Jouluvisa palstan evoluutiouskovaisille

Tein pienen tietovisan näin joulun kunniaksi palstan ateisteille. Visassa on joukko väittämiä, joihin voitte vastata K (kyllä) tai E (ei). Mikäli olet eri mieltä esitetyn väitteen kanssa, perustele näkökantasi käyttäen tuoretta tieteellistä luotettavaa lähdemateriaalia.

1. Ihmisen genomissa on vähemmän proteiinien koodaamiseen käytettäviä DNA-jaksoja kuin sukkulamadossa, yhdessä pienimmistä monisoluisista eliöistä.
2. Yhtä DNA-jakson tietorakennetta lukemalla ja siitä valmistettua pre-mRNA:ta editoimalla solu voi valmistaa jopa kymmeniätuhansia erilaisia proteiineja.
3. Proteiinin valmistamiseen käytettävät (luettavat) DNA-jaksot voivat sijaita eri kromosomeissa.
4. Eksosomit ja niiden kuljettamat koodaamattomat RNA-molekyylit rikkovat 'Weissman barrier' -lain.
5. Kantasolulta puuttuu identiteetti.
6. Kantasolulla on samat DNA-jaksot kuin erilaistuneella solulla.
7. Kantasolu täytyy ohjelmoida epigeneettisesti, jotta sillä olisi tehtävä.
8. Immuunipuolustusjärjestelmä voi ohjelmoida soluja uudelleen yksilön elinaikana.
9. Alkionkehitys alkaa kantasoluista.
10. Jotta alkion solut alkaisivat erilaistua omiin tehtäviinsä, tulee ne ohjelmoida epigeneettisesti.
11. Epigeneettisen informaation muotoja ovat DNA:n metylaatioprofiilit, histonien epigeneettiset markkerit ja koodaamattomat RNA-molekyylit.
12. RNA:n epigeneettisiä merkintätyyppejä tunnetaan yli 150 erilaista.
13. Epigeneettistä informaatiota välittävät alkion kantasoluille mm. microRNA- ja lncRNA-molekyylit.
14. Ihmisessä on yli 167'000 erilaista lncRNA-molekyyliä.
15. Ihmisen genomissa on vain n. 19'000 proteiinien koodaamiseen käytettävää DNA-jaksoa.
16. Vihanneskaali, kukkakaali, parsakaali, kyssäkaali, ruusukaali ja lehtikaali ovat kaikki saman kasvin eri variaatioita, joiden DNA on käytännössä identtinen.
17. Eksogeeniset retrovirukset ovat adaptiivisen immuunipuolustusjärjestelmän kirjoittamia DNA-jaksoja.
18. Endogeeniset retrovirukset ovat synnynnäisen immuunipuolustusjärjestelmän kirjoittamia DNA-jaksoja.
19. Liskon suolisto voi pidentyä 40 päivässä ravinnon vaihtumisen seurauksena.
20. Epigeneettiset modifikaatiot voivat johtaa virheisiin DNA:ssa.
21. Yleisin DNA:han kohdistuva virhe on metyloituneen sytosiinin vaihtuminen tymiiniksi.
22. Darwininsirkkujen nokan muoto ja koko muuttuvat nopeasti ravintotyypin mukaan johtuen epigeneettisistä signaaleista.
23. Sokean luolakalan silmien menetys ja nopea palautuminen johtui epigeneettisistä mekanismeista.
24. Laktoositoleranssi perustuu MCM6-jakson metylaatiotasoon.
25. On totta, että tiede ei ole havainnut luonnossa ainuttakaan tapausta, missä satunnainen geneettinen mutaatio olisi johtanut uuteen rakenteeseen tai toiminnallisuuteen.
26. Italian seinäliskon Cecal valve:n ilmaantuminen suolistoon johtui epigeneettisistä kytkimistä ravinnon vaihtumisen seurauksena.
27. Ihmisen genomissa on havaittu koko populaation tasolla yli 300,000 sairautta aiheuttavaa mutaatiota.
28. Ihmisen genomissa on havaittu koko populaation tasolla 561'119 sairaus-geeni-assosiaatiota.
29. Kun ihminen vanhenee, solujemme DNA:han tulee geenivirheitä.
30. Mitä vanhempi isä, sitä todennäköisemmin hänen lapsellaan on uusia ituratamutaatioita.
31. Geneettisesti identtisillä monozygooteilla kaksosilla voi olla erivärinen iho, hiukset ja silmät.

