Miten te jaksatte?

Anonyymi

Miten te jaksatte yksinäisyyttä? Mä en jaksaisi enää yhtään! Tässäkään päivässä ei ollut mitään muille kerrottavaa. Tekisi mieli vaan kuolla :(

34

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Päivä kerrallaan kituen... Omalta osin olen aiheuttanut yksinäisyyden mutta myös minut on hylätty.

      Olen kyynikko ja suutun helposti. Mäkin tahtoisin vaan kuolla, musta ei oo ees mitään hyötyä yhteiskunnalle tai kenellekään

    • Anonyymi

      Itselleni yksinäisyys olisi toivottavakin olotila. Kun ajattelen, että nykymaailmassa ihmisten yksityisyys on melkolailla mennyttä. Toki en ole aina ollut tätä mieltä, vaan herännyt todellisuuteen ajan kanssa.

    • Anonyymi

      Oikeastaan vasta tänään keksin että miten taklata viikonlopun yksinäisyys.
      Viikot menee arkipäivinä omalla painollaan kun on niin paljon tekemistä.
      Viikonloput ovat pahimmat kun kukaan ei soita.

      Teenkin lauantaisin viikon ostokset.
      Ei silloin tule ajatelleeksi että on yksin kun osteskelee viikon ostokset ja tapaa muita ihmisiä kaupassa. - No sunnuntai menee sitten levätessä.
      Aamulla katson Jumalanpalveluksen TV:stä tai kuuntelen radiosta tai meen kirkkoon.

      Sitten otan tosiaan rauhallisesti. Oon vanhankansan ihminen, että pyhäpäivänä ollaan rauhassa ja ei tehdä töitä.
      Rauhoittavaa ja tasapainoista.

      Alkaa uusi viikko täynnä uutta tarmoa!

      • Anonyymi

        viikot yksin viikonloput yksin kuukaudet yksin vuodet yksin ja kaupas käyn aamusta niin ei oo paljon ihmisiä..

        aatellut et josko netistä tilais ruuatkin niin se tuoja olis sit yks ihmiskontakti kerran viikossa


    • Anonyymi

      Oli tänään täysin ihana kirkonmeiniki: "Reissukirkko".
      Tää oli paras anti: "Älä puhu pahaa toisesta ihmisestä".
      Tämän kun oppisi!

      • Anonyymi

        Mukava kuulla, Anonyymi, että kirkon sanoma vahvistaa sinua. Itsekin olen kirkossakävijä. Ja yksinäinen. Nuoruuden ystävät jäivät "luonnollista tietä" - opiskelut eri paikkakunnilla, perheiden perustamiset, etääntyminen...Oma elämänkulku meni sitten siihen suuntaan, että olohuoneessamme asusti mammutin kokoinen virtahepo. Häpeän muuri eristi perheen sosiaalisista suhteista. Ei ollut perhetuttuja, ystäviä, ei käynyt vieraita, emme vierailleen kenenkään luona...Se aika, jolloin aikuiset ystävyyssuhteet solmitaan, oli ja meni. Nyt elän yksin. On kavereita, työ- ja harrastussellaisia. Mutta kaikilla ikäisilläni on jo verkostot valmiina. Puolisot, lapset, lastenlapset, perheystävät, omat ystävät...minä olen vain...niin-kaveri, "yksi tuhansien joukosta". En ole kenellekään erityisen tärkeä. Joskus, kuten tänään, sen asian ajatatteleminen koskee enemmän kuin jonain toisena hetkenä. Sunnuntai on viikon paras päivä!


    • Anonyymi

      Hyvin jaksaa, teen taidetta, siinä se aika kuluu mukavasti eikä tarvitse miettiä mitä tekisi🙂

    • Syvään yksinäisyyteen on ainakin kolme ratkaisua:

      1. Lopullinen ratkaisu. Tämä ratkaisu ei sovi kaikille emotionaalisista tai moraalisista tai uskonnollisista syistä. Emotionaalisilla syillä tarkoitan lähinnä pelon ja toivon kokemuksia.

      2. Hyvien ystävien tai hyvän elämänkumppanin tai mieluiten molempien löytäminen. Tämä ratkaisu on käytännössä mahdoton toteuttaa. Ne ihmiset, joiden olisi mahdollista saada ystäviä ja elämänkumppaneita vuosien tai vuosikymmenien yksinäisyyden jälkeenkin, eivät yleensä alun alkaenkaan päädy vuosien tai vuosikymmenien yksinäisyyteen.

      3. Oman "jutun" löytäminen. Vastaaja yllä mainitsi taiteen tekemisen. Taiteen tekeminen on esimerkki tällaisesta omasta jutusta, jota voi toteuttaa yksin. Ylipäätään henkisiä harrastuksia voi käyttää ystävyyden valjuna korvikkeena. Tämä ratkaisu ei sovi kaikille älyllisistä tai luonneperäisistä syistä, mutta niille, joille se sopii, se voi antaa syyn nousta sängystä ylös ja pysytellä hengissä luonnolliseen kuolemaan saakka. Elämä voi silti olla usein helvettiä, mutta se on helvettiä, jolla on tarkoitus. Sanoisin kuitenkin, että henkisiin harrastuksiin täytyy liittyä jonkinlaista tavoitteellista luomista (kuten juuri taiteen tekemistä), johon ihminen voi sulautua. On näet kauheata, jos henkisiä elämyksiä ei voi jakaa kenenkään kanssa, mutta ei myöskään purkaa tavoitteelliseen luomistyöhön.

      En usko, että puhtaasti ruumiilliset harrastukset voivat tarjota pitemmällä tähtäimellä valjuakaan korviketta ystävyydelle, mutta voin olla väärässä. Joka tapauksessa liikuntakaan ei sovi kaikille.

      Kaiken kaikkiaan näyttää siltä, että sangen monilla syvästi yksinäisillä ei ole mitään toivoa, korkeintaan toivon illuusio, joka estää tekemästä lopullista ratkaisua. Niinpä voidaankin palauttaa mieleen yksinäisyyden asiantuntijan Nietzschen pohjaton viisaus: "die Hoffnung: sie ist in Wahrheit das übelste der Uebel, weil sie die Qual der Menschen verlängert."

      • Anonyymi

        Oo. Melko tekoälykästä paskaa kyllä.

        Nietzscehssähän pohjattominta on yleensä tyhmyys. Se siinä hienoa onkin. Jos ei vain siteerata.

        "1. Lopullinen ratkaisu. Tämä ratkaisu ei sovi kaikille emotionaalisista tai moraalisista tai uskonnollisista syistä. Emotionaalisilla syillä tarkoitan lähinnä pelon ja toivon kokemuksia."

        Mutta tästä et keksinyt enempää mitään sanottavaa? Diipadaapati vaan ittelles.


    • Hei,

      Itsetuhoisista ajatuksista kannattaa aina keskustella ammattilaisen kanssa.

      On olemassa monenlaisia auttavia tahoja, joihin voi olla yhteydessä anonyymisti ja matalalla kynnyksellä. Näistä palveluista voi saada sekä tukea että vinkkejä avun hakemiseen.

      - Tukinet.net - Tukipisteesti netissä https://tukinet.net/

      Tukinetistä saa itselleen tukihenkilön, jonka kanssa voi keskustella kahden kesken mistä tahansa hankalasta elämäntilanteesta tai mielessä olevasta huolesta. Tukinetissä on myös monenlaisia keskusteluryhmiä ja chattejä, joista voi saada vertaistukea sekä ammattilaisten neuvoja. Tukinet on avoinna kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä.

      - Valtakunnallinen kriisipuhelin

      Jos soittaminen tuntuu omimmalta vaihtoehdolta, niin valtakunnallinen kriisipuhelin päivystää numerossa 09 252 5010 arkisin klo 9-07 ja viikonloppuisin sekä juhlapyhinä klo 15-07.

      - Kriisikeskukset

      Ympäri Suomea toimii myös kriisikeskuksia, joihin voi mennä keskustelemaan paikan päälle. Niiden yhteystiedot löytyvät mm. MIELI Suomen Mielenterveys ry:n nettisivuilta: https://mieli.fi/fi/tukea-ja-apua/kasvokkain/kriisikeskusverkosto

      Lämpimin terveisin
      SOS-kriisikeskus/Kata

    • Anonyymi

      Yksin olo välillä ihan kivaa, itse huomaan, et kotoa ei kukaan tuu hakemaan. Itsekkyys pitää unohtaa, muuten jää yksin, mutta kynnysmatoksi ei tarvii alkaa. Alkoholia ei liikaa ja toisia pitää kunnioittaa, elää myös omilla rahoilla. Olla aikuinen!

    • Anonyymi

      Minulle antaa elämään sisältöä kirjallisuus, lukiessa unohtaa omat pienet kuviot ja saa uutta ajateltavaa.

      Kotosalla kuuntelen paljon radiota, ylen ykköstä tai puhekanavaa.

      Liikun paljon luonnossa. Siellä tulee jatkuvasti vastaan muita yksin vaeltajia, huomaan että meitä on paljon.

      Käyn taidenäyttelyissä ja konserteissa. Sielläkin on aina muitakin yksin liikkuvia.

      Muina keinoina voisit käyttää työväenopiston kursseja, liikuntaryhmiä tai esimerkiksi palstaviljelyä.

      Vapaaehtoistyö antaa paljon yksinäisyydestä kärsivälle. Voisit ulkoiluttaa vanhuksia tai vaikka lukea näkövammaiselle.

      Oma kokemukseni on, että yksinkin voi elää kohtalaisen hyvää elämää. Parempi olisi parina tai perheenä, mutta elämä ei ole oikeudenmukainen.

      Nyt kun minulla on jo ikää melko paljon, olen kiitollinen, ettei edessäni ole leskeksi jäämisen pelkoa.

    • Anonyymi

      Hienoa!

      Minä teen samoja asioita ja opiskelen mieli ainettani.

      Sinulla on hyvä kirjoitus

    • Anonyymi

      Mukavan dullistihan se menee. Mitä dullimmin, sitä mukavammin.

      Tietysti tapan joka tapauksessa itseni ennen pitkää. Mieltähän tässä ei ole, missään.

      Suunnitelmat on ihan kohtalaisina kai edelleen olemassa. Täytyy käydä tarkistamassa olosuhteet. Vaikka kesälomamatkana.

    • Anonyymi

      Hmmm, aloitus herätti ajatuksia, huoltakin. Ei kenenkään pitäisi tuntea olevansa epätoivoisen yksinäinen! Yksinäisyyttä on tietenkin monenlaista, esteitä ystävän löytymiseen samoin. Jos asustaa syrjässä, ei ystäväksi sopivia ihmisiä valttämättä ole lähelläkään, ei myöskaan harrasteita joissa voisi ihmisiin tutustua ja toveroitua. Oma luonnekin voi olla esteenä, jonkinlainen etäisyyden ja vierauden tunne, ujous, herkkyys, ehkä viihtyminen omissa oloissaan, vaikka kaipaakin toisten ihmisten seuraa? Voisiko Oman yksinäisyyden pohtiminen olla alku? Millaista yksinäisyyteni on? Paljonko omasta maailmastani olen valmis jakamaan? Millaisen ystävän olen valmis hyväksymään? Entä jos tutustuminen, ystävyys onkin pettymys?
      Tuolla joku kirjoitti miten täyttää itsenäisen elämänsä tekemisillä ja tottumuksilla, niistä monet asiat ovat itselleni tuttuja. Kun yksinäisyys oli tuore asia, siihen liittyi tyhjyyden tunteita, alakuloa, kyyneleitäkin. Kipeät tunteet kasvattivat huomaamaan, ettei ykisnäisyys olekaan se peikko, vaan tyhjyys itsessäni. Aloin luoda elämään sisältöä ja jossakin vaiheessa huomasin, että sitä oli liikaakin: olinkin valmis olemaan yksin siksi, että se oli rauhoittavaa ja mukavaa, käpertymistä oman pesän mukavuuteen, omiin harrasteisiin. Jossain vaiheessa huomasin olevani liikaakin itsekseni ja löysin tieni opintopiireihin, pieniin tapahtumiin. Kaikkialla, niin voi sanoa, kohtasin itseni kaltaisia itsenäistä elämää eläviä ihmisiä joiden kanssa tuli sillä tavalla tuttavaksi, että väkijoukosta alkoi erottua tuttuja kasvoja, joiden kanssa saattaa jäädä rupattelemaan, käydä kahvillakin, Kovin syviä ystävyyksiä en toivo, koska ihmisillä usein on tapa ja tarve kertoa elämänsä vaikeat asiat ja pettymykset enkä halua paneutua pelkästään niihin, sillä niitä on meillä kaikilla. En tahdo olla kenenkään terapeutti, mutta kylläkin tuttava joka voi pienesti ilostuttaa tai rohkaista toista ihmistä. Tunnen että oma tapa elää on löytynyt, olen yhtä aikaa sekä vapautuneempi että kriittisempi, varovaisempi ja rohkeampi. Siitä kaikesta saanen kiittää murhetta ja ahdistusta, joka ajoi minut pohtimaan itselleni sopivia ratkaisuja elää riittävän hyvää elämää.
      Entä sinä? Millaisen ensi askeleen muutokseen ottaisit?

    • Anonyymi

      Minäkin harrastan taidetta ja historiaa.

      Vanhojen Suomi elokuvien kerhoja kun ei paljoakaan ole.

      Hissasta kirjoittelen suomi24ään.

      Musa jäi jotenkin pois, Juha Vainiota joskus. Yksinäinen saarnipuu, mikäs muu.

      Opiskelu ja harrastukset pitää kiireisenä. Työllä ja säästämisellä rahoitan opinnot. Ikuinen opiskelija...kun näköjään oon.

