Muinaisten kansojen geenit löytyvät jokaisesta venäläisestä

Anonyymi-ap

cyrillitsa.ru
google translate


Mistä venäläiset tulivat? Kuka oli esi-isämme? Mitä yhteistä on venäläisillä ja ukrainalaisilla? Vastaukset näihin kysymyksiin saattoivat olla pitkään vain spekulatiivisia. Kunnes genetiikka päätyi asiaan.

Aatami ja Eeva
Populaatiogenetiikka on geneettisten juurien tutkimusta. Se perustuu perinnöllisyyden ja vaihtelun indikaattoreihin. Geneetikot ovat havainneet, että koko nykyihminen juontaa juurensa yhteen naiseen, jota tiedemiehet kutsuvat mitokondriaaliseksi Eevaksi. Hän asui Afrikassa yli 200 tuhatta vuotta sitten. Meillä kaikilla on genomissamme samat mitokondriot – 25 geenin sarja, joka on jokaisella ihmisellä. Ja ne välitetään vain äidin linjan kautta. Samaan aikaan kaikkien nykyisten miesten Y-kromosomi on myös nostettu yhdeksi mieheksi, lempinimeltään Adam, raamatullisen ensimmäisen ihmisen kunniaksi. On selvää, että puhumme vain kaikkien elävien ihmisten lähimmistä yhteisistä esivanhemmista, joiden geenit ovat tulleet meille geneettisen ajautuman seurauksena.

On syytä huomata, että he elivät eri aikoina - Aadam, josta kaikki nykyaikaiset miehet saivat Y-kromosominsa, oli 150 tuhatta vuotta Eevaa nuorempi. Tietenkin näitä ihmisiä tuskin voidaan kutsua "esi-isiksimme", koska niistä 30 000 geenistä, jotka henkilöllä on, meillä on vain 25 geeniä ja niistä peräisin oleva Y-kromosomi.

Väestö lisääntyi, loput ihmiset sekoittuivat aikalaistensa geeneihin, muuttuivat, mutatoituivat muuttoliikkeen aikana ja olosuhteet, joissa ihmiset asuivat. Tuloksena saimme erilaisia ​​genomeja eri myöhemmin muodostuneilta kansoilta.

Haploryhmät
Geneettisten mutaatioiden ansiosta voimme määrittää ihmisasutuksen prosessin sekä geneettiset haploryhmät (nämä ovat samankaltaisia ​​haplotyyppejä omaavien ihmisten yhteisöjä, joilla on yhteinen esi-isä, joissa molemmissa haplotyypeissä tapahtui sama mutaatio), jotka ovat ominaisia ​​ihmisille. tietty kansakunta. Jokaisella kansalla on omat haploryhmänsä, jotka ovat joskus samanlaisia. Tämän ansiosta voimme määrittää, kenen veri virtaa meissä ja ketkä ovat lähimpiä geneettisiä sukulaisiamme.

Venäläisten ja virolaisten geneetikkojen vuonna 2008 tekemän tutkimuksen mukaan venäläinen etninen ryhmä koostuu geneettisesti kahdesta pääosasta: Etelä- ja Keski-Venäjän asukkaat ovat lähempänä muita slaavilaisia ​​kieliä puhuvia kansoja ja alkuperäiset pohjoiset lähempänä suomalaisia. ugrilaiset kansat. Tietenkin puhumme Venäjän kansan edustajista. Mutta mikä on yllättävintä, meissä ei käytännössä ole aasialaisille, mukaan lukien mongolitataareille, luontaista geeniä. Joten kuuluisa sanonta: "Raaputa venäläistä, löydät tataarin" osoittautui pohjimmiltaan vääräksi. Lisäksi aasialainen geeni ei myöskään vaikuttanut erityisesti tatarikansoihin, nykyaikaisten tataarien geenipooli osoittautui enimmäkseen eurooppalaiseksi. Yleisesti ottaen tutkimuksen tulosten perusteella Venäjän kansan veressä ei ole käytännössä jälkeäkään Aasiasta Uralin takia, mutta Euroopassa esi-isämme kokivat lukuisia geneettisiä vaikutuksia naapureihinsa, olivatpa he puolalaisia, Suomalais-ugrilaiset kansat, Pohjois-Kaukasuksen kansat tai etninen ryhmä tataarit (ei mongolit).

Muuten, slaaveille tyypillinen haploryhmä R1a, joidenkin versioiden mukaan, syntyi tuhansia vuosia sitten ja oli yleinen skyytien esi-isien keskuudessa. Jotkut näistä Pra-skythalaisista asuivat Keski-Aasiassa, jotkut muuttivat Mustanmeren alueelle. Sieltä nämä geenit saavuttivat slaavit.

Esivanhempien koti
Kerran slaavilaiset tulivat ulos samalta alueelta. Sieltä he ovat jo hajallaan ympäri maailmaa taistelemalla ja sekoittuen alkuperäiskansojen kanssa. Siksi nykyisten osavaltioiden, jotka perustuvat slaavilaiseen etniseen ryhmään, väestö eroaa paitsi kulttuuristen ja kielellisten ominaisuuksien, myös geneettisesti. Mitä kauempana ne ovat maantieteellisesti toisistaan, sitä suuremmat erot ovat. Joten länsislaavit löysivät yhteisiä geenejä kelttiväestön kanssa (haploryhmä R1b), Balkanilla - kreikkalaisten (haploryhmä I2) ja muinaisten traakialaisten (I2a2), itäisten - balttien ja suomalais-ugrilaisten kansojen kanssa (haploryhmä N). Lisäksi jälkimmäisten etniset kontaktit tapahtuivat slaavilaisten miesten kustannuksella, jotka menivät naimisiin aboriginaalien kanssa.

Ja silti, huolimatta geenipoolin monista eroista ja heterogeenisyydestä, venäläiset, ukrainalaiset, puolalaiset ja valkovenäläiset vastaavat selvästi yhtä ryhmää niin kutsutussa MDS-kaaviossa, joka heijastaa geneettistä etäisyyttä. Kaikista kansoista olemme lähimpänä toisiamme. Geneettisen analyysin avulla voimme löytää edellä mainitun "esi-isien kodin", josta kaikki alkoi.

Tämä on mahdollista johtuen siitä, että jokaiseen heimojen muuttoon liittyy geneettisiä mutaatioita, jotka vääristävät yhä enemmän alkuperäistä geenisarjaa. Joten geneettisen läheisyyden perusteella on mahdollista määrittää alkuperäinen alue. Esimerkiksi genomin mukaan puolalaiset ovat lähempänä ukrainalaisia ​​kuin venäläisiä. Venäläiset ovat lähellä

1

91

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Venäläiset ovat lähellä eteläisiä valkovenäläisiä ja itäukrainalaisia, mutta kaukana slovakeista ja puolalaisista. Ja niin edelleen. Tämä antoi tutkijoille mahdollisuuden päätellä, että slaavien alkuperäinen alue oli suunnilleen heidän jälkeläistensä nykyisen asutusalueen keskellä. Ehdollisesti myöhemmin muodostetun Kiovan Venäjän alue. Arkeologisesti tämän vahvistaa Praha-Korchak-arkeologisen kulttuurin kehitys 5-6-luvuilla. Sieltä slaavien asutuksen etelä-, länsi- ja pohjoisaallot ovat jo menneet.

      Genetiikka ja mentaliteetti
      Vaikuttaa siltä, ​​että koska geenipooli on tiedossa, nyt voit ymmärtää, mistä ihmisten mentaliteetti on peräisin. Ei oikeastaan. Venäjän lääketieteen akatemian populaatiogenetiikan laboratorion työntekijän Oleg Balanovskyn mukaan kansallisuuden ja geenipoolin välillä ei ole yhteyttä. Nämä ovat jo "historiallisia olosuhteita" ja kulttuurivaikutuksia. Karkeasti sanottuna, jos vastasyntynyt vauva venäläisestä kylästä, jolla on slaavilainen geenipooli, viedään välittömästi Kiinaan ja kasvatetaan kiinalaisten tapojen mukaisesti, hän on kulttuurisesti tyypillinen kiinalainen. Mutta mitä tulee ulkonäköön, koskemattomuuteen paikallisia sairauksia vastaan, kaikki pysyy slaavilaisena.

      DNA-sukututkimus
      Väestösukututkimuksen rinnalla on nykyään syntymässä ja kehittymässä yksityisiä suuntauksia kansojen genomin ja niiden alkuperän tutkimiseen. Jotkut niistä luokitellaan pseudotieteiksi. Joten esimerkiksi venäläis-amerikkalainen biokemisti Anatoli Klesov keksi niin kutsutun DNA-sukututkimuksen, joka sen luojan mukaan on "melkein historiallinen tiede, joka on luotu kemiallisen ja biologisen kineetiikan matemaattisen laitteen perusteella". Yksinkertaisesti sanottuna tämä uusi suunta yrittää tutkia tiettyjen klaanien ja heimojen olemassaolon historiaa ja aikakehystä, jotka perustuvat miesten Y-kromosomien mutaatioihin.

      DNA-sukututkimuksen pääpostulaatit olivat: hypoteesi Homo sapiensin ei-afrikkalaisesta alkuperästä, joka on ristiriidassa populaatiogenetiikan päätelmien kanssa, normannien teorian kritiikki sekä slaavilaisten heimojen historian pidentäminen, jonka Anatoli Klesov pitää muinaisten arjalaisten jälkeläisiä. Mistä tuollaiset johtopäätökset? Kaikki jo mainitusta haploryhmästä R1A, joka on yleisin slaavien keskuudessa.

      Luonnollisesti tämä lähestymistapa on herättänyt paljon kritiikkiä sekä historioitsijoilta että geneetikoilta. Historiallisessa tieteessä ei ole tapana puhua arjalaisslaaveista, koska aineellinen kulttuuri, tämän asian päälähde, ei salli slaavilaisen kulttuurin jatkuvuuden määrittämistä muinaisen Intian ja Iranin kansoista. Geneetikot jopa vastustavat haploryhmien yhdistämistä etnisiin ominaisuuksiin.

      Historiatieteiden tohtori Lev Klein korostaa, että "Haploryhmät eivät ole kansoja tai kieliä, ja niille etnisten lempinimien antaminen on vaarallista ja arvotonta peliä. Riippumatta siitä, kuinka isänmaallisia aikeita ja huudahduksia hän piiloutuu. Kleinin mukaan Anatoli Klesovin päätelmät arjalaisslaaveista tekivät hänestä syrjäytyneen tiedemaailmassa. Toistaiseksi voidaan vain arvailla, kuinka keskustelu äskettäin julistetun Klesovin tieteen ja slaavien muinaisen alkuperän ympärillä kehittyy.

      0,1 %
      Huolimatta siitä, että kaikkien ihmisten ja kansojen DNA on erilainen ja luonnossa ei ole yhtä henkilöä, joka olisi identtinen toistensa kanssa, olemme kaikki geneettisestä näkökulmasta erittäin samanlaisia. Kaikki erot geeneissämme, jotka antoivat meille erilaisen ihonvärin ja silmien muodon, venäläisen geneetikko Lev Zhitovskin mukaan muodostavat vain 0,1 % DNA:stamme. Muut 99,9 % olemme geneettisesti samanlaisia. Paradoksaalista kyllä, jos vertaamme eri ihmisrotujen edustajia ja simpanssien lähisukulaisiamme, käy ilmi, että kaikki ihmiset eroavat paljon vähemmän kuin simpanssit yhdessä laumassa. Joten jossain määrin olemme kaikki yhtä suurta geneettistä perhettä.

      "Гены каких древних народов можно найти в каждом русском человеке"

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      6273
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3808
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1975
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1949
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1778
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1636
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1542
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      23
      1478
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1468
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      35
      1380
    Aihe