Oikeat vastaukset löytyvät ketjusta. Onnea visaan. Tarjoan kahvit eniten oikeita vastauksia tienneelle ateistille. Rauhallista ja siunattua joulua kaikille palstalaisille!

40

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oikeat vastaukset paljastetaan 24.12. 2018.

    • Tein vähän lisäkysymyksiä jouluvisaasi. Visassa on joukko väittämiä, joihin voitte vastata K (kyllä) tai E (ei). Mikäli olet samaa mieltä esitetyn väitteen kanssa, perustele näkökantasi käyttäen tuoretta tieteellistä luotettavaa lähdemateriaalia.

      32. Maailma on luotu n. v. 4000 eKr.
      33. On tapahtunut globaali, korkeimmat vuoretkin peittänyt vedenpaisumus n. v. 2500 eKr.
      34. Lopun ajat ovat lähellä, tapahtuu eläväuskolaisten ylöstempaus, PIAN, PIAN!

    • mkmkmkmk

      Just oli ilmestyny avaus jossa sun tyyliä kuvataan Gish Gallopiksi ja sä sit alleviivaat sitä tekemällä tämmösen. Mulla ei ole tarpeeksi kompetenssia käydä kaikkia noita läpi mut sun palstahistorian tuntien suurimpaan osaan noista esittämistä pitäis varmaan puuttua. Tuskin kellään on aikaa ja mielenkiintoa. Sit ku kukaan ei jaksa käydä koko listaa läpi niin voit lentää omiesi joukkoon "voittajana"...

      • Tutuksi_tullutta

        Olen itse seurannut asiaa muutamien kuluneiden vuosien aikana ja olen nähnyt miten kaikki ROT:n esittämä huuhaa on kumottu. Yleensä kyse on ollut hänen tavastaan vääristellä tieteellisiä aineistoja vetämällä niistä omia johtopäätöksiä. Kun hänelle on osoitettu, että ne johtopäätökset ovat vääriä, joskus päinvastaisia kuin varsinaisessa aineistossa, niin hän on lopulta luovuttanut yhden aiheen kohdalla ja aloittanut vain uuden. Sama on toistunut siis vuosikausia ja onhan hän toki palannut niihin edellisiin aiheisiin sittemmin uudestaankin. Sama levy pyörii siis ikuisesti.

        Hänellä on jokin fiksaatio, mikä estää häntä ymmärtämästä, että hän on väärässä ja hän sen sijaan ylpeästi ja rehvakkaasti moittii täällä muita väärässä olemisesta, vaikkei itse tiedä mistään mitään. No tässä on biologian osalta itsellä vain muutama yliopistokurssi alla ihan perusasioista, joten en pysty itsekään ottamaan jokaikiseen asiaan suoraan kantaa, mutta olen kyllä lukenut suurimman osan ROT:n saamasta palautteesta ja ymmärtänyt päällisin puolin mistä on kyse, eli siitä, että hän on väärässä. Ironista tässä on kun ROT kerskailee opettavansa täälä muita, niin tavallaan hän sitä tekeekin; kun asiasta jotain oikeasti ymmärtävät korjaavat hänen virheitään, niin keskustelua seuraavat usein oppivatkin jotain!

        Muutoinkin olen opiskellut luonnontieteitä ja vaikka matka ylioppilaasta maisteriksi on vasta vähän yli puolivälin, niin selväksi on tullut, että ymmärrän itse tieteen periaatteista enemmän kuin ROT, jonka ainoa elinehto täällä on vääristellä niitä. Olen keskustellut niin netissä kuin livenäkin uskovien kuin epäuskovienkin enemmän tai vähemmän tiedeoppineiden kanssa, ja he kaikki ovat äimistelleet noiden kreationistien käytöstä. Osa heistä on ottanut joskus osaa tämmöiseen keskusteluun, mutta ovat sittemmin kyllästyneet juuri siihen saman levyn pyöritykseen.

