Mauri Sariolan parhaat kirjat?

Karoliini

Monen vuoden tauon jälkeen tuli Sariola mieleen. Ja se, että hänellä monista arvosteijoiden haukuista huolimatta oli useita mukaansa tempaavia ja mielestäni oman aikansa ulkomaalaisillekin kirjoittajille pärjänneitä kirjoja.

Susikoski-romaanit omasta mielestäni harvoin olivat loistavia. Ehkä kirjailija väsyi niihin aikaisin. Kaksi tosi hyvää saattaisivat olla varhaisen tuotannon Leivätön pöytä on katettu ja 60-luvun lopun Susikosken vaikein juttu.

Muusta tuotannosta löytyy ainakin kaksi todella loistavaa jännäriä: Lavean tien laki ja Sumusta nousee risti. Jälkimmäinen aivan turhaan joidenkin arvostelijoiden Kyllikki Saaren tapauksen toisinnoksi haukkuma.

Esko Laukon nimellä kirjoitetuissa oli useita hyviä, en vain osaa yhdistää enää nimiä ja tapahtumia.

6 kommenttia

Vastaukset

 • Mauri Sariola toi esille suomalaisuuden ja suomalaisen sisimmän olemuksen taitavasti ja herkällä tavalla. Ei ihme, että hänellä oli myös kansainvälistä menestystä.

 • Mauri Sariolalla on monta hyvää kirjaa. Itse pidiän eniten romaanista Ei loitsu eikä rukous.

  • Sattuu olemaan niin, että se on plagiaatti Bill Ballingerin kirjasta "Kynsi ja hammas". Sariola joutui luovuttamaan Ballingerille kirjan koko tuoton.


  • Sologdin kirjoitti:

   Sattuu olemaan niin, että se on plagiaatti Bill Ballingerin kirjasta "Kynsi ja hammas". Sariola joutui luovuttamaan Ballingerille kirjan koko tuoton.

   Paitsi ettei Ei loitsu eikä rukous ollut Ballingerin plagiaatti vaan eräs Esko Laukon nimellä kirjoitettu ..


  • Minäkin pidän Ei loitsu eikä rukous -kirjasta. Luin sen monta kertaa lapsena. Olen kuullut, että siinä olisi jotain plagiointia, mutta olisi hauska tietää kuinka paljon. Tuskin kuitenkaan koko kirja on suoraan kopioitu mistään.


 • Sumusta nousee risti, Ne viulut vasta maksoi, ym...

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.