Miksi Vartiotorni ei haasta luopioita oikeuteen?

Anonyymi-ap

Vartiotorni-seura on vuositolkulla valittanut ns. "luopiovalheista" ja järjestön mainetta tahraavasta "misinformaatiokampanjasta". Painavimpiin väitteisiin lukeutuvat mm. syytökset seksuaalirikollisten ja pedofiilien suojelemisesta. Tämä poikii kysymyksen: Minkä vuoksi Vartiotornin kaltainen järjestö, jolla on rahaa ja litania lakimiehiä, ei haasta oikeuteen näiden väitteiden levittäjiä? Vartiotorni-kriittisten sivustojen, kuten jwfacts.com ja avoidjw.org, perustajat ovat ihmisiä, joilla on nimet ja kasvot. He ovat Paul Grundy ja Jason Wynne. Järjestö voisi halutessaan haastaa heidät oikeuteen, mutta ei ole sitä tehnyt.
Liekö syy siinä, että järjestö katsoo tämän systeemin päättyvän pikapuoliin ja haluaa käyttää vähäisen jäljellä olevan ajan "hyvien uutisten" levittämiseen eikä tärvätä aikaa ja resurssejaan maailmallisiin oikeudenkäynteihin, joiden todelliset syylliset jokatapauksessa saisivat ansionsa mukaan pikapuoliin saapuvassa Harmageddonissa? Jos asia on näin, miksi järjestö kuitenkin katsoi muutamia vuosia sitten aiheelliseksi vetää Kevin McFree käräjille? McFree, entinen Jehovan todistaja, on vuodesta 2017 lähtien luonut Jehovan todistajista Lego-animaatioita Youtubeen. Vartiotorni syytti häntä tekijänoikeuksien rikkomisesta. Oikeudenkäynti päättyi McFreen voittoon, mutta suurempi kysymys on siinä, miksi Lego-animaatiot ja tekijänoikeudet (joita oikeudenpäätöksellä ei oltu rikottu) ovat se kukkula, jolle Vartiotorni on valmis kuolemaan? Miksi järjestön lakiosasto ei nosta sormeakaan, kun herrat Grundy ja Wynne puhuvat Lego-animaatioita kertaluokkaa vakavammista asioista, kuten järjestössä tapahtuvasta seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja järjestön tavasta hyysätä ja suojella tekijöitä? Luulisi olevan helppo homma vaientaa muutama luopio käräjillä, mikäli heillä ei ole todisteita Vartiotornia vastaan.

Miksi joku, jolla on rahaa, valtaa, resursseja ja lakimiehiä, ei vedä oikeuteen tunnettuja ihmisiä, joiden se väittää levittävän heistä poikkeuksellisen törkeää misinformaatiota? Vaikka siksi, että todisteet ovat syytösten esittäjien puolella, jolloin on jo ennakkoon selvää, että faktoja vastaan käräjöinti tulee päättymään tappioon. Mitä tällöin voi tehdä? Huutaa vuodesta toiseen valheellisesta lokakampanjasta ja kehoittaa ihmisiä olemaan objektiivisesti tutkimatta esitettyjä syytöksiä.

Täsmälleen siis sitä, mitä Vartiotorni on tehnyt jo pitkään.

14

63

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Koska he ovat vellihousuja, mamiksia ja jonninjoutavia packonjauhajia.
      Niin se on kuulkaa.

    • Anonyymi

      Ei kannata sitä ovea aukaista, tietävät järjestön lakimiehet.
      Vastapuoli kävelee ovesta karmit ryskyen sisään.

    • Anonyymi

      Tekijänoikeusrikkomukset ovat ainoa asia, mistä järjestö voi ehkä saada kriitikot vastuuseen. Tekijänoikeudethan ovat joskus rajanvedoltaan tulkinnanvaraisia. Sen sijaan järjestö itsekin tajuaa, ettei sillä ole mitään mahdollisuuksia avoimessa keskustelussa kriittisesti suhtautuvia vastaan, eikä siellä sellaiseen haluta millään rintamalla lähteä.

    • Anonyymi

      Oikeus asiat ovat lähes aina riskialttiita eikä niihin järjestö mielellään kevyin perustein lähde. Kysymys on rahasta mutta ennenkaikkea järjestön maineesta ja Jumalan nimestä, joka on tärkeää pitää puhtaana.
      Ymmärrän tämän näkökulman täysin. PN tietenkin muita tapoja joilla järjestö vastaa silloin harvoin kuin vastaa johonkin. Ja minusta hyvä niin että sekaantuu niin minimaalisesti kuin voi.
      Tekijänoikeuksiin liittyvät asiat ovat sitten toinen juttu jossa voidaan saavuttaa oikeusteitse voittoja mikä on ymmärrettävää jos käyttää tekijänoikeusalaista materiaalia vääriin tarkoituksiin tai luvatta.

      • Anonyymi

        Tosi hyvin on Jumalan nimi pysynyt puhtaana, kun pedofiilit on yritetty salata, vai mitä itse olet mieltä? Parempi olisi ollut ilmoittaa poliisille.


      • Anonyymi

        Mikäli näiden kriitikoiden syytökset totisesti olisivat perättömiä, puheet oikeudenkäyntiin liittyvistä riskeistä ovat perin merkillisiä. Oikeudenkäynti nollaisi kriitikoiden väitteet ja järjestön lokainen julkisuuskuva paranisi. Vuosia jatkunut vouhkaaminen törkeistä luopiovalheista kertoo siitä, että asia on järjestölle painava. Siksi jarruttelu ja epämääräisiin riskeihin vetoaminen on epäuskottavaa hätäselittelyä, jos pitäisi lähteä oikeuteen tutkimaan todisteita ja selvittämään, kuka puhuu totta. Totisesti mielenkiintoista, että nimenomaan juuri järjestöön kohdistuvissa syytöksissä järjestö ei uskalla oikeussaliin jalallaan astua ja tämän lisäksi vannottaa vielä jäsenistöäänkin olemaan tutkimatta, mitä nämä syytökset ovat.

        Totuus ei kysymyksiä pelkää, mutta valhe kavahtaa niitä.


      • Anonyymi

        Kummallista tosiaan, että näiden kriitikoiden sanomisia ei tulisi edes tarkistaa. Samaa informaation kontrollointia harjoittaa Venäjän valtio. Oppositio ei saa ääntään Venäjällä kuuluviin, joten ainoana merkittävänä totuuden äänikanavana toimii valtiollinen televisio, joka tuuttaa pihalle Kremlin rakentamaa narratiivia. Sota onkin erikoisoperaatio, eikä Venäjä missään nimessä pommita Ukrainan siviilikohteita. Jehovan todistajat ovat kyllä hyvin sodan noteeranneet, mutta ovat sokeita yhtäläisyyksille Kremlin ja Vartiotornin tavassa sulkea eri mieltä olevat pois alamaistensa elämästä. Vartiotorni-kriitikko on valehtelija, jolla ei ole ääntä Jehovan todistajien maailmassa, missä asioiden narratiivin on rakentanut Vartiotorni.


    • Anonyymi

      Liiketoimintamalli on se mikä se on.
      Enemmistö ei oven aukaisijoista osta vartiotornia millään konstilla.
      Monia ei saada vartiotorniostoksille puhumalla luopiovalheista.
      On tyydyttävä niihin, jotka saadaan maksamaan vartiotorni puhumalla luopiovalheista.

      Parempaa ei lahko ole keksinyt eikä muuhun pysty.

      Mutta
      Onhan vartiotorniseuralle kertynyt silläkin miljardiomaisuus

      • Anonyymi

        "Monia ei saada vartiotorniostoksille puhumalla luopiovalheista."

        Jehovan todistajat julistavat ylpeinä, kuinka eivät ole osa tätä maailmaa. He ovat asiassa siinä mielessä täysin oikeassa, että he tavallaan elävät omassa kuplassaan eivätkä ymmärrä, miltä kuplassa opittu puhe ja tavat näyttävät ulkopuolisen silmiin. Kun ulkopuolista yrittää ohjailla olemaan googlailematta Jehovan todistajia ja olemaan uskomatta mitään negatiivisia puheita heistä, varoitussireenit soivat näin ilmiselvien kontrollointiyritysten edessä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Monia ei saada vartiotorniostoksille puhumalla luopiovalheista."

        Jehovan todistajat julistavat ylpeinä, kuinka eivät ole osa tätä maailmaa. He ovat asiassa siinä mielessä täysin oikeassa, että he tavallaan elävät omassa kuplassaan eivätkä ymmärrä, miltä kuplassa opittu puhe ja tavat näyttävät ulkopuolisen silmiin. Kun ulkopuolista yrittää ohjailla olemaan googlailematta Jehovan todistajia ja olemaan uskomatta mitään negatiivisia puheita heistä, varoitussireenit soivat näin ilmiselvien kontrollointiyritysten edessä.

        Ironista kyllä, kulttiin kuuluva voi tunnistaa toisen ryhmän kontrolloivaksi kultiksi, mutta ei omaansa. Jehovan todistajan ei ole vaikea tunnistaa skientologiaa tai mormonismia kultiksi, tai toisinpäin, mutta oman ryhmän kohdalla on sokea piste.


      • Anonyymi

        Vain pieni osa ihmisistä on potentiaalisia asiakkaita Vartiotornille, eikä heille voi kertoa, että "luopiot" ovat itse asiassa oikeassa. Bisnes kärsisi.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Koska kosto kuuluu Jumalalle, ei järjestölle.

      Kuulkaahan luopiot laskekaatte te vain peräilmanne, silla tulee uusi raikas aika, jossa ei saasteet haise.

      • Anonyymi

        Kosto on minun, sanoo Herra. Room. 12:9

        Mutta lahko hyökätessään Johanneksenpoikaa vastaan käy totuutta vastustamaan
        Kiinnitä huomiota, että lahko ei esitä oikaisupyyntöä Johanneksenpojan sivuista.

        Mutta eipä tietenkään.
        Johanneksenpojan sivut koostuvat scannatusta vartiotorneista, lahkon kirjeistä ja muista kirjoituksista.
        Niin, on vielä erilaisia nauhoituksia.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1283
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe