Vakava masennus ja itsetuhoisia ajatuksia

Anonyymi-ap

Oon 18v poika. Oon kärsiny monta vuotta jo vakavasta masennuksesta ja huonosta itsetunnosta. Pienetki vastoinkäymiset tuntuu maailmanlopulta ja mulla on monta syytä miks haluaisin lopettaa kaiken. Mä en jaksa kuunnella sitä miten muut sanoo että mun ongelmat ois pieniä ja oon luuseri koska en kestä mitään kuten koulua. Oon jotenki aina aiemmin sivuuttanu mun ongelmat ja kuvitellu et ei ne niin vakavia oo mut nyt on alkanu tuntua että kyllä ne aika isoja ja vakavia on. Mulla on liian vääristynyt mielikuva maailmasta ja elämästä. Kaikki on niin epäreilua ja mä en kestä sitä. Mulle tulee tosi pimeitä ajatuksia välillä tosi äkkinäisesti. Mä oon lähiaikoina miettiny itteni tappamista enkä uskalla kertoa siitä kauheen monelle. Toisaalta omalle äidille oon puhunu kyllä ja sanonu että on itsetuhoisia ajatuksia. Psykologilla käyn ja oon miettiny että jos vaihtaisin psykiatrille tai terapeutille. Mut mä en vaan pysty ees uskomaan enää että mistään ois mitään apua. Mietin vaan koko ajan miten mä tappaisin itteni mut samalla mietin että se tuhoais monen muunkin elämän. Mut mä en oikeesti kohta jaksa enää. Ehkä parempi että lopetan kaiken ajoissa

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Elämä on nyt. Onks toi sun elämä?

    • Anonyymi

      Itse olen 46-vuotias ja kärsin huonosta itsetunnosta edelleen. Koska olen työkyvyttömyyseläkkeellä niin työelämän tai opiskelun takia ei niin kärsi.Mutta kyllä se huono itsetunto näkyy esim uusissa ihmissuhteissa.Toisaalta mulla on kaksi pitkäaikaista ystävää niin niihinkin on tyytyväinen. Pahinta mitä on saanut kuulla liittyen itsetuntoon on,että jokaisella on hyviä puolia ja osaamista. Jos näin todellakin on niin miten ihmeessä olen työkyvyttömyyseläkkeellä? Voin rehellisesti sanoa että se oli mun pelastus.Mulla oli ongelmia jo lapsena eikä ne siitä mihinkään hävineet kun ikää tuli lisää.

      Ymmärrän ettei aloittajan tarvitse opiskella tai hakea töitä,kuten mun piti tehdä 22 vuotta sitten. Joko valitset opiskelun tai työelämän.Mä opiskelin 2 ammattia ja mä olin henkisesti jo sairas toisen ammatin jälkeen etten mä enää keksinyt mitä lähtis opiskelee.No silloin tulo postissa työhönosoituksia joista ei voinut kieltäytyä.Menin töihin.Olin muutaman kuukauden ja sitten sain potkut. Eka ja vika työsuhde,jos ei lasketa vuonna 2005 työsuhdetta joka kesti hurjat kolme tuntia ennen kuin irtisanoin itseni.Vaikka kuinka haluisi yrittää ja pärjätä niin mun kohdalla ei vaan toiminut. Tosin olis vaatinut roolin pitämistä näyttelemistä että elämässä on kaikki hyvin,kun ei ollut. Asiakaspalvelu-ja sosiaalityössä sä et voi näyttää tunteitasi vaikka olis kuinka paha olla.Vaan sä itket työpäivän päättyessä yksin ja menet seuraavana päivänä taas tekopirteänä töihin koska sulla ei ole vaihtoehtoa.

    • Anonyymi

      Joo p#skapuhe on kaikkein pahinta, sillä toinen oikeuttaa huonon käytöksensä. Jos esimerkiksi mua häiritsee koulussa asia 1 ja 2 ja mä niistä asiallisesti opelle sanon, että voisiko tasapuolisuuden nimissä olla mahdollista että nämä tehtävät jakaantuvat tasaisesti. Tätä tehty siis kahdelle opelle ja vuoden verran. Olen myös saman verran aikaa kertonut, että missä tarviin vielä tukiopetusta. Ei ole tullut, vaan on millä ikinä perusteella siirretty ja siirretty, mikä lisää mun stressiä, jonka olen myös näille opeille kertonut. Ja stressi lisää masennusoireita ja unettomuutta, joka taas lisää masennusoireilua. Jos koulussa kysytään, että mitä te haluatte koulussa oppia ja mä kerron, et mua hyödyttäisi kärrynpyöräily ja kirjoitan sen listaan, joka toimitetaan eteenpäin. Niin kyllä mä ihmettelen, että joku tulee siihen perään kirjoittamaan, että ”tarviiko putkimiehen oikeastaan osata tehdä kärrynpyöriä”? Mulla on ihan sama, (tai ei ihan sama), mitä putkimiehet osaa tai ei osaa, mutta tiedän mitä haluan, kerroin sen ja joku toinen tuli ja päätti mun puolesta, ettei sitä tapahdu. Ja kertoi vielä perään, ettei ole niin koulutuksista kiinnostunut. Mä en halua mitään p#skapuhetta tunteista, mä olen saanut elämäni aikana lässyttää niistä ihan tarpeeksi. Jos mä avaan sen tunteiden sanallisen arkun, niin se ei johda mihinkään hyvään. Mulla on masennusoiretta, joka pahenee silloin tällöin. Jos mä alan siitä puhumaan, niin se pahenee vielä enemmän. Mikä mun masennusta pahentaa on se, että mun tarpeet ohitetaan syyllä jos toisella. Mun ei tarvitse ryhtyä vetämään kenellekään roolia, mä sanon kyllä, kun ei mee vahvasti. En mä tarvi apua siihen tunteeseen, mä haluan että mut otetaan huomioon, jos mä sanon, esim. Että välkkäreitä ei ole. Niin silloin niitä ei mulle ole. Jos joku kokee toisin, niin en mä rupea sitä asiaa kieltämään oman kokemukseni perusteella. Mä kuuntelen ja hyväksyn sen asian sellaisenaan ja alan miettiä, miten asiaa vois parantaa.

      • Anonyymi

        Sulla on sentään opettaja paikalla.Itse kun opiskelin aikoinaan ammattikoulussa niin opettaja antoi ryhmätyötehtävän ja poistui luokasta.Tein aina ryhmätyöt yksin ja opettaja varmaan luuli että haluan tehdä kaikki ryhmätyöt yksin. Vaikea sitä on mennä mihinkään pienryhmään kun tullut selväksi ettei kukaan halua mua ryhmäänsä. Tämän siis ensimmäisen tutkinnon aikana.Toisen tutkinnon aikana oli sentään yksi muu jonka kanssa tein ryhmä ja parityöt ja aina sai pelätä jos tämä henkilö on kipeenä niin joudun tekee yksin.Ja valitettavasti näin sattui välillä. Olin kiusattu molemmissa tutkinnoissa.Koulukiusaaminen alkoin jo ala-asteella kolmannella luokalla.Jatkui yläasteella ja jatkui ammattikoulujen loppuun asti.Sitten kun en enää opiskellut niin kiusaaminen loppui. Onneks oli sentään kesälomat välissä. Jotta kiusaaminen sai jatkua lomien jälkeen.


    • Anonyymi

      Kiitos masennuslääkkeiden, mä en juurikaan itke. Viimeksi itkin, kun sain raivoryöpyn päälleni asiasta, joka ei edes ollut mun vika tai josta ei ollut mulle kerrottu, joten mistä olisin sen voinut tietää. Ja sen sijaan, että sitä olisi asiallisesti viety eteenpäin, niin alettiin huutaa ympäri kyliä, miten mä olin mokannut.

      • Anonyymi

        Eli sulla masennus johtuu muusta kuin konkreettisista syistä.


    • Anonyymi

      Voisitko saada psykoterapiaa? Kelan sivuilta löytyy tietoa.
      Älä luovuta!

    • Anonyymi

      No, näiden vuosien aikana se ei ole koskaan mennyt ohi. Mutta se on muuttanut muotoaan ja nyt nimenomaan kognitiiviset oireet on ne, jotka häiritsee. Jos masennuksen alkuvaiheessa olin itkuinen ja lamaantunut, niin nyt mä olen ahdistunut ja vihainen. Aiemmin äänet ei häirinneet mua ollenkaan, mutta nykyisin tuntuu kipua, jos joku puhuu korvan vieressä. Lukeminen on hankalaa, vaikea keskittyä, myös kovaääninen puhe saattaa sekottaa ajatuksen täysin. Muisti ei ole samanlainen kuin silloin, kun olin vastasairastunut. Aloituskynnys on kasvanut koko ajan.

      Ja kyllä konkreettiset asiat voi syöstä mut täyden epätoivon partaalle, kuten kelan tai sossun kanssa asiointi (henkinen anafylaksia), rasistiset kommentit mt-ongelmaisista hoitohenkilökunnalta, täydellinen mun tunteiden ja ajatusten ignooraaminen tai ihan suoraan sanottuna ryssiminen, jolla on pitkäaikaisia vaikutuksia mun henkiseen ja fyysiseen elämään (p@@@ kirjaus tai lausunto). Tai p*skapuhe ja älyn loukkaus (=käsittääkseni ei vaikutusta johtopäätelmiin,,, ei vaikutusta päätelmiin, vaikkei mitään faktatietoa asiasta…jne.)

    • Anonyymi

      Olet niin nuori että saisit olla vaikka kuinka hulluja kertomuksia psykiatrille, eikä siitä olisi sinulle tulevaisuudessa mitään haittaa. Joten koska et vaikuta hullulta, vaan ainoastaan hieman eksyneeltä normaalilta nuorelta, niin kannattaa kertoa psykiatrille REHELLISESTI kaikki mitä ajattelet ja mitä tunnet. Mitä ajattelet ja tunnet esimerkiksi koulua ajatellessasi tai siellä ollessasi. Siihen on olemassa apua. Kokeile tosiaan toista terapeuttia tai psykologia, jos entinen ei tunnu osaavan/ymmärtävän.

      Elämässä ei ole kaikilla samoja mahdollisuuksia. Elämä on siinä mielessä epäreilua. Mutta mitä mahdollisuuksia tarvit voidaksesi hyvin? Tarvitset omaa rauhaa ja ainakin yhden kaverin tai jonkun joka jaksaa välillä kuunnella sinua ja joka ymmärtää sinua, lämpimän asunnon ja ruokaa.

      Aina ei tarvitsekaan jaksaa. Sinulla ei ole mihinkään kiire todellisuudessa. Ei ole mitään pakkoa olemassa että pitäisi edetä esim. koulussa samaa vauhtia kuin muut, vaikka tuossa iässä alle 25v se tuntuu siltä ja sosiaalinen paine tuntuu voimakkaasti. Kannattaisi ottaa vaikka välivuosi ja käyttää se siihen että mietit mitä oikeasti haluaisit tehdä elämässä. Mikä olisi sinusta hienoa? Miksi haluaisit tulla? Mistä asiasta olisit innostunut? Se on kaikki mahdollista jos ottaa selvää miten edetä ja sitten tekee niin yksi askel kerrallaan. Nopeudella ei ole väliä, vaan tärkeää on oikea suunta! Ei ole mitään hätää, ei ole mitään kiirettä. Työnnä kaikki höseltäjät pois ja kerro että haluat aikaa itsellesi, että mietit syvällisesti mitä haluat elämässäsi. Elämän voi järjestellä paremmille raiteille. Sinäkin selviät sisäisistä taisteluistasi ja olet sen jälkeen vahvempi ihminen ja osaat auttaa muita paremmin kuin he osaisivat ilman sinun kokemuksiasi.

      Itseasiassa minä ajattelen ei ole mitään "huonoa itsetuntoa" vaan se on vain mieleen iskostunut ulkoapäin tullut konsepti. Tilanteet kuitenkin muuttuvat ja sinä muutut ajan kuluessa. Mietipä mitä kaikkea on tullut ulkopuolelta? Kaikki uskomuksesi ja tietosi ja jopa oma nimesi on sinulle - annettu. Et siis todellisuudessa -jos mennään yhteiskunnan sovinnaisuuksien ohitse - ole tarinasi henkilö, vaan joku joka havaitsee sen kaiken, sekä ulkomaailman, että kehosi, ja myös tunteesi ja ajatuksesi.

      Meni vähän syvälliseksi, ja kirjoitin monenlaista asiaa, mutta toivottavasti tästä on jotain apua.

    • Anonyymi

      Mä olen ollut suljetulla osastolla puolitoista kuukautta. Hae apua ajoissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      203
      8158
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      43
      4622
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2230
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      20
      2137
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1935
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1815
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1736
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1726
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1643
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1448
    Aihe