erosuunnitelma ja aikuistuvat lapset

Nuiva-akka

Lapsemme ovat 18- ja 15-vuotiaat. Ero on ollut mielessäni ajottain jo vuosien ajan, mutta olen aina lykännyt sitä. Meillä ei ole isommin riitoja, ulospäin varmasti olemme tasapainoinen ja onnellinen perhe, ja pystyn kyllä jatkamaan liittoa vielä vaikka parin, kolmen vuoden ajan. Ajattelen että jos sais nuoremmankin lapsen täysi-ikäiseksi tai 20-vuotiaaksi, niin olisiko se lasten kannalta parempi. Vai onko vanhempien ero aina yhtä paha paikka, riippumatta onko lapsi jo aikuinen.
Eron syistä en tässä hakua tuoda esille, enkä halua kuulla vastauksena että älä eroa. Tuota ajankohtaa vain mietin ja ennenkaikkea lasten kannalta.

60

1048

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • samankokenut

      Nosta kykintä.

    • iytid

      Aikuistumiseen kuuluu nimenomaan pettymysten kestäminen ja vastoinkäymisten sietäminen. Kuten vanhempien eron. Vaikka toisaalta siitäkään ei kaikki kärsi, riippuu ihmisestä ja erotapauksesta täysin.

      Oman elämäsi kannalta on hyvä ajatella itseään. Sinua ja puolisoa ero eniten koskee.

      • lastesivuoroelämään

        Sinä sen sanoit: AIKUISEN on hyvä kestää pettymyksiä, jos ei aina kivaa avioliitossa. Nuorilla on oikeus omaan turvalliseen teininuoruuteensa, ilman että vanhemmat omivat sen itselleen. Avioerojen seurauksena lapset solmivat epäterveitä suhteita, joissa vahinkolapsia, vanhoja poikaystäviä joista turvaa, sortuvat päihteisiin ja vielä pahempaan. Se ei ole sinun vuoro enää loistaa huoraamisen huipulla vaan lastesi vuoro aloittaa terve, hauska ja ihana varhaisaikuisuus. Hävettävä on pettäjiä, joista pahimmat jäljet jää kaikkiin läheisiin.


    • puuttuu_tärkein

      Sanot jaksavasi vielä muutaman vuoden näytellä muille hyvää ja rakastavaa puolisoa ja onnellista perhettä.
      Eivät lapset vaadi uhrautumista vanhemmiltaan, eivät lapse vaadi sinua elämään vastoin omaa parastasi. Lapset haluavat vanhempiensa olevan onnellisia.

      Parisuhde on kahden aikuisen, toisistaan välittävän, toisiaan rakastavan ihmisen välinen suhde.
      Eikö sinusta koskaan tunnu siltä, että sinä hukkaat viimeisenkin rehellisyyden tipan itsestäsi?

      • lastenvuoroelämään

        Narsistin valheita, joilla ei pahaa tekoa koskaan poisteta. Näissähän on usein niin, että toinen nussii posket punaisina unohtaen omat lapsensa ja juosten ties missä suhteissa. Toinen juo itsensä ojaan , suree sairaaksi ja itkee lapsilleen järkytystään. Tosi tervettä? Rehellistä paskaa se on! Rakkaus on todella kaukana. Kyse on itsekkyydestä ja välinpitämättömyydestä. Vitun paskat vuodet odottaa, omaisuus katoaa, perhe - ja sukuriidat, vihanpidot, onnettomat teot masentyneiden, läheiset ihmissuhteet häviää, mutta munaa ja onnellista oloa riittäisi senkin edestä? Täyttä valetta sanon minä. Siellä se odottaa ottajaansa. Voi miten houkuttelevaa valetta vaan.


    • Kevytkokeilu

      Pistäppä pinoon ,mitä parempaa luulet elämältä saavasi ,kun olet eronnut.Ei aina käy niinkuin haaveillaan,,,,paljon olen sivusta seurannut niitä seuraamuksia.
      Jokaisen on ristinsä kannettava,mutta sitten tietää ,kun on eronnut,,,elämä on mukavampaa vai onko ,vai menikö vielä pahemmaksi.Aika näyttää.Mitä nopeammin eroat,sitä äkimmin olet totuuden edessä.

    • Kahdenhullunvälissä

      Tuo on hyvä suunnitelma. Minäkin kokeilin samaa. Lapset lähti ja tuli tyhjänpesän tunne. Hyvä oli eron syy. Ainut vaan kun ilmoitin asiasta oli salainen ystävä käräyttänyt minut ennen kuin kerkesin ottaa puheeksi. Voit kuvitella kuinka helvetti oli irti. Kun se uhkasi kertoa kaikille peruin ero mietinnöstä täysin. Nyt kun joudun yksin käymään läpi enkä voi edes kostaa. Nyt kun ne pitää yhteyttä toisiinsa saan kärsiä todella. Olen kahden hullun kiristämä. Enkä kummallekaan voi kostaa ja olen alistettu ja nöyryytetty. Joten pidä huoli ettei muuta ole takana. Itse minä sain aikaiseksi tämän.

    • Annnamennä

      Ettehän te nyt lapsista eroa , vaan toisistanne ja toinen lapsista jo täysi-ikäinen , mitä vielä mietit lähde ,hommaa ero ja uus asunto itsellesi ja kysy siltä alaikäiseltä lapselta kumman kanssa haluu asua, täysi-ikäinen tekee ite päätöksen.
      Älä jahkaile toimi.

    • 2001

      Aikuistumiseen kuten elämään yleensä ei kuulu pettymyksiin tottuminen vaan niiden välttäminen.

      • Angelina2017

        Väärin! Välttämisellä ei voita yhtään mitään. Aikuistumiseen kuuluu kaikenlaisten vastoinkäymisten ja pettymyksien läpikäyminen ja kohtaaminen ja käsitteleminen. Ei velat saataviksi muutu välttämällä niitä!


    • hjytui

      Tuossa oli hyvä ehdotus.
      Eli kirjaa kaikki plussat ja miinukset asiassa.
      Vaatii aikalailla ponnistelua selvittää ensin itselleen, mitä kaikkea pitää ottaa huomioon.

      Jos ensin tekisitkin listan siitä, mitä on nyt nämä plussat ja miinukset. Siis mikä mättää ja mikä sen merkitys on elämässä ja mikä hinta erosta on maksettava.

      Sitten toinen listä siitä, mikä muuttuisi . Siis paranisi ja mieti paranisiko todella ja sitten ne miinukset asiasta.

      Listaukset eivät ole helppoja, mutta tarpeellisia. Pitää ottaa huomioon entisen perheen asema eli lapset elämäsään, sillä ei 20-vuotias ole valmis vielä oikein mihinkään, toki osaa oikutella varmasti aika hyvin.
      Miten käy omien sukulaisten suhteen, ystävien ja tuttavien suhteen.
      Vaativat taloudelliset asiat, mistä olet valmis luopumaan, sillä erossa todella tapahtuu paljon muutoksi.

      Sitten se parisuhteen tilanne, useinhan se ajatus erosta taitaa lähteä tästä asiasta ja suhteen tilasta ja siitä seksin osuudesta. Siihen on tullut särö, jostakin syystä. Lisäksi kokee itsensä syrjäytetyksi, kun enää ei ole sitä jatkuvaa yhdessä oloa ja kosketusta, suukkoja .

      Onko ehkä odotukset tällä saralla paremmasta ja onko jo tullut maistetuksi" kiellettyä kosketusta". Viekö asia harkintakyvyn ja onko se vaikuttanut entisen suhteen laimenemiseen.
      Entä se puolison kanssa keskustelu, onko se unohtunut kokonaan eli ei edes yritetä enää mitään.

      Kun olet listannut asiat ja hyväksyt menetykset todellisina, siis selvität mitä menetät. No toinenkin puoli pitää huomioida, mitä olet valmis entiselle puolisolle antamaan, jotta hänkin pystyisi jatkamaan elämäänsä, sen olet vähintäänkin velkaa hänelle, kun olette perheen perustanut ha hän on elättänyt perhettä, tehnyt sen eteen kasikymmenvuotisen taipaleen.
      Se on suurta väärryyttä, jättää hänet nyt, kun enää ei ole helppoa löytää uutta elämää.

      Liian usein kuulee sanonnan, että nuoruus jäi elämättä eli ensimmäinen parisuhde tuli solmittua liian varhain ja lapset siihen ja nyt sitten harmittaa. Mutta sitä uutta nuoruutta ei ole olemassa, toki voi hullaantua ja nimenomaan hullaantua sotkemaan elämänsä kun niin vahvasti unelmoi asioista, joita edes voi saada vaikka eroaisi. .
      Eli tuhoatko suhteet lapsiisi ja heidän mahdollisiin lapsiin eli olet valmis jättämään kaiken , tottahan listaasi mahtuu näkin asiat .

      Tämän jälkeen sinä pysyt itse näkemään todellisemmin asian .

      • b2000

        On näköjään täyspäisiä ihmisiä vielä olemassa, kiitos


      • nothingbutthetruth

        "sillä ei 20-vuotias ole valmis vielä oikein mihinkään, toki osaa oikutella varmasti aika hyvin. "

        Et ole tosissasi? Vai ihan oikeasti aliarvioit parikymppisiä lapsia noin rankasti? Itse olen sitä mieltä, että jo nuorena annetaan vastuuta lapsille, niin että he ovat 18-vuotiaana täysin valmiita vastuulliseen elämään. Osaavat huolehtia itsestään, omasta elämästään, ihmissuhteistaan, töistä/opiskelusta, raha-asioistaan. Huolestuisin itsestäni kasvattajana jos parikymppinen lapsi oikuttelisi "hyvin" tai ylipäänsä oikuttelisi. Jos näin tapahtuu, lapsi on saanut aivan liian vähän vastuuta. Hän kokee itsensä turhakkeeksi. Tai valtiaaksi, joka pomputtaa vanhempiaan.


      • b2000

        Nyt se selvisi tämä nykyihmisten minä minä ajatusmalli, vastuutetaan lapset heti niin saamme tehdä itse mitä haluamme. Siltä se tuntuu kun vanhemmat eroavat, lapset ovat kuin tavaraa.

        (Itse olen sitä mieltä, että jo nuorena annetaan vastuuta lapsille, niin että he ovat 18-vuotiaana täysin valmiita vastuulliseen elämään. Osaavat huolehtia itsestään, omasta elämästään, ihmissuhteistaan, töistä/opiskelusta, raha-asioistaan.)

        Kaunis ajatus vastuutus, mutta todellisuudessa lapset ovat yksilöitä ja yksilöt ovat erillaisia.
        Ei kukaan voi sanoa että 18 vuotias on täysin valmis vastuulliseen elämään, kun useat vanhemmatkaan eivät kykene vastuulliseen elämään. Ja täältä niitä löytyy, minä minä ihmisiä


      • lastenvuoroelämään
        b2000 kirjoitti:

        On näköjään täyspäisiä ihmisiä vielä olemassa, kiitos

        Näin näyttää olevan. Ja ei 18v ole valmis. Todella olen surullinen erään eroperheen lapsen puolesta. Kyyneleitä olen vuodattanut ja ollut niin pahoillani, miten perheensä lähti tuolle tielle... (syvä huokaus, niin rintaa puristaa).


      • Lapsiraukat
        lastenvuoroelämään kirjoitti:

        Näin näyttää olevan. Ja ei 18v ole valmis. Todella olen surullinen erään eroperheen lapsen puolesta. Kyyneleitä olen vuodattanut ja ollut niin pahoillani, miten perheensä lähti tuolle tielle... (syvä huokaus, niin rintaa puristaa).

        Niin , voi pienet lapsiparat on se kauheeta kun mutsi ja faija eroo voi, voi lapsiparat....blaaaaa hevonkukkuaa


    • Missäonjärki

      Hups-heijakkaa,vai ei 20-kymmpiset oikuttele ,ja ovat täysin valmiita vastuulliseen eämään.Kuka on kuka ei--eivät ainakaan nämä eroavat isät ja äidit,jotka ovat saattaneet lapsia maailmaan kärsimään ja kuuntelemaan ahdistuneina raivoavien vanhempiensa riitoja erotilanteessa. Turha väittää ,että erotaan siivosti-se on ylen harvinaista..Eniten KÄRSII AINA LAPSET.

    • totuudenpasuuna

      Näinhän se on että ainoa ehtymätön luonnovara on kusipäisyys.

    • b2000

      Tärkeintä varmasti on miten eroaa, rehellisyys, jousto ja inhimillisyys, tuovat parhaan tuloksen.
      On varmasti paras heti alustapitäen kirjata kaikki ylös, niin on edes teoreetiset mahdollisuudet, toimia järkevästi. Kun olet noin vahvasti päättänyt asiasta, vie se loppuun myös järjellä, lapset ja sinä itse pääsette paljon helpommalla.

      Tunteet on hyvä purkaa ja siihen on olemassa ¨ hyvät tukiverkko¨ eronneet ystäväyt mutta älä koskaan toimi heidän neuvojen mukaisesti, sillä kukaan ulkopuolinen ei tiedä teidän historiaa tai perhe elämää oikeasti.

      Parashan olisi että yhdessä puolison kanssa sopisitte miten toimitaan, tulisihan samalla purettua eron syyt jokaa on jokaiselle todella tärkeää. Paperia ja kynä, kaikki sovitut / joustetut asiat paperille, aina allekirjoitukset/päivämäärät mukaan. Nin vältetään valehtelu, johon helposti mennään, tukijoukon tuella.

      Kun erotaan mahdollisimman pienillä riidoilla, niin sillä on paljon suurempi merkitys, lasten hyvinvointiin. kun heidän iällään.

      • rocknrollmama

        "Tunteet on hyvä purkaa ja siihen on olemassa ¨ hyvät tukiverkko¨ eronneet ystäväyt mutta älä koskaan toimi heidän neuvojen mukaisesti, sillä kukaan ulkopuolinen ei tiedä teidän historiaa tai perhe elämää oikeasti. "

        Älä koskaan sano älä koskaan. Usein myös eronneiden neuvot ovat ok, ellei jopa hyviä. Tosin itse en ole niitä liioin saanut enkä antanut, silloin tällöin. Harva edes kaipaa neuvoja, mutta kuuntelijaa sitäkin enemmän. Tunteitakaan ei aina tarvitsee purkaa - siis ystäviin. Heille vain avaudutaan, kerrotaan mitä on tapahtunut, missä mennään, mitä mietitään.


    • Nuiva-akka

      Eropapereiden printtaamisen sijasta varasin meille ajan pariterapiaan. JO ensimmäinen käynti loi uskoa siihen että toivoa vielä on.

      • b2000

        Hienoa jos onnistuu, se olisi aina paras tilanne.


    • malttionvalttia

      Hienosti tehty.Olisi hulluutta jättää käyttämättä viimeinen kortti ja mahdollisesti tulevaisuudessa pohtia olisiko sittenkin voinut toimia toisin.

      • oikeistasyistäeronnut

        Missä on järki nikille ja muillekin.
        Toisten elämää on tietenkin aina helpompi mestaroida ja sanoa että mikset tehnyt niin tai näin ja nyt sun lapset kärsii erosta.

        Minä erosin miehestäni ilman terapiaa ja ilman suurempia keskusteluita.
        Keskustelut oli käyty vuosien saatossa jo niin moneen kertaan, olin pyytänyt ja rukoillut kymmeniä ja kymmeniä kertoja että mene hoitoon. Tuloksetta. En nähnyt enää mitään syytä pitkittää eroa. Syynä eroon oli miehen liiallinen alkoholin käyttö, siitä johtuva äkkipikaisuus ja jatkuva ärtyneisyys kotona. Mies oli sitä mieltä, että hänellä ei ole alkoholiongelmaa.

        Me, minä ja lapset, jouduimme kävelemään kotonamme varpaillamme lähes vuoden, normaalit leikit ja liikkumiset olivat pannassa krapula-aamuina viikottain, muuten lensivät tavarat ja ovet paukkuivat kun mies kiukuspäissään mekasti muksuja olemaan hiljaa.

        Minusta oli paljon parempi lasten (6 ja 8 vuotiaat) henkisen kehityksen kannalta taata heille turvallinen ja väkivallaton lapsuus pelkästään minun kanssani. Nyt lapseni ovat jo aikuisia ja vieläkin silloin tällöin on ollut puheena se miten paljon he pelkäsivät isänsä saamia raivokohtauksia silloin ennen erilleen muuttamista.

        Enkä ole kertaakaan pohtunut olisinko voinut tehdä tuossa tilanteessa toisin. Ero oli ainoa oikea ratkaisu sekä minun että lasten kannalta katsottuna.


      • b2000
        oikeistasyistäeronnut kirjoitti:

        Missä on järki nikille ja muillekin.
        Toisten elämää on tietenkin aina helpompi mestaroida ja sanoa että mikset tehnyt niin tai näin ja nyt sun lapset kärsii erosta.

        Minä erosin miehestäni ilman terapiaa ja ilman suurempia keskusteluita.
        Keskustelut oli käyty vuosien saatossa jo niin moneen kertaan, olin pyytänyt ja rukoillut kymmeniä ja kymmeniä kertoja että mene hoitoon. Tuloksetta. En nähnyt enää mitään syytä pitkittää eroa. Syynä eroon oli miehen liiallinen alkoholin käyttö, siitä johtuva äkkipikaisuus ja jatkuva ärtyneisyys kotona. Mies oli sitä mieltä, että hänellä ei ole alkoholiongelmaa.

        Me, minä ja lapset, jouduimme kävelemään kotonamme varpaillamme lähes vuoden, normaalit leikit ja liikkumiset olivat pannassa krapula-aamuina viikottain, muuten lensivät tavarat ja ovet paukkuivat kun mies kiukuspäissään mekasti muksuja olemaan hiljaa.

        Minusta oli paljon parempi lasten (6 ja 8 vuotiaat) henkisen kehityksen kannalta taata heille turvallinen ja väkivallaton lapsuus pelkästään minun kanssani. Nyt lapseni ovat jo aikuisia ja vieläkin silloin tällöin on ollut puheena se miten paljon he pelkäsivät isänsä saamia raivokohtauksia silloin ennen erilleen muuttamista.

        Enkä ole kertaakaan pohtunut olisinko voinut tehdä tuossa tilanteessa toisin. Ero oli ainoa oikea ratkaisu sekä minun että lasten kannalta katsottuna.

        Olet selkeästi ottanut vanhemman vastuun ja toiminut kaikkien edun mukaisesti.


      • rocknrollmama
        oikeistasyistäeronnut kirjoitti:

        Missä on järki nikille ja muillekin.
        Toisten elämää on tietenkin aina helpompi mestaroida ja sanoa että mikset tehnyt niin tai näin ja nyt sun lapset kärsii erosta.

        Minä erosin miehestäni ilman terapiaa ja ilman suurempia keskusteluita.
        Keskustelut oli käyty vuosien saatossa jo niin moneen kertaan, olin pyytänyt ja rukoillut kymmeniä ja kymmeniä kertoja että mene hoitoon. Tuloksetta. En nähnyt enää mitään syytä pitkittää eroa. Syynä eroon oli miehen liiallinen alkoholin käyttö, siitä johtuva äkkipikaisuus ja jatkuva ärtyneisyys kotona. Mies oli sitä mieltä, että hänellä ei ole alkoholiongelmaa.

        Me, minä ja lapset, jouduimme kävelemään kotonamme varpaillamme lähes vuoden, normaalit leikit ja liikkumiset olivat pannassa krapula-aamuina viikottain, muuten lensivät tavarat ja ovet paukkuivat kun mies kiukuspäissään mekasti muksuja olemaan hiljaa.

        Minusta oli paljon parempi lasten (6 ja 8 vuotiaat) henkisen kehityksen kannalta taata heille turvallinen ja väkivallaton lapsuus pelkästään minun kanssani. Nyt lapseni ovat jo aikuisia ja vieläkin silloin tällöin on ollut puheena se miten paljon he pelkäsivät isänsä saamia raivokohtauksia silloin ennen erilleen muuttamista.

        Enkä ole kertaakaan pohtunut olisinko voinut tehdä tuossa tilanteessa toisin. Ero oli ainoa oikea ratkaisu sekä minun että lasten kannalta katsottuna.

        "Syynä eroon oli miehen liiallinen alkoholin käyttö, siitä johtuva äkkipikaisuus ja jatkuva ärtyneisyys kotona. Mies oli sitä mieltä, että hänellä ei ole alkoholiongelmaa. "

        Niinpä niin...


    • rocknrollmama

      "Meillä ei ole isommin riitoja, ulospäin varmasti olemme tasapainoinen ja onnellinen perhe"

      On täysin samantekevää millainen pari olette ulospäin. Erosuunnitelmassa on tärkeintä ottaa huomioon millainen olet pohjimmiltasi, sisältäpäin, miksi ero on ollut mielessä vuosien ajan, mitä tunnet, mitä ajattelet. Ota vastuu itsestäsi. Erityisesti eroasiassa tarvitaan tervettä itsekkyyttä. Ei odotella vuosikausia "lasten vuoksi". Sillä sellainen kääntyy hyvin helposti ja usein juuri lapsia vastaan.

      • lastenvuoroelämään

        Pitää kyllä ihmetellä, että olet tietävinäsi ap.n asiat. Voi yhtä hyvin olla, ettei koskaan ole eroajatuksistaan puhunut. Näitä on hyvin paljon. On pettäen syöty oma pesä, vaikka puolisossa ei ole mitää vikaa.

        Sitä ihmettelen kyllä, mikä saa sinut rokkimummo onnellisesti eronneena pysymään näillä palstoilla. Onko sinulla joku eroamis-drauma? Puoliso tappoi itsensä tai lapsi teki jotain itselleen? Jotain vielä pahempaa? Vastuuton olet.


      • b2000
        lastenvuoroelämään kirjoitti:

        Pitää kyllä ihmetellä, että olet tietävinäsi ap.n asiat. Voi yhtä hyvin olla, ettei koskaan ole eroajatuksistaan puhunut. Näitä on hyvin paljon. On pettäen syöty oma pesä, vaikka puolisossa ei ole mitää vikaa.

        Sitä ihmettelen kyllä, mikä saa sinut rokkimummo onnellisesti eronneena pysymään näillä palstoilla. Onko sinulla joku eroamis-drauma? Puoliso tappoi itsensä tai lapsi teki jotain itselleen? Jotain vielä pahempaa? Vastuuton olet.

        Minua huolestuttaa eniten se että joku heikolla hetkelä uskoo rocknrollmaman juttuja.


      • lastenvuoroelämään

        Se huoli ei ole hitustakaan aiheeton.


      • 779796
        lastenvuoroelämään kirjoitti:

        Pitää kyllä ihmetellä, että olet tietävinäsi ap.n asiat. Voi yhtä hyvin olla, ettei koskaan ole eroajatuksistaan puhunut. Näitä on hyvin paljon. On pettäen syöty oma pesä, vaikka puolisossa ei ole mitää vikaa.

        Sitä ihmettelen kyllä, mikä saa sinut rokkimummo onnellisesti eronneena pysymään näillä palstoilla. Onko sinulla joku eroamis-drauma? Puoliso tappoi itsensä tai lapsi teki jotain itselleen? Jotain vielä pahempaa? Vastuuton olet.

        Miten tuossa edellisessä kirjoituksessa "tiedettiin" ap:n asiat? Ei mitenkään. Siinä oli vain ihan kelpo ohjeita.

        "Puoliso tappoi itsensä tai lapsi teki jotain itselleen? Jotain vielä pahempaa? Vastuuton olet. "

        "Rokkimummo" siis on vastuuton, jos hänen puoliso tappoi itsensä tai lapsi teki jotain itselleen? Haloo! Voisiko törkeämmin sanoa? Ei.

        Olen itsekin eronnut vuosia sitten, ja siitä alkoi uusi, paljon parempi elämäni. Silti poikkean tänne joskus. Samoin monille muille palstoille. Haluan auttaa ihmisiä ajattelemaan itse. Miettimään vaihtoehtoja, mikä on oman näköistä toimintaa, mitkä ovat omia arvoja. Kuuluuko toisten haukkuminen ja lyttääminen sinun arvoihisi?


    • Hei nimimerkki "nuiva akka".

      Ihmissuhteisiin liittyviin asioihin harvoin on yhtä oikeaa vastausta. Sinunkaan tilanteessasi valinnat joudut tekemään sinä itse. Kuitenkin kirjoituksesi herätti minussakin pohdintaa.

      Itse jotenkin huomaan kysyväni, että millälailla lapsille on sinun mielestäsi parempi ilmapiiri elää perheessä, jossa vanhempien välinen parisuhde oikeasti on jo poikki (kun olet omassa mielessäsi eron jo päättänyt) vaikka ulospäin näyttää siltä, että vanhemmat ovat vielä puolisoita? Mitä siis uskot lasten hyötyvän tästä?
      Itse ajattelen, että rehellisyys ja avoimuus ovat tärkeämpiä kuin peittely. Se ei tarkoita sitä, että lapsille kerrotaan kaikki aikuisten asiat. Mutta parisuhde/ero on niin iso asia ja vaikuttaa niin oleellisesti perheen tunneilmastoon, että itse valitsisin rehellisyyden. Jos mielessäsi tiedät ja olet varma, että haluat lopettaa parisuhteen, eikö pari vuotta tällaista elämää olisi teeskentelyä? lapset vaistoavat vanhempien väliltä puuttuvan aidon yhteyden ja läheisyyden ja samalla nielevät itseensä parisuhde- ja perhemallin.

      Mietin myös kumppaniasi: eikö parisuhteen osapuolilla ole velvollisuus kertoa missä mennään? Eikö jokaisella ole oikeus tietää, jos toinen on todellisuudessa irtisanoutunut suhteesta? Reiluus ja kohtuus ovat myös parisuhteen arvoja.

      Kysyn myös, mikä sinua estää totuutta ottamasta esille? Jotenkin aavistelen, että se on pelko. Mitä pelkäät siinä, että ottaisit asiat puolisosi kanssa puheeksi? Miten puheeksi ottamattomuus olisi parempi vaihtoehto?

      Merja, diakoni

      • valehteleva_kirkko

        Kirkon työntekijä puhuu reiluudesta ja kohtuudessa, ristiriitaista.


      • "Itse jotenkin huomaan kysyväni, että millälailla lapsille on sinun mielestäsi parempi ilmapiiri elää perheessä, jossa vanhempien välinen parisuhde oikeasti on jo poikki (kun olet omassa mielessäsi eron jo päättänyt) vaikka ulospäin näyttää siltä, että vanhemmat ovat vielä puolisoita? Mitä siis uskot lasten hyötyvän tästä?"

        Olipa kummallinen neuvo kirkon työntekijältä. Aloittajan tekstistä sai sellaisen kuvan, että mitään suuria riitoja ei ole. Väitän, että lapsille on sata kertaa parempi elää perheessä, jossa arki sujuu edes kohtalaisesti, kuin eroperheessä, jossa ehkä korkeintaan toinen vanhempi on onnellinen.

        Muistuttaisin Diakoni Merjaa mitä eroperheissä monesti tapahtuu:

        - Vähintään toinen vanhemmista tulee hyvin surulliseksi, jopa vuosikausiksi
        - Käytettävissä olevat tulot romahtavat
        - Jatkuvaa kodinvaihtoa
        - Mahdolliset huoltajuusriidat
        - Mahdollinen stressi uusien kumppaneiden takia.


      • b2000
        Zeesusko kirjoitti:

        "Itse jotenkin huomaan kysyväni, että millälailla lapsille on sinun mielestäsi parempi ilmapiiri elää perheessä, jossa vanhempien välinen parisuhde oikeasti on jo poikki (kun olet omassa mielessäsi eron jo päättänyt) vaikka ulospäin näyttää siltä, että vanhemmat ovat vielä puolisoita? Mitä siis uskot lasten hyötyvän tästä?"

        Olipa kummallinen neuvo kirkon työntekijältä. Aloittajan tekstistä sai sellaisen kuvan, että mitään suuria riitoja ei ole. Väitän, että lapsille on sata kertaa parempi elää perheessä, jossa arki sujuu edes kohtalaisesti, kuin eroperheessä, jossa ehkä korkeintaan toinen vanhempi on onnellinen.

        Muistuttaisin Diakoni Merjaa mitä eroperheissä monesti tapahtuu:

        - Vähintään toinen vanhemmista tulee hyvin surulliseksi, jopa vuosikausiksi
        - Käytettävissä olevat tulot romahtavat
        - Jatkuvaa kodinvaihtoa
        - Mahdolliset huoltajuusriidat
        - Mahdollinen stressi uusien kumppaneiden takia.

        Jotenskkin tulee taas mieleen minä minä maailma Zeesuskon kommenteista

        Mietin myös kumppaniasi: eikö parisuhteen osapuolilla ole velvollisuus kertoa missä mennään? Eikö jokaisella ole oikeus tietää, jos toinen on todellisuudessa irtisanoutunut suhteesta? Reiluus ja kohtuus ovat myös parisuhteen arvoja. ZEESUSKO MISSÄ ON INHIMILLISYYTESI

        Kysyn myös, mikä sinua estää totuutta ottamasta esille? Jotenkin aavistelen, että se on pelko. Mitä pelkäät siinä, että ottaisit asiat puolisosi kanssa puheeksi? Miten puheeksi ottamattomuus olisi parempi vaihtoehto? ???


      • yyuoyu
        b2000 kirjoitti:

        Jotenskkin tulee taas mieleen minä minä maailma Zeesuskon kommenteista

        Mietin myös kumppaniasi: eikö parisuhteen osapuolilla ole velvollisuus kertoa missä mennään? Eikö jokaisella ole oikeus tietää, jos toinen on todellisuudessa irtisanoutunut suhteesta? Reiluus ja kohtuus ovat myös parisuhteen arvoja. ZEESUSKO MISSÄ ON INHIMILLISYYTESI

        Kysyn myös, mikä sinua estää totuutta ottamasta esille? Jotenkin aavistelen, että se on pelko. Mitä pelkäät siinä, että ottaisit asiat puolisosi kanssa puheeksi? Miten puheeksi ottamattomuus olisi parempi vaihtoehto? ???

        "Eikö jokaisella ole oikeus tietää, jos toinen on todellisuudessa irtisanoutunut suhteesta? "

        Verraten usein se josta halutaan eroa, on sanoutunut irti suhteesta jo pitkän aikaa sitten. He vain kieltävät asian. Vaikka suoraan puhuisi erosta, he kieltävät senkin, eivät vastaanota sanomaa. Minullekin kävi näin. Puhuin vuosia, viimeisen vuoden lähes päivittäin ongelmistamme, joita riitti. Siis miehellä. Minun suurin ongelma oli se, ettei mies halunnut osallistua suhteeseen, ei mihinkään yhteiseen. Siispä viimein erosin. Miehen mielestä päätös oli hätiköity ja tuli yllättäen! Siitä huolimatta, että hän jopa kerran jaksoi "hoitaa" suhdetta kaksi viikkoa muutama kuukausi ennen eroa. Hänelle se ilmeisesti riitti, minulle ei.

        Parisuhteen pitäisi ainakin mielestäni olla tunnesuhde. Jos toinen haluaa erota ja siitä yllättyy, voi olla varma, ettei tunnesuhde ole ollut molemminpuolinen.

        Mikäli pelkää puolison reaktiota erosta, siitä ei kannatakaan puhua. Voi vaikka saada turpiinsa.


      • voihyvääpäivää

        Niinpä niin. Kyllä sitä puhua voi vaikka maailman tappiin ei seole mitään auta, jos toisella puuttuu kyky kuunnella, halu korjata asioita tai väheksyntä ei meidän asiat nyt niin huonosti ole. Kun riittävästi on puhuttu niin eiköhän se puhuminen pikkuhiljaa ala riittää. Sitten täytyy miettiä käytännön asioita sun muuta ennen lähtöä, niinhän ne asiat menee, mutta tuleeko nuo loppujen lopuksi kellekään yllätyksenä.


      • b2000
        yyuoyu kirjoitti:

        "Eikö jokaisella ole oikeus tietää, jos toinen on todellisuudessa irtisanoutunut suhteesta? "

        Verraten usein se josta halutaan eroa, on sanoutunut irti suhteesta jo pitkän aikaa sitten. He vain kieltävät asian. Vaikka suoraan puhuisi erosta, he kieltävät senkin, eivät vastaanota sanomaa. Minullekin kävi näin. Puhuin vuosia, viimeisen vuoden lähes päivittäin ongelmistamme, joita riitti. Siis miehellä. Minun suurin ongelma oli se, ettei mies halunnut osallistua suhteeseen, ei mihinkään yhteiseen. Siispä viimein erosin. Miehen mielestä päätös oli hätiköity ja tuli yllättäen! Siitä huolimatta, että hän jopa kerran jaksoi "hoitaa" suhdetta kaksi viikkoa muutama kuukausi ennen eroa. Hänelle se ilmeisesti riitti, minulle ei.

        Parisuhteen pitäisi ainakin mielestäni olla tunnesuhde. Jos toinen haluaa erota ja siitä yllättyy, voi olla varma, ettei tunnesuhde ole ollut molemminpuolinen.

        Mikäli pelkää puolison reaktiota erosta, siitä ei kannatakaan puhua. Voi vaikka saada turpiinsa.

        Et todellakaan osannut oikeasti puhua jos vuosia puhuit, eikä toinen ymmärtänyt mistä on kysymys, en täysin eri asia nalkuttaa kun puhua vakavissaan ongelmasta. Tietenkin jos olet aina oikeassa ja aina pelkästään itse oikeassa, ei siihen ole mitään mahdollisuutta vastata järkevästi.

        Terveessä suhteessa on kyettävä joustamaan, ja se ei ole alistuminta, vaan inhimillisyyttä toista kohtaan. Jos toinen kuvittelee netin ja päivälehtien elämän olevan normaalia elämää, ei liitolla ole mitään mahdollisuutta.

        Miksi kiusasit puolisoasi vuosia ja todennäköisesti lapsia myös, on pakko myös itse antaa että voi saada jotakin.

        Jutustasi saa taas sen kuvan että , pelkästään sinä olet oikeassa ja toinen ei aavistanut/arvannut sinun todellista viestiä, siis kommunikaatio ongelma. Todellisuudessa elämä ei ole noin helppoa kenellekään, jos pelkästään nalkutat, viestisi häviää ja toinen ei edes ymmärrä, jos todellakin halusit jotakin hyvää.


      • B2000
        voihyvääpäivää kirjoitti:

        Niinpä niin. Kyllä sitä puhua voi vaikka maailman tappiin ei seole mitään auta, jos toisella puuttuu kyky kuunnella, halu korjata asioita tai väheksyntä ei meidän asiat nyt niin huonosti ole. Kun riittävästi on puhuttu niin eiköhän se puhuminen pikkuhiljaa ala riittää. Sitten täytyy miettiä käytännön asioita sun muuta ennen lähtöä, niinhän ne asiat menee, mutta tuleeko nuo loppujen lopuksi kellekään yllätyksenä.

        Niinpä niin. Kyllä sitä puhua voi vaikka maailman tappiin ei seole mitään auta, jos toisella puuttuu kyky kuunnella OLISI HYVÄ OPETELLA KOMMUNIKOIMAAN, TAI JOS EI ONNISTU NIIN ON TEHTÄVÄ ASIALLE JOTAKIN. MUTTA SITÄ ON JÄRJETÖNTÄ TÄÄLLÄ TOITOTTAA, MITEN EXÄ EI OLLUT SITÄ TAI TÄTÄ. ET OLE ITSE PÄÄSSYT ASIASTA YLI MITENKÄÄN, KUN VIHASI ON EDELLEEN NOIN SUURI , halu korjata asioita tai väheksyntä ei meidän asiat nyt niin huonosti ole. Kun riittävästi on puhuttu niin eiköhän se puhuminen pikkuhiljaa ala riittää. Sitten täytyy miettiä käytännön asioita sun muuta ennen lähtöä, niinhän ne asiat menee, mutta tuleeko nuo loppujen lopuksi kellekään yllätyksenä. MIKSI SITTEN VALITAT JA LISÄÄT KAIKKIEN TUSKAA.


      • voihyvääpäivää

        Me kävimme terapiassa eikä kumppani oikein ymmärtänyt asiantuntijankaan puheesta miten olisi pitänyt toimia, mutta minä ymmärsin ja ymmärsin. Saitteko jotain tyydytystä ilkeästä hyökkäyksestänne. Tottakai minua suretti, kun toinen ei pystynyt ja välillä mietin etten ollut sen arvoinen, että toinen olisi halunnut asioita korjata. Minusta se on inhimillistä.


      • b2000
        voihyvääpäivää kirjoitti:

        Me kävimme terapiassa eikä kumppani oikein ymmärtänyt asiantuntijankaan puheesta miten olisi pitänyt toimia, mutta minä ymmärsin ja ymmärsin. Saitteko jotain tyydytystä ilkeästä hyökkäyksestänne. Tottakai minua suretti, kun toinen ei pystynyt ja välillä mietin etten ollut sen arvoinen, että toinen olisi halunnut asioita korjata. Minusta se on inhimillistä.

        Sinä teit ratkaisun, kun ei ollut muuta mahdollisuutta, mutta miksi vielä moitit ex puolisoasi täälä.

        Sinähän haet pelkästään hyväksyntää päätöksellesi, ketä se hyödyttää, ei ainakaan lapsia eikä loppupeleissä edes sinua itseäsikään.


      • b2000 kirjoitti:

        Jotenskkin tulee taas mieleen minä minä maailma Zeesuskon kommenteista

        Mietin myös kumppaniasi: eikö parisuhteen osapuolilla ole velvollisuus kertoa missä mennään? Eikö jokaisella ole oikeus tietää, jos toinen on todellisuudessa irtisanoutunut suhteesta? Reiluus ja kohtuus ovat myös parisuhteen arvoja. ZEESUSKO MISSÄ ON INHIMILLISYYTESI

        Kysyn myös, mikä sinua estää totuutta ottamasta esille? Jotenkin aavistelen, että se on pelko. Mitä pelkäät siinä, että ottaisit asiat puolisosi kanssa puheeksi? Miten puheeksi ottamattomuus olisi parempi vaihtoehto? ???

        Ai silloinko on "minä minä" jos asettaa lapset etusijalle?

        Minusta taas silloin on "minä minä" joa haluaa viedä lapsilta sen turvallisen lapsuudenkodin, vaikka hintana olisi vielä muutama vuosi epätyydyttävässä parisuhteessa.

        Olen myös sitä mieltä, että parisuhteen tilasta saa ja pitää keskustella puolison kanssa. Erota myös pitää, jos toinen on alkoholisti, väkivaltainen tai riitely on jatkuvaa, mutta sellainen epämääräinen "me ollaan kasvettu erilleen" tai "intohimo puuttuu" ei riitä syyksi.


      • voihyvääpäivää

        Hyvä b2000 missä näet, että moittisin toista täällä. Minähän kerroin faktat, että toinen ei kuuntele ja miltä se minusta tuntuu. Ja tunteeni ovat täyttä totta, ei tunteet ole vääriä. En ole muutoinkaan yksityiskohtaisemmin mitään kertonut, vaikkakin sekin pitäisi olla mahdollista, sillä mehän ollaan anonyymipalstalla, missä asiat eivät henkilöidy. Ihan eri asia, jos julkisesti kirjottelisin asioista.
        Eron syistä zeekukselle sanoisin, että ihan mikä tahansa syy eroon on pätevä. Tuollainenkin, että kasvettiin erilleen tai intohimo puuttuu saattaa jollekin olla iso asia ja jollekin toiselle ei. Miksi vähättelet ihmisten erilaisia ajattelutapoja.


      • b2000
        voihyvääpäivää kirjoitti:

        Hyvä b2000 missä näet, että moittisin toista täällä. Minähän kerroin faktat, että toinen ei kuuntele ja miltä se minusta tuntuu. Ja tunteeni ovat täyttä totta, ei tunteet ole vääriä. En ole muutoinkaan yksityiskohtaisemmin mitään kertonut, vaikkakin sekin pitäisi olla mahdollista, sillä mehän ollaan anonyymipalstalla, missä asiat eivät henkilöidy. Ihan eri asia, jos julkisesti kirjottelisin asioista.
        Eron syistä zeekukselle sanoisin, että ihan mikä tahansa syy eroon on pätevä. Tuollainenkin, että kasvettiin erilleen tai intohimo puuttuu saattaa jollekin olla iso asia ja jollekin toiselle ei. Miksi vähättelet ihmisten erilaisia ajattelutapoja.

        (jos toisella puuttuu kyky kuunnella, halu korjata asioita tai väheksyntä ei meidän asiat nyt niin huonosti ole. ) jostain syystä kommunikaatio ei ole kohdannut, jos toinen osapuoli ei asiaa ymmärrä, niin kummanko on parennettava kommunikaatiota, KYLLÄ HÄNEN KETÄ HALUAA MUUTTAA ASIOITA, ON PARANNETTAVA KOMMUNIKAATIOTA, ETTÄ TOINEN EDES YMMÄRTÄÄ MITÄ HALUAT MUUTTAA.

        (Me kävimme terapiassa eikä kumppani oikein ymmärtänyt asiantuntijankaan puheesta miten olisi pitänyt toimia, mutta minä ymmärsin ja ymmärsin. ) siis minä minä minä, ymmärsin, saiko kumppani edes suunvuoron terapiassa ja oliko siellä mies ja naisterapeutti paikalla??

        (Tottakai minua suretti, kun toinen ei pystynyt ja välillä mietin etten ollut sen arvoinen, että toinen olisi halunnut asioita korjata. Minusta se on inhimillistä.) ja edelleen minä minä, olisiko parempi miettia miten ME saisimme hoidettua asian niin että siitä koituisi mahdollisimman vähän harmia lapsille ja läheisille.

        Minähän kerroin faktat, ¨minä minä¨ että toinen ei kuuntele ¨minä minä¨ ja miltä se minusta ¨minä minä¨ tuntuu. Ja tunteeni ovat täyttä totta ¨minä minä¨, ei tunteet ole vääriä¨minä minä¨
        Kykenetkö edes ajattelemaan että me, kaikki mitä kerrot on minä minä??

        Saitteko jotain tyydytystä ilkeästä hyökkäyksestänne. jos tarkoitit minua niin en saanut tyydytystä, koska minua koskee aina kun minä minä ihmiset yrittävät selitellä asioitaan parhainpäin ja lapset kärsii. Eroissa pitää aina puhua me muodossa, näin asiat on edes teoriassa hahdollisuus saada kuntoon, täälä tärkein asia on minä minä ja muilla ei ole mitään merkitystä.

        Jos olet se viisas hoida asia fiksusti ilman riitaa ja moittimista, muuten olet kiinni vielä täysin vanhassa liitossa !!!!


      • voihyvääpäivää

        Älä jaksa selittää, että erossa kaikki hoidetaan me muodossa. No, ei todellakaan, ei toinen ihminen suhteessa välttämättä kärsi yhtä paljon kuin toinen ja liiton tarkoitus on tehdä hyvää. Olla se turvallinen, lämmin ja hyvä paikka olla ja samalla se on sitä myös lapsille. Riitaan tarvitaan aina kaksi ihmistä, eiköhän eroaminen hoidu aina vähän sen vastapuolen fiiliksienkin mukaan. Itse pystyn toimimaan kyllä fiksusti, mutta rajansa kaikella. Mutta kyllä mä suhteen aikanakin oon saanut toisen puolelta henkilöiltä kommenttia, että fiksumpi osaa vaieta, no joo. Mutta rajat tulee aina jossain vastaan.


      • b2000
        voihyvääpäivää kirjoitti:

        Älä jaksa selittää, että erossa kaikki hoidetaan me muodossa. No, ei todellakaan, ei toinen ihminen suhteessa välttämättä kärsi yhtä paljon kuin toinen ja liiton tarkoitus on tehdä hyvää. Olla se turvallinen, lämmin ja hyvä paikka olla ja samalla se on sitä myös lapsille. Riitaan tarvitaan aina kaksi ihmistä, eiköhän eroaminen hoidu aina vähän sen vastapuolen fiiliksienkin mukaan. Itse pystyn toimimaan kyllä fiksusti, mutta rajansa kaikella. Mutta kyllä mä suhteen aikanakin oon saanut toisen puolelta henkilöiltä kommenttia, että fiksumpi osaa vaieta, no joo. Mutta rajat tulee aina jossain vastaan.

        Jos haluaa tai on kykyä koitaa asiat asiallisesti, me muoto ei töki lainkaan, koska silloin aiheutetaan vähiten tuskaa lapsille ja läheisille. Mutta jos haluat aiheuttaa mahdollisimman paljon tuskaa lapsille, läheisille ja tietenkin itselle, silloin sana on minä minä minä.

        On turha selitellä sitä sun tätä, jos ei kykene ymmärtämään että läheiset käsivät, jos haluat julistaa kaikille olevasi oikesassa, syy ei ollut minun vaan toisen ? Pitääkö

        Kerro yksikin asia miksi asiat pitää hoitaa riidassa ja syytellen, kysymys on aina siitä että minä minä olen oikeassa. Kerro miksi sinun pitää olla epätoivoisesti pelkästään oikeassa ja toinen on syyllinen.

        Vanha avioliitto laki pitää palauttaa juuri tämän tyyppisten erojen vuoksi, koska siitä koituu suuria kustannuksia ja elinikäistä tuskaa lapsille. Jos ihmist kykenisivät eroamaan ilman että pitäisi olla oikeassa, lakia ei tarvita mutta nyt tilanne on todella huono kun minä minä massa kasvaa.


    • pellepalstojenkirjoituks

      Onpa uskottava aloitus ja kirjoitukset ja kirkon edustaja vielä vastaa. Taitaa olla kirkon tekemä provo. Aloittaja aloituksessa on varma eroamisesta, ei halua kuulla edes muusta vaihtoehdoista eli on harkinnut päätöksensä, kirjoitus 12.11 ja 14.11 mennessä siis kahdessa päivässä hän on varannut ajan pariterapiaan ja jo käynytkin siellä. Ei noi asiat nyt ihan noin nopeasti etene edes yksityisellä puolella. Minusta on edes vastuutonta huijata ja manipuloida ihmisiä tuollaisilla asioilla.

      • b2000

        Höpö höpö vai kirkon provo, olen saanut kirkon pariterapiassa todella hyvän avun.
        Sielä on asintuntevaa väkeä ja kyllähän ensimmäinen vaihtoehto tulisi aina olla, että ongelmat kyettäisiin selvittämään. Ero ei saisi koskaan olla se ainut vaihtoehto


    • Opiskelijoitajaero

      Hei!
      Me erosimme siinä vaiheessa, kun kaikki lapset yli 20 ja opiskelemassa ja asumassa muualla. Mies löysi uuden ja muutti hänen kanssaan kimppaan 5 vuotta sitten.

      Lapset suhtautuivat aika neutraalisti, olivat tajunneet tilanteen. Koti purettiin, asunto myytiin. Minä muutin omilleni kolmioon, jossa vierashuone, jossa kävijöitä on riittänyt! Viikonloppuisin tulivat opiskelupaikkakunnalta. Välillä on joku asunut kuukausiakin... Ei ne nämä opiskelijoiden kuviot niin pysyviä aina ole. Ja on ollut tosi kivaa. Nytkin on tulossa jouluksi iso porukka nuorisoa poika & tyttöystävineen joulun viettoon.

      Exä karisti perheen kannoiltaan ja aloitti alusta UO:n kanssa. Ei ole pyydellyt kylään eikä yövieraaksi lapsiaan!!! No, kukin tyylillään.

      Tuttavien teini-ikäiset ovat muuttaneet eron jälkeen tosi nuorina omilleen, ilmeisesti kummankaan vanhemman luona ei ole hyvä olla, varsinkaan jos siellä asuu UO. Minusta ovat vähän tuuliajolla ja yrittävät itsenäistyä liian nopeasti ja käydä töissä lukion yhteydessä, jolloin opiskelut kärsii.

    • 779796

      Itse erosin silloin kun oli ensimmäinen mahdollinen hetki. Kun nuorin lapsi täytti 12v ja hänen syntymäpäivänään vanhempi sisarensa huomautti, että nyt on aika. Eron jälkeen paljastui asioita, joita en koskaan olisi halunnut exästä kuulla. Lapsille tehdään pahaa ja heidän suut tukitaan oikein tehokkaasti.

    • 779796

      Vaikea sanoa koska sinun pitäisi erota, se pitää ihan itse päättää. Itselläni oli ero mielessä vuosia, kaksi vuotta joka päivä.

      • ihantosijoo

        Niin, ja sitten ihmetellään jos jätetyllä menee erosta toipumiseen useita vuosia. Niin monesti kuuluukin mennä, sillä on jättäjäkin tosiaan saattanut tuskaa tuntea useita vuosia.


      • k007
        ihantosijoo kirjoitti:

        Niin, ja sitten ihmetellään jos jätetyllä menee erosta toipumiseen useita vuosia. Niin monesti kuuluukin mennä, sillä on jättäjäkin tosiaan saattanut tuskaa tuntea useita vuosia.

        Juuri noin. Kummallista ajattelua, ettei jättäjä tuntisi minkäänmoista tuskaa, vaikka vuosia miettisi eroa. Noinhan se menee, että jättäjälle vuodet ennen eroa on yhtä tuskaa - jätetyn tuska alkaa erosta. Silloinkin, vaikka jätetty olisi tietänyt kuukausia, jopa vuosia tulevasta erosta. Ero on aina kriisi molemmille sekä jättäjälle että jätetylle, mutta käänteiseltä puolelta.

        .


      • b2000
        k007 kirjoitti:

        Juuri noin. Kummallista ajattelua, ettei jättäjä tuntisi minkäänmoista tuskaa, vaikka vuosia miettisi eroa. Noinhan se menee, että jättäjälle vuodet ennen eroa on yhtä tuskaa - jätetyn tuska alkaa erosta. Silloinkin, vaikka jätetty olisi tietänyt kuukausia, jopa vuosia tulevasta erosta. Ero on aina kriisi molemmille sekä jättäjälle että jätetylle, mutta käänteiseltä puolelta.

        .

        Kyllä erota kannattaa kun nähdään ettei ole mahdollisuuksia jatkaa, aina se tunne ei ole samankaltainen molemmilla. Mutta se joka kokee asioiden tulevan tienpäähän, eikä enää kykene jatkamaan, on velvollinen tuomaan asian esiin puolisolle. Asiat on käsiteltävä asioina, ilman ylitsepursuavaa tunnemyrskyä,

        Mitä se auttaa ketään onko toinen tuntenut enemmän tai vähemmän tuskaa, vai pitääkö tuskan määräkin jakaa osituksessa. Ainut oikea tapa miettiä eroa, on pyrkiä mahdollisimman pieniin riitoihin ja jos on lapsia on kyettävä toimimaan yhdessä kun kysymys on lasten edusta.

        Kaikki muu viisastelu on itsekästä saivartelua, jossa pyritään nostamaan ainoastaan omaa egoaan, lasten ja läheisten kustannuksella.

        On muistettava että yksinhuoltajavanhemmuuteen kuuluu kuitenkin haasteita, joita kahden vanhemman perheissä ei ole. Yksinhuoltajan pitää muistaa vaalia lapsen suhdetta toiseen vanhempaan. Pahimmillaan tilanne johtaa lapsen vieraannuttamiseen. Se on lapsen aivopesua ja lapsi voi kärsiä siitä, samalla tavoin kuin uskonnollisen kultin uhri, Sinkkonen sanoo.


      • hjkghk
        b2000 kirjoitti:

        Kyllä erota kannattaa kun nähdään ettei ole mahdollisuuksia jatkaa, aina se tunne ei ole samankaltainen molemmilla. Mutta se joka kokee asioiden tulevan tienpäähän, eikä enää kykene jatkamaan, on velvollinen tuomaan asian esiin puolisolle. Asiat on käsiteltävä asioina, ilman ylitsepursuavaa tunnemyrskyä,

        Mitä se auttaa ketään onko toinen tuntenut enemmän tai vähemmän tuskaa, vai pitääkö tuskan määräkin jakaa osituksessa. Ainut oikea tapa miettiä eroa, on pyrkiä mahdollisimman pieniin riitoihin ja jos on lapsia on kyettävä toimimaan yhdessä kun kysymys on lasten edusta.

        Kaikki muu viisastelu on itsekästä saivartelua, jossa pyritään nostamaan ainoastaan omaa egoaan, lasten ja läheisten kustannuksella.

        On muistettava että yksinhuoltajavanhemmuuteen kuuluu kuitenkin haasteita, joita kahden vanhemman perheissä ei ole. Yksinhuoltajan pitää muistaa vaalia lapsen suhdetta toiseen vanhempaan. Pahimmillaan tilanne johtaa lapsen vieraannuttamiseen. Se on lapsen aivopesua ja lapsi voi kärsiä siitä, samalla tavoin kuin uskonnollisen kultin uhri, Sinkkonen sanoo.

        "Asiat on käsiteltävä asioina, ilman ylitsepursuavaa tunnemyrskyä"

        Jos suhteessa ei ole voitu käsitellä asioita asioina kuukausiin tai jopa vuosiin, niin parasta on vain sanoa hakevansa eroa.


      • hjkghk
        b2000 kirjoitti:

        Kyllä erota kannattaa kun nähdään ettei ole mahdollisuuksia jatkaa, aina se tunne ei ole samankaltainen molemmilla. Mutta se joka kokee asioiden tulevan tienpäähän, eikä enää kykene jatkamaan, on velvollinen tuomaan asian esiin puolisolle. Asiat on käsiteltävä asioina, ilman ylitsepursuavaa tunnemyrskyä,

        Mitä se auttaa ketään onko toinen tuntenut enemmän tai vähemmän tuskaa, vai pitääkö tuskan määräkin jakaa osituksessa. Ainut oikea tapa miettiä eroa, on pyrkiä mahdollisimman pieniin riitoihin ja jos on lapsia on kyettävä toimimaan yhdessä kun kysymys on lasten edusta.

        Kaikki muu viisastelu on itsekästä saivartelua, jossa pyritään nostamaan ainoastaan omaa egoaan, lasten ja läheisten kustannuksella.

        On muistettava että yksinhuoltajavanhemmuuteen kuuluu kuitenkin haasteita, joita kahden vanhemman perheissä ei ole. Yksinhuoltajan pitää muistaa vaalia lapsen suhdetta toiseen vanhempaan. Pahimmillaan tilanne johtaa lapsen vieraannuttamiseen. Se on lapsen aivopesua ja lapsi voi kärsiä siitä, samalla tavoin kuin uskonnollisen kultin uhri, Sinkkonen sanoo.

        Niin ja vielä
        "Kyllä erota kannattaa kun nähdään ettei ole mahdollisuuksia jatkaa, aina se tunne ei ole samankaltainen molemmilla. "

        Tunne voi olla aivan päinvastainen, samoin ajatus jatkamisen mahdollisuuksista. Aika usein se, joka ei halua erota, ei halua myöskään tehdä liiton hyväksi mitään.


      • b2000
        hjkghk kirjoitti:

        "Asiat on käsiteltävä asioina, ilman ylitsepursuavaa tunnemyrskyä"

        Jos suhteessa ei ole voitu käsitellä asioita asioina kuukausiin tai jopa vuosiin, niin parasta on vain sanoa hakevansa eroa.

        Heureka nyt lamppu syttyi, minullakin on jotakin ajatusta ja vastuuta elämästäni. Mutta vihalla ja syyttelyllä lamppu sammuu nopeasti.


      • b2000
        hjkghk kirjoitti:

        Niin ja vielä
        "Kyllä erota kannattaa kun nähdään ettei ole mahdollisuuksia jatkaa, aina se tunne ei ole samankaltainen molemmilla. "

        Tunne voi olla aivan päinvastainen, samoin ajatus jatkamisen mahdollisuuksista. Aika usein se, joka ei halua erota, ei halua myöskään tehdä liiton hyväksi mitään.

        Tuo on sinun näkemys, muitakin varmasti on


      • etur
        b2000 kirjoitti:

        Tuo on sinun näkemys, muitakin varmasti on

        Eiköhän jokaisella ole oma näkemyksensä, juuri sen tilanteen mukaan missä on.


      • b2000
        etur kirjoitti:

        Eiköhän jokaisella ole oma näkemyksensä, juuri sen tilanteen mukaan missä on.

        Mutta perus ajatus pitäisi olla aina ettei halua muille pelkästään pahaa, näin pääsee itsekkin helpommalla, eikä lapset/läheiset kärsi. Mielestäni tämä on inhimillisyyttä toisia ihmisiä kohtaan, joka palkitsee varmasti myöhemmin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1937
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1682
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1604
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1537
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1515
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1435
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe