MINUN VERENI VUODATETAAN SYNTIEN ANTEEKSI ANTAMISEKSI ( Matt. 26:28 )

Näistä pyhistä sanoista näkyy, että sekä synnit että hyvät työt ovat upotetut, kuoletetut ja hävitetyt Kristuksen verenpunaiseen mereen. Suurimmat synnit ovat siellä kadottaneet voimansa meitä tuomitsemaan.

Suurin hurskaus ja kauneimmat hyvät työt ovat kadottaneet voimansa meitä vanhurskauttamaan. Sillä koska Jumalan Pojan täytyi, pelastaakseen minut, kärsiä kuolema, niin tahdon minä vaieta ansioistani.

Tästä käy selväksi, ettei mikään synti voi estää, eikä mikään hyvä työ edistää armoittamistani ja vanhurskauttamistani Jumalan edessä. Ei Jumalan puolelta mikään estä suurinta syntistä milloin tahansa tulemasta vastaanottamaan armon ja vanhurskauden Kristuksessa, joka hänelle tuona suurena sovintopäivänä ansaittiin ja joka on hänelle siitä päivästä alkaen varattu.

Hänen ei siis hädässään ja ahdistuksessaan, synnissään ja kelvottomuudessaan tarvitse muuksi muuttua saadakseen tulla Jeesuksen luo. Kaikki on valmista, kaikki on täytetty.

Ihminen on joka hetki tervetullut, hän saa tulla semmoisenaan, niin syntisenä, kelvottomana, niin taitavana tai taitamattomana, kylmänä tai palavana, kovana tai heltyneenä, niin puhtaana tai saastaisena, ahkerana tai huolimattomana, saadakseen Jeesukselta lahjaksi juuri sitä mitä häneltä puuttuu.

Sillä jos ei niin olisi, vaan hänellä itsellään täytyisi olla joitakin hyviä ominaisuuksia ja avuja, jotka taivuttaisivat Jumalan suosiolliseksi, niin silloinhan ei armo ja vanhurskaus olisikaan täydellinen Kristuksessa ilman töitä ja ilman lakia.

Mitä meidän katumukseemme, parannukseemme ja uskoomme tulee, ei Jumala niitä tarvitse voidaksensa paremmin antaa meille armon, vaan meidän oma sydämemme niitä tarvitsee, jotta tahtoisimme omistaa Jumalan armon.

Ja kun syntinen halajaa tulla Kristuksen luo, kun hänen ainoa lohdutuksensa on saada olla Kristuksen luona, niin siinä on katumusta, parannusta ja uskoa tarpeeksi hänelle omistaakseen armon Kristuksessa.

Mutta huomaa, hänellä on silloin suuri hätä päästä ja suuri tarve tulla Kristuksen luo ja Kristus on hänen ainoa lohdutuksensa - älköön siis pettäkö itseänsä!

Tästä selviää meille, että niin kauan kuin me Kristuksessa olemme so. niin kauan kuin Kristus ja hänen sovituksensa, hänen ansionsa, armonsa ja ystävyytensä ovat sydämemme ainoa halu ja lohdutus, olemme joka hetki saman muuttumattoman armon ja vanhurskauden omistajat Jumalan edessä.

Joka hetki, niin voiman kuin heikkouden hetkenä, silloin kun saamme armon tehdä jotain hyvää, sekä myös silloin kun lankeamme johonkin heikkouteen ja syntiin.

Sillä jollei asian laita niin olisi, vaan me saisimme suuremman vanhurskauden ja armon Jumalan edessä, silloin kun itse olemme hurskaammat ja siveämmät, mutta jäisimme vähemmälle armolle ja vanhurskaudelle, silloin kun itse olemme vähemmän hurskaat, niin silloinhan tulisi vanhurskaus töistä, tahi ainakin osaksi töistä ja vain osaksi Kristuksesta.

Mutta olisihan tämä hänen pilkkaamistaan, hänen, joka on lunastanut meidät Jumalalle omalla verellään, ja olisihan se hänen sanansa pilkkaamista.

jatkuu ... ( C.O.Rosenius )

16

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ... jatkoa

      Teroittaahan Raamattu lakkaamatta sanoja: armosta, Jeesuksen Kristuksen kautta, hänen verensä kautta, uskon kautta, ei teistä itsestänne, ei töistä, ilman lakia jne.

      Jos siis tulemme vanhurskautetuiksi ainoastaan Kristuksen kautta, ilman lakia, ilman töiden ansiota, niin seuraa siitä luonnollisesti, että olemme samalla vanhurskautetut joka hetki, niin kauan kuin olemme uskon kautta Kristuksessa.

      Sillä me itse ja meidän sekä sisäiset että ulkonaiset työmme muuttuvat, milloin paremmiksi, milloin huonommiksi. Kristuksen vanhurskaus ei muutu. Jos Kristuksen vanhurskaus on meidän vanhurskautemme Jumalan edessä, niin eihän silloin meidän vanhurskautemme Jumalan edessä voi muuttua.

      Mutta meidän töihimme ei luonnollisestikaan kuulu ainoastaan käden ja kielen teot, vaan koko ihminen sieluineen, ruumiineen. Ja etupäässä kaikki se teko, joka johtuu suhtautumisestamme Jumalan lain ensimmäiseen käskyyn, nim. sielun, sydämen, ajatusten, taipumusten teot, joka ilmenee rakkautena, penseytenä, katumuksena, kovuutena, rukouksena, hyvinä ajatuksina, pahoina ajatuksina jne. - kaikki tämä on meidän töitämme.

      Mutta jos meidän vanhurskautemme saisi alkunsa näistä, niin silloin vanhurskautemme ei olisikaan Kristuksen vanhurskaudessa. Ja jos se on Kristuksen vanhurskaudessa, niin silloinhan ei se ole näissä.

      Apostoli Paavali huomauttaakin: »Mutta jos valinta on tapahtunut armosta, niin se ei ole tapahtunut tekojen nojalla, sillä silloin armo ei enää olisikaan armoa. Mutta jos se on tapahtunut tekojen nojalla, niin ei se enää ole tapahtunut armosta, koska teko silloin ei enää olisi tekoa.»

      Mutta tämän keskeyttää hän jyrkästi näin: »En minä tee mitättömäksi Jumalan armoa, sillä jos vanhurskaus on saatavissa lain kautta, silloinhan Kristus on suotta kuollut.»

      ( C.O.Rosenius )

    • Anonyymi

      Paitsi me naiset. Mehän olemme se mädänneisyys seurakunnissa? Flirttailemme ja pukeudumme säädyttömästi. Olemme se turmio ja eksytys.
      Olisiko naisten paras tehdä joukko itsemurha?
      Pääsee seurakyntakin elävöitymään ja paranemaan.

    • Anonyymi

      Mistä sinä kopsaat noita Roseniuksen tekstejä?

      • Carl Olof Roseniuksen Elämän leipää teoksen löysin rovasti Olavi Peltolan kotisivustolta, jota suosittelen lämpimästi.
        Löytyy osoitteesta: rovasti.fi


    • Anonyymi

      Hei "Saviseutulainen" !

      Roseniuksenko lanseeraama on tuo käsite "armon mereen hukuttaminen" ?

      Ja sieltä sitten ei saa enää "kalastella", sanoo moni uskova, joka ei tunnusta tekemiään syntejä, eikä kadu niitä, eikä pyydä niitä anteeksi.

      Siis uudestisyntymisen jälkeen tehtyjä syntejä !

      Mihin Raamatunkohtaan tuo "armon verimeri" käsite perustuu, oletko selvittänyt sen ?

      En itse koe sitä Raamatulliseksi, enkä ainakaan nopeasti löydä sitä käsitettä !

      Psalmi 103 puhuu jotain, mutta ei mitään "armonmerestä, johon hukutetaan" !

    • Anonyymi

      Siis "Saviseutulainen" !

      Itse olen törmännyt tuohon käsitteeseen vain silloin kun syntejään tunnustamaton ja anteeksipyytämätön uskova puolustelee sen kautta vääriä toimiaan, ikäänkuin ei uudestisyntyneen enää tarvitsisi syntejään tunnustaa ja anteeksipyytää, vaan uskovalla on lupa elää synneissään vapaasti, eli vapausja armo siis on vain pahuuden verhona :

      1. Piet. 2:16 niinkuin vapaat, ei niinkuin ne, joilla vapaus on pahuuden verhona, vaan niinkuin Jumalan palvelijat.

      Nämä siis sanovat, että: "Ei saa kalastella armon merestä ! "

    • Anonyymi

      Ilmestyskirja 4 : 5-6 kertoo lasisesta metestä.

      Vertauskuvallisesti on käytetty armosta termiä " armon lasinenmeri:

      -ST-

      • Anonyymi

        6 Ja valtaistuimen edessä oli ikäänkuin lasinen meri, kristallin näköinen; ja valtaistuimen keskellä ja valtaistuimen ympärillä oli neljä olentoa, edestä ja takaa silmiä täynnä.

        Ei ole mikään armonmeri, eikä verimeri, vaan kristallinen !


    • Anonyymi

      Miksi hoette koko ajan meidän synneistä . Ihminen on syntinen kokonaan . Mutta kun syytetään jopa lapsia muiden synneistä mitä muut on tehnyt ja tekee ! Mitä se on . Raiskaajien raiskaamia syytetään tai syytetään vanhingoista . Saatana on syyttäjä eikä Jeesus . Rakasta lähimmäistä . Ilkeys pahuus väärät syytökset ahneus väärät tuomiot . Älkää tuomitko ettei teitä . Synnitön voi heittää kivillä muita eikä sellaisia ole olemassa . Galatalaiskirje5 . ULKOKULTAISUUS on omavanhurskautta . Rahan ahneus mammonan palvontaa. Kohtuullisuus on itsehillintä. ( Joga on kundaliinikäärme). Noituus pois niin elämä on helppoa . Jeesus teki sen yhdellä uhrilla joten se on tehty . Kun menet ristin eteen et voi mitään . Mitä kuvittelet tuovasi siihen . Se on tehty . Syntisi on siinä ristillä .

      • Anonyymi

        Sekaannun tähän. Minusta syntikäsitys on hämärtynyt seurakunnissa.
        Usko perustuu synnintuntoon.

        Kun saa uskoa synnit armosta anteeksi, tuo se vapauden, ilon ja kiitosmielen.

        Aloitus oli hyvä ja ajankohtainen.

        -ST-


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sekaannun tähän. Minusta syntikäsitys on hämärtynyt seurakunnissa.
        Usko perustuu synnintuntoon.

        Kun saa uskoa synnit armosta anteeksi, tuo se vapauden, ilon ja kiitosmielen.

        Aloitus oli hyvä ja ajankohtainen.

        -ST-

        En tiedä onko ihan sallittua kopsata jostain kirjasta tänne pätkiä.sevoi olla laitonta.
        Alussa jo tökkäsi.hyvät työt ei merkise roseniuksen mukaan mitään.
        Onneksi jotkut toiset ovat sitä mieltä että jumalalle on merkitystä sillä mitä teemme.


      • Anonyymi
        auroraboreallis kirjoitti:

        En tiedä onko ihan sallittua kopsata jostain kirjasta tänne pätkiä.sevoi olla laitonta.
        Alussa jo tökkäsi.hyvät työt ei merkise roseniuksen mukaan mitään.
        Onneksi jotkut toiset ovat sitä mieltä että jumalalle on merkitystä sillä mitä teemme.

        Riippuu millä mielin hyviä töitä tekee ?
        Niillä töillä ei olla ansaitsemassa taivaspaikkaa. Raamatussa lukee, että sellaiset työt ovat kuin likainen vaate Herran edessä.

        Omin töin ei voi ansaita taivaaseen pääsyä tai voiko ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Riippuu millä mielin hyviä töitä tekee ?
        Niillä töillä ei olla ansaitsemassa taivaspaikkaa. Raamatussa lukee, että sellaiset työt ovat kuin likainen vaate Herran edessä.

        Omin töin ei voi ansaita taivaaseen pääsyä tai voiko ?

        Olet osin jyvällä, mutta silti meni nyt vinoon kuitenkin.

        Raamattu puhuu:

        1) Ihmisen omista teoista/töistä, jotka eivät siis Raamatun mukaan ole Jumalalle kelpaavia !

        2) Jumalan omista teoista, jotka Jumala itse vaikuttaa ja saa aikaan uskovassa lapsessaan !

        Tämä on se todellinen ero !

        Näitä Jumalalle kelpaavista teoista eli Jumalan teoista Raamattu siis opettaa:

        Ef. 2:10 Sillä me olemme hänen tekonsa, luodut Kristuksessa Jeesuksessa hyviä töitä varten, jotka Jumala on edeltäpäin valmistanut, että me niissä vaeltaisimme.

        Siis EDELTÄPÄIN JO VAMISTANUT !

        Miten tämä käytännössä tapahtuu ?

        Fil. 2:13 sillä Jumala on se, joka teissä vaikuttaa sekä tahtomisen että tekemisen, että hänen hyvä tahtonsa tapahtuisi.

        Siis Jumalan pitää ensin synnyttää uskovassa halu tehdä jotain Jumalan tahdon mukaan, ja sitten kun Hän on se halun antanut, niin Hän antaa mahdollisuuden toteuttaa se halumme.

        Näin se teko ei ole lähtöisin ihmisestä eikä ole siten ihmisen oma teko, vaan siis se on se Jumalan ENNALTA VALMISTANUT teko, eli Jumalan teko.

        Mutta uskosta osaton, jolla ei Pyhä Henki voi vaikuttaa tuota tekemistä, ei voi käsittää edes koko tuota asiaa !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet osin jyvällä, mutta silti meni nyt vinoon kuitenkin.

        Raamattu puhuu:

        1) Ihmisen omista teoista/töistä, jotka eivät siis Raamatun mukaan ole Jumalalle kelpaavia !

        2) Jumalan omista teoista, jotka Jumala itse vaikuttaa ja saa aikaan uskovassa lapsessaan !

        Tämä on se todellinen ero !

        Näitä Jumalalle kelpaavista teoista eli Jumalan teoista Raamattu siis opettaa:

        Ef. 2:10 Sillä me olemme hänen tekonsa, luodut Kristuksessa Jeesuksessa hyviä töitä varten, jotka Jumala on edeltäpäin valmistanut, että me niissä vaeltaisimme.

        Siis EDELTÄPÄIN JO VAMISTANUT !

        Miten tämä käytännössä tapahtuu ?

        Fil. 2:13 sillä Jumala on se, joka teissä vaikuttaa sekä tahtomisen että tekemisen, että hänen hyvä tahtonsa tapahtuisi.

        Siis Jumalan pitää ensin synnyttää uskovassa halu tehdä jotain Jumalan tahdon mukaan, ja sitten kun Hän on se halun antanut, niin Hän antaa mahdollisuuden toteuttaa se halumme.

        Näin se teko ei ole lähtöisin ihmisestä eikä ole siten ihmisen oma teko, vaan siis se on se Jumalan ENNALTA VALMISTANUT teko, eli Jumalan teko.

        Mutta uskosta osaton, jolla ei Pyhä Henki voi vaikuttaa tuota tekemistä, ei voi käsittää edes koko tuota asiaa !

        Ei se vinoon mennyt. En vain tuonut julki tuota toista puolta, jonka sinä toit.
        Noinhan se menee kuin kirjoitit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei se vinoon mennyt. En vain tuonut julki tuota toista puolta, jonka sinä toit.
        Noinhan se menee kuin kirjoitit.

        Sori vaan, mutta tämä oli sinulla asian ydin:

        " Riippuu millä mielin hyviä töitä tekee ? "

        Mutta siitähän se siis ei riipu.


    • Anonyymi

      Ilm.4:2 "ja valtaistuimella oli istuja." Siis ei istujat. Ilm.4:2 Biblia (1776) Ja kohta minä olin hengessä, ja katso, istui oli pantu taivaaseen, ja istuimella oli (yksi) istuva. Sitten vai, kirjanoppineen ääneen, missä on toinen istuja?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1620
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1267
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe