Miten aurinkokunta muodostui?

Tuore tutkimus osoittaa, ettei mitenkään (ainakaan naturalistisesti).
John Hartnett
EVOLUUTIOON USKOVAT TÄHTITIETEILIJÄT väittävät, että aurinkokunta muodostui luonnonlakien vaikutuksesta noin 4,5 miljardia vuotta sitten. Oletettua muodostumista on pitkään yritetty jäljitellä suuritehoisilla tietokonemallinnuksilla. Uusi tutkimus on kuitenkin osoittanut, että aurinkokuntamme neljä sisintä kiviplaneettaa ja asteroidivyöhyke eivät luonnonlaeista johtuen voi muodostua samanaikaisesti.
Tiedelehti Naturen verkossa julkaistussa artikkelissa käsitellään tuoretta tutkimusta ja todetaan:
”Planeettojen muodostumisen vakiomallit eivät ole kyenneet jäljittelemään aurinkokunnan pienten kiviplaneettojen ja asteroidien jakaumia samassa mallinnuksessa.”1 (kursivointi lisätty)
Tämä tarkoittaa, että syötettiinpä mallinnuksiin minkälaiset planeetta-alkioiden ja plantesimaalien koko- ja massajakaumat tahansa, planeettojen ja asteroidivyöhykkeen nykyisiä kokoja, kiertoratoja ja massoja ei voida saada aikaan samassa mallinnuksessa:
”Vuosikymmenien yrityksistä huolimatta mikään laskennallinen toteutus muodostumisen normiteorioista ei ole tuottanut oikeanlaisia massa- ja kiertoratajakaumia sekä maan kaltaisille planeetoille että asteroideille. Julkaisussaan Monthly Notices of the Royal Astronomical Society -lehdessä Izidoro ym. osoittavat tämän olevan mahdotonta.”1
Lähtöarvot suosivat evoluutiota
Mallinnuksia ei edes käynnistetä kaasun ja pölyn muodostamasta kaasusumupilvestä, josta aurinkokunnan oletetaan kehittyneen, vaan vaiheesta, missä massan oletetaan jo kasautuneen planeetan kokoisiksi kappaleiksi. Näin ohitetaan muut mahdolliset ongelmat. Mallinnuksen alussa oletetaan, että ”alkioina” toimii 10-20 suurta planeetan kokoista kappaletta ja tuhansia pieniä plantesimaaleja, joiden halkaisija on korkeintaan pari sataa kilometriä.
Tämän jälkeen tietokonemallinnukset tehdään (tai ”niiden sallitaan kehittyä” painovoiman reunaehtojen mukaisesti) erilaisilla lähtöarvoilla ja tavoitteena on tuottaa nykyisen kaltainen aurinkokunta.
”Kun aurinkokunta kehittyy, vahvat painovoiman aiheuttamat vuorovaikutukset, joita alkioihin kohdistuu jättiplaneetoista ja toisista alkioista, alkavat häiritä alkioiden kiertoratoja ja saavat radat leikkaamaan toisensa. Tuloksena on törmäysten ketjureaktio, jolloin alkioiden yhdistyessä ja niiden kerryttäessä plantesimaaleja, muodostuu planeettoja. Yli jääneistä plantesimaaleista muodostuu asteroideja.”1
Aurinkokunnassa Venus- ja Maa-planeettojen massat ovat kuitenkin todellisuudessa samaa suuruusluokkaa ja niiden kiertoradat ovat niitä pienempien Merkurius- ja Mars-planeettojen välissä (katso kuvaa 1a). Tyypillisissä tietokonemalleissa on kuitenkin ”Mars-ongelma”. Se tarkoittaa, että Marsin sijasta mallinnuksessa muodostuu toisenlainen planeetta, joka on Maan kokoinen, ja loput Marsin kokoiset alkiot jäävät asteroidivyöhykkeelle. Toisin sanoen Marsin pitäisi parhaiden mallien mukaan olla vähintään Maan kokoinen, kun sen massa todellisuudessa on vain hieman yli kymmenesosa Maan massasta – ja tiheimmällä asteroidivyöhykkeellä pitäisi olla lukuisia Marsin kokoisia kappaleita, mutta todellisuudessa niitä ei siellä ole ainoatakaan

Olen aiemmin pohtinut tähtien synnyn ongelmia nebulaarihypoteesin pohjalta.2 Luomiseen uskovat ovat lisäksi julkaisseet useita kirjoituksia ongelmista, jotka liittyvät tähän oletetusta tähtisumusta ilman Luojaa tapahtuneeseen aurinkokunnan syntyyn.3 Nyt julkaistu tuore tutkimus tuo esiin aivan uuden ja vaikeasti selitettävän ongelman planeettojen synnylle.
Miksi ihmisen tiedon rajallisuutta ei voida tunnustaa? Kaiken tietävä Jumala on sanonut, että Hän loi aurinkokuntamme planeetat noin 6 000 vuotta sitten. Jumala sanoi, että Hän loi myös tähdet (1. Moos. 1:16).4 Hän sanoi: ”Minun käteni on perustanut maan, minun oikea käteni on levittänyt taivaan auki. Minä kutsun niitä, ja siinä ne ovat [mikä tarkoittaa, että Jumala loi ne yhdellä kertaa]” (Jesaja 48:13).

https://luominen.fi/miten-aurinkokunta-muodostui

21

349

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "EVOLUUTIOON USKOVAT TÄHTITIETEILIJÄT"

      Miten evoluutio liittyy tähän? Kerro nyt ihan suoraan itse tai myönnät olevasi puhdas Saatanan palvoja valehtelija.

      • Anonyymi

        Tuota minäkin ihmettelin...

        Jutun lopussa sanotaan tekstin olevan tämän Hartnettin mielipiteitä (=kirjoittamaa?) Hän tuskin tähtitieteilijänä sanoisi "evoluutioon uskovat tähtitieteilijät", ellei sitten ole kreationisti. Ei oikea tähtitieteilijä varmasti sotkisi biologista evoluutiota aurinkokunnan kehitykseen. Olikohan tuossa kreationistilehden omia lisäyksiä? Voikohan koko juttuun luottaa, kun ei tiedä, mikä oli Hartnettiä, mikä kreationistia?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuota minäkin ihmettelin...

        Jutun lopussa sanotaan tekstin olevan tämän Hartnettin mielipiteitä (=kirjoittamaa?) Hän tuskin tähtitieteilijänä sanoisi "evoluutioon uskovat tähtitieteilijät", ellei sitten ole kreationisti. Ei oikea tähtitieteilijä varmasti sotkisi biologista evoluutiota aurinkokunnan kehitykseen. Olikohan tuossa kreationistilehden omia lisäyksiä? Voikohan koko juttuun luottaa, kun ei tiedä, mikä oli Hartnettiä, mikä kreationistia?

        Hartnett on nimenomaan nuoren Maan krea - eli häntä eivät koske tieteellisen todisteen kriteerit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hartnett on nimenomaan nuoren Maan krea - eli häntä eivät koske tieteellisen todisteen kriteerit.

        Miten noin sekaisin oleva tyyppi on saanut opettaa yliopistossa?

        Miten voi opettaa tähtitiedettä, jos kuvittelee, että maailmankaikkeus on vain 6000 tai 10000 vuotta vanha? Ja sekoittaa evoluution tähtitieteeseen? Onko vain "esittänyt" opettaessaan? Käsittämätöntä...


      • Anonyymi

        😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋

        💋 ­­­N­­­y­­m­f­­o­­­m­­­a­­a­­n­­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


      • Anonyymi
        UUSI

        😋😋😋😍😍😍😍😋😋😋

        💋 ­­­N­­­y­m­­­f­­o­m­a­­­a­­­n­­i -> https://ye.pe/finngirl21#18003868y

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Linkin avaaminen on ajanhukkaa. Tähän mennessä ei ole ilmennyt mitään syytä olettaa, että luominen.fi artikkeli voisi edes joskus olla paikkansapitävä?

