Tanssikurssit

TavisTanssija

Facen tanssiporukkassa nuijitaan aina henkilöt joilla on muutakin elämää, kuin tanssi.
Porukassa on 11 tuhatta henkeä.
Oliskohan heistä aktiiveja tanssi"kursseilla" kävijöitä pari tuhatta?
Tuskin ainakaan enenmistöä?
Yli 5500
Tämän porukkan (n.100) on äänekästä ja heidän mielipide on ainut oikea.
Koskee se sitten hakuja, hakemattomuutta, tanssityylejä tai vaikka kahvilan palveluita.

Nyt pisti taas silmään.
Tanssikurssit.
Jos joku on "suosittu" ilman joka viikkoisia tanssitunteja.
On se näille kurssitetuille kamala paikka.
Luomutanssija vaan on aina mieleisempi vietävä. Ei siinä kurssit auta.

Kurssit antaa alkuun paljon. Suosittelen.
Parin vuoden jälkeen niillä on vähän annettavaa.

Tanssin pitäis olla kahdenkauppa.
Tanssikursseilla tämä unohdetaan.
Täälä opetetaan vain saamaan tanssi näyttään hyvältä.
Tähän kun pyritään unohdetaan se tärkein.
Tanssipari.
Henkilö joka on tärkein tämän parin kappaleen ajan. Hänelle tanssitaan.

Nyt "vain sinulle tanssin" korvataan pyrkimällä näyttään muille tanssijoille kuinka kaunis tanssiasento on. ym. millä yritetään peittää osaamattomuuttaan heittäytymistään musiikin ja viejän tulkintaan.

Puhun miehenä, enkä tie miten naiset tämän näkee.
Onko se hienoa jos kaikki illan herrat vie samalla lailla samat kursseilla opetetut "hienot" kuviot.
Tanssii yleisölle. Ei sinulle.
???

24

1392

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sallituttanssit

      Väärin. Siellä ei ole sataa vaan 20 äänekästä jotka sanoo miten tanssia ja minkä kokoonpanon keikalla on soveliasta käydä. Näitä samoja poliiseja on kyllä kaikilla paikkakunnilla jossa tanssikursseja yleensä on, samat parikymmentä kussakin. Minullekin on sanottu, että miksi ihmeessä menet sen ja sen bändin keikalle, eivät kuulemma ole kunnollinen tanssibändi, on liian humppaa. liian pitkiä spiikkejä, liian rock. Vain viisi bändiä on sallittu. Ihmetellään samaan tyyliin kuin uskovaiset ihmettelevät joskus tansseissa käyntiä.

      • Uskontomääritelty

        Kovasti on yksipuolista nykyinen tanssimusiikkitarjonta. Vanhaa tanssimusiikkia ja muutama hassu tanssilaji ja niitä sitten veivataan muutama tunti. 60-luvun tarjonnasta on jäljellä vai murto-osa - juuri se tylsääkin tylsempi vanha tanssimusiikki.


    • toisille

      Kaikkia kouluissa ja tanssikursseilla saatuja oppeja ihminen ei elämässä usein tarvi, mutta jos kohtaa monipuolisia tanssiinhurahtaneita ystäviä voi taidoista nauttia. Kaikki ei osaa nauttia tanssista täysillä ja oikeesti, sillä tämä on vastapainoa synkälle elämälle. Jätetään murheet kotiin , kun tanssimme toisille.

      • Itse olen alunperin "luomu" eli miesten opettama. Kädenlämpöiseen tanssit olen sitten opetellut. Nekin ensin tuttujen miesten opettamaan ja sitten kurssilla. Mitään en ole koskaan opetellut "teksisesti" oikein, mutta nauttinut tanssista täysillä. Tansseissa huomaa pareja joille on tärkeää tanssia kaikki ne kuviot mitkä on opittu ja tosiaan näkee niitä samalla tavalla tanssivia. Tykkään niin kun mies on luova, eikä joka tanssiin tarvitse sovittaa jokaikistä kuviota jotka osataan. Kursseilla saadaan "eväät" ja niitä sitten sovelletaan niin, että tanssi on nautinto eikä mikään kuvio sirkus.


