Nurmoon 6MW aurinovoimaa

aurinkotuuli

13

2701

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Myös Pohjoismaiden suurin aurinkovoimala!

      Pistän maininnan tuosta keskusteluun, johon on kerätty aurinkosähköön sijoittaneita yrityksiä.

    • realistista

      "Valmistuttuaan runsaan kolmen hehtaarin pinta-alan kattavan paneeliston lasketaan tuottavan sähköä vuodessa 5400 megawattituntia, mikä on viitisen prosenttia tehtaan tarvitsemasta sähköstä."
      Aika realistinen odotus 6 MW:n aurinkovoimlasta. Monesti näkee paljon utopistisempia laskelmia.
      Uutisen kommenteissa on luettavissa myös varsin realistinen laskelma takaisinmaksuajalle :
      36 vuotta jossa ei ole vielä huomioitu rahoitus-ja huoltokuluja .

      • Bisnesmiäs

        Olisi mielenkiintoista tietää, millä perusteella yritys tekee investoinnin, joka näyttää noin huonosti kannattavalta. Onko yhteiskunnan rahat mukana tässäkin, vai miksi uihmeessä?


      • realistista
        Bisnesmiäs kirjoitti:

        Olisi mielenkiintoista tietää, millä perusteella yritys tekee investoinnin, joka näyttää noin huonosti kannattavalta. Onko yhteiskunnan rahat mukana tässäkin, vai miksi uihmeessä?

        Yhteiskunnan tuki 40% lyhentää takaisinmaksuajan 22 vuoteen jos ei oteta huomioon korko- eikä huoltokuluja. Sitten paneelit onkin kaputt. Rahallinen tulos on siis puhdas nolla jos sitäkään. Kyse lieneekin enempi mainonnasta yhteiskunnan kustannuksella.


    • Aurinkomainos

      Rahallinen tulos on puhdas nolla aurinkovoimalan omistajille ( jos sitäkään. Yhteiskunnalle rahallinen tulos on pahasti tappiollinen.

    • imagoylös

      Imagonkohennusvoimaa tämä on!

    • kiitosKepu

      Viherpesuvoimala joka ei todellisuudessa tule olemaan koskaan taloudellisesti kannattava investointi - johon verovaroja palaa monta miljoonaa. Kiitos hallituksen järjettömän tukipolitiikan,

    • nam.röyh

      Siinä saa kasvissyöjät nieleskellä kun lihansyöjät alkavat tuottamaan aurinkosähköä. Ympäristöteot eivät näe aatteellisuutta.

      • viherpesua

        Eikä tuo edes ole mikään ympäristöteko, jos näkee kokonaisuuden.

        Tuskin aurinkopaneelit elinaikanaan tuottavat saman verran energiaa, mitä niiden valmistamiseen on kulutettu, mutta kiinalainen hiilienergia on halpaa, eikä piiput näy tänne asti...


      • viherpesua
        viherpesua kirjoitti:

        Eikä tuo edes ole mikään ympäristöteko, jos näkee kokonaisuuden.

        Tuskin aurinkopaneelit elinaikanaan tuottavat saman verran energiaa, mitä niiden valmistamiseen on kulutettu, mutta kiinalainen hiilienergia on halpaa, eikä piiput näy tänne asti...

        Suomi on puhdas maa, mutta sitä moni ei ymmärrä, että kaikki Kiinasta tuleva halpatavara on tuotettu erittän saastuttavaa energiaa käyttäen. Energiaa ei säästetä, koska se on siellä halpaa, eikä päästöihin kiinnitetä mitään huomiota.

        Paras ympäristöteko olisi olla ostamasta tätä kiinankuraa ja suosia suomalaista.


      • yllätysyllätys

        Yllätyin - tälläkin palstalla on järkeviä ja ajattelevia ihmisiä.
        Ostamalla Kiinan kuraa tuemme mm. kivihiilin energiatehotonta käyttöä - ilman todellisia päästörajoituksia tai vähennyksiä. Suosi Suomalaista on todellinen ympäristöteko.

        Kiinan kaivosteollisuus ei kestä edes alkeellista ympäristötarkastelua, lähin joki tai laakso tuntuu olevan se paikka johon kaikki moska kipataan - ympäristö lainkaan välittämättä.


    • mökkisähköpiperrystä

      On täysin käsittämätöntä, että edes faktatieto ei mene perille näille auringon polttamille pösilöille. No, tästähän linkistä (alla) tuota tuoretta tietoa taas kerran on tarjolla. Viherpipertäjien kannattaa erityisesti vertailla tuuliropelien ja auringon valohoidon määriä vaikkapa vain Ruotsista ja Venäjältä tuodun sähköenergian määriin.
      Pipertäjien kannattaa selvittää esim. Venäjän meille myymän sähkön alkulähteet. Voin vakuuttaa, että tuulesta ja auringosta ei ole peräisin - ei Ruotsissakaan.
      Suomen sähkön nettotuonti oli 12 kuukaudessa 20 295 gigawattituntia. Aurinkovoiman tuotto oli samana aikana peräti 24 GWh ja tuulivoimatuotanto 4929 GWh. Yhteensä siis vain vajaa neljännes, 24 %) pelkästä nettotuonnista.
      https://energia.fi/files/1409/a_pikatilasto_maaliskuu.pdf

    • joko-raumapeilit-läjässä

      Että 5400 megawattitunnin vuosituotannosta unelmoi joku nurmolainen 6 megawatin yhteisteholla. Olisi peräti 10,3 % käyttökerroin.
      Nurmon kennosto kuuluu työ- ja elinkeinoministeriön energiahankkeisiin, ja investointi sai peräti 40 prosentin tuen, joka on 2,7 miljoonaa euroa. Aika arvokkaita megawattitunteja jo etukäteen!!

      Onko Raumalle joku puuhastelemassa edelleen sitä 8,7 MW:n ja 26800 paneelin kennostoa, jolle joku huuhelo ennusti peräti 10 500 MWh vuosituotantoa ja niin ollen peräti 13,8 % käyttökerrointa? Vai putosiko pois rahanpuutteen vai ylimitoitetun tuotantopropagandan takia?
      Nurmossakin ilmeisesti paistaa tosi rankasti aurinko, koska sinne ennustetaan kennostolle peräti 10,3 % käyttökerrointa. Ja tosi energiapihit tehtaatkin siellä tuntuu olevan.
      Haminan Mäkelänkankaalla oli 2016-2017 vuosituotannon käyttökerroin 9,4 %, Helsingin Suvilahdessa 8,6 % (2015-16) ja Loimaan Sallilassa 9,2 % (2016- 3/2018).
      Yhdessä Suomen lämpimimmistä kaupungeista, Lappeenrannassa sikäläinen teknillinen yliopisto raapi omilla aurinkokennoillaan vuosituotannossa 7,0 % käyttökertoimen (2017).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1303
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe