On olemassa kolmea erilaista D-vitamiinin muotoa:
D3-vitamiinisulfaattia, kasvispohjaista D2-vitamiinia ja eläinperäistä D3-vitamiinia.
Sillä ei ole mitään merkitystä väittääkö joku maidontuottaja lisäävänsä maitoon D3-vitamiinia vai onko lähteenä "vain" kasvipohjainen D2.
Kolesteroli ja rikki suojaavat ihoa solun DNA:n säteilyvaurioilta. Kolesteroli ja rikki hapettuvat auringonvalon säteilyssä ja toimivat antoksidanttina kuumuutta vastaan. Kolesterolin hapettuminen on ensimmäinen askel prosessissa jossa kolesteroli muuttuu D3-vitamiinin sulfaattimuodoksi.
Auringonvalossa iho siis syntetisoi D3-sulfaattia, joka toisin kuin ei-sulfaattimuodossa oleva D3, on vesiliukoista. Vesiliukoisuuden ansiosta D3-sulfaatti pääsee kulkemaan verenkierrossa vapaasti, eikä kapseloituneena LDL:n sisään kuten eläinperäinen D3. Vain äidinmaidossa ja raa'assa lehmänmaidossa on tätä D3 -sulfaattia, JONKA PASTOROINTI TUHOAA jokatapauksessa.
D3-vitamiini vahvistaa immuunijärjestelmää vasta rikin muuttuessa rikkihapon suoloiksi (sulfaatiksi) jotka täyttävät solujen solunulkoiset matriisiproteiinit ja pitävät ne terveenä. Veressä D3 -sulfaatin tehtävä on pitää mikrobit loitolla.
Vietyään sulfaatin solunulkoisiin matriisiproteiineihin, D3 muuttuu tavalliseksi D3-vitamiiniksi jona kykenee kuljettamaan mm. kalsiumia.
D3 -sulfaatti suojaa syövältä, vahvistaa immuniteettia, suojaa SV-taudeilta, suojaa aivoja ja auttaa ehkäisemään mm. depressiota. Näin juurikin muotonsa eli suolojensa ansiosta.
Lukekaa Heiskaset ja muut puolivenäläiset trollit asiantuntijoita (esim. MIT -instituutin vanhempaa tutkijaa Stephanie Seneffiä) ja lopettakaa typeryytenne huutaminen Antti Heikkilän kustannuksella asiassa, johon teillä on huomiota herättävän heikot eväät.
Lisäävätkö valmistajat maitoon D3-vitamiinia? - Kolesterolin tehtävä
62
146
Vastaukset
- hpv27
Lehmänmaidossa ei ole kuin nimeksi D-vitamiinia. Finelin mukaan ' Maito, tilamaito, raakamaito, rasvaa 4,4 %, ei lisätty d-vitamiinia' D-vitamiini < 0.1 µg. Maitoon saa lisätä vain D3-vitamiinia eikä pästorointi tuhoa sitä.
Kannattaa lukea tämä artikkeli 'Do not fall for the nonsense coming from Dr. Stephanie Seneff of MIT'.
Aika vähän tuosta D3-sulfaatista löytyi netistä ja erikoisesti pubmedistä.- Rasvaista-Menoa
Etkö sinä ymmärrä lukemaasi?
Pastorointi nimenomaan tuhoaa SULFAATTIMUOTOISEN D3-vitamiinin, jota saa vain PASTOROIMATTOMASTA raakamaidosta ja äidinmaidosta.
Ei tämä realiteetti ole pelkästään Seneffin oma mielipide ja makuasia.
Ja miten ihmeessä pastoroidun lehmänmaidon turha vitaminointi liittyy siihen, että Valdemar Heiskanen kavereineen on iskenyt kirveensä kiveen pahemman kerran ilmoittaessaan, että "lehmänmaitoon lisätään juurikin D3-vitamiinia"? Että siis Antti Heikkilä olisi asian tiimoilta erehtynyt?
Miksi yrität puhua asian sivusta? Yritätkö hämärryttää lukijaa joka ei oivalla eroa? - hpv27
Rasvaista-Menoa kirjoitti:
Etkö sinä ymmärrä lukemaasi?
Pastorointi nimenomaan tuhoaa SULFAATTIMUOTOISEN D3-vitamiinin, jota saa vain PASTOROIMATTOMASTA raakamaidosta ja äidinmaidosta.
Ei tämä realiteetti ole pelkästään Seneffin oma mielipide ja makuasia.
Ja miten ihmeessä pastoroidun lehmänmaidon turha vitaminointi liittyy siihen, että Valdemar Heiskanen kavereineen on iskenyt kirveensä kiveen pahemman kerran ilmoittaessaan, että "lehmänmaitoon lisätään juurikin D3-vitamiinia"? Että siis Antti Heikkilä olisi asian tiimoilta erehtynyt?
Miksi yrität puhua asian sivusta? Yritätkö hämärryttää lukijaa joka ei oivalla eroa?Siinä pastöroimattomassa raakamaidossa ei ole juurikaan D-vitamiinia joten ei ole mitään tuhottavaakaan. Litrassa maitoa on alle 1 ug D-vitamiinia eli ihan mitättömästi. Noin siis finelin mukaan. Heikkilähän väittää, että raakamaidossa on D-,E- ja K-vitamiinia merkittävästi mutta finelin mukaan ei ole.
Heikkilä nyt ei viitsi tarkistaa luulojaan vaikka se, että maitoon lisätään juurikin D3-vitamiinia selviää siis 3 minuutin surffauksella..
Edes C-vitamiini ei kärsi pastoröinnistä.
