Mikä on thairuoka bravuurisi

Anonyymi-ap

Numballa taisi olla täällä thaimaassa kallis makrulaatikko... minä puolestani yritin kerran laittaa chiang main siskonmakkarasoppaa, ja wuffelis sentään, mitä kävikään.

22

313

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Kiva pottatukka, varmaan hyvä tyyppi, niinku Käärijä.


      • Anonyymi

        Kiva kuva.
        Peukutan.

        '*'


    • Anonyymi

      Suomessa possu sanoo röh ja lehmä sanoo muu, mutta Thaimaassa possu on muu.
      Possun lihasalaatti, eli Larb Moo eli ลาบหมู on yksinkertaisten thairuokien äiti.
      https://ibb.co/TqzG7GG

      Silloin kun syödään isommalla porukalla kotona tai farmilla ruokaa, niin noin joka toisella kerralla yhtenä ruokalajina on Larb Moo. Joku sen aina väsää.

      Tätä ei Saarivelhon pidä taas tulkita omalla tavallaan, että meillä syödään aina vaan sikaa, vaan noissa tilaisuuksissa on tarjolla noin 5-8 eri ruokalajia ja side dishit sekä salaatit siihen päälle.

      Vuohenjuustot tulee naapurista, munat mummolta, kalat lammesta ja kasvikset omasta kasvimaasta. Possu tulee kaupasta.

      2010

      • Anonyymi

        Juu ja thaiksi pöllö on Nok _____ ?

        Tuo Larb Moo on yksi suosikki ruokiani, mutta oma bravuurini kai on kuitenkin Laap Kai. Meillä kasvaa Laap Kain oleellista raakaosaa minttua omalla pihalla puolivillinä ja sitä riittää säilöttäväksikin. Laap Kai on parasta silloin, kun lihan pilkkoo pieneksi veitsellä, eikä käytä myllyllä tehtyä jauhelihaa, vaikka hyvää sekin on.

        Tuo Käärijän bravuuri, mitä mahtanee olla? Veikkaisin että voisi olla Phat Khrapau tyylinen ruoka, koska siinä on basilikaa. Thaimaassa Phat Khrapauhin käytetään thaibasilikaa, mikä on hieman erinäköinen ja makuinen kuin tavallinen basilika. Saahan tuota thaibasilikaa tosin nykyjään Suomestakin.

        Tuo taas, että jos kasviksia sekä etenkin yrttejä, saa omasta kasvimaasta, on oikeasti hieno juttu. Vertailkaapa joskus vaikka yhtä thaikeittiön tärkeää yrttiä korianteria sen mukaan, missä ja miten se on kasvatettu. "Maassa kasvatetussa" kasvissa on lyhemmät varret ja lehdet ja mikä oleellista, kunnon juuri. "Vesiviljelyssä kasvatetussa" korianterissa puolestaan on pidemmät ja hennommat varret joissa on makua vain puolet verrattuna maassa kasvatettuihin, eikä juurta käytännössä lainkaan!

        Kympiltä kysyisin, että missä muodossa ja miten käytätte vuohen juustoa? Sen valmistus taitaa vielä olla varsin harvinaista Thaimaassa. Itse pidän vuohenjuustosta, mutta olen huomannut, että jostakin syystä monet thaimaalaiset sitä vieroksuvat länsimaisissakin ruuissa.

        นกฮูก


    • Anonyymi

      Toi on aika hyvää toi nekrulaatikko kanssa! Ei kysele että missä meidän rahat, ku on laatikossa.

    • Anonyymi

      Miksi hemmetissä thaimaasta pitäisi laittaa thai-ruokaa kahdelle hengelle kun voit ostaa safkat valmiina ruokatarpeiden hinnalla, saat valmiit hyvin tehdyt ateriat ja voit vielä osan pakastaankin... kun tilaat puhelimitse et joudu pahemmin edes odottamaan.

      • Anonyymi

        Voi Saarijorma siun kanssas! Oikein pistää siis sinua vihaksi kun joku tekee ruokaa Thaimaassa? Kaikkea sitä lukee.

        Palkkaat varmaan jonkun myös aamulenkille puolestasi ja katsomaan telkkaa puolestasi, kun se on halpaa Thaimaassa? Kysyitkin kerran että miksi jotkut urheilee, kun sitä voi katsella telkkarista.

        Joku varmaan voi käydä puolestasi sitten lääkärissäkin, niin ei tarvi sinun vaivautua ja saat terveen paperit. Ihmiset voi samaan hikeen lopettaa myös kaikenlaiset askertelut, koska samat tuotteet voi ostaa halvalla. Miksi kukaan harrastaa mitään?

        Ainoa asia mitä ei voi ulkopuolinen tehdä puolestasi, on käydä paskalla. Toki jos turautat tornadon housuun ja laitat jokun siivoomaan, niin sitten sekin onnistuu.

        Luetun ymmärtämisesi taas iski, sillä puhuin isolla porukalla syömisestä. Tosin kyllä me tehdään itse 95% kaikesta ruoasta itsellekin.

        Välipalan tekemiseen menee vähemmän aikaa kuin siihen sinun tilausruoan puhelinsoittoon.

        Kotiruoka on tuoreempaa kuin se sinun muovilaatikossa kuljetettu ruoka, ja tiedät mitä siinä on. Meillä ei valmistettua ruokaa pakasteta.

        Ruoanlaitossa saa osaamisen iloa ja se on varsin tyydyttävä harrastus. Yhdessä tekemisessä saa kaupanpäällisiksi yhdessäoloa. Hyvin harvat täältä landelta käy ravintoloissa ollenkaan muutoin kuin jonakin merkkipäivinä tai juhlapyhinä.

        Soosit ja tahnat voi olla valmiina, ne säilyy pidempään. Thairuoan yksi piirre monissa resepteissä on nopea valmistus, kun homma on hallussa ja ainekset käden ulottuvilla.

        Leivon noin kerran viikossa leipää. Kerralla teen kaksi pellillistä johon menee kaksi kiloa jauhoja. Kokeillut erilaisia reseptejä ja kohottamista.

        Desi soodaa kahteen desiin hapanta piimää vastaavaan maitojuomaan ja se taikinan joukkoon sekoitetaan. Kohoaa noin kolmanneksen paremmin kuin pelkällä hiivalla. Sekaan laitan välillä porkkanaraastetta, sipulia, siemeniä kuten kurpitsan tai pellavan siemeniä.

        Tuohon noin 30 sämpylän tekemiseen olen laskenut että menee yhteensä aikaa 20 minuuttia. Uunissa ja kohotessa ne ei kysele leipuria hätiin.

        Ymmärrän tietenkin että Saaristokulinaristi on niin kiireinen liikemies, ettei viikosta löydy sitä 20 minuuttia, jonka voi olla pois tietokoneelta.

        Löytyy meiltä myös granaattiomenan puristin, jonka itseasiassa ostin aikoinaan Cha amin chinatownista.

        2010


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi Saarijorma siun kanssas! Oikein pistää siis sinua vihaksi kun joku tekee ruokaa Thaimaassa? Kaikkea sitä lukee.

        Palkkaat varmaan jonkun myös aamulenkille puolestasi ja katsomaan telkkaa puolestasi, kun se on halpaa Thaimaassa? Kysyitkin kerran että miksi jotkut urheilee, kun sitä voi katsella telkkarista.

        Joku varmaan voi käydä puolestasi sitten lääkärissäkin, niin ei tarvi sinun vaivautua ja saat terveen paperit. Ihmiset voi samaan hikeen lopettaa myös kaikenlaiset askertelut, koska samat tuotteet voi ostaa halvalla. Miksi kukaan harrastaa mitään?

        Ainoa asia mitä ei voi ulkopuolinen tehdä puolestasi, on käydä paskalla. Toki jos turautat tornadon housuun ja laitat jokun siivoomaan, niin sitten sekin onnistuu.

        Luetun ymmärtämisesi taas iski, sillä puhuin isolla porukalla syömisestä. Tosin kyllä me tehdään itse 95% kaikesta ruoasta itsellekin.

        Välipalan tekemiseen menee vähemmän aikaa kuin siihen sinun tilausruoan puhelinsoittoon.

        Kotiruoka on tuoreempaa kuin se sinun muovilaatikossa kuljetettu ruoka, ja tiedät mitä siinä on. Meillä ei valmistettua ruokaa pakasteta.

        Ruoanlaitossa saa osaamisen iloa ja se on varsin tyydyttävä harrastus. Yhdessä tekemisessä saa kaupanpäällisiksi yhdessäoloa. Hyvin harvat täältä landelta käy ravintoloissa ollenkaan muutoin kuin jonakin merkkipäivinä tai juhlapyhinä.

        Soosit ja tahnat voi olla valmiina, ne säilyy pidempään. Thairuoan yksi piirre monissa resepteissä on nopea valmistus, kun homma on hallussa ja ainekset käden ulottuvilla.

        Leivon noin kerran viikossa leipää. Kerralla teen kaksi pellillistä johon menee kaksi kiloa jauhoja. Kokeillut erilaisia reseptejä ja kohottamista.

        Desi soodaa kahteen desiin hapanta piimää vastaavaan maitojuomaan ja se taikinan joukkoon sekoitetaan. Kohoaa noin kolmanneksen paremmin kuin pelkällä hiivalla. Sekaan laitan välillä porkkanaraastetta, sipulia, siemeniä kuten kurpitsan tai pellavan siemeniä.

        Tuohon noin 30 sämpylän tekemiseen olen laskenut että menee yhteensä aikaa 20 minuuttia. Uunissa ja kohotessa ne ei kysele leipuria hätiin.

        Ymmärrän tietenkin että Saaristokulinaristi on niin kiireinen liikemies, ettei viikosta löydy sitä 20 minuuttia, jonka voi olla pois tietokoneelta.

        Löytyy meiltä myös granaattiomenan puristin, jonka itseasiassa ostin aikoinaan Cha amin chinatownista.

        2010

        Ei kysymys ole ajasta vaan halusta, en ole koskaan tehnyt ruokaa kotona, suomessa enkä täällä jollei täällä nyt jotain suomiruokaa laittelen, makru tai maksalaatikkoa, ja jotain keittoja myös karjalanpaistia kun niitä täältä ei vain saa, sellainen ei kiinnosta minua, ostan kaiken ruuan valmiiksi tehtynä, myös suomessa... ex-vaimoni on keittiöalalla hän teki kyllä kotona safkat, mutta silloinkin yleensä söin duunissa, sinun tilanne on toinen, perheesi vaatii kotiruokaa, joka on hyvä asia, ruisleivät ostan muutaman kerran kuukaudessa leipomosta, yleensä 10 leipää joista osan pakastan, vaaleaa leipää en syö, vaimo ostaa joskus moniviljaleipää paahto sellaista, juustot tulee makrosta, tai täältä eräästä juustokaupasta, samoin salamit yhdestä kaupasta... liha, riisi ja karjanpiirakat tekee Juha joskus myös ruispaloja, tosin käyn joskus jelppimässä häntä...

        Ruoka-asiat on erinomaisen hyvin hallinnassa, syön erittäin hyvin ja monipuolisesti...

        By NumBall HHN 62v.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kysymys ole ajasta vaan halusta, en ole koskaan tehnyt ruokaa kotona, suomessa enkä täällä jollei täällä nyt jotain suomiruokaa laittelen, makru tai maksalaatikkoa, ja jotain keittoja myös karjalanpaistia kun niitä täältä ei vain saa, sellainen ei kiinnosta minua, ostan kaiken ruuan valmiiksi tehtynä, myös suomessa... ex-vaimoni on keittiöalalla hän teki kyllä kotona safkat, mutta silloinkin yleensä söin duunissa, sinun tilanne on toinen, perheesi vaatii kotiruokaa, joka on hyvä asia, ruisleivät ostan muutaman kerran kuukaudessa leipomosta, yleensä 10 leipää joista osan pakastan, vaaleaa leipää en syö, vaimo ostaa joskus moniviljaleipää paahto sellaista, juustot tulee makrosta, tai täältä eräästä juustokaupasta, samoin salamit yhdestä kaupasta... liha, riisi ja karjanpiirakat tekee Juha joskus myös ruispaloja, tosin käyn joskus jelppimässä häntä...

        Ruoka-asiat on erinomaisen hyvin hallinnassa, syön erittäin hyvin ja monipuolisesti...

        By NumBall HHN 62v.

        Ei minua mitenkään pistä vihaksi kenenkään ruuanlaitto, sen kun laitat vain, se on sinun valintasi, minä olen valinnut toisin, aivan tietoisesti... Minua ei kiinnosta eikä se ole taloudellisesti kannattavaa... kun vain minä ja vaimoni syömme, leipää olisin alkanut leipomaan ruissellaista, mutta sitäkin löytyi yhdestä leipomosta, jolla on kolme toimipistettä täällä, se on ihan kunnollistakin... meillä on ruuan hävikki ollut nollila koko täällä asumisajan, se vähäinen mitä jää tähteeksi, jatketaan koiranmuonaa, jos menisin ja tekisin 30 sämpylää, nehän pitäisi pakastaa niitä söisi varmasti kolme viikkoa, minä käyn ostamassa jos sämpylöitä haluan sen samasta paikasta mistä ostan ruisleivät, vaikkapa viisi tai kymmenen kerralla, ne pitää syödä muutamassa päivässä ne on huonoja pakastettuna...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei minua mitenkään pistä vihaksi kenenkään ruuanlaitto, sen kun laitat vain, se on sinun valintasi, minä olen valinnut toisin, aivan tietoisesti... Minua ei kiinnosta eikä se ole taloudellisesti kannattavaa... kun vain minä ja vaimoni syömme, leipää olisin alkanut leipomaan ruissellaista, mutta sitäkin löytyi yhdestä leipomosta, jolla on kolme toimipistettä täällä, se on ihan kunnollistakin... meillä on ruuan hävikki ollut nollila koko täällä asumisajan, se vähäinen mitä jää tähteeksi, jatketaan koiranmuonaa, jos menisin ja tekisin 30 sämpylää, nehän pitäisi pakastaa niitä söisi varmasti kolme viikkoa, minä käyn ostamassa jos sämpylöitä haluan sen samasta paikasta mistä ostan ruisleivät, vaikkapa viisi tai kymmenen kerralla, ne pitää syödä muutamassa päivässä ne on huonoja pakastettuna...

        Kerroppas missä cha amissa on china town, en ole koskaan kuullutkaan...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerroppas missä cha amissa on china town, en ole koskaan kuullutkaan...

        Torialueen perällä on alue joka on omistettu kiinalaisille putiikeille ja krääsälle, myös ruokatarpeille.

        Merkitty punaisin lyhhdyn. En tiedä onko enää. 2016 viimeksi käynyt.

        2010


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Torialueen perällä on alue joka on omistettu kiinalaisille putiikeille ja krääsälle, myös ruokatarpeille.

        Merkitty punaisin lyhhdyn. En tiedä onko enää. 2016 viimeksi käynyt.

        2010

        Koko torialue on omistettu enemmän tai vähemmän krääsälle, en ole montaa kertaa käynyt, about neljä kertaa, en muista tuollaista... Muistan vuonna 2016 olin siellä kaverin kanssa, siis sillä isolla torilla siellä on muutama muukin, joku suomalainen tuli jossain kamoissa hölisemään, jotain mitä me siellä tehdään, pojalla oli aika ja paikka hukassa mumisi jotain sekavaa, aika isokokoinen ukko, kaveri meinasi polttaa pelihousunsa, minä juttelin hemmon kanssa puolisen tuntia, en ollut koskaan nähnyt ennen enkä sen jälkeen...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koko torialue on omistettu enemmän tai vähemmän krääsälle, en ole montaa kertaa käynyt, about neljä kertaa, en muista tuollaista... Muistan vuonna 2016 olin siellä kaverin kanssa, siis sillä isolla torilla siellä on muutama muukin, joku suomalainen tuli jossain kamoissa hölisemään, jotain mitä me siellä tehdään, pojalla oli aika ja paikka hukassa mumisi jotain sekavaa, aika isokokoinen ukko, kaveri meinasi polttaa pelihousunsa, minä juttelin hemmon kanssa puolisen tuntia, en ollut koskaan nähnyt ennen enkä sen jälkeen...

        Cha amissa tapasin suomalaisen kundin, joka oli kaksi vuotta yliajalla. Päihteetön, asiallinen ja fiksu kolmekymppinen sälli, joka elätti itsensä tekemällä hanttihommia ja jopa toimimalla eläinten ja lasten parissa kotiapulaisena.

        Oli osa-aikaisena apulaisena myös ranskalaispoikien leijalautailua ja snorklausretkiä järjestävässä pikku lafkassa Wet Cats, joka lopetteli jo vuosia vuosia sitten.

        Oli rakentamassa baarikojua ja koirille aitausta paraikaa. Rauhallinen heppu ja ajatteli olla vielä puolisen vuotta, ennenkuin lähtee putkan kautta kotiin ja pummaa Suomesta rahat.

        2010


    • Anonyymi

      Todella näkyvää trollifeikkausta .... aloituksesta puolisen tuntia niin Tyttö kertoo mitä possu sanoo ja taasen on aihetta selitellä minä, minääääää leivon jne.

      • Anonyymi

        Anteeksi mutta en ymmärrä mikä sinua ahdistaa?

        "Mikä on thairuoka bravuurisi" - lukiko otsikossa noin? Miksi et vastaa tuohon kysymykseen ja anna muun vain olla?

        Jumankekka Numbakin vastasi, tyylillään hmm... tavallaan ihan asiallisesti ja, ainakin monipuolisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Anteeksi mutta en ymmärrä mikä sinua ahdistaa?

        "Mikä on thairuoka bravuurisi" - lukiko otsikossa noin? Miksi et vastaa tuohon kysymykseen ja anna muun vain olla?

        Jumankekka Numbakin vastasi, tyylillään hmm... tavallaan ihan asiallisesti ja, ainakin monipuolisesti.

        Pysyhän poju sinä turpa kiinne, kun et uskalla pellenaama, itseäsi paljastaa, pelkkä puskajussi sinä olet, muuhun ei ole tarpeen ottaa kantaa ... räps räps ... pysyt sitten neiti hiljaa niin kauan kun paljastut.


    • Anonyymi

      Sensei sinähänolit bravuuroinuut herkullisen näköisiä suzheja... laitappas kuva uudestaan framelle, niin saadaan rakkaat ,ja laiffila, joka on forkan heikoin lenkki, taputeltua taas ja taas tatamiin.
      By NumBall HHN 62v.

      • Anonyymi

        Laiffila mellastappas täällä ihan keskemäsi.
        By NumBall...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laiffila mellastappas täällä ihan keskemäsi.
        By NumBall...

        Taas meni Saarikiljulla roolit sekaisin kännissä ja kirjoitat Pasasen tekstiä senssun kynällä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taas meni Saarikiljulla roolit sekaisin kännissä ja kirjoitat Pasasen tekstiä senssun kynällä.

        Laiffila palstan heikoin lenkki, kirjoitin kyllä ihan omalla ja maksetulla dell:in näppäimistöllä.
        By NumBall
        ps. huomasitko että tekstissä oli kirjoitusviehe päässyt sanojen joukkoon, keskemäsi pitäisi olla keskenäsi.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 154
      4453
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      115
      4040
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2720
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1764
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1659
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      21
      1643
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1571
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1553
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1511
    Aihe