Debian buster päivitykset!

Anonyymi

Niin miten näen päivitykset debianiin? tuleeko ilmoitus vai päivittyykö itsestään?

11

96

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oletuksena pitää itse päivittää. Pääkäyttäjänä:

      apt-get update && apt-get dist-upgrade -y

      Toki sen voi automatisoida laittamalla croniin ajastetuksi.

      • Anonyymi

        apt update && apt dist-upgrade -y


      • Anonyymi

        Siis tietoturvapäivitykset? tuleeko mitään ilmoituksia?


      • Ei välttämättä oletuksena tule mitään ilmoitusta mutta saa siihen varmasti lisättyä jonkun seurannan. Itse vaan päivitän noin kerran kuussa käsin kun sopiva hetki. Siinähän ne sitten korjautuu mihin korjaus tehty.


      • Anonyymi

        Saatanan tantaalit, se on:

        apt update && apt upgrade -y


    • Anonyymi

      Juuri tuon päivitysepisodin takia on niitä,
      joiden mielestä Debian on turvattomin Linux jakelu.

      • Anonyymi

        Debian harrasteluversiot? ovat ihmisystävällisempiä.
        Ainakin minulla tulee päivitysilmoitukset.


    • Anonyymi

      Debian 10 "Buster" asentaa tietoturvapäivitykset oletuksena automaattisesti. Tuo ominaisuus tuli Busterissa oletukseksi. Eli, jos olet tehnyt uuden puhtaan Buster -asennuksn, niin tietoturvapäivitykset asentuu automaattisesti. Tuon voi toki muuttaa, jos niin haluaa. Debianin kohdalla automaattiset tietoturvapäivitykset ei ole ongelma, koska Debian testaa päivitykset hyvin.En muista, että näiden 21 vuoden aikana Debianin vakaissa julkaistuissa versioissa olisi ollut ikinä ongelmia Debianin tietoturvapäivitysten takia.

      T. miksuh

    • Anonyymi

      Kuten sanoin Debian Buster asentaa oletuksena tietoturvapäivitykset automaattisesti.Jos kuitenkin haluat listata mahdolliset saatavilla olevat päivitykset, tietoturvapäivitykset tai muut päivitykset, niin siihen on Debianissa useitakin eri tapoja. Debianissa on aina voinut tarkistaa saatavilla olevat päivitykset monellakin tapaa. Ensinnäkin voit tehdä sen samoilla graafisilla paketinhallintatyökaluilla, joilla asennat ohjelmia. Eli voit tehdä sen sekä Synaptic -työkalulla, että Gnome Software -työkalulla. Kyseessä on siis samat työkalut, joilla varmaankin olet jo ohjelmia asentanut. Molemmat sisältää myös mahdollisuuden tarkistaa päivitykset. Voit myös tarkistaa saatavilla olevat päivitykset voi tarkistaa myös komentoriviltä root käyttäjänä antamalla komennot:

      apt update
      apt upgrade



      Gnome -työpöydälle on olemassa laajennus, joka lisää työpöydän yläpalkkiin valikon, josta päivitykset voi tarkistaa. Valikon kautta voi myös klikata nappia, joka käynnistää paketinhallintatyökalun, jolla päivitykset voi assentaa. Tuon Gnome-työpöydän laajennuksen voi asentaa Gnomen omilta virallisilta Gnome-laajennuksia sisältävältä sivustolta. Koska Suomi24 saattaa poistaa viestin, josssa on linkki, annan tässä vain ohjeen miten tuon laajennuksen voi löytää Googlella. Kyseisen laajennuksen nimi on Apt Update Indicator ja sen voi löytää laittamalla Googleen hakusanoiksi esimerkiksi "Apt Update Indicator gnome shell extension". Tuota laajennusta laajennusta käytetään myös Debianiin perustuvissa distroissa, kuten Ubuntussa. Lisäksi vastaava laajennus on saatavilla monelle muullekin distrolle, joka ei perustu Debianiin. Joten Debian ei suinkaan ole ainut distro, jossas Gnome -työpöydän yläpalkkiin on tapana asentaa päivitykset näyttävä valikko tuontapaisen laajennuksen avulla. Laajennus näyttää myös työpöytä ilmoituksia päivityksistä.

      Debianissa voit myös asentaa Debianin omasta ohjelmalähteestä Gnome PackageKit -nimisen paketinhallintatyökaluohjelmiston, joka sisältää mm. yksinkertaisen työkalun päivitysten tarkistamiseen jaasentamiseen. Voit asentaa gnome-packagekit -ohjelmapaketin joko käyttäen graafisia työkaluja kuten Synapticia tai Gnome Softwarea, tai voit asentaa sen komentoriviltä root -käyttäjänä antamalla komennon:

      apt install gnome-packagekit


      Kun tuo ohjelmapaketti on asennettuna voit käynnistää sen esimerkiksi näin:

      1) paina Super -näppäintä (Windowsissa Windows- näppäin)
      2) Kirjoita näppikseltä esim: update
      3) Valitse hakutuloksista Package Updater, suomenkielisessä Gnomessa se on luultavasti suomennettu. Itse käytän tietokonetta englanninkielisenä.


      Tuo käynnistää työkalun, joka näyttää mahdollisesti saatavilla olevat päivitykset. Voit myös asentaa ne suoraan samasta ikkunasta. Voit käynnistää saman työkalun myös komentoriviltä antamalla komennon:

      gpk-update-viewer


      Kun tuo ohjelmapaketti on asennettuna voit myös valita edellä mainitun Gnome -laajennuksen asetuksista, että päivitykset asennetaan tuota työkalua käyttäen. Lisäksi voit halutessasi tehdä työpöydän näppäimistöasetuksiin uuden näppäimistöpikakomennon, jolla käynnistät tuon työkalun. Laita sillon näppäimistöpikakomennon suorittamaksi komennoksi tuo gpk-update-viewer


      Gmome -työpöydässä on Debianissa työpöytäilmoitukset ihan yhtälailla kuin muissakin distroissa,. Kannattaa tarkistaa, että työpöydän asetuksissa on ilmoitukset päällä. Siellä voi myös valita ohjelmakohtaisesti onko ilmoitukset päällä monessa ohjelmassa, kannattaa tarkistaa että ne on päällä myös esim Gnome Softwaren kohdalla jne.

      Debianissa on myös ohjelmapaketti packgge-update-indicator,joka on tarkotettu ensisijaisesti käytetäväksi työpöytäympäristöissä, joissa ei itsessään ole päivityksistä ilmoitukset antavaa toimintoa, tuollainen työpöytä on esim XFCE -työpöytä. Mutta toki tuon voi asentaa käyttää mitä työpöytää tahansa.

      Tuon voi asentaa komennolla:

      apt install package-update-indicator



      Eli kyllä Debianissa on aina ollut tapoja päivitysten tarkistamiseen vaikka kuinka paljon. Kaikkia ei tietenkään tarvitse käyttää eikä kaikkia työkaluja tarvitse asentaa. Jokainen voi käyttää sitä mitä pitää itselleen parhaana.

      T. miksuh

    • Anonyymi

      Lisään vielä sen, että minä itse olen käyttänyt Debian 9 "Stretch" versiosta alkaen päivitysten tarkistamiseen ja asentamiseen enimmäkseen tuon edellä mainitsemani Gnomen laajennuksen ja myös edellä mainitun gpk-update-viewer -työkalun yhdistelmää. Itse pidän siitä. Tuon Gnome -laajennuksen työpöydän yläpalkkiin lisäämän valikon saa mukavasti aukikin näppispikakomennolla ja lisäksi tuo valikko näyttää muutakin tietoa saatavilla olevien päivitysten lisäksi, esimerkiksi se näyttää jos repositoryssä on kokonaan uusia paketteja jne. Olen kyllä myös lisännyt Gnome -työpöydän näppisasetuksiin näppispikakomennon, joka avaa gpk-update-viewer -työkalun. Lisäksi käytän välillä päivitysten asentamiseen Synapticia etenkin, jos tulee muutenkin tehtyä sillä jotain. Ja kyllä minä tarkistan ja asennan päivityksiä komentoriviltäkin. Eli itse käytän sitä tapaa, joka on kussakin tilanteessa mukavin tai paras. Valinnanvara on hyvä asia.

      T. miksuh

      • Anonyymi

        Kiitos paljon hyvistä ohjeista!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jäätävä epävarmuus

      Mistä tää hirveä epävarmuus molemminpuolin johtuu? Pohjimmiltaan uskon, että molemmat tietää, että tunteita on. Vai onko
      Ikävä
      85
      1917
    2. Ainakin hän on elossa

      ehdin jo huolestua.
      Ikävä
      43
      1499
    3. Persut romahti Haapaveellä, kiitos Ilkka!

      Persut saivat historiallisen tappion haapaveellä! Kiitos Ilkka!
      Haapavesi
      57
      1122
    4. Mitä hellittelynimiä

      Sinulla on kaivatustasi?
      Ikävä
      76
      1080
    5. Hyvää yötä, olen rakastunut suhun

      Sanon tämän kyllä vielä sulle henkilökohtaisestikin. 😘
      Ikävä
      72
      1043
    6. Mitä meille oikein

      Tapahtuu vai tapahtuuko mitään?
      Ikävä
      59
      991
    7. Pitsaa selliiä

      Onko uudet pitsat hyviä, kannatteooko käyvä vai suosiollako pittää hilipasta sotkamoon
      Kuhmo
      22
      976
    8. Tiedätkö et olet

      Ärsyttävän hyvännäköinen.
      Ikävä
      34
      920
    9. Olet vain kiltimpi

      Ja rauhallisempi ja rakastavampi. Se vetoaa
      Ikävä
      37
      829
    10. Teki mieli

      Huutaa meidän nimet tänne, niin ei jäisi epäselvyyttä. Ikävä sinua urpo.
      Ikävä
      38
      779
    Aihe