    • Anonyymi

      Valehtelet kuin Saatana, valheen isä.

      • Anonyymi

        Ei saa syyttää Saatanaa. Mainitsepa yksikin raamatunpaikka, jossa se valehtelee. Vertailun vuoksi, itse Totuutena esiintyvä Jumala valehtele siellä tämän tästä.


    • Anonyymi

      Paras todistus siitä, ettei kristinusko ole totta, on nämä Jumalan äänitorvekseen valitsemat täydelliset tampiot :D

    • Anonyymi

      Evoluutio ja tähtitiede ovat kaksi eri tieteenalaa, taas nolaat itsesi täydellisesti.

    • Anonyymi

      Aloitus oli esimerkki taas kerran "tuoreesta tutkimuksesta" jossa ei ollut taaskaan mitään järkeä. Tuollaisia tutkijoita riittää kyllä joka lähtöön, suorastaan inflaatio niistä.

    • Anonyymi

      Oletko ihan ulapalla oleva sekopää?

      Evoluutiolla ei ole mitään tekemistä tähtitieteen kanssa. Miksi uskovaiset ovat aina (ja taas) niin sekopäisiä? Mikä teitä oikein vaivaa?

      • Anonyymi

        Miksi itse käyttäydyt kuin psyko?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi itse käyttäydyt kuin psyko?

        Ai, on siis psyko kun huomaa kuinka kujalla olet?


    • Anonyymi

      Ai että aurinkokunta ei ole syntynyt naturalistisesti?

      Onko se sitten syntynyt yliluonnollisesti? Miten se sitten tapahtui yliluonnollisesti?

      Vai herrako yksin tietää? Siinäpä onkin "tieteellinen" selitys...

      • Anonyymi

        Näillä lahkouskovilla on valtava alemmuuskompleksi. He eivät voi pysyä omassa uskon hiekkalastikossaan vaan pitää yrittää tunkea tieteen tontille. Siitä vain seuraa, että he tekevät itsensä kerta toisensa jälkeen pelleiksi terevejärkisten silmissä. Lisäksi heidän täytyy valehdella ja vääristellä tieteen tekemistä tuloksia, mikä taas tekee heistä moraalisesti ja eettisesti hyvin arveluttavia.

        Etenkin tuo jälkimmäinen ihmetyttää, kun jo Raamattukin kieltää väärän todistuksen antamisen. Eikö noilla ole lainkaan normaalin ihmisen omaatuntoa?


    • Aurinko kiertää Maata.
      Ehtoollisleipä on Jeesuksen ruumis.
      Maria on autuas.
      Näin se on sanottu Raamatussa ja näin uskon koska olen katolinen.
      😄😄😄😄😄

    • Anonyymi

      Olen ymmärtänyt, että Arto uskoo planeettihin ja galakseihin, uskoo niiden olemassa oloon. Meidän galaksissamme, tähtisumussamme, jota kutsumme Linnunradaksi, on tähtiä sen verran kun rannalla on hiekanjyväsiä. Galakseja maailmankaikkeudessa niitäkin kuin hiekanjyväsiä. Lähimmillä tähdillä, toisilla Auringoilla, olemme havainneet planeettoja paljon. Näyttää siltä, että tähdillä on yleensä planeettakunta.
      Planeettoja on siis mieletön määrä.
      Miten joku voi uskoa, että millään niistä ei ole elämää? Tai että tämä kaikki luotiin 6000 vuotta sitten?

    • Anonyymi

      Liian isoja lukuja. Normaali nuoren maan kretu pystyy laskemaan 20:een. Olettaen että yhtään uloketta ei ole amputoitu

    • UUSI

      >>Olen ymmärtänyt, että Arto uskoo planeettihin ja galakseihin, uskoo niiden olemassa oloon. >>

      Raamattu ei puhu sellaisista yhtään mitään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5015
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3167
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    10. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1235
    Aihe