Newsflash; yec onkin uskonto

Anonyymi

...sen määritelmän perusteella, että jos tiedossa on epävarmuustekijöitä joihin uskotaan, kyseessä onkin uskonto.
Lisäherkkuna kreat *eivät* usko edes Genesikseen sananmukaisesti vaan vapaasti ja villisti tulkiten. Sananmukaisuus viittaa muutenkin oikeastaan vain Genesikseen, vai onko kukaan yec sanonut että jos et usko tarinaan Samsonista ja Delilasta, joudut mitä luultavammin noh, tehän tiedätte minne.

Esimerkiksi
- Pangea. Missä Genesiksessä puhutaan Pangeasta? Nimikin on vohkittu geologiasta. Luomiskertomuksen voi mahdollisesti tulkita sanovan niin, mutta ketkään muut kristityt eivät ole hoksanneet tätä! Pangeasta v 2 500 eaa - jonka maanosat lähtivät erkanemaan toisistaan muutaman kilometrin päivävauhdilla- ei ole mitään geologisia todisteita, ei ainuttakaan. Moinen irtaantumisvauhti olisi myös aiheuttanut suunnattomia tsunameja, tulivuorenpurkauksia jne ja jopa Raamattu vaikenee tyystin, puhumattakaan muista lähteistä. Jos 'luominen' on säilynyt perimätietona ainakin noin muutama tuhat vuotta, kyllä mannerten erkaneminenkin express vauhtia olisi siirtynyt sukupolvesta toiselle loputtomiin.

- baramiinit. Ei mainita edes sivulauseessa. Koko baramiinihommeli (kuten Pangeamyyttikin) lienee saanut alkuunsa siitä, ettei nykyihminen, edes uskova, oikein voi uskoa että Nooa todella kokosi kaikki Maan eläinlajit paattiinsa. Joten piti kehitellä joku 'uskottava' selitys tälle. Pakkohan Nooa-tarinan on oltava sananmukaisesti tosi (eikä vertauskuva Jumalan tahdosta pelastaa ihmiskunta), kun Raamatussa...jne

- vuoden kestänyt jääkausi. Tästäkään ei Genesis edes pihahda (eikä mikään muukaan lähde), eikä todisteita ole eikä se ole luonnon prosessina mahdollinen. Kolmen kilometrin jääkuori joka muodostuu ja sulaa pois vuodessa...Se ei ole mahdollista. Ja seurauksena olisi ollut toinen vedenpaisumus...
Ainoa syy miksi ainakin osa kreoista väittää sen tapahtuneen on, että Maan kuoressa on valtavasti jälkiä (todellisuudessa paljon vanhemmista) jääkausista, ja fiksuimmat yect ovat hoksanneet sen.

Ei minulla muuta. Jos kreoilla on jotain huomauttamista, niin sana on vapaa

13

83

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
      • Kaiken lisäksi kreationistien keksimät "baramiinit" ovat ristiriidassa niiden harvojen "taksonomisten" luokittelujen kanssa, joita Raamatussa on.

        Raamatussa mainitut luotujen eläinten ryhmät ovat:
        1. suuret meripedot
        2. Vesieläimet (elävät olennot, joita vedet vilisevät)
        3. Siivekkäät (joita seuraavassa jakeessa kutsutaan "linnuiksi")
        4. Villieläimet
        5. Karjaeläimet
        6. Pikkueläimet

        Selvä ristiriita baramiini-ajatuksen kanssa on jako "karjaelimiin" ja "villieläimiin". Aasi ja aroseepra ei voi olla samasta baramiinista, kun kerran toinen on villieläin ja toinen "karjaeläin". Samoin kesynauta ja biioni jne.

        No on jako muutenkin hämärä. Kuten vaikka ovatko sammakkoeläimet vesieläimiä, pikkueläimiä vai villieläimiä? Samoin maalla elävät äyriäiset. Kuuluuko "pikkueläimiin" myös pienet selkärankaiset (jotka ovat suurimpia hyönteisiä pienempiä) jne.


    • Anonyymi

      hm. Useilla uskonsuuntauksilla on oma oivalluksensa siitä, mikä raamatussa on olennaista, Jehovan todistajilla Jumalan oikea nimi, lestadiolaisille esteetön lasten synnyttäminen, katolilaiset ovat ainoa oikea kirkko, kreoilla Genesis. Jokainen näistä on tulkinta. 'Ainoa oikea tulkinta' on tavallaan oksymoroni, koska jos on erilaisia tulkintoja, kaikki ovat samalla viivalla...jokainen on ymmärtänyt Raamatun omalla tavallaan. Jos kuitenkin tulkitsee (rivien välistä ja vapaasti soveltaen jotta uskomukset sopisivat yhteen) ja sitten väittää että olemme ainoina oikeassa koska vain me luotamme kirjaimelliseen sanaan, niin onhan se melko omahyväistä ;). Ei kukaan ihminen voi sanoa, mikä tulkinta on 'oikea', siitä on vain mielipiteitä ja vakaumuksia josta yksi ei ole toista kummempi.

      • Anonyymi

        Kun löytyisikin joku joka luottaa kirjaimelliseen sanaan tekemättä Raamattuun omia lisäyksiään. Se taitaa kuitenkin olla mahdotonta koska silloin törmää väistämättä pahoihin ristiriitoihin.


      • Anonyymi

        Yhteistä uskovaisten kaikille Raamatun tulkinnoile on se että ne ovat kaikki väärässä.

        Toiset vielä enemmän kuin jotkut toiset, mutta yhtä kaikki ne ovat väärässä kaikki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yhteistä uskovaisten kaikille Raamatun tulkinnoile on se että ne ovat kaikki väärässä.

        Toiset vielä enemmän kuin jotkut toiset, mutta yhtä kaikki ne ovat väärässä kaikki.

        Pahimmin on väärässä tulkinta, että Raamatun teksti olisi kirjaimellisesti luettavaa Jumalan sanaa eikä muinaisten ihmisten kirjoittamia käsityksiä Hänestä ja paljolti muustakin.


    • Anonyymi

      ap unohti rappeutumisteorian sekä sen, että Jumala rankaisi näin koko luomakuntaa (ei vain ihmistä perisynnillä)...Moista tietoa ei raamatussa ole.

    • Anonyymi

      "...sen määritelmän perusteella, että jos tiedossa on epävarmuustekijöitä joihin uskotaan, kyseessä onkin uskonto."

      Kuten evoluutiossa? Eihän esim. lajista toiseen hyppäävää adaptoitumista ole koskaan havainnoitu, kuten tiktaalikista ihminen tai kissasta koira.

      • Anonyymi

        Ei evoluutioteoriassa ole "lajista toiseen hyppäävää adaptoitumista", vaan mutaatiot ja valinta, jotka vievät useampia sukupolvia, ja voivat ajan kanssa johtaa lajiutumiseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei evoluutioteoriassa ole "lajista toiseen hyppäävää adaptoitumista", vaan mutaatiot ja valinta, jotka vievät useampia sukupolvia, ja voivat ajan kanssa johtaa lajiutumiseen.

        "Kuten evoluutiossa? Eihän esim. lajista toiseen hyppäävää adaptoitumista ole koskaan havainnoitu, kuten tiktaalikista ihminen tai kissasta koira."

        Kreationismia parhaimmillaan. Tässä esitellään hölmöjä tahallaan väärinymmärrettyjä käsityksiä. Koska kreationismi itsessään törmää mm. edellä mainittujen kohtien osalta järjettömyyksiin, yritetään näillä evoluutiosta sekä muista tieteen käsitteistä ja teorioista kääntää joku irvikuva ja keskustelu sinne.

        Taikaministeriön pitäisi kiireesti tiukentaa otetta, mitä väärinymmärryksiä ei saa käyttää. Tuonkin lainauksen kirjoittaja tekee itsestään lähinnä hölmön ja samalla syö koko seurakunnan uskottavuutta.


    • Anonyymi

      yksikään krea ei näköjään osaa puolustaa kantaansa...

    • Anonyymi

      Yec-väki ei usko todistamattomiin väitteisiin, vaan VÄÄRIKSI TODISTETTUIHIN väitteisiin. Siksi pitää kysyä, missä menee uskonnon, salaliittoteorian ja asiavirheen väliset rajat.

    • Anonyymi

      Tämä aihe on sellainen, jonka kreationisti kiertää. He sen sijaan keskittyvät esittelemään harha käsityksiään tai irvokkaita vääristelyjä tieteestä. Alemmuudentunto on niin voimakasta, ettei heitä näytä haittaavan, vaikka heidän juttunsa paljastetaan jatkuvasti huuhaaksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5275
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3287
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1857
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1531
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1415
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1297
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe