Pääseekö itsemurhaaja taivaaseen?

mitä.mieltä

UT:ssa kerrotaan Juudaksesta erilaisilla tavoilla mitkä sulkevat toisensa pois, mutta annetaan ymmärtää että Juudas teki itsemurhan. Muita tapauksia ei taida olla. Pääseekö itsemurhaaja taivaaseen?

63

636

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tyydy.vastaukseen

      Taivaaseen pääsy on jokaisella kiinni henkilökohtaisesta suhteesta Jeesukseen.

      • mitä.mieltä

        Juudaksellakin oli hyvin henkilökohtainen suhde Jeesukseen.


      • mitä.mieltä
        mitä.mieltä kirjoitti:

        Juudaksellakin oli hyvin henkilökohtainen suhde Jeesukseen.

        Niin oli, mutta minkälainen?


      • Raamattu ei vain puhu mitään "taivaaseen pääsystä". Raamattu puhuu iankaikkisen elämän saamisesta ja Jumalan kuningaskunnan perimisestä. Taivaan perimisestä Raamattu ei puhu. Iankaikkisuus on uudessa maassa. Raamattu puhuu sitä paitsi taivaista monikossa. Tämä 'taivas' ja sinne pyrkiminen josta yleisesti puhutaan on tullut kristinuskon sisälle Raamatun ulkopuolisista lähteistä, kreikkalaisesta filosofiasta.

        Raamattu sanoo että taivas tuhoutuu, se ei ole siis ihmisen päämäärä:

        "Minä näin UUDET taivaat ja uuden maan, > sillä < ENSIMMÄISET taivaat ja ENSIMMÄINEN maa OLIVAT KADONNEET, eikä merta enää ollut." [Ilm.]

        "Mutta Herran päivä tulee kuin varas. Silloin TAIVAAT KATOAVAT pauhinalla ja alkuaineet kuumuudesta hajoavat, maa palaa ja kaikki, mitä siihen on tehty." [2. Piet. 3:10 ]

        Koska TÄMÄ KAIKKI näin HAJOAA, millaisia teidän tuleekaan olla pyhässä elämässä ja jumalanpelossa odottaessanne ja jouduttaessanne Jumalan päivän tuloa, tuon päivän, jonka voimasta TAIVAAT HEHKUEN HAJOAVAT ja ALKUAINEET KUUMUUDESSA SULAVAT. Mutta Hänen lupauksensa mukaan me odotamme uusia taivaita ja uutta maata, joissa vanhurskaus asuu. [2. piet. 3:11-13]

        "MUTTA NYKYISET TAIVAATja maa ovat samalla sanalla talletetut tulelle, säästetyt jumalattomain ihmisten tuomion ja kadotuksen päivään." [2. Piet. 3:7 ]


      • Vaikutatpa fiksulta kaverilta! Argumentaatio kohdillaan!? Ja jehova? Jännää että sellaiseksi nimitellään kun Raamattua siteeraa. Tiesitkö että jehovatkin uskovat taivaaseen pääsyn, mutta vain siten että 144 000 ensimmäisen luokan jehovaa pääsee taivaaseen, ja loput 2. luokan jehovat joutuvat maan päälle. Että löytyy se kreikkalaisfilosofinen-oppi jehoviltakin.


    • vastausta

      Raamatussa mainitaan kuusi itsemurhan tehnyttä ihmistä: Abimelek (Tuom. 9:54), Saul (1. Sam. 31:4), Saulin aseenkantaja (1. Sam. 31:4-6), Ahitofel (2. Sam. 17:23), Simri (1. Kun. 16:18) ja Juudas (Matt. 27:5). Viisi heistä oli pahoja, syntisiä miehiä (Saulin aseenkantajasta ei kerrota riittävästi hänen maineensa arvioimiseksi). Joidenkin mielestä Simson teki itsemurhan (Tuom. 16:26-31), mutta Simsonin tarkoitus oli surmata filistealaiset eikä itsensä. Raamattu rinnastaa itsemurhan murhaan – sitähän se on, itsemurha. Ainoastaan Jumala voi päättää milloin ja miten ihmisen tulisi kuolla.

      Raamatun mukaan itsemurha ei määrää ihmisen pääsyä taivaaseen. Jos pelastumaton ihminen suorittaa itsemurhan, hän on ainoastaan nopeuttanut matkaansa helvettiin. Kuitenkaan hän ei päädy helvettiin itsemurhan vuoksi, vaan koska hän hylkäsi pelastuksen Kristuksen kautta. Mitä Raamattu sanoo uskovasta, joka tekee itsemurhan? Raamattu opettaa, että siitä hetkestä alkaen, kun ihminen tulee aidosti uskoon, hänen pelastuksensa on ikuinen (Joh. 3:16). Raamatun mukaan uskovat voivat olla täysin varmoja siitä, että heillä on ikuinen elämä (1. Joh. 5:13). Mikään ei voi erottaa uskovaa Jumalan rakkaudesta (Room. 8:38-39). Jos ”mikään luotu” ei voi erottaa uskovaa Jumalan rakkaudesta ja itsemurhan tekevä uskovakin on ”luotu”, silloin ei edes itsemurha voi erottaa häntä Jumalan rakkaudesta. Jeesus kuoli kaikkien syntiemme puolesta ja jos todellinen kristitty tekisi jonakin hengellisen hyökkäyksen ja heikkouden hetkellä itsemurhan, Jeesus on sovittanut senkin synnin.

      Raamatun mukaan itsemurha on murha; se on aina väärin. Voidaan suuresti epäillä sellaisen ihmisen uskon aitoutta, joka väitti olevansa kristitty, mutta teki silti itsemurhan. Ei ole olemassa olosuhteita, jotka oikeuttaisivat jonkun, varsinkaan kristityn, päättämään itse päivänsä. Kristityt on kutsuttu elämään elämänsä Jumalalle – päätös kuoleman ajankohdasta kuuluu Jumalalle ja vain Jumalalle. Seuraava raamatunkohta 1. Kor. 3:15, vaikka siinä ei puhutakaan itsemurhasta, on luultavasti hyvä kuvaus siitä, mitä tapahtuu itsemurhan tehneelle kristitylle: "Itse hän tosin pelastuu, mutta kuin tulen läpi.”

      • uskova45

        Nim. vastausta

        Olet siis sitä mieltä että "aidosti uskoontullut" ei voisi tulla pois uskosta eikä joutua helvettiin? Eikö ihmisellä ole enää uskoon tultuaan valinnan vapautta mielestäsi? Kyllä UT kertoo monista uskoontulleista ja uudestisyntyneistä jotka luopuivat uskostaan tai menivät "harhaoppisten" leiriin. Samoin tapahtuu nykypäivänä. Ajatuksesi ovat kalevi lehtisläistä harhaoppia.


      • vastausta
        uskova45 kirjoitti:

        Nim. vastausta

        Olet siis sitä mieltä että "aidosti uskoontullut" ei voisi tulla pois uskosta eikä joutua helvettiin? Eikö ihmisellä ole enää uskoon tultuaan valinnan vapautta mielestäsi? Kyllä UT kertoo monista uskoontulleista ja uudestisyntyneistä jotka luopuivat uskostaan tai menivät "harhaoppisten" leiriin. Samoin tapahtuu nykypäivänä. Ajatuksesi ovat kalevi lehtisläistä harhaoppia.

        Jos ""aidosti uskoontullut" tulee pois uskosta niin hän ei silloin ole enää uskossa.
        Jeesushan käskee meitä rukoilemaan olemaan vahva uskossa.
        Äläkä ala taas Lehtisestä vaehdella! Olet koko perkele!


      • "Raamatun mukaan itsemurha on murha; se on aina väärin. Voidaan suuresti epäillä sellaisen ihmisen uskon aitoutta, joka väitti olevansa kristitty, mutta teki silti itsemurhan. "

        Aina voidaan epäillä toisen uskon aitoutta ja paljonhan sitä täälläkin tehdään. Se vaan on törkeätä, pahoittelen, että sanon sen noin.
        Olen hyvin kiitollinen siitä, että toisen uskon aitous ei ole meidän käsissämme, vain Jumalan ajatuksilla on merkitystä.
        Tulee mieleen ajatus, ettet ole joutunut elämässäsi koviin paikkoihin, voin tietty olla väärässäkin.
        Kun ihminen on esim.kovissa kivuissa tai masentunut, saattaa mieleen tulla , myös uskovalle, elämän päättäminen oman käden kautta. Kaikki eivät ole vahvoja, kaikki eivät jaksa - Minä en kykene ajattelemaan, että Jumala hylkää siinä tilanteessa uskovan. Koska Hän ei hylkää, oli ihminen sitten sairas tai terve. Jumala ei hylkää silloinkaan, kun ihmiseltä on viety kaikki toivo, kun hän etsii vain kuolemaa. Jumala ei hylkää, se vaan on niin!


      • Hyvä kirjoitus ‼️


      • usko.vainen kirjoitti:

        Hyvä kirjoitus ‼️

        Itse asiassa kun tarkasti katsotaan niin ei ole... tekstissä on hyvin vakavia epäraamatullisia harhaoppeja...


      • Koittakaapa olla skarpinpia, älkääkä uskoka tuollaista Raamatun Sanan vastaista puhetta! Nimimerkki "vastausta" edustaa ilmiselvästi "Vapaan armon" (halvan armon) -oppia, tai jotain reformoitua kalvinistista armokäsitystä.

        "Raamattu opettaa, että siitä hetkestä alkaen, kun ihminen tulee aidosti uskoon, hänen pelastuksensa on ikuinen (Joh. 3:16)."

        Raamattu EI TODELLAKAAN opeta tuollaista! Tuo on mitä pahinta harhaoppia! Uskovatkin tuomitaan edelleen tekojensa mukaan. Ei se niin mene että uskoon tulonsa jälkeen täällä voi elää miten haluaa. Voiko uskova elää aviorikoksessa ja murhata? Pelastus on TIE, koko elämän mittainen vaellus, ja siltä voi langeta pois. Pelastus ei ole mikään kertaluontoinen tapahtuma, joka tapahtuu kun ihminen tulee uskoon. 'Kerran pelastettu, aina pelastettu' on harhaoppia!

        Ja Johannes 3:16 EI SANO tuollaista! Joh 3:16 alkukielen mukaisesti:

        "Sillä näin Jumala kerran rakasti maailmaa, että kerran antoi ainokaisen Poikansa...
        ettei yksikään joka JATKAA uskomista Häneen hukkuisi kerran, vaan JATKAISI iankaikkisen elämän omistamista/saamista."
        _______________

        "Raamatun mukaan uskovat voivat olla täysin varmoja siitä, että heillä on ikuinen elämä (1. Joh. 5:13)."

        Katsotaanpa tuota Joh. 5:13 paikkaa: "Tämän minä olen kirjoittanut teille, jotka uskotte (JATKUVASTI) Jumalan Pojan nimeen, tietääksenne, että teillä on iankaikkinen elämä." [Huomioikaa että uskon tulee olla jatkuvaa, se on alkukielessä jatkuvassa preesens aikamuodossa, suomen kieleen tulee lisätä sana 'jatkaa'/'jatkuvasti' jotta merkitys pysyy samana]

        - Tässä kohdassa siis sanotaan että ne jotka uskovat JATKUVASTI Jeesukseen voivat olla varmoja siitä että heillä on iankaikkinen elämä. Ei se niin ole että uskoo kerran ja sitten saa lipun "taivaaseen". Ja me emme saa iankaikkista elämää kun tulemme uskoon, se on edelleen Jeesuksessa: (1. Joh 5:11): 'ja tämä elämä on Hänen Pojassansa.' Kun pysymme Jeesuksessa, pysymme kiinni iankaikkisen elämän saamisessa, ja JOS emme pysy Jeesuksessa niin emme peri iankaikkista elämää.

