Taloudellinen tilanne & itsemurha

Anonyymi

Tälläinen alle 30v kamppailee taloudellisen tilanteen vuoksi itsemurha ajatuksilla. Tulot romahtanut ja asumisen vastikkeet noussut muut elämisen kulut noussut niin korkealle että olen nyt velka kierteessä, otan lainaa toisesta ja taas maksan toista pois. Olen sellaisessa solmussa että omien laskujen mukaan teen täysin vararikon ensi kevääseen mennessä. Silloin viineistään kaatuu kaikki laskut päälle mistä en tule selviämään. Yhteys summa pyörii jossain 15,000,- ei sisällä asuntolainaa. Keväällä sitten täysin solmussa lyhennys maksuissa. Harkitsen nyt vakavasti itsemurhaa, koska mulla on ollut tässä pitkin vuotta paniikki tuntuinen olotila. Tässä olen nyt miettinyt että parempi tehdä itsemurha kun että rääkkäisin enää itseäni tämän taloudellisen tilanteeni takia. Itsemurhan tekotavan olen valinnut mielessäni ja enää ei puutu kun viimeinen naksahdus päässä niin silloin sen teen. Tämä paniikin omainen olotila on meinaan täysin piinaavaa kuukaudesta toiseen ollut.

9

175

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jospa voisin antaa vertaistukea. Minulla kesti useita vuosia sama fiilis, mutta sain kovalla työnteolla velat maksettu. Hampaat ristissa......

    • Anonyymi

      Mitä sinulle kuuluu nyt?

      On niin tuttu tuo umpikuja! Muinoin sain henkistä tukea ja ruoka-avustusta Pelastusarmeijasta. Tuo henkinen tuki ei ollut uskonnollista, vaan aitoa läsnäoloa ja hädän kuulemista. Työntekijä oli iäkäs hellyyttävä nainen, mikä (olemus) sai minut hymyilemään :) hän oli vähän kuin Mies vailla menneisyyttä -elokuvan pelastusarmeijalaiset, pyyteetön ihminen!

      Jos kuukletat erilaisia kriiseihin johtavia syitä, niin rahaongelmat on mainittu miltei ykkösenä!! Ihminen ajautuu pikkuhiljaa syvemmälle yksinäiseen ilottomaan olotilaan;
      Paniikki kuvaa hyvin sitä pelontäyteistä maailmaa, mitä elät livenä. Se taas ruokkii ovelasti itse itseään ja pelko on päässyt hallitsee sinua.

      Julkisivu -ihmisille velkakierre aiheuttaa useammin nöyryytystä ja häpeää kuin jos vertaa ns anonyymiin tavikseen, joka ei kuulu piireihin. Muistan joitakin perhesurmia, joissa isä on päätynyt murhaamaan vaimonsa ja lapsensa vain ja pelkästään siksi, että edessä oleva vararikko tulisi rikkomaan perheen maineen. Edustavia Kulisseja pidetään pystyssä muita varten, valtavilla rahasummilla - se on lasten kannalta julmaa teatteria.

      Luin jokin aika sitten mietelmän, joka kolahti koska se oli armottoman totta; sen sisältö oli jotenkin niin, että Kun ihminen on terve, hänellä on useita haaveita - ja kun hän on sairas, niin on vain yksi haave. Jos olet fyysisesti suht' terve eikä esim krooniset tai jatkuvat kivut kuluta energiaasi ja ilon kokemustasi, niin rahanpuute on "kärpäsen kakka" - niinkuin Pikku Myy nimitti mustaa länttiä kartasta, taisi olla saari, en muista tarkkaan.

      Päivä kerrallaan on hyvä alku. Et ole ajautunut rikoksiin, vaan otat lainoja! Se kertoo että sinulla on vankka ymmärrys oikeasta ja väärästä!! Et pakota muita menettämään luottotietojaan ja ottamaan nimiinsä vippejä, sinun rahapulan takia...minut on kaksi eri seurustelukumppania saanut menettämään luottotietoni - toinen kumppani painosti minua hankkimaan luottokortin sekä ottamaan lainan ja pyysi vanhempansa takaamaan lainaa, jota ei olisi edes tarvittu; hän sai hyvää palkkaa, mutta se kului aina alle viikossa velkojen maksuun ja baareihin ja pelaamiseen. Minä maksoin vuokran ja laskut, palkka oli kolmasosa hänen palkastaan.

      Kun sittemmin sain eron jälkeen pienen perinnön, millä olisin voinut hankkia kauniin sisustuksen tai tehdä vaikka matkan Islantiin, niin ensitöikseni maksoin vanhempiensa takaaman lainan pois. Tätä ennen olin käynyt Pelastusarmeijan ihmisen luona, koska tuo korkeakorkoinen laina painoi mieltä ja maksoin vain lähinnä korkoja.

      Henkinen tuki ei itsessään auta, jos asunto uhkaa mennä - tai on jo mennyt - alta. Perustarpeet on voitava tyydyttää ensin. Ehdotan, että koetat laittaa kissan pöydälle jonkun toisen tuella. Virastojen ihmiset ovat aikas byrokraattisia ja saattavat vain syyllistää ja/tai vaatia tositteita/kuitteja jne mikä voi hyvinkin ihan huonontaa vointia. Siksi lienee parempi kääntyä seurakunnan, kirkon, Punaisen ristin, Pelastusarmeijan tai jonkin järjestön puoleen.

      Jos sinulla toimii nettiyhteys, niin Areenassa ja Ylen Arkistossa on joka lähtöön hauskoja ja hyviä ohjelmia! Niistä SAA nauttia, ilmaiseksi :) -Radio Sodoma on aivan sairaan hauska härskiydessään ja oon revennyt ääneen nauramaan, kun huolten ja ahdistuksen keskellä olen alkanut sitä kuuntelemaan! Ja Kansanradio...tavan ihmiset soittaa toimitukseen, aivan utopistisista(kin) aiheista - myös laulavat, itsetekemiään lauluja :D toimittajat pidättää tuon tuostakin naurua, ei ilkeyksissään, vaan koska jutut ja purnaukset on monasti niin villejä!

      Jaksamista <3
      Lämmöllä, Yks Haahuilija vain

    • Anonyymi

      Ollaan myös melkoisessa taloudellisessa umpikujassa mieheni kanssa.
      On kamalaa,kun toivon koko ajan että äitini ....jo pois.Hän on kuitenkin herttainen,kiltti vanhus.Jos hän nyt...niin voisin alkaa myydä kodin irtaimistoa ja myöhemmin koko talo.En halua mullistaa hänen maailmaansa liikaa alkamalla myymään tavaraa vielä pois. Mistään ei tule apuja,miehen palkalla eletään,entäs
      kun hän ei enää jaksa tai jos ja kun jää eläkkeelle. Jos pelkään,että jokin mitta tulee täyteen ja teen jotain kamalaa,esim vaikka......ja joudun vuosiksi vankilaan.

    • Anonyymi

      Se on paha jos matskun tähden henkensä ottaa.

      • Anonyymi

        Tietenkin se on kauheeta. Hän elää aikansa,mutta entäs jos hän elääkin vaikka 10-15v tästä eteenpäin,ei me miehen kanssa varmaan eletä niin kauaa.


      • Anonyymi

        Näen koko ajan itseni tekemässä jotain pahaa äidilleni.
        Vaikka en kyllä aio tietenkään tehdä hänelle mitään pahaa.


    • Hei,

      Itsetuhoisista ajatuksista kannattaa keskustella ammattilaisen kanssa ja velka-asioihinkin on saatavilla apua. Et kertonut oletko jo mahdollisesti hakenut tilanteeseesi apua.

      On olemassa monenlaisia auttavia tahoja, joihin voi olla yhteydessä anonyymisti ja matalalla kynnyksellä. Näistä palveluista voi saada sekä tukea että vinkkejä avun hakemiseen.

      - Tukinet.net - Tukipisteesti netissä https://tukinet.net/

      Tukinetistä saa itselleen tukihenkilön, jonka kanssa voi keskustella kahden kesken mistä tahansa hankalasta elämäntilanteesta tai mielessä olevasta huolesta. Tukihenkilön löydät mm. Mieli Tukisuhteesta. https://tukinet.net/teemat/mieli-tukisuhde/tukisuhteet/

      Tukinetissä on myös monenlaisia keskusteluryhmiä ja chattejä, joista voi saada vertaistukea sekä ammattilaisten neuvoja. Esim. Tukea talouteen -chat voisi olla sellainen mistä voisit saada neuvoja talous- ja velkanongelmiin. https://tukinet.net/teemat/tukea-talouteen/ryhmachatit/

      - Valtakunnallinen kriisipuhelin

      Jos soittaminen tuntuu omimmalta vaihtoehdolta, niin valtakunnallinen kriisipuhelin päivystää numerossa 09 2525 011 ja se on avoinna 24/7.

      - Kriisikeskukset

      Ympäri Suomea toimii myös kriisikeskuksia, joihin voi mennä keskustelemaan paikan päälle. Niiden yhteystiedot löytyvät mm. MIELI Suomen Mielenterveys ry:n nettisivuilta: https://mieli.fi/fi/tukea-ja-apua/kasvokkain/kriisikeskusverkosto

      Lisäksi Talous- ja velkaneuvoja auttaa maksuongelmissa olevia kansalaisia. Neuvonta on maksutonta ja sitä saa kaikista oikeusaputoimistoista. Oikeusaputoimistojen verkkosivuilta löydät toimipaikkojen yhteystiedot. Voit valita itse, mihin oikeusaputoimistoon haluat ottaa yhteyttä.

      Ystävällisin terveisin
      SOS-kriisikeskus/Kata

      • Anonyymi

        Ei se kriisikeskuksen työntekijä muutu rahaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei se kriisikeskuksen työntekijä muutu rahaksi.

        ja ynnään koko ajan,että mitä voin jo nyt myydä pois. Ja lasken Joulurahoja,että olisi edes jotain kivaa Jouluna.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1486
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      7
      1243
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1218
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      1
      1136
    Aihe