Jämeräkö edullisin

Epätietoinen74

Jämerä väittää nettisivuillaan, että kevytbetonista tehty seinärunko olisi jopa 30% edullisempi kuin valubetoniharkko seinän. Teimme tarjouskierroksen vesikattoon asennetusta rungosta, jossa oli mukana neljä toimijaa, joista yksi oli luonnollisesti Jämerä ja muut tarjosivat valubetonilla täytettäviä eristettyjä muottiharkkoja seiniinsä. Mielestämme Jämerä oli kuitenkin kallein näistä. Mikä tässä yhtälössä ei toimi? Haluaisimme ostaa Jämerän varsinkin tuon heidän hengittävän seinärakenteen takia (perheessä allegiaa), mutta hinta ihmetyttää. Vai onko heillä vaan kovemmat katteet työssä, koska ottavat isompaa riskiä kun hoitavat itse myös suunnittelut ja urakoinnin, kun muiden toimijoiden kanssa sopimukset niistä tehdään suoraan urakoitsijan ja suunnittelijan kanssa?

16

125

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • turhakysymys

      Ehkä palaamme näinkin turhaan aiheeseen pyhäinmiestenpäivän jälkeen. Kunnioitetaan heitä, miettimällä tämä päivä heidän tekojaan.

    • Eughjj

      Ei ole Jämerän sipo koskaan ollut edullisin. Huijausta sanon minä. Valumuotit ei tarvitse kuin nostelka paikalleen ja valaa... seinä on siinä ja varmasti edullisempi kuin Jämerän höttöharkolla muurattu.

    • Turhaaprovosointia

      Aivan turha provo... seinärungon hinta kun on niin merkityksetön kokonaisuuden suhteen, että jos siinä pari kolme tonnia säästää, niin sillä ei ole merkitystä. Sipoa on valmistettu euroopassa jo sen verran aikaa, etten ihmettele vaikka runko siitä halvimmalla tulisikin. Kilpailu on tehnyt tehtävänsä.

    • Premiummies

      On edullisin. Paras runko nousee nopeiten kevytbetonista. Alkukeväällä kun aloittaa niin loppusyksystä jo asuu rapatussa talossa. Ei turhia päällekkäisiä vaiheita rakentaessa. Jämerän rakennesuunnitelmat ehdottomasti parhaita alalla, joten rakentamisessa on helppo tehdä laatua. Asennusporukat myös alan parhaita. On ammattilaisen koneet, kuten nosturit työmaalla yms.

      Valvon kivitalokohteita pk-seudulla ja suosittelen Jämerää kyllä kaikille. Tulee hyviä kustannustehokkaita taloja.

    • kastellionlaatua

      Mä rakensin Kastelli-talon kivestä. Mä vertailin hintoja ja jämerä jäi rannalle ruikuttamaan. Kastellilla laadukkaammat talot kuin jämerällä. Mä valvon Kastellitalojen rakentamista Uudellamaalla. Suosittelen kaikille Kastellitaloa.

      • Eeehehee

        Eehheeee. Osui ja uppos


    • Väitänminä

      Kevytbetonin rappaus voidaan suorittaa vasta yhden lämmityskauden jälkeen, joten hieman Siporex edustaja liioittelee.
      Sisäpuolen tasoitekustannukset myös massiiviset ja halkeamat herkässä, eli se siitä laadusta.
      Lesta Kastelli taas on uskon asia, että kaikissa on puolensa.
      Eps-harkkotalo varmasti lujin ja paras eristys, eikä synny halkeamia.

      • eikauppanäemmäkäy

        Satusetä jaksaa


      • Faktaatiskiin

        Eps taloissa niitä halkeamia vasta syntyykin, koska eps elää ilmankosteuden muuttuessa. Olet väärässä tuosta lämmityskaudesta. Sipo on ainoita kivirakenteita, jonka nimenomaan voi pinnottaa hyvinkin nopeasti, sillä siihen ei valeta märkää betonia työmaalla lainkaan. Toki jos runkoa ei suojaa rakennusvaiheessa vaan päästää sen kastumaan, joutuu sen kuivattelemaan ennen pinnoitusta.

        Pinnoitusalustana sipo taas on lähes ylivoimainen. Kysyppäs tasoittajaltasi vaikka. Saumat 2mm ja kivi 100% mittatarkkaa... jos ei muurari osaa vatupassia ja linjalankaa käyttää, niin toki siposeinänkin voi saada hammastamaan.

        Vaikeaahan sieltä myyntipöydän takaa on tietysti pitäviä vasta-argumenttejä keksiä, mutta kävisit joskus edes rakennustyömaalla niin tietäisit mitä oikeasti työmailla tapahtuu.


    • Kivimieskömuka

      Siporex talojakin on pinnoitettu solupolystyreenillä ja silloin halkeamat eivät näy, sekä eristyskyky paranee.
      Märkä Siporex ei pääse lämpimällä puolella jäätymään ja voidaan rapata heti.
      Siporex talon voi rakentaa kastumatta teltassa, turhia kustannuksia, kun muut kivi materiaalit eivät kastu niin herkästi.
      Paljon täällä joku kirjoittelee Siporex taloista, vaikka Suomeen rakennettavat voi laskea sormin.

      • Arkkitehtieläkeläinen

        Hyvät on jutut sulla... oikein hymyilyttää tietämättömyytesi. Älä nyt kuitenkaan pilaa hyvää massiivikivitaloa turhalla lisäeristyksellä ja muista laittaa joka neljänteen varviin harjateräs jottei tule kutistumahalkeamia. Vaikka sinun maailmassasi sataa vain siporextalojen päälle, niin älä unohda suojausta... pääset silloin nopeasti rappaamaan, mutta et kuitenkaan pakkasella, sillä rappinki ei pidä siitä.

        Melko kalliita taitavat sipotalot mielestäsi olla, sillä siporexrunkoisia taloja myyvien suomalaisten yritysten yhteenlaskettu liikevaihto lähentelee 10 miljoonaa. Tämän lisäksi gryndarit raahaavat valkoista kiveä Baltiasta ja Puolasta talonrakennushankkeisiin... eli ihan ei taida sormet ja varpaatkaan riittää noita kebytbetonitaloja laskemaan. Sitten jos katsotaan vaikka viimeistä 100 vuotta Suomen rakennushistoriassa, niin taitaa yksittäisistä kivitalotoimittajista esimerkiksi Jämerä olla ihan omilla tuhatluvuillaan toteutettujen talojen määrässä.

        Olen ollut kevybetonitalojen suunnittelun kanssa tekemisissä jo 70-luvulta. Nyt eläkkeellä suunnittelen edelleen muutaman sipotalon vuodessa. Muihin rakenteisiin en edes viitsi sekaantua. Ne eivät pääse millään sektorilla lähellekään sitä mihin kevytbetoni pystyy.


    • NickNailer

      Olen luultavasti kilpailuttanut ainakin kerran kaikki runkomateriaalien toimittajat. Erot hinnoissa ovat suuria. Mitä enemmän tarjouksessa on paketointia, sitä paremmat katteet ja huonommat tarvikkeet.

      Esimerkiksi Lammi ja kalalaatikko-epsin myyjät paketoivat sinänsä yksinkertaisen tuotteensa niin, että kokonaishinta nousee.

      Sipo/Aeroc on ollut siinä hintahaitarin puolivälissä. Ei muista, että olisi ollut halvin.


      Sisäseinien oikaisun, tasoituksenja maalauksen hinta liikkuu siinä 25 euron per m2 korvilla. Julkisivun rappaus on kutakuinkin 60 per m2. Keskikokoisen kalikkakivi-okt:n rungon pystytys työ maksaa noin 75.000. Se on sitten melkolailla yhdentekevää minkälaisia palikoita kootaan. Valettavissa on omat lisävaivansa ja kulunsa.

      Karkaistuilla sipopalikoilla olisi Suomessa enemmän kysyntää, jos ne saisi laillisesti tehdä liimaamalla, kuten muualla EU-maissa. Urtisia rakoon ja palikkatalon runko on nopeasti koottu. Yhden pystytysnäytöksen mukaan runkovalmis okt syntyy viikossa urtsia suihkimalla. Ukson, jos saan joskus itse kokeilla.


      Erikoista kyllä, mutta kalikkaliimaa kyllä myydään Suomessakin, sitä ei vaan saa käyttää siihen, mihin se on tarkoitettu.

      Mihinhän sitä pursotellaan? ;)

      Vai, että pitäis käydä rakennustyömaalla! Jos olis päivä, ettei kävis, niin olis ihme. Menee arki ja viikonloput niissä.

    • Nämäovatvalintoja

      Voihan se niinkin olla, että kivitalon runko tulee edullisimmaksi kevytbetonista. Runkokivet taloon tosin maksaa sen 20-30 te, joten onko tällä merkitystä, on eri asia. Järkevämpää on miettiä minkälaisen talon suunnitteluttaa. Jotkut suunnitelmat toimivat paremmin toiselle, jotkut huonommin. Monimuotoiset talot on hyvä tehdä siposta, mutta yksinkertaisten kohdalla seinärungolla ei enää olekaan niin väliä hinnan suhteen. Toinen asia on energiatehokkuus... massiivinen kevytbetonirunko on hyvin tiivis ja energiatehokas kun talossa on kunnollinen, rakenteen varaavaa massaa hyödyntävä lämmitysmuoto. Jos taas haetaan passiivirakenteita, joissa lämmitys aiotaan hoitaa tyyliin aurinkokennot ja leivänpaahdin, ei kevytbetonirunko ole oikea ratkaisu.

      • Epsillävaan

        Tee eps harkosta. Se on oikeasti halvin ja paras. Kasaat vain muotit, valat betonit, katto päälle ja asumaan. Kevytbetonit, lecasorat, tiilet ja muut kannattaa unohtaa. Ne ovat vanhanaikaisia kalkkistuotteita. Muovista tehdään nykyään koneet ja laitteet, miksi ei talotkin.


    • Näitänähnyt

      Samaa mieltä Eps-harkoista ja yhtään taloa ei Suomeen rakenneta ilman Eps eristeitä. Oljet ja sammaleet saa jo unohtaa, myös kalkkis tuotteina.

      • Täysinluonnollista

        Ne eivät muuten ole mitään harkkoja ne styroximuotit... niihin valetaan työmaalla kallista, 250e/kuutio maksavaa betonia ja toivotaan, että sitä menee joka paikkaa, ettei muotti petä ja että tulis ees sen verran suoraan, että selviäis alle 10cm oikasuilla. Sitten levytetään kipsilevyllä sisäseinät ja aletaan odottelemaan uutta emäntää pullotaloasujaksi, koska vanha emäntä otti lapset ja lähti kun ei eps myyjä lupaama budjetti, aikataulu tai energiankulutus pitänytkään paikkansa... aika monessa kohtaa olis voinut tehdä viisampia valintoja. Kuten laittaa epsiä vain sinne, mihin se on suunniteltu, eli maan alle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      5989
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      517
      3703
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      185
      3535
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      172
      2734
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2479
    6. 279
      2141
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      24
      1573
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      107
      1472
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1419
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1200
    Aihe