Pieni spinoff purjehdusosioiden merivalvonta- ja alkoholikeskusteluista:
On promillerajaa ja varustevaatimuksia. Osatakin pitäisi.
Monestiko olet noin suurinpiirtein nähnyt viranomaisen suorittavan valvontaa, ja monestiko sinut on pysäytetty ja suoritettu edes puoliperusteellinen tarkastus?
Rajavartiolaitoksen veneitä näen aika usein vesillä liikkuvan, mutta jos näen poliisin keskimäärin kerran kymmenessä vuodessa niin hyvä. Kaksi kertaa olen 40 vuoden aikana ollut kylki kylkeä vasten viranomaisveneen kanssa. Kerran tuli täysin sattumalta poliisi avustamaan kun pääsi kalareissulla bensa loppumaan. Kerran on tarkistettu että kaikille on kelluntapukineet. Koskaan ei ole kysytty papereita, koskaan ei ole puhallutettu, koskaan ei ole pysäytetty havaitun virheen takia vaikka olen "valvovan silmän alla" sen verran sählännytkin, että perustelut puhutteluun olisi ollut. Sakkoa ei ole tullut. Kaksi kertaa olen sivusta seurannut kun joku muu on saanut pikavoiton, ja täysin ansaitusti.
Maantieliikenteessä poliisi on aika hyvin näkyvillä, enkä edes muista monestiko minut on puhallusratsiaan pysäytetty, tai olen tutkapartion ohittanut, pari ylinopeussakkoakin on kontolla ja pari suullista huomautusta. Vähän tuntuu siltä, ettei vesillä oikeasti mitään ennakkovalvontaa ole, vaan todisteita kerätään sitten kun jotain sellaista on sattunut jota ei voi piilotella.
Mitä kokemuksia? Rapsahtaako sakot heti kun ajaa ylinopeutta lossin ohi tai unohtaa kulkuvalot? Syynätäänkö sammuttimia, rakettien päiväyksiä, paukkuliivien huoltoajankohtia, vertaillaanko moottoritehoja rekisteritietoihin jne?
Näkyykö valvonta vesillä?
12
54
Vastaukset
- Anonyymi
Keskimäärin kerran kesässä on pysäytetty. Joskus kahdesti, joskus ei ollenkaan. Kaikissa on puhallutettu, katsottu sammutin ja kysytty liivejä. Liivien kokoja ei ole koskaan verrattu veneessäolijoihin eikä kukaan ole koskaan mennyt hytteihin katselemaan onko siellä joku liivitön piilossa.
- Anonyymi
Veneien pääkaupunkiseudulla avoveneellä, 30 hp perämoottori jolloin ei tarvitse sammutinta, paukkuliivit aina päällä ajossa ja turvakytkin kiinnitetty. Valvontaa näen vuosittain vähintään pari kertaa poliisin tai merivartion toimesta, pysäytetään noin joka toinen vuosi, aina ei puhalluteta. Viimeisin kommentti poliisilta pysäytystilanteessa viime vuodelta : kun kaikki näyttää olevan kunnossa niin säästetään valtion varoja eikä puhallueteta. Käytössä oli puhallutuslaite laite jossa kertakäyttöiset puhalluspillit.
- Anonyymi
60-luvulta tähän päivään, ei kertaakaan.
- Anonyymi
Purkkari, n. 30 meripäivää vuodessa. Ei yhtä ainoaa pysäytystä. Nykyinen vene vuodesta 2009.
- Anonyymi
Todella voimakkaita näkyvyskamppanjoita poliisilta ja keskittyy alkukauteen ja juhannukseen. Vene sisävesillä päijänteellä tänä kesänä ekaa kertaa ja 3x ollut vesiliikennetarkastus. Merellä 7v aikana törmännyt 2x vastaavaan.
- Anonyymi
Tänä kesänä on ollut yllättävän paljon poliisit vesillä ja uutisoinutkin asiasta. Ymmärtää sen kun veneily on lisääntynyt
- Anonyymi
Veneilin Päijänteellä 3 kesää ennen veneen siirtoa merelle. Päijänteellä mut puhallutettiin n. joka 5:s kerta kun olin vesillä. Merellä ei ole kertaakaan 4:n vuoden aikana.
Ja me olemme veneilleet yli 30 vuotta ja kertaakaan ei ole tarkastettu.Venepaikka oli Hangossa ja tällä hetkellä Vuosaaressa, Helsingissä.
- Anonyymi
Aktiivisena moottoriveneilijänä Turun seudulla, 10-15 vuotta on ollut aikaväli ratsia/puhallus/pysäytys, ja yleensä kaikki on käyty läpi sammutinpäivämäärä-, ankkuri-, mela, äyskäri-, henkilökortti-, sammutin-, puhallus-, hela hoito. Ajankohta on ollut niissä Lauantai-ilta, yleensä joku juhannusaatto tai venetsialais muinaistuliyö, tai se että on posottanut nelinkertaista vauhtia mökkisalmessa ja jäänyt kiinni, eli kyllä turussa saa verta kaivaa nenästä oikein tosissaan ennen kuin viranomaisen näkee merellä.
Venepoliisi on hyvin harvoin liikkeellä. Sanoisin että hyvä jos joka kolmas kesä tulee edes horisontissa vastaan merellä. - Anonyymi
Mökin lähellä nerivartioasema, keskimäärin kerran kauden aikana pysäytetään. Puhallutus, liivitsekki, sammutin sekä veneen paperit tarkastetaan. Enemmänkin voisi olla ratsioita mutta resurssit merivartiostolla rajalliset ja varsinkin sesonkina kun hälytystehtäviä riittää.
- Anonyymi
Aloittaja kyselee m.m. rakettien päiväyksistä ja paukkuliivien huollosta. Käsittääkseni raketit ovat vapaaehtoisvarusteita kuten muutkin pyrotekniset hätämerkinantolaitteet, eikä viranomaiset niihin puutu, vaikka katsastuksessa asia voi olla toisin. Paukkuliivien kuntokaan ei viranomaisia taida kiinnostaa, lain kirjain täyttynee jos jokaiselle on sopivat hyväksytyt kelluntavarusteet. Eihän paukkuliivien tai pelastuspukujen toimivuutta kuitenkaan näe silmämääräisesti.
- Anonyymi
Se on aivan totta, ettei esim. pyrotekniset raketit ole pakollisia... oikeastaan on hämmästyttävää, ettei ne tässä byrokratian ja holhouksen luvatussa maassa ole luvanvaraisia. Voihan poliisi tai muu valvova viranomainen silti tehdä valistustyötä.
Meille rannikkotykistöpoliisi suositteli joskus yli kymmenen vuotta sitten liivien uusimista, mutta ei kuitenkaan sakottanut liivien puutteellisuudesta. Hyvin yleisen liivimallin tyyppihyväksyntämerkintä oli kulunut pois ja muutenkin ne oli aika kärsineen näköiset. Sammuttimen halusivat nähdä mutta päiväystä eivät katsoneet. Sen koommin ei ole pysäytetty.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 723103
- 602844
Kuoleman pelko katosi
Olen pelännyt koko elämän ajan kuolemaa mutta yhtäkkiä kun hindut paljastivat totuuksia uskonnoista noin aloin yhtäkkiä4322395- 802216
- 602053
- 952016
- 121606
Kuhmolainen on selvästi kepun lehti
Kuhmolaise etukannessa oli Kuva kun Jaskalle annettiin karhu patsas.mutta kukmolaislehti oli niin kepulainen että Jaskan171577Ei mun tunteet
ole mihinkään kadonnut. Enkä mä sua inhoa tai ole kyllästynyt. Mä ymmärsin, ettet ole kiinnostunut minusta, ainakaan sil301420Mitä nämä palautteet palstalla ovat?
Joku uusi toimintatapa rohkaista kirjoittajia vai mistä on kyse?351408