Jämerä väittää nettisivuillaan, että kevytbetonista tehty seinärunko olisi jopa 30% edullisempi kuin valubetoniharkko seinän. Teimme tarjouskierroksen vesikattoon asennetusta rungosta, jossa oli mukana neljä toimijaa, joista yksi oli luonnollisesti Jämerä ja muut tarjosivat valubetonilla täytettäviä eristettyjä muottiharkkoja seiniinsä. Mielestämme Jämerä oli kuitenkin kallein näistä. Mikä tässä yhtälössä ei toimi? Haluaisimme ostaa Jämerän varsinkin tuon heidän hengittävän seinärakenteen takia (perheessä allegiaa), mutta hinta ihmetyttää. Vai onko heillä vaan kovemmat katteet työssä, koska ottavat isompaa riskiä kun hoitavat itse myös suunnittelut ja urakoinnin, kun muiden toimijoiden kanssa sopimukset niistä tehdään suoraan urakoitsijan ja suunnittelijan kanssa?
Jämeräkö edullisin
16
146
Vastaukset
- turhakysymys
Ehkä palaamme näinkin turhaan aiheeseen pyhäinmiestenpäivän jälkeen. Kunnioitetaan heitä, miettimällä tämä päivä heidän tekojaan.
- Eughjj
Ei ole Jämerän sipo koskaan ollut edullisin. Huijausta sanon minä. Valumuotit ei tarvitse kuin nostelka paikalleen ja valaa... seinä on siinä ja varmasti edullisempi kuin Jämerän höttöharkolla muurattu.
- Turhaaprovosointia
Aivan turha provo... seinärungon hinta kun on niin merkityksetön kokonaisuuden suhteen, että jos siinä pari kolme tonnia säästää, niin sillä ei ole merkitystä. Sipoa on valmistettu euroopassa jo sen verran aikaa, etten ihmettele vaikka runko siitä halvimmalla tulisikin. Kilpailu on tehnyt tehtävänsä.
- Premiummies
On edullisin. Paras runko nousee nopeiten kevytbetonista. Alkukeväällä kun aloittaa niin loppusyksystä jo asuu rapatussa talossa. Ei turhia päällekkäisiä vaiheita rakentaessa. Jämerän rakennesuunnitelmat ehdottomasti parhaita alalla, joten rakentamisessa on helppo tehdä laatua. Asennusporukat myös alan parhaita. On ammattilaisen koneet, kuten nosturit työmaalla yms.
Valvon kivitalokohteita pk-seudulla ja suosittelen Jämerää kyllä kaikille. Tulee hyviä kustannustehokkaita taloja. - kastellionlaatua
Mä rakensin Kastelli-talon kivestä. Mä vertailin hintoja ja jämerä jäi rannalle ruikuttamaan. Kastellilla laadukkaammat talot kuin jämerällä. Mä valvon Kastellitalojen rakentamista Uudellamaalla. Suosittelen kaikille Kastellitaloa.
- Eeehehee
Eehheeee. Osui ja uppos
- Väitänminä
Kevytbetonin rappaus voidaan suorittaa vasta yhden lämmityskauden jälkeen, joten hieman Siporex edustaja liioittelee.
Sisäpuolen tasoitekustannukset myös massiiviset ja halkeamat herkässä, eli se siitä laadusta.
Lesta Kastelli taas on uskon asia, että kaikissa on puolensa.
Eps-harkkotalo varmasti lujin ja paras eristys, eikä synny halkeamia.- eikauppanäemmäkäy
Satusetä jaksaa
- Faktaatiskiin
Eps taloissa niitä halkeamia vasta syntyykin, koska eps elää ilmankosteuden muuttuessa. Olet väärässä tuosta lämmityskaudesta. Sipo on ainoita kivirakenteita, jonka nimenomaan voi pinnottaa hyvinkin nopeasti, sillä siihen ei valeta märkää betonia työmaalla lainkaan. Toki jos runkoa ei suojaa rakennusvaiheessa vaan päästää sen kastumaan, joutuu sen kuivattelemaan ennen pinnoitusta.
Pinnoitusalustana sipo taas on lähes ylivoimainen. Kysyppäs tasoittajaltasi vaikka. Saumat 2mm ja kivi 100% mittatarkkaa... jos ei muurari osaa vatupassia ja linjalankaa käyttää, niin toki siposeinänkin voi saada hammastamaan.
Vaikeaahan sieltä myyntipöydän takaa on tietysti pitäviä vasta-argumenttejä keksiä, mutta kävisit joskus edes rakennustyömaalla niin tietäisit mitä oikeasti työmailla tapahtuu.
- Kivimieskömuka
Siporex talojakin on pinnoitettu solupolystyreenillä ja silloin halkeamat eivät näy, sekä eristyskyky paranee.
Märkä Siporex ei pääse lämpimällä puolella jäätymään ja voidaan rapata heti.
Siporex talon voi rakentaa kastumatta teltassa, turhia kustannuksia, kun muut kivi materiaalit eivät kastu niin herkästi.
Paljon täällä joku kirjoittelee Siporex taloista, vaikka Suomeen rakennettavat voi laskea sormin.- Arkkitehtieläkeläinen
Hyvät on jutut sulla... oikein hymyilyttää tietämättömyytesi. Älä nyt kuitenkaan pilaa hyvää massiivikivitaloa turhalla lisäeristyksellä ja muista laittaa joka neljänteen varviin harjateräs jottei tule kutistumahalkeamia. Vaikka sinun maailmassasi sataa vain siporextalojen päälle, niin älä unohda suojausta... pääset silloin nopeasti rappaamaan, mutta et kuitenkaan pakkasella, sillä rappinki ei pidä siitä.