      Talouden opiskelu on ok.

    • Anonyymi

      Välillä vedän parin viikon ryppyputken, unohdan sillon yksinäisyyteni joksikin aikaa. en kyllä suosittele tätä muille.

      • Anonyymi

        Pari päivää on jo hyvää myrkkyä. Älä suosittele itsellesikään liikaa. t: juoppotaiteilija myös

        Yksinäisyys tiivistyy kännissä kyllä. Täällä.


    • Anonyymi

      En jaksakkaan mutta en jaksa ryypättäkkään, masentaa vaan.

    • Anonyymi

      No ei tätä jaksa.

      Sen olen huomannut, että yksinäisyys ei ole mikään tilanne, vaan tuntemus, jos niin voi muotoilla.

      Minussa on ihan helvetillinen rakkauden antamisen jano. Tervetuloa löytämään. Toivottavasti itsekin löydyn sitten muutenkin samalla. Joskus sitten, jooko?

      Enpä ole tällaista ikinä kokenut. Vaikka ulkonaisesti samanlaisia tilanteita kyllä -.

    • Anonyymi

      Ihan hyvin täällä jaksellaan. Aika kuluu "kirjan" teossa.Nk. Taustatyötä on paljon.

    • Anonyymi

      No aika tuskaa tää on kyl usein, yritän kuntoilla, ja istun tietokoneella, tuskaa tämä on, ei ole naista, eikä saa, ja sellasta se on.

    • Anonyymi

      Puhelin, tietokone, pelikone ja kun on tarpeeksi jumissa lihakset niin hölkkäämään pururadalle. Viikonloppuisin voikin sitten vetää kännit. Eihän tämä mitään herkkua ole mutta tähänki sopeutuu. Muutenkaan kiinnosta muiden ihmisten seura. Kaikki lopulta samanlaisia selkäänpuukottajia.

      • Anonyymi

        Emme ole kaikki selkäänpuukottajia. Sinulla on ollut vain huonoja kokemuksia. Sellaiset Ihmiset ovat pettyneitä omaan elämäänsä. Ole itse ystävä, niin löydät ystävän. Vältä ihmisiä, jotka aiheuttavat sinulle pahaa mieltä. Turha jäädä tilanteeseen murehtimaan huonoa kohtelua. Unohda ja jatka elämääsi. Usein se vaatii yksinäisyyden ajan siksi, että voi toipua, selvittää syyt vaikka vain omassa mielessään. nimim. "Kaipaisin älykästä keskustelua tyhjänpäiväisyksien sijaan"


    • Anonyymi

      Hyvä, että aloitit keskustelun. Moni ihminen sai ajateltavaa ja sai kirjoittaa omista yksnäisyyden kokemuksistaan. Pienistä asioista ne isommat ilot koostuu. Elämä yllättää - ollaan kiitollisia kaikesta, mitä meillä on hyvin. Iloitaan nyt kun on vielä kesä ja voi tehdä vaikka pienen kävelylenkin. Lähde ulos ja päätä jo lähtiesssi, että juttelet jonkun, vaikka tuntemattoman vastaantulijan kanssa - vaikka säästä? Elämä muuttuu.

    • Anonyymi

      Nimenomaan, on fiksujakin olemassa.Olen tavannut heitäkin.

    • Anonyymi

      Tekee työtä vaikka ei aina siltä tunnu. Lukee ja elokuvia. Sitä se on. Normaalia valtakunnassa. Ei kai sitä mitään kaipaakaan.

    • Anonyymi

      Ei ole paineita mistään kuviot voi tehdä kesällä ja talvella. Kellumista kun swimmaamien ei maistu.

    • Anonyymi

      Ei ihminen tarvitse ruusutarhaa mutta ei se haimaksikaan ole.

      Pienet unoset välillä ei haittaa.

    • Anonyymi

      Ihminen on luotu ajattelemaan turhia asioita. Siitä se sitten johtuu.

    • Anonyymi

      Työhän on lääke yksinäisyyteen. Sitä kun tekee ei ajatukset joudu harhateille.
      Joka päivä voi tehdä työtä.

    • Anonyymi

      Tee esim. Tuplavuoroja koko ajan. Auttaa varmasti.

    • Anonyymi

      Minä valitsin kotiasketismin. Yksinäistä, eristäytynyttä elämää omin säännöin.

      Ei riitoja ym. Saa opiskella rauhassa kiinnostavia aiheita.

    • Anonyymi

      Sama fiilis aloittajan kanssa. Olen valmis hautaan.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2301
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1918
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1720
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      64
      1514
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1286
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe