työpaikkakiusaamista uskonnon takia

outoatouhua

Minusta on muutamia vuosi juoruttu työpaikalla, että olenko minä uskovainen. Tottahan minä tietenkin Taivaan Isään uskon, ja pari vuotta sitten koin voimakasta hengellistä heräämistä. Tosiaan joitain vuosia sitten eräs työpaikalla oleva henkilö näki, kun menin tavallisena sunnuntaina jumalanpalvelukseen. Ja kyllä tämä asia selvästikin levisi työpaikalla. Itse en ole puhunut (juurikaan) mitään hengellisistä ja uskonnollisista asioista työpaikalla. Olen ajatellut, että nämä asiat eivät työpaikalla kuulu, eikä oikein ole intressiä sekulaarien uskonnonvastaisten ihmisten, joita suuri osa nykyään tuntuu olevan, puhella sen kummemmin. Eikö työpaikka ole työntekoa varten ?

Olen erittäin intuitiivinen ihminen, ja olen sen huomannut ympärilläni, että minusta on tässä mielessä puhuttu. Enkä ollenkaan ole varma, että se olisi positiivistakaan. Nykyäänhän media syöttää vasemmistoliberaali-ideologiaa, ja koko älymystö on puna-vihreän ideologian läpäisemä. Kukaan todellinen nero tai uskottava tiedemies ei nyt ainakaan tunnustava kristitty voi olla (nimi- tai ehkä juuri ja juuri tapakristitty voi ehkä olla).

Kukaan ei ole ihan suoraan minulta mitään kysynyt, mutta sellaista vihjailua on ollut. Nyt pari päivää sitten eräs henkilö sanoi kahvitunnilla, että "ketkä kuuluvat kirkkoon" ja "ketkä eivät". Kirkkoon kuuluvia oli reilut puolet, tämä siis pk-seudulla. Aika outoa sekin, että tällaista aletaan puhumaan. Kuuluukohan tämäkään kellekään ? Ei ole oikein ketään sellaista luotettua ihmistä, että tästä olisi voinut kenenkään kanssa keskustella tapahtuneen jälkeen.

Itse olen todella kiinnostunut hengellisistä asioista. Työskentelen ns. tiedeuskovaisten kanssa. Laitoin viime vuonna työtyytyväisyyskeskusteluun rastin kyllä-ruutuun kysymyksen 'onko työpaikalla kiusaamista' kohdalla. Nyt ajattelin, etten tänä vuonna vastaa koko kyselyyn. Sitten joutuisi jo esimiehelle alkaa sanomaan asiasta. Tätä on aika vaikea näyttää toteen. Ja varmaan ne, jotka tällaista puhuvat, eivät edes ajattele, että tämä voisi olla "kiusaamista".

21

256

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pää.pystyyn

      Uskovat ovat aina kokeneet ateistien halveksuntaa. Pää pystyyn vain!

      • äläuhriudu

        " hengellisistä ja uskonnollisista asioista työpaikalla Olen ajatellut, että nämä asiat eivät työpaikalla kuulu"
        No mikähän sinne sittenkuuluisi ?
        Itse olen keskustellut paljonkin heng.asioista työpaikalla, yleensä ns. uskomattomien ihmisten aloitteesta. Itse en uskoani tuputa.
        Oletko koskaan ajatellut, että nämä ihmiset voivat etsiä samaa kuin sinäkin, eli tarkoitusta elämälleen? Ehkä heitäkin kiinostaa se mitä se usko on?
        Mutta , koska itsekkään et ole asiassa sisällä voiko olla kyse siitä, että jtk, häpeät puhetta uskonasioista. Niin ainakin itse tein, kun EN OLLUT USKOSSA.
        Olin kasvanut uskovassa kodissa ja tiesin asiat noin pääpiirteiltään, mutta kun ei ollut/ enkä halunnut suhdetta Jumalaan, välttelin porukoita jotka puhuivat niistä.

        "Aika outoa sekin, että tällaista aletaan puhumaan. Kuuluukohan tämäkään kellekään ? "
        Niimpä mitähän siellä sinun mieestäsi on sopivaa puhua? Uskomattomat kyllä puhuvat , vkl.rymyjuhlansa, juopuneenna tekemänsä hölmöydet, ym. rivot jutut. Nekö sinusta sopivat työpaikalle?


    • Työpaikkakiusaamiseen, olipa sen aihe mikä tahansa, tulee tietysty puuttua.