Mikäköhän on lähteenä sille, että maidossa on D3-sulfaattia merkittävissä määrin ja se tuhoutuu pastöroinnissa? Pastorointi on suunilleen 2 sekunttia noin 70 C lämpötilassa. - hpv27
Tuo artikkeli ei käsittele D-vitamiinisulfaattia laisinkaan eikä lehmänmaitoa eli saisinko artikkelin, jossa a) todetaan lehmänmaidon sisältävän merkittävästi d-vitamiinisulfaattia ja b) että se tuhoutuu pastoroinnissa. Tuon artikkelin mukaan pastorointi tuhoaa äidinmaidon D-vitamiinista 10% - 20% eli ei merkittävästi.
Maitotuotteiden D-vitaminointi ei ole turhaa koska sillä on saatu ihmisten D-vitamiinitasot hyviksi.
Löytyykö yhtään linkkiä jonka mukaan nimenomaan D-vitamiinisulfaatti olisi välttämätöntä?
Kyllä, Heikkilä on erehtynyt tässäkin asiassa. - Rasvaista-Menoa
hpv27 kirjoitti:
Tuo artikkeli ei käsittele D-vitamiinisulfaattia laisinkaan eikä lehmänmaitoa eli saisinko artikkelin, jossa a) todetaan lehmänmaidon sisältävän merkittävästi d-vitamiinisulfaattia ja b) että se tuhoutuu pastoroinnissa. Tuon artikkelin mukaan pastorointi tuhoaa äidinmaidon D-vitamiinista 10% - 20% eli ei merkittävästi.
Maitotuotteiden D-vitaminointi ei ole turhaa koska sillä on saatu ihmisten D-vitamiinitasot hyviksi.
Löytyykö yhtään linkkiä jonka mukaan nimenomaan D-vitamiinisulfaatti olisi välttämätöntä?
Kyllä, Heikkilä on erehtynyt tässäkin asiassa."Löytyykö yhtään linkkiä jonka mukaan nimenomaan D-vitamiinisulfaatti olisi välttämätöntä?"
Jos äidinmaidon D3-vitamiinista suurin osa on sulfaattimuodossa,, kyllä vähäpojankin ymmärryksen pitäisi riittää haistamaan, että se on sitä jostain syystä eli tarkoituksella.
Edelleen odotan vastausta siihen miksi Heiskanen ryhtyy ruotimaan asiaa josta ei mitään ymmärrä.
Sillä mitä vitamiinin muotoa maitoon siis lisätään, ei ole vaikutusta mihinkään, sillä se ei jokatapauksessa ole sulfaattimuodossa eli samassa muodossa kuin äidinmaidossa ja lehmän raakamaidossa. Siis siinä samassa muodossa, jota auringon valo valmistaa ihon avulla. - hpv27
Rasvaista-Menoa kirjoitti:
"Löytyykö yhtään linkkiä jonka mukaan nimenomaan D-vitamiinisulfaatti olisi välttämätöntä?"
Jos äidinmaidon D3-vitamiinista suurin osa on sulfaattimuodossa,, kyllä vähäpojankin ymmärryksen pitäisi riittää haistamaan, että se on sitä jostain syystä eli tarkoituksella.
Edelleen odotan vastausta siihen miksi Heiskanen ryhtyy ruotimaan asiaa josta ei mitään ymmärrä.
Sillä mitä vitamiinin muotoa maitoon siis lisätään, ei ole vaikutusta mihinkään, sillä se ei jokatapauksessa ole sulfaattimuodossa eli samassa muodossa kuin äidinmaidossa ja lehmän raakamaidossa. Siis siinä samassa muodossa, jota auringon valo valmistaa ihon avulla.Mistä löytyy luotettava dokumentti lehmänmaidon D3-sulfaatin määristä? Äidinmaidossa on luonnollisesti D3-sulfaattia jos äiti saa auringonvaloa. Missä sitten osoitetaan, että D3-sulfaatti olisi välttämätöntä?
'Voit hyvin kirjoittaa Heiskasen blogiin ja vastannee kyllä. - Rasvaista-Menoa
hpv27 kirjoitti:
Mistä löytyy luotettava dokumentti lehmänmaidon D3-sulfaatin määristä? Äidinmaidossa on luonnollisesti D3-sulfaattia jos äiti saa auringonvaloa. Missä sitten osoitetaan, että D3-sulfaatti olisi välttämätöntä?
'Voit hyvin kirjoittaa Heiskasen blogiin ja vastannee kyllä.Mistä sinä olet saanut päähäsi, ettei D3 -sulfaatti olisi välttämätöntä?
Kun kerran nimenomaan D3 -sulfaattia kaikissa kolmessa mahdollisimmaan luonnollisessa lähteessä eniten esiintyy.
Ja jos suurin osa äidinmaidosta on D3-sulfaattia, miksi ihmeessä lehmän maitokin ei olisi valtaosin sulfaattimuodossa vasikan syntymän jälkeen?
https://www.jstage.jst.go.jp/article/jnsv1954/13/1/13_1_33/_pdf
204 IU:ta D3-sulfaattia 1 litrassa tuoretta lehmänmaitoa vs. 36 IU:ta rasvaliukoisessa muodossa.
Äidinmaidossa vastaava on yllä olevan tutkimuksen mukaan 950 IU:ta D3-sulfaattia 1 litrassa vs. 15,7 IU:ta rasvaliukoisessa muodossa.
Paljon hauskempaa on retostella Heiskasen ymmärryksen puutteella neutraalilla maaperällä. - Rasvaista-Menoa
hpv27 kirjoitti:
Mistä löytyy luotettava dokumentti lehmänmaidon D3-sulfaatin määristä? Äidinmaidossa on luonnollisesti D3-sulfaattia jos äiti saa auringonvaloa. Missä sitten osoitetaan, että D3-sulfaatti olisi välttämätöntä?
'Voit hyvin kirjoittaa Heiskasen blogiin ja vastannee kyllä."Voit hyvin kirjoittaa Heiskasen blogiin ja vastannee kyllä."
Paljon hauskempaa retostella puolivenäläisen mokia neutraalimmalla maaperällä. - hpv27
Kiitti tiedosta. Tuolla säätiöllä ei ole mitään tekemistä Weston A Pricen kanssa ja se saa rahoituksensa maitoteollisuudelta.
- Rasvaista-Menoa
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/64698
Suurin osa äidinmaidon D-vitamiinista on D-vitamiinin vesiliukoisena sulfaattikonjugaattina.- hpv27
Mutta kysymys kuuluukin onko sen oltava sulfaattimuodossa vai kelpaako pelkkä D3 tai mikä on sulfaatin muunnos pelkäksi D3:seksi?
Tämmöinen dokumentti löytyi 'The total content of vitamin D in human milk and cow’s milk '
Tuon mukaan lehmän maidossa on 5 ug D-vitamiinia eri muodoissa. - hpv27
No vaikuttaako d3-sulfaatti ravinnon kautta nautittuna ja ottanet yhteyttä sekä Fineliin että Valioon että korjaavat väärät tiedot.
- ihmettelenvain
Miten ja millä tavalla tämä ketju liittyy aiheeseen painonhallinta/laihdutus?????
- hpv27
Tämä liittyy lähinnä Heikkilään.
- näin-on
Oli miten oli, mutta meidän pohjoisten ihmisten D-vitamiinin tarve on paljon korkeampi kuin viralliset suositukset. D-vitamiini ei ole yksin vitamiini vaan myös hormoni.
Suosittelen vähintään 100 µg päivittäin. Pysyy flunssat loitolla, vahvistaa luustoa jne.
Lisäksi C- ja B- vitamiinit ovat tärkeitä.- hpv27
Asiantuntijat kyllä suosittelevat korkeintaan 100 ug päivässä. Elimistö kyllä säätelee tuon muuttumista kalsitrioliksi mutta liiasta saannista ei ole ainakaan hyötyä.
- näin-on
Mitä yrität kertoa, että ei ole mitään hyötyä. Itse otan flunssan lähestyessä kolminkertaisen määrä D-vitamiinia, niin flunssa on pois. En ole ravinnut rokotuksia.
- kahvimaitoa
Maito on tarkoitettu vasikoille ja äidinmaito vauvoille. Kaikki muu on maidon väärinkäyttöä. Lisäksi lehmien "jalostaminen" ja käyttäminen maidontuottokoneina on eläinrääkkäystä. Myös nautojen jalostaminen lihantuotantoon on mennyt liian pitkälle.
- hpv27
Aika pitkälle samaa mieltä. Maitoa en käytä kuin kahvimaitona ja senkin korvaan jollain muulla kunhan keksin millä. Naudanlihan syöntiä voisi hyvin vähentää. Omat syyt ovat kylläkin ekologisia.
- Muuanukkeli
Lehmän maitoon lisätään d-vitamiinia.
100 mikrogrammaa litraan.
Näin kertoi Valion työntekijä.
Juon 2 litraa maitoa per päivä.
Ja sun kilon lihaa päivittäin.
Olo on hyvä ja paino kohdillaan!
Suosittelen. - hpv27
Muuanukkeli kirjoitti:
Lehmän maitoon lisätään d-vitamiinia.
100 mikrogrammaa litraan.
Näin kertoi Valion työntekijä.
Juon 2 litraa maitoa per päivä.
Ja sun kilon lihaa päivittäin.
Olo on hyvä ja paino kohdillaan!
Suosittelen.Eii nyt sentään noin paljon vaan 1 ug/dl eli 10 ug/l.
Tuo on parantanut suomalaisten D-vitamiiiniitasoja ihan merkiittävästi. - emmemitään
Ja mitähän me kuluttajat tuosta tiedosta hyödymme?
- Rasvaista-Menoa
Muuanukkeli kirjoitti:
Lehmän maitoon lisätään d-vitamiinia.
100 mikrogrammaa litraan.
Näin kertoi Valion työntekijä.
Juon 2 litraa maitoa per päivä.
Ja sun kilon lihaa päivittäin.
Olo on hyvä ja paino kohdillaan!
Suosittelen.Valiolle terveisiä, ettei sillä ole mitään merkitystä mitä he maitoon lisäävät sillä lisätty D-vitamiini ei jokatapauksessa ole D3-sulfaattimuodossa.
- asa123456789
en edes jaksanu lukee mitä kirjotit mutta pakko vaan sanoa että en tiiä minkä ikänen oot kun vielä maitoa lutkutat :D..
erehdys on aika suuri jos lehmän luulet olevan oma äitisi?
lehmän maito on tarkotettu vasikoille ei ihmisille.
siksi vasikat teurastetaan ja viedään emoilta pois koska vain naaras puoliset annetaan kasvaa, koska ne tuottaa myöhemmin maitoa kun taas uros puoliset tapetaan koska niillä ei yksinkertasesti tehdä yhtään mitään.
lehmä joutuu olemaan tiineenä koko elämäsä koska eihän se muuten tuota maitoa, jos ei ole vasikka tulossa.
on olemassa ihmisille tarkoitettua juomaa miljoonista vaihtoehdoista esim soija tai kaura juoma.
kannattaa kokeilla ja jättää toi vauva ikä jo taakse;)
maito sitä paitsi aiheuttaa syöpää ja huonontaa ihon hyvinvointia.- Ollin.oppivuodet
Käyttäisit edes kookosmaitoa mutta jos sinä kauramaidolla hiilariaddiktiotasi ylläpidät ja geenimanipuloidulla soijalla aivosi tuhoat, mikset samantien pastoroi omaa virtsaasi ja kittaa sitä pitkin päivää? Sekin olisi terveellisempää kuin kaurasi ja soijasi.
Synteettiset nesteet kuten kauramaito ovat paitsi epäterveellisiä (kasvisrasvat!), ne eivät ole koskaan historiassa olleet ihmisen orgaanista ravintoa. Vegaaniruokavalio on synteettinen ruokavalio joka on luotsattu vasta viime vuosikymmenellä viheridioottien maailmantuskaa lievittämään.
Kun vähänkin käytät järkeäsi, käsität, ettei pohjoisen ihmistä ole luotu ruohoa märehtimään.
Käsitätkö miksi ei?
Pipi pää sillä joka tällaista lipittää:
Vesi
Kaurahiutale (7,5%)
Sokeri
Kaakaojauhe (1,8%)
Rypsiöljy
Kaurakuitu (beetaglukaani)
Kalsium
Sakeuttamisaineet (E418, E407)
Suola
D2-vitamiini kasvisrasvana, ei sulfaattimuodossa. - hpv27
Aikoinaan maito oli tärkeä ravintoaine vaan ei nykyään eikä maidossa ole kovinkaan paljoa hivenaineita. Proteiinia, kalsiumia ja energiaa siinä kyllä on.
Itse kokeilen tiistaiaamuna soijamaidon vaahtoutumista. Jos toimii niin vaihdan siihen. Rasvattomasta piimästä en kyllä luovu. - Rasvaista-Menoa
hpv27 kirjoitti:
Aikoinaan maito oli tärkeä ravintoaine vaan ei nykyään eikä maidossa ole kovinkaan paljoa hivenaineita. Proteiinia, kalsiumia ja energiaa siinä kyllä on.
Itse kokeilen tiistaiaamuna soijamaidon vaahtoutumista. Jos toimii niin vaihdan siihen. Rasvattomasta piimästä en kyllä luovu.Ketä lukijaa kiinnostaa mitä sinä trolli juot tai et juo?
Koskaan historiassa pohjoisen ihminen ei ole ravinnut itseään soijamaidolla eikä synteettisellä kauramaidolla.
Eikä tule tekemään niin jatkossakaan! - ohrajuoma
Rasvaista-Menoa kirjoitti:
Ketä lukijaa kiinnostaa mitä sinä trolli juot tai et juo?
Koskaan historiassa pohjoisen ihminen ei ole ravinnut itseään soijamaidolla eikä synteettisellä kauramaidolla.
Eikä tule tekemään niin jatkossakaan!Kyllä pohjoisen ihminen on "aina" ravinnut itseään viljapohjaisilla juomilla.
Mainitaan nyt vaikka kotikalja, olut, kilju, sahti, pontikka...
Ja tulee tekemään jatkossakin! - hpv27
ohrajuoma kirjoitti:
Kyllä pohjoisen ihminen on "aina" ravinnut itseään viljapohjaisilla juomilla.
Mainitaan nyt vaikka kotikalja, olut, kilju, sahti, pontikka...
Ja tulee tekemään jatkossakin!Nuo eivät valitettavasti vaahtoudu eivätkä siis käy kahviin. Itse vaihdan kyllä maidon ekologisempaan vaihtoehtoon jos voin. Valitettavasti karppaajia ei ekologia kiinnosta.
- Rasvaista-Menoa
ohrajuoma kirjoitti:
Kyllä pohjoisen ihminen on "aina" ravinnut itseään viljapohjaisilla juomilla.
Mainitaan nyt vaikka kotikalja, olut, kilju, sahti, pontikka...
Ja tulee tekemään jatkossakin!Tollo kuule, pohjoisen ihminen ei ole koskaan ravinnut itseään kauramaidolla vaan eläinperäisellä maidolla.
Katopas talvi on täällä pitkä ja pohjoisen lakeus suuri ja luminen.
- uskonjakuvittelen
Uskon ensinnäkin, että...
ilmeisesti keho ei pysty...
mikä on mielestäni...
Lisäksi uskon, että...
kuvittelen, että...
Joten on mahdollista, että...
Toinen mahdollisuus on, että...
mahdollisesti...
Tämä tuntuu varsin uskottavalta...
(B.S. Seneff)
----
Ei oikein tunnu uskottavalta? Eikä olekaan.- Rasvaista-Menoa
Ei raakamaidon sisältämä D3-sulfaatti ole Seneffin keksintöä eikä uskon asia.
Ilmeisesti kuvittelit, että olisi? Heh.
Logiikka menee seuraavasti:
Jos raakamaidon D3 on pääasiassa sulfaattimuodossa, silloin juurikin sulfaattimuoto on se hyödyllinen muoto, eikö totta?
https://www.jstage.jst.go.jp/article/jnsv1954/13/1/13_1_33/_pdf
Äidinmaidossa D3-sulfaatin määrä on 950 IU:ta vs 15,7 IU:ta rasvaliukoista D-vitamiinia.
1 litrassa tuoretta lehmän raakamaitoa on 204 IU:ta D3-sulfaattia ja vain 36 IU:ta D3:sta rasvaliukoisessa muodossa. - hpv27
Rasvaista-Menoa kirjoitti:
Ei raakamaidon sisältämä D3-sulfaatti ole Seneffin keksintöä eikä uskon asia.
Ilmeisesti kuvittelit, että olisi? Heh.
Logiikka menee seuraavasti:
Jos raakamaidon D3 on pääasiassa sulfaattimuodossa, silloin juurikin sulfaattimuoto on se hyödyllinen muoto, eikö totta?
https://www.jstage.jst.go.jp/article/jnsv1954/13/1/13_1_33/_pdf
Äidinmaidossa D3-sulfaatin määrä on 950 IU:ta vs 15,7 IU:ta rasvaliukoista D-vitamiinia.
1 litrassa tuoretta lehmän raakamaitoa on 204 IU:ta D3-sulfaattia ja vain 36 IU:ta D3:sta rasvaliukoisessa muodossa.Eli kun siis maidossa on 240 IU D-vitamiinia eli 240/40=6 ug niin sitä on valtavasti? Tuo on siis 0.6 ug per dl. Saantisuosituksen ollessa 10 ug niin tarvitaan päivässä 1.7 l maitoa. Tuossa määrässä tilamaitoa on 1200 kcal ja 82 g sokeria. Ei liene kovin terveellistä pidemmän päälle.
- Anonyymi
hpv27 kirjoitti:
Eli kun siis maidossa on 240 IU D-vitamiinia eli 240/40=6 ug niin sitä on valtavasti? Tuo on siis 0.6 ug per dl. Saantisuosituksen ollessa 10 ug niin tarvitaan päivässä 1.7 l maitoa. Tuossa määrässä tilamaitoa on 1200 kcal ja 82 g sokeria. Ei liene kovin terveellistä pidemmän päälle.
Ei kuule tässä puhuta nyt ollenkaan D-vitamiinin määrästä sinänsä vaan siitä, että raakamaidossa on nimenomaan D-vitamiinin sulfaattimuotoa ja että tätä nimenomaista muotoa ei ole ollenkaan kaupassa tölkeissä myytävissä maidoissa.
Sanoo nimimerkki Rasvaista-Menoa, joka on liian laiska luomaan tiliä ja loggautumaan sille. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei kuule tässä puhuta nyt ollenkaan D-vitamiinin määrästä sinänsä vaan siitä, että raakamaidossa on nimenomaan D-vitamiinin sulfaattimuotoa ja että tätä nimenomaista muotoa ei ole ollenkaan kaupassa tölkeissä myytävissä maidoissa.
Sanoo nimimerkki Rasvaista-Menoa, joka on liian laiska luomaan tiliä ja loggautumaan sille.Joopajoo, raakamaidossakin sitä nimenomaista D-vitamiinia on niin vähän, että ei ole mitään nimenomaista merkitystä missä nimenomaisessa muodossa se on.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Joopajoo, raakamaidossakin sitä nimenomaista D-vitamiinia on niin vähän, että ei ole mitään nimenomaista merkitystä missä nimenomaisessa muodossa se on.
No jo on älyvapaata logiikkaa.
Tässä sinulle logiikan perusteet:
On yleisesti tunnustettu, että D-vitamiini on hyödyllistä ja tästä syystä sitä jopa lisätään maitoon.
Ongelma kuitenkin on puutteellinen tietämys asiasta, ja se, että maitoon lisätään D-vitamiinin väärää, rasvaliukoista muotoa.
Koska raakamaidossa on 10-60 -kertainen määrä vesiliukoista D3-sulfaattia verrattuna rasvaliukoiseen D-vitamiiniin, on loogista, että D-vitamiinin suurin terveysvaikutus saadaan juuri tässä vesiliukoisessa muodossa.
Maitoon on siis turha lisätä rasvaliukoista D-vitamiinia, vaan pitäisi löytää teknologia jolla vitamiinin vesiliukoinen muoto saataisiin säilymään pastoroinnista huolimatta.
Sanoo nimimerkki Rasvaista-Menoa, joka on liian laiska luomaan tiliä ja loggautumaan sille. Anonyymi kirjoitti:
No jo on älyvapaata logiikkaa.
Tässä sinulle logiikan perusteet:
On yleisesti tunnustettu, että D-vitamiini on hyödyllistä ja tästä syystä sitä jopa lisätään maitoon.
Ongelma kuitenkin on puutteellinen tietämys asiasta, ja se, että maitoon lisätään D-vitamiinin väärää, rasvaliukoista muotoa.
Koska raakamaidossa on 10-60 -kertainen määrä vesiliukoista D3-sulfaattia verrattuna rasvaliukoiseen D-vitamiiniin, on loogista, että D-vitamiinin suurin terveysvaikutus saadaan juuri tässä vesiliukoisessa muodossa.
Maitoon on siis turha lisätä rasvaliukoista D-vitamiinia, vaan pitäisi löytää teknologia jolla vitamiinin vesiliukoinen muoto saataisiin säilymään pastoroinnista huolimatta.
Sanoo nimimerkki Rasvaista-Menoa, joka on liian laiska luomaan tiliä ja loggautumaan sille.Öh, logiikalla ei voi perustella asioita ilman tietoa. Maidossa on mitättömän vähän D-vitamiinia ja rasvaliukoinen D-vitamiinikin toimii. Onko myöskään varmaa tietoa d-vitamiinisulfaatin tuhoutumisesta pastoroinnissa, se ei siis kestä 2 sekunnin kuumennusta?
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Öh, logiikalla ei voi perustella asioita ilman tietoa. Maidossa on mitättömän vähän D-vitamiinia ja rasvaliukoinen D-vitamiinikin toimii. Onko myöskään varmaa tietoa d-vitamiinisulfaatin tuhoutumisesta pastoroinnissa, se ei siis kestä 2 sekunnin kuumennusta?
"Onko myöskään varmaa tietoa d-vitamiinisulfaatin tuhoutumisesta pastoroinnissa"
On.
Sanoo nimimerkki Rasvaista-Menoa, joka on liian laiska luomaan tiliä ja loggautumaan sille.
- näin-on
D-vitamiinia minimissää tulee saada vähintään 50 µg / päivä mieluummin 100-125µg
Suurin osa suomalaisista kärsii D-vitamiinin puutoksesta, joka voi johtaa vakaviin sairauksia jopa kuolemaan. D-vitamiini on halpa konsti muun muassa syövän ehkäisyssä- hpv27
Korkeintaan 100 ug suositusten mukaan. 100 ug tilamaidosta on sitten 17 litraa päivässä.
- Anonyymi
Ei riitä, että D-vitamiinia saa tietyn määrän, vaan huomio on kiinnitettävä siihen missä muodossa sitä saadaan.
Toistaiseksi ainoa tapa saada D3-vitamiinia vesiliukoisessa muodossa on auringossa oleilu ja pastoroimattoman raakamaidon juominen.
Sanoo nimimerkki Rasvaista-Menoa, joka on liian laiska luomaan tiliä ja loggautumaan sille. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei riitä, että D-vitamiinia saa tietyn määrän, vaan huomio on kiinnitettävä siihen missä muodossa sitä saadaan.
Toistaiseksi ainoa tapa saada D3-vitamiinia vesiliukoisessa muodossa on auringossa oleilu ja pastoroimattoman raakamaidon juominen.
Sanoo nimimerkki Rasvaista-Menoa, joka on liian laiska luomaan tiliä ja loggautumaan sille.Tissimaidollako ole elänyt tähän saakka? Saattaa olla hyväkin ratkaisu, sitä vain ei kaikille riitä. Auringossa oleilun olen todennut syöpää aiheuttavaksi. En suosittele.
- Anonyymi
Miten olisi E-vitamiinien saantilisänä? Ainakin Diabeetikoille E-vitamiinista on paljon hyötyä jo sen vuoksi, että E-vitamiini tasoittaa verensokeria ja vähentää verensokerin haitallisia vaikutuksia verisuonissa ja soluissa.
Sekä luonnollinen rasvaliukoinen E-vitamiini ja seleeni estävät yhdessä syöpäsolujen lisääntymisen.- Anonyymi
Mitä ovat verensokerin haitalliset vaikutukset verisuonissa ja soluissa? Minulla on tähän asti ollut sellainen käsitys että sokeria täytyy veressä olla ja että liian alhainen verensokeri johtaa kuolemaan.
Monet satunnaistetut kliiniset kokeet ovat osoittaneet, että E-vitamiini ravintolisänä lisää kuolleisuutta eikä monivitamiinivalmisteista ole selvää hyötyä. Sen sijaan antioksidanttipitoinen ruoka on yleensä terveellistä. - Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Googlaa vaikka tämmöistä 'Selvitys: Lisävitamiinit voivat olla vaarallisia terveydelle'
Asenteiden vuoksi saattaa terveys mennä lopulliseti.
Anonyymi kirjoitti:
Asenteiden vuoksi saattaa terveys mennä lopulliseti.
Näinpä. Hölmöimmät uskovat jopa Heikkilään.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Näinpä. Hölmöimmät uskovat jopa Heikkilään.
Muistas nyt, että ravitsemusasiat, joista Heikkilä puhuu, eivät ole hänen omaa keksintöään.
Samoista asioista puhuu maailmalla monikin.
- Anonyymi
Elimistössä syöpäsoluja syntyy jatkuvasti, mutta niissä on myös apoptoosimekanismi, eli ne kuolevat pois elinvoimattomissa olosuhteissa. Luonnollinen rasvaliukoinen E-vitamiini ja seleeni estävät yhdessä syöpäsolujen lisääntymisen. Sen sijaan esterimuotoinen (alkoholista ja hapoista valmistettu)
E-vitamiini ei kykene estämään syöpäsolujen aktivoitumista. Luonnollinen E-vitamiini on täysin
vaaratonta. E-vitamiini-seleenilisä hidastaa dementoitumista mutta ei suojaa itse dementialta eikä
Alzheimerin taudilta, jotka liittyvät suolan ja aminohappojen vähäiseen saantiin ja sitä kautta aivo-
solujen kuivumiseen ja surkastumiseen. Kognitiivisia suorituksia E-vitamiini parantaa vain siltä osin,
että E-vitamiinilla suojatuissa verisuonissa happi kulkee paremmin ja hermosoluissa signaalitoimin-
ta voi tapahtua suotuisammissa olosuhteissa. Seleeni ylläpitää B-solujen antibodytoimintaa (vasta-ainetoimintaa) imurauhasissa. Se myös vahvistaa solukalvoja ja on elintärkeä suojaentsyymi solujen
suoja-entsyymi glutatíonille. Näitä antioksidantteina vaikuttavia glutationiperosidaasıentsyymejä
tunnetaan viisi, joista solunesteen GSH ja GSHPX-entsyymlt ovat tunnetuimmat. Kyseisten seleeniä sisältävien ia kysteiini-. glysiini- tai gluramiinilıappo-aminohapoista muodostuvien entsyymien
arvellaan lisäävän myös ihmisen älykkyyttä. Mahalaukussa, veressä ja aivoien fosfblipideissä on seleenientsyymeiä. Myös spermaa tuotravissa soluissa tarvitaan seleeniä ja E-vitamiinia. Kilpi-
rauhasen hormonituotanto on riippuvainen seleenin läsnäolosta. Lihaksissa ja DNA:ssa on selee-
niä myös. Seleeni ja E-viramiini tukevat toisiaan kaikissa kehon soluissa mutta ne tukevat myös
muiden antioksidanttien toimintaa. joten niiden merkitystä terveydellemme ei saa aliarvioida.Tämä on hiukan sekavaa kun ensin väitetään että luonnollinen E-vitamiini on vaaratonta ja sitten suositellaan ravintolisää,
Alzheimerin syytä ei tiedetä mutta riskitekijöinä on huonot kolesteroliarvot ja APOE-geenin nelosmuunnos.
E-vitamiinin valmistuksessa ei käytetä alkoholia vaan se esteröidään etikkahapon kanssa joka parantaa sen imeytyvyyttä. Prosessi on niinkin monimutkainen, että E-vitamiinia keitetään etikkahapossa.
E-vitamiinia on paljon siemenissä ja niistä puristetuissa kasviöljyissä.
Tämmöinenkin kannattaa lukea 'Seleeni- ja e-vitamiinilisät nostavat syöpäriskiä'
Kannattaa googlata 'Seleeni- ja e-vitamiinilisät nostavat syöpäriskiä'- Anonyymi
Runsaat e-vitamiini- ja seleenilisät pahentavat miesten eturauhassyövän riskiä, osoittaa Yhdysvalloissa tehty tutkimus. Vaikutus kuitenkin riippuu elimistön seleenitasoista siten, että e-vitamiini nostaa sairastumisriskiä miehillä, joiden seleenipitoisuudet ovat pienet, ja seleeni nostaa riskiä, kun sitä on elimistössä valmiiksi jo paljon.
Tulokset perustuvat suureen seleenin, e-vitamiinin ja syövän yhteyttä kartoittavaan Select-tutkimukseen, johon osallistui yli 35 000 miestä. Siinä pyrittiin selvittämään, voisivatko suuret e-vitamiini- ja/tai seleeniannokset suojata eturauhassyövältä. Testatut annoskoot olivat e-vitamiinille 400 kansainvälistä yksikköä eli vitamiinityypistä riippuen 267–400 milligrammaa per päivä ja seleenille 200 milligrammaa päivässä.
Vuonna 2001 alkanut koe keskeytettiin 2008, kun seleenistä ei huomattu mitään hyötyä ja havaittiin viitteitä siitä, että e-vitamiini lisäisi syöpäriskiä. Miesten seurantaa kuitenkin jatkettiin kaksi vuotta, jonka jälkeen selvisi, että e-vitamiinilisiä syöneiden sairastumisriski kasvoi 17 prosentilla.
Tuore analyysi paljasti, että riski kasvoi nimenomaan niillä, joiden seleenitasot olivat matalat. Heidän todennäköisyytensä sairastua eturauhassyöpään lisääntyi 63 prosentilla ja sen vakavaan muotoon 111 prosentilla.
Seleenin osalta vakavan syövän riski kasvoi 91 prosentilla, jos miehen elimistön seleenipitoisuudet olivat jo valmiiksi suuret.
Millekään ryhmälle miehiä e-vitamiini- tai seleenilisistä ei ollut hyötyä.
Tutkimuksen julkaisi Journal of the National Cancer
- Anonyymi
Syö toki lääkkeesi, jos neuvot ei kelpaa. Lääkkeet tietysti on aina paras vaihtoehto, vai onko?
Jatkoa edelliseen:
E-vitamiini on erittäin tärkeä vapaiden radikaalien eli elimistön omien aineenvaihduntaradikaalien sekä ilmansaasteiden ja tupakansavun haittoja estävä suoja-aine. E-vitamiini suojaa elimistön rasvoja hapettumiselta eli hãrskiintymiseltä niin, että se katkaisee prosessin, jossa happiradikaali alkaa tuhota rasva-aineita ja muuttaa LDL-kolesterolia haitalliseksi. Veren liporoteiinit ovat lipidien ja proteiinien yhdisteitä. LDL-muotoiset lipoproteiinit kuljettavat kolesterolin maksasta soluihin. E-vitamiini sitoutuu kolesteroliin suojaten sitä happiradikaaleilta. Soluissa E-vitamiini sijoittuu rasvakalvoille sekä tumaan suojaamalla niitä sekä toimimalla signaaliaineena vastustuskykyentsyymeissä ja -soluissa, jos tulehdus uhkaa. Aktiivisin muoto on alfatokoferoli, joka reagoi ensinja jota tarvitaan eniten maksassa ja verenkierrossa. E-vitamiinin sisältämät muut tokoferolit ja tokotrienolit säästävät toinen toisiaan happiradikaalien hyökkäyksissä, joten ne ketjuttuvat ja estävät tuhokietteen jatkumisen. Viimekädessä C-vitamiini auttaa säilyttämään E-vitamiinia ja voi jopa uudistaa sitä. E-vitamiinin puutos vaikeuttaa T-solujen ja B-solujen muodostumista. E-vitamiinia tarvitaan imutauhasten toimintaan. Kipeät kainalotauhaset voivat olla merkkinä E-vitamiinin vähyydestä. Seleeni tuhoaa varallisia raskasmetalleja ja vapaita radikaaleja jo solukalvoilla yhdessä E-vitamiinin kanssa.Seleeni on raskasmetalli ja sen liikasaanti on myrkyllistä. Et sitten lukenut artikkelia jonka mukaan e-vitamiini ja seleeni lisäsivät eturauhassyöpää? Lue mös tämä 'Tuore tutkimus: Vitamiineja ei kannata syödä pillerimuodossa – saattavat olla jopa haitaksi'.
- Anonyymi
Alzheimerin taudin syytä ei tiedetä
Alzheimerin tautia monet kutsuu diabetes kolmoseksi. Meillä on eniten Alzheimerin tautia maailmassa väkilukuun suhteutettuna.
Mikä ehkä johtuu meidän liian hiilaripitoisesta sapuska ruosituksista.Suomessa syödään maailmassa kolmanneksi eniten rasvaa eikä suosituksia noudateta. Alzheimeria eivät Alzhaimertutkijat kutsu diabetes kolmoseksi.
Tilastollisesti tiedetään, että korkea LDL ja matala HDL lisäävät alzheimerin riskiä. Suomessa olivat kolesteroliarvot erittäin huonot 1950-1980 ja nyt maksetaan siitä kova hinta. Suomessa on myös erittäin paljon APOE-geenin nelosmuunnosta eli 30% kun esimerkiksi Ranskassa sitä on 10%.
Lueppas tämä seleenistä 'Kivennäisaineet ja liikasaanti'.- Anonyymi
Alzheimerin taudin ehkäiseminen ei todennäköisesti onnistu ainakaan E-vitamiini- tai seleenilisiä syömällä, tuore tutkimus osoittaa. Suojavaikutusta ei havaittu viiden vuoden käytön jälkeen.
Tutkimuksen tulokset perustuvat runsaan 7 300 miehen seurantatietoihin. Osana tutkimusta he söivät päivittäin E-vitamiinilisiä, seleeniä, kumpaakin tai lumevalmistetta.
Viisivuotisen seurannan aikana miehistä 4,4 prosenttia sairastui Alzheimerin tautiin, mutta sairastumisia sattui yhtä paljon kaikissa tutkimusryhmissä. Näin ollen E-vitamiini-, ja seleenilisät tai niiden yhdistelmät eivät ehkäisseet sairastumisia. (JAMA Neurology (2017;DOI:10.1001/jamaneurol.2016.5778) - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Alzheimerin taudin ehkäiseminen ei todennäköisesti onnistu ainakaan E-vitamiini- tai seleenilisiä syömällä, tuore tutkimus osoittaa. Suojavaikutusta ei havaittu viiden vuoden käytön jälkeen.
Tutkimuksen tulokset perustuvat runsaan 7 300 miehen seurantatietoihin. Osana tutkimusta he söivät päivittäin E-vitamiinilisiä, seleeniä, kumpaakin tai lumevalmistetta.
Viisivuotisen seurannan aikana miehistä 4,4 prosenttia sairastui Alzheimerin tautiin, mutta sairastumisia sattui yhtä paljon kaikissa tutkimusryhmissä. Näin ollen E-vitamiini-, ja seleenilisät tai niiden yhdistelmät eivät ehkäisseet sairastumisia. (JAMA Neurology (2017;DOI:10.1001/jamaneurol.2016.5778)Mikä olisi ollut tulos, jos kyseiselle ryhmälle ei olisi syötetty E-vitamiineja ja ehkä hieman lisätty sokeria ruokavalioon.
Ei ymmärretä sitä, että kaikki lisäravinteet on kivi kengässä hiertämässä lääketehtaiden yritystoimintaa.. Anonyymi kirjoitti:
Mikä olisi ollut tulos, jos kyseiselle ryhmälle ei olisi syötetty E-vitamiineja ja ehkä hieman lisätty sokeria ruokavalioon.
Ei ymmärretä sitä, että kaikki lisäravinteet on kivi kengässä hiertämässä lääketehtaiden yritystoimintaa..Lääketehtaat tekevät ison osan lisäravinteista. Kun esimerkiksi C-vitamiini maksaa jotain 4 euroa per kilo ja kilosta syntyy 20 000 tablettia niin voitot ovat valtavia eikä lisäravinteiden haitoista tarvitse välittää eikä ole kehityskuluja.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Lääketehtaat tekevät ison osan lisäravinteista. Kun esimerkiksi C-vitamiini maksaa jotain 4 euroa per kilo ja kilosta syntyy 20 000 tablettia niin voitot ovat valtavia eikä lisäravinteiden haitoista tarvitse välittää eikä ole kehityskuluja.
Kaikki lisäravinteet tehdään tehtaissa. Valmistusta ja tuotteiden pitoisuuksia ei vain valvota samalla tavalla kuin lääkkeiden valmistusta.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Lääketehtaat tekevät ison osan lisäravinteista. Kun esimerkiksi C-vitamiini maksaa jotain 4 euroa per kilo ja kilosta syntyy 20 000 tablettia niin voitot ovat valtavia eikä lisäravinteiden haitoista tarvitse välittää eikä ole kehityskuluja.
Tämä ei ollut vastaus kysymykseeni.
Eli Mikä olisi ollut tulos, jos kyseiselle ryhmälle ei olisi syötetty E-vitamiineja ja ehkä hieman lisätty sokeria ruokavalioon. Anonyymi kirjoitti:
Tämä ei ollut vastaus kysymykseeni.
Eli Mikä olisi ollut tulos, jos kyseiselle ryhmälle ei olisi syötetty E-vitamiineja ja ehkä hieman lisätty sokeria ruokavalioon.Mistäs tuon tietää kun sitä ei tutkittu. Sokeriahan kukaan ei suositä. Lueppa tämmöinen artikkeli 'How the evidence stacks up for preventing Alzheimer’s disease'. Välimeren dieetti (täysjyvää, oliiviöljyä, kasviksia, pähkinöitä, hedelmiä ja palkokasveja mutta vähän lihaa ja eläinrasvaa) näyttää suojaavan myös Alzheimeriltä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mikä olisi ollut tulos, jos kyseiselle ryhmälle ei olisi syötetty E-vitamiineja ja ehkä hieman lisätty sokeria ruokavalioon.
Ei ymmärretä sitä, että kaikki lisäravinteet on kivi kengässä hiertämässä lääketehtaiden yritystoimintaa..Lukutaito hakusessa?
"Osana tutkimusta he söivät päivittäin E-vitamiinilisiä, seleeniä, kumpaakin tai lumevalmistetta."
Tutkimuksessa oli siis 4 ryhmää, mieti mitä ne olivat?
Ketjusta on poistettu 41 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Apua, Gogi ja Kia tippuivat TTK:sta! Oliko Gogin ja Kian tiputus mielestäsi oikein?
Gogi ja Kia tippuivat monen yllätykseksi sunnuntaina TTK:sta. Oliko tämä mielestäsi oikein näin vai kenen olisi pitänyt741862Taas poistuu ABC, nyt Salossa
Ei ole enää ihmisillä varaa ostaa nakkisämpylää myymälän puolelta. Viimeiset roposet menevät polttoaineeseen. Takana on1131732Irak aikoo laskea tyttöjen avioitumisikää yhdeksään vuoteen
Myös avioero naisen aloitteesta kielletään https://yle.fi/a/74-201236942531310Suomalaisista nuorista miehistä huolestuttava tutkimus Joka neljäs hyväksyy naisiin kohdistuvan vä
Suomalaisista nuorista miehistä huolestuttava tutkimus – Joka neljäs hyväksyy naisiin kohdistuvan väkivallan Joka neljä2421283Millainen luonne sinä olet?
Itse olen innovatiivinen ja kuunteleva, sekä avoin uusille asioille. Mieheltä1851236Oletko koskaan miettinyt miltä lähempi fyysinen
kontakti tuntuisi hänen kanssaan? Sitä menee sekaisin pelkästä olemuksesta, niin kosketus voisi olla aika räjäyttävää.451117- 2121064
Vasemmistoliiton Minja Koskela lyttäsi Halla-ahon...
...arvion Usan presidentin vaalien voiton syistä, ja löi pöytään täsmälleen oikean arvion. Koskelan arviota tukevat myös293942Aina vaan kalliimmaksi tulee NATO Suomelle
"Kaikkonen ja Kopra: Nato vaatii pian lisää panostusta jäsenmailtaan" https://www.is.fi/politiikka/art-2000010824365.htm221920- 56807