Paras valmis joulukinkkuviipale

En paista itse kinkkua vaan sen verran mitä meidän joulupöydässä menee ostan valmiita joulukinkkusiivuja. Näissä kuitenkin on eroja eri tuottajien välillä. Ehtona on että lihan tulee olla Suomessa valmistettua navetasta tiskille.

Onko kokemuksia ja mitä suosittelisitte?

126

1443

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi00001

      - Lidlistä tietenkin,

      - koska K-Kauppa on Kallein Kauppa ja S_kauppa on NATSI-Kauppa

      • Anonyymi00003

        Höppänät jaksavat vääntää tuota S-kauppoihin liittyvää salaliittoteoriaa.


      • Saako Lidlistä suomalaista?


      • Anonyymi00009
        Siili25 kirjoitti:

        Saako Lidlistä suomalaista?

        Pakkauksessa lukee lihan alkuperä, valmistaja ja pakkaaja, jne......


      • Anonyymi00016
        Siili25 kirjoitti:

        Saako Lidlistä suomalaista?

        JOULUAITTA, lukee Lidlin kinkussa, niin hyvää ettei mikään vedä vertaa.


      • Anonyymi00017
        Anonyymi00016 kirjoitti:

        JOULUAITTA, lukee Lidlin kinkussa, niin hyvää ettei mikään vedä vertaa.

        Perinteinen joulukinkku brändi JOULUAITTA, valmistaja löytyy Järvenpäästä . Myy Lidl.


      • Anonyymi00032
        Anonyymi00016 kirjoitti:

        JOULUAITTA, lukee Lidlin kinkussa, niin hyvää ettei mikään vedä vertaa.

        Se taitaa olla hyvää, kun on niin suolaista.


      • Anonyymi00076

        remuri taas joukkosurmaa maanviljelijöitä vuoden 18 tapaan


      • Anonyymi00081
        UUSI
        Anonyymi00003 kirjoitti:

        Höppänät jaksavat vääntää tuota S-kauppoihin liittyvää salaliittoteoriaa.

        Ei voi äuskoa miten tällä palstalla noita huonoja riittää.


      • UUSI
        Anonyymi00017 kirjoitti:

        Perinteinen joulukinkku brändi JOULUAITTA, valmistaja löytyy Järvenpäästä . Myy Lidl.

        Sika kasvatettu ja teurastettu eu- maissa.


    • Minä taas en ole ostanut joulukinkkua varmaan kymmeneen vuoteen, monenlaista kinkkusiivua kyllä ostanut vaan ei oikein niissä kehumista, nyt aikomus ostaa vähärasvainen 3 kg kinkku. Lapsuus ajan kinkun maku muistuu, joskus oli oikein kotona kasvatettu sika, siitä sitten kinkku ei parantunut jonka maku oli toista kuin nyky kaupan kinkku.
      Viime jouluna oli kalkkunaa itse paistettuna, en tykännyt, porkkanalaatikkoa valmistin männä viikolla, graavilohi ja rosolli täytyy valmistaa.

      Se vaan yhden ihmisen takia jouluruuat, no ei juuri muuta joulua enään ole kuin syöminen.

      • Anonyymi00004

        Olisikohan siihen kotona kasvatetun kinkun makuun myös vaikuttanut se että sika lahdattiin rauhallisesti rakkaudella. Sitä hyvästeltiin ja rapsutetiin ennen kuin sai nupin otsaansa ja sika ei ollut hädissään ja stressaantunut.
        Nykyään teurastamoissa siat saavat kuunnella toisten sikojen hätähuutoja ja monet teurastajat jopa kiduttavat ja hakkaavat sikoja ennen niiden kuolemaa.


      • Anonyymi00010
        Anonyymi00004 kirjoitti:

        Olisikohan siihen kotona kasvatetun kinkun makuun myös vaikuttanut se että sika lahdattiin rauhallisesti rakkaudella. Sitä hyvästeltiin ja rapsutetiin ennen kuin sai nupin otsaansa ja sika ei ollut hädissään ja stressaantunut.
        Nykyään teurastamoissa siat saavat kuunnella toisten sikojen hätähuutoja ja monet teurastajat jopa kiduttavat ja hakkaavat sikoja ennen niiden kuolemaa.

        Lahtaus rauhallisesti ja rakkaudella on tärkeintä, vähän kuin venäläinen sotilas tekee.


      • Samaa miettinyt. Mihin kinkusta on maku lähtenyt vai onko iteltä menny makuaisti? Viime jouluna ostin parin eri valmistajan siivuja mutta eipä ollut tosiaan kehumista. Ennen vanhaan kotikinkku oli tosi hyvää. Piti oikein yölläkin käydä vuolemassa siivuja suuhun kun kerta joulunakin saa syödä :).

        Riisipuuro, lanttulaatikko, jotain kaloja, pottuja, rosollia,riisipiirakoita munavoilla. Joululimppua, kotikaljaa ja glögiä. Muutama torttu kun kerta joulu on. Piparia aurajuustolla. Piimäkakku.

        Eiköhän noilla saa mahan täytettä kolmeksi päiväksi kun kaikkea vähä :). Ja parin muutaman muun itsensä lisäksi syötettyä.


      • Anonyymi00030
        Siili25 kirjoitti:

        Samaa miettinyt. Mihin kinkusta on maku lähtenyt vai onko iteltä menny makuaisti? Viime jouluna ostin parin eri valmistajan siivuja mutta eipä ollut tosiaan kehumista. Ennen vanhaan kotikinkku oli tosi hyvää. Piti oikein yölläkin käydä vuolemassa siivuja suuhun kun kerta joulunakin saa syödä :).

        Riisipuuro, lanttulaatikko, jotain kaloja, pottuja, rosollia,riisipiirakoita munavoilla. Joululimppua, kotikaljaa ja glögiä. Muutama torttu kun kerta joulu on. Piparia aurajuustolla. Piimäkakku.