      Mutta jos et itse ota asiaa esille siihen ei varmaankaa puututa koska välttämättä ympäristö ei edes ymmärrä että koet jonkin asian kiusaamisena.

      • lkdfjbn

        Sinä et ole työelämässä?


    • Aloittajalle:

      Usko on lopultakin julkinen asia, sillä Jeesuskin opettaa ettei kynttilää sytytetä ja panna vakan alle piiloon vaan että se valaisee julkisesti ja ettei ylhäällä vuorella oleva kaupunkikaan olla salassa, vaan kyllä se tulee pakostakin julkiseksi.

      Näin uskonkin laita, -ei oikeaa aitoa uskoa voi kauan salassa pitää kun se tulee ihan pakosta julki jo siinä kun maailma Jumalan sallimasta koettelee ja seuloo uskovia joka päivä. Tämä tapahtuu esim. siten että uskovainen ei voi osallistua pikkujouluryyppäjäisiin eikä muutenkaan käyttää alkoholia juopumistarkoitukseen. Jo yksistään suhde alkoholiin "paljastaa" meidät epäuskoisille.

      Jos sinusta juorutaan kirkossa käymisen tähden, ole sitä iloisempi!

      Kun ihminen tulee uskoon, hän tekee parannuksen josta Raamattu sanoo että se on mielenmuutos, eli kääntyminen entisiltä pahoilta teiltä jumaliseen menoon armossa. Ei meiltä mitään ole kielletty mutta yksikään, jossa Pyhä henki asuu, ei uskossa enää tahdo elää samassa riettauden lätäkössä missä ennen suruttomana makasi jumalattomien kavereiden lailla. Sen takia me emme tahdo esim. kiroilla vaan rukoilemme armoa jotta voisimme siivota suumme. Emme kannata homoliittoja, emmem sukuoyuolten "moninaisuutta" emme naispappeutta emmekä muutakaan mikä on Raamattua vastaan. Kartamme kaikkea harhaoppia, syntiä ja pahaa ja taistelemme erityisesti itsessämme olevaa syntiä vastaan. Henki sotii lihaa vastaan ja liha henkeä vastaan.

      Minä olen ollut sanoin kuvaamattoman onnellinen kun esim. minua ei enää kutsuta ollenkaan mukaan kaikkiin ryyppäjäisrientoihin, kun olen ilmoittanut uskon takia niitä karttavani. Joku voisi ajatella että syrjitään mutta minä olen siitä onnellinen koska minulla on seurakunnassa tuhat kertaa parempia ystäviä, siskoja ja veljiä. Varmasti minustakin työpaikalla puhutaan, ei ehkä enää niin paljon kuin silloin kun tulin uskoon, mutta tästä "ahdasmielisen änkyrän" leimasta olen niin ylpeä etten antaisi sitä pois vaikka rahaa tarjottaisiin isot summat.

      Olen onnellinen siitä että maailma minua(kin) uskon tähden hyljeksii ja nauraa sillä se osaltaan todistaa että olen Jeesuksen oma. Ei muutoin voi ollakaan. Kristuksen piikkikruunukin oli loppujen lopuksi kunnian kruunu koska se on pahan maailman antama tunnustus että Hän on liian hyvä tälle maailmalle.

      Tämä varmaan kuulostaa absurdilta mutta mitä enemmän uskon takia vieroksutaan, sitä iloisempi olen ja kiitän Jumalaa maailman antamasta "ahdasmielisen änkyrän" kunnianimestä!

      Ja minkään en pidä tapanani tyrkyttää omaehtoisesti uskonasioita mutta otan kyllä joskus kantaa kun keskustelut siihen menevät ihan itsestäänkin. Meillä on töissä aika roisi ilmapiiri, kyllä uskosta irvaillaan mutta kuitenkin kahdenkeskisissä keskusteluissa monet ososittavat vilpittömästi kunnioitusta uskonasioille ja sille että olen uskovainen.


      "Älä pelkää, sinä piskuinen lauma; sillä teidän Isänne on nähnyt hyväksi antaa teille valtakunnan!" (Luuk. 12:32)

      https://www.youtube.com/watch?v=a4qkG7uG2aM


      Kiitos olkoon Isän kaikkivaltiaan, taivaan ja maan Luojan! ja Pojan, Lunastajan autuutemme aamunkoin, herran Pyhän hengen, rakkaan Isämme, vapahtajamme ja Pyhittäjämme! Ylistys HÄnen korkealle nimelleen iankaikkisesta iankaikkiseen! Amen!