        On hassua, että vaikka itse olen täysin uskonnoton/epäuskova, niin myös tavallisten asioista jotain tietävien uskovien kanssa enemmän samoilla linjoilla asioista. Meitä ihmisiä oikeasti erotteleekin enemmän se, että uskommeko me mitä tahansa väitteitä vain pönkittääksemme jotain uskonnollista maailmankuvaamme vai olemmeko aidosti uteliaita ja haluammeko asiallisesti ottaa selvää mistä maailmassa on kyse. On käynyt selväksi, että ROT:n kaltaisille maailma on vain jotain, mitä vääristellään oman tahdon mukaiseksi omassa mielikuvituksessa ja sen ylimielisessä julistuksessa netissä kuin jotain, mistä haluttaisiin oikeasti ja rehellisesti ottaa selvää.


    • Vielä yksi lisäkysymys. Tämä on jokeri! Vastaus esseemuotoisena!

      35. Vertaile kahden hengen ihmispopulaation mahdollista geneettistä monimuotoisuutta esim. Japanin asukkaiden (asukasluku yli 100 milj.) mahdoliseen geneettiseen monimuotoisuuteen.

    • Toinenkin jokerikysymys! Vastaus esseemuotoisena!

      36. Määrittele baramiini l. perusryhmä selkeäti ja yksikäsitteisesti, myös esitellen esimerkkejä baramiineista.

    • JatkanListaa

      37. Millä mekanismilla Aurinko voi pysähtyä päiväksi keskitaivaalle?

      38. Miten käärme ja aasi ovat kyenneet puhumaan, kun niiden kurkunpään rakenne ei mahdollista puheen tuottamista.

      39. Jumalasi herättää kuolleetkin ja antaa niille ikuinen elämä voidakseen kiduttaa heitä ikuisesti helvetissä. Onko sellainen menettely osoitus käsittämättömästä rakkaudesta vai käsittämättömästä sadismista?

    • Luucifer

      Perinteistä uskovaisen fundamentalistin Gish Gallop pelleilyä.

      Suuruudenhullu luokanopettaja, joka on jäänyt kiinni valheista ja tutkimustulosten vääristelystä lukemattomia kertoja yrittää vain vahvistaa omaa horjuvaa uskoaan.

    • Jeesus-tulee-pian

      En tiedä riittävästi genetiikasta voidakseni vastata kysymyksiisi, mutta riittävästi voidakseni sanoa, että onpa hyvä lista. Noihin nyt vaan vastaväitettä, jos joku pystyy. He taitavat kyllä mieluummin heitellä lokaa sanansaattajan päälle kuin perehtyä hänen viestiinsä. Minä en lakkaa ihmettelemästä Jumalan suuria tekoja. Jo atomin rakenne ja tosiaan jo yksi kromosomi, tai yksi solu, riittää kertomaan, että kaiken on luonut kaikkivaltias Jumala.

      Yksi sukupolvi näkee Israelin valtion synnyn ja Jeesuksen paluun kuninkaana, seitsenvuotisen ahdistuksen ajan lopussa. Psalmin 90 mukaan sukupolvi on 70 tai 80 vuotta. Siitä voi laskea, että Jeesus tulee tempaamaan omansa pois viimeistään vuonna 2021, mutta ehkä jo tänään. Korkeasta veisusta jotkut arvioivat, että ylöstempaus tapahtuu keväällä. Ehkä jo ensi keväänä. Elämme valtavan upeaa aikaa. Kaikki tämä pahuus ja pilkka ja ahdistus ja köyhyys saa ainakin minut odottamaan Jeesusta entistä hartaammin. Olisi vaikeampi toivoa poispääsyä, jos olisi ylettömän onnellinen maallisessa elämässä.

      • KreationisminTyperyys

        Suurin osa noista väitteistä on tuossa muodossa varmaan oikeita, mutta ne eivät kumoa evoluutiota, kuten ROT uskonnollisten harhojensa riivaamana väittää.

        Oikeaa tietoa sisään -> Virheellinen prosessointi -> Täyttä sontaa ulos.

        ROT on linkittänyt palstalle enemmän tieteellisiä tutkimuksia kuin kukaan ja joka ainoasta tutkimuksesta vetänyt johtopäätöksiä, joihin tutkimus ei anna perusteita. Voiko se enää olla vahinko? Kyseessä on joko aivan tavaton typeryys tai megalomaaninen valehtelu. Tietenkin kyse voi olla myös molemmista samaan aikaan.


      • TässäpäHaaste
        KreationisminTyperyys kirjoitti:

        Suurin osa noista väitteistä on tuossa muodossa varmaan oikeita, mutta ne eivät kumoa evoluutiota, kuten ROT uskonnollisten harhojensa riivaamana väittää.

        Oikeaa tietoa sisään -> Virheellinen prosessointi -> Täyttä sontaa ulos.

        ROT on linkittänyt palstalle enemmän tieteellisiä tutkimuksia kuin kukaan ja joka ainoasta tutkimuksesta vetänyt johtopäätöksiä, joihin tutkimus ei anna perusteita. Voiko se enää olla vahinko? Kyseessä on joko aivan tavaton typeryys tai megalomaaninen valehtelu. Tietenkin kyse voi olla myös molemmista samaan aikaan.

        Käypä siis tässä läpi kukin noista väitteistä, ilman hyökkäyksiä aloittajan henkilöä vastaan, ja selitä, miten uskot (siis uskot, koska tietämisestähän ei voi olla kyse) noiden asioiden tapahtuvan ilman Luojaa.


      • JuuttaanEvankeljumi

        "En tiedä riittävästi genetiikasta ".
        Elä huoli.Ei sitä tiedä Rottikaan.
        Tärkeintä on,että Jeesus tulee ihanpian kohta ja maalima rappeutuu kun ensimmäiset ihmiset kusivat pelastus-suunnitelmaan.


      • TyperääKreationismia
        TässäpäHaaste kirjoitti:

        Käypä siis tässä läpi kukin noista väitteistä, ilman hyökkäyksiä aloittajan henkilöä vastaan, ja selitä, miten uskot (siis uskot, koska tietämisestähän ei voi olla kyse) noiden asioiden tapahtuvan ilman Luojaa.

        Kukaan ei ole osoittanut ainuttakaan luonnontieteellistä havaintoa, jonka selitykseksi tarvittaisin yliluonnollinen entiteetti. Siinä koko listan läpikäynti kysymyksesi valossa.

        Otetaan kuitenkin sinun mieliksesi yksi ROT:n väite.

        " Endogeeniset retrovirukset ovat synnynnäisen immuunipuolustusjärjestelmän kirjoittamia DNA-jaksoja."

        ROT:n mukaan Jumala rakensi niin huonon immuunipuolustusjärjestelmän, että hänen piti lisäillä siihen virusten pätkiä , saadakseen immuunipuolustusjärjestelmämme toimimaan.

        Mitä sanoo eräs Suomen johtavista nuorista virustutkijoista Matti Jalasvuori:
        "Noin 9 % perimästämme muodostuu HIV:n kaltaisten retrovirusten jäänteistä. .. Viruksen jäänne on perimässä kuin geneettinen fossiili. Se on hautautunut DNA:n miljardien emäsparien sekaan miljoonien vuosien saatossa. Emäspareja tarkemmin tutkimalla ja geneettisten fossiilien luita harjailemalla ne voidaan vieläkin tunnistaa muinaisiksi viruksiksi"
        (Matti Jalasvuori: Virus)

        ROT:lla ei taaskaan taida olla mitään tutkimustuosta oman väitteensä tueksi.

        Ps. Kreationismin sanominen typeryydeksi ei ole ad hominem.


    • Haluaisin tietää, miksi kohdistat kysymykset vain niille, jotka eivät usko jumalhahmoihin.

      • Fyyfhh

        Vähän samaa mietin. Veikkaan että noista tulis väittelyä myös luomiseen uskovien oikeiden oppineiden kanssa. ROT ku on monet päätelmät vetäny aikalailla omasta hatusta. Toisaalta tossa on monta kohtaa mitkä on aika selkeitä eikä kukaan niitä kiistä eikä ne ole mitenkään evoluution vastaisia. Yksinkertaistettuja ne on kyllä melkein kaikki.


      • Saattaahan olla niin, että ROT arvelee kollegoidensa eläväuskolaisten eli kanssakreationistien olevan liian sivistymättömällä tasolla arvioimaan esittämiensä väitteiden paikkansapitävyytä.


    • Looooooogisesti

      Mä olen myös miettinyt sopivia kysymyksiä evoluutuiouskovaisille..

      a) Oletko olemassa
      b) Oletko syntynyt vanhemmistasi
      c) räjähdätkö suihkussa plasmaksi
      d) Onko talvella kylmempi vai kylmempi kuin kesällä
      e) virtaako vesi joessa kohti alavampaa paikkaa vai kohden ylänköä
      f) kummassa tapahtuu enemmän eroosiota. Joessa jossa virtaa vesi vaiko joessa jossa vesi ei virtaa
      g) Montako kertaa vuodessa kuolette metaanikaasuihisi
      h) Miksi ihminen menetti siivet
      i) Milloin lidliin saapuu juusto toisesta universumista
      j) MIksei ilmastoa ole olemassa
      k) kelluuko kelluntakykyinen vene
      l) jääkarhu tai vesipuhveli
      m) montako punahilkkaa mahtuu yliopistoon jos 5% on huru-ukkoja
      n) ostatko vokaalin
      o) kilautatko kaverille
      p)
      q) montako kuukautta on kuussa
      r) risto reipas
      s) miksi napajäätikkö valitsi jääkarhut
      t) Jos tämä ei lue tässä niin missä se lukee

      • LpasellisenTyperää

        Ihanko pyrit kreationistien tyhmimpien kommenttien TOP TEN:iin?


    • Looooooogisesti

      u) Nyt meni aivopajatson ressu tyhjäksi!

      • Looooooogisesti

        u) miksi väärin uskovien pitää käyttää muiden nikkejä?
        1) huono moraali
        2) epätoivoinen uskontonsa puolustaminen
        3) palstan sekaannuttaminen ja häirintä
        4) huono itsetunto
        5) yksi evoluution kymmenestä käskystä
        6) lapsellisuus
        7) inho Raamatun totuutta vastaan
        8) Tee toiselle mitä et toivoisi itsellesi tehtävän


      • Ei.luotu.eikirj
        Looooooogisesti kirjoitti:

        u) miksi väärin uskovien pitää käyttää muiden nikkejä?
        1) huono moraali
        2) epätoivoinen uskontonsa puolustaminen
        3) palstan sekaannuttaminen ja häirintä
        4) huono itsetunto
        5) yksi evoluution kymmenestä käskystä
        6) lapsellisuus
        7) inho Raamatun totuutta vastaan
        8) Tee toiselle mitä et toivoisi itsellesi tehtävän

        Hyviä toteamuksia kreationisteista!


      • Looooooogisesti
        Ei.luotu.eikirj kirjoitti:

        Hyviä toteamuksia kreationisteista!

        Kolahti oikeaan, oletan. Jumalaan uskovien ei tarvitse eikä ole lupakaan käyttää muiden nimimerkkejä. Teille muille se on tarpeellista oman vääryytenne peittelemiseksi. Mutta mitäpä siitä. Totuutta eivät kieroilut muuta. Raamattu ilmaisee että teitä ilmaantuu lopun aikana. Raamattu on luotettava


      • Ei.luotu.eikirj
        Looooooogisesti kirjoitti:

        Kolahti oikeaan, oletan. Jumalaan uskovien ei tarvitse eikä ole lupakaan käyttää muiden nimimerkkejä. Teille muille se on tarpeellista oman vääryytenne peittelemiseksi. Mutta mitäpä siitä. Totuutta eivät kieroilut muuta. Raamattu ilmaisee että teitä ilmaantuu lopun aikana. Raamattu on luotettava

        Niin, kolahti sinäänsä oikeaan, että listasit juuri noita asioita joita kreat tällä palstalla tekevät.

        "Jumalaan uskovien ei tarvitse eikä ole lupakaan käyttää muiden nimimerkkejä. "
        Jos kerta näin on, niin miksi tätä tapahtuu jatkuvasti esimerkiksi tällä palstalla. Vai joko olet ottanut jumalan aseman ja alat jakamaan tuomioita siitä kuka on oikea uskovainen? Eikös tuollainen käytös sinun uskosi mukaan johda helvettiin ;)

        Myös tuollainen valehtelu on käsittääkseni syntiä sinun jumalasi mukaan.

        Ja miksi te uskovaiset olette aina niin negatiivisiä ja toivotte maailmanloppua? Eikö sinulla todellakaan ole mitään ilon asiaa tällä pallolla, vaan haluat että kaikki loppuu?

        Ja jos siellä teidän taivaassa on sinunlaisia tyyppejä, menen helvettiin suosiolla. Kuka tuollaista valehtelua jaksaa ikuisuutta kuunnella ;)


      • Looooooogisesti kirjoitti:

        Kolahti oikeaan, oletan. Jumalaan uskovien ei tarvitse eikä ole lupakaan käyttää muiden nimimerkkejä. Teille muille se on tarpeellista oman vääryytenne peittelemiseksi. Mutta mitäpä siitä. Totuutta eivät kieroilut muuta. Raamattu ilmaisee että teitä ilmaantuu lopun aikana. Raamattu on luotettava

        Turhaan vikiset. Oma vikasi. Sinua on useaan kertaan opastettu rekisteröitymään.

        Ensi vuonna helmikuussa sinun on joko pakko rekisteröityä tai loppuu hömpötys.
        Pankkitunnuksia käytettävä rekisterötymisessä silloin. Nyt rek. voi tehdä vielä ilman pankkitunnusta.


      • kekek-kekek kirjoitti:

        Turhaan vikiset. Oma vikasi. Sinua on useaan kertaan opastettu rekisteröitymään.

        Ensi vuonna helmikuussa sinun on joko pakko rekisteröityä tai loppuu hömpötys.
        Pankkitunnuksia käytettävä rekisterötymisessä silloin. Nyt rek. voi tehdä vielä ilman pankkitunnusta.

        Pitääkö tieto rekkautumispakosta paikkansa? Se olisi hyvä parannus.


      • Looooooogisesti kirjoitti:

        Kolahti oikeaan, oletan. Jumalaan uskovien ei tarvitse eikä ole lupakaan käyttää muiden nimimerkkejä. Teille muille se on tarpeellista oman vääryytenne peittelemiseksi. Mutta mitäpä siitä. Totuutta eivät kieroilut muuta. Raamattu ilmaisee että teitä ilmaantuu lopun aikana. Raamattu on luotettava

        Ei taida Jyri sitten uskoa Jumalaan.


      • Looooooogisesti
        Ei.luotu.eikirj kirjoitti:

        Niin, kolahti sinäänsä oikeaan, että listasit juuri noita asioita joita kreat tällä palstalla tekevät.

        "Jumalaan uskovien ei tarvitse eikä ole lupakaan käyttää muiden nimimerkkejä. "
        Jos kerta näin on, niin miksi tätä tapahtuu jatkuvasti esimerkiksi tällä palstalla. Vai joko olet ottanut jumalan aseman ja alat jakamaan tuomioita siitä kuka on oikea uskovainen? Eikös tuollainen käytös sinun uskosi mukaan johda helvettiin ;)

        Myös tuollainen valehtelu on käsittääkseni syntiä sinun jumalasi mukaan.

        Ja miksi te uskovaiset olette aina niin negatiivisiä ja toivotte maailmanloppua? Eikö sinulla todellakaan ole mitään ilon asiaa tällä pallolla, vaan haluat että kaikki loppuu?

        Ja jos siellä teidän taivaassa on sinunlaisia tyyppejä, menen helvettiin suosiolla. Kuka tuollaista valehtelua jaksaa ikuisuutta kuunnella ;)

        Evoluutinen perustelu nro. 2: Käytä "älä tuomitse" -argumenttia Raamatusta
        Väite kumotaan seuraavasti: Et ymmärrä sanankohdan merkitystä. Raamattu kehoittaa paljastamaan valehtelijat, ja varoittamaan heistä.

        Joh. 7:24
        Älkää tuomitko sen mukaan, miltä asia päältä katsoen näyttää, vaan tuomitkaa oikein.

        (ei.luotu.eikirj eivät normaalisti ansaitse vastauksia. Hänen kommenttinsa ovat lapsellista ulvomista eikä sisällä koskaan mitään tieteellistä)


      • agnoskepo kirjoitti:

        Pitääkö tieto rekkautumispakosta paikkansa? Se olisi hyvä parannus.

        Ylläpito on niin ilmoittanut ja ajankohdankin suunnilleen.
        Pikkusen epävarmaa vielä se pankkitunnushomma rekisteröitymisessä, ilmeisestikin.


      • hkjhkjhkjhk
        Looooooogisesti kirjoitti:

        Evoluutinen perustelu nro. 2: Käytä "älä tuomitse" -argumenttia Raamatusta
        Väite kumotaan seuraavasti: Et ymmärrä sanankohdan merkitystä. Raamattu kehoittaa paljastamaan valehtelijat, ja varoittamaan heistä.

        Joh. 7:24
        Älkää tuomitko sen mukaan, miltä asia päältä katsoen näyttää, vaan tuomitkaa oikein.

        (ei.luotu.eikirj eivät normaalisti ansaitse vastauksia. Hänen kommenttinsa ovat lapsellista ulvomista eikä sisällä koskaan mitään tieteellistä)

        Room 14; 4 "Mikä sinä olet tuomitsemaan toisen palvelijaa? Oman isäntänsä edessä hän seisoo tai kaatuu; mutta hän on pysyvä pystyssä, sillä Herra on voimallinen hänet pystyssä pitämään."

        Tätä käskyä uskovat omilla palstoillaan rikkovat senkun kerkeävät. Kuka on väärä profeetta, kenessä vaikuttaa väärä henki ja kaikki ovat mielestään oikeassa. Sen riitaisempaa porukkaa kuin fundamentalistihihut on vaikea kuvitella.


      • Ei.luotu.eikirj
        Looooooogisesti kirjoitti:

        Evoluutinen perustelu nro. 2: Käytä "älä tuomitse" -argumenttia Raamatusta
        Väite kumotaan seuraavasti: Et ymmärrä sanankohdan merkitystä. Raamattu kehoittaa paljastamaan valehtelijat, ja varoittamaan heistä.

        Joh. 7:24
        Älkää tuomitko sen mukaan, miltä asia päältä katsoen näyttää, vaan tuomitkaa oikein.

        (ei.luotu.eikirj eivät normaalisti ansaitse vastauksia. Hänen kommenttinsa ovat lapsellista ulvomista eikä sisällä koskaan mitään tieteellistä)

        "(ei.luotu.eikirj eivät normaalisti ansaitse vastauksia. Hänen kommenttinsa ovat lapsellista ulvomista eikä sisällä koskaan mitään tieteellistä)"

        Mutta silti melkein aina vastaat, eli jäit heti kiinni valehtelusta. Ja huvittavaa että pidät minun sanomisiani lapsellisena, koksa eihän sinunkaan tekstisi koskaan sisällä mitään tieteellistä; puhut esimerkiksi evouskosta ja evosukovaisista, vaikka itsekin olet myöntänyt ettei tällaisia ole olemassa kuin kretujen mielikuvituksessa.

        Tai sitten olet vain niin tyhmä kuin ROT, että et ymmärrä mitä sanalla uskonto tarkoitetaan, ja samalla mollaat myös omaa uskontoasi ;)


    • "...tieteellistä luotettavaa lähdemateriaalia." hehehehheh tai buuuuuu, jompikumpi

    • Dna määrää suurelta osin fenotyypin. Tähän tässä koitat sanoa?

      • Vielä kolme vuotta sitten väitit, että DNA määrää täysin fenotyypin. Nyt olet alkanut lipsua kannastasi. Jos DNA ei määrää koko fenotyyppiä, niin miten ihmeessä se voisi määrätä osaa siitä? Millä mekanismilla?


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Vielä kolme vuotta sitten väitit, että DNA määrää täysin fenotyypin. Nyt olet alkanut lipsua kannastasi. Jos DNA ei määrää koko fenotyyppiä, niin miten ihmeessä se voisi määrätä osaa siitä? Millä mekanismilla?

        Jahas, rotin mielenkiinto herätetty :D

        No miltäosin luomisuskot liittyvät biologiaan?
        https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Luomiskertomukset kun näitähän piisaa, tuossa vähän alkua. On vara valita se mieluinen totuus.

        Ja mitä ympäristötekiöiden vaikutuksesta fenotyyppiin tulee niin eikös se nyt ole ollut jo iät ja ajat tiedossa että esimerkiksi pistokkaasta lisätty kasvi ei ole identtinen emokasvinsa kanssa mutta se että viinimarja pensas alkaisi tuottamaan vadelmia tarvitsisi raamatullisen ihmeen.... tähähän koitat sanoa?.

        Entäs se kymmeniä kertoja jankattu kysymys että mitä soppaa pitää syödä että sapiens muuttuu neaderthalin ihmiseksi?


      • KöppämemVäite
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Vielä kolme vuotta sitten väitit, että DNA määrää täysin fenotyypin. Nyt olet alkanut lipsua kannastasi. Jos DNA ei määrää koko fenotyyppiä, niin miten ihmeessä se voisi määrätä osaa siitä? Millä mekanismilla?

        " Jos DNA ei määrää koko fenotyyppiä, niin miten ihmeessä se voisi määrätä osaa siitä? Millä mekanismilla?"

        Jos pituushypyssä ponnistuksen osuminen lankulle ei määrää hypyn pituutta kokonaan, niin miten ihmeessä se määräisi osan siiitä?
        Ajatteletko pätkääkään, mitä suollat koneeltasi.

        DNA määrää varioitumisen rajat, joiden yli mikään epigenetiikka ei mene.

        Olen entistä vakuuttuneempi, ettei sinulla kulje ihan satasella.


    • Ei näyttänyt kukaan ateisteista tietävän oikeaa vastausriviä, joka on tietysti puhdas K-rivi. Olisi ollut helpot kahvit tiedossa, mutta yritetäänpä joskus uudestaan. Siunattua Joulua jokaiselle!

      • ExoistaEndoiksi

        Johan tuossa oli oikean virologin kommentti retrovirusten pätkistä. Osaat varmaan osoittaa tieteellisen paperin, jossa väitetään, että retrovirukset ovat adaptiivisen immuunipuolustusjärjestelmän kirjoittamia DNA-jaksoja. Kyllä ne ovat aivan ulkopuolelta tarttuneita alunperin.

        Listasi on siitäkin hupaisa, että lähes kaikki sen väitteet ( esim edellä olevaa lukuunottamatta) ovat ammattibiologien tutkimusten tulosta. Kyseisistä tutkijoista tuskin kukaan epäilee evoluutiota. Listasi ei ole argumentti evoluutiota vastaan millään kohtaa.


      • //Kyllä ne ovat aivan ulkopuolelta tarttuneita alunperin.//

        Tarttuneita ulkopuolelta kylläkin. Mutta virus ei kirjoita mitään eliön genomiin. Sen saa tehdä ainoastaan adaptiivinen immuunipuolustusjärjestelmä. Toivottavasti virologikin nyt ymmärsi tämän niin ymmärtää paremmin tehdä työnsä. On mukava olla tieteen avuksi.


      • Ei.luotu.eikirj
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        //Kyllä ne ovat aivan ulkopuolelta tarttuneita alunperin.//

        Tarttuneita ulkopuolelta kylläkin. Mutta virus ei kirjoita mitään eliön genomiin. Sen saa tehdä ainoastaan adaptiivinen immuunipuolustusjärjestelmä. Toivottavasti virologikin nyt ymmärsi tämän niin ymmärtää paremmin tehdä työnsä. On mukava olla tieteen avuksi.

        "On mukava olla tieteen avuksi."

        Sanoo pölvästi joka ei tiedä tieteistä mitään, ainakaan sen perusteella mitä tänne olet höpötellyt. :D

        Miksi muuten vieläkin puhut väärästä aiheesta väärällä palstalla? Etkö ole edes niin viisas että tajuaisit tämän erheen jota olet tehnyt jo vuosia? Syö nimittäin uskottavuutta jos et osaa puhua oikeasta asiasta oikeassa paikassa ;)


      • hgjhgjgjh
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        //Kyllä ne ovat aivan ulkopuolelta tarttuneita alunperin.//

        Tarttuneita ulkopuolelta kylläkin. Mutta virus ei kirjoita mitään eliön genomiin. Sen saa tehdä ainoastaan adaptiivinen immuunipuolustusjärjestelmä. Toivottavasti virologikin nyt ymmärsi tämän niin ymmärtää paremmin tehdä työnsä. On mukava olla tieteen avuksi.

        ROT, mitä sanot tähän?

        "Se on hautautunut DNA:n miljardien emäsparien sekaan miljoonien vuosien saatossa. "
        (Jalasvuori)

        Et sinä raukka kykene tutkijoita opettamaan. Ja laitahan linkki tieteelliseen artikkeliin, jossa todetan adaptiivisen immunipuolustusjärjestelmän "kirjoittavan" virusten pätkiä genomiin. Ei taida tietoa löytyä.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      356
      4277
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      281
      2422
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      136
      1713
    4. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      103
      1504
    5. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1443
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1297
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      60
      1275
    8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      57
      1180
    9. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1094
    10. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      345
      1040
    Aihe