Debian buster päivitykset!

Anonyymi

Niin miten näen päivitykset debianiin? tuleeko ilmoitus vai päivittyykö itsestään?

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oletuksena pitää itse päivittää. Pääkäyttäjänä:

      apt-get update && apt-get dist-upgrade -y

      Toki sen voi automatisoida laittamalla croniin ajastetuksi.

      • Anonyymi

        apt update && apt dist-upgrade -y


      • Anonyymi

        Siis tietoturvapäivitykset? tuleeko mitään ilmoituksia?


      • Ei välttämättä oletuksena tule mitään ilmoitusta mutta saa siihen varmasti lisättyä jonkun seurannan. Itse vaan päivitän noin kerran kuussa käsin kun sopiva hetki. Siinähän ne sitten korjautuu mihin korjaus tehty.


      • Anonyymi

        Saatanan tantaalit, se on:

        apt update && apt upgrade -y


    • Anonyymi

      Juuri tuon päivitysepisodin takia on niitä,
      joiden mielestä Debian on turvattomin Linux jakelu.

      • Anonyymi

        Debian harrasteluversiot? ovat ihmisystävällisempiä.
        Ainakin minulla tulee päivitysilmoitukset.


    • Anonyymi

      Debian 10 "Buster" asentaa tietoturvapäivitykset oletuksena automaattisesti. Tuo ominaisuus tuli Busterissa oletukseksi. Eli, jos olet tehnyt uuden puhtaan Buster -asennuksn, niin tietoturvapäivitykset asentuu automaattisesti. Tuon voi toki muuttaa, jos niin haluaa. Debianin kohdalla automaattiset tietoturvapäivitykset ei ole ongelma, koska Debian testaa päivitykset hyvin.En muista, että näiden 21 vuoden aikana Debianin vakaissa julkaistuissa versioissa olisi ollut ikinä ongelmia Debianin tietoturvapäivitysten takia.

      T. miksuh

    • Anonyymi

      Kuten sanoin Debian Buster asentaa oletuksena tietoturvapäivitykset automaattisesti.Jos kuitenkin haluat listata mahdolliset saatavilla olevat päivitykset, tietoturvapäivitykset tai muut päivitykset, niin siihen on Debianissa useitakin eri tapoja. Debianissa on aina voinut tarkistaa saatavilla olevat päivitykset monellakin tapaa. Ensinnäkin voit tehdä sen samoilla graafisilla paketinhallintatyökaluilla, joilla asennat ohjelmia. Eli voit tehdä sen sekä Synaptic -työkalulla, että Gnome Software -työkalulla. Kyseessä on siis samat työkalut, joilla varmaankin olet jo ohjelmia asentanut. Molemmat sisältää myös mahdollisuuden tarkistaa päivitykset. Voit myös tarkistaa saatavilla olevat päivitykset voi tarkistaa myös komentoriviltä root käyttäjänä antamalla komennot:

      apt update
      apt upgrade



      Gnome -työpöydälle on olemassa laajennus, joka lisää työpöydän yläpalkkiin valikon, josta päivitykset voi tarkistaa. Valikon kautta voi myös klikata nappia, joka käynnistää paketinhallintatyökalun, jolla päivitykset voi assentaa. Tuon Gnome-työpöydän laajennuksen voi asentaa Gnomen omilta virallisilta Gnome-laajennuksia sisältävältä sivustolta. Koska Suomi24 saattaa poistaa viestin, josssa on linkki, annan tässä vain ohjeen miten tuon laajennuksen voi löytää Googlella. Kyseisen laajennuksen nimi on Apt Update Indicator ja sen voi löytää laittamalla Googleen hakusanoiksi esimerkiksi "Apt Update Indicator gnome shell extension". Tuota laajennusta laajennusta käytetään myös Debianiin perustuvissa distroissa, kuten Ubuntussa. Lisäksi vastaava laajennus on saatavilla monelle muullekin distrolle, joka ei perustu Debianiin. Joten Debian ei suinkaan ole ainut distro, jossas Gnome -työpöydän yläpalkkiin on tapana asentaa päivitykset näyttävä valikko tuontapaisen laajennuksen avulla. Laajennus näyttää myös työpöytä ilmoituksia päivityksistä.

      Debianissa voit myös asentaa Debianin omasta ohjelmalähteestä Gnome PackageKit -nimisen paketinhallintatyökaluohjelmiston, joka sisältää mm. yksinkertaisen työkalun päivitysten tarkistamiseen jaasentamiseen. Voit asentaa gnome-packagekit -ohjelmapaketin joko käyttäen graafisia työkaluja kuten Synapticia tai Gnome Softwarea, tai voit asentaa sen komentoriviltä root -käyttäjänä antamalla komennon:

      apt install gnome-packagekit


      Kun tuo ohjelmapaketti on asennettuna voit käynnistää sen esimerkiksi näin:

      1) paina Super -näppäintä (Windowsissa Windows- näppäin)
      2) Kirjoita näppikseltä esim: update
      3) Valitse hakutuloksista Package Updater, suomenkielisessä Gnomessa se on luultavasti suomennettu. Itse käytän tietokonetta englanninkielisenä.


      Tuo käynnistää työkalun, joka näyttää mahdollisesti saatavilla olevat päivitykset. Voit myös asentaa ne suoraan samasta ikkunasta. Voit käynnistää saman työkalun myös komentoriviltä antamalla komennon:

      gpk-update-viewer


      Kun tuo ohjelmapaketti on asennettuna voit myös valita edellä mainitun Gnome -laajennuksen asetuksista, että päivitykset asennetaan tuota työkalua käyttäen. Lisäksi voit halutessasi tehdä työpöydän näppäimistöasetuksiin uuden näppäimistöpikakomennon, jolla käynnistät tuon työkalun. Laita sillon näppäimistöpikakomennon suorittamaksi komennoksi tuo gpk-update-viewer


      Gmome -työpöydässä on Debianissa työpöytäilmoitukset ihan yhtälailla kuin muissakin distroissa,. Kannattaa tarkistaa, että työpöydän asetuksissa on ilmoitukset päällä. Siellä voi myös valita ohjelmakohtaisesti onko ilmoitukset päällä monessa ohjelmassa, kannattaa tarkistaa että ne on päällä myös esim Gnome Softwaren kohdalla jne.

      Debianissa on myös ohjelmapaketti packgge-update-indicator,joka on tarkotettu ensisijaisesti käytetäväksi työpöytäympäristöissä, joissa ei itsessään ole päivityksistä ilmoitukset antavaa toimintoa, tuollainen työpöytä on esim XFCE -työpöytä. Mutta toki tuon voi asentaa käyttää mitä työpöytää tahansa.

      Tuon voi asentaa komennolla:

      apt install package-update-indicator



      Eli kyllä Debianissa on aina ollut tapoja päivitysten tarkistamiseen vaikka kuinka paljon. Kaikkia ei tietenkään tarvitse käyttää eikä kaikkia työkaluja tarvitse asentaa. Jokainen voi käyttää sitä mitä pitää itselleen parhaana.

      T. miksuh

    • Anonyymi

      Lisään vielä sen, että minä itse olen käyttänyt Debian 9 "Stretch" versiosta alkaen päivitysten tarkistamiseen ja asentamiseen enimmäkseen tuon edellä mainitsemani Gnomen laajennuksen ja myös edellä mainitun gpk-update-viewer -työkalun yhdistelmää. Itse pidän siitä. Tuon Gnome -laajennuksen työpöydän yläpalkkiin lisäämän valikon saa mukavasti aukikin näppispikakomennolla ja lisäksi tuo valikko näyttää muutakin tietoa saatavilla olevien päivitysten lisäksi, esimerkiksi se näyttää jos repositoryssä on kokonaan uusia paketteja jne. Olen kyllä myös lisännyt Gnome -työpöydän näppisasetuksiin näppispikakomennon, joka avaa gpk-update-viewer -työkalun. Lisäksi käytän välillä päivitysten asentamiseen Synapticia etenkin, jos tulee muutenkin tehtyä sillä jotain. Ja kyllä minä tarkistan ja asennan päivityksiä komentoriviltäkin. Eli itse käytän sitä tapaa, joka on kussakin tilanteessa mukavin tai paras. Valinnanvara on hyvä asia.

      T. miksuh

      • Anonyymi

        Kiitos paljon hyvistä ohjeista!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5917
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3744
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      230
      2033
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1810
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1239
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      990
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      909
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      868
    Aihe