Tehtaaniemen kaava-asia viedään päätökseen

HynynenJS

Hallinto-oikeus julisti, että vuoden taikainen päätös Tehtaanniemen kaavan muuttamiseksi oli laiton ja asenmakaavan hyväksymistä koskeva päätös on kumottava. Onko kumottu? Se pitänee tehdä sekä hallituksessa että valtuustossa.

Hallinto-oikeuden päätös ja Tehtaanniemen asiavyyhti ovat monimutkainen kokonaisuus. Hallinto-oikeuden toimivalta liittyy kunnallisvalituksiin, jotka saa tehdä kolmella perusteella:
1) päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä
2) päätöksen tehnyt viranomainen on ylittänyt toimivaltansa
3) päätös on muuten lainvastainen

Tehtanniemen asemakaavan muuttamisen laittomaksi julistamiseen riitti kohdan yksi arviointi, päätös oli syntynyt virheellisessä järjestyksessä. Asemakaavan laatimisen vuorovaikutusmenettey ei ollut toteutunut maankäyttö- ja rakennuslaissa sekä -asetuksessa tarkoitetulla tavalla.

Tämä ilmeni mm. siinä, että kaupungin ja rr:n 20.12.2013 allekirjoitettu maankäyttösopimuksena pidettävästä sopimuksesta ei ole tiedotettu kaavan laatimisen yhteydessä. Lisäksi kaavan nähtävillä olon jälkeiset muutokset ovat olleet olennaisia, minkä takia kaava olisi pitänyt olla uudelleen nähtävillä.

Miten asiasssa päästään maaliin asti? Vuorovaikutusmenettely on tie hoitaa asia kunnolla. Kaupungin oma "hovi" näyttää tuntevan pykälät paremmin kuin valtaa pitävät poliitikot. Vuorovaikkutusmenettelyllä varmistetaan, että asiat tehdään oikein ja että valituksille ei jää tarvetta saatika sijaa minkään kolmen yllä esitetyn valitusperusteen suhteen. Hyvä vuorovaikutusmenettely on enemmän kuin vain nähtävillä olo. Rolf Nyström on itseoikeutettu vuorovaikutusryhmän puheenjohtaja. Tätä totuutta ei voi sivuuttaa.

Kaupungin kannalta asialla ei ole kiire, mutta asia olisi hyvä viedä loppuun viivyttelemättä.

85

2355

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hynysenperikunta

      Laiton kaavapäätös on kumottava ja uuden kaavan laatiminen käynnistettävä. Uuden kaavan osalta kaupunki on puhtaalla pöydällä, ei mitään sidoksia. Vähimmäisvaatimus on, että vallitseva todellisuus tulee kaavoitettua ja vuorovaikutusmenettely hoidettua avoimesti ilman "salaisia sopimuksia". "Salainen sopimus" vaikka sen olisikin juridisesti luonteeltaan maankäyttösopimus, ei ohjaa kaavoitusta, koska sen olemassaoloa ei ole vahvistettu missään päätöksentekoelimessä. Sitä ei ole virallisesti olemassa. Huom! aloittajan luettelon kohdat 1, 2 ja 3. Nyt järki käteen ja suhmurointi salkkuun.

      • Ihmesekoilua

        Ei siinä mitään sen ihmeellisempää kumoamista tarvita, todetaan vain ettei muutos koskaan astunut voimaan koska päätöksenteossa on tehty menettelyvirhe. KL jäi siis voimaan ja on edelleen.

        Entä sitten?

        Vaaditteko nyt että kaava muutetaan AL-kaavaksi, koska sehän se oli sen muutoksen tarkoitus. Hieno homma! RR varmaan ilahtuu vaikka onkin jo maksanut nykykaavan määräysten, eli sen korkeamman KL-hinnan rakentaessaan.

        Lisää rahaa ei kuitenkaan ole tulossa koska mitään kehittämistä ei ole tapahtunut, kaavasekoilu sen sijaan on tullut rakennuttajalle normaalia kalliimmaksi.

        Mitä te nyt oikeasti vaaditte? Tiedättekö itsekään?


    • Tiedämistäpuhut

      ”Tämä ilmeni mm. siinä, että kaupungin ja rr:n 20.12.2013 allekirjoitettu maankäyttösopimuksena pidettävästä sopimuksesta ei ole tiedotettu kaavan laatimisen yhteydessä. ”

      Niin siis väitettiin ja asiasta tietysti perihankolaiseen tapaan valitettiin mutta valitus kaatui joten tiedä edes mistä puhut ja mihin viittaat!

      Korkeimman hallinto-oikeuden päätökset /Tehtaanniemen rakennushanke

      Korkein hallinto-oikeus on päätöksellään 18.1.2016 numero 126 kumonnut ja poistanut Helsingin hallinto-oikeuden päätöksen ja jättänyt Rolf Nyströmin valituksen tutkimatta.

      Päätös tarkoittaa, että Hangon kaupunginhallituksen päätös (16.12.2013 § 324) sopimuksen siirron hyväksymisestä on lainvoimainen.
      KHO:n päätöksen voit lukea tästä.

      Korkein hallinto-oikeus on päätöksellään 18.1.2016 numero 127 hylännyt Rolf Nyströmin lainvoiman saaneen (rakennuslupaa koskevan) päätöksen purkamista koskevan hakemuksen.
      Lausunnon antaminen täytäntöönpanon kieltämistä koskevasta vaatimuksesta on rauennut.
      KHO:n päätöksen voit lukea tästä.

      https://www.hanko.fi/ajankohtaista/ajankohtaista/korkeimman_hallinto-oikeuden_paatokset_tehtaanniemen_rakennushanke.8307.news?7_o=85

      • hynysenperikunta

        Tiedämistäpuhut, lue viimeisin hallinto-oikeuden päätös, löytyy hallituksen pöytäkirjan liitteenä. Siinä todetaan juurikin, että sopimusliite ei ole ollut kaavamuutosprosessin osa.

        Kaikki hankkeen viivästykset johtuvat lähtökohtaisesti siitä, että on valtuuksia on ylitetty ja siksi sopimuksen sisältöä on yritetty peitellä. Hallinto-oikeudelle riitti kohta yksi, päätöksen virheellinen järjestys. Entä kohdat kaksi ja kolme? Eikö ole valtuuksien ylitystä? Eikö ole lainvastaisuuksia?

        Yhteistyösopimus ei ole saanut sitä painoarvoa, jonka rr toivoi sille saavansa. Se on jostain syystä haluttu pitää pöytälaatikossa ja sinne se on jäänyt juridisessa mielessä. Hallinto-oikeuden päätös on vapauttava myös sen takia, että suhmuroijat voidaan unohtaa ja pistää koko sotku heidän piikkiin. Pääjehut lienevät molemmin puolin toisissa tehtävissä?Kaavamuutosprosessi on lähtötilanteessa ja puhtaalla pöydällä.

        Asioista voidaan sopia. Pieni vuorovaikutustyöryhmä lienee tarpeen. Ryhmänkokoonpano esim. puheenjohtaja Rolf Nyström, jäsenet Ekholm, Pääkkö ja rr:n edustaja. rr:n on laitettava ryhmään sellainen henkilö, jolla on päätösvalta asiassa. Kuka se on? Tavoitteena on tehdä uusi toivomuslista, joka voidaan molemmin puolin viedä julkisesti päätöselimiin ja sitouttaa kaavoitusprosessiin. Näin varmistetaan asioiden eteenpäin meneminen ja vältetään jatkovalitukset.

        Toivelistan lisäksi on syytä sopia kehittämiskorvauksesta. Jos sitä ei välttämättömän kaavamuutoksen yhteydessä peritä, niin on luultavaa, että se johtaa valituksiin, joissa kaupungin johto asetetaan syytteeseen huonosta johtamisesta ja veronmaksajille aiheuttamista vahingoista.

        Asiat ovat yksinkertaisia, kun ne tehdään oikein. Laki ja asetukset ja kaupungin johtosääntö ovat yksiselitteisiä.


    • Kiusa_se_on_pienikin

      Ei uuden asemakaavan päätökseen saamiseksi mitään yhteistyöelimiä tarvitse perustaa. Kaavoitusasioissa kunnalla on yksinvalta

      Valittaminen kaavasta

      Jo hyväksytystä kaavasta voi valittaa vain niin sanotulla laillisuusperusteella eli jos päätös on tehty laista poikkeavassa järjestyksessä, jos päättävä viranomainen on ylittänyt toimivaltansa tai jos päätös on muuten lain vastainen. Toisin sanoen kaavan tarkoituksenmukaisuudesta ei voida valittaa. Kunnalla on kaavamonopoli, joten kunta päättää onko kaava tarkoituksenmukainen vai ei.

      Valitusoikeus on:

      sillä, jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
      kunnan jäsenellä
      viranomaisella toimialaansa koskevissa asioissa
      maakunnan liitolla
      kunnalla
      rekisteröidyllä paikallisella tai alueellisella yhdistyksellä toimialaansa koskevissa asioissa toimialueellaan
      valtakunnallisella yhteisöllä maakuntakaavan valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden vastaisuudesta

      https://www.mtk.fi/reppu/repun_jasenpalvelut/kaavoitus_ja_rakentaminen/kaavoitus_ja_vaikuttaminen/fi_FI/kaavoitus_vaikuttaminen/

      Hangossa kunnanvaltuuston hyväksymä Tehtaanniemen uusi asemakaava saatiin kaadettua tuon ”laillisuusperiaatteen pohjalta” eli vetoamalla hyväksymisprosessissa tehtyyn virheeseen.
      Valittaja on tyytyväinen mutta pahoillaan Just joo!

      Ajatusleikki: Jos kaava niiden kyseessä olevien pienten muutosten jälkeen olisi alunperin asetettu uudelleen esille kuntalaisten nähtäväksi, kuten valittaja ja hallinto-oikeus ovat mieltä että olisi pitäny tehdä, niin mistäköhän se valittaja olisi siinä tapauksessa valittanut. 🤔

      Se uusi kaava tullaan sisältönsä puolesta hyväksymään kunnan omissa elimissä joka tapauksessa, ei siihen kuntalaisilta lupaa kysytä. Vain prosessia voi moittia!

