Kuntayhteistyöstä

Anonyymi

Minne päin mennään jos Seinäjoki ei kelpaa?

Alajärvelle? Liian etäällä.

Kauhavalle? Kaks köyhää yhdes ei kovin hyvä sekään.

Kuortaneen suuntaan meidän pitää silmät kääntää!

59

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sanoisin, että viisainta on Lapuan, Alajärven ja kuortaneen liittyä kerralla Seinäjokeen, niin ja Ilmajoki mukaan!

    • Anonyymi

      Seinäjoen humppaa yritetään taas syöttää ja koko seutu laitta imuritilaan

      • Anonyymi

        Tairat olla humppamiehiä,kyllä mä kans humpastatykkään. Kukahan sen lottopotin sai. Ostin viikko stte imurin. Söin tänään kalapuikkoja.Kukahan taas polttaa valakioota ku haisoo taas savulle. Pitääs putsoottaa korvat ku ei meinaa kuulla.Pitääs ostaa kummisaappahat.


    • Anonyymi

      mitä wittua sä höriset.täs tartte mihinkään liittyä pulinat pois !

    • Anonyymi

      Jos Seinäjoki ei huoli on tilanna katasroofi lapualaisten elämässä. Verot karkaa käsistä!

      • Anonyymi

        velekaherseet siinä joo, ei lapualta lohkee lohtua siinne


    • "Minne päin mennään jos Seinäjoki ei kelpaa? " Kas siinäpä teille pulma. Eläköityvillä maalaiskaupungeilla ei ole tulevaisuutta, koska elättäjät loppuvat.

      Seinäjoella tulee olemaan joskus ongelma, kun valtio pakottaa ottamaan rutiköyhät naapurinsa siipiensä suojaan.

      • Anonyymi

        höpö-löpö sun puheitas ,,ongelma tulee olemaan assjoella silloin kun Nurmo ja Ylistaro irtautuvat kuntaliitoksesta...muutenkin assjoen talous retuperällä.Yrittävät Lapuan rikkaita maksumiehiksi !


      • Anonyymi

        NORTILLA on korvausta vastainen koranvirka
        ja tuon pää on sekotettu sitten vielä täydellä humpalla siis täytetty jotta kotvista pursuaa


    • Anonyymi

      Vähän asiallisuutta myös meiltä lapualaisilta! Kyllä Lapuan taloustilanne kaikilla mittareilla on heikompi kuin Seinäjoen, vaikka Seinäjoen tilanne on myös erinomaisen huono. Lapuan tilanteenn kinkkisyys johtuu epäjohdonmukaisen, riitaisan kuntapolitiikan epäjohdonmukaisuus (esim. Hellanmaan paskaputki, hajautettu kouluverkko), jonka seurauksena korkeampi veroäyri ja vauhdikas velkaantuminen. Kaiken seurauksena voimakas, osin vielä patoutunut poismuutto. Tästä puolestaan seuraa kiinteistöjen arvon jatkuva romahdusliike, josta seuraa yritysten vaikeus investoida, vakuuksia tarvitaan lisää, josta seuraa yritysten lähtö (esim. Piristeel ja Koneita Com).

      • Anonyymi

        Kyllä se toisinpäin on ja vielä kun hetkenaikaa mennään, tulee näkyy enempi muutosta seinäjoella.
        Lapua on vielä hyvissä asemissa tuohon-nähden.


      • Anonyymi

        Kun näillä kirjoituksilla vain pelataan ja näennäisillä tiedoilla kannatta piipahtaa seinäjoen osastolla ja todeta, miten huolestuneita- huolestus siellä on pinnassa, melkein pysähtyneet tunnelmat-


      • Noista epäkohdista olen kirjoittanut jo vuosia, mutta Lapualla halutaan pitää pää pers... siis pussissa. En edes muista, että joku olisi kommentoinut pätkääkään asiallisesti. Vängätään vaan jotain täysin järjetöntä, että Seinäjoen väkiluku laskee jatkuvasti, Nurmo eroaa kuntaliitoksesta, väki muuttaa Seinäjoelta Lapualle jne. jne. täysin päätöntä. 🤨


      • Anonyymi
        nuorissa_on_tulevaisuus kirjoitti:

        Noista epäkohdista olen kirjoittanut jo vuosia, mutta Lapualla halutaan pitää pää pers... siis pussissa. En edes muista, että joku olisi kommentoinut pätkääkään asiallisesti. Vängätään vaan jotain täysin järjetöntä, että Seinäjoen väkiluku laskee jatkuvasti, Nurmo eroaa kuntaliitoksesta, väki muuttaa Seinäjoelta Lapualle jne. jne. täysin päätöntä. 🤨

        Tässä oli asiaa. Ihme vänköötä. Missä on viisaiden numerot, summat. Mutua vaan. Pelottaahan se tulevaisuus. Rajan kummallakin puolella.
        Notti kirjoittaa asiaa useinmiten.
        Notissa On Tulevaisuus!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tässä oli asiaa. Ihme vänköötä. Missä on viisaiden numerot, summat. Mutua vaan. Pelottaahan se tulevaisuus. Rajan kummallakin puolella.
        Notti kirjoittaa asiaa useinmiten.
        Notissa On Tulevaisuus!

        Oi kiitos! Tässähän ihan punastuu. 🤭


    • Anonyymi

      Lapuan ja Kuortaneen sekä Alajärven kolmikuntaliitosta kannattaa kyllä pohtia vakavasti. T: 2x4

      • Anonyymi

        Kyllä vain. Yhteydet uuden kunnan kuntakeskukseen ja tämän kolmikon kaupalliseen keskukseen Alajärvelle ovat hyvät niin Kuortaneelta kuin Lapualtakin. Palveluverkon rakenne on mahdollista saada järkeväksi.


    • Anonyymi

      Meinaatteko perustaa mettäläisten kaupungin jossa pari mummoa kulkee rollaattorilla ja nuorempi väki muuttanut pois

      • Anonyymi

        Näin lapualaisena järkyttää miten ihmiset kirjoittavat täänne kaikenlaista toivehöttöä Lapuan taloudesta. Eikö kirjoittajat seuraa yhtään Lapuan päätöksenteon valmisteluja kaupungin sivuilta? Unien aika on ohi, muuten täältä kaikkoavat viimeisetkin veronmaksajat.


      • Anonyymi

        Alajärvi on teollistuneempi kaupunki kuin Lapua, paljon vientikelpoista tavaraa tuottavia yrityksiä. Mitä Lapualta lähtee maailmalle, ei ihan heti tule mieleen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Alajärvi on teollistuneempi kaupunki kuin Lapua, paljon vientikelpoista tavaraa tuottavia yrityksiä. Mitä Lapualta lähtee maailmalle, ei ihan heti tule mieleen?

        Lapuan ketju tietysti vie, mutta vaikka Alajärvi n vahva, ei sen kapasiteetti riitä pelastamaan Lapuaa. Kuntakeskuksen siirtyminen Alajärvelle toisi myös mutkia matkaan, koska sairaanhoito ja lapualaisten kauppareitti menee Seinäjoelle.


      • Anonyymi

        Tarviiko Alajärven välttämättä olla "pääkaupunki" tässä kuntaliitoksessa, tärkeintä on saada jotain vastavoimaa Seinäjoelle. Alajärvi voi toimia palvelujentuottajana Vimpelille, Lappajärvelle ja ehkä Evijärvelle. Olla pääkaupunki omalla nurkallaan.


      • Anonyymi

        Nyt osuit asian ytimeen 2x4


    • Anonyymi

      Kyllä seinäjoelta yritetään taas kaikin toivein istuttaa lapualle siemenperunoita
      mutta kyllä se turhaa touhua tuolta on
      -pysyisivät vain siinä paratiisissaan seinäjoella, kun se näitten mukaan on niin huippu luomus suomen korvaamattomin paikka ?

    • Anonyymi

      Tervetuloa Kauhavalle Lapuan köyhät.

    • Anonyymi

      Eteläpohjanmaa kuoleentuu ja näivettyy,ei ole kun Seinäjoki millä on edellytykset pysyä elinvoimaisena,kai sen nyt tyhmempikin ymmärtää.

      • Anonyymi

        Mitäs siinä itket seinäjoesta jolle kokoajan pasinaa työnnetään
        - jotta jotenkin selviäis,
        -sitten kun punttoo lopetetaan se on siinä savessaan kahalaa


    • Anonyymi

      Seinäjoessa mitään vikaa ole, sinne me lapualaiset kuitenkin päädytään. Voihan noita muitakin kuntia vilkaista, vaikka vaan leikinpäiten, mutta ainoa järkevä ja realistinen kumppani Lapuan liitokselle on Seinäjoki.

      Paljon on seinäjokisia parjattu, mutta loppuviimeeks ne meidät pelastaa. Onneksi. Lapuan kaupungin oma talous on pahasti retuperällä ja tulevaisuuden näkymät ovat synkät.

      • Anonyymi

        Missä on Keskussairaala, missä Peltola, Pöntinen, Puolijoki.
        Minne nuoret muuttavat ja kaikki vanhemmat naiset ?
        Missä on rahapöydät.
        Mieti sitä katkera Kaaleppi.


    • Anonyymi

      Näyttää ruikuttajilla hata tiivistyvän ja kyllähän sen ymmärtää
      -kivijalka kallistuu eikä muut juokse apuihin

      • Anonyymi

        Eikä tämä ole muitten syytä, tämä tapahtuu vaikkei siitä meinatakkaan ainakin johkin asteeseen.


    • Anonyymi

      Jos kuntia pitää ihan oikeasti Lapuankin kohdalla alkaa yhdistellä johonkin, niin ei rehellisesti ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin Seinäjoen kanssa löytää yhteinen sävel.

      Pienempien naapuripitäjien kanssa ei varmasti mennä eteenpäin. Sellaiset liitokset on -70 / -80 luvun ajatuksia. Ei nyt 2010 ja kohta 2020 luvulla enää saada sitten yhtikkäs mitään kilpailuvoimaa maalaispitäjien kanssa.

      Tykätiin tai ei, on maakunnan keskuspaikka Seinäjoki ja sen vetovoiman ja kilpailukyvyn kautta löytyy myös Lapuan tulevaisuus.

      • Anonyymi

        Joka ihtesä ylentää se alennetaan, kun käytetään vähän tätä raamatullista vertailua ja jos viini käy mauttomaksi, kukas sitä nielee.


      • Anonyymi

        Tässä sulle Raamatusta lainaus jos kerran koet tärkeäksi

        Jer. 4:8 "Sen tähden kääriytykää säkkeihin, valittakaa ja parkukaa, sillä Herran vihan hehku ei ole kääntynyt meistä pois."

        No niin miten tämä pitäisi tulkita?


    • Anonyymi

      Meinaattako tasapäät jäädä valtion eläteiksi.
      Huuretaan herra valtiota apuhun kun kassa on tyhjä.Ei me omalla työllä pärjätä.
      Näitähän on koko Suomen pikkukylät täynnä ja saatananmoonen kunnallinen virkakoneisto.Mitä siitä tulis jos krepukuntia pönkättääs maailman tappihin muiden rahoilla.

      • Anonyymi

        – Kalustolla voidaan ajaa perinteisellä rataverkolla sekä raitiotietyyppisesti, kertoo Etelä-Pohjanmaan liiton suunnittelujohtaja Antti Saartenoja.

        Raitiotie käyttäisi mahdollisimman paljon jo olemassa olevaa rataverkkoa. Saartenojan mukaan duo-raitiotie sopisi hyvin Etelä-Pohjanmaalle ja Pohjanmaalle, sillä alueilla on valmiina sopivasti ratoja. Saartenoja kertoo, että tavoitteena olisi saada lisättyä raideliikenteen osuutta.

        – Järjestelmä täydentäisi hyvin nykyistä junaliikennettä, koska sillä olisi mahdollista operoida myös lyhyellä asemavälillä.

        Selvitykseen on jo lähtenyt mukaan useita kuntia ja kaupunkeja. Selvityksen tekeminen on tarkoitus aloittaa syyskuussa.
        Framiin ja Idikselle kiskobussilla.


    • Anonyymi

      Ei kukaan maakunnassa enään seinäjoen nimeen meinaa ja miksi maakunnan täytyisikään, koska muillakin on haluja ei yksistään seinäjoella ja näitten mukaan ei enään tanssita siis näitten rumpujen säestyksellä tyhymyytähän se olisi-

    • Anonyymi

      Ei ole kyse minkään pitäjän rummuista tai pilleistä. Kylmä fakta on että työntekijät, asiakkaat ja yrittäjät valitsevat missä parhaiten näkevät asioiden toimivan. Sinne on paras mennä missä muutkin ovat. Maailman menoon ei paljon vaikuta, vaikka kuinka huonolla äidinkielen osaamisella yrittäisi haukkua naapuripitäjiä. Pyörät vain pyörivät markkinoiden ja ihmisten tarpeiden mukaan.

      • Anonyymi

        Tarjousten mukaan ostetaan, jotta mistä halvimmalla saaraan ja matkakulut kuuluu matka-aikoineen myös hintaan, elikkä se on heti ostoa nostava kustannus eikä muutenkaan soppailut -sillä huvilla ei ole mitään hyötyä jokapäiväisissä kulutustavaroissa hankintareissuilla-

        Jos matkakustannukset näytelevät vaikka 30% kauppareissusta -kassilisen pitää olla myös tämänverran tai enemmän edukkaampi mitä läheltä ostettaessa.

        -PYSTYYKÖS SEINÄJOEN TARJOUKSET TÄHÄN LASKENNALLISESTI

        Jos matkakustannukset on puolet reissun hankintahinnasta, mitä jää katetta sillon myyjälle, jos vain puolet myymistään ostotavaroista saapi -enempiä niistä ei kannata maksella ?

        Kyllä oman paikkakunna rumpujen tahti on paljon tärkeämpi polokalle kuin seinäjoen velikullat, muistetaan omat eväät, ne ovat kaikista maittavimmat .


      • Ilmajoelta ja Lapualta suunnitellaan kiskobussiliikennettä Ideaparkiin, eli matka kannattaa varmasti. Lapualla kun ei ole kunnon kahvi koskaan tarjouksessa. Vain jotain Kulta Katriinaa, jota ei juo susikaan. ☕️🐺


      • Anonyymi
        nuorissa_on_tulevaisuus kirjoitti:

        Ilmajoelta ja Lapualta suunnitellaan kiskobussiliikennettä Ideaparkiin, eli matka kannattaa varmasti. Lapualla kun ei ole kunnon kahvi koskaan tarjouksessa. Vain jotain Kulta Katriinaa, jota ei juo susikaan. ☕️🐺

        Kisko pussis on kaikista kallein aatos näihin vähäisiin sempaloihin
        mitäs ideaa siinä on, ei maakunnista lähetä mihkään vahtoolle,
        - täällä pysytään kotona


      • Anonyymi

        Sellaasta vaan nyt kaavaallahan. Ilikas taisi olla juttua joku päivä. En lukenu kun otsikon.


    • Anonyymi

      Odotetahan rauhassa Lapuan ensi vuoden budjetin valmistumista ja tämän vuoden tilinpäätöstä sekä tämän vuoden muuttotappiotietoja. Silloin ymmärtävät viimeisetkin mistä on kysymys

      • Anonyymi

        Koulujen takia tulee notkahrus lapualla mikä tiedetään, mutta siitä selvitään .

        Seinäjoki on täysi muutoksen edessä, jos meinaavat selvitä
        -sen takiahan tuo porukka täällä lapualla ravaakin eivätkä meinaa uskoa, jotta niin tulee käymään, elikkä täyret mullistukset odottavat seinäjokea lähiaikoina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koulujen takia tulee notkahrus lapualla mikä tiedetään, mutta siitä selvitään .

        Seinäjoki on täysi muutoksen edessä, jos meinaavat selvitä
        -sen takiahan tuo porukka täällä lapualla ravaakin eivätkä meinaa uskoa, jotta niin tulee käymään, elikkä täyret mullistukset odottavat seinäjokea lähiaikoina.

        Uusia kouluja rakennetaa, mutta väki muuttaa muualle.


    • Anonyymi

      Seinänen kuivatajaa ihtesä. Lapualle meijän omat päätäjät nappaseekin motonetin ja prisman, kuin pari ahvenaa veestä, tuota pikaa ne siiretään Lapualle. Seuravaksi lapualaset päätäjät siirrätää bilteman ja minimanin Lapualle. Siinä saava seinäset sitten ravata Lapualla kaupasa, kun ne sinne siiretään. Päätäjät siirää ne kaupat kun vain niin päätetään. Kunta isa.

      • Anonyymi

        Looranen asuu laatikossa ja napajaa. Niinko kaks pyytä oksalla, ei kauaa sunkaan konhootus merkkaa herroille.

        Staarin aikaa orotelles.


      • Anonyymi

        Juuri näin tapahtuu kuntaliitoksessa. Sinulla on profeetallista viisautta! Ei muuta kuin Lapua osaksi Seinäjokea!


      • Anonyymi

        Lapualle otetaan vielä oma piispa, pitäkööt seinäset tuo ristisä ja niinpoispäin.


    • Anonyymi

      Oottako kuullu, että viimeiseen 3 vuoteen joku kunnallispampuista olisi edittänyt laskelmia, joilla Lapua selviäisi ilman liitosta? Varsinkin vaalien alla oli kyllä kovettuja heittoja, ei kuitenkaan yhtään laskelmaa. Nyt on toki pitkään ollu heittojenkin osalta hiljaisutta...

      • Anonyymi

        Seinäjoki on kuoppansa kaivanut, jotta selvitköön siitä itse-
        Nyt siellä pitää laittaa asiat järestykseen eikä muualta kinua paikkoota töppäyksiisä, siellä on töpeksitti ja het kunnolla.

        MAAKUNTA KYLLÄ PÄRJÄÄ


      • Anonyymi

        – Kalustolla voidaan ajaa perinteisellä rataverkolla sekä raitiotietyyppisesti, kertoo Etelä-Pohjanmaan liiton suunnittelujohtaja Antti Saartenoja.

        Raitiotie käyttäisi mahdollisimman paljon jo olemassa olevaa rataverkkoa. Saartenojan mukaan duo-raitiotie sopisi hyvin Etelä-Pohjanmaalle ja Pohjanmaalle, sillä alueilla on valmiina sopivasti ratoja. Saartenoja kertoo, että tavoitteena olisi saada lisättyä raideliikenteen osuutta.

        – Järjestelmä täydentäisi hyvin nykyistä junaliikennettä, koska sillä olisi mahdollista operoida myös lyhyellä asemavälillä.

        Selvitykseen on jo lähtenyt mukaan useita kuntia ja kaupunkeja. Selvityksen tekeminen on tarkoitus aloittaa syyskuussa.

        Harlin ja Rose on jo hankkinut odottamaan kiskobussin Ideaparkkiin ja Framille.


      • Anonyymi

        Selvittää saa mutta, mutta läheltä ostaen se on somempaa kaupanteko
        Yhden paikan takia hurraaminen on joutavaa


      • Anonyymi

        En oo kuullu enkä nähny. Kovin ovat vaitonaasia, itsenäisyyden uho on sulanu


      • Anonyymi

        Laukovat omiaan, jotta ympäriltä ruvetaisiin kunnista rahtaamaan kansaa tuonne
        -sehän on ollut näillä toiveajatelua jo vuosia, mummelit ja paparaiset nyytteineen
        kyytiin ja ruuat olis sitten kotona yhtä härskilää ee näillä järki päätä pakota.


      • Anonyymi

        Kiskobussilla pääsee sitten Powerparkkiin, Kyrödistilliin, Keskiselle, Bandalandiin, Idikseen, Lapualle, Ilmajoelle, Kurikkaan.
        Hyvä. hanke kaikille.


      • Anonyymi

        Eiköhän seinäjoen kanssa piä lopettaa leikittelyt
        sehän noi kolme jo immenyt aivan silmiemme alla
        vieläkös tämän annetaan aivan vapaasti samaa harrastaa

        Ei oo ihme vaikka alueelta onkin siirytty runsaasi muille maille
        hallelujaa E-Pohjanmaa ja hyvästit kaikille

        Seinäjoen pimiä veleka liekös miljardeja, kyllä hätä on suuri ja muut maksaa näitten suunitelmien mukaan vielä kuletukset mukas tuonne keitaalle

        On siis aivan älöä höpinää koko liikenne huuhoot, koettakaas nyt jo torentaa


    • Anonyymi

      Seinäjoki ilmettä.
      Anonyymi
      18.8.2019 8:57
      Tää kaupunki on menny jotenkin sekasin velkarahalla rakennetaan kaikkee ja luullaan oikeesti että kaikki vaeltaa tänne..mutta kun Suomi nyt vaan on Suomi ja etelä-pohjanmaa on etelä-pohjanmaa. Pyhän jälkeen tulee arki.kiva nähdä kun tää Jeesuksen hurmos loppuu merkit on näkyny jo puoli vuotta.

    • Anonyymi

      Kyllä kansa sietää

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1619
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe