ARABIAN KIELESTÄ!!

tyllerö-

oon just alkanu opiskeleen omatoimisesti arabiaa, ja ajattelin jos täällä ois joku joka osais sitä edes vähän... .en nimittäin tajuu tätä yhtä juttuu, jos joku edes vähän viittis vilkasta:

http://www.islamopas.com/arabic/lesson2.html

..Sitte mee tohon kohtaan missä lukee "ALOITAMME ESIMERKILLÄ". Sitte kato tota ylimmäisen rivin neljättä sanaa.. .kun en oikeen tajua mitä se tarkottaa??... .ite sain siitä sanan "darasa". onko oikein? ja mitä darasa on suomeks?? oisin niiiin kiitollinen jos joku osais auttaa:)

15

13064

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Saihah

      Itse osaan hiukan arabiaa, lähinnä omatoimisesti oon oppinut ja opiskelen edelleen... Mulla on ainakin siinä mielessä eri tilanne kuin sulla, et oon alottanut eri suunnasta kielen opiskelemisen; en vielä ymmärrä mitään arabialaisista kirjaimista, mutta muuten kyllä jonkun verran jo;)

      Olis mielenkiintoista kuulla mistä sun innostus arabian kieltä kohtaan sai alkunsa? Miten opiskelet arabiaa, paljonko päivässä?;)

      Aoika jännä huomata, että edes joku täällä Suomen maassa on kiinnostunut arabiasta:)

      -Saihah

      • arabiaa

        Mutta en paassyt siita kurssista lapi.Opiskelin USa:ssa ihan avoimen yliopiston kursilla. haluaisin menna toihin sinne. se on todella vaikea kieli,ja kun jokainen maa puhuu eri tavalla...pitaisi paattaa maa,mihin menisi ja sit opiskella.niin opiskelin klassista arabiaa.


    • agan

      Marhaban!

      Ensinnäkin tarkoitat varmaan ylimmäisen rivin neljättä sanaa ( tiedäthän, että arabiaa luetaan oikealta vasemmalle)
      Sanan juurikonsonantit ovat drs ja sanasta voidaan johtaa erilaisia "opiskeluun" liittyviä sanoja, kuten maDRaSa = koulu , muDaRriSun= opettaja jne. Darasa tarkoittaa opiskella - kai..
      Jonkin verran aikaa arabian tunneista..

      • jos osaatte.

        Mitä olisi arabiaksi: "Se mikä ei tapa, vahvistaa" Myös Kreikaksi tai hepreaksi kelpaa :) kiitos.


    • joskus opiskellut

      Opiskeluun se sana ainakin liittyy. Arabia on niin hankalaa, kun jokaisessa arabimaassa on oma kielensä ja sen sisäksi vielä puhekieli, jota ei kirjoiteta plus vielä klassinen arabia, jota ei puhuta. - Suomessa opetetaan lähinnä klassista arabiaa, josta ei matkoilla ole muuta hyötyä kuin että oppii kirjaimet. Minulla oli yksityisopettaja, mutta hän muutti takaisin kotimaahansa, ja siihen opiskelu jäi.

      On myös nk. standardiarabia, jota ilmeisesti Suomessa ei opetea lainkaan. Egyptin arabiaa ymmärretään arabimaissa aika yleisesti, kun sieltä tulee niin paljon elokuvia, TV-ohjelmia ja musiikkia. Kairon murretta pidetään snobbailuna muualla.

      Jos haluaa oikeasti opiskella arabiaa, niin itseopiskelu on vaikeaa. En halua masentaa sinua, mutta valmistaudu siihen, että kirjaimet ovat se kaikkein helpoin osa. Hyvältä tuntuu kuitenkin sitten, kun ymmärtää edes jotakin pientä matkoillaan.

      Arabialaisissa sanakirjoissa arabiankieliset sanat eivät ole aakkosjärjestyksessä, vaan juuren mukaisessa järjestyksessä.

      • arabijja

        Vaikka hebrea, joka on arabian sukulaiskieli, on ollut kotikielenäni jo pitkään, on arabian oppiminen silti vaikeaa. Hebrean opin suhteellisen helposti, vaikka kai tuo ikäkin siihen vaikuttaa.

        Aloitin arabianopiskelun itsekseni lasteni koulukirjoista muutama vuosi sitten ja vuosien mittaan innostus kieleen vain lisääntyy. Ehkä se vaikeus vain *parantaa ruokahalua*. Lisäksi minulla on mahdollisuus kuunnella mielin määrin arabiankielisiä televisio ja radio-ohjelmia, jonka kai pitäisi myös helpottaa opiskelua.

        Mieheni pärjää loistavasti arkisella (palestiinalais)puhearabialla, mutta TV:n uutisarabiasta hän ei ymmärrä juuri mitään. Itse en kirjakieliarabiallani juurikaan rohkene tavallisessa katukeskustelussa suutani avata, jotta en joutuisi naurunalaiseksi.

        En kuitenkaan lannistu, sillä tulen kai lopunkin elämääni asumaan lähi-idässä ja täällä arabia kuitenkin on se pääkieli.


    • arabi

      däräsä tarkoittaa, "mies" opiskeli
      däräsät "nainen" opiskeli.
      luit sen oikein.
      Miks arabian kieli kiinnostaa?

    • arabi

      mis voi opetella kunnol noit arabiankirjain juttui? kun tääki mikä täs on vähän kiva mutta silti aika huono opestus... noh misä semne paikka on?

      • opiskelu

        Olen itse opiskellut arabiaa työväenopistossa. Se on hyvä keino oppia kieltä. Ei ole kovin kallista ja meillä on ollut loistava opettaja. Ensin menee aikaa kirjainten opiskelussa ja sitten kun ne on oppinut huomaa että se oli se helpoin osuus. Joku oli huomannut saman asian. Avoimessa yliopistossa ja aikuisopistossakin on mahdollisuus opiskella arabian kieltä.


      • TUNISIA

        kannattaa mennä youtubeen ja sitte kitjottaa sihen search learn arabic niin siel on kaikkii videoita mistä oppii hyvin arabiaa.


    • Johanna

      Ko. sivut ovat tosi hyvat kun opiskellaan arabian lukemista & kirjoittamista; puhuminen ja ymmartaminen tulevat sitten myohemmin...

      • jkk

        darasa درس tarkottaa opiskella.


    • Fii Finlanda

      ja nuorena oli arabi-juutalaisessa perheessä, jossa kotikielenä oli arabia, minulle jäi mieleen paljon lauteita ja yksittäisiä sanoja.
      Keran olin kahvilassaja sinne tuli pari arabipoikaa, ja kuulin kun he puhuivat, "että onpa täällä kauniita tyttöjä tullaan huomennakin tänne".
      He nähtävästi huomasivat ilmeestäni, että ymmärsin kaikki heidän puheensa.
      Pojat olivat punaisia, ja eivät voineet uskoa että ymmärsin heidän puheensa?

      Koska oli jonkinlaista pohjaa kielelle, menin työväenopistoon kahtena vuonna, kolmanneksi vuodeksi ei enää ollut jatkajia vaikka olisin halunnut.
      Osaan sanelun mukaan kirjoittaa semmoista helppoa lastenkirjojen tekstiä.
      Oli riemullista opia pitkät ja lyhyet vokaalit.
      Ja että kirjain kirjoitettiin sanan alussa,keskellä tai lopussa erinäköisenä .(jotkin kirjaimet)

      Hamzan käyttö on mulle hebreaa vielä,sen tiedän että hamzan vokaalina voi olla mikä vokaali tahansa tai se voi olla vokaalitonkin.

      Tarvitsisin muutamia esimerkkejä sen käytöstä.
      On minulla paljon oppimista, mutta tämä on ihanaa.

      • haluaa tietää (;

        joku joka yhtään arabiaa osaa, voisiko kertoa mitä 'al' tarkoittaa? Vastaako se suomen -sta-päätettä? (: Olisi todella kiva, jos joku viitsisi pari minuuttia aikaansa tuhlata ja vahvistaa/poistaa väärän käsitykseni.

        Lisäksi jos internetistä löytyy arabia-suomi tai arabia-englanti - sanakirjoja, linkki olisi kiva.


      • ahlanwasahlan
        haluaa tietää (; kirjoitti:

        joku joka yhtään arabiaa osaa, voisiko kertoa mitä 'al' tarkoittaa? Vastaako se suomen -sta-päätettä? (: Olisi todella kiva, jos joku viitsisi pari minuuttia aikaansa tuhlata ja vahvistaa/poistaa väärän käsitykseni.

        Lisäksi jos internetistä löytyy arabia-suomi tai arabia-englanti - sanakirjoja, linkki olisi kiva.

        Hei!
        Osaan tositosivähän arabiaa, olen ollut ehkä viidellä oppitunnilla. Mutta "al" on määräinen artikkeli, arabian kielen ainoa sellainen. Siis kuten englannin "the". (Esim. al'qaida.)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      278
      3018
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      78
      1547
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1470
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      36
      1276
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1200
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1197
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1119
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1077
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1013
    Aihe