      • LuovaLuomuM
        TanssinIlo kirjoitti:

        Itse olen alunperin "luomu" eli miesten opettama. Kädenlämpöiseen tanssit olen sitten opetellut. Nekin ensin tuttujen miesten opettamaan ja sitten kurssilla. Mitään en ole koskaan opetellut "teksisesti" oikein, mutta nauttinut tanssista täysillä. Tansseissa huomaa pareja joille on tärkeää tanssia kaikki ne kuviot mitkä on opittu ja tosiaan näkee niitä samalla tavalla tanssivia. Tykkään niin kun mies on luova, eikä joka tanssiin tarvitse sovittaa jokaikistä kuviota jotka osataan. Kursseilla saadaan "eväät" ja niitä sitten sovelletaan niin, että tanssi on nautinto eikä mikään kuvio sirkus.

        Tähän toivoisin lisää Naisten kommentteja.


    • PiilossaKeskustelua

      Vaikea sanoa mitään noista keskusteluista, kun ei taida kuka tahansa päästä lukemaan.

      Käsittääkseni tanssin ilo ja parin huomioiminen ei ole kiinni siitä kuinka paljon on kursseja käynyt.

      Harva niitä kaikkia opetettuja kuvioita (niitä voi joissakin lajeissa olla takana jopa 100-200) lavoilla käyttää ja varsinkin, jos toinen ei niitä suosiolla seuraa. Ongelmia tietysti esiintyy, jos viejä tai seuraaja ei hallitse rooliaan. Periaatteessa kaikkea hyvin vietyä pitäisi pystyä seuraamaan, jos lajinomaiset tekniikat ovat hallussa.

      Hyvät tanssiasennot ja lajinomaiset tekniikat omaksuneet voivat paremmin tanssia tuntemattomienkin kanssa. Luomuille kehittynee helpommin omaperäisempiä ja ehkä vähemmän lajinomaisia tapoja. Toki hekin saattavat tanssia hyvin keskenään ja osa paljon kursseja käyneidenkin kanssa. Itse en mitenkään yritä selvittää enkä aina arvaa kuka on kurssitettu ja kuka ei, nautin kaikkien kanssa, jotka soputuvat omaksumiini tapoihin. Kurssituskaan ei tee tanssijoista samanlaisia. Sitä on jopa vaikea selittää miksi tanssi jonkun kanssa menee hyvin tai jopa päinvastoin, usein se kuitenkin selviää jo ensiaskelista.

      Joskus kursseilla on paljon hauskempaa kuin tansseissa.

      Oppimisen haittapuolena voi olla kiinnostuksen väheneminen perusetenemiseen ja kuvioihin. Loppujen lopuksi aika harvat osaavat viedä tai seurata kiitettävästi. Tanssiminen on ymmärrettävä jatkuvaksi oppimisesksi. Turhan moni uskoo tanssivansa hyvin ja "oikein". Mutta nauttiminen on aina sallittua.

    • Harrastellaan

      Tanssi.
      Sen osaaminen ja oppimin on aivan sama kuin millä tahansa "lajilla"
      Jos ei ole lahjoja, kehitys pysöhtyy.

      Otetaan jalkapallo, tai pitsinnypläys. (onko se yhdyssana?)
      Jos ei ole lahjoja, ei kannata toivoo itseltään paljoa.

      Ei minustakaan tullut jääkiekko-sankaria. Vaikka 12vuotta annoin 6 päivänä joka viikko 4-8 tuntia aikaa ja äärettömän määrän hikee.
      Lahjoja on. Vaan yksikin osa-alue ei toimi. Koko homman vois lopettaa.

      Ei sillä. Hyvä harrastus on jääkiekko, kuin tanssikin.
      Sitä vaan. Paremmaksi voi tulla kovalla harjoituksella. Ei välttämättä hyväksi.

      • Provoagentti

        Jos puhuu pitsin nypläyksestä se tarkoittaa hitusen eri asiaa kuin pitsinnypläys. Pitsinnypläys on käsityön muoto, jossa puisiin nypylöihin kiinnitettyjä lankoja solmitaan ja palmikoidaan yhteen. Tuosta johtaen pitsiä olisi aika vaikea nyplätä, koska se on sen verran paksua ja kerroksellista. Nypläykseen kannattaa käyttää todellakin ohuita lankoja.
        Nypläämisen voisi tietenkin käsittää vähän samoin kuin nyhtämisen, jolloin voisi ajatella, että pitsiä nyhdettäessä pitsi siitä kärsii pahoin.

        Lohduttava ajatus, että lahjoillakin on merkityksensä. Kaikki ei ole pelkästä työstä kiinni. Eli tanssista voi periaatteessa saada kiinni vähän helpommin jos on lahjoja. Noinhan se on vähän kaikessa.


    • Lahjat-on

      Lahjattomat treenaa.

    • daadirlandaa

      Oman tanssihistorian perusteella voi sanoa, että tietty luontainen lahjakkuus antaa kyllä eväät, mutta jos sitä ei hyödynnä suunnitelmallisella harjoittelulla, niin aika nopeasti päätyy semmoiseen suvantovaiheeseen, jossa on kohtuullisen mukava tanssittaja aika monelle, mutta ei mitään sen kummempaa. Ja samaan aikaan menee molemmin puolin ohitse näitä alussa taapertaneita viejiä, joista kurssien, harjoittelun ja ahkeran lavatanssimisen myötä kehittyy osa nopeammin osa hitaammin. Löytyy tietysti jokunen, joka ei julmetusta kurssimahdollisuuksista huolimatta tunnu kehittyvän oikein mihinkään.

      Kyllähän tähän lajiin pätevät ihan ne samat liikunnalliset lainalaisuudet kuin mihin tahansa muuhunkin. Jonkin verran lisämaustetta tuo musiikin tulkinnan merkitys, joka ilmeisesti on aika tärkeä ominaisuus, etenkin jos daami ylipäänsä sen asian noteeraa. Ja toisaalta on sitten aina huomiotava, että kyseessä on paritanssi eli kokonaisuuden muodostaa kahden yksilön yhteinen "suoritus", jossa tekniikan lisäksi mukana enemmän tai vähemmän tunnetta ja sitä epämääräistä kemiaa, puoleensa vetävyyttä tai hylkivyyttä. Ja eikö se kuitenkin ole ihan hyvä, että jokainen viejä ja seuraaja on omalla persoonallisella tavallaan hieman erilainen ja haasteellinen. Aika tylsää voisi olla tanssia illasta toiseen saman koulukunnan kurssiakatemian käyneiden kloonien kanssa.

      • Hklöf

        Hyvin sanottu.


      • HyvänToisto

        Helppo allekirjoitettava. Voisin kyllä lohduttaa sillä, että samankaan "koulukunnan kurssiakatemian" oppilaista ei tule identtisiä tanssijoita. Johtunee monista tanssiin vaikuttavista osatekijöistä, ja moni kuitenkin treenaa myös "vieraissa koulukunnissa", eivätkä kaikki ehdi tai halua paneutua täysillä kaikkiin lajeihin. Musiikkiharrastus saattaa olla tanssijalle helpottava tekijä, mutta silti kuulee juttuja kuinka vaikeaa tanssin oppiminen voi olla muusikoillekin.

        Lahjakkuus auttaa, mutta lahjakkuus ja laiskuus on lopulta huono kombinaatio. Toiseksi voi kysyä, mitä on lahjakkuus. Sehän saattaa todellisuudessa olla myös aikaisempien harrastusten tai tekemisten aikaansaamaa tanssia tukevaa osaamista.

        Suunnitelmallisessa harjoitelussa sopiva harjoituspari on hyvin tärkeä tai ainakin oppimista nopeuttava tekijä. Tansseissakin osa väestä pääsee "treenaamaan" paremmin samatasoisten kanssa, muuten kehitys helposti pysähtyy. Oppiminen vaatii lukemattomia toistoja, mielellään vielä "oikeaoppisesti" suoritettuna.

