajat ja myös valtion hallinto ovat aina sitten hyväksyneet nuo kyseiset ay-liikkeen neuvottelemat neuvottelutulokset allekirjoittamalla ne.

        Ymmärrän kyllä, että sinua nyt vit.....aa eiku harmittaa tämä kertomani fakta todella suuresti ja paljon. Mutta se on sinulle ihan oikein.

        Sillä et sinä nyt tuolle kertomalleni faktalle koskaan yhtään mitään mahda.

        Ay liike ei neuvottele vaan kiristää, jos ei suostuta niin lakkoilua on luvassa. Oikeissa neuvotteluissa ei ole uhkailua vaan niissä esitetään ne edut mitä maksava osapuoli saa jos suostuu esitettyyn toimenpiteeseen. Tuotahan ay liike ei koskaan ole tuonut esiin vaan ainoa mitä työnantajat ovat saaneet niin hetken ilman lakkoja joka sekin on monesti pettänyt kun joku ay pässi on kuitenkin alkanut lakkoon kuten AKT esim.

        Tuo osoittaa jottei ay liike ole tässä päivässä vaan edelleen kommunistiset haikailut ovat sen pääruokaa ja siksi se on saatava purettua ja rakennettava uudelleen uusin miehin ja naisin uuteen uskoon tähän päivään!


      • olet_väärässä
        Extyökkäri kirjoitti:

        Ay liike ei neuvottele vaan kiristää, jos ei suostuta niin lakkoilua on luvassa. Oikeissa neuvotteluissa ei ole uhkailua vaan niissä esitetään ne edut mitä maksava osapuoli saa jos suostuu esitettyyn toimenpiteeseen. Tuotahan ay liike ei koskaan ole tuonut esiin vaan ainoa mitä työnantajat ovat saaneet niin hetken ilman lakkoja joka sekin on monesti pettänyt kun joku ay pässi on kuitenkin alkanut lakkoon kuten AKT esim.

        Tuo osoittaa jottei ay liike ole tässä päivässä vaan edelleen kommunistiset haikailut ovat sen pääruokaa ja siksi se on saatava purettua ja rakennettava uudelleen uusin miehin ja naisin uuteen uskoon tähän päivään!

        Kyllä ay-liike nyt ihan täysin todistettavasti aina neuvottelee ns. kolmikantaisesti työnantajien ja valtion hallinnon kanssa suomalaisille duunareille kuuluvista oikeuksista ja muista eduista. Ja ihan kaikki työnantajat ja myös valtion hallinto ovat aina sitten hyväksyneet nuo kyseiset ay-liikkeen neuvottelemat neuvottelutulokset allekirjoittamalla ne.

        Ja hyvänä esimerkikkinä tästä kertomastani asiasta on juuri tuo työntekijöiden täysin laillinen lakko-oikeus, joka juuri on niitä ay-liikkeen neuvottelemia oikeuksia duunareille työlämässä.

        Ymmärrän nyt todella hyvin, että tuo täysin laillinen työläisten lakko-oikeus vituttaa sinua suunnattomasti. Mutta se on ihan oikein sinulle että sinua, niin sen juuri pitääkin vituttaa sinua onnetonta riistokapitalistia tämä kyseinen asia.


      • olet_väärässä kirjoitti:

        Kyllä ay-liike nyt ihan täysin todistettavasti aina neuvottelee ns. kolmikantaisesti työnantajien ja valtion hallinnon kanssa suomalaisille duunareille kuuluvista oikeuksista ja muista eduista. Ja ihan kaikki työnantajat ja myös valtion hallinto ovat aina sitten hyväksyneet nuo kyseiset ay-liikkeen neuvottelemat neuvottelutulokset allekirjoittamalla ne.

        Ja hyvänä esimerkikkinä tästä kertomastani asiasta on juuri tuo työntekijöiden täysin laillinen lakko-oikeus, joka juuri on niitä ay-liikkeen neuvottelemia oikeuksia duunareille työlämässä.

        Ymmärrän nyt todella hyvin, että tuo täysin laillinen työläisten lakko-oikeus vituttaa sinua suunnattomasti. Mutta se on ihan oikein sinulle että sinua, niin sen juuri pitääkin vituttaa sinua onnetonta riistokapitalistia tämä kyseinen asia.

        Neuvottelu ei ole aitoa jos uhkaillaan tai edes esitetään uhkailun mahdollisuutta!

        Kun neuvotellaan niin se on kaupan tekemistä työn suhteen joten ay puolella pitäisi olla jotain entistä enemmän vastineeksi siitä jos se saa jotain työnantajilta. Silloin kyseessä olisi oikea neuvottelu. Vertaa vaikka mihin kaupantekoon! Puhutaanhan työmarkkinoista mutta nyt sopimukset ovat markkinoiden ulkopuolella ja siksi olemme kusessa.!


      • neljäs-nainen
        Extyökkäri kirjoitti:

        Ay liike ei neuvottele vaan kiristää, jos ei suostuta niin lakkoilua on luvassa. Oikeissa neuvotteluissa ei ole uhkailua vaan niissä esitetään ne edut mitä maksava osapuoli saa jos suostuu esitettyyn toimenpiteeseen. Tuotahan ay liike ei koskaan ole tuonut esiin vaan ainoa mitä työnantajat ovat saaneet niin hetken ilman lakkoja joka sekin on monesti pettänyt kun joku ay pässi on kuitenkin alkanut lakkoon kuten AKT esim.

        Tuo osoittaa jottei ay liike ole tässä päivässä vaan edelleen kommunistiset haikailut ovat sen pääruokaa ja siksi se on saatava purettua ja rakennettava uudelleen uusin miehin ja naisin uuteen uskoon tähän päivään!

        Olet oikeassa siinä, että oikeissa neuvotteluissa ei kiristetä. Niitä oikeita neuvotteluja ehdotettiin kun ay-liike halusi tehdä keskitetyn työmarkkinaratkaisun se ei työnantajapuolelle sopinut ja liittokohtaisissa palkkaneuvotteluissa mitattiin ulos enemmän kuin keskitetyssä esitettiin.
        Kun palkkaneuvottelut liittokohtaisesti aloitetaan niin se tapahtuu aidosti neuvotellen ja jos osapuolet eivät pääse keskinäisissä neuvotteluissa sopimukseen niin valtakunnan sovittelija astuu kuvaan mukaan ja jos sekään eituota tulosta ja tulee lakko jos tulee, ei siis heti olla lakkoilemassa.
        Olet paljon kirjoittanut siitä, että ay-liike ei elä tätä päivää, työehtosopimusten yleissitovuus pitäisi purkaa, irtisanomisuojaa heikentää japalkkoja laskea.
        Jos työehtosopimusten yleisitovuus puretaan nii kaikki KARENSSIT pitää purkaa, työttömyyspäivärahan pitää alkaa ensimäisestä työttömyyspäivästä!
        Jos irtisanomisuojaa heikennetään niin silloin pitää sopimuksista ja työlainsäädännöstä poistaa joukkoirtisanoutumispykälät!
        Silloin ollaan tasoissa ja tasaisella!


      • neljäs-nainen kirjoitti:

        Olet oikeassa siinä, että oikeissa neuvotteluissa ei kiristetä. Niitä oikeita neuvotteluja ehdotettiin kun ay-liike halusi tehdä keskitetyn työmarkkinaratkaisun se ei työnantajapuolelle sopinut ja liittokohtaisissa palkkaneuvotteluissa mitattiin ulos enemmän kuin keskitetyssä esitettiin.
        Kun palkkaneuvottelut liittokohtaisesti aloitetaan niin se tapahtuu aidosti neuvotellen ja jos osapuolet eivät pääse keskinäisissä neuvotteluissa sopimukseen niin valtakunnan sovittelija astuu kuvaan mukaan ja jos sekään eituota tulosta ja tulee lakko jos tulee, ei siis heti olla lakkoilemassa.
        Olet paljon kirjoittanut siitä, että ay-liike ei elä tätä päivää, työehtosopimusten yleissitovuus pitäisi purkaa, irtisanomisuojaa heikentää japalkkoja laskea.
        Jos työehtosopimusten yleisitovuus puretaan nii kaikki KARENSSIT pitää purkaa, työttömyyspäivärahan pitää alkaa ensimäisestä työttömyyspäivästä!
        Jos irtisanomisuojaa heikennetään niin silloin pitää sopimuksista ja työlainsäädännöstä poistaa joukkoirtisanoutumispykälät!
        Silloin ollaan tasoissa ja tasaisella!

        Kun oikein neljäs-nainen esittää asiaa niin katsotaanpas miten niitä jauhoja löytyy hänen pussistaan.

        Kun ay liike ehdotti oikeita neuvotteluja työnantajille niin mitä rahan arvoisia tarjouksia se teki? Niistähän vasta näissä hommissa saadaan oikeat kauppaneuvottelut käyntiin. Vai oltiinko taas ruikkaamassa rahaa siihen suuntaan vaikka ei ollut mitään reaalista tarjota korvaukseksi työnantajille. Ainahan sitä maksetaan kun jotain tilataan.

        Parastahan on aina neuvotella yrityskohtaisesti koska eri yritysten menestys samalla alallakin vaihtelee monestakin syystä. Liittokohtaisesti voitaneen keskustella muista alaan liittyvistä asioista mutta palkat on todella parasta sopia yrityksissä.

        Ay liike ei todella elä tätä päivää vaan systeemi on vanhaa komuperinnettä. Tänään olemme ihan eri tilanteessa kuin liittojen syntyaikoina kun oli devalvaatiot ja oli tullit joilla ulkomaailmojen muutoksia tasattiin. Nyt nuo puuttuvat ja hommat on hoidettava uusin keinoin jotta kilpailukyky saadaan säilymään.

        Nykyinen tapa hoitaa näitä asioita on johtanut pahaan työttömyysongelmaan, näistä on päästävä eroon ja se vaatii joustavia palkkasopimuksia jolloin työtä voidaan jatkaa parempina ja huonompina aikoina. Ainoa sopeutuminen ei saa olla työttömyys vaan palkkojen on elettävä samoin kuin muukin maailma elää.

        Työttömyyspäivärahat pitää pitkälti lopettaa sillä työttömyyttä pitää pyrkiä torjumaan uusin konstein. Ei voida sopia pitkälti kiinteitä palkkoja koska olosuhteiden muutoksia ei voida aina ennustaa, palkkojen on siten seurattava markkinoita.


      • neljäs-nainen

        Jos oikeasti halutaan joustavat työmarkkinat niin kuin globaalit markkinat "vaativat" niin karenssit pois ja työttömyyspäiväraha tilalle heti ensimmäisestä päivästä ja piste!
        Irtisanomissuojasta luopuminen edellyttää, että tynötekijöitä rajoittavat irtisanomisuojat poistetaan laeista ja sopimuksista! Silloin olemme samalla viivallaa työnantajien kanssa!
        Jos palkkoja ei voida sopia pitkäksi aikaa niin omiin muroihinne pissitte! Se vähän aikaa lämmittää ja sitten tulee HYYTÄVÄN kylmä! Kotimarkkinat kuolevat, valtion VELKA räjähtää pilviin kun VEROTULOJA ei ole, ei tule, eikä työnantjat ole niitä tilanneetkaan!!
        Tämä tilanne ei OLE seurausta ay-liikkeestä vaan tekniikan, automaation kehityksestä. Tämä tilanne vastaa täsmälleen tilanetta kun maanviljelys ei enää elättänyt kaikkia kansalaisia eikä teollinen vallankumous ollut vielä alkanut!
        Työnantajien ja markkinoiden vaatimukset ovat sitä luokkaa, että sen muutoksen on mentävä koko yhteiskunnan läpi, se vaikuttaa asumiseen, päiävhoitoon, koulutukseen aivan kaikkeen sillä koko yhteiskunta on rakennettu sen 1950 oletusten varaan!
        Sen suurus luokan muutos vaatii monta sukupolvea, niin TYÖNANTAJISSA kuin TYÖNTEKIJÖISSÄ ja koko YHTEISKUNNASSA.
        Parasta elää tätä päivää ja hyväksyä se TOSIASIA, että täystöllisyyttä ei vähään aikaan tule ja lakata höpisemästä työttömyyspäivärahan lakkauttamisesta.
        Eikös todella RAHANARVOISTA ollut maltillinen palkankorotus USEAKSI vuodeksi? Eikös enemmän kuin rahanarvoista ollut halu neuvotella ja sopia asioista? Oikeastaan tuo toteamuksesi, että ay-liikkeelä ei ollut mitään myytävää kertoo, että arvosta työntekijöitä tai heidän edustajiaan palaneen puupennin vertaa!
        Miten se menikään.. niin metsä vastaa kuin sinne h....
        Vai onko jotenkin sellainen harhainen käsitys, että rahalla on arvoa vain jos sen työnantaja antaa?


    • Olisi todella syytä pyrkiä terveeseen talouselämään koska se on kokonaisuus kuten olemme, osa meistä ainakin, havainneet!

      Terveessä talouselämässähän työttömyyskään ei muodostu ongelmaksi kuten nyt on käynyt! Siinä menot säädellään tuloja pienemmiksi ja homma pyörii.

      • neljäs-nainen

        Terveeseen yhteiskuntaan kuuluu verotulot joista rahoitetaan koulutus, oikeuslaitos, lainsäädäntö, terveydenhoito ja järjestystä valvova poliisi. Ilman niitä ei voi olla tervettä talouselämääkään!
        Tervetalous on realistista, sen täytyy hyväksyä työttömyys osana sitä, muuten ollaan metsässä.


      • neljäs-nainen kirjoitti:

        Terveeseen yhteiskuntaan kuuluu verotulot joista rahoitetaan koulutus, oikeuslaitos, lainsäädäntö, terveydenhoito ja järjestystä valvova poliisi. Ilman niitä ei voi olla tervettä talouselämääkään!
        Tervetalous on realistista, sen täytyy hyväksyä työttömyys osana sitä, muuten ollaan metsässä.

        Nykyisen kaltainen työttömyys ei ole realistista vaan syntistä ja ay liikkeen olisi pitänyt sen suhteen lähteä liikkeelle jo 2008 viimeistään muuttamaan sopimuksia siten jotta ne seuraavat markkinoiden kehitystä.


      • neljäs-nainen

        Joku viisas tohtorismies kirjoitti Taloussanomien kolummissa, että täystyöllisyyskään alepalkoilla ei poista Suomen ongelmia ja minä tykkään tästä tohtorista, hänellä on järkeä jutuissaan.
        Suomen ongelmat eivät ole ratkaistavissa pelkästään palkka-alella, se raputtaa vuotavan veropohjan lopullisesti ja kaataa koko järjestäytyneen yhteiskunnan.
        Olen täysin samaa mieltä kanssasi siitä, että nykyisen kaltainen työttömyys on syntistä, mutta se on tämän hetken realiteetti, se ei häviä mihinkään, vaikka kuinka toivoisi.
        En edelleenkään allekirjoita sitä, että ay-liikkeen toimilla tämä maa olisi jotenkin eri tilanteessa kuin nyt ollaan! Tässä on eletty osikojen nokitushuumaa ja sillä on ollut ainakin yhtä suuri vaikutus irtisanomisiin kuin palkoilla.
        Nykyyän ei enää investoida, tulos tehdään säästämällä ja irtisanomalla porukkaa ja sen seurauksena on työttömien armeija pikku hiljaa kasvanut näihin mittoihin.
        Se mikä tässä minua hiertää ja niin man pirskatisti on se, että SAK:laisten fyysistä työtä tekevien pitää pystyä vielä tämän maan finanssi- ja talouspolitiikkakin, yritysjodon/omistajien hyvää ajattelelmaan joka käänteessä!
        On niin kuin kaikilla omistajilla, sijoittajilla, talousguruilla olisi aivot narikassa, kaikki huuttavat: ay-liike, ay-liiiiikeee....


      • neljäs-nainen kirjoitti:

        Joku viisas tohtorismies kirjoitti Taloussanomien kolummissa, että täystyöllisyyskään alepalkoilla ei poista Suomen ongelmia ja minä tykkään tästä tohtorista, hänellä on järkeä jutuissaan.
        Suomen ongelmat eivät ole ratkaistavissa pelkästään palkka-alella, se raputtaa vuotavan veropohjan lopullisesti ja kaataa koko järjestäytyneen yhteiskunnan.
        Olen täysin samaa mieltä kanssasi siitä, että nykyisen kaltainen työttömyys on syntistä, mutta se on tämän hetken realiteetti, se ei häviä mihinkään, vaikka kuinka toivoisi.
        En edelleenkään allekirjoita sitä, että ay-liikkeen toimilla tämä maa olisi jotenkin eri tilanteessa kuin nyt ollaan! Tässä on eletty osikojen nokitushuumaa ja sillä on ollut ainakin yhtä suuri vaikutus irtisanomisiin kuin palkoilla.
        Nykyyän ei enää investoida, tulos tehdään säästämällä ja irtisanomalla porukkaa ja sen seurauksena on työttömien armeija pikku hiljaa kasvanut näihin mittoihin.
        Se mikä tässä minua hiertää ja niin man pirskatisti on se, että SAK:laisten fyysistä työtä tekevien pitää pystyä vielä tämän maan finanssi- ja talouspolitiikkakin, yritysjodon/omistajien hyvää ajattelelmaan joka käänteessä!
        On niin kuin kaikilla omistajilla, sijoittajilla, talousguruilla olisi aivot narikassa, kaikki huuttavat: ay-liike, ay-liiiiikeee....

        Minähän en ole kirjoittanut palkka-alesta vaan siitä, että palkka pitää ansaita eikä maksaa vain summamutikassa jotain jossain muualla sovittua summaa jossa ei oteta huomioon työntekijän persoonaa ja hänen ominaisuuksiaan, ei huomioida kyseistä työtä vaan ainoastaan alan virtuaalista menestystä huomioimatta jokaisen yrityksen erilaisuutta jne.

        Minä en usko tuon veropohjan vuotoihin ja niiden merkitykseen kokonaisuuden kannalta. Niillä tuloilla joita on käytettävissä on tultava toimeen ja muu on sitten selvitettävä ja korjattava. Ei kenenkään elämä, jos ei ole sairas tai muutoin työhön kykenemätön voi perustua avustuksiin kokoaikaisesti vaan ehkä pienin hetkellisin tuin.

        Siinä ei tohtorinkaan mielipide ole mistään kotoisin jos hän ei kehota järkeistämään taloutta ja muuttamaan sitä sellaiseksi jotta se on tämän päivän maailmaan soveltuva. Koska markkinat vaihtelevat niin työmarkkinoiden on mentävä perässä eikä niitä pidä eristää joksikin dinoksi johon ei saa puuttua. Muistamme varmaan jokainen miten dinojen kävi koska eivät kyenneet sopeutumaan, samoin kävi mammuteille ja lukemattomille muille eläinlajeille, osin tosin meidän ansiostamme. Älkäämme langetko samaan ansaan! Kyllähän rotat varmaan mielellään valtaisivat meiltä maan jos me emme kykene täällä järkevästi elämään.

        Olen reilun 3 vuosikymmentä ollut omistajana osakeyhtiössä ja voin kokemuksesta vakuuttaa, että jos on näkyvissä uusia tuottavia sijoitus/kehitysnäkymiä niin nuo monien moittimat osingot jäävät vaatimattomiksi mutta jos tilanne on kuten tänään niin mielellään palkitaan sijoittajia koska silloin heiltä saa lisää sijoituksia tarvittaessa kun markkinat muuttuvat ja taas alkaa kausi josta on odotettavissa lisää työtä ja tuottoja. Osingot eivät ole mikään kustannusten nostajia vaan ne maksetaan jo toteutuneista tuloksista vastoin kuin palkat joilla on hintoja nostava vaikutus koska ne maksetaan tulevista tuotoista.

        Ei myöskään ole olevien työpaikkojen etu jos pidetään ylimääräisiä palkansaajia yrityksessä joille ei ole tuottavaa työtä tarjota, nuo kun vaarantaisivat sekä jäävät työpaikat sekä tulevat sijoitukset jos yritystä halutaan laajentaa/kehittää ja halutaan alkaa uusia kehitysprojekteja. Yrityksen kehitys ja rahoitus näyttää olevan kovin outoa teille komuille! Pitäisi miettiä sillä yritys on tärkeämpi kuin sen työntekijät sillä heitä ei ole ilman yritystä. Sitä voi havainnollistaa vaikka seuraavalla esimerkillä, jos istut 10 km korkeudessa niin on todella siunauksellista jos ympärilläsi on lentokone.

        Yritykset pitävät maan toiminnassa ja talouden pystyssä sillä jos ne olisivat työntekijät niin nyt kun yritykset eivät häiritse typerillä pomoillaan niin työttömien tuottavuus olisi huipussaan, vaan kuinkahan mahtaa tuon kanssa olla?

        Paljonko sinä tuottaisit varallisuutta ja veroja jos joku ei olisi sinua palkannut?


      • porvariloiset
        Extyökkäri kirjoitti:

        Minähän en ole kirjoittanut palkka-alesta vaan siitä, että palkka pitää ansaita eikä maksaa vain summamutikassa jotain jossain muualla sovittua summaa jossa ei oteta huomioon työntekijän persoonaa ja hänen ominaisuuksiaan, ei huomioida kyseistä työtä vaan ainoastaan alan virtuaalista menestystä huomioimatta jokaisen yrityksen erilaisuutta jne.

        Minä en usko tuon veropohjan vuotoihin ja niiden merkitykseen kokonaisuuden kannalta. Niillä tuloilla joita on käytettävissä on tultava toimeen ja muu on sitten selvitettävä ja korjattava. Ei kenenkään elämä, jos ei ole sairas tai muutoin työhön kykenemätön voi perustua avustuksiin kokoaikaisesti vaan ehkä pienin hetkellisin tuin.

        Siinä ei tohtorinkaan mielipide ole mistään kotoisin jos hän ei kehota järkeistämään taloutta ja muuttamaan sitä sellaiseksi jotta se on tämän päivän maailmaan soveltuva. Koska markkinat vaihtelevat niin työmarkkinoiden on mentävä perässä eikä niitä pidä eristää joksikin dinoksi johon ei saa puuttua. Muistamme varmaan jokainen miten dinojen kävi koska eivät kyenneet sopeutumaan, samoin kävi mammuteille ja lukemattomille muille eläinlajeille, osin tosin meidän ansiostamme. Älkäämme langetko samaan ansaan! Kyllähän rotat varmaan mielellään valtaisivat meiltä maan jos me emme kykene täällä järkevästi elämään.

        Olen reilun 3 vuosikymmentä ollut omistajana osakeyhtiössä ja voin kokemuksesta vakuuttaa, että jos on näkyvissä uusia tuottavia sijoitus/kehitysnäkymiä niin nuo monien moittimat osingot jäävät vaatimattomiksi mutta jos tilanne on kuten tänään niin mielellään palkitaan sijoittajia koska silloin heiltä saa lisää sijoituksia tarvittaessa kun markkinat muuttuvat ja taas alkaa kausi josta on odotettavissa lisää työtä ja tuottoja. Osingot eivät ole mikään kustannusten nostajia vaan ne maksetaan jo toteutuneista tuloksista vastoin kuin palkat joilla on hintoja nostava vaikutus koska ne maksetaan tulevista tuotoista.

        Ei myöskään ole olevien työpaikkojen etu jos pidetään ylimääräisiä palkansaajia yrityksessä joille ei ole tuottavaa työtä tarjota, nuo kun vaarantaisivat sekä jäävät työpaikat sekä tulevat sijoitukset jos yritystä halutaan laajentaa/kehittää ja halutaan alkaa uusia kehitysprojekteja. Yrityksen kehitys ja rahoitus näyttää olevan kovin outoa teille komuille! Pitäisi miettiä sillä yritys on tärkeämpi kuin sen työntekijät sillä heitä ei ole ilman yritystä. Sitä voi havainnollistaa vaikka seuraavalla esimerkillä, jos istut 10 km korkeudessa niin on todella siunauksellista jos ympärilläsi on lentokone.

        Yritykset pitävät maan toiminnassa ja talouden pystyssä sillä jos ne olisivat työntekijät niin nyt kun yritykset eivät häiritse typerillä pomoillaan niin työttömien tuottavuus olisi huipussaan, vaan kuinkahan mahtaa tuon kanssa olla?

        Paljonko sinä tuottaisit varallisuutta ja veroja jos joku ei olisi sinua palkannut?

        "Minähän en ole kirjoittanut palkka-alesta vaan siitä, että palkka pitää ansaita eikä maksaa vain summamutikassa jotain jossain muualla sovittua summaa jossa ei oteta huomioon työntekijän persoonaa ja hänen ominaisuuksiaan, ei huomioida kyseistä työtä vaan ainoastaan alan virtuaalista menestystä huomioimatta jokaisen yrityksen erilaisuutta jne."

        Mikä ongelma tuossa sitten on?
        Eihän sopimuksissa ole määritelty kuin minimipalkat. Mikään ei estä maksamasta parempaa palkkaa "hyvälle persoonalle tai parhaimmalle nuolijalle".


      • porvariloiset kirjoitti:

        "Minähän en ole kirjoittanut palkka-alesta vaan siitä, että palkka pitää ansaita eikä maksaa vain summamutikassa jotain jossain muualla sovittua summaa jossa ei oteta huomioon työntekijän persoonaa ja hänen ominaisuuksiaan, ei huomioida kyseistä työtä vaan ainoastaan alan virtuaalista menestystä huomioimatta jokaisen yrityksen erilaisuutta jne."

        Mikä ongelma tuossa sitten on?
        Eihän sopimuksissa ole määritelty kuin minimipalkat. Mikään ei estä maksamasta parempaa palkkaa "hyvälle persoonalle tai parhaimmalle nuolijalle".

        Minimipalkka ei kerro mitään vaan se palkka pitää mitata työn tuottavuudesta kunkin työntekijän kohdalla. Siinä pitää ottaa huomioon yksilön tuottavuus ja hänen aikaansaamansa laskutusperusteet. Noita ei voi mikään ay mies missään ulkopuolella määrittää vaan se on aina tehtävä henkilökohtaisesti jokaisen kohdalla työpaikalla. Ei voi olla oikeudenmukaista minimi tai maksimi palkkaa vaan kansalaiselle on annettava mahdollisuus. Palkkataulukot pitää laittaa ohjeellisiksi eikä niiden noudattamista pidä vaatia.


      • porvariloiset
        Extyökkäri kirjoitti:

        Minimipalkka ei kerro mitään vaan se palkka pitää mitata työn tuottavuudesta kunkin työntekijän kohdalla. Siinä pitää ottaa huomioon yksilön tuottavuus ja hänen aikaansaamansa laskutusperusteet. Noita ei voi mikään ay mies missään ulkopuolella määrittää vaan se on aina tehtävä henkilökohtaisesti jokaisen kohdalla työpaikalla. Ei voi olla oikeudenmukaista minimi tai maksimi palkkaa vaan kansalaiselle on annettava mahdollisuus. Palkkataulukot pitää laittaa ohjeellisiksi eikä niiden noudattamista pidä vaatia.

        "Palkkataulukot pitää laittaa ohjeellisiksi eikä niiden noudattamista pidä vaatia."

        Orjatyön laillistaminen onkin porvarien märkä päiväuni.
        Ja juuri siksi AY-liike onkin ehdottoman tarpeellinen edelleen.


    • neljäs-nanen

      Sinä et yksin ilman toisten apua ja työntekijöidesi panostusta olisi yhtään mitään muuta kuin ihminen, joka on perustanut Oy/Ab:n eikä mitään muuta!
      Kyllä komut ymmärtävät yrityksen ja rahoituksen päälle ja hyvin, miksi helkatissa niitä palkkaneuvotteluja käydään jos ei sen ymmärryksen vuoksi?
      Kiemurtele mitä kiemurtelet, mutta yritykset kilpailevat nykyään siitä kuka jakaa muhkeimmat osingot, keinoista ei välitä kukaan kunhan rahaa tulee!!
      Tuleehan sitä, mutta siinäkin tulee pää vetävän käteen, ei yrityksiä kukaan voi kupata loputtomasti, ei työntekijät, ei osakkaat!
      Perkale osingot ovat KUSTANNUSTEKIJÄ, siinä missä energia, raaka-aineet, logistikka ja palkatkin, osingot syntyvät yrityksessä, työstä!
      Tuo, että suuria osinkoja jaetaan kun työttömyys on tapissa herättää epäluottamuksen ilmapiirin. Asia voi olla täsmälleen niin kuin sanot, mutta potkut saaneesta se ei siltä tunnu!
      Palkat todellakin maksetaan tulevista tuotoista, mutta niillä tulevilla palkkatyöstä tulevilla tuotoilla ne osingot luodaan tai sitten ei.
      Nykyyäkään mikään, ei sitten niin mikään estä yrittäjää/yrityksiä mottamasta huomioon työntekijän persoonan, ominaisuudet ja sen vähimmäsmäärän yli voi maksaa ihan nin paljon kuin ikinä haluaa, sitä ei mikään sopimus tai laki kiellä.
      Kyllä sopimuksissa nimenomaan huomioidaan alojen tuotto ja olosuhteet, mutta millään sopimuksella tai lailla ei voida vaikuttaa yrittäjien/yritysten osaamiseen, henkilöiden ominaisuuksiin jne...
      Vai et usko veropohjan vuotoihin? No selvennetäänkö tällä esimerkillä, jos yritys ei saa tuotteitaan kaupaksi niin mikä siitä seuraa, onko havaintoa? Konkurssi siitä seuraa yhtä varmasti kuin aurinko nousee sieltä idästä!
      Jos verokertymä romahtaa suuren työttömyyden ja veropakolaisuuden, veronkierron takia niin simsalabim: ei ole poliisia, ei eduskuntaa, ei hallitusta, ei opetusta, ei sitten muuta kuin rosvojoukkoja kiertämässä.
      Koskaan, ikinä yksikään komu niillä työpaikoila joissa olen ollut ole edellyttänyt, että työpaikalla pitää olla muutama duunari kävelemässä. Ei me mitään idiootteja olla!

      • Jos komut ymmärtäisivät jotain yritysten ja rahoituksen päälle niin NL olisi naapurissa, Kiinan ei olisi tarvinnut pyytää suurpääomalta apua, Pohjois-Koreakin olisi Etelä-Korean taloudellinen kilpailija.

        En usko moiseen osingonmaksu kilpailuun vaan sen tapahtuu kuten tuolla aiemmin mainitsin. Tuo sinun väitteesi on pelkkää komupravdaa!

        Osingot maksetaan aina edellisen vuoden tuloksesta jos se on positiivinen. Sitä voidaan tietyin ehdoin maksaa myös edellisten vuosien tuloksista mutta tuloksia on oltava jos halutaan maksaa osinkoja. Ne siis maksetaan jostain joka on jo historiaa kun taas palkat maksetaan niistä varoista joita saadaan nyt valmistettavista tuotteista, palkat siis lisätään niiden hintaan tässä ja nyt!

        Tulokseen tarvitaan työtä mutta hyvin laajasti yrityksen eri osastoilta mutta ilman sijoittajia taas ei olisi koko yritystä joten heidän on saatava osansa, muutoinhan sijoittajat siirtyisivät muualle tai alkaisivat vain elää leveästi. Eivät osingot vie palkkarahoja sillä ei niillä palkata ketään jos entinen henkilökunta riittää siihen tuotantoon joka markkinoille kyetään tunkemaan. Enempää ei työntekijöitä kukaan palkkaa, eikä pidäkään palkata.

        Toistat tätä osinkojen maksamisen moitettasi, ei kannata sillä ne ovat todella hyödyksi kun halutaan markkinoiden alkaessa vetää lisää rahaa investointeihin. Kuka sijoittaisi jos siitä ei hyötyisi, taas todistit ettet ymmärrä talouden päälle tippaakaan. Kokeile, osta osakkeita yrityksistä jotka eivät maksa osinkoja niin huomaat jotta alkaa kyrsimään ja sijoitusintosi saattaa kuihtua.

        Alat eivät tuota mitään vaan alalla toimivat yritykset, siten palkat pitää sopia yrityskohtaisesti, ei ala kohtaisesti. Yritysten ja yrittäjien erot pitää voida ottaa huomioon joten nykyisessä sopimus mallia ei pidä noudattaa. Jokainenhan sitten voi valita sellaisen yrityksen jossa haluaa työskennellä.

        Konkurssi ei ole veropohjan vuotoa vaan epäonnisen yrittäjän katastrofi. Kukaan ei perusta yritystä vain maksakseen mahdollisimman paljon veroja, jo pelkkä ajatus tuntuu varsin oudolta. Yritykset perustetaan elannon ja tulojen hankkimiseksi ensin omalle perheelle ja seuraavaksi niille jotka palkataan työhön. Osa veroista on pakko maksaa reaaliajassa eli kuukausittain mutta tuloksen verotus tapahtuu lopullisesti vasta kun tulos on selvillä. Ennustelaskelmien mukaan tosin siitä tuloksenkin verosta maksetaan osa etukäteen, tulöoksen tultua se tasataan eli maksetaan lisää tai palautetaan liikaa maksettu.


      • neljäs-nainen

        Et usko osingon maksu kilpailuun, ei se ole mikään uskon asia vaan ihan tosi. Jos saadaan muhkeat osingot niin sinun kirjoittamasi mukaan silloin on helppo saada rahoitusta investointeihin kun pääomaa tarvitaan. Se ei ole mitään "komupravdaa" vaan oikeaa komupravdaa, totta jos me kapitalistisessa järjestelmässä eletään ja kyllähän me eletään!
        Kaipaat työntekijöiden persoonan, ominaisuuksien huomioon ottamista ja nyt sitten pitää huomioda yrittäjien /yritysten ominaisuudet ja persoonat!!! Kun yritystä perustetaan niin ei siellä mitään luonne analyyseja tai terapian tarvetta sijoittajille esitetä vaan TULOSLASKELMA, toimintasuunnitelma, niillä sitä hilloa irtoaa jos sijoittajille esitelmöitäsiin yrittäjän persoonan ominaisuuksista ja miten ne huomioidaan tässä yrtyksessä niin voi olla kahvit ja konjakit katoaisi äkkiä ja sijoittajat kuin hauki rannasta!
        Kaikki veropakolaisuus, veronkierto ja konkurssit rapauttavat veropohjaa ja pienentävät verokertymää jolla tämän yhteiskunan rakenteet pysyvät pystyssä!
        Nykyään 2-3 hengen yrityksissä rekrytointifirma rekrytoi työntekijät ja vuokratyöntekijöitä ei taloon suoraan. Nykyään yhden microyrityksen pitää tuottaa kate omalle toiminnalleen, rekrytointifirmalle ja vuokratyöntekijänkin firmalle!
        Ennen kaiken tuon teki yrittäjä itse ja suoraan, Niin ne markkinat muuttuu.


      • neljäs-nainen kirjoitti:

        Et usko osingon maksu kilpailuun, ei se ole mikään uskon asia vaan ihan tosi. Jos saadaan muhkeat osingot niin sinun kirjoittamasi mukaan silloin on helppo saada rahoitusta investointeihin kun pääomaa tarvitaan. Se ei ole mitään "komupravdaa" vaan oikeaa komupravdaa, totta jos me kapitalistisessa järjestelmässä eletään ja kyllähän me eletään!
        Kaipaat työntekijöiden persoonan, ominaisuuksien huomioon ottamista ja nyt sitten pitää huomioda yrittäjien /yritysten ominaisuudet ja persoonat!!! Kun yritystä perustetaan niin ei siellä mitään luonne analyyseja tai terapian tarvetta sijoittajille esitetä vaan TULOSLASKELMA, toimintasuunnitelma, niillä sitä hilloa irtoaa jos sijoittajille esitelmöitäsiin yrittäjän persoonan ominaisuuksista ja miten ne huomioidaan tässä yrtyksessä niin voi olla kahvit ja konjakit katoaisi äkkiä ja sijoittajat kuin hauki rannasta!
        Kaikki veropakolaisuus, veronkierto ja konkurssit rapauttavat veropohjaa ja pienentävät verokertymää jolla tämän yhteiskunan rakenteet pysyvät pystyssä!
        Nykyään 2-3 hengen yrityksissä rekrytointifirma rekrytoi työntekijät ja vuokratyöntekijöitä ei taloon suoraan. Nykyään yhden microyrityksen pitää tuottaa kate omalle toiminnalleen, rekrytointifirmalle ja vuokratyöntekijänkin firmalle!
        Ennen kaiken tuon teki yrittäjä itse ja suoraan, Niin ne markkinat muuttuu.

        En todella usko osingonmaksukilpailuun, osinkoa kun pystyy maksamaan ainoastaan tuloksesta niin se tietysti pyritään pitämään korkeana mutta sitä ei edes koskaan kokonaan jaeta vaan osa aina lisätään yrityksen vapaaseen pääomaan. Jos on ollut huonoja vuosia ja osinkojen maksu on ollut heikkoa niin hyvän vuoden saavuttua kohdalle saattaa osinkojen määrä kasvaa huomattavastikin mutta se pitää tavallaan jakaa useammille huonoille vuosille ja vasta sitten kun mietitään vaikkapa 10 vuoden keskimääräistä osinkoa niin päästään reaaliseen kuvaan yrityksen osingonjakopolitiikasta.

        Yrityksen omistajien persoonat ja omaisuudet vaikuttavat oleellisesti yrityksen rahoitustilanteeseen joten sekin kohta on kokonaan arvioitavissa jokaisella joka yritystä tuntee.

        Kun yritystä perustetaan ei ole tuloslaskelmaa koska se on mahdollinen vasta kun toiminta-ajalta tehdään tilinpäätös. Ennusteita voidaan laatia mutta niihin ei voi luottaa koska ne eivät ole faktaa.

        Yritys ei tarvitse mitään rekrytointi firmaa, olen yli 4 vuosikymmentä palkannut alaisia itselleni ilman minkään firman apua. Tietysti se vaati minulta muuta työtä kuin se millä palkkani ansaitsin mutta oli pakko tehdä jotta saatiin työntekijöitä. Rekrytointifirmojen toimintatapoja en tiedä mutta en osaa arvella jotta ne laskuttaisivat jatkuvalla syötöllä ehdottamistaan työntekijöistä vaan se on kerta laaki kun homma hoidetaan. Vuokratyöntekijä on toinen juttu, se voidaan ottaa joko paikkaamaan joku lyhytaikainen tarve jolloin sen hintakaan ei ole kovin ratkaiseva tai se saattaa olla hyvä konsti arvioida uutta työntekijää koska hänen työnsä näkyy yrityksessä vaikka palkka kiertääkin vuokrayrityksen kautta.

        Jos työntekijä tai työtön, varsinkin työtön haluaa töitä on varmin tapa kierrellä yrityksiä joissa löytyy oman alan hommia ja sinne voi yleensä jättää tietonsa ja pyytää soittamaan kun työtä olisi tarjolla jos heti ei tärppää.


      • neljäs-nainen

        Kirjoitat, että yritys ei tarvitse rekrytointi firmaa ja kirjoitit myös, että yrityksen omistajien persoona vaikuttaa rahoitus tilanteeseen, siis rahan hintaan ja määrään.
        Rekrytointifirmat ovat syntyneet tarpeeseen kaikki yrittäjät eivät ole sama asia kuin sinä ja niitä myös käytetään muuten ne lakkaavat olemasta.
        Kun yritystä perustetaan niin satavarmasti pitää jonkinlainen arvio tuloksesta olla ja toimintastrategia selvillä. Kun yritystä perustetaan niin mitä enemmän velatonta omaisuutta on sen parempi.
        Tottakai yrityksen vastuuhekilöiden luottotiedot, omaisuuden arvo tarkistetaan, mutta ei siinä mitään persoonallisuus testejä tehdä.
        Nykyään saat kävellä ihan rauhassa, yritysten sähköpostit ovat täynnä CV:tä, ja videoita osaamisesta. Sekin on tätä päivää.


    • porvariloiset

      Koska sosiaalituilla elelevä extyöloinen toistelee koko ajan samaa porvarisontaansa, niin pitääpä pistää vähän oikeaa faktaa väliin:

      AY-liike on jo hyväksynyt usean vuoden 0-korotukset, lomien leikkaukset, palkattomien lisäpäivien tekemisen, ansiosidonnaisen leikkaukset jne... jne...
      Eli AY-liike toimii täysin avauksessa kirjoitetusti.

      Mutta kun mikään ei riitä näille suurpääoman lakeijoille. Siksi AY-liikkeen tulisikin jo pistää peli poikki ja vaatia omistajaportaankin osallistumista Suomen nostamiseen ja työpaikkojen luomiseen. Toistaiseksi he ovat keskittyneet vain henkilökohtaisten voittojensa maksimointiin ja veronkiertotapojen hyödyntämiseen.

      • oikea_Työeläkeläinen

        Hieno kommentti.


    • todistajat_löytyy

      Yli 2 miljoonaa AY-liikkeen jäsentä voi todistaa avauksen todeksi.

      • AY_on_duunarien_elinehto

        Ja lisää liittyy päivittäin porvarihallituksen tekojen takia.


      • duunarien_etu
        AY_on_duunarien_elinehto kirjoitti:

        Ja lisää liittyy päivittäin porvarihallituksen tekojen takia.

        Ja hyvä niin.


    • pakkolait_perseestä

      Pakottamalla ei päästä hyvään lopputulokseen. On selvää, että kansalaiset vastustavat säästötoimia, jotka ovat epäoikeudenmukaisia. Kansan tuki on edellytys kilpailukyvyn parantamiselle. Ilman ihmisten sitoutumista se ei onnistu. Jos pakkolait toteutuvat, ovat edessä mielenilmaukset. Niihin kansalaisilla on oikeus. Ay-liike ei ole ainoa, joka järjestää mielenilmauksia. Kansalaiset aktivoituvat myös itse esimerkiksi sosiaalisen median kautta.

      • Lakkoon_valmis_duunari

        Lakko on hyvä ase pakkolakeja vastaan.


      • Tule_apuun_AY
        Lakkoon_valmis_duunari kirjoitti:

        Lakko on hyvä ase pakkolakeja vastaan.

        Kohta on pakko ottaa lakkoase käyttöön, ellei jatkuva köyhimmän kansanosan kurjistaminen lopu.


    • porvariloiset

      Extyöloinen on lyönyt kirveensä niin syvälle porvarismi-paskaansa, että sen on parempi uppoutua sinne ihan kokonaan. Ja jääköön myös sinne haisemaan omaan historiaansa. Kukaan ei jää kaipaamaan.

      AY-liike toisaalta kukoistaa valtansa kukkuloilla. Yli 2 miljoonaa AY-liikkeen jäsentä antaa aikamoisen selkänojan porvarien typerimpiä ehdotuksia vastaan.

      ELÄKÖÖN AY-LIIKE

    • hghjkghgkg

      Kyllä se on EK kun on lyönyt kapuloita rttaisiin ei ammattiyhdistys. Milläs sitä neuvottelee kun toinen osapuoli sanoo ,että enää ie neuvotella.

      https://www.pamlehti.fi/uutiset/uutinen-pam-lehti/2015/11/tyonantajien-ek-muutti-saantojaan-keskitettyja-ratkaisuja-ei-enaa-tehda.html

      Se siirtyy sitten neuvottelut työnantajan ja tekijöiden väliseksi eli paikallisiksia ja yleistyvät ulosmarssit on sitten se vastine sanelupolitiikalle,sillä ei ne työna antajat hevin joustoja tee ,vaatimuksia kyllä tulee työaikojen pidennykseen ja joustoihin työntekijöitä kohtaan. Eihän kenelläkään ole velvollisuutta tehdä pidempään kuin on sovittu automaattisesti tai korvauksetta toiselle töitä,vaikka toinen kuinka polkisi jalkaa maahan,että täytyy. Työntekijöillä taasen ei ole muuta mahdollisuutta välttyä,eikä muuta neuvottelu voimaa kuin järkkymätön yhteishenki.

      http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/3001713/Telesten tyontekijat marssivat ulos

    • Kaikki_kunnia_AY-lle

      Rehellinen ja totuuksia täynnä oleva avaus. Kiitos.

    • porvariloiset

      AY-liikkeen positiiviset saavutukset ovat täysin kiistattomia. Jonka voimme päätellä myös tästä hiljaisesta hegemoniasta.

      • noin_se_menee

        Asia on täysin kiistaton


    • sairas_porvarismi

      AY-liike on yhteiskuntamme tukipylväs, johon jokaisen työntekijän kannattaa ja pitää liittyä. Ettemme ajautuisi suurpääoman himoitsemiin orjatyömarkkinoihin.

    • työhalukas_työtön

      Palkaton työnteko yrityksille vääristää vain yritysten välistä kilpailua.

      • vittuuntunut_työtön

        Ja on saatanan väärin meitä työttömiä kohtaan.


    • AY_on_duunarien_elinehto

      Eläköön AY-liike.

      • työtön_vm78

        Parasta duunareille.


      • AY-liikkeen-jäsen

        Yli 2 miljoonaa jäsentä kiittää AY-liikettä vuosikymmenten hyvästä työstä.


      • porvariloiset
        AY-liikkeen-jäsen kirjoitti:

        Yli 2 miljoonaa jäsentä kiittää AY-liikettä vuosikymmenten hyvästä työstä.

        Ja lisää liittyy päivittäin. Ja hyvä niin.


    • natsihallitus_nurin

      Korruptoitunut oikeistohallitus on osoittanut pelkkää kaverikapitalismia.
      Olisiko jo aika osoittaa mieltä?

      • pienipalkkainen_duunari

        Ensi syksyn lakko-aalto tulee olemaan suuri, koska palkkojen 0-korotuksilla ei vaan tule enää toimeen.


      • sairas_kapitalismi
        pienipalkkainen_duunari kirjoitti:

        Ensi syksyn lakko-aalto tulee olemaan suuri, koska palkkojen 0-korotuksilla ei vaan tule enää toimeen.

        Aivan. Oikeistohallituksen keksimät kiky-leikkaukset ja palkkojen 0-linja on köyhdyttänyt jo monet duunaritkin ruokajonoon.


      • fugos

        Juurikin näin on asia.


    • porvariloiset

      Orjatyön laillistaminen on porvariloisten märkä päiväuni.
      Ja juuri siksi AY-liike onkin ehdottoman tarpeellinen edelleen.

      • vanha_vasuri

        AY-liike on ehdottoman tarpeellinen ennen, nyt ja aina.


    • yhdessä_ain

      Komujen alamäki on kiistaton. Sosialismi kärsi takapakkia.
      Työläisten ainoaksi turvaksi jäi pitkäksi aikaa ammattiliitot. Kapitalistien hyökkäyksen pääkohde onkin ammattiliitot. Thatcherismi halutaan toteuttaa Suomessakin. Palstalla esiintyvät porvarit käyvät raivoisaa taistoa ammattiliittoihin järjestäytymistä vastaan.
      Tuen komuja heidän tukiessaan ammattiliittoja. Yhteen järjestäytyminen tuo voimaa. Se estää extyökkärimäiset lapuanliikkeet ja pihkaloiden rikkurikaartien meiningit.
      Ammattiliitot: Terävöittäkää otteitanne. Teidän ei ole pakko antautua. Suuret joukot ovat tukenanne. Joukkovoima tepsii aina.

      • AY-aktiivi_ja_vasuri

        Ole huoletta.
        Ammattiliittoja ei niin vaan murreta, vaikka persujen aiheuttama syöpäkasvain onkin päässyt hiukan elinvoimaamme nakertamaan. Usko ja toimintakyky on kuitenkin edelleen hyviä, eli kapitalistien ja kätyrien toiveet kuolemastamme ovat edelleen heidän pelkkiä märkiä päiväuniaan.


    • avaus_on_totta

      Ketjussa on monia hyviä keskusteluja. Lukekaa ja oppikaa.

    • AY-liikkeen-jäsen

      Terveen työelämän rakentaja: AY-liike.

    • porvariloiset

      Olisko extyöloinen jo toistanut kaiken porvaripravdansa niin monta kertaa, että olisi vihdoin huomannut sen olevan vain yhteiskuntakelvottoman loisen ulostusta?

    • avaus_on_totta

      Ketjussa on monia todella hyviä ja ajatuksia herättäviä keskusteluja. Lukekaa ja oppikaa.

    • Don_Jönner

      Lukeminen kannattaa aina.

      • oppia_ikä_kaikki

        Varsinkin Marxin opuksia.


    • Anonyymi

      Avauksen sanoma on niin totta! Kiitos siitä.

    • Anonyymi

      AY-liike on maamme pelastus!

    • Anonyymi

      Ilman AY-liikettä olisimme kohta kaikki ihan oikeita työnorjia. Ei vain laulun sanojen mukaisia ...

    • Anonyymi

      Montako tuottavaa työpaikkaa ay-liike on luonut.

      • Anonyymi

        AY-liike ei ole mikään yritys, vaan työntekijöiden etujärjestö! Ellet edes sitä tajua, niin ei kannattaisi täällä typeryyttään kaikille julistaa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        AY-liike ei ole mikään yritys, vaan työntekijöiden etujärjestö! Ellet edes sitä tajua, niin ei kannattaisi täällä typeryyttään kaikille julistaa!

        Mistä sinä päättelit, ettei kysyjä tietäisi, että AY-liike ei ole yritys, vaan työntekijöiden etujärjestö? Taidat itse olla aika pihalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä sinä päättelit, ettei kysyjä tietäisi, että AY-liike ei ole yritys, vaan työntekijöiden etujärjestö? Taidat itse olla aika pihalla.

        Tyhmiä kysymällä paljastaa yleensä tietämättömyytensä. Mitä kohtaa et nyt lauseestani tajunnut?


    • Anonyymi

      Vetoomus nuorille.
      Liittykää ammattiliittoon mikäli olette palkkatyössä. Pelkkä liittyminen ei riitä. Osallistukaa ammattiosaston ja liiton toimintaan. Järjestäytyminen kannattaa aina.

    • Anonyymi

      Hallitus pahanteossa.
      Se väittää, että työttömän eläkeputken poisto tuo työpaikkoja.
      Työelämän muutoksia tutkinut professori Harri Melin arvioi, että pikemminkin työttömyys lisääntyy kuin vähenee.
      Maallikon käsitys on sama.

      • Anonyymi

        Pakkohan sen on luoda lisää työpaikkoja, kun oikeisto on sitä toitottanut jo vuosikymmeniä! Vai onko oikeisto valehdellut siitäkin?


    • Anonyymi

      Onko SKP ammattiyhdistysliike?

    • Anonyymi

      Perussuomalainen puolue on tätä nykyä vahvin voima ammattiyhdistysliikettä vastaan. Sen trollit paasaavat ympäri somea niiden lakkauttamiseksi.
      Pienipalkkaisen työläisen kannattaa hylätä oitis persujen tukeminen. On järjetöntä toimia omia etuja vastaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8346
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2545
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1929
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1664
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe