Hallituksen ensin viikon budjettiriihen työllisyyspakettiin on ladattu kovia odotuksia

Anonyymi

uusia työpaikkoja pitäisi löytyä ensi alkuun 30 000, ja koko vaalikauden aikana peräti 60 000. Lääkkeeksi haetaan muun muassa ikääntyneiden palkkaamista.

Laskeeko ne että kuntouttavatyötoiminta on työllistetty? turhat palvelut pitäisi terveiltä ihmisiltä poistaa, kuntouttavatyötoiminta on p.rseestä. Tekisikö joku adressin että se saataisiin vapaaehtoiseksi? Se on terveelle ihmiselle maanpäällinen helvetti.

114

1091

  Vastaukset

  • Tärkeintä että ohisalo tuo maahan lisää siirtolaisia,suomalaisella työttömällä ei väliä leikataan heiltä ja pistetään ilmaistöihin.

   • Kukaan ei ole tuonut pakolaisia niin vähän kuin Ohisalo. Persut toi 32 000, tämä hallitus ehkä 300.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kukaan ei ole tuonut pakolaisia niin vähän kuin Ohisalo. Persut toi 32 000, tämä hallitus ehkä 300.

    Ja sehän se punavihervasemmustoa harmittaa, kun tavoitteena lienee että mamuista tulis enemmistö.

    No eihän persut suomeen niitä pakolaisia tuonut, vaan keskusta ja kokoomus, valitettavasti. Ja vieläpä eu:n painostamana.
    Ruotsin hallitus niitä pakolaisia otti ensin 200 000 ja kun vastaanottokapasiteetti loppu, kuskasivat loput tulijat linja autoilla etelä ruotsista Tornion rajalle asti. Kun ensin turkki, ja sitten kreikka oli siis ensin avannut rajansa, ja tää porukka vaelsi kenenkään estämättä eu Euroopan läpi kohti pohjoismaita. Osa tuli välimeren yli italiaan/Espanjaan.

    Mutta kun huomattiin, minkä ongelman tuo kansainvaellus aiheutti, pistettiin eu: n ulkoraja kiinni. Ja sitten tuli korona.

    Mut kyllä Afrikasta ja lähi idästä on noin miljardi muuttohalukasta valkoisista naisista/tytöistä/ehkä homomiehistäkin tykkäävää sulhaskandidattia on tulossa, kunhan rajat aukeaa...

    Vika oli/on vieläkin, että noudatettiin orjallisesti eu lainsäädäntöä. Esim Unkari sentään tajus pistää rajansa kiinni näiltä.

    Niitähän tuli venäjän kauttakin, jopa polkupyörillä, ennenkuin itänaapurimme pyynöstämme sulki rajat. Suomi ei siihen itse kyennyt, kun on eu:n mallioppilas.
    Kesk ja kok luuli et suomi sais tästä joukosta jotain korkesti koulutettua työvoimaa, mut toisin kävi.

    Suurin osa paljastui myöhemmin integroitumishaluttomiksi, usein luku/kirjoitus/lasku/kieli taidottomiksi lammaspaimeniksi/partureiksi, jne
    Sipilä mainitsi heidän olevan "kultamunia suomen taloudelle", ja tarjosi jopa arabimaiden lehdessäkin asti olleen uutisen mukaan asuntoaan heidän käyttöönsä.

    Tuli iso toimettomien ja työttömien joukko lisää. Turvallisuusriskejä, jne. Eli ei muuta kuin ongelmia.

    Persujahan johti silloin Soini, joka halusi pysyä ministerin virassa, vaikka takin joutuis kääntämään. Kuten tekikin.
    Nykyiset persut on hieman eri tyylinen. Ainakin nyt, kun eivät oo hallituksessa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kukaan ei ole tuonut pakolaisia niin vähän kuin Ohisalo. Persut toi 32 000, tämä hallitus ehkä 300.

    SDP:n Myrkynvihreä Vassarihallitus Kepu ja RKP on mamujen suojelija, asunnot ruuat autot vaatteet, kaikki ilmaista, ei näitä Suomalainen saa vaikka on kuinka vähätuloinen, Onneksi On PerusSuomalaiset Puolustamassa Kansaa Ja Kansa Antaa Kannatuksen


   • ? ? ?


   • Anonyymi kirjoitti:

    ? ? ?

    Älä muuta sano :-)


  • Hautausmailla alkaa kuhina.

  • Oikea tie
   Autiomaassa on tie, joka haarautuu kahteen pienempään tiehen. Toinen näistä kahdesta tiestä vie rikkauksiin ja toinen ehdottomaan kuolemaan. Kohdassa, jossa tie haarautuu, ovat identtiset kaksosveljekset kumpikin vuorotellen vastaamassa vastaantulijoiden kysymyksiin siitä, kumman tien valita. Toinen veljistä puhuu aina pelkästään totta, ja toinen valehtelee aina. Veljekset ovat tietoisia toisistaan, mutta risteystä vahtii kerrallaan vain toinen veli. Vastaantulija ei voi mitenkään tietää, onko kyseinen veli se, joka puhuu aina totta vai se, joka aina valehtelee. Kuinka vastaantulija pääsee rikkauksien luokse, kun hän saa esittää veljelle vain yhden kysymyksen?

   • Pyörittelin uossa aikana kysymystä.
    Tulin siihen lopputulokseen jotta sama kysymys molemmille vuorotellen.
    Ei väliä kumpi sattuu ensin vastaamaan .
    Siis kysymys kummalle tielle veljesi neuvoisi ?
    Molemmat vastaukset johtaisivat turmion tielle.
    Siis eiku menoksi toiseen suuntaan mihin veljet opasti ????


   • Anonyymi kirjoitti:

    Pyörittelin uossa aikana kysymystä.
    Tulin siihen lopputulokseen jotta sama kysymys molemmille vuorotellen.
    Ei väliä kumpi sattuu ensin vastaamaan .
    Siis kysymys kummalle tielle veljesi neuvoisi ?
    Molemmat vastaukset johtaisivat turmion tielle.
    Siis eiku menoksi toiseen suuntaan mihin veljet opasti ????

    Ei toimi... Missään ei sanota, että valehteleva veli ohjaisi sinut tuhoon tai päinvastoin...


   • Täytyy kysyä jotakin tämmöistä:

    Kumpaa tietä veljesi neuvois menemään kun kysyisin tietä rikkauksien luokse.

    Vastauksen jälkeen sitten valitaan se toinen tie.

    Ps. Tuossa näennäisesti yhdessä kysymyksessä on tavallaan kaksi kysymystä yhdessä, yksi kummallekin veljeksell.