        Monelle monipuolisesti tanssia opetelleelle hhnn-etenenminen parilla peruskäännöksellä lisättynä voi olla kovin tylsää, varsinkin jos musiikkiin sopii joku muu tyyli paremmin. Kehittyessä jo vaativampienkin kuvioiden jatluva samanlainen toisto voi turhauttaa. Mutta voi esim. valssikin olla yksinkertaisista "kuvioistaan" huolimatta hienoa. Sujuvuus (ja kemia) parin kanssa ratkaisee hyvin paljon.


    • 876324

      Ja ruikuti ruikuti......pakkoko niissä facen porukoissa on roikkua jos ei tyyli miellytä.....minäkin olen yli 40 vuotta käynyt tanssimassa ja olen facessakin, mutta ei ole tullut mieleenkään liittyä siihen tanssiporukkaan......riittää kun nään niitä huitojia lavoilla

      • SuvaitsevaisuuttaPeliin

        Ettei vaan ollut asennetta asian sijaan.


    • jytkä

      Tanssissa on vielä paljon muutakin kuin fyysinen lahjakkuus, siinä mielessä eroaa tavan urheiluista. Tarvitaan musikaalisuutta, siinä vielä omana alueenaan rytmitaju. Ja sitten se musikaalisuuden ja rytmin siirtäminen kroppaan joka ei onnistu hyvin kuin osalta hyvistä muusikoistakaan. Vai mitä sanotte te muutamat minunkin tuntemat muusikot jotka ovat oikeasti yrittäneet opetella tanssimaan? Sitten vielä näiden päälle musiikin vaihtelun seuraaminen kappaleen sisällä ja sen kaiken siirtäminen tanssipariin puolin ja toisin.

      • Hklöf

        Näin se on.


      • MiesVm1963

        Olen onnekas mies ja kuulun tähän ryhmään.
        Tanssikursseilta hain alkuun perusteita.
        Nyt olen melko suosittu.

        Ehkä olis, tai olis ollut lahjoja.
        Nyt on ikää jo yli 50v. eikä aikaa käydä kursseilla.

        On vielä sanottava.
        "Flow" fiilis löytyy lähes joka tanssireissu.
        Ilmeisesti juuri heillä on samanlainen rytmitaju.


    • Fanaattisia

      Miksi täysipainoisena harrastuksena juuri tanssi koetaan pahana asiana. Tanssin harrastajia fanaattisempia harrastusaloja on lukematon määrä, mutta niitä pidetään kuitenkin enemmän luonnollisina asioina kuin tanssia.

    • voiskoollanäin

      Kuin tanssi.net keskustelupalsta vuosia sitten. Olisko samat henkilöt siellä nyt?

      • onnesaattanukäydätäälläk

        Tiedä heitä, mutta joku heistä tosiaankin kertoi lähteneensä moderaatorina lopulta ovet paukkuen jostain kymmenientuhansien jäsenten tanssikeskustelufoorumilta, jolla silläkin hänen lisäkseen keskusteli ainoastaan pari hänen parasta tanssikamua. Kysymyksessä tuskin kuitenkaan oli kymmenientuhansien jäsenmäärästä päätellen net? Tuollainen jäsenmäärä viittaisi enneminkin Suomi24 tanssi palstaan.


    • pyörähdyslattialla

      Ei se tanssi ole niin tärkeää vaan ne jatkot , etkot

    • vanha.sanonta

      "...nuijitaan aina henkilöt joilla on muutakin elämää, kuin tanssi..."
      Vanhan sanonnan mukaan emme halua rangaista muita yhtä kovasti mistään muusta, kuin mielenkiinnon puutteesta.

    • kullittaja

      Miksi Törmänen esittelee persettään oman tanssikurssinsa mainoksessa ?

      • huhheihulinaa

        Jotta sinäkin innostuisit menemään hänen kurssilleen :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2003
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      54
      1725
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      58
      1629
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1557
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1455
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe