Niin hyvä kuin kansalaisten oikeus valita edustajansa onkin, siinä on vakavia ongelmakohtia.
Ulkomaisen velanotto, rahanjakelu erilaisiin maailman kohteisiin yms, pitäisi olla valitun korkean koulutuksen omaavan virkakoneiston päätöksien takana eikä suinkaan 4 vuoden välein vaihtuvan eduskunnan ja hallituksen pomppoilevan logiikan takana. Nyt sitä ohjailee ideologia eikä järkevä, tieteeseen pohjautuva talouspolitiikka.
Ajatelkaapas jos arkkitehtuuri olisi samanlaisessa alistussuhteessa istuvaan hallitukseen ja eduskuntaan nähden. Yhden 4 vuotisjakson aikana Helsingin rautatieasema maalattaisi punaiseksi, toisena vihreäksi ja kolmantena se laatotettaisi kiiltäväpintaisella kylpyhuonelaatalla. Olisiko mukavaa. Nyt meidän rahavarainnot ovat tuollaisen mielivallan kohteena ja vastuu ei konkretisoidu kenellekään koskaan (jos mainehaittaa ei lasketa).
Valtiontalouden hallinta pitäisi olla politiikasta vapaa, puhtaaseen taloustieteeseen pohjautuvaa. Presidenttikin joutuu eroamaan puolueesta tullessaan valituksi eikä saa edustaa jotain poliittista suuntausta hallitessaan presidentin virkatehtävää vaan hänen täytyy olla koko kansan presidentti. Tarja Haloselta tämä vaatimus jäi hieman pimentoon, jos jäi muutama muukin asia.
Edustuksellinen parlamentarismi ei toimi kaikilta osin
22
<50
Vastaukset
- Anonyymi
Nyt miljardeista päättää kaikenmaailman kassatytöt ja lastentarhanopettajat ja metsäteknikot.
- Anonyymi
Ei se kaikilta osin toimikaan täydellisesti, mutta on paras demokratian muoto kansalaisten osalta.
Esim. Suomi on äänestetty useita kertoja peräkkäin maailman onnellisimmaksi maaksi ja olleen yleensä aina kärkijoukossa kilpailukykyvertailuissa.
Eli kyllä se aika hyvin toimii.- Anonyymi
Kun sitä ihmeteltiin, oli selitys mediassa, että tutkimuksessa ei sanota, että suomalaiset olisivat onnellisia vaan että Suomi on sellainen. ota siitä selvää.
- Anonyymi
Nii mutku ,,,,nyyyyhhhh,,,,mitä meistä ajatellaan jos me ei lahjoiteta joka ikinen vuosi 4 Eifeltornin ja yhden stadionintornin korkuista sataspinoa afrikkaan gebardihattujen elintasoa pönkittämään?
NYYYHHHHH,,,,, - Anonyymi
Winston Churchill sanoi (väitetysti), että demokratia on paska systeemi, mutta parempaakaan ei ole keksitty.
Ajatus, että korkeasti koulutetut (ja hyväpalkkaiset) saisivat itsenäisesti päätää koko valtiontaloudesta, on yhtä hyvä idea kuin kommunismi.
Toimii teoriassa, mutta ei käytännössä. Syynä se, että ihminen on pohjimmiltaan itsekäs ja ahne paskiainen.
Valtaa ja riippumattomaan asemaan päästyään porukka kuin porukka alkaisi haalia itselleen "ansaittuja" etuuksia.- Anonyymi
Suomalaisessa vaalijärjestelmässä päättäjiksi pääsee matalankin koulutuksen omaavat, jopa ihan EU-parlamenttiin saakka.
Jokainen voi itse päätellä ketkä tästä ovat esimerkkejä, mutta kyllä niitä on ihan reilusti.
Suurin osa kansasta kuitenkin äänestää asioista päättämään henkilöitä joilla on myös enemmän koulutusta.
Mielestäni se on hyvä niin että molempia on. - Anonyymi
Osakeyhtiössä yrityksen johtoryhmä/hallitus päättää seuraavan vuoden talousarviosta ja sisällyttää siihen parhaaksi katsomansa asiat. En ole koskaan kuullut sitä nimitettävän kommunismiksi. Aina sitä oppii uutta.
- Anonyymi
Demokratiaa pitäisi muuttaa niin että vain ÄO yli 100 saisi äänioikeuden ja oikeuden asettua ehdolle pitäisi olla ÄO raja 120.
Tämä riittäisi demokratian tervehdyttämiseksi. Ei demokratia tarkoita sitä että kaikilla on äänioikeus vaan että kaikilla kykenevillä on äänioikeus. Typerillä ihmisillä ei tulisi olla äänioikeutta.- Anonyymi
Kreikassa, jossa koko demokratia keksittiin, kyläläiset saivat valita "kylän viisaiden miesten" keskuudesta sopivat edustajat omista asioista päättämään. Ei sinne ehdokkaiden joukkoon joillakin aasinhoitajilla ja olivienpoimijoilla ja puunhakkaajilla ollut mitään asiaa.
- Anonyymi
...kuinkahan tuossa kävisi jos sama raja olisi meille kirjoittelijoille , mahtaisikohan tuota edellistä (tai tätäkään ) olla luettavissa...
- Anonyymi
Eduskunta äänesti kiistellyn lain sisällöstä – 106 kansanedustajaa oli poissa äänestyksestä :D
Mitäs Päämaisteri nyt sanoo?- Anonyymi
Ei voida puhua edustuksellisesta demokratiasta, kun yli puolet kansanedustajista (käytännössä kansasta) pakenee töitä.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/c4ead94e-9c1d-4948-8145-eb9ab5341371
Äänestys ei ole lainvoimainen edes yhdenkertaisella enemmistöllä, koska yli puolet (53 %) oli poissa äänestyksestä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei voida puhua edustuksellisesta demokratiasta, kun yli puolet kansanedustajista (käytännössä kansasta) pakenee töitä.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/c4ead94e-9c1d-4948-8145-eb9ab5341371
Äänestys ei ole lainvoimainen edes yhdenkertaisella enemmistöllä, koska yli puolet (53 %) oli poissa äänestyksestä.Edustuksellisesta parlamentarismista.
- Anonyymi
Noi 106 edustajaa ajattelevat meidän työväestöä, siitähän tuo kertoo.
- Anonyymi
-- Keskustan viidestä ministeristä yksikään ei ollut äänestyksessä paikalla – ei edes valtiovarainministeri Annika Saarikko.
-- Keskustan ministereistä olivat Saarikon lisäksi poissa puolustusministeri Antti Kaikkonen, tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen, maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen ja elinkeinoministeri Mika Lintilä.
--- Pääministeripuolue SDP:stä poissa olivat eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen sekä liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka.
--- Äänestyksestä oli poissa myös vihreiden sisäministeri Krista Mikkonen.Jos ministerien poissaolot eduskunnan äänestyksistä ovat ongelma, niin silloin ministerien paikalle tulisi nimittää varaedustajat kun ministerikausi alkaa. On väistämätöntä, että ministerit eivät pysty osallistumaan eduskuntatyöskentelyyn täysipainoisesti, koska ovat ministereitä, joka on heidän päätyönsä.
- Anonyymi
Tämä on ihan harvinaisen totta. Tuohon ei ole mitään lisättävää.
- Anonyymi
Sehän riippuu aivan suomalaisten äänestyskäyttäytymisestä, että kuinka tämä maa makaa.
- Anonyymi
Niin kauan, kun kansa äänestää vihervasemmistoa, ei maan talousongelmat ratkea.
Kun joku täällä kritisoi demokratiaa, häneltä tuppaa unohtumaan se, mitä hän tarjoaa tilalle. Ääneen sanomaton totuushan on yleensä se, että hän haluaisi vallan kannattamalleen puolueelle, joka sitten tietenkin hoitaisi automaattisesti hänen mielestään asiat "kansan parhaaksi". Luultavasti muita puolueita ei jatkossa juurikaan sitten enää tarvittaisikaan.
No, meillä on maailmalla esimerkkejä siitä, miten tuollainen järjestelmä toimii. Joku niissäkin on sitä mieltä, että vain tietty joukko on kykenevä valtaa käyttämään. Kaunis ajatus?
Koettakaa nyt kovimmatkin "ajattelijat"käsittää se, että Suomen velasta suuri osa on kuitenkin mennyt ihan tämän järjestelmän pyörittämiseen. Sieltä taas suurimmat kulut ovat terveydenhuolto ja koulutus.Ei ole mitään "puhdasta taloustiedettä", vaan talous on ihmisiä ja yhteiskuntaa varten eikä yhteiskunta ja ihmiset taloutta varten. Taloudella on välinearvo, kun tavoitellaan mahdollisimman laajaa onnea ja tyytyväisyyttä. Tai niin sen pitäisi olla. Ja se mitä kaikkea kansan onni on arvovalintoja.
Toki on niin, että pitkäjänteisyys tuottaisi paremman tuloksen kuin poukkoilu. Poukkoilua on Suomessa yritetty vähentää Suomessa sillä että keskeisiä uudistuksia on pyritty valmistelemaan parlamentaarisissa työryhmissä eli kaikkien eduskuntapuolueiden kesken, niin että kaikki ei muuttuisi, kun hallituspohja vaihtuu. Seuraava tällainen on (tai pitäisi olla) sosiaaliturvan kokonaisuudistus, jota tarvittaisiin perkaamaan nykyistä tukiviidakkoa.Yksi "on" jäi pois:
Ensimmäisen kappaleen viimeinen lause uudelleen:
"Ja se, mitä kaikkea kansan onni on, on arvovalintoja."
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Yläkoulun seksiopas neuvoo harjoittelemaan
anaaliyhdyntää lämpöisellä ja pitkällä porkkanalla https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010859818.html2833437BLACKFRIDAY 186e 4pv Alicantte lennoilla ja hotellilla
No nyt löytyi hyvä blackfriday tarjous. Sivustolla matkapörssi myös muita hyviä tarjouksia. 4 Päivän reissu, 3 tähden ho62395Joukko oppilaita terrorisoi koulua Helsingissä niin
että osa opettajista pelkää töihin tulemista https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010857587.html2542193- 682079
- 721718
Purra esiintyi epäasiallisesti
Eduskunnassa keskustellaan vaihtoehtobudjeteista. Niistä voi olla monta mieltä ja myönnän niiden olevan osin heikkoja. M3471367MTV: Jyrkistä eronnut Jenni kritisoi kovin sanoin Ensitreffit-ohjelmaa: "Ei esimerkiksi kysytty..."
Ohhoh! Jenni lataa tekstiä! Tsemppiä Jennille ja Jyrkille "sen oikean" löytämiseen. Lue lisää: https://www.suomi24.fi/251147- 651079
"Tapaus" Aittakumpu/Simula hyvin paljastaa kuinka tyhmää ja turhaa sakkia Suomesta
löytyy. Toissapäivänä "joku" teki tänne avauksen liittyen Kalevan juttuun, että noilla kahdella olisi suhde. Eli Otsikko231056Martina Aitolehti pitkästä aikaa tv:ssä - Nyt mukana kokkauskisassa!
Oho, Martina Aitolehti nyt kokkauskisassa! Häntä ei ole nähtykään pitkään aikaan tv:ssä. Mukana myös mm. Henny Harjusola1691016