      • Asiat.asiana

        Tarkoittanet tietenkin, että SINUN uskosi on julkinen. Muiden pitää olla hiljaa, koska sinun uskosi on se oikea?


      • Asiat.asiana kirjoitti:

        Tarkoittanet tietenkin, että SINUN uskosi on julkinen. Muiden pitää olla hiljaa, koska sinun uskosi on se oikea?

        Ei, vaan OIKEA kristillinen usko on julkinen. Minäkin olen siitä osallinen, kiitos Jumalan!


      • KunnioitustaHmmmm

        "Meillä on töissä aika roisi ilmapiiri, kyllä uskosta irvaillaan mutta kuitenkin kahdenkeskisissä keskusteluissa monet ososittavat vilpittömästi kunnioitusta uskonasioille ja sille että olen uskovainen."

        Kyllähän useimmat siihen asti venyvät että käyttäytyvät kohteliaasti eivätkä pilkkaa mutta vaikea kuvitella että joku oikein kunnioittaisi. Kuvittelepa itse että siellä teidän työpaikalla joku täysin tosissaan ja pokkana kertoisi asioita suhteestaan suureen kurpitsaan.


      • KunnioitustaHmmmm kirjoitti:

        "Meillä on töissä aika roisi ilmapiiri, kyllä uskosta irvaillaan mutta kuitenkin kahdenkeskisissä keskusteluissa monet ososittavat vilpittömästi kunnioitusta uskonasioille ja sille että olen uskovainen."

        Kyllähän useimmat siihen asti venyvät että käyttäytyvät kohteliaasti eivätkä pilkkaa mutta vaikea kuvitella että joku oikein kunnioittaisi. Kuvittelepa itse että siellä teidän työpaikalla joku täysin tosissaan ja pokkana kertoisi asioita suhteestaan suureen kurpitsaan.

        No, minulle esim. on pari työkaveria ja pomonikin kahdenkeskisessä keskustelussa sanonut että heidän mielestään on hieno asia kun joku uskoo. Joku sanoi itsekin olevansa uskovaisesta kodista vaikka eivät sitä jaakaan. Näin siis kahden kesken. Kahvipöydässä ja porukassa on eri asia, siellä pitää monen näytellä "kovaa" miestä tai mimmiä.

        Tämän saman olen huomannut ei vain yhdessä työpaikassa vaan useassa, joissa olen elämäni aikana ollut. Moni hiljaa sydämessään kaipaa jotain muutakin kuin turhaa ajallisen perässä juoksemista. Ateismistakaan ei ole täyttämään sielun tyhjyyttä ilman Jumalaa.


      • EvLut kirjoitti:

        Ei, vaan OIKEA kristillinen usko on julkinen. Minäkin olen siitä osallinen, kiitos Jumalan!

        >Ei, vaan OIKEA kristillinen usko on julkinen.

        Ja sinä päätät raamattua tulkitsemalla, mikä on OIKEA kristillinen usko.

        Kammottavaa.


      • >Tämä varmaan kuulostaa absurdilta mutta mitä enemmän uskon takia vieroksutaan, sitä iloisempi olen ja kiitän Jumalaa maailman antamasta "ahdasmielisen änkyrän" kunnianimestä!

        Kiitos maallistumisen sinäkin saat vapaasti yksilönä olla mitä ikinä olla haluat, kunhan et tee rikoksia – ja muut olemisestasi vapaasti sitä mieltä mitä ovat, kunhan eivät loukkaa kunniaasi rikollisella tavalla.

        >Meillä on töissä aika roisi ilmapiiri, kyllä uskosta irvaillaan mutta kuitenkin kahdenkeskisissä keskusteluissa monet ososittavat vilpittömästi kunnioitusta uskonasioille ja sille että olen uskovainen.

        Kahdenkeskisissä fyysisissä keskusteluissa ihminen on aina kohteliaimmillaan, mitä se sitten kenenkin kohdalla tarkoittaakaan.


    • Työpaikka on juurikin työntekoa varten. Ihmisten juoruiliin kannattaa ehkä suhtautua siten, että niistä ei kannata välittää. Varmaan jokaiselle työpaikalle mahtuu joku jolle voisi ns "hamekankaan" ostaa ja kyllähän juoruilu kertoo enemmän siitä juoruilijasta, eli heidän elämänsä tyhjyydestä kun pitää muiden asioita pohtia ;)

      Jos joku alkaa mielestäsi kyselemään liian henkilökohtaisia niin voit ihan vapaasti sanoa, ettet halua aiheesta puhua tai äänestää jaloillasi. Työkavereille ei tarvitse tehdä tiliä mitä vapaa-ajallaan tekee tai ajattelee kuten ei myöskään edes työnjohdolle.

      Töissä tehdään se mistä palkka maksetaan ja muu ei kenellekkään kuullu. Kyllä sinä varmaan löydät ihmisiä joiden kanssa voit asioista jutella , ei välttämättä työpaikalta mutta sehän ei olekkaan paikka josta kavereita hommataan, vaan siellä tehdään töitä ja saadaan siitä palkka. Jos hyvä tuuri on saattaa sieltä kaverinkin saada mutta suhteellisen harvinaista kuitenkin.

    • Tämä juttu on tainnut olla jo usempaan kertaan. Muistan keskustelleeni tästä.

      • Huomasin saman, mutta ehdin jo vastata ennen kuin kello soitti. 😳


    • mieluumminkaapissa

      On harmittavaa kun haluaisi pysyä kaapissa jonkin yksityisen aran asian takia mutta sitten vahingossa kärähtää. Itselläni on arka paikka sellainen että tykkään lukea suomi24 palstaa mutta en kehtaa puhua siitä kenellekään. Eihän sellainen arka juttu, jonka kanssa ei oikein ole sinut itsekään, toki työpaikalle kuulu edes.

      Kerran täällä oli niin kiinnostava keskustelu, että katsoin sitä kesken työpäivän ja kollega sattui huomaamaan. Hän ei siitä mitään sanonut mutta intuitioni kertoo että nyt kaikki pitävät minua suomi24 pellenä. Tilanne tulee jo uniin ja harmittaa mennä töihin kun olen mitä olen ja kaikki sitä miettii. Näkeehän se niiden tavasta olla koneella.

      Se kiusaaminen on mennyt aivan systemaattiseksi nykyään. Porukat usein vihjailevat katsoneensa netistä vaikka mitä. Etenkin heti aamulla. Että olisivat muka lukeneet uuttasuomea ja jopa vauva-lehteä. Yksi oli muka itse osallistunut keskusteluun hesarin sivulla. Kehui laittaneensa tunnukset. Kaikki tuo tietenkin on vain vihjaijua jonka tarkoitus on painaa minut entistä syvemmälle ahdistuneisuuteni kurimukseen.

    • Autuaita ovat ne, joita uskon tähden vainotaan ja joista Jeesuksen nimen tähden puhutaan kaikenlaista pahaa..

      • Eli jotkut ulkomaalaiset ilmeisesti, ellet sitten tarkoita uskovaisten keskinäistä loanheittoa toisistaan.


    • Puhut työkavereistasi "ns. tiedeuskovaisina". Tämän sanan käyttö kertoo, että halveksit heidän uskonnottomuuttaan (ateismiaan/agnostismiaan/skeptismiään). Ennuste: ei hyvä.

      Kirkkouskovaisena et silti tule pääsemään näillä palstoilla ainoina oikeina kristittyinä remeltävien fundislahkolaistenkaan suosioon.

    • Hetkonen. Nyt minusta alkoi tuntua aika vahvasti, että olen lukenut tämän saman tarinan näillä palstoilla joskus kolmisen vuotta sitten.

      Kierrätys on tietysti hieno juttu oikeassa paikassa, ei siinä mitään. Ehkä ei kuitenkaan täällä. 😶

    • ghbfgjfghk

      Jos häpeämme Jeesuksen nimeä nyt, Hän häpeää meitä viimeisellä tuomiolla. Jeesus saattaa tulla noutamaan omiaan piankin. Kunpa uskaltaisimme ja osaisimme auttaa ympärillämme olevia kääntymykseen ennen kuin on liian myöhäistä. Meidän pitäisi hohtaa kristityn valoa tähän pimeään maailmaan. Meidän pitäisi olla sellaisia, että meiltä tultaisiin kysymään, miksi säteilemme näin, miten tunnumme rakastavat kaikkia.

    • "Autuaita ovat ne, joita uskon tähden vainotaan ja joista Jeesuksen nimen tähden puhutaan kaikenlaista pahaa.."


      Jeesuksen nimen tähden te puhutte pahaa juutalaisista, koska Jeesus itsekkin tekee sitä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      1967
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      51
      1701
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      55
      1617
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1547
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe