Veto-ongelma

kokenutkoirallinen

Koirani vetää remmissä, hyökkii vastaantulijoiden päälle hyvää tarkoittaen, ihmiset ei tätä tajua, on kiltti eli mistään aggreongelmasta ei ole kyse. Kuinka olette opettaneet koiran olemaan vetämättä remmissä, hyppimättä ihmisten päälle? Meillä ei toimi namut, patukkaleikit, pallot ei mikään. Ei toimi myöskään kuonopannat, reaktiovaljaat. Joo, ja en ole mikään ihan amatööri, vaan kouluttanut pari vaativaa palveluskoiraa kilpailutasolle asti. Mikä mättää? Olisiko jollain antaa vinkkiä, asiallista sellaista. Kiitos.

217

2704

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Islatopiromeo

      Pitäiskö kokeilla sitä ihan perus: kun vetää, pysähdyt. Liikut vasta kun on nätisti? Turhauttavaa, mutta palkitsevaa :) kokeile jotain mikä herättää koiran huomion (esim. Vinkulelu, tai huuto esim joku "hep") tai sitten ihan vaan kiellät kun on pomppaamassa/hyökkäämässä. Tietenkin jos toimisi nuo vinkulelut niin olisi hyvä kun voisi vingauttaa että herättäisi huomion ja sen jälkeen jotain leikkiä koiran kanssa, niin olisi hyvä, koska tämä olisi täysin "positiivista koulutusta" vain.
      Ja sitten vielä tuohon vetämiseen niin myös se että kun hihna kiristyy, sanot EI ja lähdet kävelemään siihen suuntaan mihin koira EI HALUA eli vaikka taaksepäin. Ja kun kävelee nätisti vierelläsi niin runsaita kehuja ja jotai palkkaa mistä koirasi voisi tykätä(kokeile nakin palaa?)

      Voithan tietenkin ensin harjoitella vaikka sisällä! Ja kannattaakin!


      Olet ehkä jo kokeillut näitä kaikkia, olethan kuitenkin vaativiakin koiria kouluttanut :)
      ja toisaalta turha mun on sulle ohjeita kertoa kun itse olen vain 15- vuotias, jackrussellinterrierin ja shetlanninlammaskoiran kouluttanut. ovat nätisti hihnassa kulkevia, toisen koiran vastaan tullessa ohittavat sen nopeasti haukkumatta. Sheltti meille tuli ollessani 11-vuotias. Isla oli vaikea tapaus haukkumisen kannalta mutta sekin asia on korjattu jo. Russeli tuli ollessani 13-vuotias. Alussa Topi olisi juossut jokaisen koiran perään, ei enää. Ainiin ja kanin olen kanssa kouluttanut :DD se nyt ei paljoa vaatinut, mutta osaa se pyöriä, antaa tassua, tulla luokse, heittää pallon ja hyppiä esteitä ja mennä putkesta. Romeo-kani tuli mulle kun olin 10-v. Molemmat koirat suoraan sanottuna "palvovat kania" koska se tuli meille ensimmäisenä. Tuntuu että koirat pitävät sitä ylempi arvoisena :D no hyvä näin. Oho tulipas pitkä. No mutta nyt ymmärrät kuitenkin etten ole mikään ekspertti isojen koirien koulutuksessa XD mutta toivottavasti olin edes jotenkin avuksi.

    • sakunomistaja_100v

      Kiitos vastauksestasi. :) Joo, olen kokeillut noita kaikkia ja aivan aikuisten oikeasti olen kouluttanut pari sakua kilpailutasolla ja käytä tottelevaisuuskokeet hyvällä menestyksellä palkintojen kanssa lävitse. Tämä koira on kuitenkin vähän erikoislaatuinen, vaikka olen käynyt kaikki naksutinkoulutuskurssit ja muutkin mahdolliset jo parikymmentä vuotta sitten läpi, niin eipä toimi Veli-Matti Ahosenkaan positiivisen vahvistamisen keinot tällä koiralla. Mietin koko ajan, miksei. Eli juu, pysähdyn kun koira vetää remmissä ja palkkiona katsekontaktin ottamisen jälkeen matkan jatkuminen, tätä toistetaan jokaisella lenkillä useita kymmeniä kertoja, koska namut, lelut,äänet (naksutin) ei toimi. Positiiviseen vahvistamiseen kuuluu, ettei virheistä rangaista ja koira saa joka ikinen kerta suuren palkan tehdessään oikein, tätä on noudatettu. Mutta ei. Koira on erittäin viisas sekä itsepäinen, pahimmassa murkkuiässä eli vähän yli vuoden ikäinen ja hormonitoiminta jyllää, mutta silti; kyllä nyt pitäisi jo jotain alkaa menemään kaaliin, kun ensin on harjoiteltu sisällä ja rauhallisissa ympäristöissä ja kaikki menee hyvin, mutta jos yksikin ylimääräinen häiriötekijä ilmestyy näyttämölle taikka kiinnostava haju, korvat häviävät; ne ovat itseasiassa häviksissä koko ajan. Sitten on sellaisia "ydinsanoja", jotka yleensä saavat erityistä huomiota osakseen, mutta eivät em. tapauksissa eli yleisimmin. KUULOLAITE!?

      Koiran koolla ei ole väliä koulutettaessa koiraa, pitäisi aina muistaa se, että jokainen koira on yksilö, joka tarvitsee yksilöllistä koulutusta persoonallisuutensa mukaan. Kirjoitin tänne, koska tahtoisin asiallisia kommentteja henkilöiltä, jotka ovat kouluttaneet koiransa menestyksekkäästi eli siten, että niistä on tullut yhteiskuntakelpoisia. Pitää muistaa myös se, että roduissa on eroavaisuuksia, useimmat koulutusmetodit toimivat useimpiin rotuihin, mutta geneettisesti mitattuna kaikki koulutusmetodit eivät sovi kaikille roduille/yksilöille ja pitää ottaa huomioon myös koiran koko noin suurinpiirtein, eli pikkukoiria ei kouluteta samalla tavalla kuin isoja koiria, sillä voimankäytöstä ei koulutuksessa ole ollenkaan kyse, vaan siitä, että koira ymmärtää mitä siltä vaaditaan eikä tottele vain pelon vuoksi.

      • tokasaku

        Meillä saku hötkyili noin 1 veenä, mutta hihnassa vetäminen loppui kun pidin namia tarjolla kädessäni. Palkitsin kehuin ja namein kun vierellä kulki. Nyt 4 veenä osaa kulkea hyvin. Aina kun joku tai jokin tulee vastaan, otan koiran lyhyeen hihnaan vierelle ja ohi vaan- käskyllä sivuutetaan. Olen huomannut, että jos liikaa hihnaa, koira on levottomampi. Kevyen liikenteen väylällä hihna suht lyhyenä, jo koirankin turvallisuuden takia. Metsässä vapaana.


    • toimenmääräätoinentekee

      Sinun pitäs olla se pomo,joka kieltää ja estää moiset touhut.
      Aika vaarallista,et yrittää hyppii vieraitten päälle,voi lapset ja vanhukset kaatua ja loukata.
      Joten ,nyt se saku kuriin.Otat niin lyhyelle hihnalle ohituksissa,ettei pääse yhtään jojoilemaan mihinkään päin.

      Juokse sen kanssa, kierrä pitkiä lenkkejä,ja kouluta välillä matkan varrella käskytä tekemään jotain ja palkkaa.Ja kouluta noutoa,etsimään lelujaan,jäljestämään vaikka nakkeja yms.ensin kotioloissa, sitten kun hoksaa juonen,muuallakin.

      Mutta kun alkaa hölmöillä,estä,kiellä aivan kokonaan.Jos annat sen tehdä niin,niin se tekee,ja voin kertoa,että kun ikää ja voimaa tulee,niin jos et ole siitä otetta saaanut, se todellakin tekee mitä lystää.
      Jos se ei sinua tottele,se ei pidä sua johtajanaan.Eli ihan perus käskyttämistä, seuraamista,sivulletuloa, jne.Ja liikut reippaasti,et jää odottelemaan että koska se ohituksissa alkaa sekoilla.Mennään,tai muulla käskyllä viet niin että töppöset heiluu,et anna touhuilla omiaan.
      Kaverilla oli ongelmaa ,ja ei yrityksistään huolimatta saanut koirasta otetta.Koira otti ylivallan, ja alkoi uhmata omistajaakin.Lopulta koira komensi lasta,puri perheen tyttöä sohvalla naamasta, jolloin koira lähti osaavampaan kotiin.Haastava sen kanssa oli aina, mutta mielestäni olisi pitänyt olla johdonmukaisempi,kaikista ei vain lupauksista ja yrityksistä huolimatta siihen ole.Sohville,ei tuollaista koiraa pidä edes päästää,eikä sänkyihin jne.Koiran asemaa korotetaan nostamalla sitä ihmisen tasolle,joten aina koira lattialle,tai omalle pedilleen,ei ihmisten sänkyyn ,ei sohville.Muuten koiran ego kasvaa,ja sitä on vaikeampi saada hallintaan.Toivon,että sinä pidät pääsi,ja näytät koiralle rajat.

      • arvausleikki

        Mun koira nukkuu aina sängyssäni ja hyvin on mennyt. Koira on kuin unelma. Meillä on lauma ja koira tietää, kuka on laumanjohtaja vaikka saa nukkua sohvilla sekä sängyssä. En kerro kuinka ja mistä tietää.


      • hhhggghhh

        Aijaa, tuollainen kokemus sinulla. Ei mun saksanpaimenkoirani ole noin toimineet koskaan. Enkä todellakaan ota lyhyelle hihnalle missään vaiheessa, sen sijaan hihna pitenee koko ajan.


      • ainarinnakkain

        Minä kyllä rohkenen olla eri mieltä tuosta että ei sängylle, ei sohvalle... Meillä nukutaan samassa sängyssä ja katotaan telkkaria vierekkäin sohvalla, eikä meillä ole mitään ongelmaa johtajuuden suhteen. Pystyn lenkittämään koiraani jopa ilman hihnaa, tietää paikkansa. Jokainen koira on erilainen vaikka samaa rotua onkin.
        Sain aikoinaan ohjeita, kuinka saksanpaimenkoira pitäis kouluttaa kovalla kädellä, ettei ota johtajuutta. HÖPÖHÖPÖ. Koiraa johdetaan taidolla ei voimalla. Ainoastaan huono johtaja käyttää väkivaltaa.


    • Irkkulainen

      Voi hyvänen aika ihmiset kun ootte noitten lelujenne ja namienne kanssa. Lopettakaa hyvän sään aikana koska kukaan ihminen ei ole niin hyvä kouluttaja että pystyy koiraa palkkamaan juuri oikealla hetkellä jollakin namilla. Tässä hyvät vinkit. Näyttelyhihna ja leukaluiden taakse ja lähdet kävelemään ei muuten kauaa nyi eteenpäin tai suihkepulloon vettä ja tilkka sitruunaa ja joka rykäisystä suihkaus kuono lähelle yhden lenkki kerran jälkeen riittää että tyhjä pullo on vain mukana.
      Vaarallista touhua sakun kanssa. En yhtään ihmettele että ihmiset niitä pelkäävät tänä päivänä kun tuollaisilla ihmeellisillä koiran ehdoilla koulutuksilla yritetään isoa koiraa opettaa.

    • aloittaja_

      Aloittajana jatkan; olen tehnyt kaiken voitavani ja korostan, että koirani on todella kiltti kaikille ihmisille ollut koko sen ajan, minkä olen pennusta asti sen omistanut, ja, kuten sanoin, en todellakaan ole amatööri näissä koulutusasioissa. Olen siis kokeillut kaikki mahdolliset metodit sitruunapullot myös, sitruuna toimii jokseenkin, muttei sitruunapullo kädessä voi koko ajan ulkoiltaessa liikkua. Pantaa ei saa laittaa leukaluiden taakse, sillä se voi vahingoittaa koiran niskaa, olen myös opiskellut biologiaa, kasvatustieteitä, lääketieteitä jne, joten en ryhdy mihinkään sellaisiin keinoihin koiraani kouluttaessa, jotka sitä voisivat vahingoittaa, kyse on henkisestä sekä psykologisesta kasvatuksesta minun koirieni kohdalla, kuten on ollut edellistenkin kanssa, ja tullut ekat palkinnot tottelevaisuudesta vuosikymmenten aikana tokoista sekä saksanpaimenkoirien erikoiskokeista.
      Toivoisin, ettei tähän ketjuun kirjoitettaisi yhtäkään sellaista viestiä, joka on omiaan edesauttamaan saksanpaimenkoiravihaa yhteiskunnassamme. Korostan, että KOIRANI, KUTEN EDELLISETKIN SAKSANPAIMENKOIRANI, OVAT OLLEET, ON KILTTI. KILTTI SAKSANPAIMENKOIRA SIIS! EI KOSKAAN OLE OSOITTANUT YHTÄKÄÄN IHMISTÄ KOHTAAN VIHAA TAIKKA AGGRESSIOTA, VAAN PÄINVASTOIN HALUAISI TUTUSTUA KAIKKIIN, ON ERITTÄIN SOSIAALINEN LUONNE. HÄNTÄ HEILUEN LÄHESTYY KAIKKIA IHMISIÄ. Olemme kulkeneet raitiovaunuissa, busseissa, oltu kirjastoissa, tutut lapset ovat silitelleet jne. Kaikki on mennyt hyvin, koira on vasta nuori, siltä ei voi vaatia hetkessä kaikkea, ihmisen iässä vasta noin 9 vuotias. Ei kai tämän ikäiseltä lapseltakaan vaadita mahdottomuuksia.
      Sitten, koirastani ei ole tulossa vihainen,, korosta edelleen sitä, että olen kouluttanut kaksi urossaksanpaimenta menestyksekkäästi, joten osaamista ja kokemusta löytyy. Kyselen täältä sen vuoksi vinkkejä, josko jollain olisi tai olisi ollut vastaavanlainen tapaus, eli koira, joka on tavallista älykkäämpi sekä tavallista toiminnanhaluisempi aivan perusluonteeltaan, yliteräväkin. Korostan myös sitä, että koiraa aktivoidaan päivittäin tunteja sekä se saa kunnon lenkit, liikuntaa, rakkautta, johdonmukaisuutta koulutuksessa, kokonaisuudesta huolimatta mennään hieman pidemmän kaavan kautta tässä koulutuksessa, sillä edellinen läpäisi jo BH-kokeen vähän yli vuoden ikäisenä eli noin saman ikäisenä, mitä tämä minun vilperttini (EEMELI) on nyt.

      • parempitoistaolise

        Mun koira oli niiin älykäs,ettei moiseen sähläämiseen sortunut.nolotsählää
        Olet liian huono kouluttaja,jos ongelmia kerran on.Ryhdistäydy,ota ohjat käsiis,ja älä anna koiran säheltää,hyökkiä yms.typerien koirien touhuja.


    • OikeaKouluttaja

      Et osaa kouluttaa koiria. Sinulle sopii paremmin hamsteri, koska osaamisesi ei riitä koiriin.

      • kukkokäskienlaulaa

        Eikö hamsterit ole tyhmempiä ja siksi vielä vaikeammin koulutettavia?


    • aloittaja_

      Nyt saisi ylläpitäjä poistaa nuo kaksi edellistä viestiä tältä foorumilta. Pysytään asiassa.

      Jatketaan vielä sen verran, että koulutusliivin taskuissa namut, nartsapallot, patukat, klikkerit, sitruunapullo, joita myös käytetään aina eri tilanteissa kun mahdollista, mutta kun nuori uroskoira on kiinnostuneempi niistä juoksulla olevista nartuista, ei vähempää voisi kiinnostaa, mitä taskuista löytyy. Ja kun puolustusviettiä on sen verran, ettei äidin päälle kannata kenenkään yrittää tulla taikka äitiä lähestyä, mun äiti, vedetään/yritetään vedättää, ja narua ei kannata laittaa tiukalle ohitustilanteissa, koska koira kokee kireällä olevan hihnan uhkana, eli kun vastaan tulee koira ja jos remmiä silloin kiristetään, toimii se aggressiivisuuden alkuna, koska koira ymmärtää asian siten, että jos yrittää tutustua toisiin koiriin, tulee rankaisu. Näin saadaan tehtyä koirasta remmirähisijä. Olen käyttänyt vetämisen ongelmatilanteissa keinoa, josta mainittiin tässä ketjussa, jota käytän edelleen, eli kun tulee tilanne, missä koira alkaa vetämään, käännyt ympäri ja lähden kulkemaan vastakkaiseen suuntaan eli suuntaan, mistä tulimme. Sen jälkeen, kun koira ottaa kontaktia, jatkamme siihen suuntaan, mihin olimme alun perin menossa. Toistoja pitää olla joka lenkeillä useita, yhteensä niitä voi tulla tuhansia viikkojen ja kuukausien aikana. Tämä kaikki vaatii koiran kouluttajalta kärsivällisyyttä sekä lujia hermoja, mutta kaikki palkitaan aikanaan. :)

      • 345543

        Ei kyllä kannata valita tommosia rotuja,jos hihnan kiristys tekee rähjän jne.Mulla ollut aikuisen ihmisen painoisia koiria,kaikille kilttejä,ja on hihnaa vonut lyhentää,kiristää tarvittaessa.Silloin koira tajuu,ketä määrää,ja mitä vaaditaan,ei sekoile ja ala rähjäämään.Heikon omistajan koirat joutuu puolustaa heikkoja omistajia,ja siks ne rähjää.


      • skkkk

        Älä lue liikaa niitä oppikirjoja, käytä maalaijärkeä. Sullahan on liikaa kamaakin mukanasi, et ehdi edes etsiä niistä sopivaa.Minä en ole mikään makupalojen kannattaja, rapsutus ja kehut riittää.


    • sivustaseuraillut

      Asiaa sulta Mustanaamiotar!

    • Islatopiromeo

      Pitäisikö sun viedä koira kastroitavaksi? Jos muu ei auta niin voisi olla koirankin kannalta parempi

    • Nöffinen

      Niska vaurioituu? Et ilmeisesti tiedä sakun oikeaa käyttö tarkoitusta. Paimenkoira! Heikko niskaisella sakulla ei ole mitään asiaa paimentamaan saatikka suojelukentille. Huomaa että joku osui arkaan paikkaan koska noin hermostuit ja aloit selittämään ruusunpunaisten lasien kanssa kuinka mahtava koira on. Sitruunapullon kanssa voi kulkea yhtä lailla kuin liivisi kanssa jossa on enemmän tavaraa kuin eläinkaupoissa. Koiranäyttelyissä kaikilla koirilla on näyttelypannatjotka sijoitettu leuan taakse ja en tunne yhtäkään koiraa jonka niska olisi sen vuoksi vioittunut mutta ei siellä paljon riuhtovia koiria näekkään. Lasit pois ja järki käteen!

      • sdfghjklöu

        Niska vaurioituu kun remmiä käytetään väärin, joten mene sinä urpo pois täältä saksanpaimenkoirapalstalta. Kateellinen olet, jos jollain on oikea koira ja oikeasti hän osaa kouluttaa koiraansa. Hyi helvetti, mikä ihminen.


      • Nöffinen

        Yllä syy miksi saku ihmiset eivät ole toivottua sakkia normaalien koiraihmisten maailmassa. Ollaan olevinaan ja kuitenkin rahkeet ei riitä ja suututaan. Käytöstavat ah se katoava luonnonvara!


      • vastine
        Nöffinen kirjoitti:

        Yllä syy miksi saku ihmiset eivät ole toivottua sakkia normaalien koiraihmisten maailmassa. Ollaan olevinaan ja kuitenkin rahkeet ei riitä ja suututaan. Käytöstavat ah se katoava luonnonvara!

        Mulla on sakun omistajana monia aitoja ystäviä, koirani ovat tunnettuja hyvästä hoidostani sekä myös olen kaikki koirani kouluttanut ammattitaidolla, sen ovat monet huomanneet lähipiirissäni. Ikävä kommentti sinulta, tiedetään kuka olet. Et ole normaali koiraihminen, kaikki koiraihmiset tuntevat toisensa lähipiireissä ja sinä et ole sellainen, koska kirjoitat tänne pahasti muista.


      • näyttelytpannaan

        Näyttelyt pitäisi lailla kieltää sekä ihmisiltä jotka niissä käyvät rääkkäämässä koiriaan, tulisi ehdottomasti ottaa eläimet kokonaan pois. Eräältä "näyttelykoiralta" katkesi kurkkutorvi pannan takia joka oli laitettu liian ylös näyttelyssä koiran kaulalle.


    • KoiratHaukkuu

      Hyvä ap, mulla on samantyyppinen tilanne kuin sulla, tosin sakuni harrastaa toisille koirille karjumista. Ihmisistä ei ulkona juurikaan piittaa, paitsi jos saa jostain väärän käsityksen, että heillä on koira mukanaan. Minunkaan koirani ei ole aggressiivinen, vaan esim. koirapuistossa vapaana toisten koirien ja myös ihmisten kanssa kiltti ja ystävällinen.

      Hermorakenne ei ole täydellinen, ääniherkkyyttä on jonkin verran, ei siis perinteistä paukkuarkuutta, vaan ahdistuu joistain, usein melko vaimeista äänistä, ei välttämättä kovista.

      Yliterävyydestä palstalla puheenollen, koirani aloitti rähjänsä jo aivan pikkupentuna ilman mitään ulkoisesti havaittavaa syytä, eikä siihen sen koommin ole mikään keino tepsinyt. En ole luopunut toivosta, mutta hieman alkaa väsyttää. Itsellä ollut myös sakuja, käyttölinjainenkin, aiemmin, eikä mitään vastaavia hankaluuksia.

      En valitettavasti osaa sanoa, mikä otukseesi tehoaisi, mutta muista: kun koirasi on kiinni, etkä päästä sitä "hyppyetäisyydelle" kenestäkään, et ole ainakaan tehnyt mitään väärin. Itse liikun vain harvoin paikoissa, joissa on koira- ja muuta liikennettä, koska tykkään kulkea metsässä. Jos teillä on mahdollisuus, jotain sen suuntaista voi kokeilla. Jos on pakko, tai nimenomaan haluat oleskella paikoissa, joissa ongelmia tulee, lie hankalampi homma.

      Yleisesti sanottakoon, että kanssaihmiset voivat paheksua, itkeä, jankuttaa, narista ja repiä hanurinsa rikki, sättiä, uhkailla ja kiroilla. Varsinkin netissä. Ja antaa tehdä niin. Hankalan koiran pito ei ole laitonta, mikäli siitä ei ole todellista haittaa ympäristölle. Se, että joku pelkää koiraasi/ sinua/ Pohjois- Koreaa, on (heille) ikävää, mutta silloin pelkäävien kannattaa keskittyä johonkin muuhun, oikeaan vaaraan, kuten ehkäisemään sv- tauteja tai maahanmuuton aiheuttamia ongelmia.

      Hyvää jatkoa sinulle ja hauvalle. Vaikka täällä netin paskaliejussa nimimerkkien takaa mutta huudeltaisiin, sakut ovat hienoja koiria.

      • huomattuonpi

        SAkujen omistajat outoja,koirat ei hallinnassa,räyhää ja hyökkii-Sellasia ne kaikki on,rodun heikkous nääs.


      • KaravaaniKulkee

        Ihmiset on outoja, eivät hallinnassa, räyhäävät ja hyökkivät netissä- sellaisia useimmat on, lajin heikkous nääs.

        Ikävä kyllä, ihmisistä ei pääse eroon millään, vaikka ovat ylivoimaisesti planeetan vaarallisimpia olentoja.


      • sakujaFOREVER

        Täysin samaa mieltä, kiitokset.


      • oudompimuita
        KaravaaniKulkee kirjoitti:

        Ihmiset on outoja, eivät hallinnassa, räyhäävät ja hyökkivät netissä- sellaisia useimmat on, lajin heikkous nääs.

        Ikävä kyllä, ihmisistä ei pääse eroon millään, vaikka ovat ylivoimaisesti planeetan vaarallisimpia olentoja.

        Sakuko se täällä kirjoittelee,vai ihminen,toisessa persoonassaan,jossa hän on muuta kuin ihminenXD

        Jos koira ei ole hallinnassa, kannattaa hakeutua koulutuksiin,tai antaa osaavampiin käsiin.Ihan muiden turvallisuuden vuoksi.Nuorena,se rähinä ja hyökkiminen on osittain leikkiä.Mutta koiran aikuistuessa, se muuttuu selviämiskeinoksi ohitukista,ja koira vaikka puree jos ylettää.Siitä on sitten leikki kaukana, jos koira saa moista touhua jatkaa.
        Kukaan ei halua koirineen kohta tulla vastaan, kun tietävät että koira alkaa hyökkiä ja raivota, ja omistajallaan täysityö sen pitelemisessä.Sitten kukaan ei enää päästää rähjääjää koiriensa liki.Ja sehän viimeistään tekee koirasta oikeasti agren.
        Kaiken lisäksi, rähjäävän sakun omistajat yleensä alkaa väistellä lenkeillä,ja vältellä ikäviä ja noloja ohitustilanteita, jolloin koira lukee sen peloksi,ja alkaa puolustaa heikkoa,ja pelkäävää omistajaansa.
        Ja sitähän se tekee, kun vastaantulijoille rähjää.Koira ei luota,että omistaja hoitaisi ohituksissa homman, koira on huomannut,ettei homma ole hansakassa.Ja silloin saku,alkaa hoidella ohitukset hyökkimällä,että vastaantulijat pysyvät kauempana,ja se onnistuu yleensä tehokkaasti.
        Eli kiire on saada koira hallintaan, älä nyt pilaa sitä.


      • KoiratHaukkuu

        En osaa sanoa, vastaatko ap: lle vai mulle, varmaan ap: lle kun puhut kiireestä, mutta oikeastaan aivan sama. Oot tod.näk lukenut Kaimiota tai muuta "asiantuntijaa", ja nyt esiinnyt jossain suoli24:llä kertomassa totuuksia. Mua, tai ketään muutakaan ei varmaan kiinnosta jonkun randomin nettijulistajan sössötykset, jotka ovat a) kliseitä, B) väärässä. Älä saarnaa, kun et osaa.

        En ylipäänsä tajua, miksi edes tällaisessa laatukeskustelupaikassa jotkut viitsivät jauhaa pa*kaa asioista, joista eivät ymmärrä riittävästi. Eiko ihan oikeasti ole MITÄÄN muuta tekemistä? Jotkut epätoivoiset yrittävät lapioida heitellyn kuran alta yhden helmen saadakseen jotain toivoa tulevaan, mutta useimmat vain torpedoivat yrityksiä.

        Nykyajan ilmapiiri ja netin löylynlyömät tuomiopäivänpasuunat ajavat hulluksi pikkulasten vanhemmat ja koirien omistajat. Miten he luulevat siitä hyötyvänsä? Vähän lisää kansalaisten keskinäistä vihanpitoa, kyttäämistä, ilmoitusten tehtailua ja paranoiaa? Jep jep. Näillä Suomi nousuun. ..tun ääliöt.


      • koiriaforever
        oudompimuita kirjoitti:

        Sakuko se täällä kirjoittelee,vai ihminen,toisessa persoonassaan,jossa hän on muuta kuin ihminenXD

        Jos koira ei ole hallinnassa, kannattaa hakeutua koulutuksiin,tai antaa osaavampiin käsiin.Ihan muiden turvallisuuden vuoksi.Nuorena,se rähinä ja hyökkiminen on osittain leikkiä.Mutta koiran aikuistuessa, se muuttuu selviämiskeinoksi ohitukista,ja koira vaikka puree jos ylettää.Siitä on sitten leikki kaukana, jos koira saa moista touhua jatkaa.
        Kukaan ei halua koirineen kohta tulla vastaan, kun tietävät että koira alkaa hyökkiä ja raivota, ja omistajallaan täysityö sen pitelemisessä.Sitten kukaan ei enää päästää rähjääjää koiriensa liki.Ja sehän viimeistään tekee koirasta oikeasti agren.
        Kaiken lisäksi, rähjäävän sakun omistajat yleensä alkaa väistellä lenkeillä,ja vältellä ikäviä ja noloja ohitustilanteita, jolloin koira lukee sen peloksi,ja alkaa puolustaa heikkoa,ja pelkäävää omistajaansa.
        Ja sitähän se tekee, kun vastaantulijoille rähjää.Koira ei luota,että omistaja hoitaisi ohituksissa homman, koira on huomannut,ettei homma ole hansakassa.Ja silloin saku,alkaa hoidella ohitukset hyökkimällä,että vastaantulijat pysyvät kauempana,ja se onnistuu yleensä tehokkaasti.
        Eli kiire on saada koira hallintaan, älä nyt pilaa sitä.

        Heh, kuinka typerää,viestisi kertoo, ettet koskaan ole omistanut koiraa. Eikös ap juuri ole kertonut, että hänen koiransa ei ole enää pentu ja että hänellä on pitkäaikainen kokemus saksanpaimenkoirista. Hänen kaikki koiransa ovat olleet yhteiskuntakelpoisia, ystävällisiä ihmisille sekä lajitovereilleen, eläneet rakastettuina pitkät hyvät elämät. JOTEN, voisitko mustamaalauksinesi siirtyä hieman takavasemmalle. Sulta pitäisi ottaa lapset kokonaan pois, ennen kuin ehdit pilaamaan heidätkin asenteellasi hienoa saksanpaimenkoirarotua kohtaan ja saamaan aivopesullasi heidätkin vieraantumaan kokonaan luonnosta, pelkäämään asioita, joita ei tulisi pelätä, turhaan.


      • yritysX
        oudompimuita kirjoitti:

        Sakuko se täällä kirjoittelee,vai ihminen,toisessa persoonassaan,jossa hän on muuta kuin ihminenXD

        Jos koira ei ole hallinnassa, kannattaa hakeutua koulutuksiin,tai antaa osaavampiin käsiin.Ihan muiden turvallisuuden vuoksi.Nuorena,se rähinä ja hyökkiminen on osittain leikkiä.Mutta koiran aikuistuessa, se muuttuu selviämiskeinoksi ohitukista,ja koira vaikka puree jos ylettää.Siitä on sitten leikki kaukana, jos koira saa moista touhua jatkaa.
        Kukaan ei halua koirineen kohta tulla vastaan, kun tietävät että koira alkaa hyökkiä ja raivota, ja omistajallaan täysityö sen pitelemisessä.Sitten kukaan ei enää päästää rähjääjää koiriensa liki.Ja sehän viimeistään tekee koirasta oikeasti agren.
        Kaiken lisäksi, rähjäävän sakun omistajat yleensä alkaa väistellä lenkeillä,ja vältellä ikäviä ja noloja ohitustilanteita, jolloin koira lukee sen peloksi,ja alkaa puolustaa heikkoa,ja pelkäävää omistajaansa.
        Ja sitähän se tekee, kun vastaantulijoille rähjää.Koira ei luota,että omistaja hoitaisi ohituksissa homman, koira on huomannut,ettei homma ole hansakassa.Ja silloin saku,alkaa hoidella ohitukset hyökkimällä,että vastaantulijat pysyvät kauempana,ja se onnistuu yleensä tehokkaasti.
        Eli kiire on saada koira hallintaan, älä nyt pilaa sitä.

        Koira on hallinnassa ja aloittaja on itse koirankouluttaja, oma yrityskin löytyy ja on menestyksekkäästi kouluttanut monia vaikeita tapauksia. Revi siitä.


      • neuvoni
        oudompimuita kirjoitti:

        Sakuko se täällä kirjoittelee,vai ihminen,toisessa persoonassaan,jossa hän on muuta kuin ihminenXD

        Jos koira ei ole hallinnassa, kannattaa hakeutua koulutuksiin,tai antaa osaavampiin käsiin.Ihan muiden turvallisuuden vuoksi.Nuorena,se rähinä ja hyökkiminen on osittain leikkiä.Mutta koiran aikuistuessa, se muuttuu selviämiskeinoksi ohitukista,ja koira vaikka puree jos ylettää.Siitä on sitten leikki kaukana, jos koira saa moista touhua jatkaa.
        Kukaan ei halua koirineen kohta tulla vastaan, kun tietävät että koira alkaa hyökkiä ja raivota, ja omistajallaan täysityö sen pitelemisessä.Sitten kukaan ei enää päästää rähjääjää koiriensa liki.Ja sehän viimeistään tekee koirasta oikeasti agren.
        Kaiken lisäksi, rähjäävän sakun omistajat yleensä alkaa väistellä lenkeillä,ja vältellä ikäviä ja noloja ohitustilanteita, jolloin koira lukee sen peloksi,ja alkaa puolustaa heikkoa,ja pelkäävää omistajaansa.
        Ja sitähän se tekee, kun vastaantulijoille rähjää.Koira ei luota,että omistaja hoitaisi ohituksissa homman, koira on huomannut,ettei homma ole hansakassa.Ja silloin saku,alkaa hoidella ohitukset hyökkimällä,että vastaantulijat pysyvät kauempana,ja se onnistuu yleensä tehokkaasti.
        Eli kiire on saada koira hallintaan, älä nyt pilaa sitä.

        Tämän aloittajan koira ei ole hyökkinyt ketään kohti vihaisena ja on aivan aikuinen koira jo. Onko sulla luetun ymmärtämisen ongelmia, vai muistissa vikaa, kun oletat asioita, mitä ei ole tänne edes kirjoitettu, ap:han on kertonut, että hänellä pitkäaikainen kokemus sakuista, ovat olleet yhteiskuntakelpoisia kaikki JOTEN LOPETA tänne kirjoittaminen ja ala vaikka mieluummin hioa älynystyröitäsi tänne typeriä provokatiivisten viestien sijaan.


      • ÄOhakusessako
        oudompimuita kirjoitti:

        Sakuko se täällä kirjoittelee,vai ihminen,toisessa persoonassaan,jossa hän on muuta kuin ihminenXD

        Jos koira ei ole hallinnassa, kannattaa hakeutua koulutuksiin,tai antaa osaavampiin käsiin.Ihan muiden turvallisuuden vuoksi.Nuorena,se rähinä ja hyökkiminen on osittain leikkiä.Mutta koiran aikuistuessa, se muuttuu selviämiskeinoksi ohitukista,ja koira vaikka puree jos ylettää.Siitä on sitten leikki kaukana, jos koira saa moista touhua jatkaa.
        Kukaan ei halua koirineen kohta tulla vastaan, kun tietävät että koira alkaa hyökkiä ja raivota, ja omistajallaan täysityö sen pitelemisessä.Sitten kukaan ei enää päästää rähjääjää koiriensa liki.Ja sehän viimeistään tekee koirasta oikeasti agren.
        Kaiken lisäksi, rähjäävän sakun omistajat yleensä alkaa väistellä lenkeillä,ja vältellä ikäviä ja noloja ohitustilanteita, jolloin koira lukee sen peloksi,ja alkaa puolustaa heikkoa,ja pelkäävää omistajaansa.
        Ja sitähän se tekee, kun vastaantulijoille rähjää.Koira ei luota,että omistaja hoitaisi ohituksissa homman, koira on huomannut,ettei homma ole hansakassa.Ja silloin saku,alkaa hoidella ohitukset hyökkimällä,että vastaantulijat pysyvät kauempana,ja se onnistuu yleensä tehokkaasti.
        Eli kiire on saada koira hallintaan, älä nyt pilaa sitä.

        Minkä turvallisuusen vuoksi? Koirahan on kiltti, jos osaat lukea, mitä siitä on kirjoitettu tänne. Apn koira ei rähjää, sitäkään et ymmärtänyt nähtävästi. Ja joo on aikuinen innokas ja sosiaalinen koira luonteeltaan. Ja toistettakoon vielä ties monettako kertaa, että omistaja on osaava pitkänlinjan sakunomista. Piste. ps. mikähän on sun ÄO?


      • eiosaaei
        yritysX kirjoitti:

        Koira on hallinnassa ja aloittaja on itse koirankouluttaja, oma yrityskin löytyy ja on menestyksekkäästi kouluttanut monia vaikeita tapauksia. Revi siitä.

        Älä lässytä.Ei noin hieno hipiäsetä ihmisestä tule ikänä kunnon koirakouluttajaa.


      • yokoira
        koiriaforever kirjoitti:

        Heh, kuinka typerää,viestisi kertoo, ettet koskaan ole omistanut koiraa. Eikös ap juuri ole kertonut, että hänen koiransa ei ole enää pentu ja että hänellä on pitkäaikainen kokemus saksanpaimenkoirista. Hänen kaikki koiransa ovat olleet yhteiskuntakelpoisia, ystävällisiä ihmisille sekä lajitovereilleen, eläneet rakastettuina pitkät hyvät elämät. JOTEN, voisitko mustamaalauksinesi siirtyä hieman takavasemmalle. Sulta pitäisi ottaa lapset kokonaan pois, ennen kuin ehdit pilaamaan heidätkin asenteellasi hienoa saksanpaimenkoirarotua kohtaan ja saamaan aivopesullasi heidätkin vieraantumaan kokonaan luonnosta, pelkäämään asioita, joita ei tulisi pelätä, turhaan.

        Just,just ja aloittajan koira pääsee syksyllä ylioppolaaksi, on se vaan niin fiksu koira.


      • jalkapuuhun
        KoiratHaukkuu kirjoitti:

        En osaa sanoa, vastaatko ap: lle vai mulle, varmaan ap: lle kun puhut kiireestä, mutta oikeastaan aivan sama. Oot tod.näk lukenut Kaimiota tai muuta "asiantuntijaa", ja nyt esiinnyt jossain suoli24:llä kertomassa totuuksia. Mua, tai ketään muutakaan ei varmaan kiinnosta jonkun randomin nettijulistajan sössötykset, jotka ovat a) kliseitä, B) väärässä. Älä saarnaa, kun et osaa.

        En ylipäänsä tajua, miksi edes tällaisessa laatukeskustelupaikassa jotkut viitsivät jauhaa pa*kaa asioista, joista eivät ymmärrä riittävästi. Eiko ihan oikeasti ole MITÄÄN muuta tekemistä? Jotkut epätoivoiset yrittävät lapioida heitellyn kuran alta yhden helmen saadakseen jotain toivoa tulevaan, mutta useimmat vain torpedoivat yrityksiä.

        Nykyajan ilmapiiri ja netin löylynlyömät tuomiopäivänpasuunat ajavat hulluksi pikkulasten vanhemmat ja koirien omistajat. Miten he luulevat siitä hyötyvänsä? Vähän lisää kansalaisten keskinäistä vihanpitoa, kyttäämistä, ilmoitusten tehtailua ja paranoiaa? Jep jep. Näillä Suomi nousuun. ..tun ääliöt.

        Viestisi on täynnä typeryyksiä. Syyllistyt itse asioihin, mistä toisia syytät, toisin kuin aloittaja, joka aloitti aivan asiallisen ketjun ja on myös pysynyt asialinjalla. Häpeä.


      • huonokouluttaja
        koiriaforever kirjoitti:

        Heh, kuinka typerää,viestisi kertoo, ettet koskaan ole omistanut koiraa. Eikös ap juuri ole kertonut, että hänen koiransa ei ole enää pentu ja että hänellä on pitkäaikainen kokemus saksanpaimenkoirista. Hänen kaikki koiransa ovat olleet yhteiskuntakelpoisia, ystävällisiä ihmisille sekä lajitovereilleen, eläneet rakastettuina pitkät hyvät elämät. JOTEN, voisitko mustamaalauksinesi siirtyä hieman takavasemmalle. Sulta pitäisi ottaa lapset kokonaan pois, ennen kuin ehdit pilaamaan heidätkin asenteellasi hienoa saksanpaimenkoirarotua kohtaan ja saamaan aivopesullasi heidätkin vieraantumaan kokonaan luonnosta, pelkäämään asioita, joita ei tulisi pelätä, turhaan.

        Aloittaja on omasta mielestään mitä mainoin koiran kouluttaja,mutta SILTI,hänen sakunsa hyökkii,eikä ole kurissaXD Tunnen myötähäpeää.Tuonkin ajan,kun koneella roikkuu,vois koulia koiraansa yhteiskuntakelpoiseksi.


      • kilttieisählää
        ÄOhakusessako kirjoitti:

        Minkä turvallisuusen vuoksi? Koirahan on kiltti, jos osaat lukea, mitä siitä on kirjoitettu tänne. Apn koira ei rähjää, sitäkään et ymmärtänyt nähtävästi. Ja joo on aikuinen innokas ja sosiaalinen koira luonteeltaan. Ja toistettakoon vielä ties monettako kertaa, että omistaja on osaava pitkänlinjan sakunomista. Piste. ps. mikähän on sun ÄO?

        Kaikkien omistajien mielestä heidän koirat on kilttejä,nekin jotka puree vieraita.Ne voi olla kotona,ja omistajalleen ihan kilttejä.Kiltti koira ei vedä hihnassa,sehän on tuhman koiran homma ;)


      • poikapoloiselle
        kilttieisählää kirjoitti:

        Kaikkien omistajien mielestä heidän koirat on kilttejä,nekin jotka puree vieraita.Ne voi olla kotona,ja omistajalleen ihan kilttejä.Kiltti koira ei vedä hihnassa,sehän on tuhman koiran homma ;)

        Mene sinä teini imemään takaisin äitisi tissiä, kirjoita sitten lisää kun olet kouluttanut yhdenkin saksanpaimenkoiran yhteiskuntakelpoiseksi. Ja ei ,ehei, saksanpaimen pure vierasta, vaan silloin ainoastaan, jos joku käyttäytyy koiraa kohtaan väärin/uhkaavasti/uhkaa tämän omistajaa. Vain silloin. Siitä voi päätellä terveluonteisen koiran rotutyypillisyydestä jotain.


      • vastuukysymyksiä

        Kiitos samoin. Onko muuten silloin syy kasvattajan vaiko omistajan, jos kummallakin on pitkäaikainen kokemus saksanpaimenkoirista, jos tapahtuu jotain ei-toivottua. En nyt puhu mistään lastenraatelutapauksista, vaan aivan pelkistä vahingoista, samanlaisista, mitkä voisivat sattua koirattomillekin ihmisille, esim. liukastutaan talvella jäisellä kadulla ja koira pääsee pariksi sekunniksi irti jos on vaikka jokin tipu näköetäisyydellä. Niin pitääkö tällaisissa tapauksissa soittaa poliisille ja tehdä vaikka eläinsuojeluilmoitus? Vähän sama kuin joku lastentarhassa liukumäessä kaataa toisen päälle hiekkaa eikä tämä näe sen jälkeen vähään aikaan mitään ja sen vuoksi kaatuu ja putoaa liukumäestä, kuka on vastuussa? Sekö, jonka lapsi on, se, joka valvoo lasta, vaiko sen lapsen vanhempi, joka ei ole osannut kasvattaa omaa lastaan siten, ettei kiusaa toisia?


    • osaajahyvin

      Opettele kirjoittamaan edes oikein, jos et muuta osaa.

    • kullanmurunen1

      No onpahan tullut juttua, ei niin kivaa, vaikka asiallisesti ap aloitti ketjun. Menkää ihan oikeasti pois täältä te, joille ei asia mitenkään kuulu eli kaikki sellaiset kirjoittajat, joilla ei ole saksanpaimenkoiraa. Minulla on todella kaunis ja asiallisesti käyttäytyvä saksanpaimenkoira, jota pitää osata ymmärtää ja koulutus tapahtuu positiivisin vahvistein. Te, jotka lietsotte saksanpaimenkoiravihaa, menkää itseenne, teidän vuoksenne osaamattomissa käsissä, joita teidänkin kädet ovat, jokunen saksanpaimen voi häiriintyä; kyse on ympäristötekijöiden vaikutuksesta, mikäli saksanpaimenkoirasta saa joku tehtyä vihaisen. Mulla on ja ollut parit kullanmuruset, oikein säyseitä koiria kaikki.

      • nojopaskummaon

        "Te, jotka lietsotte saksanpaimenkoiravihaa, menkää itseenne, teidän vuoksenne osaamattomissa käsissä, joita teidänkin kädet ovat, jokunen saksanpaimen voi häiriintyä; kyse on ympäristötekijöiden vaikutuksesta, mikäli saksanpaimenkoirasta saa joku tehtyä vihaisen."
        Luetko ollenkaan kirjoituksiasi??

        Eli, vaikka en ota koiraksensi tunnetusti heikkohermorakeneista sakemannia,vaan jonkun terveemmän rodun.Jonkun sakemanni menee käsieni vuoksi häiriötilaan??
        Riittääkö, että asun samassa kaupungissa, vai pitääkö ihan kadulla kohdata,riittääkö katseeni? Se on toki vaikeaa, kun sakut menee metsiin piiloon,ei niiden liki oikein pääse -_-

        Aivan tlkutonta ja päätöntäXD

        Minulla on ollut sakua isompia koiria, 70-85Kg/kpl.Ne ei rähjää, ovat kaikkien siliteltävissä,eivät pelkää ketään,eivät ole hermostuneita,eikä niitä ole syytä edes pelätä.


      • voitkolopettaajo

        Tuntenet erään hyvin ihmisläheisen hyvinkäyttäytyvän koiran kantakaupungistamme eli Helsingistä. Tämä koira on ollut kaikkien ihailema sekä rakastama. Erittäin hyvä hermorekenne. Voit tietty tehdä koiran omistajasta vaikka miljoon ilmoitusta sinne sun tänne, mutta on päivänselvää, että häviät kokonaisuuden, ja ilmoituksesi menevät läpi käsien turhina. Ei ole kyse koiran koosta eikä mistään muustakaan vähäpätöisesta, vaan aivan oikeasti kyvystä psykologisin keinoin hallita koiraa. Ole hyvä, ja poistu tältä foorumilta, jos ei sinulla on mitään viisasta sanottavanasi. Naura itsellesi, kuinka viitsit lähettää tänne tuolaista kommentointia. Minä en naura, vaan itken kaltaistesi vuoksi. Älä pilaa tätä ketjua typeryyksillä. Kirjoita ne ajatuksesi mitä haluat kertoa vaikka päiväkirjaasi taikka johonkin lehteen, mutta älä viitsi sekoittaa selvää asiaa.


      • luetunymmärtäminen
        nojopaskummaon kirjoitti:

        "Te, jotka lietsotte saksanpaimenkoiravihaa, menkää itseenne, teidän vuoksenne osaamattomissa käsissä, joita teidänkin kädet ovat, jokunen saksanpaimen voi häiriintyä; kyse on ympäristötekijöiden vaikutuksesta, mikäli saksanpaimenkoirasta saa joku tehtyä vihaisen."
        Luetko ollenkaan kirjoituksiasi??

        Eli, vaikka en ota koiraksensi tunnetusti heikkohermorakeneista sakemannia,vaan jonkun terveemmän rodun.Jonkun sakemanni menee käsieni vuoksi häiriötilaan??
        Riittääkö, että asun samassa kaupungissa, vai pitääkö ihan kadulla kohdata,riittääkö katseeni? Se on toki vaikeaa, kun sakut menee metsiin piiloon,ei niiden liki oikein pääse -_-

        Aivan tlkutonta ja päätöntäXD

        Minulla on ollut sakua isompia koiria, 70-85Kg/kpl.Ne ei rähjää, ovat kaikkien siliteltävissä,eivät pelkää ketään,eivät ole hermostuneita,eikä niitä ole syytä edes pelätä.

        aloittajan koira ei rähjää kenellekään eikä ole hermostunut.


      • mixelisaku
        voitkolopettaajo kirjoitti:

        Tuntenet erään hyvin ihmisläheisen hyvinkäyttäytyvän koiran kantakaupungistamme eli Helsingistä. Tämä koira on ollut kaikkien ihailema sekä rakastama. Erittäin hyvä hermorekenne. Voit tietty tehdä koiran omistajasta vaikka miljoon ilmoitusta sinne sun tänne, mutta on päivänselvää, että häviät kokonaisuuden, ja ilmoituksesi menevät läpi käsien turhina. Ei ole kyse koiran koosta eikä mistään muustakaan vähäpätöisesta, vaan aivan oikeasti kyvystä psykologisin keinoin hallita koiraa. Ole hyvä, ja poistu tältä foorumilta, jos ei sinulla on mitään viisasta sanottavanasi. Naura itsellesi, kuinka viitsit lähettää tänne tuolaista kommentointia. Minä en naura, vaan itken kaltaistesi vuoksi. Älä pilaa tätä ketjua typeryyksillä. Kirjoita ne ajatuksesi mitä haluat kertoa vaikka päiväkirjaasi taikka johonkin lehteen, mutta älä viitsi sekoittaa selvää asiaa.

        Onko tää se sama sekoilujuttu/kirjotus,kun joku tääl joskus uhos et joku tekee turhii ilmoja,ja muuta shittiä?
        Turhia ilmoja on turha tehdä,niistä ilmottaja käryy heti.Eri on,jos huomautettavaa löytyy,silloin ilmoitus ei ole ollut turha.Siinä aikasemmassa kirjotuksessa muistaakseni aloittaja luuli lopulta melkein kaikkia muita ilmotuksien tekijöiksi,et aika harhaista touhua oli.
        Kun nyt näyttäs,et sama vainoharhaisuus jatkutis tuolla"voit tehdä ilmotuksia jne".
        No ei voi kun toivoa,et jos jonkun koiralla, roduista piittaamatta, on huono omistaja,niin joku sellaisesta ilmoittaa, jos näkee/kuulee.


    • koiramennööpilal

      Ongelma on siinä,ettei aloittaja osaa käyttää hänen käytössään olevia apuvälineitä,hommannut niitä niin paljon,että tuskin on kuukauttakaan viitsinyt yhden tehoa kokeilla.Jos apuvälineitä käyttää oikein,ne kyllä ovat avuksi.

      Aloittajaa tuskin kukaan pysyy auttamaan, hänhän on itseään täynnä ,paras ja kokenut,ja mielestään todellakin hyvä.Vaikka, koiransa on selkeästi koulimatta.
      Kannattas antaa koira toisen "osaaviin" käsiin lenkillä,ja katsella niin kaukaa ettei koira huomaa.Että miten sujuu, syy varmasti aloittajassa itsessään,ei koirassa.

      Oon nähny,miten noita pilataan.Kun omistaja turhaan eleillään ja käytöksellään etukäteen jo ennakoi, ja lukee koiraa väärin.Ja lopulta koirasta tulee sellainen,jollaisen omistaja siitä pelkäskin tulevan...

      • psykologisti

        Tuollahan on kirjoitettu, että noita välineitä on taskuissa, ja että niitä käytetään tarvittaessa tilanteen mukaan, ei siis kaikkia samanaikaisesti, vaan harkitaan, mitä milloinkin tulisi käyttää. Kertaa lukemasi, niin ei tarvitse kirjoitella tänne huvikseen typeryyksiä. Ja jos aloittaja olisi itseään täynnä, hän ei nöyrtyisi täältä neuvoja kyselemään.


    • eivoiollatotta6

      Oletko tyhmä? Aloittaja on kouluttanut kaksi saksanpaimenta menestyksekkäästi ja sinä tulet tänne aukomaan turpaasi huviksesi. Aloittaja ei ole pilannut yhtäkään koiraansa. ELI? Etkö oikeasti osaa lukea vai onko edelleen luetun ymmärtämisessä ongelmia??

      • valkkariproo

        Aloittaja on pelkkä witsi,uskotko sinä hänen juttujaa,et kai oikeesti....niin läpiväkyvää,koulutin kaksi koiraa,ja olen proo....mutta nyt en osaa koulia koraani , ja mitkään neuvot ei sitten kelpaa, kun olen kaikkea niitä jo kokeillut.
        Jos ei neuvot joita muut ystävällisesti laittanu käy, niin mitä ihmettä se odotti neuvottavan? Koiran pois lahjoitusta, lopetusta, ei kai muita vaihtoehtoja enää ole.

        Toisaalta kun lukee noita kirjoituksia, ihmetyttää, että miksi yksi kirjoittelija on kuin tuntisi aloittajan? Taitaakin olla hän itse, ja siksi puolustelee itseään,kirjoitustyyli ainakin sama.


      • teidättunnistaa

        Kuule älä viitsi enää. Ollet turkulainen.


      • utsiksestajoutsiksest
        teidättunnistaa kirjoitti:

        Kuule älä viitsi enää. Ollet turkulainen.

        Mä ainaki oon kuule kotosin pohjosesta, jokapuolen asunu,mut keskisuomessa nykysi,jo vuosii ollu .Murre,on tarttuvaa, siks pysyn raumalta pois,se on niin hassuu,ja nolloo ku raumaa alkaa tulee.


      • Eiseolturust
        teidättunnistaa kirjoitti:

        Kuule älä viitsi enää. Ollet turkulainen.

        Oikkeen olis.Ollet turkulaine.
        Ja toi tooine menöis nuin.
        Mä ainaki ossen kuule kotosin pohjosest, jokapualen totanoi asunu,mut keskisuames nykysi,jo nimpal mukavast vuasii ollu .Murre,on tarttuvaa vai kummottos, siks pysyn raumalt pois,se o niin mahtaks sitä sanokka kehrata hassuu,ja nolloo ku raumaa alkaa tulee tiätty.
        Luulis et on jostaki saaristost päisin.


      • valkkaripaskaa
        valkkariproo kirjoitti:

        Aloittaja on pelkkä witsi,uskotko sinä hänen juttujaa,et kai oikeesti....niin läpiväkyvää,koulutin kaksi koiraa,ja olen proo....mutta nyt en osaa koulia koraani , ja mitkään neuvot ei sitten kelpaa, kun olen kaikkea niitä jo kokeillut.
        Jos ei neuvot joita muut ystävällisesti laittanu käy, niin mitä ihmettä se odotti neuvottavan? Koiran pois lahjoitusta, lopetusta, ei kai muita vaihtoehtoja enää ole.

        Toisaalta kun lukee noita kirjoituksia, ihmetyttää, että miksi yksi kirjoittelija on kuin tuntisi aloittajan? Taitaakin olla hän itse, ja siksi puolustelee itseään,kirjoitustyyli ainakin sama.

        Laitatko yhteystietosi tänne niin katsotaan, kuinka koulutat aloittajan koiran?


      • pysyasiassa
        valkkariproo kirjoitti:

        Aloittaja on pelkkä witsi,uskotko sinä hänen juttujaa,et kai oikeesti....niin läpiväkyvää,koulutin kaksi koiraa,ja olen proo....mutta nyt en osaa koulia koraani , ja mitkään neuvot ei sitten kelpaa, kun olen kaikkea niitä jo kokeillut.
        Jos ei neuvot joita muut ystävällisesti laittanu käy, niin mitä ihmettä se odotti neuvottavan? Koiran pois lahjoitusta, lopetusta, ei kai muita vaihtoehtoja enää ole.

        Toisaalta kun lukee noita kirjoituksia, ihmetyttää, että miksi yksi kirjoittelija on kuin tuntisi aloittajan? Taitaakin olla hän itse, ja siksi puolustelee itseään,kirjoitustyyli ainakin sama.

        Sinun tekstisi osoittavat sellaista tietämättömyyttä koko rodusta, että voisitko hieman ryhdistäytyä ja alkaa vaikka ensikädessä analysoimaan omia tekstejäsi, mitä tänne olet päivien mittaan kirjoitellut. Toki ei ole pakko, mutta kannattaisi.


      • esakumixelilaumis
        valkkaripaskaa kirjoitti:

        Laitatko yhteystietosi tänne niin katsotaan, kuinka koulutat aloittajan koiran?

        Jokaisen on koulutettava koiransa itse,jos ei kykene,eikä neuvoista huolimattakaan pysty.Tosiaan,luopua kannattaa,ja mitä nopeemmin,sen parempi.


    • videostanäkyy
      • aloittaja_

        Minähän kerroin, että noin juuri olen tehnytkin, mutta narttujen hajut kiinnostavat enemmän vielä tässä iässä. :) "Laita hihnakäsi matalalle", ai yli 43 kiloisen raavaan uroksen vetäessä kiimaisen narttukoiran hajujen perässä? Eipä tarvitse käydä kuntosalilla noiden treenien jälkeen enää.


      • NetistäLöytyyVaikMitä

        Noin ne koirat on älykkäitä ja oppivat hyvin nopeastikkin omistajan haluamille tavoille, kuten videostakin havaitsimme. Joskus tietyn jutun tai tempun oppimiseen riittää toisto tai pari, kehut, silitys, taputtelu tai namipalat.

        Vielä kumminkin ton alottajan sakemanniin vois kokeilla tällaista tyyliä, joka ainakin omalta koiralta vei kävelylenkillä vetämisen pois:

        https://youtu.be/gQXMDcB2hy0

        https://youtu.be/JDEvueJ5QDc

        https://youtu.be/k4LoPU1g310


      • NetistäLöytyyVaikMitä
        NetistäLöytyyVaikMitä kirjoitti:

        Noin ne koirat on älykkäitä ja oppivat hyvin nopeastikkin omistajan haluamille tavoille, kuten videostakin havaitsimme. Joskus tietyn jutun tai tempun oppimiseen riittää toisto tai pari, kehut, silitys, taputtelu tai namipalat.

        Vielä kumminkin ton alottajan sakemanniin vois kokeilla tällaista tyyliä, joka ainakin omalta koiralta vei kävelylenkillä vetämisen pois:

        https://youtu.be/gQXMDcB2hy0

        https://youtu.be/JDEvueJ5QDc

        https://youtu.be/k4LoPU1g310

        Ja näin vielä ihan yleisesti sanon kaikille lukijoille, että hermostua ei koskaan saa - koiran kans pitää aina olla kärsivällisyyttä! Jotkut koirarodut ei vaan yksinkertaisesti halua varsinaisesti yrittää edes miellyttää meitä, vaikka varmasti ymmärtäisivät mitä niiltä silä hetkellä juuri vaaditaan. Jotkut tekee mitä vaan mukisematta. Kun taas jotkut silloin kun sattuu huvittaa ja ne kokee siitä olevan itselleen hyötyä jollain tavoin. Koirissa on rotueroja käytöstä myöten! Myös saman rodun yksilöt voivat poiketa toisistaan paljonkin! Ota selvää minkälainen koira sinulle sopii!


      • aloittaja_
        NetistäLöytyyVaikMitä kirjoitti:

        Noin ne koirat on älykkäitä ja oppivat hyvin nopeastikkin omistajan haluamille tavoille, kuten videostakin havaitsimme. Joskus tietyn jutun tai tempun oppimiseen riittää toisto tai pari, kehut, silitys, taputtelu tai namipalat.

        Vielä kumminkin ton alottajan sakemanniin vois kokeilla tällaista tyyliä, joka ainakin omalta koiralta vei kävelylenkillä vetämisen pois:

        https://youtu.be/gQXMDcB2hy0

        https://youtu.be/JDEvueJ5QDc

        https://youtu.be/k4LoPU1g310

        Kiitos! Olen käynyt naksutinkurssin joskus n. 15 v sitten. Tähän nykyiseen koiraani soveltuisi hyvin tämä naksutinkoulutusmenetelmä, jossa käytetään positiivista vahvistamista; koira kuuntelee naksutinta sekä vähän yliterävänä reagoi erilaisiin ääniin, joten yritän tällä jatkossakin. Eli kun olen opettanut koiralle jonkun käskyn, ensin sisätiloissa rauhallisessa häiriöttömässä ympäristössä, vien käskyn häiriöllisimpiin paikkoihin: joka kerta kun koira tekee käskystä oikein eli toivotulla tavalla, naksautan ja sen jälkeen sekunnissa palkka, namu. Tällöin koira yhdistää äänen palkkioon. Näin voi kouluttaa koiraa sietämään myös isompia voimakkaampia ääniä, eli aina kun koira reagoi ääneen tai pelästyy ääntä, tulee herkkuja, jolloin koira ehdollistuu siten, että kovat äänet ja rauhallisena oleminen niitä kuullessa saavat aikaan rauhan eli tulee ruokaa; näin hiljaksiin toimittaessa saadaan koiran pelko pois, jos on ääniyliherkkä.
        Tätä voisi yrittää soveltaa myös noihin hajujen perään vetämisiin. Eli keksiä keino, jolloin hajujen perään vetäminen tehtäisi epämiellyttäväksi ja kun koira ei enää vedä jonkun hajun perään, se heti palkitaan. Voisiko hajun päälle heittää sitä sitruunaa? :) Siis vaikka ennen kuin lähtee käymään koiran kanssa lenkillä. Mitäs jos asettelisi sitruunapulloja johonkin lähipuistikkoon noin etukäteen ja sit vain kävelisi tyynen rauhallisena siellä jatkossa normaaleja lenkkejä tehden. Yksi pullo voisi olla taskussa siltä varalta, että aletaan yli-intoisena hyppiä kaveria kohti. Tai vetää toisen koiran havaittua sinne väärään suuntaan päin. Toki tuohon toimii myös se toiseen suuntaan kääntyminen eli huomion kiinnittäminen muualle.


      • aloittaja_
        NetistäLöytyyVaikMitä kirjoitti:

        Noin ne koirat on älykkäitä ja oppivat hyvin nopeastikkin omistajan haluamille tavoille, kuten videostakin havaitsimme. Joskus tietyn jutun tai tempun oppimiseen riittää toisto tai pari, kehut, silitys, taputtelu tai namipalat.

        Vielä kumminkin ton alottajan sakemanniin vois kokeilla tällaista tyyliä, joka ainakin omalta koiralta vei kävelylenkillä vetämisen pois:

        https://youtu.be/gQXMDcB2hy0

        https://youtu.be/JDEvueJ5QDc

        https://youtu.be/k4LoPU1g310

        Moi

        Kiitos linkeistä, tuonlaisia koulutusmetodeja olen soveltanut koirieni koulutuksessa. Tämä nykyinen on vähän yli-innokkaampi kuin edelliset, joiden kanssa tottikset suoritettu ihan nuorina. Otan kaikki vinkit vastaan. Vähän ihmeellistä, vaikka että olenkin kouluttanut useita koiria ja saksanpaimenkoiria, niin kirjoittelen tänne, vaikka kaikki on mennyt aina hyvin koirien koulutuksessa ja olen käynyt kaikki mahdolliset kurssit ja ihan mutulla toiminut aina. Eli jo ennen ensimmäistäkään kurssia, saatiin ekan sakun kanssa eka palkinto tottelevaisuudesta erikoiskokeesta. Mutta arvostan kaikkia asiallisia viestejä, ja kannustavia ennenkaikkea. Mulla tosiaan ollut yli 40 v koiria, mutta täällä olen silti, olisiko koiramateriaali jotenkin muuttunut vuosien mittaan, sillä mulla on koirankoulutus verenperintönä, mummini koulutti koiransa verovapaiksi joskus 60-luvulla jo.


    • KaravaaniKulkee

      Ihan naamapalmu- kamaa suurin osa ketjusta. " Älä väittele ääliöiden kanssa; he saavat sinut vajoamaan tasolleen ja päihittävät kokemuksellaan."

    • Sivustaseuraillut

      Naksutin toimii hyvin jo. Ei ole enää veto-ongelmaa ja vastaantulevan pikkukoiran omistaja otti tilanteen aivan rauhallisesti kun koira pari kertaa haukahti ystävällisesti. Juteltiin siinä muutama sana ja matka jatkui. Koirat haistelivat toisiaan ja mitään ei tapahtunut, hännät heiluivat. Eli; kyllä, aloittaja on Professional koirankoulutuksessa.

      Mikä muuten tää koirakompassiyritys on? Esittelee itseään jonkin CavalierKingSpanielin kanssa, josta ei tekemälläkään saa vihaista, ja jonka älykkyys on mitä on, ihan söpö rotu muuten sinänsä, itselläkin ollut lapsena.

      • mahtavaahyvätneuvot

        No,hienoa,että täällä muiden antamilla mahtavilla neuvoilla ihan profeessioanaaliksi pääsi,jes,naks :D


    • iloinensaku

      Ei, vaan

      AO tässä näkee kuinka tyhmiä ihmisiä lukee tätäkin foorumia; siis oikeasti TYHMIÄ! Tulee jos jonkin näköistä "neuvoa" ja sössötystä, kuinka muka saksanpaimenkoira tulisi kouluttaa ja miten sitä tulisi kohdella. Sit ihmiset tekevät jotain ilmoituksia kateuksissaan poliisille, siis ihmiset, joilla ei koskaan ole ollut edes koiraa. Jos vähän viitsii selata ketjua taaksepäin, jopa aloitukseen asti, voi hyvin lukihäiriöttömänä huomioida, että suurin osa vastauksista on typerien vähä-älyisten kirjoittamia. Aloittaja on kertonut hänellä olevan nuori innokas ystävällinen saksanpaimenkoira, joka on yrittänyt hyppiä ihmisten päälle iloisena, ei siis aggressiivisena, vaan ILOISENA! Sit tänne kirjoittaa jotkut, että ota nyt jo se koira hallintaasi ennen kuin tapahtuu jotain, KUN KOIRA ON OLLUT HALLINNASSA KOKO AJAN EIKÄ KOSKAAN OLE TEHNYT MITÄÄN PAHAA KENELLEKÄÄN. Onko jotenkin lainvastaista iloita koiran ulkoiltaessa. Hyvä luoja sentään, KYLLÄ, IHMISET OVAT VIERAANTUNEET TÄYSIN LUONNOSTA. Varokaa vaan, isokokoiset koirat syövät teidän pikkupuudelinne. :)

    • evaansaa

      Eihän koira, ei iso eikä pieni SAA hyppiä tuntemattomien vastaantulijoiden päälle. eikä heitä päin. Ei edes iloisena, innoissaan eikä leikkusänä. Ei vaan saa. Vastuu omistajalla, yrittäkää edes kouluttaa lemmikkinne alkeellisille tavoille, ettei niustä ole haittaa muille ihmisille.

      • Kääpiösusi

        Joo no siitähän tossa alotuksessa kai oli kyse että miten ton hyppimisen (ja hihnassa vetämisen) sais koulutettua pois?

        Mites alottaja, kun kirjoitat että koulutat puhtaasti positiivisilla menetelmillä, niin tarkoittaako ettet ollenkaan esim kiellä koiraa? Koska mun mielestä ainakin koiralle voi ja pitääkin pitää kuria kohtuullisesti. Vaikka itsekin suosin mieluummin kehuja ja palkkioita. Jonkinlainen sekametelisoppa eri metodeja, koirayksilön persoonasta riippuen.

        Sitten aiheen sivusta kun mainitsit että esim leikki ei aina kiinnosta, sitä intoa ja tavallaan viettiä lelua kohtaan voi kasvattaa jossain määrin. Ensin paikassa jossa ei muita ärsykkeitä leikit lyhyitä pätkiä ja lopetat aina kun on hauskinta ja laitat lelun taskuun. Toistat usein ja kasvavassa häiriössä, niin että pysyy leikki aina mielenkiintosimpana. Ja yrität löytää sen lelun tai tavan leikkiä joka eniten sytyttää, on se sitten vinkulelut, jahtaus, reuhtominen tai joku muu.

        Ja jos koira kokee tosi palkitsevana juurikin vieraisiin ihmisiin tutustumisen, voit avustajia hyödyntäen opettaa esim että huomiota saa vasta kun esim istuu nätisti paikallaan ja siihen asti ihminen pysyy täysin passiivisena?

        Huom, en tunne sakuja ja olen melko amatööri muutenkin vielä. Mutta toivottavasti löysit tästä silti jotain ideoita?

        Mulla koira on myös aika "terävä" luonteeltaan, eli siis se reagoi erittäin herkästi ihan kaikkeen, pienikin risahdus saa sen valppaaksi. Oli se aika hermostuttavaa aikanaan, mutta on siitä nyt löytynyt hyvätkin puolensa. Nimittäin kun olen saanut sen pitämään hyvää kontaktia ja motivoitua, se reagoi juuri niin herkästi mun ääniin ja liikkeisiin että melkein kuin välillä lukisi ajatuksia. Oikeastaan meillä enää suurimpana haasteena koiran itsevarmuuden puute ja kummallinen epäonnistumisen pelko (jonka ehkä itse aiheutin joskus kärsimättömyydelläni). Välillä toki edelleen joku ulkoinen ärsyke saa pasmat sekasin, mutta melko hyvin pärjätään silti.

        Varmaan kannattaa juuri panostaa niihin harjoituksiin jotka kasvattaa kontaktia sinuun ja motivaatiota. Keinot pitää varmaan löytää ite kun koirat on kaikki niin erilaisia


      • Kääpiösusi

        Niin ja kun koirasi on vielä niin nuori., sillä on vielä hyvinkin toivoa että ihan pelkällä periksiantamattomalla asenteella se on hyvinkäyttäytyvä aikuisena eli noin kolmevuotiaana. Varsinkin energiset koirat tuntuu olevan ihan toivottomia vielä vuoden-parin iässä. Tietysti paineet kasvaa henkisesti jos ympäristö valittaa, mutta älä luovu toivosta ja yritä siihen asti minimoida muille aiheutuva häiriö. Kyllä se siitä ku kerran edellisetkin!


      • aloittaja_
        Kääpiösusi kirjoitti:

        Joo no siitähän tossa alotuksessa kai oli kyse että miten ton hyppimisen (ja hihnassa vetämisen) sais koulutettua pois?

        Mites alottaja, kun kirjoitat että koulutat puhtaasti positiivisilla menetelmillä, niin tarkoittaako ettet ollenkaan esim kiellä koiraa? Koska mun mielestä ainakin koiralle voi ja pitääkin pitää kuria kohtuullisesti. Vaikka itsekin suosin mieluummin kehuja ja palkkioita. Jonkinlainen sekametelisoppa eri metodeja, koirayksilön persoonasta riippuen.

        Sitten aiheen sivusta kun mainitsit että esim leikki ei aina kiinnosta, sitä intoa ja tavallaan viettiä lelua kohtaan voi kasvattaa jossain määrin. Ensin paikassa jossa ei muita ärsykkeitä leikit lyhyitä pätkiä ja lopetat aina kun on hauskinta ja laitat lelun taskuun. Toistat usein ja kasvavassa häiriössä, niin että pysyy leikki aina mielenkiintosimpana. Ja yrität löytää sen lelun tai tavan leikkiä joka eniten sytyttää, on se sitten vinkulelut, jahtaus, reuhtominen tai joku muu.

        Ja jos koira kokee tosi palkitsevana juurikin vieraisiin ihmisiin tutustumisen, voit avustajia hyödyntäen opettaa esim että huomiota saa vasta kun esim istuu nätisti paikallaan ja siihen asti ihminen pysyy täysin passiivisena?

        Huom, en tunne sakuja ja olen melko amatööri muutenkin vielä. Mutta toivottavasti löysit tästä silti jotain ideoita?

        Mulla koira on myös aika "terävä" luonteeltaan, eli siis se reagoi erittäin herkästi ihan kaikkeen, pienikin risahdus saa sen valppaaksi. Oli se aika hermostuttavaa aikanaan, mutta on siitä nyt löytynyt hyvätkin puolensa. Nimittäin kun olen saanut sen pitämään hyvää kontaktia ja motivoitua, se reagoi juuri niin herkästi mun ääniin ja liikkeisiin että melkein kuin välillä lukisi ajatuksia. Oikeastaan meillä enää suurimpana haasteena koiran itsevarmuuden puute ja kummallinen epäonnistumisen pelko (jonka ehkä itse aiheutin joskus kärsimättömyydelläni). Välillä toki edelleen joku ulkoinen ärsyke saa pasmat sekasin, mutta melko hyvin pärjätään silti.

        Varmaan kannattaa juuri panostaa niihin harjoituksiin jotka kasvattaa kontaktia sinuun ja motivaatiota. Keinot pitää varmaan löytää ite kun koirat on kaikki niin erilaisia

        Hei! Oikein hyviä neuvoja ja ohjeistusta. Olen yrittänyt toimia noinkin, tämä koirani on vaan aika vaativa, mutta onneksi itselläni on hyvät hermot ja kaikkein tärkeimpänä pidän koirani saattamista täysin yhteiskuntakelpoiseksi. Olen siinä onnistunut aiemminkin, mutta nyt sitten on hieman vaativampi ( iloinen, sosiaalinen kuitenkin) tapaus kyseeessä ja olisi tarkoitus onnistua tämänkin kanssa. Juu, en luovuta, ja pidän kiinni siitä, ettei koiraani kukaan tulisi pilaamaan omalla käyttäytymisellään, esim. vastaantulijat taikka mitään koirista tietämättömät henkilöt. Pidän koirani suojassa kunnes on kokonaan aikuistunut ja käydään metsälenkeillä, koirapuistoissa on mennyt todella hyvin kaiken suhteen, lapsista tykkää, mutta yli-innokkaana en vielä ole antanut enemmän tutustua. Ja edelleen korostan, että koira on todella ihmisystävällinen. Olen samaa mieltä siitä, kun kokemusta on, että koira vasta pari kolme vuotiaana on aikuinen, jolloin aikuisen käyttäytymistä siltä voi edellyttää. Olen pitänyt todella tarkasta huolen siitä, ettei koira ole saanut traumoja mistään pentuna eikä nuorena koirana, jolloin käytösongelmat yleensä puhkeavat. Murkkuikä on hedelmällistä aikaa koiran koulutuksen suhteen, jos sen osaa oikein hyödyntää.

        Kiitos kaikista kannustavista kommenteista.


      • aloittaja_

        Kääpiösudelle; meillä on koirani kanssa selkeät säännöt eikä koira saa tehdä mitä lystää, vaan se kuri on tottakai olemassa, hellyydellä, siten, että jos koiralle on ensin opetettu asiat, mitä ei tule tehdä ja varmistettu,että koira nämä opetetut asiat todella ymmärtää, ja siitä huolimatta uhmaa omistajaa, tulee rankaisu eli kielto sekä sen jälkeen hetkeksi välinpitämättömyys. En koskaan rankaise koiraani fyysisesti, vaan pyrin aina siihen, että se ymmärtää tehneensä väärin/olleen toiminut siten, miten ei kuuluisi tehdä. Kun koira toimii taas sääntöjen mukaan eli oikein, yhteisten pelisääntöjen mukaan, on aika leikin ja kaikki toimii taas normaalisti. Mulla on hyvä kontakti kyllä koiraani, paitsi silloin, kun on noita narttujen jälkiä ulkona, sisällä hommat toimivat ja koira kuuntelee. On viisas ja älykäs koira. Ensimmäinen saksanpaimenkoirani, jolla tällaista problematiikkaa. Minulla yksi lausunto eräältä tuomarilta, että koiran ja omistajan suhde todella hyvä, ekan sakuni kanssa eräästä tottelevaisuuskokeesta, josta tuli palkinto. Haluaisin tämänkin kanssa onnistua, edellisen kanssa myös BH-koe läpi heti vähän yli vuoden ikäisenä. En luovuta koskaan. Tämä yksilö on kiltti, kuten edellisetkin, mutta villi ja itsepäinen luonteeltaan, rakastettava kuitenkin, kuten edellisetkin koirani ovat olleet. Kyllä uskoisin keinojen kokeilun kautta tämänkin aikuistuvan hyvällä tavalla ja koira on osoittautunut oppivaiseksi sekä muuten hyväluonteiseksi, paitsi älynystyröitä vielä tulee hieman hioa.


      • aloittaja_

        ps. teen juuri tuota eli saalisleikkiä aina kuin mahdollista silloin kun huomio on menossa muuhun ei-toivottuun suuntaan (nartsapallo/patukka taskusta) Nartsoista sekä patukoista olen tehnyt jo pentuna mielenkiintoiset esineet koiralle, joita ei tarvitse kuin vilauttaa huomion saamiseksi, mutta valitettavasti tuo hormonitoiminta nuorella uroksella on voimakasta, leikkauttaa en koiraani tahtoisi eli kastraatio on viimeisin keino. Dominaatio tulee osata muulla tavalla hoitaa, ei se ole mikään ratkaisu, jos koira kastroidaan; osalla auttaa johonkin, osalla ei auta mihinkään. Ja kun koirani ei ole osoittanut aggressiivista käyttäytymistä etenkään en sitä ala heti nuorena varsinkaan kastroittamaan, koska siitäkin voi koitua omanlaisia ongelmia koiralle fyysisellä tasolla. Lisäksi hormonitoimintaan puuttuminen leikkauksella taikka hormonihoidoilla lisää erilaisten sairauksien puhkeamisen riskitekijöitä. Niin pitkälle narupallolla ja naksuttimella, herkut taskussa kuin mahdollista ja pääasia, että koira pysyy kilttinä luonteeltaan ja ympäristöään kohtaan, kuten tähänkin asti. Kärsivällisyys sekä johdonmukaisuus kunniaan. Sakut ovat hienoja koiria, ehkäpä hienoin rotu kaikista.


    • pipinpieni

      voisit normikaulapannan kanssa kokeilla kuonopantaa, meillä ainakin auttoi
      nyt jo kuusivuotias lähes 60 kiloinen ei pelkän kaulapannan päässä pysy ja helpompi ohjailla.

      • DFGHJKLÖI

        meillä on muuten TAVALLINEN NAHKAINEN KAULAPANTA. EI KUONOPANTAA SAA KÄYTTÄÄ JOS KOIRA TEMPOILEE REMMISSÄ, TYPERYS.


      • pienenäkinjättiävien
        DFGHJKLÖI kirjoitti:

        meillä on muuten TAVALLINEN NAHKAINEN KAULAPANTA. EI KUONOPANTAA SAA KÄYTTÄÄ JOS KOIRA TEMPOILEE REMMISSÄ, TYPERYS.

        Jos omistajalla on ongelmia hallita koiraansa lenkeillä, niin kuonopanta on hyvä välinen koiran hallintaan.Kun koiralla käytetään kuonopantaa, talutellaan koiraa tosi lyhyellä hihnalla, pidetään kiinni noin kahdenkymmenensentin päästä kuonopannasta.Ja kun pitää koiraa noin läheltä kiinni,se ei pääse tempoilemaan,eikä loukkaa kaulaansa yms.,Kuonopannalla koira otetaan hallintaan,ja tosiaan,ihan lyhyellä hihnalla viedään,ja koira tulee kiltisti perässä.Talutetaan kuten nuorta ja vauhdikasta hevosta, ihan kuonopannan juuren liki kiinni pitäen.Silloin ei ole koira vaarassa loukkaantua,kun ei pääse rykimään,ja on hyvin hallinnassa.

        Valitettavasti näkee niitä ymmärtämättömiä,jotka käyttää kuonopantaa pitkällä taluttimella talutellan.Joskus jopa fleksissä.Se,on koiran kaulalle vaarallista, kun koira pääsee ottamaan vauhtia,ja kun hihna loppuu, rykäisy tulee koiran niskaan ja kaulaan.

        Eli,jos kuonopannalla koira taluttaa.Niin kuonopannan on oltava koiralle juuri sopiva,ja mielellään linkillä vastustettu, joka kulkee kuonopannasta pantaan.Kuonopannalla koiraa talutetaan ihan omalla sivulla,ja tosi lyhyellä hihnalla.Koirat tottuvat kuonopantaan yksilöllisesti.Jotkut ensimmäisellä lenkillä, joillakin kestää pidempään.Kuonopannalla voi pienempikokoinen nainenkin viedä turvallisesti itseään parikymmentäkiloa painavampaa koiraa.Ja tuo ihan lyhyellä,ja vierellä vienti on alkuun tärkeää.Kun koira osaa jo kulkea kuonopannassa myös ohitukset hienosti ja turvallisesti, voi sille antaa hiukan pidemmän hihnan.Mutta, alkuun,kun koira viellä rimpuilee,ja säheltää, on talutettava läheltä kuonopanntaa.Kunhan pannan käyttö osataan,on suurta ja voimakastakin koira todella helppoa hallita.
        Kun on kuonopannnan käyttö hallussa, ei ole pelkoa että koira hyökkisi vieraiden koirien,hevosten,jäniksien jne. perään.


      • eikuonopantaa
        pienenäkinjättiävien kirjoitti:

        Jos omistajalla on ongelmia hallita koiraansa lenkeillä, niin kuonopanta on hyvä välinen koiran hallintaan.Kun koiralla käytetään kuonopantaa, talutellaan koiraa tosi lyhyellä hihnalla, pidetään kiinni noin kahdenkymmenensentin päästä kuonopannasta.Ja kun pitää koiraa noin läheltä kiinni,se ei pääse tempoilemaan,eikä loukkaa kaulaansa yms.,Kuonopannalla koira otetaan hallintaan,ja tosiaan,ihan lyhyellä hihnalla viedään,ja koira tulee kiltisti perässä.Talutetaan kuten nuorta ja vauhdikasta hevosta, ihan kuonopannan juuren liki kiinni pitäen.Silloin ei ole koira vaarassa loukkaantua,kun ei pääse rykimään,ja on hyvin hallinnassa.

        Valitettavasti näkee niitä ymmärtämättömiä,jotka käyttää kuonopantaa pitkällä taluttimella talutellan.Joskus jopa fleksissä.Se,on koiran kaulalle vaarallista, kun koira pääsee ottamaan vauhtia,ja kun hihna loppuu, rykäisy tulee koiran niskaan ja kaulaan.

        Eli,jos kuonopannalla koira taluttaa.Niin kuonopannan on oltava koiralle juuri sopiva,ja mielellään linkillä vastustettu, joka kulkee kuonopannasta pantaan.Kuonopannalla koiraa talutetaan ihan omalla sivulla,ja tosi lyhyellä hihnalla.Koirat tottuvat kuonopantaan yksilöllisesti.Jotkut ensimmäisellä lenkillä, joillakin kestää pidempään.Kuonopannalla voi pienempikokoinen nainenkin viedä turvallisesti itseään parikymmentäkiloa painavampaa koiraa.Ja tuo ihan lyhyellä,ja vierellä vienti on alkuun tärkeää.Kun koira osaa jo kulkea kuonopannassa myös ohitukset hienosti ja turvallisesti, voi sille antaa hiukan pidemmän hihnan.Mutta, alkuun,kun koira viellä rimpuilee,ja säheltää, on talutettava läheltä kuonopanntaa.Kunhan pannan käyttö osataan,on suurta ja voimakastakin koira todella helppoa hallita.
        Kun on kuonopannnan käyttö hallussa, ei ole pelkoa että koira hyökkisi vieraiden koirien,hevosten,jäniksien jne. perään.

        Eri eläintarvikeliikkeistä on ohjeistettu siten, ettei kuonopantaa tulisi käyttää koirilla, jotka nykivät satunnaisesi remmissä, koska se voi vahingoittaa niskaa ja siitä voi tulla todella vakavia vaikutuksia koiralle.
        Siinä olen samaa mieltä, ettei kuonopantaa tulisi koskaan käyttää yksistään, vaan aina tavallisen remmin lisänä eli silloin on kaksi talutushihnaa, toinen kuonopantaan, josta varmuuslukko tavalliseen pantaan sekä tavalliseen pantaan toinen hihna, on olemassa myöskin kaksoishihnoja, mutten luottaisi ison koiran kanssa noihin vaan aivan normaalit tavalliset koulutukselliset keinot käyttöön veto-ongelmissa.


      • osattavakäyttää

        Linkki, kuonopannassa.Se menee kuonopannasta tavalliseen pantaan.On hyvä aina olla.
        Jos halutaan oikeasti pitää hallinnassa suuri,jättirotuinen nuori koira.Vaikka tanskandokki, pyreneittenmastiffi tai vaikka berhantilainen.Jos taluttajan voimat ei riitä pitelemään , ja koira muuten vie halutessaan mennessään, kuonopantaa,oikein käyttäen saadaan koira pysymään hallinnassa.On kokeiltu suurilla koirilla, joiden omistaja ei uskalla lenkittää koiraa, kun on joutunut tilanteeseen,että suuri koira näkee vieraan koiran ja raahaa sitten voimillaan omistajansa mukanaan.Kuonopannalla omistaja on kyennyt hallitsemaan koiransa mainiosti, ja pystynyt taas käymään koiransa kanssa lenkillä:ja se on koiralle parasta.

        Tuo näkyy näyttelyissäkin, alueelle tulevilla jättiroduilla on monesti kuonopannat,ei tietenkään kehässä, mutta kun tulevat alueelle ja koirat ovat innoissaan muista koirista,niin omistajat hillitsevät kuonopannoilla koiriaan.Sen voi jokainen itse huomata, jos näyttelyissä käy.
        Ja tosiaan, koiraa ei päästetä pitkälle hihnalle,ettei se pääse rykimään ollenkaan.Joten ei ole pelkoa että koira loukkaisi kaulaansa tai niskaansa.
        Se pitää taluttajan ymmärtää,että pidetään tosi lyhyessä hihnassa, melkein kuonopannasta taluttaen.Kun pidetään ihan läheltä kuonopantaa kiinni, koira ei pääse rynnimään,eikä lähtemään hallinnasta.Kuonopantaa on siis syytä osata myös käyttää.Väärin käytettynä,pitkällä hihnalla taluttaen tai juuri fleksissä, niskavaut´rio on varmasti mahdollinen, kun koira pääsee rymminään.


    • Öyenssöyen

      Homma itsellesi mies! Jaa, no kukahan mies nyt koirallisen naisen kanssa haluaisi hengata..., en tiedä.

      Mies laittaa koiran ojennukseen!

      • hangahengaa

        No mun mies, ihan jatkuvasti, eikä kyl haittaa muakaan yhtään ;)


    • enoikeinymmärräpointtia

      Miksi kirjoiyit tänne sellaisen viestin, joka poistettiin? Miksi???

    • huhhuhhhhhhhh

      Onko koiralla kiva lenkkeillä 20 cm kuonopannassa? Ei ole. Ja lisäksi on eläinsuojelullisesti mielestäni väärin tällainen koiranpito, jos koira joutuu kävelemään tuonpituisessa remmissä.

      • vaarallistakohan

        Kun koira on nuori,ja kuriton viellä.Niin ilman kuonopantaa, voi olla lenkit mahdottomuus.Kun kuonopannalla lenkitellään,niin se alkaa sujua,ja kuonopantaa ei sitten enää tarvitakkaan.Paljon parempi minun mielestä, kuin ettet koiraa lenkitetä ollenkaan.Tai että se nuoruuden huumassaan tuppaa jokainen fifin takamukseen kiinni.Siinä pelästyy sitten fifin omistajakin yleensä pahanpäiväisesti, jos jättikokoinen koira yrittää riijata pikkukoiraa.


      • voikauheeta
        vaarallistakohan kirjoitti:

        Kun koira on nuori,ja kuriton viellä.Niin ilman kuonopantaa, voi olla lenkit mahdottomuus.Kun kuonopannalla lenkitellään,niin se alkaa sujua,ja kuonopantaa ei sitten enää tarvitakkaan.Paljon parempi minun mielestä, kuin ettet koiraa lenkitetä ollenkaan.Tai että se nuoruuden huumassaan tuppaa jokainen fifin takamukseen kiinni.Siinä pelästyy sitten fifin omistajakin yleensä pahanpäiväisesti, jos jättikokoinen koira yrittää riijata pikkukoiraa.

        "ilman kuonopantaa voi lenkit olla mahdottomuus" No mulla on vuosikymmeniä ollut isokokoisia koiria, eikä koskaan ole lenkit ollut mahtottomuuksia. Ota järki käteen ja kouluta koirasi oikein. Mitään erikoispantoja eikä remmejä tarvita.


      • aloittaja_
        vaarallistakohan kirjoitti:

        Kun koira on nuori,ja kuriton viellä.Niin ilman kuonopantaa, voi olla lenkit mahdottomuus.Kun kuonopannalla lenkitellään,niin se alkaa sujua,ja kuonopantaa ei sitten enää tarvitakkaan.Paljon parempi minun mielestä, kuin ettet koiraa lenkitetä ollenkaan.Tai että se nuoruuden huumassaan tuppaa jokainen fifin takamukseen kiinni.Siinä pelästyy sitten fifin omistajakin yleensä pahanpäiväisesti, jos jättikokoinen koira yrittää riijata pikkukoiraa.

        Ei nuori koira eikä pentukoira ole kuriton. Ihminen voi kyllä pilata koiran usein eri menetelmin omalla käyttäytymisellään. Koira opetetaan pennusta lähtien ilman mitään erityisiä "kurinpitotoimenpiteitä", eli siten, että kaikki mitä opiskellaan, tuottaa nautintoa. Ei kärsimystä siis, vaan nautintoa; kaikki asiat, mitä opiskellaan, saavat positiivisin vahvistein aikaan sen, että koira alkaa nauttia siitä, mitä tehdään. Mitään kurinpitotoimenpiteitä ei tarvita niillä koirasta saadaan vain tehtyä aggressiivinen. Selkeät säännöt ja siinä se. Palkitse-Vahvista. Kun on ensin vahvistettu, että koira osaa peruskäskyt, mikä on omistajan velvollisuus koiralle opettaa ja sen jälkeen testata, että oppi on mennyt perille. Eli koiralta ei saa vaatia asioita, mitä se ei osaa, mitä sille ei ole opetettu.


      • pitäkääsatavarmasti
        voikauheeta kirjoitti:

        "ilman kuonopantaa voi lenkit olla mahdottomuus" No mulla on vuosikymmeniä ollut isokokoisia koiria, eikä koskaan ole lenkit ollut mahtottomuuksia. Ota järki käteen ja kouluta koirasi oikein. Mitään erikoispantoja eikä remmejä tarvita.

        Juu,monila sujuu vallan mainiosti,kunnes tulee se yllättävä tilanne.Irtokoira metsästä,tai kissa lähtee ojan pelkalla,pikkufifi singahtaa karkuun,silloin jokunen isokoira lähetee lapasesta.Ja monesti saadaan lukea siitä sitten lehdistä,kun joku joutuu purruksi,ja joku lopetetuksi.

        Parempi pitää hallinnassa sata,kun luottaa koulutukseen,jos koiralla on oikeasti voimaa ja se on viellä nuori.Vietit voivat viedä, nähty on.Pantoja on päänläpi tullut, omistajia on kaatunut ja hihnat ovat käsistä niiltäkin lähteneet jotka eivät niin itse olisuskoneet.


      • keskisuomalaiselle
        pitäkääsatavarmasti kirjoitti:

        Juu,monila sujuu vallan mainiosti,kunnes tulee se yllättävä tilanne.Irtokoira metsästä,tai kissa lähtee ojan pelkalla,pikkufifi singahtaa karkuun,silloin jokunen isokoira lähetee lapasesta.Ja monesti saadaan lukea siitä sitten lehdistä,kun joku joutuu purruksi,ja joku lopetetuksi.

        Parempi pitää hallinnassa sata,kun luottaa koulutukseen,jos koiralla on oikeasti voimaa ja se on viellä nuori.Vietit voivat viedä, nähty on.Pantoja on päänläpi tullut, omistajia on kaatunut ja hihnat ovat käsistä niiltäkin lähteneet jotka eivät niin itse olisuskoneet.

        Mistään voimankäytöstä ei koirankoulutuksessa ole kyse eli vaihdapa foorumia. Mitä vitun irtokoirapaskaa jauhat tässä ketjussa? Ollet nähnyt harhoja. Tai sit oot jostain perähikiältä kotoisin.


    • Perusasioita

      Kyllä koiran pitää kumminkin antaa haistella ympäristöä ja asioita myös lenkillä ollessa! Sehän on jo ihan koiran mielenterveydenkin kannalta tärkeää. Koira elää hajujen maailmassa. Koirille se haistelu on tärkeää kuin meille silmillä katselu. Hajuaisti on koiran ykkösaisti. Veto-ongelmia ja hyppimistä sen sijaan voi kitkeä pois.

      • aloittaja_

        Täysin samaa mieltä. Siksen sitä kuonopantaa ostakaan. Töitä näiden asioiden suhteen on vain tehtävä, edellisellä sakullani tämä hyppiminen, joka sekin oli iloista ja innokasta, ei aggressiivista, lähti kokonaan pois noin parin vuoden iässä ihan vaan maltillisella koulutuksella. Tämä minun nykyinen koirani, kuten edellinenkin, hyppii halutakseen olla ystävällinen ihmisille, esim. nuolla naamaa, muttei tietenkään voi ymmärtää vaikka viisas onkin, että on isokokoinen eikä hyppimisestä välttämättä ole iloa sille, ketä vasten yritetään hyppiä. Siksi koen tärkeänä esim. tilanteita ennakoidessani, vaikka kääntyä toiseen suuntaan. Edellinen koirani ei hyppinyt enää koskaan vanhempana ketään vasten, vaan aivan nätisti häntä heiluen otti tutut ja tuntemattomat ihmiset vastaan. Tämä aihe on sinänsä aika tärkeä, sillä jos noita veto- ja hyppimisongelmia yritetään jotenkin väärin metodein saada kitkettyä, voi olla vaarana, että siitä kehkeytyy aggressiota koiralle, eli mielestäni tuo remmin lyhentäminen on vihoviimeisiä keinoja, koska koira kokee sen uhkana, kun liikkumisvapautta väkisin yritetään pienentää. Tämä ei tarkoita sitä, että koiraa ei rajoiteta mitenkään, mutta niiden keinojen pitää olla oikeanlaisia, sellaisia, mistä koira saa mielihyvää ja samalla oppii.


      • hyppyhyppyhyppy
        aloittaja_ kirjoitti:

        Täysin samaa mieltä. Siksen sitä kuonopantaa ostakaan. Töitä näiden asioiden suhteen on vain tehtävä, edellisellä sakullani tämä hyppiminen, joka sekin oli iloista ja innokasta, ei aggressiivista, lähti kokonaan pois noin parin vuoden iässä ihan vaan maltillisella koulutuksella. Tämä minun nykyinen koirani, kuten edellinenkin, hyppii halutakseen olla ystävällinen ihmisille, esim. nuolla naamaa, muttei tietenkään voi ymmärtää vaikka viisas onkin, että on isokokoinen eikä hyppimisestä välttämättä ole iloa sille, ketä vasten yritetään hyppiä. Siksi koen tärkeänä esim. tilanteita ennakoidessani, vaikka kääntyä toiseen suuntaan. Edellinen koirani ei hyppinyt enää koskaan vanhempana ketään vasten, vaan aivan nätisti häntä heiluen otti tutut ja tuntemattomat ihmiset vastaan. Tämä aihe on sinänsä aika tärkeä, sillä jos noita veto- ja hyppimisongelmia yritetään jotenkin väärin metodein saada kitkettyä, voi olla vaarana, että siitä kehkeytyy aggressiota koiralle, eli mielestäni tuo remmin lyhentäminen on vihoviimeisiä keinoja, koska koira kokee sen uhkana, kun liikkumisvapautta väkisin yritetään pienentää. Tämä ei tarkoita sitä, että koiraa ei rajoiteta mitenkään, mutta niiden keinojen pitää olla oikeanlaisia, sellaisia, mistä koira saa mielihyvää ja samalla oppii.

        Siis toistoa toistoa toistoa...voisivatko koiranomistajat mitenkään ymmärtää että ihan kaikki vastaantulijat ja ohimenijät eivät halua että vieras koira tulee hyppimään vaatteita vasten. Hyppipä se sitten iloisena, innokkaana, leikkisänä tai tutustumushaluisena. Rajoita nyt hyvänen aika sen elukan häiriköintiä vaikka väkisin.


      • kuonopantataijotainok

        Kuonopanta, ei estä koiraa haistelemasta.Ja ohituksissa on syytäkin pitää koira itsensä lähellä,tavallisella pannalla se on joillekkin mahdottomuus.Ei ole kivaa ohitella pienenkoiran kanssa suuria mastiffeja, jotka rähisee, hyppii ja raahaa suurtakin miestä välillä puolitoista metriä meidän luo.Siinä saa olla oikeasti kauhuissaan,että miten käy, ja saako mies sen tällä kertaa hillittyä,vai tuleeko se sieltä.Mastiffi ei kuulemma tykkää uroksista,ja siksi pullistelee,omani valitettavasti on uros.Omani kulkee vierelläni, rauhallisesti,eikä ääntelehdi.Mutta sama kurja ohitustilanne meillä on usein,ja ihan pelkään kun liukkaat kelit tulee,että kerkeänkö alta pois kun mastiffi alkaa hyökkiä.Samaa se tekee kuulemma muillekkin alueen koirille,ja ihan nartuillekkin.Et kyllä kuonopaltaa suosittelisin,tai koppaakin, ettei purisi,jos ei kerran kaikkia siedäkään.Jotaihnan välineitä tuollaisten kanssa kannattaa käyttää, ihan muiden koirien ja ihmisten turvallisuuden vuoksi.
        Täällä talutellaan myös jotain suurta mixeliä, mutta sillä on kuonopanta, joka toimii hyvin.Nuorempana koira pyrki ohituksissa luo,mutta nykyään se kulkee löysällä hihnalla hyvin vaan ohi.


      • kyllämuutenloppuu
        aloittaja_ kirjoitti:

        Täysin samaa mieltä. Siksen sitä kuonopantaa ostakaan. Töitä näiden asioiden suhteen on vain tehtävä, edellisellä sakullani tämä hyppiminen, joka sekin oli iloista ja innokasta, ei aggressiivista, lähti kokonaan pois noin parin vuoden iässä ihan vaan maltillisella koulutuksella. Tämä minun nykyinen koirani, kuten edellinenkin, hyppii halutakseen olla ystävällinen ihmisille, esim. nuolla naamaa, muttei tietenkään voi ymmärtää vaikka viisas onkin, että on isokokoinen eikä hyppimisestä välttämättä ole iloa sille, ketä vasten yritetään hyppiä. Siksi koen tärkeänä esim. tilanteita ennakoidessani, vaikka kääntyä toiseen suuntaan. Edellinen koirani ei hyppinyt enää koskaan vanhempana ketään vasten, vaan aivan nätisti häntä heiluen otti tutut ja tuntemattomat ihmiset vastaan. Tämä aihe on sinänsä aika tärkeä, sillä jos noita veto- ja hyppimisongelmia yritetään jotenkin väärin metodein saada kitkettyä, voi olla vaarana, että siitä kehkeytyy aggressiota koiralle, eli mielestäni tuo remmin lyhentäminen on vihoviimeisiä keinoja, koska koira kokee sen uhkana, kun liikkumisvapautta väkisin yritetään pienentää. Tämä ei tarkoita sitä, että koiraa ei rajoiteta mitenkään, mutta niiden keinojen pitää olla oikeanlaisia, sellaisia, mistä koira saa mielihyvää ja samalla oppii.

        Hyppiminen on alistamista.Koira ei saa koskaan hyppiä kenenkään päälle,siitä nostetaan sellainen älämölö että loppuu kertaansa.JOs ei heti tajuta puuttua,siitä tulee tapa.


      • fhesaklö
        hyppyhyppyhyppy kirjoitti:

        Siis toistoa toistoa toistoa...voisivatko koiranomistajat mitenkään ymmärtää että ihan kaikki vastaantulijat ja ohimenijät eivät halua että vieras koira tulee hyppimään vaatteita vasten. Hyppipä se sitten iloisena, innokkaana, leikkisänä tai tutustumushaluisena. Rajoita nyt hyvänen aika sen elukan häiriköintiä vaikka väkisin.

        Voi saatana sentään, oletko vähän tyhmä?? Aloittaja ei ole missään viestissään sanonut, että koira on hyppinyt jotain ihmistä vasten, vaan yrittänyt hyppiä, eli EI OLE HYPPINYT, KOSKA ALOITTAJAN ON SEN ESTÄNYT! Herrannen aika, että ihmiset ovat typeriä. Näitä typeryyksiä kirjoittelevat ihmiset, jotka eivät edes ole koskaan koiraa omistaneet, ns. koirapelkoiset paskahousut, äo kuten keskimäärin suomalaisilla joitain alle sadan luokkaa.


      • voivoivaaaaaaaaaaaa1aaan
        kuonopantataijotainok kirjoitti:

        Kuonopanta, ei estä koiraa haistelemasta.Ja ohituksissa on syytäkin pitää koira itsensä lähellä,tavallisella pannalla se on joillekkin mahdottomuus.Ei ole kivaa ohitella pienenkoiran kanssa suuria mastiffeja, jotka rähisee, hyppii ja raahaa suurtakin miestä välillä puolitoista metriä meidän luo.Siinä saa olla oikeasti kauhuissaan,että miten käy, ja saako mies sen tällä kertaa hillittyä,vai tuleeko se sieltä.Mastiffi ei kuulemma tykkää uroksista,ja siksi pullistelee,omani valitettavasti on uros.Omani kulkee vierelläni, rauhallisesti,eikä ääntelehdi.Mutta sama kurja ohitustilanne meillä on usein,ja ihan pelkään kun liukkaat kelit tulee,että kerkeänkö alta pois kun mastiffi alkaa hyökkiä.Samaa se tekee kuulemma muillekkin alueen koirille,ja ihan nartuillekkin.Et kyllä kuonopaltaa suosittelisin,tai koppaakin, ettei purisi,jos ei kerran kaikkia siedäkään.Jotaihnan välineitä tuollaisten kanssa kannattaa käyttää, ihan muiden koirien ja ihmisten turvallisuuden vuoksi.
        Täällä talutellaan myös jotain suurta mixeliä, mutta sillä on kuonopanta, joka toimii hyvin.Nuorempana koira pyrki ohituksissa luo,mutta nykyään se kulkee löysällä hihnalla hyvin vaan ohi.

        Ai 20 cm kuonopanta ei estä haistelemista. Hehee.


      • hhhhhhhhhhh3456
        kuonopantataijotainok kirjoitti:

        Kuonopanta, ei estä koiraa haistelemasta.Ja ohituksissa on syytäkin pitää koira itsensä lähellä,tavallisella pannalla se on joillekkin mahdottomuus.Ei ole kivaa ohitella pienenkoiran kanssa suuria mastiffeja, jotka rähisee, hyppii ja raahaa suurtakin miestä välillä puolitoista metriä meidän luo.Siinä saa olla oikeasti kauhuissaan,että miten käy, ja saako mies sen tällä kertaa hillittyä,vai tuleeko se sieltä.Mastiffi ei kuulemma tykkää uroksista,ja siksi pullistelee,omani valitettavasti on uros.Omani kulkee vierelläni, rauhallisesti,eikä ääntelehdi.Mutta sama kurja ohitustilanne meillä on usein,ja ihan pelkään kun liukkaat kelit tulee,että kerkeänkö alta pois kun mastiffi alkaa hyökkiä.Samaa se tekee kuulemma muillekkin alueen koirille,ja ihan nartuillekkin.Et kyllä kuonopaltaa suosittelisin,tai koppaakin, ettei purisi,jos ei kerran kaikkia siedäkään.Jotaihnan välineitä tuollaisten kanssa kannattaa käyttää, ihan muiden koirien ja ihmisten turvallisuuden vuoksi.
        Täällä talutellaan myös jotain suurta mixeliä, mutta sillä on kuonopanta, joka toimii hyvin.Nuorempana koira pyrki ohituksissa luo,mutta nykyään se kulkee löysällä hihnalla hyvin vaan ohi.

        Voi sinua raukkaa, olet eksynyt väärälle palstalle. Tässä puhutaan nyt saksanpaimenkoirista. Kilteistä sellaisista.


      • älämustamaalaasakuja
        kyllämuutenloppuu kirjoitti:

        Hyppiminen on alistamista.Koira ei saa koskaan hyppiä kenenkään päälle,siitä nostetaan sellainen älämölö että loppuu kertaansa.JOs ei heti tajuta puuttua,siitä tulee tapa.

        Typerän kommentointisi johdosta voi olla mahdollista et joku fiksu saku haistaa vihaisen asenteen sitä kohtaa ja sen vuoksi puree. Eli kun sinulla on tuonlainen asenne, niin koira vaistoaa sen. Kaikki koirat vaistoavat, ei tarvitse olla sakusta kyse. Mua on lapsena purrut terrieri aika pahasti, mutta en ole silti alkanut vihaamaan koiria ja niitä ollut koko ikäni.


      • koirasaahyppiä
        kyllämuutenloppuu kirjoitti:

        Hyppiminen on alistamista.Koira ei saa koskaan hyppiä kenenkään päälle,siitä nostetaan sellainen älämölö että loppuu kertaansa.JOs ei heti tajuta puuttua,siitä tulee tapa.

        Sinunkaltaistesi ei kannattaisi kirjoitella tänne sellaisia kommentteja, joissa ei ole mitään perää. Joten lopeta alkuunsa. Aivan luonnollista on, että pentu tai nuori koira hyppii, kuten sekin, että joku 3 v lapsi heittää toisen päälle hiekkalaatikolla hiekkaa, jolle vanhemmat vain naureskelevat.


      • iloinENSAKU32
        kuonopantataijotainok kirjoitti:

        Kuonopanta, ei estä koiraa haistelemasta.Ja ohituksissa on syytäkin pitää koira itsensä lähellä,tavallisella pannalla se on joillekkin mahdottomuus.Ei ole kivaa ohitella pienenkoiran kanssa suuria mastiffeja, jotka rähisee, hyppii ja raahaa suurtakin miestä välillä puolitoista metriä meidän luo.Siinä saa olla oikeasti kauhuissaan,että miten käy, ja saako mies sen tällä kertaa hillittyä,vai tuleeko se sieltä.Mastiffi ei kuulemma tykkää uroksista,ja siksi pullistelee,omani valitettavasti on uros.Omani kulkee vierelläni, rauhallisesti,eikä ääntelehdi.Mutta sama kurja ohitustilanne meillä on usein,ja ihan pelkään kun liukkaat kelit tulee,että kerkeänkö alta pois kun mastiffi alkaa hyökkiä.Samaa se tekee kuulemma muillekkin alueen koirille,ja ihan nartuillekkin.Et kyllä kuonopaltaa suosittelisin,tai koppaakin, ettei purisi,jos ei kerran kaikkia siedäkään.Jotaihnan välineitä tuollaisten kanssa kannattaa käyttää, ihan muiden koirien ja ihmisten turvallisuuden vuoksi.
        Täällä talutellaan myös jotain suurta mixeliä, mutta sillä on kuonopanta, joka toimii hyvin.Nuorempana koira pyrki ohituksissa luo,mutta nykyään se kulkee löysällä hihnalla hyvin vaan ohi.

        etkö idiootti tajua, että tässä puhutaan nyt saksanpaimenkoirasta, ei sinun pikkurakistasi eikä mistään mastiffista, ollet jokin läski ääliö, jolla ei ole muuta tekemistä kuin kirjoitella sakupalstalle asialliseen aloitukseen paskaa


      • jotkutontoisetei
        älämustamaalaasakuja kirjoitti:

        Typerän kommentointisi johdosta voi olla mahdollista et joku fiksu saku haistaa vihaisen asenteen sitä kohtaa ja sen vuoksi puree. Eli kun sinulla on tuonlainen asenne, niin koira vaistoaa sen. Kaikki koirat vaistoavat, ei tarvitse olla sakusta kyse. Mua on lapsena purrut terrieri aika pahasti, mutta en ole silti alkanut vihaamaan koiria ja niitä ollut koko ikäni.

        Jos koira vaistojensa varassa puree ihmistä, on kyseessä ihmisille vaarallinen eläin,ja sellainen tulee lopettaa mahdollisimman nopeasti.Fiksun koiran pitäisi tajuta,että agressiivisesta käytöksestä, puremisesta, joutuu lopetuspiikille.Eihän se ole fiksu,jos se ei edes sitä tajua .

        Sakuissa on valitettavan paljon nykyään niitä jotka huutavat ohituksissa urku auki, omistajan raahautuessa naama punoittaen perässä .Ja näyttäen siltä,että tuurilla,saa pideltyäkin sen,ehkä.Se ei kyllä näytä fiksulta .

        Mätsäreissä oli kesällä useamman kertaa sama saku, joka käyttäytyi todella asiallisesti.Nuori uros joka ei uhonnut,vaan oli ihan rauhallisena, ja tuli muiden koirienkin kanssa toimeen hienosti.Se, oli minusta ihan fiksu.


      • lukihäiriökö
        älämustamaalaasakuja kirjoitti:

        Typerän kommentointisi johdosta voi olla mahdollista et joku fiksu saku haistaa vihaisen asenteen sitä kohtaa ja sen vuoksi puree. Eli kun sinulla on tuonlainen asenne, niin koira vaistoaa sen. Kaikki koirat vaistoavat, ei tarvitse olla sakusta kyse. Mua on lapsena purrut terrieri aika pahasti, mutta en ole silti alkanut vihaamaan koiria ja niitä ollut koko ikäni.

        OLiko se hyppiminen,vai lukiko siinä jossaain,et just vaan sakut kun hyppii?


      • ggghhhf
        jotkutontoisetei kirjoitti:

        Jos koira vaistojensa varassa puree ihmistä, on kyseessä ihmisille vaarallinen eläin,ja sellainen tulee lopettaa mahdollisimman nopeasti.Fiksun koiran pitäisi tajuta,että agressiivisesta käytöksestä, puremisesta, joutuu lopetuspiikille.Eihän se ole fiksu,jos se ei edes sitä tajua .

        Sakuissa on valitettavan paljon nykyään niitä jotka huutavat ohituksissa urku auki, omistajan raahautuessa naama punoittaen perässä .Ja näyttäen siltä,että tuurilla,saa pideltyäkin sen,ehkä.Se ei kyllä näytä fiksulta .

        Mätsäreissä oli kesällä useamman kertaa sama saku, joka käyttäytyi todella asiallisesti.Nuori uros joka ei uhonnut,vaan oli ihan rauhallisena, ja tuli muiden koirienkin kanssa toimeen hienosti.Se, oli minusta ihan fiksu.

        No joo. Aloittajalla on pitkäaikainen kokemus sakuista, kuten voit teksteistä lukea. Ja koira on aivan hallinnassa. On muuten edellisten kanssa saanut useita tottispalkintoja ja rauhallisten hyvinkäyttäytyvien koiriensa kanssa. Miksi pitää täällä uhota ja kommentoida ylipäätään mitään, jos ei osaa lukea sitä asian ydintä ja sitten auotaan päästä ja paisutellaan omassa mielessä asiaa vaikka miten pitkälle? Sellainen kertoo aidosta Tyhmyydestä.


    • GimmePussyCat

      "Joo, ja en ole mikään ihan amatööri, vaan kouluttanut pari vaativaa palveluskoiraa kilpailutasolle asti. Mikä mättää? Olisiko jollain antaa vinkkiä, asiallista sellaista. Kiitos."

      Uusi koirasi ei ole palveluskoira, eikä täten tykkää palvella sinua.

    • tällänentapa

      Paras on molemmat,kuonopanta ja tavispanta, ja kaksipäinen hihna.Toinen hihnan pää kuonopannassa, toinen tavallisessa.

      Kun ei ole tarvetta pitää lyhyellä, voi taluttaa tavallisesta pannasta,ja kun tulee ohitus yms,voi taluttaa kuonopannasta ihan lyhyellä.

      Lenkillä ei ihan kokoajan tule vastaan ketään,niin voi olla ihan normisti,ja kun tulee joku, voi pitää hallinnassa kuonpannankanssa,ja kyllämuuten 75kg kin pysyy ;)

      Tietysti nuorta koiraa treenaillaan kentällä jne,mutta lenkitys on tärkeetä myös,ja sen on oltava itselle,ja muille turvallista,siksi kuonopanta hyvä apuväline.

    • kuonopannaton

      Paras ei ole kuonopanta yhdistettynä tavalliseen pantaan ja kaksipäiseen hihnaan; nimittäin, voi tulla niskaongelmia. Todistettu tosiasia. Miksi koiralla ylipäätään pitäisi olla kaksi kolme erilaista hihnaa yhdistetyinä erlilaisiin naruihin, kun hevosenkin koulutus perustuu aivan tavallisiin luonnollisiin konsteihin eli siihen dominaatioon, vaikka hevonen onkin saaliseläin ja saksanpaimenkoira saalistajaeläin. Ei pidä sekoittaa saalistajaa ja saalistettavaa keskenään, kummallakin omat keinot, kuinka saa hallintaan. Onko jonkun mielestä saksanpaimenkoira verrattavissa hallinnan suhteen siis hevoseen, joka on saaliseläin, toisin, kuin saksanpaimenkoira, joka on saalistaja??! En ala sponsoroimaan kuonopantoja täällä enkä missään muuallakaan, toivoisin, ettei kukaan muukaan.

    • aloittaja_

      Hei. Muutimme juuri tänne ja parvekkeelta koirani kanssa näimme lasten leikkivän pihalla. Kysyin lapsilta, voitaisiinko tehdä yhteistyötä ja se sopi heille hyvin. Kerroin koirani olevan yli-innokas, joka voi esiintyä hyppimisenä. Lapset ymmärsivät tämän näin alkuun ja todellisessa tilanteessa kun näemme, koira on hallinnassa koko ajan. Lapset saavat nakin palasia käyttöönsä ja koirani tottelee käskyä ISTU, se on selkäytimessä, eli kaikki perustuu tähän käskyyn sen noudattamiseen. Tämä käsky saa aikaan mielihyvää namujen muodossa. Kun lapsi antaa käskyn ISTU, koirani istuu paikallaan ja saa lapselta nakin palasen. Aina, kun lapsi pyytää istumaan ja koira tottelee, tulee palkkiona namuja. Näin koira ehdollistuu siihen, että totellaan, toisin sitten, kun ikää tulee lisää, ei totella aivan kaikkia, vaan vain omistajan käskystä niitä, joita tulee totella.

      • lapsiaeivaaranneta

        Minä vanhempana haluaisin kyllä olla tietoinen jos lapsukaisiani käytetään koiran koulutusapuna.Joten ole järkevä,ja pyydä apua seuraavalla kerralla lapsilta,joilla on vanhemmat mukanaan. Tai pyydä heidän vanhemmiltaan ainakin lupa.

        Jos joku muukin saa tuosta kuningasidean,ja toimii samoin.Voivat jonkun lapset olla sitten vaarassa.Joku , ja jonkun koira voikin hypätä lastapäin,ja vahinkoja voi sattua.Voi tulla naarmuja kynsistä kasvoihin,silmiin,ja purrakkin jonkun koira voi.Jos yrittää nakkeineen totuttaa koiraansa vaikka lapsiin, joista koira ei edes pidä.
        Vaikka sinun koirasi ei olisikaan lapsille vaaraksi, jonkun toisen koira voi olla.

        Eli,jos haluat apua koiran koulutuksessa jonkun lapsilta.Kysy aina lupa vanhemmilta.

        Tai parasta, käytä koulutusapuna sukulaistesi lapsia heidän vanhempiensa luvalla.
        Älä kysy lapsia yhteistyöhön, he eivät osaa parastaan ajatella.Eivätkä vaaroja arvioida.Se on heidän vanhempiensa tehtävä.Vieraiden ihmisten lapsia ei pyydetä tekemään yhtään mitään ilman heidän vanhempiensa lupaa.


      • vaihda_foorumia
        lapsiaeivaaranneta kirjoitti:

        Minä vanhempana haluaisin kyllä olla tietoinen jos lapsukaisiani käytetään koiran koulutusapuna.Joten ole järkevä,ja pyydä apua seuraavalla kerralla lapsilta,joilla on vanhemmat mukanaan. Tai pyydä heidän vanhemmiltaan ainakin lupa.

        Jos joku muukin saa tuosta kuningasidean,ja toimii samoin.Voivat jonkun lapset olla sitten vaarassa.Joku , ja jonkun koira voikin hypätä lastapäin,ja vahinkoja voi sattua.Voi tulla naarmuja kynsistä kasvoihin,silmiin,ja purrakkin jonkun koira voi.Jos yrittää nakkeineen totuttaa koiraansa vaikka lapsiin, joista koira ei edes pidä.
        Vaikka sinun koirasi ei olisikaan lapsille vaaraksi, jonkun toisen koira voi olla.

        Eli,jos haluat apua koiran koulutuksessa jonkun lapsilta.Kysy aina lupa vanhemmilta.

        Tai parasta, käytä koulutusapuna sukulaistesi lapsia heidän vanhempiensa luvalla.
        Älä kysy lapsia yhteistyöhön, he eivät osaa parastaan ajatella.Eivätkä vaaroja arvioida.Se on heidän vanhempiensa tehtävä.Vieraiden ihmisten lapsia ei pyydetä tekemään yhtään mitään ilman heidän vanhempiensa lupaa.

        Heh, siis ei voi olla totta nämä kommentoinnit aivan asialliseen aloitukseen. Sun lapset on sun työssä ollessa olleet juuri kouluttamassa koiria ja sä provoat täällä. Ei oo ihmekään, jos kakarasi kasvavat kieroon. Joo ja kyllä on lasten kanssa koiria ennenkin koulutettu, koira on paras lapsen kasvattaja, ei tuollaiset vanhemmat.


      • sudenkuoppa1

        Nyt ollaan lasten kanssa tehty sopimus, että nakit taskussa kannattaa käydä ulkoilemassa. Tehtiin koira kanssa parit harjoitukset ja hyvin onnistui, eli koira istuu paikallaan lapsia tavatessaan. Jolloin saa lapsilta nakin. Ilkeiden vanhempien, koiranvihaajien kanssa otetaan toiset metodit käyttöön ja koira takuuvarmasti vaistoaa minkälaisista ihmisistä on milloinkin kyse. Mulla on noin 15 metrin hihna, jolla koiran ohjaileminen onnistuu helposti, kun sen pää jää vapaaksi haistelemaan hajuja eikä kaulapanta tai kuonopanta ahdista. Siten koiran kanssa on ilo ulkoilla, kun ei ole vaaraa, että tiukka remmikäytös voisi johtaa aggressiiviseen käyttäytymiseen.


      • lastentarhatäti
        lapsiaeivaaranneta kirjoitti:

        Minä vanhempana haluaisin kyllä olla tietoinen jos lapsukaisiani käytetään koiran koulutusapuna.Joten ole järkevä,ja pyydä apua seuraavalla kerralla lapsilta,joilla on vanhemmat mukanaan. Tai pyydä heidän vanhemmiltaan ainakin lupa.

        Jos joku muukin saa tuosta kuningasidean,ja toimii samoin.Voivat jonkun lapset olla sitten vaarassa.Joku , ja jonkun koira voikin hypätä lastapäin,ja vahinkoja voi sattua.Voi tulla naarmuja kynsistä kasvoihin,silmiin,ja purrakkin jonkun koira voi.Jos yrittää nakkeineen totuttaa koiraansa vaikka lapsiin, joista koira ei edes pidä.
        Vaikka sinun koirasi ei olisikaan lapsille vaaraksi, jonkun toisen koira voi olla.

        Eli,jos haluat apua koiran koulutuksessa jonkun lapsilta.Kysy aina lupa vanhemmilta.

        Tai parasta, käytä koulutusapuna sukulaistesi lapsia heidän vanhempiensa luvalla.
        Älä kysy lapsia yhteistyöhön, he eivät osaa parastaan ajatella.Eivätkä vaaroja arvioida.Se on heidän vanhempiensa tehtävä.Vieraiden ihmisten lapsia ei pyydetä tekemään yhtään mitään ilman heidän vanhempiensa lupaa.

        Vanhempien lupaa ei tarvita, sellaisten, jotka jättävät lapsensa vieraiden ihmisteen hoitoon päiviksi johonkin parakkiin muka lastentarhatätien hoitoon. Sitten itse menevät töihin, kirjoittelevat suomi24-foorumiin juttuja ja hakevat lapsensa illalla sieltä pois ja sama jatkuu vuodesta toiseen. Sen sijaan sellaiset koiranomistajat, joilla on mahdollisuus näiden lasten kanssa puuhailla jotain hyödyllistä päivisin, ovat arvostettuja. Musta on hyvä idea tuonlainen, että leikitään koirien ja lasten kanssa yhdessä vanhempien ollessa töissä ja kaikilla on hauskaa ja kivaa. Ei kukaan vahingoitu sellaisesta jos koirat ja lapset tekevät yhteistyötä osaavan omistajan kanssa. Aloittaja on sellainen.


      • asdfghjkäåh
        lapsiaeivaaranneta kirjoitti:

        Minä vanhempana haluaisin kyllä olla tietoinen jos lapsukaisiani käytetään koiran koulutusapuna.Joten ole järkevä,ja pyydä apua seuraavalla kerralla lapsilta,joilla on vanhemmat mukanaan. Tai pyydä heidän vanhemmiltaan ainakin lupa.

        Jos joku muukin saa tuosta kuningasidean,ja toimii samoin.Voivat jonkun lapset olla sitten vaarassa.Joku , ja jonkun koira voikin hypätä lastapäin,ja vahinkoja voi sattua.Voi tulla naarmuja kynsistä kasvoihin,silmiin,ja purrakkin jonkun koira voi.Jos yrittää nakkeineen totuttaa koiraansa vaikka lapsiin, joista koira ei edes pidä.
        Vaikka sinun koirasi ei olisikaan lapsille vaaraksi, jonkun toisen koira voi olla.

        Eli,jos haluat apua koiran koulutuksessa jonkun lapsilta.Kysy aina lupa vanhemmilta.

        Tai parasta, käytä koulutusapuna sukulaistesi lapsia heidän vanhempiensa luvalla.
        Älä kysy lapsia yhteistyöhön, he eivät osaa parastaan ajatella.Eivätkä vaaroja arvioida.Se on heidän vanhempiensa tehtävä.Vieraiden ihmisten lapsia ei pyydetä tekemään yhtään mitään ilman heidän vanhempiensa lupaa.

        Älä jossittele. Esim. minä olen ollut koirien kanssa itse 2-vuotiaasta asti ja on ollu todella raavaita isoja koiria, on koirat joskus purreetkin lapsena, eivät nuo, mutta toisten, enkä silti ole koskaan nähnyt tarpeen tehdä asiasta sen isompaa numeroa. Miksi sinä teet? Siis miksi? Vastaa tuohon. Miksi kirjoitat tänne, kun sinulla ei koskaan ole ollut saksanpaimenta etkä koskaan ole kouluttanut yhtäkään palveluskoiraa? Osaatko vastata perustellen? Mikäli et, vaihda foorumia ja totuttele ajatukseen, että joku koira joskus vaistoaa todellakin tämän vihamielisen käytöksesi, jota tänne kirjoittamasi viestitys ilmentää.


    • tiivistynyt-tyhmyys

      Tuo ”puolustusasianajaja” ja aloittaja ovat yksi sama henkilö.Provoa koko paska.

      • myötähäpeääääää

        Haaahaaaa....huomasin ihan saman XD))))))))))))


    • lapsiaetsaavaarantaa

      "Koirani vetää remmissä, hyökkii vastaantulijoiden päälle hyvää tarkoittaen, ihmiset ei tätä tajua, on kiltti eli mistään aggreongelmasta ei ole kyse. Kuinka olette opettaneet koiran olemaan vetämättä remmissä, hyppimättä ihmisten päälle? Meillä ei toimi namut, patukkaleikit, pallot ei mikään. "

      Hyökkii vastaantulijoiden päälle hyvää tarkoittaen....Tuo näkokulma on sinun,joka näet koirasi perseen,et sen päätä.Vastaantulija näkee koirasi kasvot/naaman,ja näkee myös sen hyväntahtoisuuden jos sitä on,Sinä et sitä näe.Omistajasta koira on aina kiltti, silloinkin kun se napaa jotakin kiinni.Ajatellaan että leikilläänhän se.
      Kieroon on kasvanut olet itsekkin,jos hyökkiminen on hyväntahtoista.Sinuna olisin hyvin tarkkana,ettei se muutaman kuukauden pästä turhautuessaan ala käyttää hampaitaan siinä hyökkiessään.Monilla se menee niin.Joten älä päästä hyökkinään,kun muuten se alkaa kohta näykkimään.

      Jos se hyppii ohituksissa,pidä kiinni niin ettei ylety keneenkään,eikä pysty hyppimään edes.Näytä koirallesi mikä on sallittua käytöstä,ja mikä kiellettyä,se on omistajansa sinun tehtäväsi.Komenna, älä lohduttele.Äläkä lähde vääntelemään puheillasi koirasi häiriökäytöstä normaaliksi,tai hyväksyttäväksi,sitähän se ei ole.
      Pidä niin,ettei kenenkään muun tiellä liikkujan turvallisuus vaarannu.Sinä olet vastuussa koirasi tekemisistä,ei ketään muu.

      Lopeta alkuunsa se lapsien vaarantaminen.Jos koira kerran hyppii,ei kirjoituksiesi mukaan tottele yhtään mitään silloin.Niin lapset ovat vaarassa, kun ja jos koirasi hyppää heidän kasvoilleen,tai lapsi kaatuu koiran hypätessä ja lyökin päänsä katuun.Joten lopeta,enne kun olet aiheuttanut jonkun lapsen loukkaantumisen hölmöilyinesi.
      Lapset ovat koiraasi tärkeämpiä,niitä ei vaaranneta koirasi vuoksi,tajua se.

      Sinulla on nuori innokas koira käsissäsi.Jos toimit väärin, saattaa siitä tulla todellakin agressiivinen ja ongelmakoira.Siihen suuntaan se on nyt kasvamassa hyvää vauhtia.Joten, ota sen käytös hallintaan.Ja lopeta lepsuilu.Lepsuilua on se,kun selittelet ettei mikään apuväline auta.Selittelet,että koira on hyväntahtoinen jne.Ketä kiinnostaa onko hyväntahtoinen, jos se kerran hyppii päälle.Silloin se on jo vaaraksi muille.
      Auttaahan ne välineet,jos käytät niitä vaan oikein.Onhan ne auttaneet muitakin.Jo sei sinua,vika on sinussa.Vaikutat luovuttajalta,joka vaihtaa välinettä,kun ei osaa sitä hyödykseen käyttää.Joten älä venkoile täällä vastaan muiden ohjeille,vaan otappa opiksi.Vaikka haukkuisit muiden neuvot niin ne eivät poista sitä tosiasiaa että koirasi on kuriton, ja siksi vaaraksi muille liikkujille.

      • hysteeriselleäidille

        Typerää kommenttia sinulta edelleen. Sinunkaltaisesi juuri saavat aikaa yhteiskunnassamme ongelmia, eivät koiranomistajat. Sinun lastasi tulee joskuks todennäköisimmin joku koira puremaan, sillä asenteesi tekee juuri sen. Hysterisoit turhista asioista, joten ei ole ihmekään, jos jokin koiran sellaisen vaistoaa.


      • 012345678

        Joo. Koira ns. hyökkii ihmisten päälle, minunkin koirani ja aiheesta. Sitten tapahtuu sellaista, että hysteerinen koirapelkoinen ihminen pelästyy vaikka mitään ei ole käynyt tai joistain päällehypityistä tulee ikuisia ystäviä. Noin yksinkertaista. Eli summa summarium; koira hyökkii typerysten päälle, ei fiksujen tavallisten ihmisten. Mulla ollut 5 koiraa isoa ja kaikkien kanssa mennyt just noin. Eli niiden jotka aiheuttavat koirille ja koiran omistajille ikävyyksiä, ei tulisi ollenkaan poistua kotoaan. Jos on pahat ennakkoluulot tai traumat jääny jostain sitten vaan psykiatrille.


      • sosiaalinenperhe
        hysteeriselleäidille kirjoitti:

        Typerää kommenttia sinulta edelleen. Sinunkaltaisesi juuri saavat aikaa yhteiskunnassamme ongelmia, eivät koiranomistajat. Sinun lastasi tulee joskuks todennäköisimmin joku koira puremaan, sillä asenteesi tekee juuri sen. Hysterisoit turhista asioista, joten ei ole ihmekään, jos jokin koiran sellaisen vaistoaa.

        Mun lapseni ovat jo aikuisia, ja heillä molemmilla on jättirotuja.Sakuja ei kumpikaan ottanut,niiden heikon hermorakenteen vuoksi.Sen varmaan oletkin jo huomannut.

        Jos sun koirajotain puree,niin syy on kyllä sinussa,ja kuvitelmissasi,että se olis jonkun muun vika.Syyllinen on aina hihnan päässä ;)

        Sinuna hankkisin apua koiralle,ja itsellesikin.Täälläkin olet niin monessa persoonassa ettäXD


    • löhklökh

      Sitä remmiä tarvitaan 1,5 m myös siihen toiseen käteen koulutustarkoituksessa.

      • nartsailija

        Niin ja jalkoihin parit nartsat vielä lisäksi...mun mielestä kakarat pitäisi köyttää kokonaan jonnekin puihin, jottei ne pääsis kiusaamaan kilttejä koiria...


    • koirapelkoisille

      Muistakaa aina tosiaankin, että koira vaistoaa asioita, eli jos joku vaikka lapsen vanhempi joka pelkää koiria tai joku koiravihainen kulkee koiran ohitse, koira haistaa sen pelon. Ja siitä muodostuvat ne ongelmatilanteet. Aina kun tällaiset ihmiset välttävät tapaamasta koirakkoa, on ongelma vältetty sillä hetkellä ja ongelmien syntyminen näissä kohtaamisissa on poistunut. Jos pelkäätte koiria, olkaa siis hyvä ja kääntykää toiseen suuntaan tai vastakkaiseen suuntaan, mikäli tahdotte välttyä hankaluuksilta, koska koira vaistoaa ja haistaa pelon ja toimii sen mukaisesti.

      • kokemuksestatiedän

        Meillä on suvussa,ja kotona,sekä tuttavapiirissä ollut aina koiria.Paljon,eri kokoja ja rotuja.Sakujakin.Yksikään koira ei ollut mikään luonnon oikku,pelon haistelija,joka sillä verukkeella olsi ihmisiä sitten purrut.Meillä on käynyt ihmisiä,jotka on pelännyt koiria,koirat on siirretty heidän vierailujen ajaksi toiseen tilaankin.Mutta,koirat on aina,olleet kaikille kilettejä.Eivät hyökkiviä, eivätkä uhkaavia.
        Olen käynyt näyttelyissä,kokeissa ja testeissä.Eikä ongelmakoiria ole näkynyt,joten siellä olleet ihmiset ovat valinneet koiransa oikein.Se näkyy koirien käytöksestä.

        Jos jollain on sellainen yhteiskuntaan soveltumaton koira,joka muka pelon vastaantulijoista haistaa, muualtakin kuin omistajansa taholta.Niin sellainen elikko,ja omistajansa eivät ole yhteiskuntaan soveltuvia.Koira ei saa koskaan olla vaaraksi kenellekkän.

        Muita ihmisiä on turha syyllistää siitä,että itse on typeryyttään valinnut itselleen liian haastavan koiran,eikä sitä sitten hallitsekkaan.

        Jos ihminen ajettelee,että hänen koiransa puree koiria pelkäävää ihmistä.Niin sellaisen ihmisen kannattaa luopua koirastaan heti.Tuollaisella asenteella ja ajatusmailmalla se koira varmasti jotain puree,ja joutuu sitten lopetukseen.

        Joten koiran vuoksi,se kannattaa antaa osaavampaan kotiin mahdollisimman nopeasti.Siitä osaava ihminen voi viellä yhteiskuntakelpoisen tehdä, mutta sellainen ihminen,joka hakee syytä muista ihmisistä,ei siinä tule onnistumaan.


      • multinikille
        kokemuksestatiedän kirjoitti:

        Meillä on suvussa,ja kotona,sekä tuttavapiirissä ollut aina koiria.Paljon,eri kokoja ja rotuja.Sakujakin.Yksikään koira ei ollut mikään luonnon oikku,pelon haistelija,joka sillä verukkeella olsi ihmisiä sitten purrut.Meillä on käynyt ihmisiä,jotka on pelännyt koiria,koirat on siirretty heidän vierailujen ajaksi toiseen tilaankin.Mutta,koirat on aina,olleet kaikille kilettejä.Eivät hyökkiviä, eivätkä uhkaavia.
        Olen käynyt näyttelyissä,kokeissa ja testeissä.Eikä ongelmakoiria ole näkynyt,joten siellä olleet ihmiset ovat valinneet koiransa oikein.Se näkyy koirien käytöksestä.

        Jos jollain on sellainen yhteiskuntaan soveltumaton koira,joka muka pelon vastaantulijoista haistaa, muualtakin kuin omistajansa taholta.Niin sellainen elikko,ja omistajansa eivät ole yhteiskuntaan soveltuvia.Koira ei saa koskaan olla vaaraksi kenellekkän.

        Muita ihmisiä on turha syyllistää siitä,että itse on typeryyttään valinnut itselleen liian haastavan koiran,eikä sitä sitten hallitsekkaan.

        Jos ihminen ajettelee,että hänen koiransa puree koiria pelkäävää ihmistä.Niin sellaisen ihmisen kannattaa luopua koirastaan heti.Tuollaisella asenteella ja ajatusmailmalla se koira varmasti jotain puree,ja joutuu sitten lopetukseen.

        Joten koiran vuoksi,se kannattaa antaa osaavampaan kotiin mahdollisimman nopeasti.Siitä osaava ihminen voi viellä yhteiskuntakelpoisen tehdä, mutta sellainen ihminen,joka hakee syytä muista ihmisistä,ei siinä tule onnistumaan.

        Typerä kommentti samalta henkilöltä. Yhtä typerä kuin saman kirjoittajan edellisetkin viestit.


      • siisuskomatontasoopaa
        kokemuksestatiedän kirjoitti:

        Meillä on suvussa,ja kotona,sekä tuttavapiirissä ollut aina koiria.Paljon,eri kokoja ja rotuja.Sakujakin.Yksikään koira ei ollut mikään luonnon oikku,pelon haistelija,joka sillä verukkeella olsi ihmisiä sitten purrut.Meillä on käynyt ihmisiä,jotka on pelännyt koiria,koirat on siirretty heidän vierailujen ajaksi toiseen tilaankin.Mutta,koirat on aina,olleet kaikille kilettejä.Eivät hyökkiviä, eivätkä uhkaavia.
        Olen käynyt näyttelyissä,kokeissa ja testeissä.Eikä ongelmakoiria ole näkynyt,joten siellä olleet ihmiset ovat valinneet koiransa oikein.Se näkyy koirien käytöksestä.

        Jos jollain on sellainen yhteiskuntaan soveltumaton koira,joka muka pelon vastaantulijoista haistaa, muualtakin kuin omistajansa taholta.Niin sellainen elikko,ja omistajansa eivät ole yhteiskuntaan soveltuvia.Koira ei saa koskaan olla vaaraksi kenellekkän.

        Muita ihmisiä on turha syyllistää siitä,että itse on typeryyttään valinnut itselleen liian haastavan koiran,eikä sitä sitten hallitsekkaan.

        Jos ihminen ajettelee,että hänen koiransa puree koiria pelkäävää ihmistä.Niin sellaisen ihmisen kannattaa luopua koirastaan heti.Tuollaisella asenteella ja ajatusmailmalla se koira varmasti jotain puree,ja joutuu sitten lopetukseen.

        Joten koiran vuoksi,se kannattaa antaa osaavampaan kotiin mahdollisimman nopeasti.Siitä osaava ihminen voi viellä yhteiskuntakelpoisen tehdä, mutta sellainen ihminen,joka hakee syytä muista ihmisistä,ei siinä tule onnistumaan.

        Sinulla ei ole kokemusta yhtään mistään, joten poistu vaan täältä. Minulla on. Myös sinunkaltaisistasi ääliöistä.


      • pikkuvinkki
        kokemuksestatiedän kirjoitti:

        Meillä on suvussa,ja kotona,sekä tuttavapiirissä ollut aina koiria.Paljon,eri kokoja ja rotuja.Sakujakin.Yksikään koira ei ollut mikään luonnon oikku,pelon haistelija,joka sillä verukkeella olsi ihmisiä sitten purrut.Meillä on käynyt ihmisiä,jotka on pelännyt koiria,koirat on siirretty heidän vierailujen ajaksi toiseen tilaankin.Mutta,koirat on aina,olleet kaikille kilettejä.Eivät hyökkiviä, eivätkä uhkaavia.
        Olen käynyt näyttelyissä,kokeissa ja testeissä.Eikä ongelmakoiria ole näkynyt,joten siellä olleet ihmiset ovat valinneet koiransa oikein.Se näkyy koirien käytöksestä.

        Jos jollain on sellainen yhteiskuntaan soveltumaton koira,joka muka pelon vastaantulijoista haistaa, muualtakin kuin omistajansa taholta.Niin sellainen elikko,ja omistajansa eivät ole yhteiskuntaan soveltuvia.Koira ei saa koskaan olla vaaraksi kenellekkän.

        Muita ihmisiä on turha syyllistää siitä,että itse on typeryyttään valinnut itselleen liian haastavan koiran,eikä sitä sitten hallitsekkaan.

        Jos ihminen ajettelee,että hänen koiransa puree koiria pelkäävää ihmistä.Niin sellaisen ihmisen kannattaa luopua koirastaan heti.Tuollaisella asenteella ja ajatusmailmalla se koira varmasti jotain puree,ja joutuu sitten lopetukseen.

        Joten koiran vuoksi,se kannattaa antaa osaavampaan kotiin mahdollisimman nopeasti.Siitä osaava ihminen voi viellä yhteiskuntakelpoisen tehdä, mutta sellainen ihminen,joka hakee syytä muista ihmisistä,ei siinä tule onnistumaan.

        Koira haistaa pelon erittäin tarkasti. Hakeudu ihmissuhdekoulutukseen taikka psykiatrille, jotta lastasi ei purtaisi.


      • omistajanvastuulla
        pikkuvinkki kirjoitti:

        Koira haistaa pelon erittäin tarkasti. Hakeudu ihmissuhdekoulutukseen taikka psykiatrille, jotta lastasi ei purtaisi.

        Pelkääviä ihmisiä saalistavat koirat suoraan lopetukseen,enne kun purevat ketään.Omistaja kyllä huomaa luonneongelman koirallaan,ja silloin on aika se viedä.Vihainen koira,joka ei ole omistajan hallinnassa=turha riski.Parasta lopettaa ennen puremista, pureminen voi aiheuttaa o,summat ovat suuretmistajalle tuhansien eurojen laskut.Jos uhrille tulee pysyviä vammoja puremasta.

        Jos vieras koira puree ihmistä tai toista koiraa niin että jälkiä tulee, kannattaa aina tehdä rikosilmoitus,niin viranomaisille menee tieto vaarallisesta koirasta.Ja omistaja saadaan vastuuseen.Omistaja on aina vastuussa koirastaan.

        http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/461388/Kotipihalle jatetty koira puri vierasta omistajalle tuomio


    • minäminäminäminä

      Eikö aloittajaa edes hävetä????
      Itse kirjoittelee tänne useammassa persooonassaan ,puolustelee aloittajaa, ja tulkitsee häntä.Harvinaisen tyhmä viestiketju, jossa aloittajan tekstejä suurin osa.
      Ja toi lasten mukaan otto lupaa kysymättä on kyl syvältä.

    • naapuristaterve

      Eikö typeryytesi ja täällä raivoaminen yhtään hävetä sinua? Tiedätkö mitä? Satun tuntemaan aloittajan aivan henkilökohtaisesti, ja juu, hän on onnistunut lasten kanssa kouluttamaan koiraansa. Aivan vieraiden lasten kanssa. Että jää sinä miettimään sitä, minkälaista sontaa tänne kirjoittelet.

      • sivupersoona00

        Totta helvetissä sinä itsesi tunnet.Mekin jo tunnemme sinut kahtena eri persoonana näiltä palstoilta


    • fjdskalö

      Toi on vahingossa antanut jonkun miehen panna itseään ja sit saanu kakaran, josta se ei jaksais millään huolehtia, siksi raivoaa täällä. Täysin traumatisoitunut tyyppi jolla ei oo koskaan ollu koiria.

    • nimimerkki195

      Koirapuistossa oli lapsia eilen. Myös lasten leikkipaikalla sekä lastentarhan pihalla. Koirapuistosta häipyivät vanhemmat lapsineen, sillä koirapuistot ovat koiria varten. Lasten leikkipaikoilla sekä pihoilla ollaan harjoiteltu nakeilla useita tunteja kerrallaan ja kaikki mennyt hyvin. Aloin opettamaan koiria sekä lasten vanhempia näillä keinoilla alun perin. Kaikki vanhemmat, jotka lietsovat koiravihaa lapsilleen, tulisi saattaa valvovan viranomaisen silmien alle. Koirat ovat yleisesti ottaen todella kilttejä eläimiä, ihmisten parhaita ystäviä tunnetusti, joten lasten vanhempien tulisi oikeasti puuttua tähän koiravihamieliseen asenteeseen, mikä on valloillaan eri puolilla Suomenmaata. Eli aivan rauhallisesti opetetaan lapsia siten, ettei koiraan kosketa, ennen kuin omistaja antaa siihen luvan. Ei juoksennella ympäriinsä jossain asuinalueella, kun on koiria näköpiirissä, vaan kävellään rauhallisesti katua, ylitetään suojatie nätisti, ei mopoilla, ajeta polkupyörällä siten, että ihmiset ovat vaarassa jäädä alle. Tästä lähtee koirienkin mukava käyttäytyminen, niitä ei tarvitse säikytellä, pelotella, härnätä, muuten voi tulla hammasta.

      • nakkiakorakillekko

        Joo, koirapuistot ovat koiria varten. eikä niihin takuulla kukaan KOIRAA OMISTAMATON vanhempi lastansa haluakaan tuoda. Mutta leikkipuistot sekä päiväkotien ja koulujen pihat ovat lapsia varten. Toivottavaa, suotavaa ja kohteliasta olisi että niistä pidettäisiin koirat pois. Mutta kun koiranomistajien juttuja hiukankin seuraa, tulee kyllä huomanneeksi, että kohteliaisuus, toisten ihmisten kunnioittaminen ja kaikenlainen sääntöjen mukaan eläminen eivät kuulu koiranomistajien tapoihin. Kaikkien ihmisten ei ole pakko innostua koirista, ei edes kaikkien lasten. Totuttakaa, koiraihmiset , lemmikkinne lapsiin käyttäen apuna koiraperheissä (poikkeuksetta lauman alimpina jäseninä) kasvavia tuttavienne lapsia, jättäkää vieraat lapset rauhaan nakkipelleilyiltänne. No, provohan tuon on pakko olla, ei edes koirahullu voi olla noin hullu että yrittää väkisin saada kaikki lähitienoon lapset innostumaan nakin syöttämisestä rakille.


      • riuytrnekhg

        Siis sinä et osaa kunnioittaa kuin nakkipullamössöelämässäsi "kasvattamiasi" kakaroitasi, joilla lisäksi on huonot käytöstavat jotka heijastuvat koko ympäristöösi.
        Muuten noista naruilujutuista sen verran et tossa viime viikolla tapahtu yksi onnettomuus, naru on jäänyt lapsen pään ympärille, sellanen kaksoishihna mitä kuonopantoja käytettäessä tarvitaan.


    • otaopiksesi

      Noin. Lasten kanssa koulutus edistyy ja on varmistettu, että lapset ymmärtävät olevan kyseessä iso ja leikkisä koira. Minä ymmärsin saman myös jo vauvana. Tosin jotkut aikuiset eivät sitä vielä aikuisiälläkään tiedosta, josta ylihysterisointia ja siksi koirat purevat lapsia. Omat koirani eivät koskaan ole purreet ketään. Kaikissa puremistapauksissa on kyseessä koirat, jotka ovat traumatisoituneet jo pentuina kenneleissä taikka katukoirina yhdistettynä siihen, ettei omistaja tiedä mitä tekee. Että toivottavasti nyt loppuu jo tältä yksinhuoltajaäidiltä kaikki provokaatio tällä foorumilla. Hae koirapelkoosi oikeasti apua jostain, ennen kuin saat peloteltua lapsesi siten, että tosiaankin joku huonoista olosuhteista peräisin oleva koira lapsia puree.

      • 02765309878

        Huonoissaoloissa olevista koirista kannattaa tehdä ilmoitus eläinsuojeluun.Koirat pääsevät silloin parempiin oloihin.


      • 24092017
        02765309878 kirjoitti:

        Huonoissaoloissa olevista koirista kannattaa tehdä ilmoitus eläinsuojeluun.Koirat pääsevät silloin parempiin oloihin.

        Miksi tehdään ilmoituksia hyvistä olosuhteista olevista koirista? Omistajista, joilla on pitkäaikainen kokemus ja jotka ovat pennusta asti omistaneet koiria ja maksaneet niistä enemmän kuin paljon. Kerro?


      • enymmärrämiekään

        Et siis osaa kertoa, että eläinsuojeluilmoituksia tehtailevat kusipäät haluavat, että koirat joutuvat huonoihin olosuhteisiin. Näin toimivat vailla järjenhäivää olevat eläintenvihaajat. Siis aivan kaikkien tiedossa on, että noita eläinsuojeluilmoituksia, täysin turhia, teettävät mielenhäiriöiset ihmiset, joilla ei koskaan ole ollut yhtäkään eläintä ja siksi niihin suhtaudutaan nykypäivänä jo aika varauksellisesti myös virkavallan taholta.


      • kieromielieinäe
        24092017 kirjoitti:

        Miksi tehdään ilmoituksia hyvistä olosuhteista olevista koirista? Omistajista, joilla on pitkäaikainen kokemus ja jotka ovat pennusta asti omistaneet koiria ja maksaneet niistä enemmän kuin paljon. Kerro?

        Sehän on kaikkien tiedossa,että ihminen joka ei hoida eläimiään hyvin,luulee itse että ne ovat hyvin hoidettuja.Siksi sellaiset ihmiset nostavatkin metelin, kun eivät edes itse tajua,miten heidän lemmikkinsä kärsivät.


      • noinpanoin
        kieromielieinäe kirjoitti:

        Sehän on kaikkien tiedossa,että ihminen joka ei hoida eläimiään hyvin,luulee itse että ne ovat hyvin hoidettuja.Siksi sellaiset ihmiset nostavatkin metelin, kun eivät edes itse tajua,miten heidän lemmikkinsä kärsivät.

        Siis onko sun mielenterveytesi aivan kunnossa?? Nähtävimmin ei ole, joten hakeudu hoitoon mahdollisimman pian. Sulla on jokin vakava ongelma mielenterveydessäsi, joten jotta oikeasti hakeudu avun piiriin mahdollisimman pian. ONKO SINULLA LÄÄKITYS OLEMASSA HARHALUULOIHISI? Sinulla ei ole edes mitään eläimiä ja onneksi ei olekaan. Niin, jos on jokin vakava mielisairaus, silloin eläimiä ei tulisi henkilöllä olla. Sen diagnoosin tekee lääkäri.


      • mielenterveydellinen
        24092017 kirjoitti:

        Miksi tehdään ilmoituksia hyvistä olosuhteista olevista koirista? Omistajista, joilla on pitkäaikainen kokemus ja jotka ovat pennusta asti omistaneet koiria ja maksaneet niistä enemmän kuin paljon. Kerro?

        Siksi kun mielisairauksista kärsivät, esim. bibot taikka skitsofreenikot vihaavat kaikkia sekä kaikkea kun ovat mielisairaaloihin joutuneet eivätkä itsellään ole mahdollisuutta pitää eläintä. Siksi. Mielisairaudet ovat periytyviä. Muttei niistä tulisi syyttää täysin ulkopuolisia ihmisiä. Eikä varsinkaan viattomia eläimiä. Tai pelätä eläimiä siksi, jos itse on mieleltään sairas.


      • harhaistaon
        noinpanoin kirjoitti:

        Siis onko sun mielenterveytesi aivan kunnossa?? Nähtävimmin ei ole, joten hakeudu hoitoon mahdollisimman pian. Sulla on jokin vakava ongelma mielenterveydessäsi, joten jotta oikeasti hakeudu avun piiriin mahdollisimman pian. ONKO SINULLA LÄÄKITYS OLEMASSA HARHALUULOIHISI? Sinulla ei ole edes mitään eläimiä ja onneksi ei olekaan. Niin, jos on jokin vakava mielisairaus, silloin eläimiä ei tulisi henkilöllä olla. Sen diagnoosin tekee lääkäri.

        Hyvin sä vedät XD


    • kennelmatti

      Kannattaa jokaisen muistaa, että omistaja on aina vastuussa koirastaan, ja korvausvelvollinen. Silloin ei selittelyt auta.
      Koira ei saa purra ketään koskaan,eikä missään tilanteessa .

      https://article.wn.com/view/2013/09/11/Koira_puri_lasta_omistaja_13000_euron_korvauksiin/

      Voihan olla,ettei saksanpaimen koira enää jaksa keskittyä.Ja siksi on vaikea saada sitä lopettamaan hyökkäilyä ja pomppimista.

      https://www.studio55.fi/vapaalla/article/professori-saksanpaimenkoira-ei-sovellu-enaa-luonteeltaan-virkakoiraksi/135320

      • joohhhhohhhh

        Miksi sinä kirjoitat saksanpaimenkoirafoorumille ikävyyksiä koirista? Miksi? Kun juuri tässäkin tapauksessa on todella ammattitaitoinen koiran ohjaaja liikkeellä. Ehkä jotkut poliisit eivät sovellu työskentelemään koirien kanssa ollenkaan eikä joillain ihmisillä pitäisi olla lapsia ollenkaan kun niitä ei osata hoitaa oikein. KUKA ON VÄITTÄNYT NYT JOTAIN, ETTÄ TÄSSÄ KETJUSSA OLISI PUHUTTU JOSTAIN KOIRAN AGGRESSIOISTA KUN ALOITTAJAN KOIRA ON TODELLA KILTTI JA TOSI HYVISSÄ KÄSISSÄ. MIKÄ SUN ÄO? Etkö typerys ymmärrä, että jotkut ihmiset ovat niin tyhmiä, että tekevät lapsia, eivätkä osaa niistä huolehtia ollenkaan ja samoin voi käydä koirien kanssa. Luitko oikeasti tämän viestiketjun jokaisen asiallisen viestin, vaiko sorruitko poimimaan vaan ne väärintulkinnalliset vittuilut?

        Ja turha linkitellä mitään provopaskaa, ketään ei kiinnosta, paitsi typeryksiä, joilla ei ole edes koiria eikä lapsia.


      • jalisäinfoa

        Kasvattaja vastaa jalostusmateriaalistaan. Ja poliisi koiramateriaalistaan. Ei asiantunteva pitkänlinjan koiranostaja/omistaja. Ja aivan sama itseasiassa jos joku koira puree lapsia, sen verran vittumaiseksi ovat koirapelkoiset koiranvihaajavanhemmat viime vuosina ryhtyneet, joiden lapset ovat sosiaalitapauksia. Vielä sivukommenttia, ettei minunkaan koirani ole koskaan ketään vahingoittanut eikä purrut, vaikka saksanpaimen onkin. Onko sulla muuta tekemistä kun panna lapsia maailmaan, joita et osaa edes hoitaa? Ja aikaa provota täällä?


      • sdfghjk

        hgoi3u 2eo4t voppppp2¨06 vuto4 6i 023 ïvt9 24

        tossa vastaus. sulle. voi voi vaan. kuka on sanonut täällä tässä ketjussa et joku koira on jotain purrut, häh?


    • tuostalisääfaktaa

      Nakkeilu jatkuu ja sillä on saavutettu jo parissa viikossa todella paljon. Koira ei enää hypi ketään ihmistä kadulla nähdessään ja lapsilla on ollut kivaa saadessaan osallistua koiran kouluttamiseen. Lapset ovat noin 7-vuotiaita, nuoremmatkin eli jopa 4-v ikäiset ovat onnistuneet kouluttamaan koiraa. Eikä mitään vanhempien lupia ole tarvittu. Joo ja toi pelastuslaitos juttu koskee juuri koiraa, joka on tehnyt hyvää ihmisten keskuudessa ja sen omistajaa myös. Nostetaan hattua tuolle koirakolle. Ja kaikki kuonopannat ja kaksoistaluttimet pois myynnistä eläintarvikeliikkeistä.

      Sitten; sellaiset ihmiset, jotka inhoavat eläimiä ja opettavat lapsensakin inhoamaan tai pelkäämään eläimiä ja luontoa, tulisi kastroida, tai deletoida jotenkin pois koko yhteiskunnastamme, sillä eläimet ja luonto ovat parantavia kaikissa sairauksissakin ja aivan tieteellisesti tutkittu tosiasia.

      • hyväkäytöskunniaan

        Oon ihan samaa mieltä siitä että jotkut ihmiset ei osaaa käyttäytyä.Täälläkin monessa viestissä huokuu pelkkä viha, uhataan, ja haukutaan toisia kirjoittajia tyhmiksi, koiravihaajiksi,kusipäiksi ja vaikka mitä karmeuksia.

        Sellaista käytöstäkö teille on koton opettu?

        Tiedän,että muita haukkuvalla ja herjaavalla ihmisellä on yleensä itsellään jotain ongelmia.Ja he purkavat kirjoituksissa omaa pahaa oloaan muita .
        Mutta kyllä jonkinlaisia käytöstapoja voisi aikuisilta ihmisiltä silti odottaa.

        On täällä ihan asiallisiakin kirjoituksia, joissa ei haukuta muita kirjoittajia.
        Ottakaapa muut heistä mallia ;)


      • sakullinen

        Samaa mieltä. Palautin tänään yhdet "reaktiovaljaat", koska osoittautuivat hengenvaaralliseksi isokokoisella koiralla, joka on erittäin nopea liikkeisään. Myös pari kuonopantaa on palautettu, olivat vaan kokeilussa. Eli eivät sovi palveluskoirarotuisille aktiivisille koirille ollenkaan. Maahantuojalle meni palautetta. Sit haastattelin erästä eläinlääkäriä joka on erittäin pätevä näistä koulutusvälineistä, ei todellakaan suositellut. Se tämän foorumin provoviesteistä. Tavallinen nahkainen kaulapanta ja normaali remmi niin hyvä tulee.


    • faktaa3

      Saksanpaimenkoiran on yksi rakastetuimmista koiraroduista, alun perin jalostettu ihmistä palvelemaan. Rotua on käytetty poliisikoirana vuosikymmeniä ja se on tunnettu uskollisuudestaan, viisaudestaan sekä älykkyydestään ihmiskunnan palvelijana.

      • sakurotikkamix

        Ota koira oikeasti hallintaasi,estä hyökkiminen ja vetäminen.Ja kehu kun rauhoittuu,ja ohittaa hienosti.Vaatii toistoja, palkkaamista,ja estelemistä.Mutta oppivat kyllä mitä siltä halutaan, kun ohjaaja ei vaan yhtään anna periksi.
        Hyvin yleinen ongelma sakuilla,että vetävät,eivätkä ole helposti täysin hallinnassa.


      • ghdiaslkähgfg
        sakurotikkamix kirjoitti:

        Ota koira oikeasti hallintaasi,estä hyökkiminen ja vetäminen.Ja kehu kun rauhoittuu,ja ohittaa hienosti.Vaatii toistoja, palkkaamista,ja estelemistä.Mutta oppivat kyllä mitä siltä halutaan, kun ohjaaja ei vaan yhtään anna periksi.
        Hyvin yleinen ongelma sakuilla,että vetävät,eivätkä ole helposti täysin hallinnassa.

        Siis ei edelleenkään voi olla totta, ettei ihminen ymmärrä lukemaansa. Etkö todellakaan lukenut tota että aloittajalla on pitkäaikainen kokemus. Kyllä on todella helposti ollut aina hallinnassa ,toisin kuin kakarasi.


    • kentilleveisin
    • aloittaja_

      On oltu koulutuksissa edellisten koirien kanssa, kaikissa mahdollisissa, saatu tokoista palkintoja, saksanpaimenkoirien erikoiskokeen tottisosiosta myös. Haltin kuonopantaa kokeiltu ja koira sai sen hetkessä tassulla pois kuonosta. Eivät nuo kuonopannat ole eläinlääkärienkään mielestä välttämättä toimivia, riippuu aivan koirasta, vaikka omistaja olisi kokenut ja osaava noita välineitä käyttämään. Olen käynyt HPHn koulutuksissa, Saksanpaimenkoiraliiton koulutuksissa, Palveluskoiraliiton koulutuksissa aiempien koirieni kanssa. Tämä on hieman erilainen tapaus, vaikka edellisissäkin koirissa oli suuria eroja luonteiden osalta. Tämä on erittäin leikkisä ja kiltti, kuten edellinenkin, mutta yli-innokas, siksi etenen tämän kanssa maltillisesti, koira kyllä tietää, mitä ei tarkoittaa ja mitä loppu leikittäessä tarkoittaa ja tällä hetkellä opetellaan rentoutumista kotioloissa ensin sisällä, ettei tarvitse koko ajan tehdä jotain vaan välillä voi levätä, tuolla ulkona on meidän asuinalueella tosi paljon koiria ja paljon myös hajuja, jotka kiinnostavat enemmän kuin mitkään namut ja korvat ovat hormonitoiminnasta johtuen nähtävimmin häviksissä, aiempien kanssa olen kyllä onnistunut koulutuksellisesti erittäin hyvin, että kyllä tämänkin kanssa vielä edetään ja pääasia on, että koira pysyy hyväluonteisena eikä tapahdu mitään sitä traumatisoivaa edelleenkään. Ollaan myös paljon mökillä, jossa se saa temmeltää ja sielläkin harjoitellaan asioita pikkuhiljaa rauhallisemmassa ympäristössä, josta olisi sitten tarkoitus siirtää ne opitut asiat vilkkaampiin ympäristöihin pikkuhiljaa. Mutta kiitos kaikille asiallisista vinkeistä.

    • samaajankutusta

      Nyt tuota vetoasiaa on jauhettu kilometri tolkulla.Eiköhän se jo riitä.

      • kiitosneuvoista

        Mutta hyviä neuvoja tuolla oli, olen kokeillut niitä itse,kiitos neuvojille niistä ;)
        Mitkään neuvot ei aloittajalle näköjään sitten , olekkaan kelvanneet, vaikka toiset niitä auliisti ovat laittaneet .Lisäksi "joku" alittajan tunteva/aloittaja, haukkui muut ihan hyviäkin neuvoja tarjonneet , ja jopa heidän lapsensakin.Se kertoo kyllä kirjoittajasta paljon.
        Kirjoituksista näkyy selkeästi ihmisten oma pahaolo, jota sitten yritetään hälventää muita haukkumalla.Voi sentään....


    • hdkshfg

      No kylläpä oli taas idiootit vastaukset tälle päivälle. Eikös aloittaja juuri tuossa vähän ylempänä kertonut, että on kokeillut noita keinoja ja kiitti vielä vinkeista kuitenkin. Ihan asiallinen viesti. Miksi pitää purkaa pahaa oloaan muihin? Lisäksi aloittaja ei ole täällä haukkunut ketään.

      • seonloppunyt

        Mitä v....a koko asia sinulle kuuluu? Häivy!!!!


      • hyshiljaajo

        Jätä jo muut rauhaan,lopeta vainoaminen.Sinä tulit tänne uhoamaan, haukkumaan muita, ja pilasit muuten hyvän keskustelun.Tästä keskustelusta saat jatkossa muutkin hyviä neuvoja, paitsi,nuo sinun asiattomat väli kommettisi, jotka pilasivat ilmapiirin.Harmi,ettei niitä saa enää pois....


    • aloittaja_

      Aloittajana vielä jatkan tähän ketjuun, että kyselin kuinka muut ovat toimineet koiriensa kanssa ja sain vastauksia. Sitten kerroin taustastani, en missään mielessä ole vähätellyt kenenkään asiallisesti vastanneen kokemuksia. Kaikki koirat ovat kuitenkin erilaisia, siksi lähdin kyselemään, minulla on ollut tosi vaativa saksanpaimenkoira, mutta se oli aivan eri tavalla vaativa, sitten oli todella hyvähermoinen ja rauhallinen, viisas ja oppivainen saku, muitakin rotuja on ollut. Jokaisen koiran koulutus on yksilöllistä, ja tosiaankin kaikkia koulutusmetodeja voi yhdistellä, kuten tuolla joku taisi mainitakin, hormonitoimintakin koiralla eri ikäkausina vaikuttaa. Summa summarum; etenen rauhallisesti ja se oikein metodi tai eri metodien yhdistelmät kyllä löytyvät varmasti, mutta jos yli-innokkaan nuoren koiran kanssa edetään vähäkin väärin taikka liian nopeasti, voidaan sillä saada aikaan juuri noita pysyviä käyttäytymisongelmia. Kyllä koirallakin saa olla lapsuus, josta riemuita, vaikkei se tarkoitakaan sitä, että miten vain saisi käyttäytyä. Toivon, ettei tähän ketjuun kirjoitettaisi epäasiallisuuksia, koska lähdin liikkeelle hyvin aikein.

      • hyvästikaheli

        Tee ihan mitä halut, mutta lopeta se saman asian jauhaminen tai lopettakaa, sinä ja sivupersoonasi.


    • hfkjdslaöshfkldö

      Onpa kateellista porukkaa täällä nää idiootit. Siis täysi sekoja. Kyllä tää foorumi on just sitä varten et tänne saa kirjottaa asiaa, ei ymmärrä ei miten joku voi olla noin sairas mieleltään et jos joku kirjottaa asiaa tulee rääkymistä räkänokilta.

      • kotkotkot00

        Suu kiinni kirjainhirviö, nyt sukelletaan.


      • pelkkäävihaakiukkua

        Ei kyllä kirjoituksistas päätellen sullakaan asiat kyllä hyvinoo.Lueppa kirjoitukses,ja mieti mielentilaa, jossa ne on kirjoitettu.Jokaisen on helppo erottaa sinun kirjoituksesi muista, miksiköhän...
        Tasapainoista tervettä ihmistä, en osaa kuvitella noiden kirjoitusten kirjoittajaksi, valitettavasti,niin se vaan on.


      • kotkotkot00

        Valittele vapaasti.


    • modenvaihto

      Onkohan toi mode, joka haukkuu täällä muita, pitää ottaa asiasta selvää.

      • outogshtehakhj

        Ei tietoa, luin ketjun vasta nyt läpi.Mutta kyllä erikoisinta tässä keskustelussa on, että joku aloittajan naapuri(luultavammin se hänen sivupersoonansa)tulee kirjoittamaan heti toisten kirjoitusten perään.Haukkuu,ja herjaa tuntemattomia ihmisiä,täysin syyttä.Muiden kirjoitukset asiallisia,mutta tuon,jonka yhden jotain aivan muuta.En ole muissa koira keskusteluissa humnnut vastaavaa.Ei itse edes taijua, miten naurettavaa ja säälittävää sepustusta.Ihan tunnen myötähäpeää, kun ei itse ymmärrä hävetä-_-


    • jauhakaamuuallapaskaa

      Viesti ei liity aiheeseen eli saksanpaimenkoiriin mitenkään, kuten eivät nuo edellisten paskanjauhajien viestitkään

    • vinkitkokeilussajo

      Löysin täältä hyviä vinkkejä, kiitos niiden laittajille .

      • skkkk

        Samoin minä, kiitos.


    • aloittaja_

      Nyt on kuljeskeltu tänään ilman vedonestovaljaita- tai kuonopantoja parit kilometrit, keksin keinon, johon ei tarvita vaarallisia naruja taikka ketjujen lukituksia. On olemassa pari eri lukkotyyppiä, joissa kummassakin on omat riskinsä käytettäessä niitä kuonopannoissa esimerkiksi. Eli ne tyypillisimmät. Niistä voi olla vaaraa koiralle taikka muille ihmisille. Eläintarvikeliite oli samaa mieltä. Ja tämä viikko sitten sattunut onnettomuus johtui juuri näistä lukoista. Remmien lukituksissa on aiemminkin jo vuosia sitten havaittu niitä tutkittaessa puutteellisuuksia, ne voiva hajota milloin vain taikka jäädä jumiin siten, että koira satuttaa itsensä taikka sitten joku muu vahingoittuu niiden toimimattomuuden johdosta. Eli edelleen suosittelen tavallista nahkaista kaulainta taikka tavallisia valjaita yhdistettynä normaaliin taluttimeen taikka koulutustaluttimeen, joka on hieman pidempi. Olkaa hyvä ohjeistuksista.;)

    • koiratöihin

      En jaksanut kaikkia vastauksia lukea, ehkä joku tällaista jo ehdottikin, mutta oletko kokeillut koiralle kantolaukkua selkään? Joku oli tällaista kokeillut ja hyväksi todennut. En tiedä mitä koira siitä ajattelee, mutta oli kuulemma ylpeänä sitä kantanut ja kaiken muun unohtanut.
      Itse käytin tätä pysähdys ja odotus että löysää hihnaa ja katsoo silmiin. Se toimi meillä.

      • ghgdfg

        Voisiko sinne laittaa vaikka kiviä? Otitko sitten heti laukun pois, kun pysähtyi?:) Tätä kyllä ei saisi kokeilla millään erityisen herkkärakenteisella koiralla. Sitten tuossa voi tulla sellainen ongelma vastaan, että nivelet rasittuvat, jos on liian paljon painoa selässä, aivan samoin, kuin ihmisilläkin. Miksi koiran tulisi katsoa ihmistä silmiin, silmiinkatsominen on uhkaava ele, vähän ristiriitaista. Kuka sinua noin on ohjeistanut? Ja mitä ylipäätään teitte, et ole vielä kertonut.


      • juoksutusrentouttaa

        Nuorelle koiralle laitetaan reppu jotta saataisiin se väsymään lyhyemmällä lenkillä.Painoreppu, ei ole hyväksi nivelille, joten koiralle parempi,se pitempi lenkki ilman painoreppua.Painoreppu rasittaa selkää, ja jalokojen niveliä, joten ei sovellu mielestäni hyvin koiralle.Sama kun joskus oli tapana käyttää nilkkapainoja, kunnes tajuttiin,ettei nilkoille painot oo hyväksi.

        Olen nähnyt,miten koira kulkee painot repussa, selkä notkolla,ja jalat täristen askeltaa.Ei näytä hyvältä, vaikka omistajan voi olla helpompi taluttaa silloin koiraa, kun koira joutuu keskittymään pystyssäpysymiseen,ja eteenpäinkulkemiseen.En suosittele, ei näyttänyt hyvältä idealta, en tosin kommentoinut sitä.Koska ihan vieras koirakko oli.

        Jos haluaa koiralle kuntoa, mielummin sitten juosten, pyörällä tai hiihtäen.Juokseminen on ehkä kaikista parasta, voi mennä peltoteille, metsäpoluille ja saa kivasti itsekkin kuntoa.Kun koira osaa mennä hienosti rinnalla maastossa, voi alkaa juoksuttaa myös kylillä ja pyöräteillä.Kun koiran kanssa juoksee, tulee samalla koulutettua vierellä kulkemista, joillakin on tapa juoksuttaa edessään.Mutta itse koen sen hankalaksi,jos on paljon muita liikkujia, kun ei vastaantulijoita ole päästän eteenkin juoksemaan.Koira oikeasti nauttii juoksemisesta, ja hallintakin paranee, kun samalla tulee ohjattua oikeaan käytökseen ja vauhtiin.Hiihdossa on hyvä olla vetovaljaat,ja jonkinlainen apuhihna pannassa, jotta saa pysäytettyä, jos riistaa, tai muita yllätyksiä tulee.Alkuun kannattaa tietysti kävellä ne kohdat joissa on ohitettavia, ja juosta vasta kun se on turvallista.Nopeasti koira kuitenkin siihenkin tottuu, ja juoksemisen voi aloittaa jo sitten ihan ohitettavan kohdalla, ja hetkenpäästä voi hiljalleen kokeilla ohijuoksutusta.Kehuja kannattaa antaa,ja herkkujakin ottaa matkaan mukaan.Mikäs sen kivempaa, kun juoksennella yhdessä koiran kanssa.Koiralle voi jutella, ohituksissa, ja kun aloittaa juoksun,niin se oppii samalla ymmärtämään että missä mennään,ja mitä seuraavaksi.Aloitus tietysti oman koiran taitojen ja hallinnan mukaan, pikkuhiljaa, eikä liian kovia vaihteja,ettei lähde hallinnasta.Kun juoksee edes välillä sadan metrin pätkiä lenkistä, se on koiralle mielekkäämpää, kannattaa edes kokeilla ;)


      • piikkimattokinrentouttaa

        Kaikki ei pysty juoksemaan eikä koiraa saa juoksemalla edes väsytettyä. Paljon hyödyllisempää on tehdä nenänkäyttöharjoitteita. Eivätkä kaikki koirat sovellu pyöräilyteltäviksi. Edelliseni kanssa tosin pyöräilin pitkiäkin matkoja, oikein nätisti kulki rinnalla. Jos on yliterävästä koirasta kyse joka lähtee kaiken liikkuvan perään on suorastaan typerää ehdottaa edes pyöräilyä, joka voi koitua hengenvaaralliseksi sekä omistajalle että koiralle. Muuten viestisi oli asiallinen. Täytyy muistaa se, että meitä ihmisiä on erilaisia, minäkin olen harrastanut nuorempana juoksua, sellaisia 10 km lenkkejä, mutta joskus voi tulla tilanne, ettei voi juoksennella enää, vaikka muuta urheilua voisikin harrastella.


    • aloittaja_

      Hyvä idea, kiitos vinkistä. Tuotahan voisi myös kokeilla. Siellä voisi olla jotain mukavaa sitten sisällä. Tällä koiralla on terverakenteinen selkä, joten ei tarvitse pelätä, että selkä siitä kärsisi, jos kantaa jotain vaikka omia ruokiaan tai lelujaan siinä. Sitten voisi kokeilla myös jotain dymmya, jossa on vaikka namuja sisällä, sitä voisi kantaa niin että muu ympäristö unohtuu.

    • aloittaja_

      Tänään huomasin lenkillä, että koira selvästi on alkanut ymmärtää, että minä olen se, joka määrää. Tämä kuuluu tähän dominaatiovaiheeseen koiran iän ollessa noin puolitoista vuotta. Meillä ei ole saavutettu edes sitä ikää vielä yli kuukauteen. Koimme lenkillä erilaisia haasteita toistamiseen; näköpiiriin ilmestyi erilaisia koiria omistajineen kävelylenkeillä, rullalautailija, joka hurjaa vauhtia tuli jalkakäytävällä meitä kohti, vanhemman lapsineen, pyöräilijän jalkakäytävällä sekä autoilijan kadulla, joka ajoi selvästi ylinopeutta niin, että renkaat valoista lähdettäessä vinkuivat.

      Koirakoiden ilmestyessä näköpiiriin ja koirani havaitessa ne, sekunnissa tuli jotain kiinnostavampaa minulta, koiran ohjaajalta ja koira ei enää kiinnittänyt koirakkoon huomiota.

      Rullalautailijalle näytin merkkiä, että pysähtyisi ja ilmoitin olevani kouluttamassa koiraani, hän otti rullalaudan käteensä ja käveli ohitse, jolloin koirani ei kiinnittänyt enää mitään huomiota häneen.

      Vanhemman ja lasten ohitustilanne meni hyvin, kehuin koiraa rauhallisella äänellä aivan kuin ketään ei olisi näköpiirissä ja käveltiin vain ohitse.

      Pyöräilijä jalkakäytävällä pysähtyi, koska kävelin koiran kanssa keskellä jalkakäytävää ja alkoi taluttaa pyöräänsä ohittaessaan meitä.

      Autoilija saanee jossain vaiheessa nopeussakot, sillä otin rekisterinumeron ylös.
      Kyllä on aivan ympäristötekijöistä kiinni, kuinka saksanpaimenet reagoivat ympäristöönsä, eli jos tapahtuu jotain laitonta taikka joku ei noudata yleisiä sääntöjä yhteiskunnassamme, saksanpaimenkoira siihen reagoi.

      Edistystä siis on aivan parin päivän sisällä tapahtunut harppausmaisesti, ei ole tarvittu kuonopantaa eikä reaktiovaljaita. Homma etenee.:)

      • dominadominadom

        Eli ympäristö on alkanut huomata, että sinä saksanpaimenkoirinesi dominoit kaikkeamuuta liikennettä . No, tyypillistä narsismia koiranomistajalta.


      • fdwsjdf

        Kyllä. Pidän yleisestä turvallisuudesta kiinni, sekä puutun ihmisten sekopäisiin tapoihin rikkoa pyöräillessään lakia. Taikka silloin myös puutun, jos näen etteivät vanhemmat ole osanneet opettaa lapsilleen käyttäytymistapoja, kuinka yleisesti toisia ihmisiä kohtaan tulisi toimia tai kuinka jalkakäytävillä tai pyöräteillä käyttäydytään. On kohteliasta antaa tilaa ihmisille, jotka sitä tarvitsevat, esim. koirankouluttajille, vammaisille, sokeille eikä suuna päänä hyppiä ja juosta kuin päättömät kanat ympäriinsä. Miten on mahdollista etteivät vanhemmat puutu voi nimittäin käydä lapselle joskus huonosti.


      • personanongrata0
        dominadominadom kirjoitti:

        Eli ympäristö on alkanut huomata, että sinä saksanpaimenkoirinesi dominoit kaikkeamuuta liikennettä . No, tyypillistä narsismia koiranomistajalta.

        Ei tuo edes omista koiraa.Haluaa reppana huomiota täältä, kun ei sitä muualta saa.


    • skkkk

      Myös keltaisesta nauhasta esim. koiran pannassa, tietää että koira on koulutuksessa, ohita kauempaa.

      • aloittaja_

        Onko tuosta jotain virallista ohjeistusta ihmisille taikka ylipäätään ollenkaan olemassa vai teenkö sellaisen tänne lähiympäristömme kaikkien taloyhtiöiden isännöitsijöille rappukäytäviin jaettaviksi? Tällä hetkellä toimin käsimerkein. Ja myös solidaarisesti toisia kunnioittaen vaihdan välillä suuntaa sekä kadun puolta. Mutta kyllä ihmisten pitää osata noudattaa aivan yksinkertaisia sääntöjä esim. pyöräiltäessä, rullaluisteltaessa, vanhempien osata ohjata lapsiaan eri tilanteissa, ei täällä eletä kuin heinäpellossa, vaikka oltaisiin mistä kotoisin. Itse kunnioitan kaikenlaisia ihmisiä sekä kaiken ikäisiä ihmisiä, mutten salli epäoikeudenmukaista enkä epätasa-arvoista käytöstä keneltäkään.


      • skkkk

        Keltaisen nauhan merkitys tunnetaan hyvin koirapiireissä, muille taitaa olla vielä aika tuntematon.


      • kerronytvaan

        Eikö siitä tulisi infota juuri sitä väestönosaa, joka ei tunne koiramaailmaa ollenkaan tai tuntee vain osan siitä? Miksei siitä ole jaettu infoa noin yleisesti? Löysit hyviä vinkkejä kirjoituksista, mutta et sitten itse suostu kertomaan omista vinkeistäsi.


      • skkkk
        kerronytvaan kirjoitti:

        Eikö siitä tulisi infota juuri sitä väestönosaa, joka ei tunne koiramaailmaa ollenkaan tai tuntee vain osan siitä? Miksei siitä ole jaettu infoa noin yleisesti? Löysit hyviä vinkkejä kirjoituksista, mutta et sitten itse suostu kertomaan omista vinkeistäsi.

        Kommunikointi loppui tähän.Hae itse Googlesta mitä koiran keltaisella nauhalla tarkoitetaan.


    • siisoikeastihoitoon

      Mitä vittua saksanpaimenkoirakeskusteluihin kuuluu jokin endometrioosinauha? Oletko aivan järjissäsi, kun tollasta vastausta sulta tulee tänne sakufoorumiin? "Keltaisesta nauhasta esim. koiran pannassa tietää, että koira on koulutuksessa" mitä vittua oikein sönkötät?

      • omistajahuolehtiieinauha

        Sitähän minäkin.Jos koiran tuo ihmisten ilmoille, sen on siellä osattava käyttäytyä, siitä vastaa omistaja.Kenenkään vieraan ei tarvii nauhoja kattella,ja koiria sen mukaan varoa.Omistaja kuljettaa koiraansa niin,ja sellaisis paikois,ettei se oo muille häiriöksi.Jos koira on hankala, niin sitten apuvälineitä, ja otetaan se koira hallintaan, ennekun viedään ihmisten sekaan.
        Mulla on ollut haastaviakin koiria, mutta ei ole nauhoitettu yhtäkään.Ihan olen itse huolehtinut,etten vie heti liian ruuhkaiseen paikkaan,ja itse väistellyt koiran kanssa pyörät, ja muut,ei muiden asia ole väistellä mun koiraani.Itse huolehdin koirastani niin,ettei se muita koskaan häiritse.
        Toivottavasti kukaan ei ole niin hölmö, että tuo keltaisella nauhalla varustetun epävarman/agressiivisen/aran koiran ihmisten keskuuteen,ja luottaa että muut hänen koiraansa väistelee,ja varoo.Oikeesti haloottaaa.....omistajan on huolehdittava koirastaa, nauhat voi laittaa jos haluaa,mut ei ne velvoita muita yhtään mihinkään.Tietysti aina kysytään, et saako vierasta koiraa tuoda luo, ja sen voi kieltää, jos oma ei niitä siedä.


      • kaikkienkaverilenkilläki

        Minä pidän koiran aina niin, ettei muille oon haittaa.Kävelytän ihmisjoukossakin vierellä, ja koira seuraa, eikä häiritte muita.On pennusta asti kuljetettu,ja sosiaalinen,tykkää et ihmiset silittelis.Et näin meil.


      • rtp1
        kaikkienkaverilenkilläki kirjoitti:

        Minä pidän koiran aina niin, ettei muille oon haittaa.Kävelytän ihmisjoukossakin vierellä, ja koira seuraa, eikä häiritte muita.On pennusta asti kuljetettu,ja sosiaalinen,tykkää et ihmiset silittelis.Et näin meil.

        Sillä keltaisella nauhalla on monta merkitystä, ei ainostaan koulutuksessa oleva koira.Eikä sitä tarvitse käyttää.Täällä vaan tuotiin esiin eräs mahdollisuus koiran kanssa kulkemiseen, se on tarkoitettu koiran parhaaksi, ei omistajan.Täällä kyllä jotkut omistajat tarvitsisivat tuollaisen nauhan, ovat vaarallisia muille tiellä liikkujille.Kannattaa lukea nauhan tarkoitus, ennen kun alkaa esittämään tuomioitaan.


      • koirastaanhuoltapitävä
        rtp1 kirjoitti:

        Sillä keltaisella nauhalla on monta merkitystä, ei ainostaan koulutuksessa oleva koira.Eikä sitä tarvitse käyttää.Täällä vaan tuotiin esiin eräs mahdollisuus koiran kanssa kulkemiseen, se on tarkoitettu koiran parhaaksi, ei omistajan.Täällä kyllä jotkut omistajat tarvitsisivat tuollaisen nauhan, ovat vaarallisia muille tiellä liikkujille.Kannattaa lukea nauhan tarkoitus, ennen kun alkaa esittämään tuomioitaan.

        Olen sama mieltä, että kannattaisi ensin perehtyä asiaan, josta kommenttejaan antaa.Kukaan nauhasta kommentin antanut ei edes tiedä ko. keltaisesta nauhasta yhtään mitään.Esim. minä käytin koirallani keltaista nauhaa koiran sterilisaation jälkeen, fiksut koiran ulkoilluttajat tiesivät hiukan varoa meidän kohdalla.Tottakai omistajat voivat keskustella keskenään, kuten ennenkin, mutta osaavat tarkkailla koirien käytöstä.


      • fghjkhjghjhlg
        rtp1 kirjoitti:

        Sillä keltaisella nauhalla on monta merkitystä, ei ainostaan koulutuksessa oleva koira.Eikä sitä tarvitse käyttää.Täällä vaan tuotiin esiin eräs mahdollisuus koiran kanssa kulkemiseen, se on tarkoitettu koiran parhaaksi, ei omistajan.Täällä kyllä jotkut omistajat tarvitsisivat tuollaisen nauhan, ovat vaarallisia muille tiellä liikkujille.Kannattaa lukea nauhan tarkoitus, ennen kun alkaa esittämään tuomioitaan.

        Ai että rullalaudalla ja pyörällä saa jalkakäytävällä ajella ihmisten päälle? Haloo vaan. Kyllä koiranulkoiluttajilla on oikeus kävellä koiransa kanssa jalkakäytävällä ilman vaaraa et joku ajaa päälle. Rikos on ajaaa esim. fillarilla jalkakäytävää täysillä.


      • rtp1
        fghjkhjghjhlg kirjoitti:

        Ai että rullalaudalla ja pyörällä saa jalkakäytävällä ajella ihmisten päälle? Haloo vaan. Kyllä koiranulkoiluttajilla on oikeus kävellä koiransa kanssa jalkakäytävällä ilman vaaraa et joku ajaa päälle. Rikos on ajaaa esim. fillarilla jalkakäytävää täysillä.

        Noin ei kirjoittanut rtp1


    • fdshgf

      Tossahan sanottiin et googleta ja sieltä löytyi se asia mistä sitten tuli pari viestiä. Eikä edes suostuttu kertomaan asiasta lisää. Et revi siitä.

      • punainenviiva

        Et siis osaa hakea tietoa googlesta.Kyllä minä löysin ko.asian ja tietoa enemmän kun pari riviä.


    • mustavyö

      MItä vittua auot täällä päätäsi jostain keltaisesta nauhasta ja sitten vielä alat syyllistää jotain henkilö jostain typerästä googletusjutusta, voi heh vaan.

    • hghghffd

      Eli endometrioosipotilaalta on leikattu kohtu pois ja siksi itkee täällä syytellen muita. Hormonikoravaushoito ei välttämättä auta vaan saa ihmisen psykoosin partaalle jota sit puretaan täällä, eikä koiraa ole koskaan ollutkaan.

    • aloitttaja_

      Tänään tapahtui taas edistystä eli saan kontaktin koiraani, vaikka olisi muita koiria näköpiirissä, ilman kuonopantaa tai reaktiovaljaita. Emme kuitenkaan lähesty muita koiria vielä remmilenkeillä, vaikka koirani tuleekin muiden kanssa tosi hyvin toimeen, koirapuistoilut on koettu ja niissä on osoittautunut koirani olevan todella sosiaalinen. En näe tärkeänä muutenkaan päästää koiraani haistelemaan jokaista vastaantulevaa koiraa. Nyt koulutus etenee haluamaani suuntaan, kuten aiempienkin kanssa. Takapakkia voi tulla, mutta jo kolmena peräkkäisenä päivänä ollaan menty eteenpäin. Tosi hyvä. Tämä puolentoista vuoden ikä on se, missä vaiheessa koira on jo sen verran seestyneempi, että se kannattaa käyttää hyväkseen koulutuksellisesti, koira ei ole enää pikkupentu, muttei aikuinenkaan, hakee paikkaansa, ja silloin jos tässä vaiheessa onnistuu, tulee jatkossa seuraamaan pelkkää hyvää pääosin.

      • senpituinensetaru

        Aamen!!!


      • jatkuuuuu

        Sanoinhan, että kokemusta löytyy. Et tiedä, mitä on tapahtunut meidän elämässä, joten olen kyllä erittäin tyytyväinen tästä. Esim. jos vaikka jompikumpi omista vanhemmista kuolee taikka joutuu johonkin pahaan onnettomuuteen, voi koiran kouluttaminen erinäisissä tilanteissa käydä hetkittäin vaikeaksi siitä huolimatta, että sitä koko ajan hoidetaan hyvin sekä aktivoidaan. Usein tosiaankin on kyseessä ympäristötekijät, joihin on myös mahdollista puuttua. Ei ole tarua vaan totta. Eli pitää ottaa huomioon kokonaisuus. Ei ole koiran omistajan syytä pelkästään, jos koira ei ole täysin handussa jo alle vuotiaana. Kuinka itse käyttäydyit 10-vuotiaana?


      • senpituinensetaru
        jatkuuuuu kirjoitti:

        Sanoinhan, että kokemusta löytyy. Et tiedä, mitä on tapahtunut meidän elämässä, joten olen kyllä erittäin tyytyväinen tästä. Esim. jos vaikka jompikumpi omista vanhemmista kuolee taikka joutuu johonkin pahaan onnettomuuteen, voi koiran kouluttaminen erinäisissä tilanteissa käydä hetkittäin vaikeaksi siitä huolimatta, että sitä koko ajan hoidetaan hyvin sekä aktivoidaan. Usein tosiaankin on kyseessä ympäristötekijät, joihin on myös mahdollista puuttua. Ei ole tarua vaan totta. Eli pitää ottaa huomioon kokonaisuus. Ei ole koiran omistajan syytä pelkästään, jos koira ei ole täysin handussa jo alle vuotiaana. Kuinka itse käyttäydyit 10-vuotiaana?

        1v.6 kk koiran iässä vastaa n 12 vuotta ihmisen iässä..
        Minä lopetan tähän.


      • nakkitirakkiti

        Kuinkas menee lasten kanssa? Ethän vain ole unohtanut nakkirakki koulutusta? Onhan se aivan ihanaa että jaksat puuhastella leikkipuistoihin ja päiväkoteihin unohdettujen pikkuressukoiden kanssa sillä aikaa kun kelvottomat hirviövanhemmat kuluttavat aikaansa työntekoon ynnä muuhun turhuuteen koiranhoidon sijasta.


      • zerozero
        jatkuuuuu kirjoitti:

        Sanoinhan, että kokemusta löytyy. Et tiedä, mitä on tapahtunut meidän elämässä, joten olen kyllä erittäin tyytyväinen tästä. Esim. jos vaikka jompikumpi omista vanhemmista kuolee taikka joutuu johonkin pahaan onnettomuuteen, voi koiran kouluttaminen erinäisissä tilanteissa käydä hetkittäin vaikeaksi siitä huolimatta, että sitä koko ajan hoidetaan hyvin sekä aktivoidaan. Usein tosiaankin on kyseessä ympäristötekijät, joihin on myös mahdollista puuttua. Ei ole tarua vaan totta. Eli pitää ottaa huomioon kokonaisuus. Ei ole koiran omistajan syytä pelkästään, jos koira ei ole täysin handussa jo alle vuotiaana. Kuinka itse käyttäydyit 10-vuotiaana?

        "Et tiedä, mitä on tapahtunut meidän elämässä"

        Ei varmaan mitään.


      • oleniloinen
        senpituinensetaru kirjoitti:

        1v.6 kk koiran iässä vastaa n 12 vuotta ihmisen iässä..
        Minä lopetan tähän.

        "Minä lopetan tähän. "

        Loistavaa!


    • psykologiaakoirista

      Niin. Et haistatellut kenelläkään, menit kotiin ennen kello kahdeksaa illalla, söit iltapalan ja menit nukkumaan noustaksesi aamulla kasilta kouluun. Etkä koskaan leikkinyt vapaa-ajallasi kenenkään kanssa. Mieti vähän. Nuori uroskoira, leikkisä, pitäisikö laittaa naruja kuonoon ja rinnan ympärillä montako, mieti itseäsi samassa tilanteessa, kuinka olisit reagoinut moiseen. Olisko tullut aggrea vaiko olisitko alkanut käyttäytyä sen jälkeen mallikelpoisesti?

      • munpuheenvuoro

        No jos ihan suoraan sanotaan, niin mua vituttaa aika usein. Mulla on hyvä emäntä jota rakastan, joten menkään helvettiin te jotka ette mitään asioista ymmärrä. Me leikitään mun äidin kanssa joka päivä monta tuntia, sit käydään välillä ulkona, jossa mua vituttaa kun en saa juoksennella vapaana. Mua ei vaan kiinnosta nyt eikä aina kaikki ihmisten jutut, sellaisten ihmisten, jotka ei ymmärrä koiria ollenkaan ja tekis mieli tehdä niille jotain, mutten tee, paitsi silloin, jos joku härnää, kiusaa, vainoaa tai tekee jotain tosi typerää josta joudun kärsimään. Mennään äiskän kanssa kohta nukkumaan, nukun äiskän vieressä öisin selälläni, minä ISO PAHA SUSI.


      • jotainhukassajo
        munpuheenvuoro kirjoitti:

        No jos ihan suoraan sanotaan, niin mua vituttaa aika usein. Mulla on hyvä emäntä jota rakastan, joten menkään helvettiin te jotka ette mitään asioista ymmärrä. Me leikitään mun äidin kanssa joka päivä monta tuntia, sit käydään välillä ulkona, jossa mua vituttaa kun en saa juoksennella vapaana. Mua ei vaan kiinnosta nyt eikä aina kaikki ihmisten jutut, sellaisten ihmisten, jotka ei ymmärrä koiria ollenkaan ja tekis mieli tehdä niille jotain, mutten tee, paitsi silloin, jos joku härnää, kiusaa, vainoaa tai tekee jotain tosi typerää josta joudun kärsimään. Mennään äiskän kanssa kohta nukkumaan, nukun äiskän vieressä öisin selälläni, minä ISO PAHA SUSI.

        No voihan elvetti, nyt se kirjoittelee jo koiranaankin,eikö kaksi persoonaa ollu jo noormaalille ihmiselleki liikaa.Ni sit piti elukatkin sotkee sekaan.Ja ihan äitiksi kutsuu hauva vauva omistajaansa, koiranaan kirjoittelevan omassa mielessä.
        Auttakaa nyt jotku sitä, enneku on jo myöhästä!


      • kaksikko00
        jotainhukassajo kirjoitti:

        No voihan elvetti, nyt se kirjoittelee jo koiranaankin,eikö kaksi persoonaa ollu jo noormaalille ihmiselleki liikaa.Ni sit piti elukatkin sotkee sekaan.Ja ihan äitiksi kutsuu hauva vauva omistajaansa, koiranaan kirjoittelevan omassa mielessä.
        Auttakaa nyt jotku sitä, enneku on jo myöhästä!

        Älä hätäile, kyllä se sivupersoona kohta ilmestyy auttamaan.


      • tre67e7

        Nimim psykologiaakoirista perusteleekin itse, miksi koiran paikka ei ole ihmisten ilmoilla.


    • dghsfskg

      Niinpä. Alottajan koira ei oo vielä edes puoltatoista vuotta. On hyvä omistaja et antaa sille aikaa kehittyä.

      • doberwoman

        Ei se kehitys sitä tarkoita, etteikö sille asioita opeteta!!Siitä päivästä kun pentu tulee alkaa opettaminen ja koulutus.Vai oletko sitä mieltä, että annetaan kasvaa puoltoista vuotiaaksi ja sitten pikkuhiljaa alotellaan.Se on jo siinä vaiheessa sen verran iso että hankala alkaa tempomaan.Mitä vanhemmaksi päästää, sitä varmempi ongelmakoira.Ei lapsetkaan odottele että kun koulu alkaa alkaa käytöstapojen opetus.Kun asiaa ei tarpeeksi aikaisin pennulle aloiteta, sen varmemmin sillä noita ongelmia on.Mä en ymmärrä miten sakemannista saa sellaisen, kun rotu itsessään HALUAA oppia ja HALUAA tehdä sulle mieliks.Taas yksi koira väärässä ppaikassa.Ja jos aloittaja kouluttanut vaativia koitia ennenkin, miten saa aikaiseksi remmirähjän???


      • tre67e7
        doberwoman kirjoitti:

        Ei se kehitys sitä tarkoita, etteikö sille asioita opeteta!!Siitä päivästä kun pentu tulee alkaa opettaminen ja koulutus.Vai oletko sitä mieltä, että annetaan kasvaa puoltoista vuotiaaksi ja sitten pikkuhiljaa alotellaan.Se on jo siinä vaiheessa sen verran iso että hankala alkaa tempomaan.Mitä vanhemmaksi päästää, sitä varmempi ongelmakoira.Ei lapsetkaan odottele että kun koulu alkaa alkaa käytöstapojen opetus.Kun asiaa ei tarpeeksi aikaisin pennulle aloiteta, sen varmemmin sillä noita ongelmia on.Mä en ymmärrä miten sakemannista saa sellaisen, kun rotu itsessään HALUAA oppia ja HALUAA tehdä sulle mieliks.Taas yksi koira väärässä ppaikassa.Ja jos aloittaja kouluttanut vaativia koitia ennenkin, miten saa aikaiseksi remmirähjän???

        Loo ei se "kehittymisen" paikka ole ihmisten ilmoilla keltaisen nauhan kanssa. Mielestäni on kyseenalaista, onko koirien paikka ylipäänsä ihmisten ilmoilla, varsinkaan tiiviimmissä kaupungeissa.


    • nala123

      MInä lisäsin liikuntaa 1v siperianhuskynatrtulle, ainakin tuntui että se rauhoitti. Pitemmän metsälenkin jälkeen koihti keskustaa, niin "ohituksetkin" sujuivat helpommin.

    • yry75758

      "hyökkii vastaantulijoiden päälle hyvää tarkoittaen, ihmiset ei tätä tajua"

      Tajuatko itse että ihmisiä voi oikeasti häiritä päälle tuleva elukka riippumatta siitä, tarkoittaako se hyvää.

      Ap idiootti, ei kaikki koiratkaan pidä siitä että ihmiset lääppii tai edes katsoo kohti tai hymyilee.

    • spyttipannu

      Itse räin vastaantulijoiden päälle hyvää tarkoittaen, mutta he eivät ymmärrä

    • Mensanjäsen

      Ja taas täällä möykkää tämä Äö:tä kyselevä rouva ja hänen "kirjoitustyylistä tuntevansa" sivupersoonansa. Sultaha on poliisi vienyt koirat pois moneen otteeseen, niin voisitko ystävällisesti jättää nää foorumit niille, jotka käsittelevät koiriaan niin ettei virkavallan tarvitse puuttua. Kiitos!

    • Keltaisen.nauhan.voima

      Jos minulla on käsivarressani keltainen nauha, saan ajaa moottoritietä väärään suuntaan. Vastuu siirtyy minulta muille, koska minulla on keltainen nauha.

    • htuftif

      Paras ketju ikinä :D

    • Jzzoo

      Moi!

      Vanha threadi en kehdannut lukea kaikkia vastauksia..
      Miten kävi?

      Sulla on hyvä aihio, herkkupala koulutus on aivan toimiva,
      Viimeisenä vetona kun mikään koiraa ei kiinnosta,
      Paista maksaa, leikkaa sokerilla kokoisiksi paloiksi,
      Niin voit muuttaa niitä kiinni olevasta kourastasi.

      Käy Jäppinen päälle, mutta en ole tavannut koiraa joka ei voi vastustaa kansanpuolueen tuoksua.

      Näin vinkkinä muillekin, t:jeppevaa

      • Jzzoo

        ...voit imuttaa niitä kiinni olevasta kourastasi


    • Jzzoo

      ... leikkaa sokerilla
      Leikkaa sokeripalan kokoisiksi paloiksi -siis-
      Android tablun oikoluku tepponen

    • Jzzoo

      Käy Jäppinen päälle, mutta en ole tavannut koiraa joka ei voi vastustaa kansanpuolueen tuoksua.

      Käy näppien päälle mutta en ole tavannut koiraa joka ei voi vastustaa maksapalojen tuoksua!
      Android oikoluku tepponen!

    • ljkljhpi

      "hyökkii vastaantulijoiden päälle hyvää tarkoittaen "

      Muistapa että vastaantulijoilla on laillinen oikeus käyttää tarvittavia voimakeinoja koiran pysäyttämiseksi riippumatta siitä, mikä on koiran motiivi käydä päälle.

      Vähän kuin itse löisin vastaantulujoita naamaan "hyvää tarkoittaen"

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1515
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      84
      1074
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      986
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      573
      942
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      897
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      832
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe