Päämies vs. lakimies

Anonyymi-ap

Katsotaanko lakimiehen olevan päämiehellä töissä, kun on sovittu, että päämies maksaa korvauksen tehdystä työstä? Onko päämiehellä valta päättää miten asia pitää hoitaa?

Jos lakimies kieltäytyy työstä tutustuttuaan tapauksen aineestoon, onko päämies velvollinen maksaamaan korvausta, kun ei olla erikseen sovittu mitään asiaan perehtymiseen liittyvää korvausta ja itse asiaa ei ole hoidettu vielä lainkaan? Päättyykö asiakassuhde siihen kun lakimies kieltäytyy toimimasta päämiehen pyynnön mukaan? Päämies ei pyydä tekemään mitään laitonta eikä moraalitonta.

10

152

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nyt menit jo itsesi kanssa ristiin. Ensimmäisessä tapauksessa kysyt onko lakimies päämiehellä töissä, ja toisessa puhut asiakassuhteen päättymisestä. Ei päämies voi samoista työtehtävistä olla yhtäaikaa lakimiehen työnantaja ja asiakas.

      Mutta näkemättä sopimustanne voi vastata vain yleisellä tasolla. Eiköhän yleensä (ainakin kertaluonteisissa asioissa) lakimiehen työtä osteta palveluna. Toisin sanoen ei työsuhteessa eikä edes työkorvauksella. Se, miten lakimies palvelun tarjoaa ja asian hoitaa on siis sopimuskysymys, eikä päämiehellä ole mitään direktio-oikeutta asiassa.

      Jos yhteisymmärrykseen ei päästä, sopimussuhde varmastikin lopetetaan. Silloin toki yleensä maksettavaksi tulee siihen asti tehty työ, harva lakimies on niin tyhmä, että sopii ainakaan ennalta tuntemattomien asiakkaiden kanssa urakkaluonteisia sopimuksia. Jos jokin "asiaantutustumisvaihe" pitäisi saada ilmaiseksi, siitä toki kannattaa sopia etukäteen.

      • Anonyymi

        Aloittaja täsmentää. Voidaanko suhde katsoa päättyneeksi, kun lakimies kieltäytyy tehtävästä. Tarkoitan, että olen itse se päämies ja palkkaan lakimiehen hoitamaan asiaani. Lakimies kieltäytyy tehtävästä. Ensimmäisessä tapaamisessa oli sovittu vain, että lasku maksetaan kun asia on saatu valmiiksi. Työ sovittiin laskettavaksi tunteina. No valmista työstä ei tule koskaan. Ja se mitä lakimies teki oli, että hän kirjoitti kaksi sähköpostiviestiä meille, joista jälkimmäisen sisältö oli, että hän ei työhön suostu. Kieltäytymisen syy oli, että hän ei usko, että juttua voi voittaa, vaikka vastapuoli on rikkonut useitakin lakeja.


      • Anonyymi

        Mitähän tuntuiis kuolla syystä että vääntelee lain tarkoitusta, asian ihan eriksi ja sitten ei ota vastuuta tekemisistään vaikka esim. asian hoidettavaksi annettu tuntee asiansa patemmin ja tietää miten asiassa tulisi toimia, mutta asianajaja ota korviinsa ollenkaan mitä asiassa tulisi yrittää??

        Näitä vain miettien, ettää kuinka kusipäisiä tulisi olla jotta näin kävisi?


      • Anonyymi

        🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒

        ❤️ ­N­­y­­m­­f­o­­­m­­a­a­­­n­i -> https://ye.pe/finngirl21#17693757q

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


    • Anonyymi

      Oikeudellisen asiamiehen ja asiakkaan välillä on kyse toimeksiannosta. Asiakkaalla ei ole oikeutta päättää, miten asia hoidetaan. Toimeksiannossa noudatetaan toimeksiantoehtoja.

      Aineistoon tutustuminen aiheuttaa työtä, josta asiakas on korvausvelvollinen toimeksiantoehtojen mukaisesti.

      Toimeksianto päättyy irtisanomiseen, jonka asiakas voi tehdä milloin vain (toimeksiantoehtojen mukaisesti). Asianajajan oikeutta irtisanoa toimeksianto rajoittaa hyvä asianajotapa. Muu lakimies voi irtisanoutua milloin vain.

      Hyvä asianajotapa velvoittaa toimimaan asiakkaan parhaan edun mukaan. Se voi olla toinen kuin, mitä asiakas itse ymmärtää. Yleensä asiakasta kehotetaan noudattamaan lakia ja jollei asiakas niin tee, toimeksianto irtisanotaan.

      • Anonyymi

        "Yleensä asiakasta kehotetaan noudattamaan lakia ja jollei asiakas niin tee, toimeksianto irtisanotaan."

        Olen ilmeisesti tämän kuvauksen mukaan se asiakas. Kuka toimeksiannossa päättää, mitä tehdään, oikeudellinen asiamies vai asiakas, kun mitään lakeja ei olla rikkomassa siinä mitä tehdään? Maalaisjärjellä ajateltuna asiakas päättää, kun kyseessä on hänen asiansa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Yleensä asiakasta kehotetaan noudattamaan lakia ja jollei asiakas niin tee, toimeksianto irtisanotaan."

        Olen ilmeisesti tämän kuvauksen mukaan se asiakas. Kuka toimeksiannossa päättää, mitä tehdään, oikeudellinen asiamies vai asiakas, kun mitään lakeja ei olla rikkomassa siinä mitä tehdään? Maalaisjärjellä ajateltuna asiakas päättää, kun kyseessä on hänen asiansa.

        Asaimies päättää aina itsenäisesti, mitä tehdään. Luonnollisesti asiamiehen pitää kuulla asiakkaan mielipidettä ennen toimenpiteitä, jos se on tarpeen.

        Asiamies ajaa asiaa asiakkaan parhaan edun mukaisesti (eli lojaliteettiperiaate). Se on koko idea siinä, että asiantuntijana hän tietää, miten parhaiten toimitaan saavutettaessa asiakkaan etu. Jos asiakas on tyytymätön asiamieheensä, hän voi irtisanoa toimeksiannon ja valita muun henkilön asiamiehekseen.


    • Anonyymi

      Sääntösällin ja pykäläpekan pitäisi olla juhlissa mukana.

      • Anonyymi

        Missä on juhlat? Kuka on sääntösälli? Kuka on pykäläpekka?


    • Anonyymi

      > Katsotaanko lakimiehen olevan päämiehellä töissä, kun on sovittu, että päämies maksaa korvauksen tehdystä työstä?

      Lakimiehen, nyt ilmeisen asiamiehen, katsotaan edustavan päämiestään asiassa valtakirjalla tai vastaavalla. Lakimies on kuitenkin töissä sillä taholla, jonka kanssa hänellä on voimassa oleva työ- tai virkasopimus, ja joka maksaa hänelle suoranaisen palkan.

      > Onko päämiehellä valta päättää miten asia pitää hoitaa?

      Päämiehellä on oikeus vaikuttaa asiaan, mutta oikeudellisen näkemyksen on tultava viime kädessä asiamieheltä.

      > Jos lakimies kieltäytyy työstä tutustuttuaan tapauksen aineestoon, onko päämies velvollinen maksaamaan korvausta, kun ei olla erikseen sovittu mitään asiaan perehtymiseen liittyvää korvausta ja itse asiaa ei ole hoidettu vielä lainkaan?

      Ellei ole varta vasten erikseen sovittu, että tutustuminen on maksuton, päämies on velvollinen maksamaan asiassa kohtuullisen korvauksen.

      > Päättyykö asiakassuhde siihen kun lakimies kieltäytyy toimimasta päämiehen pyynnön mukaan?

      Asiakassuhde alkaa silloin, kun molemmat osapuolet ovat hyväksyneet asiakassuhteen alkaneeksi. Ellei päämies-edustaja -suhde ole edes alkanut, se ei voi myöskään päättyä. Asiassa pitää olla olemassa erillinen toimeksiantosopimus tai valtakirja tahi vastaava osoitus ja hyväksyntä, jossa edustussuhde katsotaan alkaneeksi. Voidaan siis myös katsoa, että asiamies- tai edustussuhdetta ei ole edes syntynyt. Syntynyt asiakassuhde päättyy sovitun mukaisesti, ja sopimus voidaan irtisanoa vallitsevan tavan mukaisesti.

      Lakimies voi kieltäytyä toimimasta päämiehen pyynnön mukaisesti, mutta ei päämiehen edun mukaisesti. Oikeussalissa vallitsee aivan omat erilliset ja tiukat sääntönsä.

      > Päämies ei pyydä tekemään mitään laitonta eikä moraalitonta.

      Lakimies voi valita asiakkaansa, ja usein on mahdollista, että kyseeseen tulee tilanne, ristiriita tai konflikti, jossa lakimies ei voi päämiestään edustaa. Kun edustussopimus on syntynyt, lakimiehen on toimittava aina päämiehensä edun mukaisesti. Jos lakimies asiaan tutustuttuaan katsoo, että hänellä ei olisi mahdollisuuksia hoitaa päämiehensä asiaa kunnialla ja menestyksellisesti, rehti lakimies sen myös toteaa. Rehti lakimies myös suosittelee asiassa luopumaan. suosittelee muita tapoja tai toista edustajaa.

      Epärehellinen lakimies ottaa jutun vastaan, vaikka tietäisi kaikesta seuraavan vain päämiehen ajan ja rahojen kulua ilman menestymisen mahdollisuuksia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ja taas ammuttu kokkolassa

      Kokkolaisilta pitäisi kerätä pois kaikki ampumaset, keittiöveitset ja kaikki mikä vähänkään paukku ja on terävä.
      Kokkola
      67
      6113
    2. Mitä siellä ABC on tapahtunut

      Tavallista isompi operaatio näkyy olevan kyseessä.
      Alajärvi
      132
      5455
    3. Helena Koivu on äiti

      Mitä hyötyä on Mikko Koivulla kohdella LASTENSA äitiä huonosti . Vie lapset tutuista ympyröistä pois . Lasten kodista.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      463
      3375
    4. Ovatko naiset lopettaneet sen vähäisenkin vaivannäön Tinderissa?

      Meinaan vaan profiileja selatessa nykyään valtaosalla ei ole minkäänlaista kirjoitettua tekstiä siellä. Juuri ja juuri s
      Nettideittailu
      109
      1747
    5. Suomi vietiin Natoon väärin perustein. Viides artikla on hölynpölyä. Yksin jäämme.

      Kuka vielä uskoo, että viides artikla takaa Suomelle avun, jos Suomeen hyökätään. Liikuttavasti täällä on uskottu ja ved
      Maailman menoa
      376
      1266
    6. Kuvaile elämäsi naista

      Millainen hän on? Mikä tekee hänestä sinulle erityisen?
      Ikävä
      32
      1159
    7. Et ilmeisesti aio enää ikinä olla tekemisissä

      Että näinkö se menee
      Ikävä
      67
      1071
    8. Sydämeni on sinun luona

      Koko ajan. Oli ympärilläni ketä oli niin sinä olet vain ajatuksissa ja tunteissa. En halua muiden kosketusta kuin sinun
      Ikävä
      46
      956
    9. Trump ja Venäjä

      Huomasitteko muuten... Käytännössä ainoat valtiot, joille Trump EI eilen asettanut typeriä tariffejaan, olivat Venäjä ja
      Maailman menoa
      110
      922
    10. Jatkuva stressitila

      On sinun vuoksesi kun en tiedä missä mennään mutta tunteeni tiedän ainoastaan
      Ikävä
      52
      889
    Aihe