        Eiköhän noilla saa mahan täytettä kolmeksi päiväksi kun kaikkea vähä :). Ja parin muutaman muun itsensä lisäksi syötettyä.

        Hei ! Kokeile Lidlin kinkkua, niin ilahdut siitä, että makua löytyy. Sain vihjeen tyttärelläni, sitä ennen olin ostanut siivujoulukinkkua eri valmistajilta ja todenn9 kuivaksi ja mauttomaksi.


      • Anonyymi00033
        Siili25 kirjoitti:

        Samaa miettinyt. Mihin kinkusta on maku lähtenyt vai onko iteltä menny makuaisti? Viime jouluna ostin parin eri valmistajan siivuja mutta eipä ollut tosiaan kehumista. Ennen vanhaan kotikinkku oli tosi hyvää. Piti oikein yölläkin käydä vuolemassa siivuja suuhun kun kerta joulunakin saa syödä :).

        Riisipuuro, lanttulaatikko, jotain kaloja, pottuja, rosollia,riisipiirakoita munavoilla. Joululimppua, kotikaljaa ja glögiä. Muutama torttu kun kerta joulu on. Piparia aurajuustolla. Piimäkakku.

        Eiköhän noilla saa mahan täytettä kolmeksi päiväksi kun kaikkea vähä :). Ja parin muutaman muun itsensä lisäksi syötettyä.

        Luulen että kinkussa on kyllä makua, mutta runsas suolaus vie maun.


      • Anonyymi00048
        Anonyymi00033 kirjoitti:

        Luulen että kinkussa on kyllä makua, mutta runsas suolaus vie maun.

        Jos / kun runsaasti suolataan, niiin eikö silloin maistu vain suola. Liikaa.


      • Anonyymi00030 kirjoitti:

        Hei ! Kokeile Lidlin kinkkua, niin ilahdut siitä, että makua löytyy. Sain vihjeen tyttärelläni, sitä ennen olin ostanut siivujoulukinkkua eri valmistajilta ja todenn9 kuivaksi ja mauttomaksi.

        Juu niin ajattelin tehdä :). Mielenkiinnosta testaan onko kehuille katetta. Vai onko vika syöjässä


      • Anonyymi00069

        Olen monesti, myös täksi jouluksi ostanut porsaan fileen, vähärasvainen, noin 600 gr. painoinen. Riittää yhdelle ihmiselle jouluksi.Imelletty perunalaatikko on parasta, Tietysti porkkanalaatikkoa, vähän. Jouluolutta, rosollia, itsetehty väkevä sinappi.
        Mustikkakukkoa kevennetyllä reseptillä. Herneitä.Joulupuuroa voi keittää sitten heti joulun jälkeen. Graavilohta voi tehdä uudeksi vuodeksi. Silloin on vielä ainakin perunalaatikkoa ja mustikkakukkoa jäljellä.


      • Anonyymi00082
        UUSI

        Sokokselta saa oikeaa joulukinkkua ihan viipaleina.


    • Anonyymi00002
      • Sivua ei löydy.


      • Anonyymi00011

      • Anonyymi00012
        Siili25 kirjoitti:

        Sivua ei löydy.

        No ei aukea, vaikka ylimääräisenkin ottaa pois :)

        Sähköpostissa aukesi lostavasti.

        Näet kuitenkin tuon nimen "jouluaitta".



      • Anonyymi00018
        Siili25 kirjoitti:

        Sivua ei löydy.

        Googlaa joulukinkku lidl


      • Anonyymi00053
        Siili25 kirjoitti:

        Sivua ei vieläkään löydy mutta Lidlin sivuilta löytyi tuo tuote.

        Tuo pilkku kaataa linkin jostain syystä. Mutta kun sen koko linkin maalaa/kopsaa ja siirtää osoitesivulle, niin homma toimii,


    • Anonyymi00005

      Kannatta mennä syö ja juo niin paljon kuin jaksat tommonen 20€ ennen kuin menee paastoa päivän että jaksaa syödä ja ottaa hämyisen kulmapöydän ja pistää lautaselta kinkkusiivuja omavaraan

      • Muutoin hyvä ehdotus ja käymme parin kamun kanssa parin kympin joululounaalla vielä ennen joulua mutta pokka ei kyllä kestä laittaa kinkkua salaa lakkariin :D.


    • Anonyymi00006

      Nyt en muista kenen valmistama, mutta ehdottomasti paras. Eli kotimainen, myy Lidl ja niitä on ainakin 500g ja 1000g pakkauksessa. Mitään mikä on lähelläkään en ole löytänyt.

      • Anonyymi00007

        Se on juuri tuo, josta laitoin linkin tuossa ylempänä.

        Se todellakin on maistunut joulukinkulle.


      • Anonyymi00007 kirjoitti:

        Se on juuri tuo, josta laitoin linkin tuossa ylempänä.

        Se todellakin on maistunut joulukinkulle.

        Pitääpä perehtyä.


      • Siili25 kirjoitti:

        Pitääpä perehtyä.

        Oliko Jouluaitan Perinteinen joulukinkku?


      • Anonyymi00034

        Lidl on joka vuosi eri valmistajien joulukinkkuja.


      • Anonyymi00054

        OY WURSTI, Järvenpää.


      • Anonyymi00068
        Anonyymi00034 kirjoitti:

        Lidl on joka vuosi eri valmistajien joulukinkkuja.

        Harvoinpa sitä seuraavana vuotena saa saman sian (valmistaja) toista kinkkua myyntiin. Laihialla kylläkin kerrotaan sialle laitettavan puujalka, että seuraavana jouluna otetaan vasta toisen puolen kinkku. 🤣


      • Kävin just hakemassa 300g:n paketin muistaakseni. Parin siivun kokemuksella oli ainakin parempaa kuin aiemmin ostamani siivut jotka oli pikkasen sitkeitä. Oisin paistanut kauemmin


      • Siili25 kirjoitti:

        Kävin just hakemassa 300g:n paketin muistaakseni. Parin siivun kokemuksella oli ainakin parempaa kuin aiemmin ostamani siivut jotka oli pikkasen sitkeitä. Oisin paistanut kauemmin

        Korj. Ei muistaakseni vaan maistaakseni.


      • UUSI
        Siili25 kirjoitti:

        Kävin just hakemassa 300g:n paketin muistaakseni. Parin siivun kokemuksella oli ainakin parempaa kuin aiemmin ostamani siivut jotka oli pikkasen sitkeitä. Oisin paistanut kauemmin

        Nyt perehdyinkin tarkemmin. Lidlin perinteisen kinkun kasvatus ja teurastus on tapahtunut eu-maissa ja valmistus sitten Suomessa. Lidlin valvoo.


    • Anonyymi00008

      Lidl kävin kerran kyseisessä kaupassa, ei vaikuttanut kaupalta, lähinnä jonkun tehtaan varastolta..tympeältä.

    • Anonyymi00013

      Minäkin.

      Suosittelisin Lidlin siivuja. Muistin mukaan kotimaista, mutta kohtuu hyvää ja pikkasen voi olla läskiäkin.

      Se toi läski on mun mielestä joulukinkussa se makujuttu. Nykysioissa kovin vähän läskiä, ei anna makua, ei tule mehevyyttä. Höh, kunnon läskisoosilihaakaan saa kaupasta.

      Viimeks kai syönyt kunnollista joulukinkkua joskus neuvostoliitossa. Ostin torilta kinkun, suolasin ja paistoin ite. Millä lie sika kasvatettu, mutta se oli läskinen. Suomessa kinkuista leikataan niistä ohuistakin läskeistä turhan paljon pois. Onhan ne ehkä nätimmän näköisiä, mutta...

      Joop, kokeile Lidliä. Muistin mukaan ei ole kalleintakaan.

      Ps. Osta samalla paketti konjakkigraavattua lohta, se toimii hyvin.

      Tämä ei ole mainos, mun mielipide.

      =DW=

      • Joo kokeilen Lidlin kinkkusiivuja.
        Onko tuo konjakkigraavattu lohikin Lidlistä?
        Vakuumissa?


      • Anonyymi00014
        Siili25 kirjoitti:

        Joo kokeilen Lidlin kinkkusiivuja.
        Onko tuo konjakkigraavattu lohikin Lidlistä?
        Vakuumissa?

        Je

        Jepjep.

        =DW=


      • Anonyymi00014 kirjoitti:

        Je

        Jepjep.

        =DW=

        Mistähän päin maailmaa mahtaa olla?


    • Anonyymi00015

      Ostaa valmiiksi paistetun kinkun ja leikkaa ne siivut itse.

      • Monet pienet kinkut on rullia.


      • Anonyymi00019
        Siili25 kirjoitti:

        Monet pienet kinkut on rullia.

        Sivusta.

        Lidlissä on kinkkupaloja. Ite aattelin kokeilla sellaista. Aikoinaan hikiän osulassa myivät ite pakastettuja paloja. Oletan, kyllä sellaista sais ainakin jostain kauppahallista. Hallista vois löytää jotain luomukinkkuakin, ehkä parempaa, kuin normi tuotanto sika.

        Katoin just, Lidl:ssä ei tälle vuodelle ollut kuin harmaasuolattuja kinkkuja. Viime vuonna viimeksi oli myös punasuolattus ruotsalaista. Suomessa vissiin ei saa myydä punasuolattua enää, muistelisin.

        En tiedä, mitä väri vaikuttaa. Ite aikoinaan punasuolannut. Se tehdään salpietarilla, varmaan vaikuttaa myös makuun. Nykyisin hankala ostaa salpietaria. Sitä käytetään räjähdysaineissa ja apteekeissa jotain määräyksiä myynnistä. Ehkä vaatii ostoluvan tms.

        En siis vietä joulua ja kinkku aika arkipäiväistä ruokaa. Ruuan laitto ja ruoka, syöminen kyllä kiinnostaa. Ja samaa mieltä, joulukinkku on ollut erilaista, kuin jokin kinkkuleike. Ennen tosiaan joulukinkuissa oli läskiä, nykyisin ei, se varmaan syy. Toinen syy voi olla sian ruokinta. Enneen niille syötettiin ties mitä perunankuorista alkaen, nykyisin kai jotain tupakintumpin näköisiä ravintopellettejä.

        Osta keväällä sika ja kasvattele ite kinkkus. Ainakin ois kotimaista ja tietäis mitä syö...

        =DW=


      • Anonyymi00020
        Anonyymi00019 kirjoitti:

        Sivusta.

        Lidlissä on kinkkupaloja. Ite aattelin kokeilla sellaista. Aikoinaan hikiän osulassa myivät ite pakastettuja paloja. Oletan, kyllä sellaista sais ainakin jostain kauppahallista. Hallista vois löytää jotain luomukinkkuakin, ehkä parempaa, kuin normi tuotanto sika.

        Katoin just, Lidl:ssä ei tälle vuodelle ollut kuin harmaasuolattuja kinkkuja. Viime vuonna viimeksi oli myös punasuolattus ruotsalaista. Suomessa vissiin ei saa myydä punasuolattua enää, muistelisin.

        En tiedä, mitä väri vaikuttaa. Ite aikoinaan punasuolannut. Se tehdään salpietarilla, varmaan vaikuttaa myös makuun. Nykyisin hankala ostaa salpietaria. Sitä käytetään räjähdysaineissa ja apteekeissa jotain määräyksiä myynnistä. Ehkä vaatii ostoluvan tms.

        En siis vietä joulua ja kinkku aika arkipäiväistä ruokaa. Ruuan laitto ja ruoka, syöminen kyllä kiinnostaa. Ja samaa mieltä, joulukinkku on ollut erilaista, kuin jokin kinkkuleike. Ennen tosiaan joulukinkuissa oli läskiä, nykyisin ei, se varmaan syy. Toinen syy voi olla sian ruokinta. Enneen niille syötettiin ties mitä perunankuorista alkaen, nykyisin kai jotain tupakintumpin näköisiä ravintopellettejä.

        Osta keväällä sika ja kasvattele ite kinkkus. Ainakin ois kotimaista ja tietäis mitä syö...

        =DW=

        Sori typo.

        Tarkoitin "palasteltuja". Leikkasivat ite isoja kinkkuja pienempiin paloihin. Muistin mukaan laatukamaa.

        Tuntuis, isoissa sijoissa ois paksummat läskit. Tollanen pikkukinkku on mistä lie porsaasta, ei sellasessa voikkaan olla paksusti läskiä. Eli sekin voi olla yks syy, miks kinkut nykyisin tuntuu jotenkin mauttomimmilta.

        =DW=


      • Anonyymi00019 kirjoitti:

        Sivusta.

        Lidlissä on kinkkupaloja. Ite aattelin kokeilla sellaista. Aikoinaan hikiän osulassa myivät ite pakastettuja paloja. Oletan, kyllä sellaista sais ainakin jostain kauppahallista. Hallista vois löytää jotain luomukinkkuakin, ehkä parempaa, kuin normi tuotanto sika.

        Katoin just, Lidl:ssä ei tälle vuodelle ollut kuin harmaasuolattuja kinkkuja. Viime vuonna viimeksi oli myös punasuolattus ruotsalaista. Suomessa vissiin ei saa myydä punasuolattua enää, muistelisin.

        En tiedä, mitä väri vaikuttaa. Ite aikoinaan punasuolannut. Se tehdään salpietarilla, varmaan vaikuttaa myös makuun. Nykyisin hankala ostaa salpietaria. Sitä käytetään räjähdysaineissa ja apteekeissa jotain määräyksiä myynnistä. Ehkä vaatii ostoluvan tms.

        En siis vietä joulua ja kinkku aika arkipäiväistä ruokaa. Ruuan laitto ja ruoka, syöminen kyllä kiinnostaa. Ja samaa mieltä, joulukinkku on ollut erilaista, kuin jokin kinkkuleike. Ennen tosiaan joulukinkuissa oli läskiä, nykyisin ei, se varmaan syy. Toinen syy voi olla sian ruokinta. Enneen niille syötettiin ties mitä perunankuorista alkaen, nykyisin kai jotain tupakintumpin näköisiä ravintopellettejä.

        Osta keväällä sika ja kasvattele ite kinkkus. Ainakin ois kotimaista ja tietäis mitä syö...

        =DW=

        Ai kauhistus. Jos minä kasvattaisin sian en ikinä raskis sitä tappaa ja varsinkaan syödä. Sehän ois niinku perheenjäsen niin kuin koirakin. Varsinkin jos sillä ois vielä nimi. Kuten esimerkiksi serkkulassa oli Otto- niminen sika.


      • Anonyymi00028
        Siili25 kirjoitti:

        Ai kauhistus. Jos minä kasvattaisin sian en ikinä raskis sitä tappaa ja varsinkaan syödä. Sehän ois niinku perheenjäsen niin kuin koirakin. Varsinkin jos sillä ois vielä nimi. Kuten esimerkiksi serkkulassa oli Otto- niminen sika.

        Koiriakin syödään jossakin päin maailmaa, kuten marsuja ja pupuja yms.


      • Anonyymi00028 kirjoitti:

        Koiriakin syödään jossakin päin maailmaa, kuten marsuja ja pupuja yms.

        Meillä jänistä syö vain koira. Siiliä ei syö kukaan :).


    • Kuulkaapas nyt, kyllä sitä pitää olla savustettu kalkkuna jouluna. Jos se on tehty oikeaoppisesti, se on mureaa ja "mehukasta", siis kaikkea muuta kuin kuivakkaa. Siis kertakaikkiaan ylittämätöntä herkkua.
      Ei kai ole sopivaa mainostaa täällä, en siis edes mainitse että esim. Saksan tila Piikkiössä myy sellaista...Pienemmälle porukalle riittää ehkä puoli kalkkunaa. Tuoteselosteen mukaan se säilyy jääkaapissa 7 vrk, mutta kokemuksieni mukaan ei säily, syödään paljon aikaisemmin.

      • Meillä oli yhtenä jouluna kalkkunaa erään vieraan vuoksi. Hän ei sy sianlihaa. Ei kyllä syönyt kalkkunaakaqn joten se unohtui lopulta pakkaseen ja sieltä biojätteisiin :).


      • Anonyymi00023
        Siili25 kirjoitti:

        Meillä oli yhtenä jouluna kalkkunaa erään vieraan vuoksi. Hän ei sy sianlihaa. Ei kyllä syönyt kalkkunaakaqn joten se unohtui lopulta pakkaseen ja sieltä biojätteisiin :).

        Mitäs vikaa kalkkunassa oli?


      • Anonyymi00023 kirjoitti:

        Mitäs vikaa kalkkunassa oli?

        Ei siinä ollut mitään vikaa. Syötävää vaan oli niin paljon että kalkkunalle ei ollut tilaa.


      • Anonyymi00055

        Kalkkuna, linnu liha ei likikään ole possun veroista.


      • Anonyymi00063
        Anonyymi00023 kirjoitti:

        Mitäs vikaa kalkkunassa oli?

        Mitä hyvää on kalkkunassa???


    • Anonyymi00021

      En syö punaista lihaa.

      • Yksi hyvä syy lisää syödä siipikarjanlihaa, kuten kalkkunaa.


    • Anonyymi00022

      56 vuoden avioliittomme aikana meillä on ollut 2 kinkkua ja niistäkin toinen oli silloisen työnantajani joululahjus.
      Niin kauan kuin lapsemme olivat kotona oli pöydässä lampaanviulu.
      Sittemmin emme ole olleet jouluja kotona.

      • Anonyymi00035

        Meillä sai työnantajalta kalkkuna kinkuksi valmistettuna 1974 vuodesta alkaen, paljon alle puoleen hintaan. Sai vaikka tuettavillekin ostaa. Työnantaja oli suuri tehdas, mutta eräs päällikkö myös tilallinen.

        ja myös juhannuksena oli tarjous.


    • Anonyymi00024

      Makuliha tulee mieleen, pakattu/päivätty pitkällekin.
      Muuten joskus ostanu siivutettua paikoista, joissa myydän kinkkua, rullaa, miten kukakin haluaa.

      • Anonyymi00025

        Siis se on silloin aika läheltä..


      • Eräs paikka minullakin nyt kiikarissa. Paistavat itse kinkun ja myyvät siivuina. Pitää tässä lähipäivinä tarkistaa saatavuus.


    • Anonyymi00026

      Jos kinkku on navetasta lähtenyt täytyy sen olla lehmästä tai lampaasta peräisin siat kun asustelee sikalassa.

      • Ei ainakaan ennen maataloissa ollut sijalle omaa aikaa. Siellä se omassa karsinassaan röhki navetassa toisten joukossa.Ja kesäisin omassa aitauksessa missä oli sadesuoja. Sikala yrittäjän tilat on erikseen.


      • Siili25 kirjoitti:

        Ei ainakaan ennen maataloissa ollut sijalle omaa aikaa. Siellä se omassa karsinassaan röhki navetassa toisten joukossa.Ja kesäisin omassa aitauksessa missä oli sadesuoja. Sikala yrittäjän tilat on erikseen.

        Etukäteissyöttö.......,:(.
        Siis sialle ei ollut omaa sikalaa oli tarkoitus kirjoittaa.


    • Anonyymi00027

      Ihminen on sitä mitä syö.
      SIKA!!!

      • Anonyymi00049

        muttei kokonaan....


      • Anonyymi00052
        Anonyymi00049 kirjoitti:

        muttei kokonaan....

        Älä ole niiin varma. Hah.


    • Puolivegaanina aateltiin kokeilla tänä jouluna myös seitankinkkua. Monen kehumaa, kuulemma ei heti erota oikeasta kinkusta. Varsinkin kun jouluksi tulee pari täysvegaania pöytään.

      Gluteenijauhoja, kikhernejauhoja, öljyä + monenlaisia mausteita. Myydään myös valmiina.

      • Anonyymi00056

        Kuulemma! Jonkun vasemmistovouhottajan mielipide. Jauhoista muka sianlihan veroista?

        Pitihän sen nyhtökaurankin korvata jauheliha........ei sinne päinkään , eikä ihme. Kerran ostin,


      • Anonyymi00060

        Olen maistanut ja karmeaa oli


      • Anonyymi00062
        Anonyymi00060 kirjoitti:

        Olen maistanut ja karmeaa oli

        Härkis on kuin söisi pahvia...


    • Anonyymi00029

      Oli "pakko" käydä Lidlin myymälässä hakemassa pari 500g pakettia. Toinen on syöty ja se aiheutti sen, että tämä tulee olemaan ensimmäinen joulu jolloin en itse paista kinkkua Ostan 3 kilon pakkausta Järvenpäässä tehtyä Huippu tuotetta, sillä tuohon makuun en itse pysty, en vaikka luulin. Paras ostamani tuote ikinä. Olen kokeillut lähes kaikki siivukinkut, mikään ei pääse lähellekään.

    • Anonyymi00031

      Onneksi ei tarvitse miettiä sen enempää joulukinkkua kuin -kalaakaan. Onnistui sen verran täydellisesti tuon toisen perillisen kasvattaminen / ohjaaminen.

    • Meille on otettu jo yli 50 vuotta pääasiassa kalkkunan rinta fileitä.
      Kun sen kinkuksi kuorruttaa ja sinappia käyttää syödessä, vastaa ja on parempi kuin kinkku. Kalkkunan jälkeen on kinkku rasvasta ja epämiellyttävää.
      NIIN, en myöskään suolaa. Näin oikea liha maistuu ja kyllä se jouluruoassa saa riittävästi suolaan.



      tänä vuonna tuollainen, mutta ne yleensä loppuu 4 päivää ennen aattoa.
      https://www.kariniemen.fi/tuotteet/kariniemen-kalkkunan-filee-maustamaton/

      • Anonyymi00036

        Tilattu 5kg pala poroa. Kolmas joulu🍓🍊☀️💓❤️


      • Anonyymi00036 kirjoitti:

        Tilattu 5kg pala poroa. Kolmas joulu🍓🍊☀️💓❤️

        Puolikkaita porojakin on saatavilla. Tyylistä vaan on poron liha. Joskus ostan juhlapyhiksi
        Kylmäsavupirolastuja.


      • Siili25 kirjoitti:

        Puolikkaita porojakin on saatavilla. Tyylistä vaan on poron liha. Joskus ostan juhlapyhiksi
        Kylmäsavupirolastuja.

        Tyyristä siis. Korj


      • Anonyymi00041
        Anonyymi00036 kirjoitti:

        Tilattu 5kg pala poroa. Kolmas joulu🍓🍊☀️💓❤️

        Joop.

        Monet vuodet suunnitellut puolilkkaan poron tilaamista. En ehkä niinkään just joulua varten, mutta toki se joulun aikaankin huilais. Ja oispahan sitten poroa pakkasessa.

        Se vaan aina tulee mieleen vasta näihin aikoihin. Ja pakastinhan on tieten aina täysi, ei mahdu. Pitäis osata ajatella asiaa paljon aikaisemmin, että ei hamsterois sitä kesän ja syksyn mittaan täyteen.

        Kun otit puheeksi, aion kyllä nyt taas sitten ens vuonna olla viisaampi. Kyllä mä pidän poronlihasta, mutta sitä ei koska k-kaupassa myydä, eikä tavallista potonlihaskaan oikein missään, harvoin sitä tulee syötyä.

        Mitä kaupoissa on, on jotain hirmukallista kylmäsavustettua, harvoin sitäkään raaskii näkkileivän päälliseksi ostaa.

        Ens vuonna ostan sen poron, näin on

        =DW=


      • Anonyymi00047
        Anonyymi00041 kirjoitti:

        Joop.

        Monet vuodet suunnitellut puolilkkaan poron tilaamista. En ehkä niinkään just joulua varten, mutta toki se joulun aikaankin huilais. Ja oispahan sitten poroa pakkasessa.

        Se vaan aina tulee mieleen vasta näihin aikoihin. Ja pakastinhan on tieten aina täysi, ei mahdu. Pitäis osata ajatella asiaa paljon aikaisemmin, että ei hamsterois sitä kesän ja syksyn mittaan täyteen.

        Kun otit puheeksi, aion kyllä nyt taas sitten ens vuonna olla viisaampi. Kyllä mä pidän poronlihasta, mutta sitä ei koska k-kaupassa myydä, eikä tavallista potonlihaskaan oikein missään, harvoin sitä tulee syötyä.

        Mitä kaupoissa on, on jotain hirmukallista kylmäsavustettua, harvoin sitäkään raaskii näkkileivän päälliseksi ostaa.

        Ens vuonna ostan sen poron, näin on

        =DW=

        Kun itse tahdon saada kaupasta poronlihaa, kysyn lihatiskiltä, tilaatteko sitä mulle. Aina ovat tilanneet. Silloinkin, kun pakastekaapissa olisi ollut jokunen paketti. Vaihtoehdoksi tarjoavat aina saksanhirveä, en ole kokeillut ainakaan tähän mennessä.

        Mulla on samantyylinen ongelma kuin sulla, mutta jouluperunoiden - kalalle - kanssa. Joka joulu ajattelen, että ensi kesänä, kun on pikkuriikkisiä uusia perunoita, valmistan ne pakkaseen odottamaan joulua. Sellaista kesää ja kesäperunoita ei ole vielä tullut. Pariisinperunoilla mennään tänäkin jouluna.


      • Anonyymi00057

        Rasva/ silava antaa juurikin mehevyyttä possunlihaan , kuivakas kalkkunalintu ei pääse lähellekäään,


      • Anonyymi00061
        Anonyymi00036 kirjoitti:

        Tilattu 5kg pala poroa. Kolmas joulu🍓🍊☀️💓❤️

        Syöt sitten pukin Petterin😭


    • Anonyymi00037

      Eivät ne kaupat sitä kinkkua valmista. Ihan vaan tiedoksi teille takapenkin pojille.

      • Anonyymi00039

        Eikö, luulin kaupan takahuoneessa kasvatetaan sikoja


      • Jotkut sikalaomistajar voi olla kinkkuksippiaita myös valmiille kinkuille :). Samoin kuin kalakauppiaat kaloille.


      • Kyllä muuten valmistaa kauppakin. Tänään viimeksi ostin paistetut siivut kokeeksi jotta kannattaako jouluksi ostaa.


    • Anonyymi00038

      Piparia nautin sohvalla. :=)

      • Siivoa sitten jälkes.


      • Anonyymi00043
        Siili25 kirjoitti:

        Siivoa sitten jälkes.

        Nautitaan sovalla, ei sovalta.


      • Anonyymi00043 kirjoitti:

        Nautitaan sovalla, ei sovalta.

        Murustelet kuitenkin.


      • Anonyymi00046
        Siili25 kirjoitti:

        Murustelet kuitenkin.

        Hän ei taida tarkoittaa piparkakun syömistä ollankaan.


      • Anonyymi00046 kirjoitti:

        Hän ei taida tarkoittaa piparkakun syömistä ollankaan.

        No ehkä minä sen ymmärsin mutta en ollut ymmärtävinään :).


    • Anonyymi00040
    • Anonyymi00042

      Osta nyt kumminkin suomalaista, joka tapauksessa.

      • Anonyymi00044

        Aitoporo Kemijärvi. Parasta poroa.


      • Anonyymi00045
        Anonyymi00044 kirjoitti:

        Aitoporo Kemijärvi. Parasta poroa.

        Marketeissa 450g paloja, siis S ja K


    • Anonyymi00050

      Kyl se vanha kunnon aito tuore harmaasuolattu kinkku on paras, kun kirjoitin tämän tuli vesi kielelle....!

      • Anonyymi00051

        Uunista ulos 74 asteessa.


      • Anonyymi00058
        Anonyymi00051 kirjoitti:

        Uunista ulos 74 asteessa.

        Murea vasta yli 80 asteessa.


    • Anonyymi00059

      Makulihan uunikinkku, ohuita hyvänmakuisia siivuja.

    • Anonyymi00064

      Sianliha on roskaväen herkkua.

      • Anonyymi00065

        Kunnon ihminen ei kutsu ketään roskaksi. Se, joka kutsuu, on sika sisällöltään. Jotta onko sanomista?


      • Anonyymi00066
        Anonyymi00065 kirjoitti:

        Kunnon ihminen ei kutsu ketään roskaksi. Se, joka kutsuu, on sika sisällöltään. Jotta onko sanomista?

        Kyllä huonosti käyttäytyvä ihmipolo hankkik itse maineensa.


      • Anonyymi00067
        Anonyymi00065 kirjoitti:

        Kunnon ihminen ei kutsu ketään roskaksi. Se, joka kutsuu, on sika sisällöltään. Jotta onko sanomista?

        Kunnon ihminen on vegaani joka ei tue eläinten kärsimystä ja saastutusta.


      • No kerrothan sinä ylimystösi joulunajan menyy niin ne roskaväki kadehditaan ja kuolataan lukiessa:).


      • Anonyymi00067 kirjoitti:

        Kunnon ihminen on vegaani joka ei tue eläinten kärsimystä ja saastutusta.

        Kertoisitko sinäkin vegaanista joulustasi. Jos vaikka saisi vinkkejä omaan jouluunsa. Avoimin mielin kuitenkin pikkasen perinteitä kunnioittaen.


      • Anonyymi00070
        Anonyymi00067 kirjoitti:

        Kunnon ihminen on vegaani joka ei tue eläinten kärsimystä ja saastutusta.

        Kyllä eläinten kärsimykset loppuu siihen, kun ne teurastetaan ja syödään.


      • Anonyymi00077
        Anonyymi00066 kirjoitti:

        Kyllä huonosti käyttäytyvä ihmipolo hankkik itse maineensa.

        Sanoisin, että kaikki ihmiset käyttyvät huonosti joskus, kuka milloinkin, tilanteesta riippuen. Siitä synnistä ei ole vapaa kukaan. Ja silloin ei ole sanomista kenellekään.

        Olettaisin, että kukaan ei käyttäydy huonosti huvikseen. Huonoon käytökseen on aina syy ja syyt ovat ihmisillä moninaiset, monenkirjavat ja loppumattomat. Jos on nälkä eikä varaa perustarpeisiin, ei varmasti jaksa olla mielin kielin. Eikä tarvitsekaan. Pahaa ei silti saa tehdä kenellekään.


    • Voi voi sentään, meidän kun piti tehdä vegaaniveraillemme seitankinkkua eli vegaanista korviketta kinkulle. Mutta kun siihen tarvitaan gluteenijauhoja, ja ne on loppuunmyyty kaikissa kaupoissa. Ilmeisesti kaikki on hamstrattu hyvissä ajoin seitankinkkuja varten... Mikäs nyt neuvoksi?

      • Mitä se nyt sillee pääs käymään?
        Eikö Ruohonjuuressakaa ollu glutjauhoja?
        Ja liekkö tuo millään kinkku niin välttämätön?


      • Siili25 kirjoitti:

        Mitä se nyt sillee pääs käymään?
        Eikö Ruohonjuuressakaa ollu glutjauhoja?
        Ja liekkö tuo millään kinkku niin välttämätön?

        Jaa, enpä tullut Ruohonjuurta ajatelleeksikaan.

        Voisimme tietysti harhauttaa vieraita sopivasti sinappikuorrutetulla savukalkkunalla..


      • MrWise kirjoitti:

        Jaa, enpä tullut Ruohonjuurta ajatelleeksikaan.

        Voisimme tietysti harhauttaa vieraita sopivasti sinappikuorrutetulla savukalkkunalla..

        Valmis Santun seitan juhlaseitan ei ole gluteiiniton?


      • Siili25 kirjoitti:

        Valmis Santun seitan juhlaseitan ei ole gluteiiniton?

        Luulen, en tiedä, että kaupan seitaneita on moneen lähtöön. Ikuna en ole maistanut.

        Meillä emäntä on käytännössä vegaani, joten ymmärtänet ongelmani..


      • Anonyymi00071
        MrWise kirjoitti:

        Luulen, en tiedä, että kaupan seitaneita on moneen lähtöön. Ikuna en ole maistanut.

        Meillä emäntä on käytännössä vegaani, joten ymmärtänet ongelmani..

        Sinäkös teillä vegaaniemännälle kokkaat😀?
        Meillä mies on glut ( ei kuitenkaan keliaakikko) ja muutoinkin vähäruokainen.

        Hauskaa ja makoisaa joulua kuitenkin!


      • Anonyymi00071 kirjoitti:

        Sinäkös teillä vegaaniemännälle kokkaat😀?
        Meillä mies on glut ( ei kuitenkaan keliaakikko) ja muutoinkin vähäruokainen.

        Hauskaa ja makoisaa joulua kuitenkin!

        No minähän olen mestarikokki (omasta mielestäni) ja puolivegaani. Minä teen yleensä kaikki ei vegaanit jutut. Olen kyllä sen jo oppinut että hyvin tekemällä kasvisruoka on yllättävänkin hyvää.

        Meillä siis syödään kasvisvoittoista ruokaa, usein pöydässä ei ole lihatuotteita ollenkaan. Ei vaimokaan onneksi ihan täysvegaani ole, eli syö kyllä juustoja ja esim kananmunia.

        Oikea vegaanihan on henkilö joka ei syö mitään eläinkunnasta peräisin olevaa. Ei myöskään käytä eläinperäisiä vaatteita. Tällainenhan ei käsittääkseni ole terveysperustaista, vaan puhtaasti aatteellista.

        Omasta mielestäni eläinten hyödyntäminen ruoaksi on hyväksyttävää..vai onko?
        Toisaalta esim. turkistarhausta pidän eläinrääkkäyksenä.. Mutta nämä ovat vähän monimutkaisia asioita. Etiikka ja realismi ei aina kulje käsi kädessä.

        Ja sitä samaa, joulua siis!


      • MrWise kirjoitti:

        No minähän olen mestarikokki (omasta mielestäni) ja puolivegaani. Minä teen yleensä kaikki ei vegaanit jutut. Olen kyllä sen jo oppinut että hyvin tekemällä kasvisruoka on yllättävänkin hyvää.

        Meillä siis syödään kasvisvoittoista ruokaa, usein pöydässä ei ole lihatuotteita ollenkaan. Ei vaimokaan onneksi ihan täysvegaani ole, eli syö kyllä juustoja ja esim kananmunia.

        Oikea vegaanihan on henkilö joka ei syö mitään eläinkunnasta peräisin olevaa. Ei myöskään käytä eläinperäisiä vaatteita. Tällainenhan ei käsittääkseni ole terveysperustaista, vaan puhtaasti aatteellista.

        Omasta mielestäni eläinten hyödyntäminen ruoaksi on hyväksyttävää..vai onko?
        Toisaalta esim. turkistarhausta pidän eläinrääkkäyksenä.. Mutta nämä ovat vähän monimutkaisia asioita. Etiikka ja realismi ei aina kulje käsi kädessä.

        Ja sitä samaa, joulua siis!

        Ok. Miehethän yleensä on mitä parhaita kokkeja jos vain sen pään ottavat. Muutoinkin kuin omasta mielestään.

        Eläinten hyödyntäminen ruoaksi on ookoo mutta siinä menee raja että itse en lähtisi ampumaan tai lahtaamaan ylipäätään. Lihan syönti nyt iän myötä muutoinkin vähentynyt.

        Eläinten kasvattaminen tarhoilla pienissä häkeissä nounou mutta toisaalta ei sekään että tahoilta käydään päästmässä eläimet vapauteen ja siten kuolemaan. Ja vielä toisaalta toisen elinkeinon vahingoittaminen ei sekään ok.


    • Anonyymi00072

      Siitä onkin aikaa kun viimeksi perinteisen joulukinkun uunissa oon paistanut. Muistaakseni se oli vuonna 2003, kun tavallinen luullinen harmaasuolattu joulukinkku maksoi Halpahallissa 2,50€/kilolta.

      • Anonyymi00073

        Yksikkö?

        Tais olla markka-aikaa. Euro tuli muistin mukaan käyttöön suomessa vähän myöhemmin. Jokatapauksessa,sika on välillä hämmästyttävän halpaa.

        Nyt oli kinkku halvimmillaan vitosen hujakoilla.

        =DW=


      • Anonyymi00078
        Anonyymi00073 kirjoitti:

        Yksikkö?

        Tais olla markka-aikaa. Euro tuli muistin mukaan käyttöön suomessa vähän myöhemmin. Jokatapauksessa,sika on välillä hämmästyttävän halpaa.

        Nyt oli kinkku halvimmillaan vitosen hujakoilla.

        =DW=

        3,99 pakaste potkalla, toissapäivänä Lidl kotka.


      • Anonyymi00079
        UUSI
        Anonyymi00078 kirjoitti:

        3,99 pakaste potkalla, toissapäivänä Lidl kotka.

        3,95/kilohintaan näytti halvin olevan prismassakin, eli hintakilpailu taitaa olla kovaa. Potkallinen kinkku siis sisältää luut, sellainen kinkku kannattaa hankkia oikeastaan vain mikäli taloudessa on koira, jolle sitten se loppukinkku luineen menee toteen.


      • UUSI
        Anonyymi00079 kirjoitti:

        3,95/kilohintaan näytti halvin olevan prismassakin, eli hintakilpailu taitaa olla kovaa. Potkallinen kinkku siis sisältää luut, sellainen kinkku kannattaa hankkia oikeastaan vain mikäli taloudessa on koira, jolle sitten se loppukinkku luineen menee toteen.

        Ei kannata.

        Kinkun potka ei sovi koiralle kypsennettynä, koska sen rasva ja suola voivat aiheuttaa haimatulehduksen ja muita vatsavaivoja, ja luu itsessään on vaarallinen: se voi lohjeta teräviksi sirpaleiksi, tukkia suolen tai aiheuttaa luu-ummetusta, jopa puhkaista suolen, joten se tulisi hävittää turvallisesti roskakorissa ilman, että koira pääsee käsiksi siihen. Sen sijaan on olemassa kaupallisia, käsiteltyjä sian potkia, jotka ovat turvallisia koiran puruleluja.


    • Anonyymi00074

      Jos sika yhtyisi lauantaitangon kanssa ja saisi yhteisen jälkeläisen, niin siitä varmaankin tulisi senkaltainen liha kuin mitä "Korpela Suussa sulava"-kinkkuviipaleet on.
      Oli ne senverran kamalia syötäviä ollakseen "kinkkua":)

    • Anonyymi00075

      vaeo savukoneella savustettuja eurastakarsinokdeenisi

    • Anonyymi00080
      UUSI

      Sokos.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin

      Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http
      Maailman menoa
      225
      4117
    2. Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi

      se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?
      Maailman menoa
      111
      2603
    3. Miten löydän sinut

      Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit
      Ikävä
      38
      2325
    4. Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla

      Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?
      Heinola
      81
      1416
    5. Vaikea tilanne

      Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te
      Ikävä
      98
      1327
    6. Milloin kaivatullasi

      .. on nimipäivä?
      Ikävä
      48
      1159
    7. Kehtaisitko näyttäytyä

      kaivattusi seurassa?
      Ikävä
      75
      1047
    8. Ne viimeiset kerrat

      Kun katsoit minua niin lämpimästi. En unohda sitä ❤️
      Ikävä
      59
      923
    9. Missä kunnassa kaivattusi asuu

      Kuinka tarkkaa uskalla sanoa?
      Ikävä
      45
      906
    10. Emme koskaan keskustelleet kasvotusten syistä välirikollemme

      Enkä voisi kertoa perimmäistä rehellistä syytä. Kerroin sinulle pintapuolisen ”paketin” ja otin tavallaan omalle vastuu
      Ikävä
      58
      901
    Aihe