Melko kalliita taitavat sipotalot mielestäsi olla, sillä siporexrunkoisia taloja myyvien suomalaisten yritysten yhteenlaskettu liikevaihto lähentelee 10 miljoonaa. Tämän lisäksi gryndarit raahaavat valkoista kiveä Baltiasta ja Puolasta talonrakennushankkeisiin... eli ihan ei taida sormet ja varpaatkaan riittää noita kebytbetonitaloja laskemaan. Sitten jos katsotaan vaikka viimeistä 100 vuotta Suomen rakennushistoriassa, niin taitaa yksittäisistä kivitalotoimittajista esimerkiksi Jämerä olla ihan omilla tuhatluvuillaan toteutettujen talojen määrässä.
Olen ollut kevybetonitalojen suunnittelun kanssa tekemisissä jo 70-luvulta. Nyt eläkkeellä suunnittelen edelleen muutaman sipotalon vuodessa. Muihin rakenteisiin en edes viitsi sekaantua. Ne eivät pääse millään sektorilla lähellekään sitä mihin kevytbetoni pystyy.
- NickNailer
Olen luultavasti kilpailuttanut ainakin kerran kaikki runkomateriaalien toimittajat. Erot hinnoissa ovat suuria. Mitä enemmän tarjouksessa on paketointia, sitä paremmat katteet ja huonommat tarvikkeet.
Esimerkiksi Lammi ja kalalaatikko-epsin myyjät paketoivat sinänsä yksinkertaisen tuotteensa niin, että kokonaishinta nousee.
Sipo/Aeroc on ollut siinä hintahaitarin puolivälissä. Ei muista, että olisi ollut halvin.
Sisäseinien oikaisun, tasoituksenja maalauksen hinta liikkuu siinä 25 euron per m2 korvilla. Julkisivun rappaus on kutakuinkin 60 per m2. Keskikokoisen kalikkakivi-okt:n rungon pystytys työ maksaa noin 75.000. Se on sitten melkolailla yhdentekevää minkälaisia palikoita kootaan. Valettavissa on omat lisävaivansa ja kulunsa.
Karkaistuilla sipopalikoilla olisi Suomessa enemmän kysyntää, jos ne saisi laillisesti tehdä liimaamalla, kuten muualla EU-maissa. Urtisia rakoon ja palikkatalon runko on nopeasti koottu. Yhden pystytysnäytöksen mukaan runkovalmis okt syntyy viikossa urtsia suihkimalla. Ukson, jos saan joskus itse kokeilla.
Erikoista kyllä, mutta kalikkaliimaa kyllä myydään Suomessakin, sitä ei vaan saa käyttää siihen, mihin se on tarkoitettu.
Mihinhän sitä pursotellaan? ;)
Vai, että pitäis käydä rakennustyömaalla! Jos olis päivä, ettei kävis, niin olis ihme. Menee arki ja viikonloput niissä. - Nämäovatvalintoja
Voihan se niinkin olla, että kivitalon runko tulee edullisimmaksi kevytbetonista. Runkokivet taloon tosin maksaa sen 20-30 te, joten onko tällä merkitystä, on eri asia. Järkevämpää on miettiä minkälaisen talon suunnitteluttaa. Jotkut suunnitelmat toimivat paremmin toiselle, jotkut huonommin. Monimuotoiset talot on hyvä tehdä siposta, mutta yksinkertaisten kohdalla seinärungolla ei enää olekaan niin väliä hinnan suhteen. Toinen asia on energiatehokkuus... massiivinen kevytbetonirunko on hyvin tiivis ja energiatehokas kun talossa on kunnollinen, rakenteen varaavaa massaa hyödyntävä lämmitysmuoto. Jos taas haetaan passiivirakenteita, joissa lämmitys aiotaan hoitaa tyyliin aurinkokennot ja leivänpaahdin, ei kevytbetonirunko ole oikea ratkaisu.
- Epsillävaan
Tee eps harkosta. Se on oikeasti halvin ja paras. Kasaat vain muotit, valat betonit, katto päälle ja asumaan. Kevytbetonit, lecasorat, tiilet ja muut kannattaa unohtaa. Ne ovat vanhanaikaisia kalkkistuotteita. Muovista tehdään nykyään koneet ja laitteet, miksi ei talotkin.
- Näitänähnyt
Samaa mieltä Eps-harkoista ja yhtään taloa ei Suomeen rakenneta ilman Eps eristeitä. Oljet ja sammaleet saa jo unohtaa, myös kalkkis tuotteina.
- Täysinluonnollista
Ne eivät muuten ole mitään harkkoja ne styroximuotit... niihin valetaan työmaalla kallista, 250e/kuutio maksavaa betonia ja toivotaan, että sitä menee joka paikkaa, ettei muotti petä ja että tulis ees sen verran suoraan, että selviäis alle 10cm oikasuilla. Sitten levytetään kipsilevyllä sisäseinät ja aletaan odottelemaan uutta emäntää pullotaloasujaksi, koska vanha emäntä otti lapset ja lähti kun ei eps myyjä lupaama budjetti, aikataulu tai energiankulutus pitänytkään paikkansa... aika monessa kohtaa olis voinut tehdä viisampia valintoja. Kuten laittaa epsiä vain sinne, mihin se on suunniteltu, eli maan alle.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik123810MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."
Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar782017Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun5441617Kirjoita yhdellä sanalla
Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin851288Olet hyvin erilainen
Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja671087Yksi syy nainen miksi sinusta pidän
on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s331018Hyödyt Suomelle???
Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt214898Hyvää Joulua mies!
Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o60873- 171854
Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!
Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill3798