Epigenetiikka ja kasvinjalostus

Koska yksi kreationismin suuntaus näyttää olevan "epigenetiikaksi" (*) virheellisesti nimetyn mystisen ilmiön kauppaaminen evoluution vaihtoehdoksi, niin RoT voisi yksinkertaisesti (niin että evokkikin ymmärtää) selittää, miten kasvinjalostus toimii, jos se ei perustu nopeutettuun evoluutioon eli geenistön satunnaiseen muunteluun ja valintaan vaan tähän "epigenetiikkaan".

Eli kun (esimerkiksi) peltokaali on pienisiemeninen, ohutjuurinen rikkaruoho, jolla on kitkeränmakuiset lehdet, niin miten siitä on saatu aikaan öljykasvi rypsi, nauris ja rapealehtinen kiinankaali?

Älä selitä mitään siitä mikä rooli (todellisella) epigenetiikalla on kasvien sopeutumisessa yleensä, koska sen ovat "evokkitiedemiehet" jo selvittäneet ja kopioidessasi heidän tuloksiaan teet korkeintaan virheitä, etkä tuo asiaan mitään uutta.

Kerro miten perinteinen jalostus toimii - miten samasta rikkaruohosta saadaan öljykasvi ja juures. Jos luulet tietäväsi miten uskomustesi mukainen "epigenetiikka" liittyy siihen, miten samassa pellossa saman kasvilajin kaksi kehityslinjaa saadaan kehittämään ihan eri suuntiin niin toki voit sen kertoa, mutta yritä kerrankin pysyä asiassa. Tämän aloituksen asia on kasvinjalostus.

(*) Se epigenetiikka, jonka tiede on löytänyt ja jota tiede tutkii on todellinen ilmiö, mutta kukaan asiaa ammattimaisesti tutkinut tieteentekijä ei ole löytänyt mitään ristiriitaa evoluutioteorian ja epigenetiikan välillä. Epigenetiikka on evoluution tuotos.

23

511

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EiVastausta

      Ei taida tulla vastausta. Säteilyttämällä tapahtuva kasvijalostus aiheuttaa täysin kiistatta hyödyllisiä mutaatioita. Se on vastoin ROT:n oppia, joten ROT vaikenee.

      • Niinpä. Miksi mutaatioita lisäävä jalostustekniikka (säteilyn lisäksi voidaan käyttää myös kemikaaleja) toimii, jos mutaatiot eivät voisi saada mitään hyvää aikaiseksi eikä mutatoituneet geenit edes vaikuttaisi kasvin ominaisuuksiin - kuten RoT väittää.


      • Epäjumalienkieltäjä kirjoitti:

        Niinpä. Miksi mutaatioita lisäävä jalostustekniikka (säteilyn lisäksi voidaan käyttää myös kemikaaleja) toimii, jos mutaatiot eivät voisi saada mitään hyvää aikaiseksi eikä mutatoituneet geenit edes vaikuttaisi kasvin ominaisuuksiin - kuten RoT väittää.

        ROT:n väitteet kaatuvat omaan mahdottomuuteensa. Hän varmasti tietää sen itsekin ja siksi karttelee vaikeita aiheita. Nuoren Maan kretionismi ei missään tapauksessa kestä tieteellistä tarkastelua. Biologia on vain yksi alue, jossa YEC väitteet menevät kiville.


    • IlkimyksenTyöhevonen
    • Toisaalla RoT kirjoitti: "Kaikki eliöissä tapahtuva muutos johtuu olemassaolevan biologisen informaation epigeneettisestä säätelystä TAI vähittäisestä mutta väistämättömästä informaation korruptoitumisesta"

      Nyt toivoisin vastausta onko se, että kasvi pystyy varastoimaan juureensa 1000x enemmän energiaa rappeutumista vai onko kyse "telepaattisesta epigenetiikasta" jossa kasvi lukee jalostajan ajatukset ja alkaa "epigeneettisesti" parantelemaan niitä ominaisuuksia, joita jalostaja tavoittelee. Sama koskee tietenkin siementen öljymäärän monisatakertaistumista.

    • Samaan pakettiin tietysti voi lisätä monet muutkin viljakasvit. Ja tuossa löysin viljelykasveja käsittelevän opuksen -53 vuodelta, niin perin omituista sekin kun kauran tonnipaino oli tolloin 3-3.5 tonnin kieppeillä, nyt 6 tonnia ei ole mitenkään kummallinen asia. Samaten esimerkkikuvat senaikaisista viljalaihoista olivat aikas surullisen näköistä lakoontunutta ja muutenki surkian näköistä, kaura on sinänsä pätevä esimerkki kun sille ei nykypäivänäkään käytetä kasitauti, kasvunsääde yms. aineita joilla ero sadossa ja kasvustossa selittyisi. Ja oli -50 luvulla jo joitain aineita käytettävissä... ehkäpä muutos on kasvin perimässä?

      • Kasvien lisäksi myös eläimillä on sama juttu. Ei lammas tiedä, että sitä yritetään jalostaa vaikkapa tehokkaammin lisääntyväksi. Jalostuksessa vain valitaan nelosia synnyttäneiden uuhien karitsoja ja näin saadaan karitsaluku kasvamaan.


      • no jopas oli ajatus ja kirjoittelu pikkusen solmussa :D siis kuutiometri kauraa painoi 3-3.5 tonnin tienoilla 50 luvulla, nyt 6 tonnin ylitys ei ole kummallinen asia.


    • Kuten odottaa saattoi yksikään epigenetiikka-mystiikkaan uskova Jeesuksen sulhanen ei uskaltanut kommentoida tähän mitään.

      Epigenetiikka eliöiden muuntelun pääasiallisena syynä on siis kumottu, kun sitä puolustavat käytännössä myöntävät, että jo 10.000 vuotta tunnettu kasvinjalostus on ristiriidassa heidän rappio-epegenetiikka-pseudotieteilynsä kanssa.

    • Hyvä avaus. Ei tarvitse pohtia miksi ROT:in kaltaiselta pseudotieteelliseltä pelleltä ei löydy vastausta.

    • https://www.cell.com/action/showImagesData?pii=S1360-1385(17)30089-4
      (käännös)

      "Kasvavan fenotyyppisen monimuotoisuuden laajentaminen on avainkysymys, joka kohdistuu kestävän elintarviketurvan haasteeseen ja sopeutumiseen nykyisiin ilmastonmuutoksiin.

      Kromatatiinimerkit ja epigeneettiset säätelymekanismit ovat olennaisia ​​kasvien kehitysprosessien ohjaamiseksi ja kasvien fenotyyppisen plastisuuden muokkaamisessa, mukaan lukien mukautuvat reaktiot ympäristöön kohdistuviin rasituksiin.

      Epigeneettisten merkkien vakaus ja perinnöllisyys sekä epigeneettisten säätelymekanismien tuntemus ovat ratkaisevia jalostussovelluksissa.

      Epigeneettisten muunnelmien mallinnus edellyttää epigeneettisten säätelymekanismien ymmärtämistä, jotta niiden vaikutus kasvien suorituskykyyn voidaan ennustaa.

      Epigeneettisten muunnelmien mallintaminen prosessipohjaisella lähestymistavalla voisi auttaa arvioimaan ja määrittämään niiden vaikutukset kasvien suorituskykyyn ja sitten ohjaamaan päätöstä joko indusoimaan tai tukahduttamaan ne. Tämä mallinnusvastuu on keskeinen mallikohtaisissa jalostusstrategioissa.

      Rikkakasvattajia kehotetaan ottamaan epigeneettiset vaihtelut huomioon jalostusstrategioiden tukemiseksi.

      Epigeneettiset vaihtelut ovat mukana kasvien kehitysprosessien hallinnassa ja osallistuvat fenotyyppisen plastisuuden muodostamiseen ympäristöön. Intensiivinen jalostus on heikentänyt geneettistä monimuotoisuutta, ja epigeneettinen monimuotoisuus on nyt uusi fenotyyppisten muunnosten lähde, joka parantaa sopeutumista muuttuviin ympäristöihin ja varmistaa viljelykasvien tuoton ja laadun. Tässä tarkastellaan sitä, miten epigeneettisten vaihtelujen vakauden ja perinnöllisyyden karakterisointi vaatii jalostusstrategioita, joita prosessipohjaiset mallit voivat auttaa. Suunnittelemme tulevia ohjeita nopeuttamaan monimutkaisten epigeneettisten säätelyverkostojen selvittämistä, joiden avulla viljelyn mallinnuttajat voivat ottaa epigeneettisiä muutoksia huomioon ja auttaa kasvatusstrategioita tiettyjen agronomisten piirteiden kannalta."

      Intensiivinen jalostus on heikentänyt geneettistä monimuotoisuutta. Tämä on jälleen loistava todiste siitä, että jalostus ja varioituminen johtaa ainoastaan geneettiseen rappeutumiseen.

      MILLOIN TE OPITTE, EVOLUUTIOUSKOVAISET!!

      • Milloin sinä opit ymmärtämään ihmisen tekemän jalostuksen ja luonnon välisen eron? Se, mikä meidän mielestä on haluttavaa, kuten suuremman sadon tuottavat viljakasvit, ei välttämättä ole luonnollisissa olosuhteissa kestävä.


      • YksiBioinformaatikko kirjoitti:

        Milloin sinä opit ymmärtämään ihmisen tekemän jalostuksen ja luonnon välisen eron? Se, mikä meidän mielestä on haluttavaa, kuten suuremman sadon tuottavat viljakasvit, ei välttämättä ole luonnollisissa olosuhteissa kestävä.

        https://www.nbtplatform.org/background-documents/factsheets/factsheet-rna-directed-dna-methylation.pdf

        Kasvien jalostus on kautta vuosisatojen perustunut yritykseen ja erehdykseen, jolloin tiettyä ominaisuutta on vahvistettu samoin periaattein kuin koirien jalostuksessa. Molekyylibiologian tasolla kyse on epigeneettisestä vahvistamisesta tai heikentämisestä. Tämä kuormittaa DNA:ta aiheuttaen haitallisia sekvenssimutaatioita.

        Jos kuvittelet, että luonnossa epigeneettisten profiilien pääle/pois-kytkentä ei kuormittaisi DNA:ta, olet todella irrallaan todellisuudesta, etkä ymmärrä molekyylibiologiasta yhtään mitään. Mutta koska haluat elää evoluutioharhassa, niin kiellät todellisuuden. Siksi eksyt.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        https://www.nbtplatform.org/background-documents/factsheets/factsheet-rna-directed-dna-methylation.pdf

        Kasvien jalostus on kautta vuosisatojen perustunut yritykseen ja erehdykseen, jolloin tiettyä ominaisuutta on vahvistettu samoin periaattein kuin koirien jalostuksessa. Molekyylibiologian tasolla kyse on epigeneettisestä vahvistamisesta tai heikentämisestä. Tämä kuormittaa DNA:ta aiheuttaen haitallisia sekvenssimutaatioita.

        Jos kuvittelet, että luonnossa epigeneettisten profiilien pääle/pois-kytkentä ei kuormittaisi DNA:ta, olet todella irrallaan todellisuudesta, etkä ymmärrä molekyylibiologiasta yhtään mitään. Mutta koska haluat elää evoluutioharhassa, niin kiellät todellisuuden. Siksi eksyt.

        Tämä on samaa virhekäsitystä, mitä viljelit (pun intended) aikaisemmassa kommentissa. Vertaat ihmisen tekemää jalostusta luonnossa tapahtuvaan olosuhteisiin sopeutumiseen. Se, mikä ihmisten mielestä on haluttavaa, ei välttämättä ole luonnossa kestävää. Ei ole siis mikään ihme, että nämä ihmisen jalostamat organismit ovat geneettisesti kapeampia, koska tämä on ollut tarkoitus. Jalostuksessa halutaan, että organismi on tehokas tuottamaan sitä, mitä me haluamme sen tuottavan. Tämä voi johtaa siihen, että jokin ominaisuus, joka luonnossa olisi selvämisen kannalta tarpeellinen, hajoaa. Luonnossa pääosa koiraroduista kuolisi, koska nämä eivät ole sopeutuneet luonnon olosuhteisiin, ja samoin pääosa viljakasveista kuolisi, koska nämä vaativat ihmisen väliintulon selvitäkseen.


      • YksiBioinformaatikko kirjoitti:

        Tämä on samaa virhekäsitystä, mitä viljelit (pun intended) aikaisemmassa kommentissa. Vertaat ihmisen tekemää jalostusta luonnossa tapahtuvaan olosuhteisiin sopeutumiseen. Se, mikä ihmisten mielestä on haluttavaa, ei välttämättä ole luonnossa kestävää. Ei ole siis mikään ihme, että nämä ihmisen jalostamat organismit ovat geneettisesti kapeampia, koska tämä on ollut tarkoitus. Jalostuksessa halutaan, että organismi on tehokas tuottamaan sitä, mitä me haluamme sen tuottavan. Tämä voi johtaa siihen, että jokin ominaisuus, joka luonnossa olisi selvämisen kannalta tarpeellinen, hajoaa. Luonnossa pääosa koiraroduista kuolisi, koska nämä eivät ole sopeutuneet luonnon olosuhteisiin, ja samoin pääosa viljakasveista kuolisi, koska nämä vaativat ihmisen väliintulon selvitäkseen.

        Kiellätkö sen, että epigeneettisten profiilien modifiointi luonnossa ei johda DNA:n sekvenssimuutoksiin?


      • EiPisteille

        "Intensiivinen jalostus on heikentänyt geneettistä monimuotoisuutta. Tämä on jälleen loistava todiste siitä, että jalostus ja varioituminen johtaa ainoastaan geneettiseen rappeutumiseen."

        Pöljäiletkö ihan tahallasi, vai uskotko tuon olevan osoitus luonnossa tapahtuvasta rappeutumisesta? Jos viljellään pahimmillaan lähes maailman laajuisesti vain yhtä lajiketta, jota on kaiken lisäksi lisätty kloonaamalla, niin totta Mooses sen genomi on köyhempi.
        Kun kasviin aiheutetaan esimerkiksi säteilyllä tai kemikaaleilla geenimutaatioita niin, että vain puolet kasveista jää henkiin, menetetään varmasti informaatiota. Samalla tuotetaan uutta informaatiota, joka ei kasville itselleen olisi hyödyllistä, kuten ylisuurien siemenien ja lyhyen korren tuottaminen.

        Lainasit taas tutkimusta ja vedit tapasi mukaan mutkat suoraksi omille johtopäätöksillesi.

        Ja sitten aamun käännöskukkanen:
        "Rikkakasvattajia kehotetaan ottamaan epigeneettiset vaihtelut huomioon jalostusstrategioiden tukemiseksi."
        Kukahan rikkakasveja kasvattaa?
        Ihmettelin, mistä tuon pieraisit, mutta hoksattuani kokeilla googlekääntäjää, niin tuon käännöksenhän se antoi sanoille "Crop modelers" Et siis edes lukenut kopsaamasi tekstiä.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Kiellätkö sen, että epigeneettisten profiilien modifiointi luonnossa ei johda DNA:n sekvenssimuutoksiin?

        En välttämättä. Minun pitäisi tehdä tästä huomattavasti enemmän tutkimustyötä, että voisin antaa tähän perustellun vastauksen. Kaikki mitä tästä olen lukenut, joista moni sinun antamiasi viitteitä, viittaisi puhtaasti reversiibeleihin muutoksiin, ei pysyviin. Mutta tämä ei vähennä yhtään sinun tekemää virhettä verrata ihmisen jalostustoimintaa luonnossa tapahtuvaan muutokseen.


      • Kirjoitin avaukseen:
        "Älä selitä mitään siitä mikä rooli (todellisella) epigenetiikalla on kasvien sopeutumisessa yleensä, koska sen ovat "evokkitiedemiehet" jo selvittäneet ja kopioidessasi heidän tuloksiaan teet korkeintaan virheitä, etkä tuo asiaan mitään uutta."

        Ja mitä teet? Kirjoitat väsyttävän pitkän diibadaaban, joka ei vastaa ollenkaan siihen mitä kysyin: Kerro miten perinteinen jalostus toimii - miten samasta rikkaruohosta saadaan öljykasvi ja juures.

        En usko että sinäkään voit olla niin tumpelo, että et tietäisi oikeaa vastausta. Ongelmasi on vain se, että jos antaisit suoran ja rehellisen vastauksen yksinkertaiseen kysymykseen joutuisit myöntämään, että populaatioiden muuttumisessa on kyse etupäässä muusta kuin Jeesuksen korvikkeeksi korottamista epigenetiikasta.

        <<Epigeneettisten merkkien vakaus ja perinnöllisyys sekä epigeneettisten säätelymekanismien tuntemus ovat ratkaisevia jalostussovelluksissa.>>

        Useimpien nykyisten hyötykasvien jalostus aloitettiin 10.000-6000 vuotta sitten. Eli jalostuksessa ei ole tarvittu minkäänlaista epigenetiikan ymmärrystä.


      • Epäjumalienkieltäjä kirjoitti:

        Kirjoitin avaukseen:
        "Älä selitä mitään siitä mikä rooli (todellisella) epigenetiikalla on kasvien sopeutumisessa yleensä, koska sen ovat "evokkitiedemiehet" jo selvittäneet ja kopioidessasi heidän tuloksiaan teet korkeintaan virheitä, etkä tuo asiaan mitään uutta."

        Ja mitä teet? Kirjoitat väsyttävän pitkän diibadaaban, joka ei vastaa ollenkaan siihen mitä kysyin: Kerro miten perinteinen jalostus toimii - miten samasta rikkaruohosta saadaan öljykasvi ja juures.

        En usko että sinäkään voit olla niin tumpelo, että et tietäisi oikeaa vastausta. Ongelmasi on vain se, että jos antaisit suoran ja rehellisen vastauksen yksinkertaiseen kysymykseen joutuisit myöntämään, että populaatioiden muuttumisessa on kyse etupäässä muusta kuin Jeesuksen korvikkeeksi korottamista epigenetiikasta.

        <<Epigeneettisten merkkien vakaus ja perinnöllisyys sekä epigeneettisten säätelymekanismien tuntemus ovat ratkaisevia jalostussovelluksissa.>>

        Useimpien nykyisten hyötykasvien jalostus aloitettiin 10.000-6000 vuotta sitten. Eli jalostuksessa ei ole tarvittu minkäänlaista epigenetiikan ymmärrystä.

        Samasta rikkaruohosta saadaan öljykasvi tai juures johtuen epigeneettisestä vahvistamisesta. Kasvien DNA:sta on noin 95% epigeneettisesti vaimennettua, mikä selittää niiden huikeaa muuntelupotentiaalia. DNA ei sanele ominaisuuksia myöskään kasvien kohdalla. Lue lisää blogistani ja opi:

        http://sciencerefutesevolution.blogspot.fi/2017/06/not-evolution-but-epigenetic-variation.html
        http://sciencerefutesevolution.blogspot.fi/2017/03/plant-epigenetics-points-to-design.html


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Samasta rikkaruohosta saadaan öljykasvi tai juures johtuen epigeneettisestä vahvistamisesta. Kasvien DNA:sta on noin 95% epigeneettisesti vaimennettua, mikä selittää niiden huikeaa muuntelupotentiaalia. DNA ei sanele ominaisuuksia myöskään kasvien kohdalla. Lue lisää blogistani ja opi:

        http://sciencerefutesevolution.blogspot.fi/2017/06/not-evolution-but-epigenetic-variation.html
        http://sciencerefutesevolution.blogspot.fi/2017/03/plant-epigenetics-points-to-design.html

        Toimiiko epigetiikkasi telepaattisesti vai miten samassa pellossa kasvava kasvi A ymmärtää kehittyä paremmaksi öljykasviksi kun naapuripenkissä kasvava kasvi B ymmärtää kehittää isomman ja mehevämmän juuren jalostajan toiveen mukaisesti?


      • So.simple
        Epäjumalienkieltäjä kirjoitti:

        Toimiiko epigetiikkasi telepaattisesti vai miten samassa pellossa kasvava kasvi A ymmärtää kehittyä paremmaksi öljykasviksi kun naapuripenkissä kasvava kasvi B ymmärtää kehittää isomman ja mehevämmän juuren jalostajan toiveen mukaisesti?

        Kasveilla on tietoisuus. Kasvit voidaan jopa nukuttaa leikkausta varten. Jos kasvilasta hoidetaan rakkaudella, niin lapsi kehittyy ja evoluutio etenee. Vihassa ja rakkaudettomuudessa tule vaivaisia lapsia.

        https://www.independent.co.uk/news/science/spider-amber-orca-killer-whale-hello-wikie-satellite-earth-sour-sound-a8198741.html



      • So.simple
        YksiBioinformaatikko kirjoitti:

        Kasvitutkijat nauraisivat kippurassa tuolle väitteelle. Ja itseasiassa ovat jo, kun tällaisesta olen kysynyt mielipidettä.

        No, nauru tekee hyvää. Täältä voi katsoa mistä musiikista kasvit pitävät. Kyse on taajuuksista ja värähtelystä. Jos ihmislapsen kotona on kylmä ilmapiiri, eikä osata riidellä ja sopia, niin jonkinlainen kieroon kasvaminen lapsessa tapahtuu, mikä voi esiintyä fyysisinä heikkouksina. Elämä ei kehity pelkästään peritymällä geenien kautta, vaan maailmankaikkeudessa kaikilla organismeilla on taajuus tai tietoisuus, johon ympäristön värähtelyt vaikuttaa.

        https://dengarden.com/gardening/the-effect-of-music-on-plant-growth


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      112
      2022
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      177
      1441
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      1305
    4. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      68
      1245
    5. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1187
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1105
    7. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1050
    8. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      88
      1014
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      803
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      788
    Aihe