  • Toistetaan vielä 99. kerran kuntouttava työ ei ole pakollista. Jos sinut on siihen saanu uunotettua niin voi voi! Voi olla virkanilkki on saanut sinut ovelin sanakääntein ja ehkä painostamalla moiseen pelleilyyn menemään mutta omista oikeuksista pitää olla selvillä.

   • Ok. Hakeudun kuntouttavaan työtoimintaan elämänhallintani ja työllistymiseni parantamiseksi
    Pitkän työttömyyden jälkeen ajankohtainen palvelu RUKSI E I !


   • Niin, tämä yhteiskunta toisaan mahdollistaa sohvalle jäämisen.


  • No sitten kannattaa tehdä vain 1 pv viikossa 4 tuntia. Vastaisku.

   • Kannattaa olla 2 pv niin saa bussilitterorahan. Ja vielä parempi jos asuu vankilan vieressä niin saa fyrkat ihan omaan taskuun dokattavaksi.

    Työkokeiluja/harjoitteluja syytä välttää ja ei työnhakusuunnitelmaan moisia. Enemmän päiviä ja ei matkakorttirahaa erikseen.


  • Linnakundikin pärjää Suomessa paremmin kuin työtön, siis rikollinen saa Suomessa enemmin rahaa ja palveluita kuin työtön työnhakija!

   Suomessa sekoomus tappaa suomalaisia köyhyyteen ja urpo vaatii köyhyyden lisäämistä oikein huutamalla hallituksen apuun.

   Työpaikoista ei pysy edes nykyisetkään enää palkkatöinä ja samalla vaaditaan lisää työpaikkoja joita ei ole olemassakaan. Kun ulkomaan kauppasuhteen alijäämä vain kasvaa niin koko työpaikkojen lisäämisvaatimukset on täysin mahdotonta paskanjauhamista.

   Kokkarefirmat haluavat vaan halpatyövoimaa suomalaisten tilalle, siitä on kysymys.

   • No mitäs ne sosialistifirmat sitten haluavat?


   • Kokoomus on kieltämättä yksi syyllinen (kuten kaikki muutkin puolueet) siihen etytä meillä on aivan liian helppoa jäädä kotiin makaamaan. Ei mitään vastuuta itsestä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    No mitäs ne sosialistifirmat sitten haluavat?

    Sosialistit haluaa, että ne firmat olis valtiojohtoisia. Kuten kaikki muukin. Tätähän tosin kokeiltiin itänaapurissamme 70 v varsin huonoilla tuloksilla, mut sosialisti onkin jääräpää, joka ei muuta usko, kuin puolueensa propagandaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sosialistit haluaa, että ne firmat olis valtiojohtoisia. Kuten kaikki muukin. Tätähän tosin kokeiltiin itänaapurissamme 70 v varsin huonoilla tuloksilla, mut sosialisti onkin jääräpää, joka ei muuta usko, kuin puolueensa propagandaa.

    Oikeita sosialisteja on enää Kiinassa ja Pohjois-Koreassa.


  • hopi hopi kuntotumaan ja veroa maksamaan hipi hopi
   - terroristeille pitää turvata elämä suomessa hoppi jopi-..

   • Ja pelastmiehelle! Perrrkele! ööö!


   • Työmarkkinatuen varassa olevilla ei ole edellytyksiä osallitua yhtikäs mihinkään .Tuo on meinaan puolet siitä mitä pitäisi maksaa että toimeentulo yltäisi edes minimiin. Jollei peruturva edes ole taattu ei voi vaatia yhtikäs mitään. Toiseksi tuo on jo perutuslaillisesti vastikkeeton ,että ennekuin laillisuus pohjalta voidaan velvoitta on tuo perutuslski muutettava ja se vaatii eduskunnan enemmistön taakseen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Työmarkkinatuen varassa olevilla ei ole edellytyksiä osallitua yhtikäs mihinkään .Tuo on meinaan puolet siitä mitä pitäisi maksaa että toimeentulo yltäisi edes minimiin. Jollei peruturva edes ole taattu ei voi vaatia yhtikäs mitään. Toiseksi tuo on jo perutuslaillisesti vastikkeeton ,että ennekuin laillisuus pohjalta voidaan velvoitta on tuo perutuslski muutettava ja se vaatii eduskunnan enemmistön taakseen.

    No mutta eihän nuo muut sitä ymmärrä jos eivät tiedä etuuksien tasoa , lisäks joudut hakee toimeentulotukea jos jaksat , sekä asumistukea


   • Anonyymi kirjoitti:

    No mutta eihän nuo muut sitä ymmärrä jos eivät tiedä etuuksien tasoa , lisäks joudut hakee toimeentulotukea jos jaksat , sekä asumistukea

    Kyllä minä mutta ei nuo muut...betalast?


  • Ei wiina örisijät ketää kiinnosta

  • Jos jokin asia on hyvä, sen haluaa tehdä vapaaehtoisesti. Jos jotain tehdään vain kiristämällä ja pakolla, se on ilmeisen huono asia. Vammaisilla tulisi olla OIKEUS saada kuntoutusta. Tervbeitä ei saisi PAKOTTAA ns. 'kuntouttavaan työtoimintaan', joka on ihmisen nöyryyttämistä ja omanarvontunnon tuhoamista ja työllistymisen vaikeuttamista.

   • Se on tuo kuntouttavaan ohjaus lääkäreiden asia b lausuntojen pohjalta ,tulee oikeus kuntoutukseen kun ei eläkkeele ole terveydentilan pohjalta edellytyksiä.Työllisyys pohjalta ei yksikään virkailija ole pätevä tuota arvioimaan. Työvoimapolitiikassa on lain puitteissa elämän hallinnan menetyksen myötä tuohon pohjaa ,mutta TE virkailijat eivät ole siinäkään tapauksessa se taho joka tuon on pätevä toteamaan. Ja mitä tulee pakoitteisiin ,yksilö oikeudet ovat hoidon suhteen kovat ja pakko hoitoon määräämiseen tarvitaan oikeuden päätös. Sellaisen ei Te virkailijan valtuudet taida olla riittävät määrääm'ään,joten pakko kuntoutukset tukien leikkauksineen ovat täysin vailla lain voimaisuutta.

    Toisaalta myös kun on kyse kuntoutuksista on niissä kyse millaista työtä vajaakuntinen on vielä kykenevä tekemään .Henkilön joka tuota arvioi täytyy tällöin myös olla kykenevä arvioimaan terveyden tilaa lääke tieteelisistä kulmista ja sairauden vaikutuksita terveyden tilaan ,joten tuollainen edellyttää jonkin asteita lääketieteellistä koulutusta.

    Massatoimina työttömien ohjaaminen johonkin toimenpiteeseen ei ole tapa arvioida terveyden tilaa. Työvoima toimissa vopidaan kenties arvioida toimia joiss ahenkilö on olut ja mahdollisuuksia ykleisesti vielä työllityä olemassa olevien lausuntojen peruteella ja mahdollisesti siitää eläkkeelle jos katsoteen että työkyky on arvioitu ja katsottu esimm että voi kuntoutua ja kuntoutettu,mutta ei edellenkään työllity tai että käy ylipäätänsä ilmi työ historiasta ja toimista että henkilö ei enää kestä työ rasitetta, mutta siihen se sitten melkolailla jää tuon tahon arviointi.


  • Palkaton kuntouttava työtoiminta j a palkaton muu toiminta, kuten kuntouttava työkokeilu,,, ne on selvästi ihmiskauppaa, josta tulee tehdä ilmoitus. ilmianto.
   Ihmiskauppa viranomaisille.
   - Näin saadaan tuomittua laaja kuntouttava työ-prostituutio ilman palkkaa.

   • Ihmiskauppaa voidaa harjoittaa ilmaistyövoimalla kuntouttavalla työtoiminalla on kyykytetty ihmisarvoa alentamalla toiminalla. minukin oli pakko osallistua terveenä kuntouttavaa työtoimintaa ikä ja vähäinen työkokemus syynnä. ansiosidonnainen loppui keväällä 1995 sen jälkeen työmarkkinatuella yhtäjaksoisesti kansaneläkeikää saakka kuntouttava työtoiminta työllisti ja työelämävalmennus noin 16 vuotta ilman palkkaa. nyt elän edelleen kovassa kurjuudessa saan kansaneläkettä takuueläkettä + eläkkeensaajan asumsitukea työeläke jäi alle 100 euron+vero. olen 66 vuotias työhaluinen olisin ei anneta tehdä työtä vielä lonkat.polvet selkä rappeutuneet


  • Siinähän kärvistelette kuin mato ongenkoukussa. Ne palstalaisista joilla on ollut palkkatöitä aikoinaan olisi kannattanut laittaa fyrkkaa jemmaan etuuskäsittelijöiden silmiltä niin olisi mistä ammentaa jos/kun iskee karanteeni>leikattu toimeentulotuki. ja ehkä jotkut ovat niin tehneetkin.

   Ja ensi vuonna iskee umpisaletisti monelle(myös minulle) olemattomia töitä on aika hankala hakea.

  • Työntekijämäärät laskivat koko Suomessa, miten ihmeessä 55-65 vuotiaat mukamas paikkaavat, 30 000 työpaikan vajeen. UTOPIAA!

  • 3 kanta työryhmät on istuneet massa-työttömyyden ratkaisu tehtävissä jo yli vuoden !
   Hyvillä palkoilla itse tietysti.
   Nyt onkin jännittävää saada kuulla, mitä on ne toimenpiteet jatkuvan massa-työttömyys ongelman rataisuun.
   Ja mistä löytyy ne 30 000 tai 60 000 kpl työpaikkoja ?

   Budgetti riihi sen totuuden nyt paljastaa. Odotamme kuin kuuta nousevaa. Mitä se ns. terävä pää, ( itse korkeilla palkoilla oleva terävä pää) , on keksinyt massa-työttömyyden poistoon ?

   Tässä ei enää riitä keinoiksi, esim. aiemmin harrastettu työttömien syyllistäminen, työttömien turvan ja etujen heikentäminen, siis köyhdyttäminen,
   tai muu risu-savotta-pohjainen ylimieli-politiikka, -HUOM !

   • Orpo tuossa töllössä huhuili jo 120000 työllisen hankkeesta kun nuita virmoja näyttää simahtelevan YT ja irtisanomisineen.
    Paljon pitää touhuta jotta edes balanssissa edes pysyy tämä hullunmylly.
    Finnair ...paperitehtaat...matkailufirmat...Neste Oy... ym.ym. isoja työnantajia .


   • "Terväpään päätös; 4-pv työviikko/6h-pvässä, tosin jo työssä olevain palkka jaetaa.


  • "Tässä ei taaskaan voita kuin psykopaatit, työttömät köyhtyy entisestään ja työnantajat hukkuu hakemuksiin. Työmarkkinatukeen ei saisi koskea ollenkaan 538€ riittää nippanappa, V indeksi korkealla"

  • Hallitus palkkaa 50 miljoonalla lisää ylipainoisia keski-ikäisiä naisia istumaan TE-toimistoissa kahvihuoneessa.

   • siinä pikkuhousut likaantuu ja sukkahousut kuluu,,, ja ainoa tuotos on toi lisäpyykki.


   • Anonyymi kirjoitti:

    siinä pikkuhousut likaantuu ja sukkahousut kuluu,,, ja ainoa tuotos on toi lisäpyykki.

    Te-toimistoihin palkataa hyville eduille ylipainoisia +pullukoita kahvi maistuu jokaiselle sohvaperunalle. Sukkahousu kulutuksesta +alushousuista tulevat saamaa sukkahousu+alushousun lisän. työttömille sossu maksa tietokoneiden, puhelinten ja polkupyörien hankintamenoja


   • Anonyymi kirjoitti:

    Te-toimistoihin palkataa hyville eduille ylipainoisia +pullukoita kahvi maistuu jokaiselle sohvaperunalle. Sukkahousu kulutuksesta +alushousuista tulevat saamaa sukkahousu+alushousun lisän. työttömille sossu maksa tietokoneiden, puhelinten ja polkupyörien hankintamenoja

    Haista jo pitkä P.. Työttömänä tullut oltua, töissäkin sitä enemmän eikä oo sossu ikinä maksanu tietokonetta, fillaria eikä puhelinta. Hyvä että ruokaa sai kun joutui sossun luukulla käymään. Mitä helkattia sä oikee jauhat?


   • 70 miljoonalla, itse asiassa. Nakittamaan työttömiä hakemaan niitä tuottavia töitä joihin työttömiä työnhakijoita on jo nyt yli tarpeeksi asti hakijoina, sekä lisäksi ravaamaan kasvotusten virkailijoiden vastaanotoilla kuuntelemassa toruja koska ei ole onnistunut työllistymään.

    70-vitun-miljoonaa euroa uppoaa juuri mitään tuottamattomien suojatyöpaikkojen luomiseksi.


  • Selkeästi on nähtävissä hallituksien kanta että työttömät työnhakijat lisäisivät työpaikkoja. heheheh. on todellakin lyhytnäköistä politiikkaa. Tyhmeeliniensuomi ja sen päättäjät. hahahhahheehah....hahahmn...

   • Jos työttömät muka ovat sellaisia velhoja, että luovat työpaikkoja tyhjästä, heidät tulee palkata TE-toimistoihin ja virastoihin ja ministeriöihin asiantuntijoiksi. Ja näin he tosiaan olisivat luoneet itselleen työpaikat. Ainut tapa, jolla se on mahdollista.


  • Koko ajan syytetään työntekijöitä, kukaan ei puhu mitään että vastuuta pitää kantaa myös työnantajien. Isot yritykset, yritysjohtajat laittaa tehtaat seis ja osakkeen omistajat käärii miljoonia taskuihinsa. Sen jälkeen alkaa tavallisen työläisen hiostaminen.

   • 50 miljoonaa ilkeisiin te- simputtajiin, tämä maa tämä taivas.


   • Anonyymi kirjoitti:

    50 miljoonaa ilkeisiin te- simputtajiin, tämä maa tämä taivas.

    nousi 70 miljoonaan !!


   • Osakkeenomistajat ovat antaneet rahansa, jotta tehdas on voitu rakentaa ja siten saatu teille työpaikka. Älä osakkeenomistajia moiti. Ilman heidän rahallista panosta olisit ollut ilman työpaikkaa tähänkin asti.


  • Illuusioilla pelaaminen on niin mukavaa.

   Kun vaan lupailee kaikkea välittämättä tuloksista niin voi näytellä hyvin suosittua ja mukavaa diktaattoria. Rakennetaan samanlaista illuusiovaltakuntaa kuten PohjoisKorea. Verotusta ja laskujakin saa lähetellä ihan miten huvittaa.

   https://www.savonsanomat.fi/paikalliset/3093283

  • Hallitus sitten päätti tukea TE toimistoa.

  • Jahka 30000 uutta työpaikkaa on saletti niin hallitus on päässyt tämän syksyn osalta nollatulokseen. Sen verran alkaa olla kasassa jo irtisanomisia.

  • Kovaa kyytiä saa taas kaikki muut paitsi maa-aateli, porvarit ja selluköpien tapaiset eliittiduunarit.

   • Suomessa on maailman kovin veroaste joten eiköhän nuo "rikkaat" ole pantu ruotuun jo kauan sitten.


  • EI kyllä mistään pieraista, 30k työpaikkaa. kun muutenkin ne koko ajan vähenee

  • Itse suhtaudun kriittisesti julkisen sektorin paisuttamiseen ja hakemuspakkoihin. Edellinen hallitus teki kipeitä päätöksiä mutta en silloinkaan luottanut oppositiodemarien valoisaan vaihtoehtoon. Nyt puuttuvat täysin leveämmät hartiat, verkostoitumiset jne. reitit tuottavuuteen...pelkkiä onttoja uudistuksia vailla kannustavaa perusturvaa, sotu-uudistusta ...psyykkinen jaksaminen on sekin aina tuottavuuden välttämätön ehto... JA ulkomailta työvoimaa; mitä osaoptimointia!

  • Siis hallitus tukee työvoimatoimistoja, ei voi olla totta. Tukea tarvitsee yritykset jotta pysyvät pystyssä ja palkanmaksu kyvyssä.

   • Punavihreät työpaikat ovat lähellä hallituksen sydäntä, siis virkamiesten työpaikat ja niiden säilyminen.


   • Juuri näin, työvoimatoimiston suojatyöpaikkoja lisätäään, jotta työttömiä voidaan jahdata, helpoa työllistymistä.

    Mistä vaan noita työpaikkoja tulee?

    Työn antajat varmaan onnessaan, kun työttömät alkaa lähettelemään hakemuksiaan luokkaa 1000 000 hakemusta joka kuukausi🤡

    Hyvä tyttöviisikko


   • Anonyymi kirjoitti:

    Juuri näin, työvoimatoimiston suojatyöpaikkoja lisätäään, jotta työttömiä voidaan jahdata, helpoa työllistymistä.

    Mistä vaan noita työpaikkoja tulee?

    Työn antajat varmaan onnessaan, kun työttömät alkaa lähettelemään hakemuksiaan luokkaa 1000 000 hakemusta joka kuukausi🤡

    Hyvä tyttöviisikko

    No työnantajathan ovat valitelleet että voi kun on vaikea työllistää kun ei löydä tekijöitä, nyt sitten vaan poimimaan se vähiten huono tekijä.


   • Yritykset ovat saaneet miljarditolkulla tukia jo, tekisivät tuottavaa yritystoimintaa pystyssä pysyäkseen. Jos lähdetään tukemaan zombie-yrityksiä niin puhalletaan vaan kuplaa ja kohta ollaan samassa jamassa kuin 90-luvun lamassa, eli annetaan noiden zombie-yritysten kaatua jotta ei tule uutta 90-luvun lamaa!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Juuri näin, työvoimatoimiston suojatyöpaikkoja lisätäään, jotta työttömiä voidaan jahdata, helpoa työllistymistä.

    Mistä vaan noita työpaikkoja tulee?

    Työn antajat varmaan onnessaan, kun työttömät alkaa lähettelemään hakemuksiaan luokkaa 1000 000 hakemusta joka kuukausi🤡

    Hyvä tyttöviisikko

    Me kuitenkin tiedetään me duunarit että työtä hakemalla ei muodostu työpaikkoja, aivan sama vaikka laitat miljoona hakemusta päivässä niin yhtäkään työpaikkaa ei muodostu. Passiivisilta työnantajilta ikuisen talouskasvun kiilto pois silmistä ja keppiä niin perrkeleesti et pakarat huutaa armoa

    Lisäksi paperitehtaan toimintakin siirrettiin pois Suomestakoska Suomen verotus oli osakkeenomistajille liikaa. Ja selluköpit maksaa hinnan siitä.

    Ammattirikollisen ura häämöttää horisontissa, ei tässä kohta enää muuten pärjää.


   • edellisen hallituksen työministeri lindström lupasi että kaikkin työttömiin otetaan yhteyttä 3 kk välein. minulle ei ainakaan kukaan ottanut yhteyttä koskaan. kysyin herralta toritilaisuudessa joensuussa asiaa. vastaus oli että ei tämä lupaus koske mun ikäisiä (55+). luulen että jos lisää porukkaa palkataan niiden tehtävä ei ole avustaa ja tukea työpaikan löytämisessä vaan vahtia että tuen maksun edellytykset täyttyy. yksin olet sinä ikääntynyt työtön , niin yksin


   • Anonyymi kirjoitti:

    No työnantajathan ovat valitelleet että voi kun on vaikea työllistää kun ei löydä tekijöitä, nyt sitten vaan poimimaan se vähiten huono tekijä.

    joojoo, edellisen hallituksen elinkeinoministeri lintilä oli pohjois-karjalassa joku vuosi sitten yrittäjien vieraana. parin yrittäjän kanssa haukkuivat kuorossa lehdessä paikalliset työttömät kun eivät hakeudu heille töihin. tarkistin mitä paikkoja ko.yrityksissä olisi auki. kumpikaan ei ilmoittanut avoimista paikoista nettisivuilla eikä työvoimatston sivuilla. toinen firmoista oli leipomo nurmeksessa ja toinen pikku konepaja jossain kiteellä jonka olemassa olosta en ollut koskaan kuullutkaan.


  • Kyllä ihmettelen miten työtön hakee työtä, kun niitä ei ole jne. Kyllä yksityisten firmojen sivulla on työpaikkoja pilvin pimein, mutta mistä johtuu ettei ne täyty, liikaa on rekryfirmoja, jotka vain rahastavat mutta epäselviä hakemuksia, kutsuja ei tule haastatteluun jne. Esimerkiksi tämä Sarastia on mukana palkanlaskennassa henkilöstö valinnoissa ja tie missä, halvalla, työhakemukset heillä on aika osaamattomia ja epäselviä. Ilmeisemmin kovin halvalla tehdään ja ei osata.

   Työttömille annetaan sanktio, mutta jos työtä ei ole omituista. Miten ns. osa-aikaiset, joilla rajoitteita jne onko tarkoitus vaan saada työttömät kortistosta pois sekä jäädä tyhjän päälle.

   Kyllä nyt taitaa mennä ojasta allikkoon koko homma, jätetäänkö ns kaikki vain pakolla haettava vaikka ei ole mitä hakea ja jos hakee koskaan ei saa vastusta, kyllä sanktiot ja tukirahat pitää lopettaa työantajilta jos ei vastata hakijoille korrketisti valinnoista yms asioista.

   Taitaa mennä maailma sekaisin ja lopun edellä, toiset vetää työtä lisä, ylityötä ja saa valtavia palkkoja ja etuja ja osa riutuu nälkäkurkena hirressä.

   Omituiseen suuntaa, työtä tulee jakaa ja lisä yms työt pois ja kaikille työtä ja kiristäminen saa jäädä.

   Olisi kirveellä töitä!

  • Kyse on asenteiden muutoksesta ja toleranssin alentumisesta. Suomalaiset omistajat eivät enää kestä erilaisia ihmisiä. Työelämässä paremminkin annetaan potkuja kuin palkataan lisää. Mikä hyvänsä syy riittää, kuten jos olet outo. Koko maailmaa pyörii sen uusliberalistisen arvon ympärillä, että työnantajalla pitää olla mukava ja sopiva kokemus työntekijästä. Tv on ladattu pudotuspeleillä, joissa taito määritellään persoonaksi, jota ei siis oudoilla tyypeillä ole sosiaalisest ja tuomari leikkii työnantajaa.

  • Saadaan työntekijöitä lisää kun eläkeikä nostetaan 104-vuoteen, silloin vasta pääsee eläkkeelle.

  • Tällä hallituskaudella ei ole vielä syntynyt yhtään työpaikkaa, kun lasketaan paljonko on tullut työttömiä samalla. Aivan utopistisiä toiveita, että tulis lissä työpaikkoja.

   • Ongelma on siinä, että avoimia työpaikkoja on todella paljon, mutta tekijöitä ei löydy.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ongelma on siinä, että avoimia työpaikkoja on todella paljon, mutta tekijöitä ei löydy.

    Kerroppa paljonko nuista on 0-tunti, proviisio tai vuokratyöfirmojen ns. lista paikkoja.
    Sitten paljonko on oikeita työpaikkoja joita saatavalla palkalla tulee toimeen tarvitsematta hakea lisäksi toimeentulotukea?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kerroppa paljonko nuista on 0-tunti, proviisio tai vuokratyöfirmojen ns. lista paikkoja.
    Sitten paljonko on oikeita työpaikkoja joita saatavalla palkalla tulee toimeen tarvitsematta hakea lisäksi toimeentulotukea?

    Sen verran moni, että useimmat halukkaat ovat sellaisen löytäneet.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ongelma on siinä, että avoimia työpaikkoja on todella paljon, mutta tekijöitä ei löydy.

    Pitää kouluttautua, jotta osaa tehdä töitä. Ensin opintolaina tietenkin. Niin me muutkin olemme tehneet, jotka nyt töissä. Ei tultu kotoa hakemaan eikä mikään ollut ilmaista.


  • Sähkölamppu vaihtaa itse itsensä sitten,kun se on siihen valmis.

  • Jo aktiivimalli sana tarkoittaa työttömän työnhaklijan syyttämistä työttömyydestään. Ykkönen tai kakkonen, molemat ovat aktiivimalleja jossa yksinäistä ja ahdistunutta työnhakijaa pakotetaan huomauksilla ja rangaistuksella markinoimaan itseään. Vasemistoliiton Anderssonkin ymmärtää asian ihan hyvin, kyse on samasta Spilän hallituksen linjasta yhä edelleen. Asenne työttömiin on aivan sama. Mitään positiivista ei ole ehdotettu eikä Te-toimistoa tai työnantajia velvoiteta mihinkään.

   Se mikä kaikenkaikkiaan on huomioituva on Virkamiesten ja Eduskunnan kaventunut ajattelutapa. Kaikki on taloutta ja työttömyyttä, mutta yhteisunna topsiasioihin ei haluta sopeutua eikä kansalaisille anneta siihen myöskään mahdollisuutta, eikä heihin luoteta. Oppivelvollisuuden pidentäminen on samaa taloudenhoitoa ja kansalaishallintaa.

   Ja kansanedustjien esiintyminen viihdeohjelmissa jatkuu ongelmista huolimatta.

  • Kyse on puhtaasti nimenomaan siitä että saadaan pakotettua ihmisiä ns töihin ilman palkkaa, esim mainitsemaasi kuntouttavaan työtoimintaan!.
   Eli tuo "Lääkkeeksi haetaan muun muassa ikääntyneiden palkkaamista" on kaunistelu ettei massat suutu?. Ketään ei ole tarkoitus palkata, vaan pakottaa hommiin ilman palkkaa. Tuhannet firmat ym on sen varassa ettei työntekijöille tarvitse maksaa palkkaa.. Nyt olisi pitänyt kaikki yli 50v ammatti taidottomat joilla ei työkokemusta ja vuosikymmenien työttömyys, päästää eläkkeelle etteivät vie turhaan nuorilta paikkoja

   • Hallituksella pyörii sama levy vuodesta toiseen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hallituksella pyörii sama levy vuodesta toiseen.

    Vaihtakaa jo levyä.


   • Ammattitaidottomat työkykyiset iästä riippumatta pitää laittaa koulun penkille oppimaan ammatti ja töihin. Ilmaista rahaa ei ole. Nyt saa kerjääminen ja valmiin odottaminen loppua. Avuttomaksi heittäytymällä ei saa loisia. Töihin siitä!


   • Eihän se kuntouttava työtoiminta ole ilman palkkaa, jos saat päivärahaa, työttömyyskorvausta, asumislisää ja mitä niitä onkaan.


  • Jos työttömiä ruvetaan kyykyttämään,Juha Hitler Sipilän tapaan,tulee hallitukselle kylmää kyytiä.

   • Petaalast?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Petaalast?

    Petaalast sinä sillä 1000 eur kuule vittuakaan.


  • Työttömien työhakijoiden kuuulustelustahan taas on kyse. Te-toimistolle on anettu työnhakutiedot nimenomaan työnvälitystä varten, mutta sitä ei haluta tehdä. Jos työnhakijaa ei haluta huomioida työnvälityksessä, miksi häntä kannattaa haastatellakaan. Kumpikaan ei toista tarvitse.

   Te-toimiston asiakkaan oma työnhaku ei kuulu Te-tomistolle. Omaan työnhakuun kuuluu muitakin syitä mitä ei Te-toimiston työnhakutietoihin laiteta, esimerkiksi paikkakunnalta muuttamisen suunnitelmat tai perheasiat. Ne ovat yksityisasioita ja liityvät omaan Te-toimiston ulkopuolisen työnhakuun. Omaa työnhakua voi toteuttaa esimerksi henkilöstöpalvelujen kautta tai itse ilman apuja.

   Työttömien kuulustelu on vallankäyttöä, ei sillä mitään muuta sisältöä ole. Kuntienkin työpaikkojen tulee olla asiallisia eikä mitään askartelupaikkoja. Työsuhteen pituus sielläkin määräytyy töiden mukaan eikä jonkin keksityn työssäoloehdon mukaan, mikä on sitäpaitsi asiakkaan omaa sosiaaliturvaa, joka ei kuulu Te-toimistolle.

   Työllistäminen on yksinkertaisimmilaan vain sitä että työnantaja kutsuu työhaastatteluun. Vasta työhaastattelussa voi tietää mitä työ on ja voiko sitä oikeasti hakea.

   Ikääntyneiden työllsitämisessä ei ole taas mitään järkeä, koska he eivät työtä useinkaan enää tarvitse ja työpaikat ovat tietysti pois nuoremmilta.

   Työllisyystoimien antaminen työmarkkinajärjestöille on jo perustuslain vastaista. Nämä etujärjestöt eivät aja kuin jäsentensä etuja eikä heillä ole mandaattia valtion palvelujen ja etujen suhteen.

  • sain potkut viimeisestä työpaikasta 08 lopussa. sairastelin hieman sen jälkeen ja -12 menin keskustelemaa ely-keskukseen täydennyskoulutuksesta 53v. kun olin. siellä virkailija sanoi että koska olet insinööri sinulle ei tipu apua koulutukseen ja muista jos saavat tiedon että olen missään ammattiin liittyvässä koulutuksessa loputkin päivärahat leikataan, vapaaopiston atk kurssikin riittää. hain töitä mutta joensuussa ei sen ikäisiä tarvittu. 3-40 tuttuja sensijaan kyllä palkattiin hakemiini paikkoihin. 2015 löysin halvan etelän matkan ja yritin ilmoitta matkastani ely-keskukseen . silloin piti tehdä niin. virkailija totesi "kun olet tuohon ikään päässyt matkustele sinä rauhassa, älä häiritse meitä moisella asialla , me emme häiritse sinua enää millään asialla". hienoa. töitä olen kysellyt tasaseen mutta kukaan ei edes viitsi vastata. tässä vähän kokemuksia, voisi pääministeri ja kumppanit tulla ulos sieltä ikkunattomasta huoneesta tutustumaan 55+ mahdollisuuksiin. en ymmärrä koko keskustelua kuinka työttömyysputken lopetus lisäisi työllisten määrää. firmat irtisanovat vanhempaa porukkaa koska haluavat päästä niistä eroon mm. hieman korkeamman palkan takia. ei yritykset todella ajattele pääseekö ihminen putkeen vai ei.

  • Mites olis jos pistävät enste ne kymmenet tuhannet matut töihin, jotka tänne on roudattu valheellisesti muka työvoimaksi. Taas yksi kepun ja sekoomuksen emävale.

   • Myös maahanmuuttajat ja turvapaikanhakijat töihin. Ilmaista ruokaa ja kattoa pään päälle ei ole heillekään. Vain tekemällä töitä ja osallistumalla yhteiskunnan rakentamiseen työkykyiset maahanmuuttajat ja turvapaikanhakijat voivat saada arvostuksen. Ei arvostus huijareille kuulu taustasta/kansallisuudesta huolimatta. Nykysysteemillä heidät opetetaan avuttomiksi valittajiksi ja vaatijoiksi. Huijarit loisii.


  • Ek;n Häkämies vaan etsimään työntekijöitä yhdessä yrittäjien kanssa, heillä on aikaa siihen.

   Häkämies on kuin määkivä lammas, miksi hän ei EK;n kanssa etsi työpaikkoja sekä ottaa yrittäjät mukaan työntekijöiden hankkimiseen.

   Ei se kuulu hallituksen etsiä työntekijöitä etsiköön yrittäjät, Ek ja Pentikäinen.

   Heillä on aikaa hakea ja löytää ratkaisuvaihtoehtoja kun siitä koko ajan määkivät.

   Tällaiset Ek;t yms saisi lopettaa ja Orpo ulos kokoomus ja persut suolle, lol

  • Hallituksella olisi ollut mahdollisuudet vaikuttaviin päätöksiin mutta lopputulos lässähti. Paras demari tuntuu olevan oppositiodemari joka nostaa kannatustaan moittimalla muita omista tekemättömistä päätöksistään sekä lupailemalla velkarahaa. Vasemmisto halusi romuttaa aktiivimallin mutta todellinen motiivi olikin huoli julkisen sektorin hartioista? Tätä pidetään porkkanana? Nyt joku naiivi luulee että vihdoin saadaan porukkaa ylös sohvasta vaikka hakemusten täyttäminen sohvassa on hyvin mielenkiintoinen näkemys kokonaisedusta. Julkinen sektori, siltarummut, lisää maahanmuuttoa nämäkö ovat oikeesti työllisyyden prioriteetteja hoh hoijaa...

   • Positiivista se että työllisyystoimia kuitenkin tehtiin. Yksilöllisyyden huomioiminen on myös tärkeä avain. Mutta vasemmiston taustamotiivit aktiivimallikiihkossa ovat kyllä aika oudot...


  • Ongelmana on, ettei tilastoista poistettavia ole siinä määrin kuin oli Sipilän hallituksen aikana. Työllistettyjen määrän sai tilastoihin tarkastelemalla työttömien määrää.
   Näin jokainen hokkus pokkus työllistyi työttömyystilastosta poistamalla.

   Tällä hetkellä hallitus etsii sateentekijää hokkus pokkus tempulla, mutta sellaista ei tunnu ilmaantuvan mistään. Marin kävi EU:n herrojen luona, jotka hokkus pokkus puhalsivat Suomen kansalta miljardit maailmalle.

  • Uusi "aktiivi" -malli on siksi hyvä että vähemillä rangaistuksilla aikasempaa harvemmat työttömät ahdistuvat ja päätyvät esimerkiksi itsemurhaan. Aktiivimallithan on kohdistettu juuri maan hiljasiin ja yksinäisiin henkilöihin joiden persoonaan ei kuulu esitellä omaa erinomaisuuttaan tuntemattomille ihmisille.

   Huonoa on vain se että aktiivimmalin nimeä ei muutettu. Nyt moni suomalainen luulee että edelleen on kyse siitä työttömyys johtuu vain työnhakijan passiivisuudesta (joka on monelle sama asia kuin laskuus työssä).

   On myös hyvä asia että pääsemme vähitellen eroon yksinäisistä suomalisista jotka eivät osaa markkinoida itseään ja ajaa omaa etuaan.

   Työllisten määrä on lopujen lopuksi sivuseikka. Työtä kun on sen verran kun on.

   • Tuohan on raaempi kuin aktiivimalli 1 kokonaisuudessaan. Työssäolovelvoite tulee melko nopeaan ja lisäksi etänä asioiminen TE-toimiston kanssa ei enää onnistu, vaan työttömäksi ilmoittautumista ja jouduttuaan olemaan työttömänä pidempään molemmissa tapauksiaa pitää "intensiivisellä jaksolla" ravata 2 viikon välein kasvotusten TE-toimistossa kuuntelemassa turhaa lässytystä jonka olisi voinut hoitaa, kuten nykyisin ja nykyaikaan soveltuen, puhelimitse, sähköpostitse, tai TE-toimiston nettipalvelun kautta.

    Turhan juoksutusten määrä siis lisääntyy ja karenssien määrä lisääntyy tätä kautta, ja työssäolovelvoite napsahtaa varmasti useammin kuin aktiivimalli 1.sessä.

    Paska suunnitelma joka maksaa 70 miljoonaa valtiolle ja työllistää 1 200 uutta TE-tanttaa mitään tuottamattomaan työhön.


  • Vastikkeettomat etuudet joutaa pois työkykyisiltä. Työttömän työ on työn haku ja kouluttautuminen työhön.

   (Osa)työkykyisiä on irtisanottu ja jopa korkein hallinto-oikeus on pitänyt irtisanomisia laillisina vaikka työkykyarvioissa on todettu henkilö työkykyiseksi. Miten ihmeessä tuollainen voi olla laillista? Suomessa on.

   Katse pitäisi kohdistaa lainoppineisiin ja heidän merkittävään osuuteen 50+- vuotiaiden työsyrjinnän peittelyssä. Miksi tiedotusvälineetkään eivät ole ottaneet asiaa esiin?

   • Kyllä se on niin, että katse pitää kohdistaa ammattiliittoihin. He ovat ikäsyrjinnän mahdollistamisen takana juristeineen.


   • "Palveluissa" juoksuttaminen oikeisiin palkkatöihin ohjaamisen sijaan, joilla voisi elättää itsensä asianmukaisella palkalla, ei ole vastikkeellisuutta nähnytkään työllistymisen kannalta katseltuna. Lisäksi perustuslaki turvaa vastikkeettoman viimesijaisen tuen tilanteeseen jossa ei ole mahtunut palkkatöihin päässeiden joukkoon.

    "Palveluilla" ei voi, eikä tule yrittää ratsastaa vastikkeellisuuden nimissä, vaan ainoa vastikkeellisuus mitä voidaan vaatia on kuukausipalkkainen palkkatyö, jolla voi tienata kohtuullisessa määrin oman elatuksensa. Jos tällaista ei ole tarjota, ei voida vaatia muuta vastikkeellisuutta, kuin että vastaanottaa tällaisen työn jos sellainen on tarjolla.


  • Aktiivi malli 2 saatiin.
   - Hallinto on kykenemätön muuhun.
   - Työttömiä kiusaamalla suomi nousuun.

   • Työttömät hoidetaan työkelpoisiksi ja töihin, jolloin heille mahdollistetaan rikkaampi ja terveempi elämä. Se on inhimillinen teko. Hyvä.


  • Ja kaikki raha menee nytkin vuokraan ja elämiseen , täyttä shittii

   • Mitä sinä äitisi nurkissa maleksiva tupauuno muka mistään tiedät...


  • Et sinä kenenkään asumisiin mitään vain pysty. Sen päivän minä haluan nähdä.

  • Uhkaile vaikka miten tee jotain käy päälle et voi mitään.

  • Sinua ei kukaan pelkää.

  • Aktiivi malli 2 saatiin.
   - Hallinto on kykenemätön muuhun.
   - Työttömiä kiusaamalla suomi nousuun.

   • Työttömien etuahan nyt ajetaan. Heidät ohjataan koulutukseen tai töihin. Elintaso nousee. Mitä valitat?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Työttömien etuahan nyt ajetaan. Heidät ohjataan koulutukseen tai töihin. Elintaso nousee. Mitä valitat?

    Väärin, ajetaan koulutusfirmojen ja palkkatuen kuittaavien yhdistysten etua, joiden palvelut ja koulutukset eivät työllistä tai luo jatkoporrasta työttömille oikeisiin palkkatöihin.

    Etsi esimerkiksi tilastoja yhdistyksissä järjestettävästä "kuntouttavasta" työtoiminnasta, jota perusteellaan sillä että se parantaa edellytyksiä päästä töihin ja kuntouttaa työttömän (usein sellaisen, jolla ei ole kuntoutuksen tarvetta vaan ongelma on pelkkä palkkatyön puute, joka ei korjaannu sillä että laitetaan johonkin huuhaa palveluun, vain siksi ettei ole palkkatöitä). Kuntouttavan jälkeen puolen vuoden sisällä työnhakijan statuksesta oli poistnut vain noin 2% palveluun ohjatuista.

    Tuosta ei voida edes sanoa että palvelun ansiosta 2% pääsi oikeisiin palkkatöihin, koska tuo tilastointi perustui vain sille että siinä huomioitiin ne jotka eivät enää 6kk jälkeen olleen työttöminä työnhakijoina.

    Vinkki, siihen lasketaan ihan kaikki joiden status päättyi syystä tai toisesta kuten esimerkiksi:
    -kuolema
    -työnhaun päättäminen ja putoaminen toimeentulotuelle
    -uudelleen ohjautuminen toisen määräaikaisen palvelun pariin (kuten uuden kuntouttavan työtoiminnan, työkokeilun tai muun vastaavan alkaminen = työnhaku päättyy väliaikaisesti)
    -ne yksittäiset jotka päätyivät oikeasti töihin, mutta eivät todennäköisesti mitenkään kuntouttavan työtoiminnan ansiosta tai avustamana, vaan ihan oman itsensä ansiosta


   • Anonyymi kirjoitti:

    Työttömien etuahan nyt ajetaan. Heidät ohjataan koulutukseen tai töihin. Elintaso nousee. Mitä valitat?

    Aktiivi malli 2 saatiin.
    - Hallinto on kykenemätön muuhun.
    - Työttömiä kiusaamalla suomi nousuun.


  • Ainakin 1 200 uutta työpaikkaa ovat varmasti luvattu... nimittäin sen 70 miljoonan TE-palveluille ohjatun lisäbudjetin turvin työttömiä haastattelemaan palkattavat 1 200 TE-virkailijaa!

   Ilon ja onnen päivä kun työssäkäyvä saa kustantaa 1 200 uutta TE-virkailijaa palkoille, jotka sitten vaan haastattelevat työttömiä ja kyykyttävät, mutta joiden työ ei ole tuottavaa eikä itsessään luo uusia työpaikkoja tai työllistymistä työttömille.

   Pääasia on saada alistaa ja juoksuttaa työttömiä paikan päällä TE-toimistoissa 80-luvun malliin, jotta SDP-tanttojen kavereille saadaan 1 200 uutta mitään taloudelle tuottamatonta työllistämisvaikutuksiltaan nollan arvoista suojatyöpaikkaa.

   • Onhan toki 1 200 uutta negatiivista arvoa taloudelle menojen muodossa tuovaa työpaikkaa osa 30 000 oikeasta palkkatyöpaikasta, niin ei voida ainakaan väittää ettei saatu ketään oikeisiin töihin (tempputyöllistämistä ei lasketa).


   • Anonyymi kirjoitti:

    Onhan toki 1 200 uutta negatiivista arvoa taloudelle menojen muodossa tuovaa työpaikkaa osa 30 000 oikeasta palkkatyöpaikasta, niin ei voida ainakaan väittää ettei saatu ketään oikeisiin töihin (tempputyöllistämistä ei lasketa).

    tämä 1200 ns. velkarahalla tehtyä te-, työpaikkaa,,,,,
    ja se työllistäminen sitten kumoutuu tuomalla maahan lomille yli 1000 pakolais-turistia täysylläpitoon,, s ja ekin kela-lomailu maksetaan lainarahalla!!


  • Missä ihmeessä on niitä työpaikkoja? Yli 400000tuhatta työttömänä ja lisää tulee päivittäin. Pitäs löytyä--- toivottavasti löytyy--näin vihervasemmisto hoitelee työvoimapolitiikkaa

   • Missä ne työpaikat?

    No ne työpaikat on siellä ay-liikkeen ja Eteläranta 10:n taskuissa. Niihin taskuihin ne työpaikkoihin tarvittavat rahat menee, ja merkittävä osa siitä rahasta lisäksi verosuunnitellaan Suomesta ulos.

    400 tuhannen ihmisen työpaikat on verosuunniteltu Suomesta ulos.

    Vakuutuskuorisijoittajat toki innoissaan taputtelee käsiään yhteen ja nauraa tv-uutisissa kuinka hyvä ja hieno bisnes se on.

    Eduskuntakin vasta heräämässä lakisääteisiin velvollisuuksiinsa, joita on mm. kansan työn erityinen suojelu. Paljonkohan tuli tämä vahinko maksamaan kun sadoilta tuhansilta ihmisiltä tuhottiin työpaikka?


  • Töitä kyllä on kun katsoo ympärilleen. Kaupungit ovat epäsiistejä. Ympäristössä vieraslajit rehottaa. Rikkaruohoista täyttyy puistot.

   Edellä mainitut työt eivät vaadi korkeaa koulutusta eikä erinomaista terveyttä eikä hyvää suomenkielen taitoa. Työttömät pitäisi laittaa siistimään ympäristöä etuisuuksia vastaan. Se parantaisi heidän toimintakykyä ja mahdollisuutta saada palkkatyötä myöhemmin.

   • maksatko palkan ?


   • Töillä on tarkoitus elättää itsensä ja hankkia parempi yhteikunnalline asema. Puuhastelu ei elätä ketään.


   • Tuottamattomia töitä keksii kuka tahansa.

    Työn pitää olla tuottavaa ja kannattavaa, tarkoitus on se että työstä saadaan aikaan sekä varallisuutta että nettoveroja. Jos nämä puuttuu, silloin joku muu maksaa laskun, ja sosialismiin ei kannata mennä, tuonkaan yksinkertaisimpien mielenrauhaan vetoavan moraalipuheesi kanssa.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefan on puhunut Seiskassa: Naapurien juoruaminen ei häntä haittaa.

   Stefan kertoo, että rakentaa Sofian kanssa kotia tietoisena naapureiden katseista, eikä häntä haittaa, vaikka naapurit soittelevat heistä lehteen.
   56
   3053
  2. Stefu taas sekoilee instassa.

   Nyt on taas viesti kaikille luettavissa. Onko vieläkin kännissä, vai sekaisin?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   84
   2365
  3. Stefu ja Sohvi - ero!

   Tämä on ilonpäivä 😂
   Kotimaiset julkkisjuorut
   88
   1790
  4. Sofia pakeni yöllä kotonta Stefua.

   Uusi piirre näköjään löytyy Stefusta. Suutuessaan heittelee tavaroita.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   141
   1681
  5. Sofialla puhaltaa jo uudet tuulet

   Stefu on menneen talven lumia. Odottakaahan kun asia avautuu enemmän julkisuuteenkin... Hullu stefu jäi nyt sitten loppupeleissä aivan yksin, kukaan e
   Kotimaiset julkkisjuorut
   57
   1289