    • juurikinniin

      ... "poikkeavassa järjestyksessä, jos päättävä viranomainen on ylittänyt toimivaltansa tai jos päätös on muuten lain vastainen." ... siis prosessi laajasti ajatellen... Toimivallan ylittämistä on hyväksyä kaava ympäristölautakunnassa tai hallituksessa viemättä sitä valtuustoon. Laitonta on esimerkiksi sopia kaavasta etukäteen. Helppoa kuin heinänteko. Samoin kaavamuutoksen tuoman tontin arvon korotuksesta TONTIN OMISTAJALLE määrättävä lain mukainen kehittämiskorvaus.

      • Älyhoi

        ”Toimivallan ylittämistä on hyväksyä kaava ympäristölautakunnassa tai hallituksessa viemättä sitä valtuustoon.”

        Ei kukaan ole ylittäyt toimivaltaansa. Ympäristölautakunta ei hyväksy asemakaavaa! Ympäristölatakunnalta haetaan poikkeamisluvat voimassa olevaan asemakaavaan!!

        Kunnanvaltuusto hyväksyy uuden kaavan! Tehtaaniemen kaavan valmistuttua ja tultua jo kaupunginvaltuustossa hyväksytyksi valitettiin kaavan hyväksymisprosessissa tehdystä ”virheestä”. Virhe oli makuasia mutta hallinto-oikeus asettui valittajan kanssa samalle kannalle.

        Totta kai asemakaavasta neuvotellaan, sovitaan ja sitä sovitellaan etukäteen! Uuden asemakaavan tekeminen on vuosien prosessi, ei sitä kukaan hetkessä hatustaan vedä.

        Wiki: ”Asemakaavan hyväksyminen
        Keskikokoisessa suomalaisessa kaupungissa voi olla laadittu satojakin asemakaavoja. Kaavan hyväksymisen jälkeen alue on rakennuskiellossa, kunnes kaava on saanut lainvoiman.

        Uuden asemakaavan hyväksyy kunnanvaltuusto, vähäisen muutoksen voi hyväksyä kunnanhallitus tai lautakunta”

        https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Asemakaava

        https://www.hel.fi/helsinki/fi/asuminen-ja-ymparisto/kaavoitus/osallistuminen/vahainen-muutos


      • uhittelueikannata
        Älyhoi kirjoitti:

        ”Toimivallan ylittämistä on hyväksyä kaava ympäristölautakunnassa tai hallituksessa viemättä sitä valtuustoon.”

        Ei kukaan ole ylittäyt toimivaltaansa. Ympäristölautakunta ei hyväksy asemakaavaa! Ympäristölatakunnalta haetaan poikkeamisluvat voimassa olevaan asemakaavaan!!

        Kunnanvaltuusto hyväksyy uuden kaavan! Tehtaaniemen kaavan valmistuttua ja tultua jo kaupunginvaltuustossa hyväksytyksi valitettiin kaavan hyväksymisprosessissa tehdystä ”virheestä”. Virhe oli makuasia mutta hallinto-oikeus asettui valittajan kanssa samalle kannalle.

        Totta kai asemakaavasta neuvotellaan, sovitaan ja sitä sovitellaan etukäteen! Uuden asemakaavan tekeminen on vuosien prosessi, ei sitä kukaan hetkessä hatustaan vedä.

        Wiki: ”Asemakaavan hyväksyminen
        Keskikokoisessa suomalaisessa kaupungissa voi olla laadittu satojakin asemakaavoja. Kaavan hyväksymisen jälkeen alue on rakennuskiellossa, kunnes kaava on saanut lainvoiman.

        Uuden asemakaavan hyväksyy kunnanvaltuusto, vähäisen muutoksen voi hyväksyä kunnanhallitus tai lautakunta”

        https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Asemakaava

        https://www.hel.fi/helsinki/fi/asuminen-ja-ymparisto/kaavoitus/osallistuminen/vahainen-muutos

        Linkki on vähäinen kaavamuutos Helsingissä. Miten asia on määritelty Hangossa? Valtaa korttelin tahi alueen käyttötarkoituksen muutoksesta ei liene annettu ympäristölautakunnalle Hangossa? Professorit ja loistavat maan huippuarkkitehdit voi olla asioista mitä mieltä tahansa, mutta till punkt och pricka. Maassa maan tavalla ja kaupungissa kaupunkilaiset päättää.


      • Sabotöörit

        Jos uusi kaava niine muutoksineen joiden merkityksellisyydestä on kiistelty, olisi asetettu uudelleen esille kuten nykytiedon varassa olisi pitänyt tehdä, niin mikä olisi muuttunut? Mistä olisitte valittaneet ja mikä olisi ollut valitusten tavoite.

        Torpata koko RR:n projekti niinkö? Sitäkö tässä tavoiteltiin?
        Historia olisi toistanut itseään ja suunnitelma Tehtaanniemi Nr NN olisi taas kertan kaatunut kuntalaisten valituksiin kuten kaikki edellisetkin.

        RR ja SPA on hieno kokonaisuus!! Kiitos siitä!!


      • eikiitos

        Prosessi ala-arvoinen. "Kaavamuutoksesta valittanut Rolle oli oikeassa. Häntä on turha syytellä. Suhmurointi on hyvä sana, mitä Tehtaanniemen hankkeeseen on liittynyt. Normaalia business-elämää? Vastuullista? Jokainen arvioikoon sen kohdaltaan."


      • One_man_show

        Missä asiassa Rolle on oikeassa?
        Rolle valitti siitä ettei muutettua kaavaehdotusta asetettu uudelleen esille kuntalaisten nähtäväksi. Mistä hän siis olisi halunnut esillepanon yhteydessä valittaa tai esittää mielipiteensä?

        Muistettakoon että Rolle istuu kaupunginvaltuustossa (sit) jossa hän voi vapaasti esittää mielipiteitään.
        Valtuustossa hänellä ei ole riittävästi kannatusta joten demokraattinen prosessi ei kelpaa, pitää sooloilla koska muut ovat niin tyhmiä.


      • One_man_show
        uhittelueikannata kirjoitti:

        Linkki on vähäinen kaavamuutos Helsingissä. Miten asia on määritelty Hangossa? Valtaa korttelin tahi alueen käyttötarkoituksen muutoksesta ei liene annettu ympäristölautakunnalle Hangossa? Professorit ja loistavat maan huippuarkkitehdit voi olla asioista mitä mieltä tahansa, mutta till punkt och pricka. Maassa maan tavalla ja kaupungissa kaupunkilaiset päättää.

        ”Maassa maan tavalla ja kaupungissa kaupunkilaiset päättää.”

        Aivan oikein! Kaupunkilaiset = kaupunginvaltuusto

        Kaupunginvaltuusto oli jo hyväksynyt uuden asemakaavan mutta Rollelle se ei kelvannut. Yksi mies kaatoi valituksellaan kaupunkilaisten päätöksen.


    • keskitytäänolennaiseen

      Yhteenvetona:
      - rr:n ei kannata huudella 2013 tehdyn toivelistan perään
      - kaavoitus ajanmukaiseksi
      - kaavan tasonnostosta tontin omistajalle kehittämiskorvauslasku.

      stop

      • tasonnosto

        Aikaa on kulunut paljon enemmän, kun asioita on palloteltu kolmiossa: rr-ympäristölautakunta-hallitus. Yksi pallottelun tarkoitus oli välttää kaavapäätös valtuustossa. Lopulta kaava meni valtuustoon, mutta pallottelun aikana syntyi merkittäviä muutoksia, joihin olisi pitänyt kysyä kansan mielipide. Kaavamuutoksesta valittanut Rolle oli oikeassa. Häntä on turha syytellä. Suhmurointi on hyvä sana, mitä Tehtaanniemen hankkeeseen on liittynyt. Normaalia business-elämää? Vastuullista? Jokainen arvioikoon sen kohdaltaan.

        On oikein keskittyä olennaiseen. Edellä oleva lista okkei. Pahinta asiassa olisi nyt valittaa johonkin oikeusasteeseen. Se veisi taasen pari vuotta. On tehtävä päätöksiä viivyttelemättä, niin asiat saadaan kuntoon. Nostakaa nyt prosessin laatutasoa!


    • odottavanaika

      Kuka on muutoksen agentti Hangossa? Helvetin kyllästynyt kansa?

    • EiJaksakiinnostaa

      Kansalla on nyt muuta tekemistä

    • ketkuilukuriin

      "222/2003...

      Annettu Helsingissä 13 päivänä maaliskuuta 2003

      Laki
      maankäyttö- ja rakennuslain muuttamisesta
      Eduskunnan päätöksen mukaisesti

      kumotaan 5 päivänä helmikuuta 1999 annetun maankäyttö- ja rakennuslain (132/1999) 11 § ja

      lisätään lakiin uusi 12 a luku, 104 §:ään uusi 5 momentti sekä lakiin uusi 189 a ja 189 b § seuraavasti: ...

      91 b §
      Maankäyttösopimukset
      Kunta voi tehdä kaavoitukseen ja kaavojen toteuttamiseen liittyviä sopimuksia (maankäyttösopimus). Maankäyttösopimuksissa ei voida kuitenkaan sitovasti sopia kaavojen sisällöstä.

      Maankäyttösopimus voidaan osapuolia sitovasti tehdä vasta sen jälkeen, kun kaavaluonnos tai -ehdotus on ollut julkisesti nähtävillä. Tämä ei koske sopimusten tekemistä kaavoituksen käynnistämisestä.

      Maankäyttösopimuksilla voidaan tämän luvun kehittämiskorvausta koskevien säännösten rajoittamatta laajemminkin sopia osapuolten välisistä oikeuksista ja velvoitteista.

      Maankäyttösopimuksesta tiedotetaan kaavan laatimisen yhteydessä. Tarkoituksesta tehdä maankäyttösopimus on tiedotettava osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa. Jos tarkoitus tehdä maankäyttösopimus tulee esille vasta sen jälkeen, kun osallistumis- ja arviointisuunnitelma on laadittu, asiasta tulee kaavan laatimisen yhteydessä tiedottaa osallisten tiedonsaannin kannalta sopivalla tavalla. ...

      91 c §
      Kehittämiskorvaus
      Jos maanomistajan kanssa ei ole syntynyt sopimusta hänen osallistumisestaan yhdyskuntarakentamisesta aiheutuviin kustannuksiin, kunta voi periä maanomistajalta asemakaavan mukaiselle tontille asemakaavassa osoitetun rakennusoikeuden, rakennusoikeuden lisäyksen tai käyttömahdollisuuden muutoksen aiheuttamaan tontin arvonnousuun suhteutetun osuuden kaava-alueen rakentamista palvelevan yhdyskuntarakentamisen arvioiduista kustannuksista (kehittämiskorvaus)." ...

      • kaavoituskatsaus

        RR:n ja kaupungin välinen maankäyttösopimus 20.12.2013 ei ole Hangon kaupunkia sitova, koska laissa sanotaan: "Maankäyttösopimus voidaan osapuolia sitovasti tehdä vasta sen jälkeen, kun kaavaluonnos tai -ehdotus on ollut julkisesti nähtävillä." (katso edellä oleva pykälä 91b). Kaavaluonnos oli julkisesti nähtävillä 2015. Lisäksi hallinto-oikeus totesi, että se olisi sen jälkeen pitänyt laittaa nähtäväksi vielä uudelleen. Tuplaklikkaus!

        Samaisen lainpykälän ensimmäisessä monentissa todetaan: "Maankäyttösopimuksissa ei voida kuitenkaan sitovasti sopia kaavojen sisällöstä."

        Näin ollen lainataan aiemmin kirjoitettua:

        "- rr:n ei kannata huudella 2013 tehdyn toivelistan perään
        - kaavoitus ajanmukaiseksi
        - kaavan tasonnostosta tontin omistajalle kehittämiskorvauslasku."
        (katso edellä oleva pykälä 91c kehittämiskorvaus).


      • kateusviekalatkin

        Mitään "kehitystä" ei ole tapahtunut!
        Talot rajennettiin KL-kaavan määräysten mukaan joten turha huudella minkään kehittämiskorvauksen perään.
        Uudessa kaavassa pyrittiin muuttamaan osa liiketontista asuintontiksi, jolloin asunnot olisivat käyneet myös vakiasunnoiksi. Tämä ei mennyt valitusten takia läpi, kuten ei mennyt koko kaavakaan koska se kaadettiin prosessivirheen takia. Rakennettiin siis vapaa-ajan asuntoja sekä myydään vapaa-ajanasuntoja. Tuskin As Oy:tä kiinnostaa kaavaan enää jälkikäteen muutosta hakea, ovat tyytyväisiä nykyiseen ja kirjoilla muualla. Saattavat vaikka asua siellä koko vuoden, ei sitä kukaan kontrolloi mutta verot he maksavat muualle.

        Menettäjät ovat hankolaiset!! Fiksua porukkaa!!


      • lainmukaan
        kateusviekalatkin kirjoitti:

        Mitään "kehitystä" ei ole tapahtunut!
        Talot rajennettiin KL-kaavan määräysten mukaan joten turha huudella minkään kehittämiskorvauksen perään.
        Uudessa kaavassa pyrittiin muuttamaan osa liiketontista asuintontiksi, jolloin asunnot olisivat käyneet myös vakiasunnoiksi. Tämä ei mennyt valitusten takia läpi, kuten ei mennyt koko kaavakaan koska se kaadettiin prosessivirheen takia. Rakennettiin siis vapaa-ajan asuntoja sekä myydään vapaa-ajanasuntoja. Tuskin As Oy:tä kiinnostaa kaavaan enää jälkikäteen muutosta hakea, ovat tyytyväisiä nykyiseen ja kirjoilla muualla. Saattavat vaikka asua siellä koko vuoden, ei sitä kukaan kontrolloi mutta verot he maksavat muualle.

        Menettäjät ovat hankolaiset!! Fiksua porukkaa!!

        Aikaisemmin kaavan kehittäminen kiinnosti rr:ää, sen takia siihen on heidän ehdotuksestaan ryhdytty. rr halusi rakentaa asuntoja Tehtaanniemelle, koska he niitä myivät; myivät ja rakensivat.

        Asunto on asunto. Jotkut käyttävät asuntoja vapaa-ajanasumiseen, joillakin on vain yksi asunto ympäri vuoden. Ei nämä talot mikään honeistohotelli ole eikä ne ole "kesämökkejä". Sen ymmärtää erkkikin. Turha höpöttää moisesta. Aivan eri asia. Tehtaanniemellä on asuinkerrostaloja liiketontilla.

        Kaava ei vastaa todellisuutta, minkä takia sitä pitää kehittää. Kun kaavamuutos asuinrakennusten sallimaksi valmistuu, niin kehittämiskorvaus asetetaan maan omistajalle tai jos sitä ei aseteta, niin silloin hankolaisten veronmaksajien eduista ei pidetä kiinni, mikä johtaa 90% todennäköisyydellä oikeudellisiin toimenpiteisiin. Kysymys ei ole satasista vaan suuremmista rahoista, joista viranomaisen ja poliitikkojen pitää huolehtia hankolaisten eduksi lain sallimalla tavalla.


      • turtapalli

        KYLLÄ..soisin lex Kittilän vyöryvän Hankoon niin loppuis asialla kikkailu


      • valtajavastuu

        --- Lex Kittilä tulee, jos kikkailut jatkuu... turta oikeassa.


      • Mökkikylä
        lainmukaan kirjoitti:

        Aikaisemmin kaavan kehittäminen kiinnosti rr:ää, sen takia siihen on heidän ehdotuksestaan ryhdytty. rr halusi rakentaa asuntoja Tehtaanniemelle, koska he niitä myivät; myivät ja rakensivat.

        Asunto on asunto. Jotkut käyttävät asuntoja vapaa-ajanasumiseen, joillakin on vain yksi asunto ympäri vuoden. Ei nämä talot mikään honeistohotelli ole eikä ne ole "kesämökkejä". Sen ymmärtää erkkikin. Turha höpöttää moisesta. Aivan eri asia. Tehtaanniemellä on asuinkerrostaloja liiketontilla.

        Kaava ei vastaa todellisuutta, minkä takia sitä pitää kehittää. Kun kaavamuutos asuinrakennusten sallimaksi valmistuu, niin kehittämiskorvaus asetetaan maan omistajalle tai jos sitä ei aseteta, niin silloin hankolaisten veronmaksajien eduista ei pidetä kiinni, mikä johtaa 90% todennäköisyydellä oikeudellisiin toimenpiteisiin. Kysymys ei ole satasista vaan suuremmista rahoista, joista viranomaisen ja poliitikkojen pitää huolehtia hankolaisten eduksi lain sallimalla tavalla.

        ”Tehtaanniemellä on asuinkerrostaloja liiketontilla.”

        Vapaa-ajanasuntoja eli kakkoasuntoja, ei asuntoja!


      • turtapalli

        osakkeiksi myydyt loma-asunnot eivät ole hotelli ei asuntohoteli tai mitään muutakaan yleishyödyllistä mikä oli tontin myyntiperuste sille 1miljoonan myyntihinnalle sillä tontilla tehtiin puhdasta bisnestä jota nyt yritetään suhmuroida lain sallimaan sabluunaan turhaan tosin.jos asia olis ok niin resorts itse olis vienyt asian oikeuteen ja homma olis ollut oikeudenkäynin jälkeen klaartti heille mutta EI koska sitä se ei tule olemaan ja sen takia tätä asiaa yritetään peitellä viivytystaktiikalla.eikö ole mitään valtakunnallista viranomaista tai elintä jotka vois puuttua tilanteeseen että punk ja prikka ukko esikuntineen saadaan kuriin hehän junttaavat ryhmäkurilla ymym suhmuroinneillaan kaikki laittomuudet läpi..eikö löydy viranomaisilta selkärankaa pistää miljoonamikkoja ruotuun


      • HynynenJS

        Oikein turtapalli!

        Kysymys mökkikylälle: kun korostat tuota vapaa-ajanasumista, etteivät Tehtaanniemellä ole asuntoja, niin onko rakennukset heikompirakenteisia, ettei sovellukaan asumiseen? Siis jotain liitereitä tai laavuja? Eikä niissä olekaan sisävessaa tai sähköjä? Ennenkuulumatonta rakentamista ja aivan kaupungin keskustataajamassa! Missä mättää? Luulen, että mökkikylän perusteluissa.

        Kuka ostaisi 120 m2 laavun 8000 euroa/m2, siis miljoonalaavun? Kyllä ne on luxusasuntoja, joiden saunatilat on sijoitettu toisilla maksatettuun viereiseen rakennukseen.

        Mökkikylä on osa naurettavaa suhmurointipilveä, minkä takia prosessi venyy ja paukkuu ja käy välillä hallinto-oikeudessa hakemassa oikeaa suuntaa. Oikeus voittaa lopulta.


      • Ken_kuuseen_kurkottaa
        lainmukaan kirjoitti:

        Aikaisemmin kaavan kehittäminen kiinnosti rr:ää, sen takia siihen on heidän ehdotuksestaan ryhdytty. rr halusi rakentaa asuntoja Tehtaanniemelle, koska he niitä myivät; myivät ja rakensivat.

        Asunto on asunto. Jotkut käyttävät asuntoja vapaa-ajanasumiseen, joillakin on vain yksi asunto ympäri vuoden. Ei nämä talot mikään honeistohotelli ole eikä ne ole "kesämökkejä". Sen ymmärtää erkkikin. Turha höpöttää moisesta. Aivan eri asia. Tehtaanniemellä on asuinkerrostaloja liiketontilla.

        Kaava ei vastaa todellisuutta, minkä takia sitä pitää kehittää. Kun kaavamuutos asuinrakennusten sallimaksi valmistuu, niin kehittämiskorvaus asetetaan maan omistajalle tai jos sitä ei aseteta, niin silloin hankolaisten veronmaksajien eduista ei pidetä kiinni, mikä johtaa 90% todennäköisyydellä oikeudellisiin toimenpiteisiin. Kysymys ei ole satasista vaan suuremmista rahoista, joista viranomaisen ja poliitikkojen pitää huolehtia hankolaisten eduksi lain sallimalla tavalla.

        ”Aikaisemmin kaavan kehittäminen kiinnosti rr:ää, sen takia siihen on heidän ehdotuksestaan ryhdytty. rr halusi rakentaa asuntoja Tehtaanniemelle, koska he niitä myivät; myivät ja rakensivat.”

        Kiinnosti rakennusvaiheessa ja ennen sitä! Olisivat voineet rakentaa halvemmalla ja myydä ympärivuotiseen asumiseen kelpaavia asuntoja, mutta rakensivat voimassa olevaa kaavaa noudattaen kalliimmalla ja pelkkiä vapaa-ajan asuntoja.
        Siitä kiittäminen on, arvatkaapa ketä? Kuka kaatoi koko kaavan?

        Kuvitteletteko todella että asunto-osakeyhtiötä jälkikäteen kiinnostaisi ostaa havittelemallanne lisämiljoonalla oikeuden ryhtyä hankolaiseksi maksaakseen meidän hirmukorkeata kunnallisveroa?

        Ahneella on pas*ainen loppu!


    • NytEnYmmärrä

      Miten tätä Hangon tapausta voitaisiin verrata Kittilään?

      Näin tapahtui Kittilässä; mm. kunnanjohtajan laiton erottaminen ja valtuuston jäsenten saamat lahjukset ym. johtivat syytteisiin:
      ”Kittilän hissihankintakiista ja kunnanjohtajan erottaminen ovat johtaneet siihen, että valtaosa Kittilän kuntapäättäjistä on joutunut epäillyksi rikoksista kevääseen 2017 mennessä. Kittilän kunnan vt. kunnanjohtaja Timo Kurulaa (kesk), kunnanvaltuuston entistä varapuheenjohtajaa Markku Mäkitaloa (kesk) ja kunnanhallituksen varapuheenjohtaja Aki Maunulaa (vas) epäillään törkeän petoksen yrityksestä ja virka-aseman väärinkäyttämisestä”

      • syytönnukkuurauhassa

        Mahdollinen hankolaisten veronmaksajien edunvastainen toiminta Tehtaanniemen prosessissa voi johtaa syytteisiin ja virasta tai luottamustoimesta pidättämiseen. Sitä Lex Kittilä tarkoittaa Hangon tapauksessa. Ei ole poisluettu asia, että vatuloinnista valitetaan.


      • Roll_over
        syytönnukkuurauhassa kirjoitti:

        Mahdollinen hankolaisten veronmaksajien edunvastainen toiminta Tehtaanniemen prosessissa voi johtaa syytteisiin ja virasta tai luottamustoimesta pidättämiseen. Sitä Lex Kittilä tarkoittaa Hangon tapauksessa. Ei ole poisluettu asia, että vatuloinnista valitetaan.

        ”Hankolaiset” = Rolle
        Onko muitakin.


    • Näinkösemeneepi
      • kurinpitomenettely

        Hangossa oli aikanaan oluen myynnin kieltävä laki, Lex Korppoo. On Lex Kittilä. Aina tarpeen tullen voidaan säätää laki, jolla laki ja järjestys palautetaan, ellei se omin voimin palaudu. Voi syntyä tilanne, että "häveliäisyyttään" kaupunginhallitus ei veloita lain mukaista kaavan kehittämiskorvausta. Se olisi huonoa kaupungin taloudenpitoa. Laki ja järjestys pitää palauttaa vaikka erillislailla tilanteessa, jossa vallan huuma, jääviys tai muu ala-arvoinen sekoittavat oikean väärästä ja normaali korjausprosessi ei toimi.


      • Iltalypsäjät_Jeee
        kurinpitomenettely kirjoitti:

        Hangossa oli aikanaan oluen myynnin kieltävä laki, Lex Korppoo. On Lex Kittilä. Aina tarpeen tullen voidaan säätää laki, jolla laki ja järjestys palautetaan, ellei se omin voimin palaudu. Voi syntyä tilanne, että "häveliäisyyttään" kaupunginhallitus ei veloita lain mukaista kaavan kehittämiskorvausta. Se olisi huonoa kaupungin taloudenpitoa. Laki ja järjestys pitää palauttaa vaikka erillislailla tilanteessa, jossa vallan huuma, jääviys tai muu ala-arvoinen sekoittavat oikean väärästä ja normaali korjausprosessi ei toimi.

        Oletteko te huolestuneet kaupunkilaiset siis nyt vaatimassa ja ajamassa läpi sen RR:n tontin muuttamisen asuntotontiksi jotta voisitte periä siitä ”kehittämiskorvauksen”. Ajatte nyt siis dollarin kuvat silmissä sitä kaadettua uutta kaavaa jonka ystävänne Rolle kaatoi.

        Minusta tuntuu ettei AsOy:tä enää kiinnosta ja rakennuttajan asiahan se ei enää ole. Vapaa-ajaan asuntojen ostajat saivat mitä ostivat ja rakennuttaja rakensi niiden määräysten mukaan mitkä silloin olivat voimassa. Case closed.

        Te typerykset vouhkaatte nyt jotain iltalypsyä vaikka lehmä on jo ummessa!
        RR on mikä on, kaupunki saattaa oman itsensä vuoksi joutua tekemään jotain muutoksia tulevaan kaavaan, RR ei ole niitä aktiivisesti vaatimassa.


      • eivalmis
        Iltalypsäjät_Jeee kirjoitti:

        Oletteko te huolestuneet kaupunkilaiset siis nyt vaatimassa ja ajamassa läpi sen RR:n tontin muuttamisen asuntotontiksi jotta voisitte periä siitä ”kehittämiskorvauksen”. Ajatte nyt siis dollarin kuvat silmissä sitä kaadettua uutta kaavaa jonka ystävänne Rolle kaatoi.

        Minusta tuntuu ettei AsOy:tä enää kiinnosta ja rakennuttajan asiahan se ei enää ole. Vapaa-ajaan asuntojen ostajat saivat mitä ostivat ja rakennuttaja rakensi niiden määräysten mukaan mitkä silloin olivat voimassa. Case closed.

        Te typerykset vouhkaatte nyt jotain iltalypsyä vaikka lehmä on jo ummessa!
        RR on mikä on, kaupunki saattaa oman itsensä vuoksi joutua tekemään jotain muutoksia tulevaan kaavaan, RR ei ole niitä aktiivisesti vaatimassa.

        Osui ja upposi!


      • keskitytäänolennaiseen
        Iltalypsäjät_Jeee kirjoitti:

        Oletteko te huolestuneet kaupunkilaiset siis nyt vaatimassa ja ajamassa läpi sen RR:n tontin muuttamisen asuntotontiksi jotta voisitte periä siitä ”kehittämiskorvauksen”. Ajatte nyt siis dollarin kuvat silmissä sitä kaadettua uutta kaavaa jonka ystävänne Rolle kaatoi.

        Minusta tuntuu ettei AsOy:tä enää kiinnosta ja rakennuttajan asiahan se ei enää ole. Vapaa-ajaan asuntojen ostajat saivat mitä ostivat ja rakennuttaja rakensi niiden määräysten mukaan mitkä silloin olivat voimassa. Case closed.

        Te typerykset vouhkaatte nyt jotain iltalypsyä vaikka lehmä on jo ummessa!
        RR on mikä on, kaupunki saattaa oman itsensä vuoksi joutua tekemään jotain muutoksia tulevaan kaavaan, RR ei ole niitä aktiivisesti vaatimassa.

        Hallinto-oikeus kaatoi kaavan ei Rolle. Rolle on sankari, kun paljasti lainvastaisuuden.

        Yhteenvetona:
        - rr:n ei kannata huudella 2013 tehdyn toivelistan perään
        - kaavoitus ajanmukaiseksi
        - kaavan tasonnostosta tontin omistajalle kehittämiskorvauslasku.

        stop


      • Jankutijankuti
        keskitytäänolennaiseen kirjoitti:

        Hallinto-oikeus kaatoi kaavan ei Rolle. Rolle on sankari, kun paljasti lainvastaisuuden.

        Yhteenvetona:
        - rr:n ei kannata huudella 2013 tehdyn toivelistan perään
        - kaavoitus ajanmukaiseksi
        - kaavan tasonnostosta tontin omistajalle kehittämiskorvauslasku.

        stop

        Höpö höpö! Jankuti jankuti!

        Ei siitä kaavan hyväksymisestä olisi tarvinnut valittaa, sen kaavan olivat jo kaikki muut instanssit hyväksyneet. Kunnan korkein päättävä elin kaupunginvaltuusto oli sen jo hyväksynyt!
        Ei se hallinto-oikeus sitä valitusta keksinyt, tehnyt tai käynyt aihetta jostain kaivamassa, vaan Rolle jolle kaupunginvaltuuston (jonka jäsen hän itse on) hyväksymispäätös ei kelvannut.

        Valituksen aihe oli ettei kaavaehdotusta ollut eräiden muutosten jälkeen asetettu uudelleen esille kuntalaisten nähtäväksi , pienet muutokset eivät olisi uutta esillepanoa vaatineet, suuret muutokset olisivat sitä edellyttäneet. Oikeuden päätös koski siis sitä että muutokset saatettiin katsoa suuriksi. Tulkinnallinen kysymys siis, ei mikään rikos!

        Kannattaa myös pitää mielessä että vaikka kaavoitusasioissa kaavaehdotukset asetetaankin kuntalaisten nähtäväksi ja kuntalaisille annetaan mahdollisuus tulla kuulluksi niin kunnalla on yksinvalta kaavoitusasioissa, siis viime kädessä kunnanvaltuustolla.

        https://www.hanko.fi/files/6224/Osallistumis-_ja_arviointisuunnitelma_9.10.2015.pdf


      • matumutututujatatu

        Moni oli kaavan sisällöstä eri mieltä. Jos rkp ei olisi äänestänyt ryhmätyhmästi, niin lopputulos olisi voinut olla toinen. Todellista mielipidejakaumaa ei tiedä kukaan, kun ihmisiä pakotetaan ruotuun!

        Laiton on laiton. Ei sitä tarvitse selitellä.

        Mitä mieltä olette siitä, että tarkastaa omia tekemisiään ja antaa itselle vastuuvapauden? Sillä tavalla tämän Tehtaanniemen prosessin laatu on Hangossa varmistettu. Kummallista, kun tarkastuslautakunta ei tajunnut sitä, minkä hallinto-oikeus päätti yksimielisesti.

        Kun puhutaan vähäisestä muutoksesta, niin yli puolet ei ole vähäinen määrä. Jos ymmärrät mitä tarkoitan...


      • Same_same_but_different
        kurinpitomenettely kirjoitti:

        Hangossa oli aikanaan oluen myynnin kieltävä laki, Lex Korppoo. On Lex Kittilä. Aina tarpeen tullen voidaan säätää laki, jolla laki ja järjestys palautetaan, ellei se omin voimin palaudu. Voi syntyä tilanne, että "häveliäisyyttään" kaupunginhallitus ei veloita lain mukaista kaavan kehittämiskorvausta. Se olisi huonoa kaupungin taloudenpitoa. Laki ja järjestys pitää palauttaa vaikka erillislailla tilanteessa, jossa vallan huuma, jääviys tai muu ala-arvoinen sekoittavat oikean väärästä ja normaali korjausprosessi ei toimi.

        ”Lex Korppoo”ta ei säädetty eduskunnassa vaan se oli paikallisen poliisipäälikön julistama kaikallinen keskarinmyyntikielto.
        Ei ihan sama kuin Lex Kittilä, joka määrätyissä olosuhteissa antaa valtuudet ottaa kunnan valtion holhoukseen.


      • Debetkredit
        matumutututujatatu kirjoitti:

        Moni oli kaavan sisällöstä eri mieltä. Jos rkp ei olisi äänestänyt ryhmätyhmästi, niin lopputulos olisi voinut olla toinen. Todellista mielipidejakaumaa ei tiedä kukaan, kun ihmisiä pakotetaan ruotuun!

        Laiton on laiton. Ei sitä tarvitse selitellä.

        Mitä mieltä olette siitä, että tarkastaa omia tekemisiään ja antaa itselle vastuuvapauden? Sillä tavalla tämän Tehtaanniemen prosessin laatu on Hangossa varmistettu. Kummallista, kun tarkastuslautakunta ei tajunnut sitä, minkä hallinto-oikeus päätti yksimielisesti.

        Kun puhutaan vähäisestä muutoksesta, niin yli puolet ei ole vähäinen määrä. Jos ymmärrät mitä tarkoitan...

        Ei kaava itsessään ole laiton, se vain ei astunutkaan voimaan koska sen hyväksymisprosessissa oli tehty virhe. Tämän prosessivirheen vahvisti hallinto-oikeus.

        Kaavan sisällöstä ei näet pysty valittamaan, se on kunnan yksinoikeudella päätettävissä. Oletan toki että kaavasta on päättävissä elimissä käyty vilkasta keskustelua ja jouduttu äänestämäänkin. Demokratiassa kuitenkin ennemmistö päättää, nyt kuitenkin yksi mies, joka valtuustossa oli jäänyt mielipiteineen häviölle, kaatoi kiertoteitse koko vuosien työn. Niin voi tietysti tehdä mutta mikään kansallissankari sellainen henkilö ei ole, hän on änkyrä vastarannankiiski, joka tulee yhteiskunnalle tosi kalliiksi.

        ”Mitä mieltä olette siitä, että tarkastaa omia tekemisiään ja antaa itselle vastuuvapauden?”

        Missäs näin on tapahtunut? Mistä tilinpäätöksestä on kyse?

        ”Kun puhutaan vähäisestä muutoksesta, niin yli puolet ei ole vähäinen määrä. Jos ymmärrät mitä tarkoitan...”

        Minä ymmärrän paremmin kuin sinä! Kirjoitat että ”yli puolet ei ole vähäinen määrä” Puhut Resortin tontista ja sen osasta! Kaadettu asemakaavaehdotus koski koko Itäsatamaa, ei mitään yhtä tonttia!

        ”Suunnittelualue käsittää Hangon Itäsataman, Makasiinirakennuksien ja Tehtaanniemen alueet, sekä Itäsatamaa mereltä rajaavat saaret Smultrongundetin ja Märaskärin.

        Suunnittelun edetessä määritetään Tehtaanniemeä koskevan asemakaavan rajaus. Se muodostaa ensimmäisen nähtäville asetettavan asemakaavamuutoksen. Myöhemmin määritellään muuta suunnittelualuetta koskevien asemakaavojen rajaukset.

        Tällä kaavalla on tarkoitus suunnitella yhteen Itäsataman, Rantapuiston ja Tehtaanniemen alueet siten, että alueella olevien nykyisten ja tulevien toimintojen kehittäminen, sekä niihin liittyvät investoinnit rakentavat Itäsatamasta kaunista, toimivaa ja yhtenäistä satama- ja rantapuistovyöhykettä.”

        https://www.hanko.fi/palvelut/kaavoitus_ja_maankaytto/kaavoitus/vireilla_olevia_kaavoja

        Tämä suuri työ siis torpattiin, ei mikään tontinpuolikas!


      • turtapalli

        tehtaanniemen tontti suhmuroitiin bisneseliitille siitä tässä on kysymys ja minua ainakin tässä asiassa kiinnostaa miksi muutamat päättävässä asemassa olevat paikallispoliitikot haluavat kaikin mahdollisin keinoin saada tämän suhmuroinin läpi tämä on heidän oman kotikaupunkinsa vastaista toimintaa räikeinmillään,mikä on näiden muutamien paikallisjermujen osa tässä kupletissa ja miksi he sen tekevät eihän kukaan ehdointahdoin omiin housuihinsa paskanna.


      • Suhmurapalli
        turtapalli kirjoitti:

        tehtaanniemen tontti suhmuroitiin bisneseliitille siitä tässä on kysymys ja minua ainakin tässä asiassa kiinnostaa miksi muutamat päättävässä asemassa olevat paikallispoliitikot haluavat kaikin mahdollisin keinoin saada tämän suhmuroinin läpi tämä on heidän oman kotikaupunkinsa vastaista toimintaa räikeinmillään,mikä on näiden muutamien paikallisjermujen osa tässä kupletissa ja miksi he sen tekevät eihän kukaan ehdointahdoin omiin housuihinsa paskanna.

        Viisaat paikallispolitikot ovat tukeneet yrittäjyyttä ja investointien saamista Hankoon, että tänne tulisi ihmisiä ja niiden myötä rahaa. Hankolaisten omilla rahoilla tätä kaupunkia enää pyöritetä eikä varsinkaan kehitetä.

        Itäsatamaa ei olisi voitu julistaa miksikään kansallisomaisuudeksi jotta radan toiselta puolelta voitaisiin Roxxissa pistäydyttäessä ja kesäisin iltatorilla käytäessa ihastella purkukuntoista Mekanoa ja sen parkkipaikkaa.

        Ei niitä investoijia kasva joka oksalla, melkoinen joukko aiempia kiinnostuneita on jo onnistuttu valitusten avulla häätämään täältä pois ajamalla heidät konkkaan tai torppaamalla yritykset heti alkuunsa.

        Mitä enemmän tänne tulee ihmisiä, vaikkapa vain kakkoshankolaisia niin sitä enemmän tänne tulee uusia ihmisiä ja turisteja ja ihmiset tuovat kaupunkiin rahaa ja työpaikkoja.

        Sinulta ei ole viety yhtään mitään, voit edelleen käydä iltatorilla ja Roxxissa, sille että sinua ***tuttaa Tehtaanniemen kalliit ja tyylikkäät talot vapaa-ajanasuntoineen ei mahda mitään, se on sinun ongelmasi.

        Se että asiat ei mene kuten sinä haluaisit ei tarkoita että kyseessä olisi suhmurointi. Sinun kaltaisia laahausankkureita ei tässä kaupungissa kaivattaisi lainkaan.


      • turtapalli

        olen sanotu se aikasemminkin ja sanon sen uudestaan,minun puolesta tehtaanniemen voi rakentaa täyteen taloja kunhan tontista ja rakennusoikeudesta maksetaan käypä hinta,nyt tontti myytiin hotellia varten alehintaan ja vedottiin hankkeen yleishyödyllisyyteen mutta se yleishyödyllisyys jäi kyllä nyt saamatta,minua voi toki pitää laahausankkurina mutta näitten viisaiden paikallispoliitikkojen toimesta kaupungin velkataakka on pian 100miljoonaa ja he eivät halua periä kaupungille kuuluvaa kehittämiskorvausta jolla vois ehkä lyhentää tuota alati kasvavaa velkaa..jos minä olen laahausankkuri niinviisas paikallispoliitikko on todellinen tuhon enkeli


      • Hohhoijaa
        turtapalli kirjoitti:

        tehtaanniemen tontti suhmuroitiin bisneseliitille siitä tässä on kysymys ja minua ainakin tässä asiassa kiinnostaa miksi muutamat päättävässä asemassa olevat paikallispoliitikot haluavat kaikin mahdollisin keinoin saada tämän suhmuroinin läpi tämä on heidän oman kotikaupunkinsa vastaista toimintaa räikeinmillään,mikä on näiden muutamien paikallisjermujen osa tässä kupletissa ja miksi he sen tekevät eihän kukaan ehdointahdoin omiin housuihinsa paskanna.

        Bisneseliittillä on rahaa ja he tekevät asioita, juuri siksi heillä on rahaa ja he ovat eliittiä.

        Hankolaisrahvaalla on vuosikymmeniä ollut aikaa tehdä jotain itse mutta kuten tiedämme rahvas ei ole saanut muuta aikaan kuin valituksia ja änkyröintiä.
        Kaupunki omisti tontin, miksette tehnyt mitään?


      • turtapalli

        bineseliitti voi toki tehdä tehtaanniemellä bisnestä mutta persaukisen rahvaan/kaupungin ei sitä tarvitse tukea antamalla heille tontti ilmaiseksi ei niitä muillekkaan anneta siihen ei todellakaan ole varaa,infra maanpuhdistus maksoi enemmän kun tuo 1miljoona jolla tontti myytiin ja se myytiin ihan toiseen tarkoitukseen mihin se lopulta päätyi.Tontin myynti ei ole tuonut tähän mennessä hangolle mitään muuta kun kuluja ja se on todellä huonoa kaupankäyntiä kylän poliittiseltaeliitiltä HÄVETKÄÄ


      • Hohhoijaa

        Tontille on vuosien saatossa suunniteltu jos jonkinlaista kongressihotellia yms!
        Kaikki aiemmat projektit ovat kaatuneet! Miksiköhän? Noku kukaan ei aiemmin ole suunnitellut taloudellisesti kannattaavaa projektia. RR osti konkurssipesän!
        Kaikista aiemmistakin projekteista on sitäpaitsi valitettu!

        Kaupunki oli kiitollinen päästessään siitä eroon, eikä niin että myyjällä olisi ollut valttikortit kädessä. Miljoona on iso raha! Paljonko maksavat ne uudet, oliko se Furunäsin, asuintontit joita kaupunki myy?
        Kukaan ei ole ollut valmis rakentamaan hankolaisille mieluista hotellia Mekanon tilalle, eikä sellaista olisi koskaan ilmestynytkään.

        Nykyiset sijoittajat ovat jo saneeranneet vanhan Regatan (upea!), ovat rakentaneet hienon SPAn ja kolme taloa upeita vapaa-ajanasuntoja, seuraava vaihe on Regatan laajennussiipi ja sitten Kuningatarvuori.

        On se nyt prkle että sitten persaukiset huutelee radan toiselta puolelta ja valittaa ettei maasta ole saatu riittävää hintaa!

        Tontin hinta on kertaerä, kaikki uusi mitä luodaan, rakennetaan ja sunnytetöän tuo kaupungille ja sen yrittäjille rahaa ad infinitum!


      • Turtapalli

        höpö höpö tonttikaupasta on ollut kaupungille pelkästään kuluja paikallisten yrittäjien saama hyöty on toisarvoinen seikka,jos persaukinen kylä antaa tämän suhmuroinin mennä sormienläpi kuten muutamat kärkipoliitikot haluavat kaupunki pysyy taatusti persaukisena ja seuraava hotelli projekti muuttuu samalla tavalla yksityisasunnoiksi kuten tämä tehtaanniemen kompleksikin.älkää antako tämän tapahtua jos näin käy hankolaisille nauraa keppihevosetkin ja siitä on kiittäminen sdp/rkp kiinteistö guruja


      • Orlando1
        turtapalli kirjoitti:

        tehtaanniemen tontti suhmuroitiin bisneseliitille siitä tässä on kysymys ja minua ainakin tässä asiassa kiinnostaa miksi muutamat päättävässä asemassa olevat paikallispoliitikot haluavat kaikin mahdollisin keinoin saada tämän suhmuroinin läpi tämä on heidän oman kotikaupunkinsa vastaista toimintaa räikeinmillään,mikä on näiden muutamien paikallisjermujen osa tässä kupletissa ja miksi he sen tekevät eihän kukaan ehdointahdoin omiin housuihinsa paskanna.

        Turtapalli. Syy on siinä, että hankolaiset ovat muutamaa harvaa lukuunottamatta niin köyhiä, että ilman ulkopuolista bisneseliittiä täällä ei saada yhtikäs mitään aikaiseksi.


      • turtapalli

        tosi on mutta ei maita ja mantuja silti pidä antaa bisneseliitille ilmaiseksi ei ole laitonta tai väärin että persaukinen pyytää omastaan käyvän hinnan ei kusetusta tarvitse hyväksyä oman persaukisuuden takia..päin vastoin se on tila josta on pyrittävä pois ja tämä tehtaanniemen tontti suhmurointi ei siinä yhtään auta


      • kyllästynytkyllästynyt
        turtapalli kirjoitti:

        tosi on mutta ei maita ja mantuja silti pidä antaa bisneseliitille ilmaiseksi ei ole laitonta tai väärin että persaukinen pyytää omastaan käyvän hinnan ei kusetusta tarvitse hyväksyä oman persaukisuuden takia..päin vastoin se on tila josta on pyrittävä pois ja tämä tehtaanniemen tontti suhmurointi ei siinä yhtään auta

        Jo 70-luvulta tontti on ollut myynnissä ja siihen on toivottu hotellia. Kukaan ei ole sitä tonttia halunut ostaa 50 vuoteen, joten on ihan turha huutaa jostain käyvästä hinnasta kun minkäänlaista kysyntää ei ole ollut 50 vuoteen, olisiko pitänyt katsoa vanhaa purkuvalmista Mekanoa toiset 50 vuotta? Kyllä minäkin haluaisin monta sataa tuhatta omakotilalostani, mutta eikän kukaan ole valmis ostamaan sitä siihen hintaan. Tällaisset turtapallit, valittajat jne. eivät halua kehitystä Hankoon, haluavat että kaupungista tulee pieni kalastajakylä Raaseporissa ja jossa ei ole mitään.


      • turtapalli

        tosi on..tontti ei mennyt kaupaksi aikasemmin hotellia varten joten kaava olisi pitänyt muuttaa ja myydä ja kilpailuttaa tontti asuntorakentamista varten silloin siitä olisi tapeltu ja tontin rakennusoikeuden hinta olisi ollut jotain ihan muuta.nyt se suhmuroitiin hotellitonttina kahdenpuolueen (sdp/rkp) kärkipoliitikkojen toimesta miljoonamikoille jotka kuitenkin rakensivat sinne ASUNTOJA joita myytiin 7000-8000e neliö.Tämä vois jopa täyttää petoksen tunnusmerkit rikosoikeudellisessa mielessä ja rikoksella hankittu taloudellinen hyöty tuomitaan aina valtiolle.


      • tyhmämikätyhmä
        turtapalli kirjoitti:

        tosi on..tontti ei mennyt kaupaksi aikasemmin hotellia varten joten kaava olisi pitänyt muuttaa ja myydä ja kilpailuttaa tontti asuntorakentamista varten silloin siitä olisi tapeltu ja tontin rakennusoikeuden hinta olisi ollut jotain ihan muuta.nyt se suhmuroitiin hotellitonttina kahdenpuolueen (sdp/rkp) kärkipoliitikkojen toimesta miljoonamikoille jotka kuitenkin rakensivat sinne ASUNTOJA joita myytiin 7000-8000e neliö.Tämä vois jopa täyttää petoksen tunnusmerkit rikosoikeudellisessa mielessä ja rikoksella hankittu taloudellinen hyöty tuomitaan aina valtiolle.

        Toiveajattelua, tontti on rakennettu kaavan mukaan. Taidat olla aivopesty!


      • turtapalli

        tämän näyttää aika...


    • Tähhhh

      Häh!?

    • keskitytäänolennaiseen

      Keskitytään olennaiseen:

      - rr:n ei kannata huudella 2013 tehdyn toivelistan perään, koska ei ole sopimusosapuolia sitova; maankäyttösopimus laadittu ennen kaavaehdotuksen nähtävillä oloa. ( eitarvitse esittää muita kriteereitä)

      - kaavoitus ajanmukaiseksi, koska vallitseva tilanne ei vastaa olemassa olevaa kaavaa; suurin osa tontista on käytetty toimintaan, joka ei ole liiketontille ominaista.

      - kaavan tasonnostosta tontin omistajalle kehittämiskorvauslasku. koska lain mukaan
      "kunta voi periä maanomistajalta asemakaavan mukaiselle tontille asemakaavassa osoitetun rakennusoikeuden, rakennusoikeuden lisäyksen tai käyttömahdollisuuden muutoksen aiheuttamaan tontin arvonnousuun"...

      Käyttömahdollisuuden muuttaminen asuntorakentamiseen aiheuttaa tontin arvonnousun. Kysymys on merkittävästä tassonnostosta ja merkittävästä rahamäärästä, minkä takia perimättä jättäminen olisi väärin kuntalaisia kohtaan.

      - jos välttämätöntä edelleen väistellään, niin ehkä olisi tuotava julkisuuteen myönnetty rakennuslupa, mitä sillä on saanut rakentaa. Hallinto-oikeuden päätökseen nojaten ei ole ollut kysymys pienestä muutoksesta. Jos rakennuslupa on myönnetty sillä perusteella, niin se on ristiriidassa oikeuden näkemyksen kanssa. Tämä kohta on tarpeeton, jos kaavamuutos tehdään.

      Ei ole tarkoitus olla epämiellyttävä, mutta hankkeessa on ylitetty hyvän toiminnan raja ja virheet on syytä korjata. Asiat on tehtävä oikein. Vastuullinen toiminta tuo kiitosta.

      • siitäkysymys

        Todellakin. Juoksukalja voi olla jostakin hieno juttu. Vastuullista on mennä kassan kautta. Veloitus on paikallaan.


    • Brita65

      Nyt kun pääsin katsomaan Hankoa taas lähempää (oli upea loma), tajuan kuinka surkeita ovat näiden ikivalittajien argumentit. Hangosta on tehty tosi hieno paikka ja ymmärsinkin että normaalit, terveet hankolaiset iloitsevat tästä. Olkaa ylpeitä, Hanko on ykkönen!

      • Hangolle_sataa_mannaa

        Bravo Brita! Juuri niin, Hanko kukoistaa (valittajista huolimatta) ja kehittyy hyvää vauhtia juuri siihen suuntaan jossa sillä on tulevaisuus.

        Tämän pitäisi myös änkyrähankolaisten ymmärtää. Menneisyys ei enää palaa!
        Lopettakaa veetuilu ja valittaminen, astukaa kyytiin, ottakaa menestyksestä osanne ja olkaa kaupungistanne ylpeitä!


      • siitäkysymys

        Juoksukalja voi olla jostakin hieno juttu. Vastuullista on mennä kassan kautta. Sitä saa mitä tilaa.


      • Eihyvänäkymä

        Jos mielestänne betonikolossit (kuten Vuosaaressa) ja laatikkokylpylä ovat onnistuneita ratkaisuja Hangon kaltaiselle kaupungille niin olen asiasta eri mieltä. Nämä rakennukset ovat kokonaan pilanneet Hangon Itäsataman. Aivan toisenlaiset, maisemaan sopeutetut rakennukset olisivat olleet paikallaan. On hyvä että Hangossa rakennetaan mutta tulisi miettiä minkälaiset toteutukset parhaiten toisivat esille merellisen Hangon luonnetta. Valitettavasti rahan on annettu ratkaista. Mahdollisimman monta asuntoa korkeisiin rakennuksiin. Uskon kyllä että näiden rakennusten ikkunoista on upeat näkymät merelle. Näiden näkymien kustannuksella kaupunkikuva on muuttunut ja valitettavasti betonikaupungin suuntaan muuten niin idyllisessä puurakennus Hangossa


      • Kauneus_on_katsojan
        Eihyvänäkymä kirjoitti:

        Jos mielestänne betonikolossit (kuten Vuosaaressa) ja laatikkokylpylä ovat onnistuneita ratkaisuja Hangon kaltaiselle kaupungille niin olen asiasta eri mieltä. Nämä rakennukset ovat kokonaan pilanneet Hangon Itäsataman. Aivan toisenlaiset, maisemaan sopeutetut rakennukset olisivat olleet paikallaan. On hyvä että Hangossa rakennetaan mutta tulisi miettiä minkälaiset toteutukset parhaiten toisivat esille merellisen Hangon luonnetta. Valitettavasti rahan on annettu ratkaista. Mahdollisimman monta asuntoa korkeisiin rakennuksiin. Uskon kyllä että näiden rakennusten ikkunoista on upeat näkymät merelle. Näiden näkymien kustannuksella kaupunkikuva on muuttunut ja valitettavasti betonikaupungin suuntaan muuten niin idyllisessä puurakennus Hangossa

        Makuasia, minusta ne RR:n talot ovat kivan näköisiä ja istuu maisemaan hyvin. Kaunistavat koko Itäsataman. Koko kukkula on tyylikäs ja se SPA- laatikkokin tulee osittain peittymään kunhan se Hotelli Regatan laajennusosaa saadaan rakennettua.

        Tontti on huolella ja kauniisti maisemoitu ja tulee vielä vanhetessaan paranemaan,
        Jos halutaan vertailla kauneusarvoja niin sopii verrata niihin Tammisaaren, uusiin kalliisiin taloihin siinä sillan kupeessa. Voit lepuuttaa niissä silmiäsi jos ei RR:n kauniit valkoiset talot sinulle kelpaa.


      • Nmkai
        Eihyvänäkymä kirjoitti:

        Jos mielestänne betonikolossit (kuten Vuosaaressa) ja laatikkokylpylä ovat onnistuneita ratkaisuja Hangon kaltaiselle kaupungille niin olen asiasta eri mieltä. Nämä rakennukset ovat kokonaan pilanneet Hangon Itäsataman. Aivan toisenlaiset, maisemaan sopeutetut rakennukset olisivat olleet paikallaan. On hyvä että Hangossa rakennetaan mutta tulisi miettiä minkälaiset toteutukset parhaiten toisivat esille merellisen Hangon luonnetta. Valitettavasti rahan on annettu ratkaista. Mahdollisimman monta asuntoa korkeisiin rakennuksiin. Uskon kyllä että näiden rakennusten ikkunoista on upeat näkymät merelle. Näiden näkymien kustannuksella kaupunkikuva on muuttunut ja valitettavasti betonikaupungin suuntaan muuten niin idyllisessä puurakennus Hangossa

        Eivät istu maisemaan tai puutalorakentamiseen laisinkaan. 20 vuoden päästä rumuus tulee esiin ihan nk Vuosaaressa tai Meri-Rastilassa. Betonitalot vaan ei kestä aikaa eikä ne ole mittasuhteiltaan enää minkään näköisiä muutamien vuosien päästä. Puutalot ovat olleet hyvännäköisiä yli 100 vuotta. Räikein epäkohta on kuitenkin kaikille hankolaisille tarkoitetun ranta-alueen vohkimisesta yksityiskäyttöön. Varmaan nyt kesähelteilläkin kiva katella kun muutamalla harvalla on yksityiskylpylä uimarannalla. Aivan käsittämätön moka kaupungilta. Saisiko yksityinen ihminen edes rakentaa vastaavan kolossin ilman voimassa olevaa kaava omalle rannalleen. Mutta eniten ihmettelen hankolaisia joilla ei näytä olevan mitään tietotaitoa vastustaa typeriä virkamiehiään. Missään ei ole puhuttu miten Hankoa kehitetään hankolaisia varten. Nyt kumarretaan helsinkiläiäisiä liikemiehiä hattu kourassa. Outoa!


      • Käy_katsomassa
        Nmkai kirjoitti:

        Eivät istu maisemaan tai puutalorakentamiseen laisinkaan. 20 vuoden päästä rumuus tulee esiin ihan nk Vuosaaressa tai Meri-Rastilassa. Betonitalot vaan ei kestä aikaa eikä ne ole mittasuhteiltaan enää minkään näköisiä muutamien vuosien päästä. Puutalot ovat olleet hyvännäköisiä yli 100 vuotta. Räikein epäkohta on kuitenkin kaikille hankolaisille tarkoitetun ranta-alueen vohkimisesta yksityiskäyttöön. Varmaan nyt kesähelteilläkin kiva katella kun muutamalla harvalla on yksityiskylpylä uimarannalla. Aivan käsittämätön moka kaupungilta. Saisiko yksityinen ihminen edes rakentaa vastaavan kolossin ilman voimassa olevaa kaava omalle rannalleen. Mutta eniten ihmettelen hankolaisia joilla ei näytä olevan mitään tietotaitoa vastustaa typeriä virkamiehiään. Missään ei ole puhuttu miten Hankoa kehitetään hankolaisia varten. Nyt kumarretaan helsinkiläiäisiä liikemiehiä hattu kourassa. Outoa!

        ”Räikein epäkohta on kuitenkin kaikille hankolaisille tarkoitetun ranta-alueen vohkimisesta yksityiskäyttöön. ”

        Ei kuitenkaan yhtä räikeä epäkohta kuin se että sinä nyt esität syytöksiä ranta-alueen käytöstä jolla selvästikään et itse ole koskaan käynytkään! ”Vohkittu yksityiskäyttöön!” HÖPÖHÖPÖ!

        Talot ovat kaukana rannasta ja ensimmäisen kerran vuosikymmeniin, tai peräti koskaan, niemen kiertävä ranta-alue on nyt siisti, ja toisin kun väität, se on ihan kaikkien käytössä. RR jopa muistuttaa ja vaatii kaupungin toteuttavan niemen kiertävän kävelytien, josta kaupungin kanssa on aiemmin sovittu.

        Metriäkäön rantaviivaa ei ole hankolaisilta viety, päinvastoin olemme saneet niemen verran rantaviivaa lisää! Ennen RR:n rakentamista niemenkärki oli yhtä ryteikköä, ja rantaa pitkin oli hankala kulkea, eikä kukaan sitä kautta kulkenut Uimakopille ja Regattarantaan! Niemellä kulkivat satunnaisesti koiranulkoiluttajat ja iltaisin siellä kokoontui pussikaljaporukat.
        Kunhan sinne vielä saadaan se kävelytie niin siitä tulee oikein kaunis ja kiva kävelyreitti Uimakopilta Itäsatamaan - sekä hankolaisille että turisteille!


    • siitäkysymys

      Juoksukalja voi olla jostakin hieno juttu. Vastuullista on mennä kassan kautta. Sitä saa mitä tilaa.

    • Kehitystä

      Hanko on muuttunut edukseen, muutos maksaa. Hyvä ettei jumiuduta!

      • GoHanko

        Olen kanssasi täysin samaa mieltä!
        Suunta on täysin oikea ja jyrkästi ylöspäin!


      • hangöbo

        Uutta on ja komiaa, mutta Tehtaanniemen projektista on vielä paha maku.
        Juoksukalja voi olla jostakin hieno juttu. Vastuullista on mennä kassan kautta.
        Kyllä on syytä maksaa siitä, mitä saa, eikä yrittää keplotella.


    • Hommapelaa

      Kurvasin purjepaatillani Hangon kautta, tarkemmin sanoakseni Itäsatamassa; hyvin oli homma hoidossa tänä vuonna. Graniittilinna Itäsatamassa oli uusi kiinnostava tuttavuus. Profiilia on kohotettu tosissaan, kiitos siitä, viihdyin ja tulemme todellakin myös uudestaan!

    • HynynenJS

      Ahneus on yksi jo ikiaikoina tunnustetuista seitsemästä kuolemansynnistä. Rahanahneudesta ei voi Rollea syyttää, mutta juoksukaljapojat yrittävät ahneuksissaan ohittaa kassan ja jättää maksamatta. Mitä siitä tulisi, jos kaikki tekisivät yhtä itsekkäästi? Miten maailman käy, jos ei kunnioitetta pelisääntöjä? Putin pelaa omaa peliään omilla säännöillä. Tuomaria on tarvittu Tehtaanniemi-projektissa pelisääntöjen kertaamiseen. Pitää tehdä oikein. Jokainen voi katsoa peiliin kohdaltaan.

    • herätys

      Kukaan ei tiedä, mitä rr-miesten päässä on liikkunut, kun huoneistohotelli muutettiin 8000 neliöeuron vapaa-ajanasunnoiksi. Siis kukaan muu kuin petterit & co itse. Lisää samanlaista tasonnostoa on luvassa Regatan uuden siiven sviiteissä.

      • Taso_pitää_säilyttää

        Mitä pahaa tasonnostossa on? Hanko on kautta aikain ollut herrasväen ja varakkaiden ihmisten kesänviettopaikka, eikö se saisi sitä olla?
        Ainakaan minä en näe tarvetta laskea tasoa ja houkutella tänne massaturismia.


      • smokkilöytyy

        Eliitti ei välttämättä tarkoita tasokasta porukkaa. Raha ei ratkaise. Bobot ja muut taivaanrannan maalarit voivat olla paljon mukavampaa seuraa. Elintaso ja elämisen taso ovat kaksi eri asiaa. Erilaiset kesäkäyttöön tarkoitetut vapaa-ajanliiterit ja konttikahvilat alkavat täyttämään koko kaupungin. Se on huolestuttavaa vai tasokasta?


      • Hyppää_kyytiin
        smokkilöytyy kirjoitti:

        Eliitti ei välttämättä tarkoita tasokasta porukkaa. Raha ei ratkaise. Bobot ja muut taivaanrannan maalarit voivat olla paljon mukavampaa seuraa. Elintaso ja elämisen taso ovat kaksi eri asiaa. Erilaiset kesäkäyttöön tarkoitetut vapaa-ajanliiterit ja konttikahvilat alkavat täyttämään koko kaupungin. Se on huolestuttavaa vai tasokasta?

        ”Erilaiset kesäkäyttöön tarkoitetut vapaa-ajanliiterit ja konttikahvilat alkavat täyttämään koko kaupungin. Se on huolestuttavaa vai tasokasta?”

        Konttikahvila on seurausta siitä ettei Itäsataman uuden kaavan kaaduttua, alueelle toistaiseksi voida rakentaa uusia kiinteitä rakennuksia, sekä erityisesti siitä että sataman uusi palvelutalo oli toteutettava pikavauhtia. Minusta konttikahvila on hieno ja sen terassi aivan upea.

        En nyt ymmärrä huolestumistasi. Hanko on kesäkaupunki ja kaupungin väestö kesäaikaan jopa yli kaksinkertaistuu, totta kai myös palvelut sekä niiden tarve samalla lisääntyy. Mitä pahaa siinä on?
        Väitän että kesäsesonki vuotaa hyvinvointia myös talvisesongille ja auttaa Hankoa pysymään elinvoimaisena myös silloin kun kaupunki ei pursua maksukykyisiä turisteja.
        Silloin on taottava kun rauta on kuuma. Ilman kesää Hankoa tuskin enää olisi olemassakaan.

        Paree vain hyväksyä realiteetit ei takertua omaan unelmaan joka ei koskaan voi toteutua.


      • pyörälläperille
        Hyppää_kyytiin kirjoitti:

        ”Erilaiset kesäkäyttöön tarkoitetut vapaa-ajanliiterit ja konttikahvilat alkavat täyttämään koko kaupungin. Se on huolestuttavaa vai tasokasta?”

        Konttikahvila on seurausta siitä ettei Itäsataman uuden kaavan kaaduttua, alueelle toistaiseksi voida rakentaa uusia kiinteitä rakennuksia, sekä erityisesti siitä että sataman uusi palvelutalo oli toteutettava pikavauhtia. Minusta konttikahvila on hieno ja sen terassi aivan upea.

        En nyt ymmärrä huolestumistasi. Hanko on kesäkaupunki ja kaupungin väestö kesäaikaan jopa yli kaksinkertaistuu, totta kai myös palvelut sekä niiden tarve samalla lisääntyy. Mitä pahaa siinä on?
        Väitän että kesäsesonki vuotaa hyvinvointia myös talvisesongille ja auttaa Hankoa pysymään elinvoimaisena myös silloin kun kaupunki ei pursua maksukykyisiä turisteja.
        Silloin on taottava kun rauta on kuuma. Ilman kesää Hankoa tuskin enää olisi olemassakaan.

        Paree vain hyväksyä realiteetit ei takertua omaan unelmaan joka ei koskaan voi toteutua.

        Kävisit sinäkin joskus Grönassa katsomassa, miten hankolaiset juhlivat. Tasoa on se, että olut maksaa 7 euroa. Jos hauaa palvella hankolaisia, niin pitää myydä vitosella. Se on realiteetti. Tämä tiedoksi Casinon yrittäjälle, joka yrittää pitää auki lokakuuhun. Kesällä #tasoa ja muulloin elintasoa.


      • Kaljaa_kansalle
        pyörälläperille kirjoitti:

        Kävisit sinäkin joskus Grönassa katsomassa, miten hankolaiset juhlivat. Tasoa on se, että olut maksaa 7 euroa. Jos hauaa palvella hankolaisia, niin pitää myydä vitosella. Se on realiteetti. Tämä tiedoksi Casinon yrittäjälle, joka yrittää pitää auki lokakuuhun. Kesällä #tasoa ja muulloin elintasoa.

        Kyllä minä olen käynyt Grönanissa, ihan kelpo pubi ja hienoa että säännöllisesti tarjoaa elävää musiikkia. Ravintoloitsijahan on paikallinen joten voisit valittaa hänelle suoraan jos tuopin hinta mielestäsi on liian korkea. Grönan ei ole mikään turistipaikka joten turha syyttää ulkopaikkakuntalaisia hintatasosta.

        Siinä olet oikeassa ettei täällä enää oikein ole mitään kunnon kansan kaljakapakka kun Kajuuttaa ja Levinin kaljamökkiä ei enää ole, mutta siinäpä oiva markkinarako jollekin innokkaalle yrittäjälle ja sellainenhan sopisi nimenomaan tuonne radan pohjoispuolelle jossa paikalliset asuvat.


    • Summertimes

      Aana Orma ja muut SDP-läiset, vielä on kesää jäljellä!

    • Justnäinkävi

      Hangon uudet konttikahvilat OVAT rumiluksia!

      • hyvänpuolesta

        Meidän perhe käy Tulliniemen Oasiksessa, ihan kannatuksen vuoksi. Itä-Sataman konttikioskista emme ole ostaneet mitään samasta syystä! Boikotti päällä. Koskee myös SPA:ta ja siihen sijoitettua ravintolaa. Tämä on käytännön tasolla "äänestämistä jaloillaan".


      • Boikotit_on_tyhmiä
        hyvänpuolesta kirjoitti:

        Meidän perhe käy Tulliniemen Oasiksessa, ihan kannatuksen vuoksi. Itä-Sataman konttikioskista emme ole ostaneet mitään samasta syystä! Boikotti päällä. Koskee myös SPA:ta ja siihen sijoitettua ravintolaa. Tämä on käytännön tasolla "äänestämistä jaloillaan".

        Minusta Itäsataman konttikahvila on ihan kivan näköinen, kahvilan sisätilat suorastaan tyylikkäät ainakin jos vertaa Oasikseen. Marinan terassi on kerrassaan nerokas ja siellä on mukavat pehmustetut tuolit joilla istua ja seurata Itäsataman vilskettä. Paljon mukavampi siellä on istua kuin Roxxin puupenkeillä! Oasis on mielestäni vähän kämänen, tosin olen käynyt siellä vain talvella.

        Mitä taas SPAn ravintolaan tulee niin siellä toimii Hanko Sushi.


      • boikottiinkokohelahoito
        Boikotit_on_tyhmiä kirjoitti:

        Minusta Itäsataman konttikahvila on ihan kivan näköinen, kahvilan sisätilat suorastaan tyylikkäät ainakin jos vertaa Oasikseen. Marinan terassi on kerrassaan nerokas ja siellä on mukavat pehmustetut tuolit joilla istua ja seurata Itäsataman vilskettä. Paljon mukavampi siellä on istua kuin Roxxin puupenkeillä! Oasis on mielestäni vähän kämänen, tosin olen käynyt siellä vain talvella.

        Mitä taas SPAn ravintolaan tulee niin siellä toimii Hanko Sushi.

        Boikotit voi olla tyhmiä, mutta niitä esiintyy. Herra Kavander asetti kaikki ne Hangon kaupat boikottiin, joissa kerättiin nimilistaa asuntojen rakentamista vastaan Tehtaanniemelle. Voin kertoa, että nimilistat olivat pitkiä. Eräs mies ajoi Saloon optikolle, kun hankolainen optikko parkkeerasi autonsa parhaalle asiakaspaikalle. Eräs hankolainen ravintola on koko työpaikan henkilöstön boikotissa, kun sen omistaja kohteli epäoikeudenmukaisesti alihankkijaansa.

        Ihmiset reagoivat epäoikeudenmukaiseksi kokemaansa toimintaan. Siitä on kysymys.


    • Ettäsilleens

      Minkä työpaikan boikotissa, muka, jos saa kysyä? Ja ravintolajuttu on jo vanha juttu!

    • Justnäink

      Hangon uudet konttikahvilat OVAT kuitenkin rumiluksia!

    • keskitytäänolennaiseen

      Hallinto-oikeus kaatoi kaavan ei Rolle. Rolle on sankari, kun paljasti lainvastaisuuden. Arvostan. Nostetaan tasoa till punkt och pricka.

      Työlistaa elokuulle:
      - rr:n ei kannata huudella 2013 tehdyn toivelistan perään
      - Tehtaanniemen kaavoitus ajanmukaiseksi
      - kaavan tasonnostosta tontin omistajalle kehittämiskorvauslasku.

      Elämme tasonnoston aikaa.

      • turtapalli

        samaa mieltä,mun mielestä on turha kirjotella siitä että asuntoosakeyhtiötä tuskin kiinnostaa tasonnostot tai kehittämiskorvaukset tää asia on regatta resortsin ja kaupungin välinen juttu ei siitä suhmuroinnista eroon sillä pääse että tontti siirtyy toisella omistajalle.asia pitää nostaa isosti pöydälle syksyllä ja vaatia niitä paria demari ja rkp jehua tilille tästä suhmuroinnista nämä herrat ei ole millään tapaa luottamuksen arvoisia ja päteviä hoitamaan kaupungin eli asukkaiden yhteistä omaisuutta.


      • turtanvanavedessä

        Suomen nobelistin mukaan avoimesta päätöksenteosta voi olla haittaa. Pitäisi arvioida lopputuloksia eikä vängätä vastaan matkan aikana. Tehtaanniemen tapauksessa lopputulos on, että kansa ei saanut uimahallia eikä turismi hotellia eikä kaupungin tilille ole vielä tullut rakentamisen tasonkorotusoikeudesta sentin senttiä. Perseilleen meni. Turtan mainitsemat pari demari- ja rkp-jehua veivät Hangon sivuraiteille ja rahanahneet rr-miehet saivat mitä halusivat. Vastuupoliitikot ovat itse olleet tänä vuonna vaalien jälkeen antamassa itselleen puhtaita papereita eri asemissa kuin suhmurointitehtävissä ja selitelleet erinomaisuuttaan. Miten sellaiseen pitäisi suhtautua? Luottamus on mennyt, se on selvä. Miten poliittinen vastuu toteutuu? Huonosti toteutuu. Yksi näistä jehuista sai ansaitusti vain vähän ääniä vaaleissa, mutta hän valittu itsensä kuitenkin pomon paikalle. Kiristystä vai mitä manipulointia? Sellaiseen syyllistynyt puolue ei arvostusta ansaitse. Kukaan ei ole korvaamaton. Se pitäisi ymmärtää. Lopputulos ratkaisee. Asenne ratkaisee lopputuloksen.


      • Kallis_änkyrä

        ”Hallinto-oikeus kaatoi kaavan ei Rolle. Rolle on sankari, kun paljasti lainvastaisuuden. ”

        Hallinto-oikeus kaatoi kaupunginhallituksen päätöksen jolla kaava hyväksyttiin, ei kaavaa sinänsä! Rolle kaadatti prosessivalituksellaan demokraattisesti tehdyn päätöksen!

        Ei itse kaavassa ollut mitään vikaa, sen hyväksyminen kuuluu kunnan toimivaltaan, vaan sen hyväksymisprosessissa oli tehty tulkinnanvarainen virhe. Hyväksymisprosessista puuttui yksi julkinen esillepano, ei muuta.
        Kaavan sisällöstä ei voi kuntalainen edes valittaa, sitäkin Rolle toki yritti, mutta hallinto-oikeus totesi ettei valittajalla ollut valitusoikeutta.

        ”Kuka hyväksyy kaavan?

        Kaupunginvaltuusto hyväksyy asemakaavat ja asemakaavan muutokset lukuun ottamatta vähäisiä asemakaavan muutoksia, jotka hyväksyy kaupunkiympäristölautakunta.”
        https://www.hel.fi/helsinki/fi/asuminen-ja-ymparisto/kaavoitus/osallistuminen/

        Sankarisi tulee Hangolle kalliiksi, hän sai eriävälle mielipiteelleen tukea, sen suuremmasta rikoksesta ei ollut kyse. Mitään pakottavaa tarvetta demokraattisesti tehdystä päätöksestä valittamiseen ei olisi ollut.

        Miksi ”lainvastaisuus” piti ”paljastaa” ? Mitä hyötyä esillepanosta olisi syntynyt?


      • valtajavastuu

        Lopeta valittaminen ja käyttäydy kuten vastuulliset aikuiset.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      1986
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      52
      1720
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1626
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1547
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe