Näyttää siltä, että Suomessa on kaksi puoluetta, joiden kannatus ei riipu oikeastaan hallituksen työstä. (eduskuntavaalit)
Ne ovat kokoomus, joka on profiloitunut rikkaiden ja hyvin toimeentulevien puolueeksi; he ajavat veronalennuksia ja tukien leikkauksia.
- heihin eivät kohdistu leikkaukset ja veronalennukset taas kasvattavat suosiota ja samoin kasvattavat suosiota myös muiden puolueiden ajamat veronkotukset
Kokoomus on siis vaali vaaleilta turvassa, koska Suomessa on n. 20 % tietämissä hyvätuloisia ja rikkaita.
v. 2011 599 138 ääntä, v, 2015 540 212 ääntä, v. 2019 523 446 ääntä (heillä on siis vakiintunut kannattajakunta ( 500 - 600 tuhannen välillä), joka ei riipu siitä, ovatko he hallituksessa vai eivät!
Toinen on perussuomalaiset, heidän kannatuksensa taas tavoittaa holtittoman maahanmuuton vastaiset ja nyt lisäksi järkevä ilmastopolitiikka ( vihreät ajavat ääri-ilmastopolitiikkaa ja holtitonta maahanmuuttoa); suomalaisissa on nyt tuo n. 20 % verran niitä ihmisiä, jotka ovat noissa asioissa heidän kanssaan samaa mieltä.
v. 2011 560 075 ääntä, v. 2015 524 054 ääntä, v. 2019 538 731 ääntä
(kokoomus yritti saada perussuomalaiset alas, mutta sinisten ministerien lähtö ei hetkauttanut heitä, koska heidän vahvuutensa on juuri noissa edellä olevissa, Halla-aho osasi hyödyntää vihreiden ääri-ilmastopolitiikan hulluutta.)
jatkuu..
Vaalien tarkastelua 2011, 2015, 2019
6
86
Vastaukset
- tarkastellaan
Vihräliitto sai v. 2011 213 172 ääntä, v. 2015 253 103 ääntä ja v. 2019 353 654
Vihreäliitto sai ytyä ilmastokeskustelusta, vaikka se myös herätteli vastustusta; he haluavat tukea rikkaita sähköauton ostajia, josta autosta ei lähivuosikymmeniin tule tavallisen kansan autoa, koska vaihtoakusto maksaa n. 30 000 euroa, joten käytetyn sähköauton ostajankin on oltava vähän tavallista tallaajaa rikkaampi.
Suomessa on hyvätuloisia ihmisiä ja ennen kaikkea naisia, joihin vihreän liiton teesit ilmastonsuojelusta uppoavat, vaikka heillä on tavoitteena panna tavalliset kansalaiset maksumiehiksi ja teollisuuden lakkauttaminen ilmastonsuojelun vuoksi.
Heidän naisedustajien enemmistö voi saada aikaan kaikenlaista hallituskeskusteluissa. Demarit v 2011 561 138 ääntä, v 2015 490 102 ääntä, v. 2019 545 544 ääntä
Demarit on työntekijäväestön ja työttömien ja pienituloisten puolustaja profiloitunut, mutta hallituksessa ollessaan demarit joutuvat tekemään ikäviä kompromisseja ja siksi demarit aina hallituksessa ollessaan häviävät seuraavat eduskuntavaalit.
Leikkaukset koskettavat juuri pienituloisia ja veronkorotukset saattavat koskettaa osaa demareista, jolloin he vaihtavat puoluetta seuraavissa vaaleissa.
Alkavan vaalikauden eduskunta joutuu korottamaan veroja, tekemään leikkauksia ja se tulee vaikuttamaan seuraavissa vaaleissa heidän kannatukseensa; se on nähtävissä tuossa edellisissä kausissa. Hallitusvastuuss ollessaan demarit menettivät paljon ääniä, koska olivat kokoomuksen kanssa hallituksessa ja joutuivat antamaan liikaa periksi kokoomukselle.
Demareille on erittäin tuhoisaa olla kokoomuksen kanssa hallituksessa. Heille olisi paljon vähemmän tuhoisaa olla perussuomalaisten kanssa hallituksessa, koska heidän kanssaan he voisivat varmasti sopia monista asioista ihan kelvollisesti ja molempia puolueita hyödyntävästi. Demarien pitäisi vain unohtaa perussuomalaisten ääriainesten puheet ja kiinnittää huomiota siihen, että saavat hallitusohjelman mieleiseksi - lainsäädäntötyöstä on kysymys eduskunnassa, puheista ei niinkään!Keskusta v. 2011 463 266 ääntä, v. 2015 626 218 ääntä, v. 2019 423 352 ääntä
Keskusta demarien tavoin hyötyy oppositiopolitiikasta, kun voi vastustaa vähän kaikkea sitä, mitä hallitus tekee. Keskustalle oli todella tuhoisaa olla kokoomuksen kanssa samassa hallituksessa, samoin se oli demareille tuhoisaa.
Nykyisen hallituksen leikkaukset koskettivat paljolti keskustaa äänestäneitä ja tuo keskustan ja kokoomuksen sote mallin ikävä valmistelu ei ollut kansalle mieleen (puoluepoliittinen lehmänkauppa kokoomuksen kanssa). Sipilä ei ajatellut ollenkaan sitä, mitä hänen läpiajamansa toimet vaikuttaisivat puolueen kannatukseen. Vielä se mainos siitä, että hallitus loi työpaikat oli täysin valheellinen ja kun kansa totesi Sipilänkin puhuvan puuta heinää, se sai monet äänestäjät siirtymään toisiin puolueisiin tällä kertaa. Kyllä kansa tajuaa, että kysyntä luo työpaikkoja, ei hallitus - hallituksen toimeenpanemat leikkaukset vähensivät ostovoimaa ja sitä kautta kysyntää ja työpaikkoja. Maailmantalous vain elpyi tällä hallituskaudella ja se lisäsi kysyntää myös suomalaisista vientiyrityksistä ja lukuisista alihankintayrityksistä. Tottakai se lisää silloin myös ostovoimaa suomessa, kun kansalle tulee lisää rahaa käyttöön.
Keskusta miellettiin kokoomuksen linjan tukijaksi ja se ei ollut äänestäjien mieleen. Hallituksen ero tuli liian myöhään, jotta se olisi voinut pelastaa jotain.Vasemmistoliitto v. 2011 239 039 ääntä, v 2015 211 702 ääntä ja v 2019 251 254 ääntä.
Vasemmistoliitto myös joutui kokoomuksen hallituksessa ollessaan seuraavissa vaaleissa häviäjäpuolueeksi. Oppositioasema antoi mahdollisuuksia haukkua sinne sun tänne ja nosti vasemmistonkin kannatusta.
Vasemmistoliiton pitäisi enemmän tuoda esille omia linjauksia ja siirtyä pois kokonaan toisiin puolueisiin keskittymisestä - siitä ei vasemmistoliitolle ole hyötyä. Omat tavoitteet pitäisi selvästi tuoda esiin ja kertoa ne siten, ettei kenenkään tarvitsisi pelätä enää niitä 'kommunismin' aaveita.
Vasemmistoliiton ei kannattaisi koskaan mennä kokoomuksen kanssa hallitukseen, pitäisi aina hälytyskellojen soida silloin. Vasemmistoliittokin on samoin altis hallituksessa ollessaan menettämään äänestäjiä, koska aina on tehtävä kompromisseja ja annettava omista tavoitteista periksi, jotta voidaan asioita hoitaa. Valtion budjetilla on rajat, velkaa ei voi ottaa lisää loputtomasti ja silloin joudutaan tekemään politiikkaa, joka ei vasemmistoliiton äänestäjiä miellytä.Ruotsalaisella kansanpuolueella on vakiintunut äänestäjäkunta, joka ei juurikaan luovu omasta puolueestaan, vaan äänestää sitä riippumatta siitä, onko ruotsalainen kansanpuolue hallituksessa vai ei.
Kristillisdemokraateilla on myös vakiintunut kannattajakunta, joka heitä äänestää. Kristillisdemokraateilla on sama ongelma kuin vasemmistoliitolla; heidän puolueensa profilointi jää epäselväksi - heidän pitäisi tuoda ajamansa politiikka selkeämmin esiin ja se, miten he erottuvat kokoomuksen linjasta, keskustan linjasta ja demarien linjasta.- Anonyymi
Suomen vaalijärjestelmä suosii isoja puolueita. Pienten puolueiden on vaikea nousta eduskuntaan.
Jos olisi demokratiaa tukeva vaalijärjestelmä, eduskuntaan pääsisi puolue n. 15 000 äänelle.
Nyt sillä ei valitettavasti pääse lähellekään, koska pitää saada varsin suuri äänimäärä yhdessä vaalipiirissä.
Jos koko maan äänimäärän mukaan valittaisiin kansanedustajat, moni pieni puolue saisi sinne edustajan, joka olisi demokratialle eduksi.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Anteeksi mies
En vaan osaa kohdata sinua ja olla normaali. En tiedä mikä vaivaa. Samaan aikaan tekee mieli tulla lähelle ja kuitenkin262886Ripeyttä asiointiin
Ottaa päähän yhden ja saman asiakkaan hitaus kassalla kun yhdellä kädellä nostelee ostoksia kärrystä ja välillä pitelee252058Palstan henkisesti sairaat ja lihavat
Täällä on sairaita, työttömiä ihmisiä kirjoittelemassa joilla ei ole tarkoituksena kuin satuttaa ihmisiä. Jos eksyt pals1121568- 761329
Mietin aina vain
Minä niin haluaisin nähdä sinut. Ei tuo yhden ainoan kuvan katsominen paljon helpota... Miksi sinä et voisi olla se roh71288Kysyin kaikilta yhteisiltä tutuilta mielipidettä siitä, että kannattaako sinun kanssa alkaa!
Päätös oli lähestulkoon yksimielinen. Minunkin vaisto antoi vaaranmerkkejä, mutta järkytyin mitä sinusta kuulin. Aluksi1381196- 641036
Olen vähän
Hysteerinen se on totta. Etkai ymmärrä miten syvästi tunnen sinua kohtaan. Ja olet aina lähelläni. Olet osa jo jotain. I10954Ollaan kuin yö ja päivä
Monessa asiassa… molemmat ollaan kuitenkin älykkäitä ja tiedämme, ettei kannata edetä tämän pidemmälle.70911- 102892