        Huomaamme että uskon tulee olla jatkuvaa? Mutta mitä on usko ja mitä on uskominen? Liittyykö kuuliaisuus ja luottamus uskoon mitenkään? Mitä jos et ole kuuliainen Jeesukselle ja Jumalan laille? Tarvitseeko Jeesukseen luottaa? Mistä Jeesus tietää että sinä oikeasti luotat Häneen? Onhan Jeesus sanonut:
        ________________

        "EI JOKAINEN, JOKA sanoo Minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka TEKEE Minun taivaallisen Isäni TAHDON." [Matt. 7:21]

        "Mikään ei voi erottaa uskovaa Jumalan rakkaudesta (Room. 8:38-39)."

        - Niin... tuo on puolitotuus! Oletko katsonut tuon listan tarkasti? Siinä ei mainita sinua itseäsi! Sinä voit erottaa itsesi Jumalan rakkaudesta! On rohkaisevaa ja lohduttavaa tietää ettei mikään muu voi tehdä sitä, MUTTA sinä itse voit! Kaikissa Raamatun listauksissa asioista, jotka eivät voi estää meitä pysymässä Jumalan rakkaudessa, eivät ota mukaan sinua itseäsi!

        _________________

        "Raamatun mukaan itsemurha ei määrää ihmisen pääsyä taivaaseen."

        Nyt menneen hyvin vaarallisille vesille... muista että jokaisesta huolimattomasta sanasta olet vastuussa Jumalan edessä - ja vielä enemmän jos joku sinua uskoo. Toimit tietysti paatumuksessa kun uskottelet itsellesi että kaikki syntisi on jo ennalta annettu anteeksi, ja siksi ei ole mitään vaaraa mistään - eikä Herran pelkoa.

        "Kuitenkaan hän ei päädy helvettiin itsemurhan vuoksi, vaan koska hän hylkäsi pelastuksen Kristuksen kautta."

        Taas vaarallista oppia! Ihmiset päätyvät ENSISIJASSA helvettiin syntiensä, pahojen tekojensa/rikkomustensa vuoksi! Eivät siksi että ovat hylänneet Jeesuksen ja pelastuksen. Synnin palkka on kuolema, ero Jumalasta.

        Itse murha on murha - ja murha on yksi vakavimmista ja suurimmista synneistä, jonka ihminen voi tehdä.


      • Mitäs Jeesus sanoo Johanneksen evankeliumin luvussa 15?

        "Minä olen totinen viinipuu, ja Minun Isäni on viinitarhuri. Jokaisen oksan Minussa, joka ei kanna hedelmää, Hän karsii pois; ja jokaisen, joka kantaa hedelmää, Hän puhdistaa, että se kantaisi runsaamman hedelmän. Te olette jo puhtaat sen sanan tähden, jonka Minä olen teille puhunut."

        Ja sitten Jeesus jatkaa:

        "Pysykää Minussa, niin Minä pysyn teissä."

        Siinä on EHTO:
        "PYSYKÄÄ te Minussa, NIIN Minä pysyn teissä."

        Korostava varoitus on: "JOS ETTE PYSY Minussa, NIIN Minä EN PYSY teissä."

        Joten mitä tapahtuu jos emme pysy?

        Jeesus jatkaa:
        "Niin kuin oksa ei voi kantaa hedelmää itsestään, ELLEI se pysy viinipuussa, niin ette tekään, ellette pysy Minussa. Minä olen viinipuu, te olette oksat. Joka pysyy Minussa ja jossa Minä pysyn, se kantaa paljon hedelmää; sillä ilman Minua te ette voi mitään tehdä."

        JA NYT VAROITUS:
        "Jos joku ei pysy Minussa, niin hänet heitetään pois niin kuin oksa ja hän kuivettuu; ja ne kootaan yhteen ja heitetään tuleen, ja ne palavat. Jos te pysytte Minussa ja Minun sanani pysyvät teissä, niin anokaa, mitä ikinä tahdotte, ja te saatte sen. Siinä Minun Isäni kirkastetaan, että te kannatte paljon hedelmää ja tulette Minun opetuslapsikseni."

        Siellä se on erittäin selkeästi:

        "PYSYKÄÄ Minussa, eläkää Minussa — niin Minä pysyn teissä."


        Selvästi ilmaistuna: iankaikkinen elämä ei ole meissä: sinussa tai minussa. Se on Kristuksessa. Ja jos pysyn Jeesuksessa, niin minulla on iankaikkinen elämä. Hän ei antanut sitä minulle, se on edelleen Hänessä. Kuten Johannes sanoo (1. Joh 5:11): 'ja tämä elämä on Hänen Pojassansa.' Minulla ei ole iankaikkista elämää itsessäni, vaan Jeesuksessa. Oksalla ei ole elämää itsessään, elämä on viinipuussa. Ja oksa jatkaa elämistä, JOS se pysyy viinipuussa. Mutta jos oksa leikataan irti, niin se kuolee. Iankaikkinen elämä on Jeesuksessa, EI MEISSÄ. Jos pysymme Jeesuksessa, niin jatkamme iankaikkisen elämän omistamista.

        Aivan kuten Johannes 3:16 itse asiassa sanoo:

        "Sillä näin Jumala kerran rakasti maailmaa, että antoi kerran ainokaisen Poikansa...
        ettei yksikään joka JATKAA uskomista Häneen hukkuisi kerran, vaan JATKAISI iankaikkisen elämän omistamista/saamista."

        — Jos pysyt Kristuksessa, niin sinulla on elämä.

        MUTTA JOS ET PYSY, NIIN SINÄ KUOLET. Ja kuolleet oksat kootaan, heitetään tuleen ja poltetaan. Se on vain yksi kohta, ja samassa evankeliumissa Jeesus sanoo: 'Tunnen lampaani, eikä kukaan ryöstä heitä Minun kädestäni.' (10:27-28) Mutta sitä täytyy tasapainottaa tällä kohdalla, ja ottaa koko totuus yhteen. Kokonainen evankeliumi kertoo koko totuuden.

        _______________________

        Ja vastapainoksi Roomalaiskirjeen kohdalle 8:38-39 voit katsoa Room. lukua 11. Missä sanotaan, että jos et pysy Jumalan hyvyydessä, niin sinutkin hakataan pois, kuten monet israelilaiset hakattiin pois.


      • harhaopettaja.se.oli
        vastausta kirjoitti:

        Jos ""aidosti uskoontullut" tulee pois uskosta niin hän ei silloin ole enää uskossa.
        Jeesushan käskee meitä rukoilemaan olemaan vahva uskossa.
        Äläkä ala taas Lehtisestä vaehdella! Olet koko perkele!

        Kalevi lehtinen opetti ettei uskova voi langeta pois uskosta. Näin kertoo hänen kirjansa "Löytöretkellä".


      • so.so.poju
        vastausta kirjoitti:

        Jos ""aidosti uskoontullut" tulee pois uskosta niin hän ei silloin ole enää uskossa.
        Jeesushan käskee meitä rukoilemaan olemaan vahva uskossa.
        Äläkä ala taas Lehtisestä vaehdella! Olet koko perkele!

        Mikäs itse olet kun toisia tuolla tavalla nimittelet "perkeleiksi"?


      • George_L kirjoitti:

        Koittakaapa olla skarpinpia, älkääkä uskoka tuollaista Raamatun Sanan vastaista puhetta! Nimimerkki "vastausta" edustaa ilmiselvästi "Vapaan armon" (halvan armon) -oppia, tai jotain reformoitua kalvinistista armokäsitystä.

        "Raamattu opettaa, että siitä hetkestä alkaen, kun ihminen tulee aidosti uskoon, hänen pelastuksensa on ikuinen (Joh. 3:16)."

        Raamattu EI TODELLAKAAN opeta tuollaista! Tuo on mitä pahinta harhaoppia! Uskovatkin tuomitaan edelleen tekojensa mukaan. Ei se niin mene että uskoon tulonsa jälkeen täällä voi elää miten haluaa. Voiko uskova elää aviorikoksessa ja murhata? Pelastus on TIE, koko elämän mittainen vaellus, ja siltä voi langeta pois. Pelastus ei ole mikään kertaluontoinen tapahtuma, joka tapahtuu kun ihminen tulee uskoon. 'Kerran pelastettu, aina pelastettu' on harhaoppia!

        Ja Johannes 3:16 EI SANO tuollaista! Joh 3:16 alkukielen mukaisesti:

        "Sillä näin Jumala kerran rakasti maailmaa, että kerran antoi ainokaisen Poikansa...
        ettei yksikään joka JATKAA uskomista Häneen hukkuisi kerran, vaan JATKAISI iankaikkisen elämän omistamista/saamista."
        _______________

        "Raamatun mukaan uskovat voivat olla täysin varmoja siitä, että heillä on ikuinen elämä (1. Joh. 5:13)."

        Katsotaanpa tuota Joh. 5:13 paikkaa: "Tämän minä olen kirjoittanut teille, jotka uskotte (JATKUVASTI) Jumalan Pojan nimeen, tietääksenne, että teillä on iankaikkinen elämä." [Huomioikaa että uskon tulee olla jatkuvaa, se on alkukielessä jatkuvassa preesens aikamuodossa, suomen kieleen tulee lisätä sana 'jatkaa'/'jatkuvasti' jotta merkitys pysyy samana]

        - Tässä kohdassa siis sanotaan että ne jotka uskovat JATKUVASTI Jeesukseen voivat olla varmoja siitä että heillä on iankaikkinen elämä. Ei se niin ole että uskoo kerran ja sitten saa lipun "taivaaseen". Ja me emme saa iankaikkista elämää kun tulemme uskoon, se on edelleen Jeesuksessa: (1. Joh 5:11): 'ja tämä elämä on Hänen Pojassansa.' Kun pysymme Jeesuksessa, pysymme kiinni iankaikkisen elämän saamisessa, ja JOS emme pysy Jeesuksessa niin emme peri iankaikkista elämää.

        Huomaamme että uskon tulee olla jatkuvaa? Mutta mitä on usko ja mitä on uskominen? Liittyykö kuuliaisuus ja luottamus uskoon mitenkään? Mitä jos et ole kuuliainen Jeesukselle ja Jumalan laille? Tarvitseeko Jeesukseen luottaa? Mistä Jeesus tietää että sinä oikeasti luotat Häneen? Onhan Jeesus sanonut:
        ________________

        "EI JOKAINEN, JOKA sanoo Minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka TEKEE Minun taivaallisen Isäni TAHDON." [Matt. 7:21]

        "Mikään ei voi erottaa uskovaa Jumalan rakkaudesta (Room. 8:38-39)."

        - Niin... tuo on puolitotuus! Oletko katsonut tuon listan tarkasti? Siinä ei mainita sinua itseäsi! Sinä voit erottaa itsesi Jumalan rakkaudesta! On rohkaisevaa ja lohduttavaa tietää ettei mikään muu voi tehdä sitä, MUTTA sinä itse voit! Kaikissa Raamatun listauksissa asioista, jotka eivät voi estää meitä pysymässä Jumalan rakkaudessa, eivät ota mukaan sinua itseäsi!

        _________________

        "Raamatun mukaan itsemurha ei määrää ihmisen pääsyä taivaaseen."

        Nyt menneen hyvin vaarallisille vesille... muista että jokaisesta huolimattomasta sanasta olet vastuussa Jumalan edessä - ja vielä enemmän jos joku sinua uskoo. Toimit tietysti paatumuksessa kun uskottelet itsellesi että kaikki syntisi on jo ennalta annettu anteeksi, ja siksi ei ole mitään vaaraa mistään - eikä Herran pelkoa.

        "Kuitenkaan hän ei päädy helvettiin itsemurhan vuoksi, vaan koska hän hylkäsi pelastuksen Kristuksen kautta."

        Taas vaarallista oppia! Ihmiset päätyvät ENSISIJASSA helvettiin syntiensä, pahojen tekojensa/rikkomustensa vuoksi! Eivät siksi että ovat hylänneet Jeesuksen ja pelastuksen. Synnin palkka on kuolema, ero Jumalasta.

        Itse murha on murha - ja murha on yksi vakavimmista ja suurimmista synneistä, jonka ihminen voi tehdä.

        Eikö se ole niin, että epäusko on se kadottava synti?
        Eikö uskova elä jatkuvassa uskossa? Eikö se ole luonnollisesti se lähtökohta? Ja sitten jos haluaa luopua, se on asia erikseen. Pääsääntöisesti uskova uskoo 24/7/365 ja siksi mikään ei voi erottaa häntä Jumalan rakkaudesta, ei mikään muu kuin hän itse.
        Mahdoitko nyt sanoa harhaopiksi jotain, joka sinun mielestäsi sitä on, mutta ehkä ei Raamatun mukaan olekaan sitä? Skarppaamista tarvitsemme kaikki.


      • jotaintotuudesta

        Itsemurha on murha itseä kohtaan, josta ei voi tehdä parannusta. Itsemurha johtaa kadotukseen. Voi teitä jotka saarnaatte korvasyyhy-evankeliumia. Pelastuksen voi menettää jos valitsee lihassa elämisen eikä tottele Jeesusta. Lopettakaa vääristellyn evankeliumin levittäminen! Jumalan Sana sanoo että joka saarnaa jotain toista evankeliumia on kirottu!

        Ilm. 22:15 Ulkopuolella ovat koirat ja velhot ja huorintekijät ja MURHAAJAT ja epäjumalanpalvelijat ja kaikki, jotka valhetta rakastavat ja tekevät.


      • eksytystä

        Nämä ovat näitä jotka asettautuvat "Jumalaksi" ja lupaavat taivaspaikkoja vaikka Jumalan Sana sanoo selkeästi että jos ei tee parannusta, joutuu kadotukseen. Valheen tien kulkija olet joka saarnaat väärää evankeliumia.


      • eksytystä
        eksytystä kirjoitti:

        Nämä ovat näitä jotka asettautuvat "Jumalaksi" ja lupaavat taivaspaikkoja vaikka Jumalan Sana sanoo selkeästi että jos ei tee parannusta, joutuu kadotukseen. Valheen tien kulkija olet joka saarnaat väärää evankeliumia.

        Ja kuten voimme nähdä, valhe-evankeliumilla on aina kannattajia. Jos ei ole rakkautta totuuteen, on mielistynyt valheeseen ja silloin uppoaa valhe-evankeliumi kuin kuuma veitsi voihin.


      • Eerikatässämoi kirjoitti:

        Eikö se ole niin, että epäusko on se kadottava synti?
        Eikö uskova elä jatkuvassa uskossa? Eikö se ole luonnollisesti se lähtökohta? Ja sitten jos haluaa luopua, se on asia erikseen. Pääsääntöisesti uskova uskoo 24/7/365 ja siksi mikään ei voi erottaa häntä Jumalan rakkaudesta, ei mikään muu kuin hän itse.
        Mahdoitko nyt sanoa harhaopiksi jotain, joka sinun mielestäsi sitä on, mutta ehkä ei Raamatun mukaan olekaan sitä? Skarppaamista tarvitsemme kaikki.

        "Eikö se ole niin, että epäusko on se kadottava synti?"

        Ei. Ei "epäusko" ole välttämättä edes kadottavaa, se vain estää ja hankaloittaa uskovaa toimimasta uskossa ja Jumalan voimassa. Toki siitäkin voi tulla kadottavaa. Mutta kaikki tahalliset synnit ovat kadottavia, uskoville eri toten. Ei se niin mene että uskovat saavat tehdä syntiä ja saavat anteeksi ilman tunnustusta ja parannusta, ja sitten ei-uskovaa Jumala rankaisi samasta synnistä suoraan kadotuksella.


        "Eikö uskova elä jatkuvassa uskossa?"

        Ei automaattisesti ja varmasti. Se että ihminen on tullut kerran uskoon, ei tarkoita että hän olisi "jatkuvassa uskossa".

        "Eikö se ole luonnollisesti se lähtökohta?"

        Ei... Mitä se usko on? Mitä uskominen on?

        "Ja sitten jos haluaa luopua, se on asia erikseen."

        Niin, mutta tämän kirjoittajan mukaan ei voi luopua vaikka haluaisi. Hänhän sanoo: ""Raamattu opettaa, että siitä hetkestä alkaen, kun ihminen tulee aidosti uskoon, hänen pelastuksensa on ikuinen". Raamattu ei vain opeta tuollaista, se on hänen tulkintansa näkemys.

        "Pääsääntöisesti uskova uskoo 24/7/365 ja siksi mikään ei voi erottaa häntä Jumalan rakkaudesta, ei mikään muu kuin hän itse."

        Jos jokainen uskovan uskominen olisi jatkuvaa 24/7/365 oikeasti, niin silloinhan hän ei edes itse erottaisi itseään Jumalan rakkaudesta.

        "Mahdoitko nyt sanoa harhaopiksi jotain, joka sinun mielestäsi sitä on, mutta ehkä ei Raamatun mukaan olekaan sitä? Skarppaamista tarvitsemme kaikki."

        En tosiaan. Usko pois kyllä minä nämä asiat tunnen ja tiedustan. Tämä kirjoittajahan väittää siis ettei uskosta voi luopua eikä pelastusta voi menettää.


      • "Pyrkikää rauhaan kaikkien kanssa JA PYHITYKSEEN, SILLÄ ILMAN SITÄ EI KUKAAN OLE NÄKEVÄ HERRAA". [Hepr. 12:14]


      • George_L kirjoitti:

        "Eikö se ole niin, että epäusko on se kadottava synti?"

        Ei. Ei "epäusko" ole välttämättä edes kadottavaa, se vain estää ja hankaloittaa uskovaa toimimasta uskossa ja Jumalan voimassa. Toki siitäkin voi tulla kadottavaa. Mutta kaikki tahalliset synnit ovat kadottavia, uskoville eri toten. Ei se niin mene että uskovat saavat tehdä syntiä ja saavat anteeksi ilman tunnustusta ja parannusta, ja sitten ei-uskovaa Jumala rankaisi samasta synnistä suoraan kadotuksella.


        "Eikö uskova elä jatkuvassa uskossa?"

        Ei automaattisesti ja varmasti. Se että ihminen on tullut kerran uskoon, ei tarkoita että hän olisi "jatkuvassa uskossa".

        "Eikö se ole luonnollisesti se lähtökohta?"

        Ei... Mitä se usko on? Mitä uskominen on?

        "Ja sitten jos haluaa luopua, se on asia erikseen."

        Niin, mutta tämän kirjoittajan mukaan ei voi luopua vaikka haluaisi. Hänhän sanoo: ""Raamattu opettaa, että siitä hetkestä alkaen, kun ihminen tulee aidosti uskoon, hänen pelastuksensa on ikuinen". Raamattu ei vain opeta tuollaista, se on hänen tulkintansa näkemys.

        "Pääsääntöisesti uskova uskoo 24/7/365 ja siksi mikään ei voi erottaa häntä Jumalan rakkaudesta, ei mikään muu kuin hän itse."

        Jos jokainen uskovan uskominen olisi jatkuvaa 24/7/365 oikeasti, niin silloinhan hän ei edes itse erottaisi itseään Jumalan rakkaudesta.

        "Mahdoitko nyt sanoa harhaopiksi jotain, joka sinun mielestäsi sitä on, mutta ehkä ei Raamatun mukaan olekaan sitä? Skarppaamista tarvitsemme kaikki."

        En tosiaan. Usko pois kyllä minä nämä asiat tunnen ja tiedustan. Tämä kirjoittajahan väittää siis ettei uskosta voi luopua eikä pelastusta voi menettää.

        Tarkoitin sitä, että kadottava synti on se, että ei usko .


      • George_L kirjoitti:

        "Pyrkikää rauhaan kaikkien kanssa JA PYHITYKSEEN, SILLÄ ILMAN SITÄ EI KUKAAN OLE NÄKEVÄ HERRAA". [Hepr. 12:14]

        Tämä onkin hyvä Raamatun kohta.Aina kannattaa pyrkiä rauhaa kaikkien kanssa.


      • Calvinisti
        jotaintotuudesta kirjoitti:

        Itsemurha on murha itseä kohtaan, josta ei voi tehdä parannusta. Itsemurha johtaa kadotukseen. Voi teitä jotka saarnaatte korvasyyhy-evankeliumia. Pelastuksen voi menettää jos valitsee lihassa elämisen eikä tottele Jeesusta. Lopettakaa vääristellyn evankeliumin levittäminen! Jumalan Sana sanoo että joka saarnaa jotain toista evankeliumia on kirottu!

        Ilm. 22:15 Ulkopuolella ovat koirat ja velhot ja huorintekijät ja MURHAAJAT ja epäjumalanpalvelijat ja kaikki, jotka valhetta rakastavat ja tekevät.

        Haista vittu.


      • haistan
        Calvinisti kirjoitti:

        Haista vittu.

        Levitä eteen!


    • Juudas on mun salarakas, me olemme kristinuskon uhreja.

      • oma.on.-valintasi

        Se on sinun valintasi.


      • oma.on.-valintasi kirjoitti:

        Se on sinun valintasi.

        Ei ole, se on teidän synti.


      • oma.on.-valintasi
        fari.g kirjoitti:

        Ei ole, se on teidän synti.

        Kanna itse vastuu omista teoistasi.


    • PäiväUniako

      Tokihan pääsee taivaaseen jos on sinne menossa . Mutta !!!!! miksi sinne sillä siellähän ovat tylsyyden perikuvat ?

      • MenetKuumempaanPaikkaan

        Ei ole. Sinä et ole sinne menossa!


    • Minua tosin on mitätöity vain muutama kymmenen vuotta, mutta Juudasta on pahennettu kaksituhatta vuotta.
      Miten aiotte sovittaa syntinne ? Pitäisikö meidän antaa anteeksi, vai jättää asia Jumalan huomaan.
      Juudas ei ole edes kavaltaja, vaan Josefusta syytettiin maan kavaltajaksi koska hän meni roomalaisten puolelle. Siinä on vähän syytäkin.

    • Jumalapelastaa

      Kenet hän tahtoo.
      Ja muista Luojaasi nuoruudessasi, ennenkuin pahat päivät tulevat ja joutuvat ne vuodet, joista olet sanova: 2. "Nämä eivät minua miellytä"; ennenkuin pimenee aurinko, päivänvalo, kuu ja tähdet, ja pilvet palajavat sateen jälkeenkin - 3. jolloin huoneen vartijat vapisevat ja voiman miehet käyvät koukkuisiksi ja jauhajanaiset ...

      Höperyydessäkin Jumala muistaa omansa.
      Sillä katso en minä niistä yhtäkään kadottanut

    • Yksi kristitty sanoi, että meistä on tullut hyviä kun olemme olleet pahennukseksi juutalaisille.

      Kumpi siis on syntiä tehnyt ? Ja kenelle on hyvä lupaus, eikö vikauhrille.

    • valitettavasti

      Tunnettua on että uskonnollinen karismaattisuus vetää mielenterveysongelmaisia puoleensa. Apua haetaan mistä vain missä luvataan parantumista. Näissä piireissä sitä luvataan Jumalan ja Jeesuksen nimissä ja sitten kun apua ei tullutkaan, petytään. Moni ei ole enää kestänyt pettymystä vaan tekee itsemurhan. Olin erään tällaisen tapauksen todistajana. Eräässä paikkakuntani kirkossa järjestetään viikoittain ylistys- parantamis- ja rukousjonoja ja niissä kaatumisia. Eräs psyykkisesti sairas nuorimies nosti kätensä ja hänen puolestaan rukoiltiin alttarilla paranemista. Viikkoa myöhemmin kuulin että tämä mies oli tehnyt itsemurhan. Saarnaaja iloitsi tästä koska hänen mielestään mies nyt pääsi taivaaseen koska oli viime kerralla tullut uskoon. Saarnaaja ei ilmeisestikään ymmärtänyt että itsemurha oli voinut aiheutua juuri hurmoskokouksessa kokemastaan pettymyksestä ja sairauden pahenemisesta. Psyykkisten ongelmien kanssa ei pitäisi pelleillä henkimaailman asioilla vaan ne tarvitsevat asianmukaista lääketieteellistä hoitoa.

      • ketä.syytät

        Ketä syytät siitä, että joku ei parane?


      • Minäkin tiedän ja tunsin uskovan, vakavasti sairaan kolmekymppisen naisen, jonka kuolemaa odotettiin ja joka talutettiin parannuskokoukseen ja joka tuli sieltä selvästi virkistyneenä ja kuulemma meni kirkkoon jopa todistamaan parantumisestaaan mutta vain muutama päivä tuosta todistuksesta hänen tilansa huononi ja pian hän kuoli.


      • sage8 kirjoitti:

        Minäkin tiedän ja tunsin uskovan, vakavasti sairaan kolmekymppisen naisen, jonka kuolemaa odotettiin ja joka talutettiin parannuskokoukseen ja joka tuli sieltä selvästi virkistyneenä ja kuulemma meni kirkkoon jopa todistamaan parantumisestaaan mutta vain muutama päivä tuosta todistuksesta hänen tilansa huononi ja pian hän kuoli.

        Jos Jumala on olemassa, hän päättää pääseekö itsemurhaaja taivaaseen.


      • valitettavasti
        ketä.syytät kirjoitti:

        Ketä syytät siitä, että joku ei parane?

        Syytän niitä jotka valehtelevat Jumalan nimissä parantumisia eivätkä ohjaa sairasta asianmukaiseen hoitoon. Eivät mielen sairaudet hokkuspokkus -tempuilla parane.


      • vastuuta.hyvät.ihmiset
        valitettavasti kirjoitti:

        Syytän niitä jotka valehtelevat Jumalan nimissä parantumisia eivätkä ohjaa sairasta asianmukaiseen hoitoon. Eivät mielen sairaudet hokkuspokkus -tempuilla parane.

        Kyllä. Pahinta on se, kun uskottelemalla parantumisia saadaan sairaudentunne pois eikä ihminen ole kuitenkaan parantunut. Silloin voi tapahtua mitä tahansa. Jo Niilo Ylivainionkin kokousten jälkeen mielisaaraaloissa oli vilskettä.


      • sage8 kirjoitti:

        Minäkin tiedän ja tunsin uskovan, vakavasti sairaan kolmekymppisen naisen, jonka kuolemaa odotettiin ja joka talutettiin parannuskokoukseen ja joka tuli sieltä selvästi virkistyneenä ja kuulemma meni kirkkoon jopa todistamaan parantumisestaaan mutta vain muutama päivä tuosta todistuksesta hänen tilansa huononi ja pian hän kuoli.

        Miten selität sen🤗❓


      • valitettavasti kirjoitti:

        Syytän niitä jotka valehtelevat Jumalan nimissä parantumisia eivätkä ohjaa sairasta asianmukaiseen hoitoon. Eivät mielen sairaudet hokkuspokkus -tempuilla parane.

        Ketään ei varmaati estetä menemästä lääkärin hoitoon eikä raahata väkisin rukoiskokoukseen 😳


      • älä.valehtele
        usko.vainen kirjoitti:

        Ketään ei varmaati estetä menemästä lääkärin hoitoon eikä raahata väkisin rukoiskokoukseen 😳

        Viidesläisyydessä on ainakin kielletty ja varotettu menemästä psykiatriseen hoitoon koska se on näiden mielestä ateistista ja vie pois uskosta.


      • näin.tapahtui
        sage8 kirjoitti:

        Minäkin tiedän ja tunsin uskovan, vakavasti sairaan kolmekymppisen naisen, jonka kuolemaa odotettiin ja joka talutettiin parannuskokoukseen ja joka tuli sieltä selvästi virkistyneenä ja kuulemma meni kirkkoon jopa todistamaan parantumisestaaan mutta vain muutama päivä tuosta todistuksesta hänen tilansa huononi ja pian hän kuoli.

        Tämä on perin tuttua tarinaa. Niilo Ylivainionkin rukousjonoissa oli paljon niitä jotka kuolivat seurantajakson aikana siihen sairauteen josta olivat uskoneet parantuneensa. Usko siihen, että on parantunut, on aivan eri asia kuin se että on todella parantunut.


      • terve.ateisti
        älä.valehtele kirjoitti:

        Viidesläisyydessä on ainakin kielletty ja varotettu menemästä psykiatriseen hoitoon koska se on näiden mielestä ateistista ja vie pois uskosta.

        Samaa olen kuullut helluntailaisista. Psykiatrille menevät tulevat kuulemma kaikki aina pois uskosta. He ajattelevat että on parempi olla hullu helluntailainen kuin terve ateisti


      • älä.valehtele kirjoitti:

        Viidesläisyydessä on ainakin kielletty ja varotettu menemästä psykiatriseen hoitoon koska se on näiden mielestä ateistista ja vie pois uskosta.

        Odotan innolla kun todistat tämän :D


      • oikea.huomio
        terve.ateisti kirjoitti:

        Samaa olen kuullut helluntailaisista. Psykiatrille menevät tulevat kuulemma kaikki aina pois uskosta. He ajattelevat että on parempi olla hullu helluntailainen kuin terve ateisti

        Näinhän on monelle käynytkin. Kyllä psykoterapia vie pois sairaaksi tekevästä uskosta. Moni on lähtenyt muutenkin pois ko. uskonliikkeistä säilyttääkseen oman mielenterveytensä.


      • näin.uskotaan
        oikea.huomio kirjoitti:

        Näinhän on monelle käynytkin. Kyllä psykoterapia vie pois sairaaksi tekevästä uskosta. Moni on lähtenyt muutenkin pois ko. uskonliikkeistä säilyttääkseen oman mielenterveytensä.

        Fundisherätysliikkeissähän Jeesus parantaa. Jos ei parannu sen on sitten avunhakijan oma vika ja aiheutuu uskon puutteesta. Turvautuminen maalliseen psykiatriin on epäuskoa.


      • UUT_
        oikea.huomio kirjoitti:

        Näinhän on monelle käynytkin. Kyllä psykoterapia vie pois sairaaksi tekevästä uskosta. Moni on lähtenyt muutenkin pois ko. uskonliikkeistä säilyttääkseen oman mielenterveytensä.

        Eniten uskonnon uhreja tulee nykyisin Jehovantodistajista, helluntailaisista ja lestaadiolaisista.


      • UUT_ kirjoitti:

        Eniten uskonnon uhreja tulee nykyisin Jehovantodistajista, helluntailaisista ja lestaadiolaisista.

        Mistä noista sinä olet 😳❓


      • uskova45
        usko.vainen kirjoitti:

        Odotan innolla kun todistat tämän :D

        Hänhän juuri todisti, puhui kokemuksen syvällä rintaäänellä. Kantsis ottaa asioista vähän itsekin selvää ennekuin tulee tänne jankkaamaan.


      • uskova45 kirjoitti:

        Hänhän juuri todisti, puhui kokemuksen syvällä rintaäänellä. Kantsis ottaa asioista vähän itsekin selvää ennekuin tulee tänne jankkaamaan.

        Niin, oliko hän Jehovantodistajista, helluntailaisista ja lestadiolaisista ❓😳


    • Pääseekö itsemurhaaja taivaaseen?


      Sen tietää vain Jumala. Mitään kategorista yleisvastausta tähän asiaan ei ole. Toki itsensä murhaaminen ON synti, mutta muistakaamme että meillä kaikilla on joka päivä syntiä ihan ilman itsemurhaakin.

      Minä uskon että se joka totisella sydämellä avuksensa huutaa Vapahtajaa, pääsee taivaaseen, syntisenä vanhurskautettu!

      ARMO =

      ansaitsematon !!!

      rakkaus

      minun

      osakseni


      Ristin ryöväri ei ehtinyt elää pyhää elämää, hän sanoi: Jeesus, muista minua kun tulet valtakuntaasi!" ja tämä sai autuuden, armosta!

      Ryöväri on siksi tapahtunut että se on meille esikuvaksi armon ihmeellisyydestä, ettei se ole palkkaa teoistamme.

      • Ristin ryöväri EI OLE mikään malliesimerkki UT:n mukaisesta pelastumisesta! Siihen ei kannata tuudittautua! Ei voi laskea sen varaan että "kuolinvuoteella" tulisi uskoon - sellainen tapaushan tuo ristin ryövärikin vain on. Se ettei ristinryöväri ehtinyt elämään pyhää elämää ei tarkoittanut ettei meidän tarvitsisi.


    • "Pääseekö itsemurhaaja taivaaseen?"

      Taas on kristilliset roolipelaajat liikkeellä pistelaskutaulukoineen.

      • näin.on

        Fundamentalistisissa herätysliikkeissä tuollaiset pistelaskutaulukot ja roolipelit ovat arkipäivää.


    • Jeesuksen.seuraaja

      Itsemurha vie kadotukseen.

      • HÖH_

        Sinä et sitä onneksi päätä vaan Jumala


      • Martti.Luther

        Haista paska.


      • Taitasi

        olla silleen, ettet sinä olisi uskossa nuin väkevä, jos niitä asioita ei olisi sinulle joku syöttänyt. Jos et olisi lukenut tai joku muu asiaa ajatuksiisi ajanut, olisitko itse päätynyt samaan lopputulokseen?
        Uskonto on uskomuksia ja silloin oikeita mielipiteitä on yksi per sierainpari ja kun niitä on nuin monta niin ei niistä kannata väitellä saati ottaa nuin jyrkkää kantaa. Sä saatat olla vääräskin.


    • defghjk

      Lässyn lässyn... ....teitä raukkoja!
      Aikuiset ihmiset moista sontaa.

    • Eihän sille mitään voi, jos ei jaksa elää.

    • Eikös jokainen sovi mahdollisen taivaspaikkansa itse, eli ei siihen hirveästi voi toiset vaikuttaa ?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotipizza Hyllykallio

      Meniköhän jotain pieleen? Arveletteko, että lisää arvostusta teitä kohtaan?Arveletteko, että ei vaikuta myyntiä vähentäv
      Seinäjoki
      171
      3987
    2. Se ääni ja

      Olemus vaan, kyl teis jotain samaa on ja samoja luonteenpiirteitäkin löytyy vaikka paljon on höpöäkin mukana 😍😂🤭 vaik
      Ikävä
      35
      3568
    3. Mopomiitissä vakava loukkaantuminen

      IMATRAN mopomiitistä lauantai-iltana sairaalaan joutuneet kuljettajat ovat loukkaantuneet vakavasti, Kaakkois-Suomen pol
      Imatra
      225
      2904
    4. Mitä nainen ajattelet?

      Miten viettäisimme iltaa juuri nyt jos olisimme yhdessä?
      Ikävä
      151
      1249
    5. J-miehelle

      Miksi kaikki päättyi näin? Vain sinut olisin halunnut, on ikävä sua. Älä ajaudu väärille teille, olet mulle Rakas.
      Ikävä
      59
      1138
    6. Minulla on poikaystävä!!!

      Uskokaa nyt jo! En halua vanhaa kääkkää!!!
      Ikävä
      153
      1085
    7. Viikonlopun päätteeksi löytäisin

      paikkani sinun kainalossasi. Telkkarissa joku leffa, sarja, ehkä ihan mielenkiintoinenkin tai sitten ei enää jaksaisi ke
      Ikävä
      10
      981
    8. Rupesin oikeasti odottamaan

      Että toteutuuko se meidän pusu ensiviikolla. Olisin niin onnellinen se merkitsisi paljon.
      Ikävä
      55
      910
    9. Ihmettelen sinua... En koskaan päässyt

      Selvyyteen että minkälainen olet pohjimmiltasi, mitä haluat minusta. Nyt näyttää että olet myös tosi hyvä valehtelija. E
      Ikävä
      62
      787
    10. Niinhän se on nainen että me

      Kaikki vanhetaan ja muututaan toisenlaisiksi, lainatakseni vapaasti yhden vanhan kappaleen sanoitusta
      Ikävä
      42
      784
    Aihe