Päivän kysymykset palstalaisille:

Anonyymi-ap

Tämän päivän kysymykset:
Miksi isännöitsijä halutaan mukaan hallituksen kokouksiin, joissa ei oikeasti ole tärkeää asiaa eli ei päätetä korjaushankkeista tms.? Niihin kokouksiin, joita järjestetään "muuten vaan", jotta hallituksen jäsenet saavat nostaa kokouspalkkionsa. Kokouksiin, jotka järjestetään, jotta hallituksen jäsenet voivat vaihtaa kuulumisia kesän jälkeen ja kahvitella. Miksi hallituksen jäsenet eivät kokoonnu keskenään ilman isännöitsijää? Isännöitsijähän istuu kokouksissa vain sihteerinä. Kai joku hallituksen jäsenistä voi olla sihteeri?

Miksi Teams-kokoukset eivät kelpaa hallituksille? Pitää päästä kokoontumaan kasvotusten, jotta voidaan kahvitella puoli tuntia ja vaihtaa kesän kuulumiset. Kokoukset, jotka menevät kategoriaan "turhat kokoukset". Eikö näitä voi pitää Teamsin kautta, nopeasti ja tehokkaasti? Ilmeisesti ei, jotta hallituksen jäsenet voivat vaihtaa kuulumisia kesän jälkeen ja kahvitella.

Tehokkuus ja ammattimainen asioiden hoito on valitettavan kaukana valitettavan monesta hallituksen kokouksesta. Puolen tunnin asioita pyöritellään puolitoista tuntia. Teamin kautta näin ei kävisi. Toki siinä jäisi puuttumaan sosiaaliset kontaktit kokonaan. Teamsin kautta ei kahvitella puolta tuntia eikä jutella kesän kuulumisia.

Miksi isännöitsijän pitäisi istua ylitöissä illalla klo 18-20 kuuntelemassa, kun hallituksen jäsenet vaihtavat kesän kuulumisia? Eikö se kokous voida hoitaa Teamsin kautta klo 16-17 ja sen jälkeen hallituksen jäsenet voivat tapailla toisiaan koko illan ja puuhata yhdessä, mitä haluavat?

7

279

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      En koe itseäni suureksi visionääriksi, kun rohkenen esittää hallituksen kokouksen ja kahvittelun eriyttämistä toisistaan. Kahvittelulle ja kokoukselle voidaan sopia omat alkuaikansa: Taloyhtiön X hallituksen kokous ma 9.10. klo 18:00 kahvittelu, kokous alkaa klo 18:30.

      Näin isännöitsijä osaa saapua kokoukseen klo 18:30 ja taas säästyy ylitöissä, vaikka koko ilta meneekin pilalle järjettömien kokousaikojen takia. Klo 18-20 ei ole optimaalinen kokousaika klo 8-16 työpäivää tekevälle, kerrotaan Helsingin Oiva Isännöinnin toimistosta.

      Turun Rettasta kompataan, että kokous ei voi alkaa 2 tuntia työpäivän päättymisen jälkeen! Se on älytöntä, tietää turkulainenkin.

      • Anonyymi

        Homma on aikanaan lähtenyt väärille raiteille silloin, kun suurin osa isännöitsijöistä oli YRITTÄJIÄ. Liian moni yrittäjä nöyrtyi istumaan iltaa ja kahvittelemaan asiakkaan eli taloyhtiöiden hallitusten kanssa. Kokouksia pidettiin aina silloin, kun asiakas halusi. Vaikka perjantaina klo 18-20. Yrittäjäksi ryhtynyt hyväksyi sen, ettei hänellä ollut omaa elämää, vaan hän palveli kellon ympäri asiakkaita, koska kaikki asiakkaalta saatu raha meni hänen taskuunsa. Moni yrittäjä halusi vanhoina hyvinä aikoina tehdä pitkää päivää ja istua iltaa asiakkaiden kanssa. Eikä siinä mitään. Yrittäjä saa olla vaikka aina töissä, jos siltä tuntuu.

        Mutta ajat ovat muutuneet. Enää ei ole kosteita business-lounaita eikä reissuja Lappiin paikallisen pankin maksamana. Isännöitsijät eivät ole enää yrittäjiä. Suurin osa isännöitsijöistä on nykyään TYÖNTEKIJÖITÄ. Yrittäjän ja työntekijän ero on selvä ja suuri. Suomessa työntekijällä on tietty työaika ja tietyt rajat, mistä työsopimuksessa voidaan sopia. Työntekijän ei tarvitse olla aina töissä. Työntekijän ei tarvitse vastata asikkaan tekstiviestiin klo 21:45, jos tällaisesta ei ole työantajan kanssa sovittu. Työntekjiän ei tarvitse klo 8-16 työpäivän jälkeen palata töihin klo 18 istumaan kahden tunnin iltakokousta, vaikka asiakas niin haluaisi. Ylitöitä tehdään työnantajan eli isännöintitoimiston aloitteesta, ei asiakkaan eli taloyhtiön toiveesta.

        Kaikki sen varmasti ymmärtävät, että järkevintä on tehdä ylityöt työpäivän jatkeena esim. klo 16-17. On järjetöntä kuvitella, että työntekijä joustaa niin, että klo 8-16 työpäivän päätyttyä klo 16:00 työntekijä lähtee kotiin Kirkkonummelle ja ajelee takaisin Helsingin keskustaan klo 18:00 alkavaan kokoukseen, ja tekee tämän yli sata kertaa vuodessa. Tämähän on logistinen järjettömyys, vaikka liikkuminen olisi ilmaista. Aikaa nimittäin siihen kuitenkin menee.

        Jotenkin tämä kokoustaminen pitäisi miettiä ihan uudelleen isännöitalalla. Kuten pankit ovat pakottaneet asiakkaat sähköisiin palvelukanaviin ja sulkenee konttorit ja kassapalvleut, ei isännöintitoimistonkaan tarvitse antaa asiakkaiden tulla istumaan iltaa isännöintitoimistoon. Sanotaan vaan, että kokoukset on nykyään Teamsin kautta. Se säästää pirusti isännöitsijän ylitöiden määrässä. Työnantajan ei tarvitse maksaa ylitöistä, kun niitä on vuositasolla paljon vähemmän.

        Tehokkuuden lisäämistä tässä haetaan. Vähemmän ylitöitä isännöitsijätyöntekjälle. Enemmän rahaa isännöitsijän työnantajan taskuun. Kolikon kääntöpuoli asiakkaalle eli taloyhtiön hallitukselle on se, ettei isännöitsijä ole enää "kaveri", jonka kanssa kahvitellaan illalla klo 18-20 ja jutellaan kuulumisia. Sellaiseen ei ole aikaa.

        Isännöitsijä ehtii kahvitella taloyhtiön hallituksen kanssa tasan yhtä paljon kuin yksityislääkäri kahvittelee potilaidensa kanssa 15 minuutin potilaskäyntien yhteydessä. Aika on rahaa ja sitä ei kahvitteluun tuhlata.

        Näin se isännöintiala alkaa hiljalleen muuttua erilaiseksi, mitä se oli vielä 10-15 vuotta sitten. Mutta ajat muuttuvat ja ihmiset sen mukana. Muutos ei ole paha asia, mutta hallitukset joutuvat miettivät uudella tavalla miten HE viettävät aikaa keskenään, jos sellaista haluavat. Isännöitsijä ei siihen yhtälöön enää nykyään kuulu, vaikka ennen oli toisin.


    • Anonyymi

      ..vaihtaa kuulumisia kesän jälkeen ja kahvitella ...

      • Anonyymi

        Sitä hallitukset tekevät nyt syksyllä. Ilta toisensa perään kokouksia, joiden sisällöstä 90 % on kuulumisten vaihtamista, rupattelua ja kahvittelua. Jos olisi asiaa, kokous saataisiin vedettyä Teams-kokouksena 20 minuutissa vaikka kesken työpäivän.

        Mutta kun se sosiaalinen puoli jää puuttumaan! Pitää olla fyysinen kokous, kiireetön kokous illalla klo 18-20, jossa tapaa kasvotusten hallituksen jäseniä ja pääsee juttelemaan omasta vapaa-ajasta ja harrastuksista, menneestä kesästä ja syksyn suunnitelmista. Tehdyistä ulkomaanmatkoista ja tulevista reissu-unelmista. Tällaisia asioita hallituksen kokouksissa jutellaan ja siitä hallituksen jäsenet nostavat kokouspalkkiot.


    • Anonyymi

      Taitaa yksi ja sama tyyppi tehdä näitä aloituksia ja vastailee itse itselleen.

      • Anonyymi

        Eikö ole kiva, että joku vastaa?

        Mikä tämän ketjun idea on? Se, että hallituksen puheenjohtajalle voi lähettää linkin tähän ketjuun, kun hän ehdottaa, että ”pidetään X.X.2023 hallituksen kokous minun kotonani klo 18:00”. Asiakaspalveluhengen ja ystävällisyyden nimissä siihen ei muuta voi vastata kuin että ”Mukavaa iltaa teille!”

        Ajat ovat tosiaan muuttuneet. Korona toi digitalisaation ja välineet etätyöskentelyyn. Isännöitsijä voi käytännössä muuttaa talveksi Espanjaan ja isännöidä sieltä suomalaisia taloyhtiöitä. Fyysisellä paikalla ei ole enää väliä. Ei ole enää kokouksia hallituksen puheenjohtajan kotona kahvittelun merkeissä, varsinkaan klo 18:00 alkaen. Korona teki siinä mielessä maailmasta kylmän ja kolkon paikan. Ollaan kaikki kotonamme tietokoneen äärellä ja vedetään kokous Teamsin kautta vaikka kesken työpäivän klo 14-15 tai klo 15-16. Kokoustetaan etäyhteyksin työpäivän perään klo 16-17. Sosiaaliset tarpeet joutuu ratkaisemaan muulla tavalla kuin kuulumalla taloyhtiön hallitukseen.

        On kummallista, että yrittäjät halusivat aikanaan istua iltaa taloyhtiöiden hallitusten kanssa. Olen nähnyt lukuisia hallituksen kokouspöytäkirjoja kokouksista, joita on oikeasti pidetty perjantai-iltana klo 18:00 alkaen tai lauantaina istutuista yhtiökokouksista. Mutta ne yrittäjät ovat olleet jo eläkkeellä hyvän aikaa ja nykyisin isännöitsijät ovat työntekijöitä. Jokainen tietää sanomattakin, mikä on työntekijän mielenkiinto tehdä klo 8-16 työpäivää ja siihen päälle matkustaa hallituksen puheenjohtajan kotiin tai takaisin toimistolle istumaan klo 18:30 tai 18:00 alkavia hallituksen kokouksia. Jos arvata saa, mielenkiinto on nolla. Arvaus osui oikeaan. Kun kahdeksan tunnin työpäivä on tehtynä, työpäivä oli siinä. Ehkä hampaita kiristellen voidaan istua työpäivän jatkeena klo 16:00 tai 16:30 alkava hallituksen kokous, jos sille on todellista tarvetta.

        Tietysti klo 17:00 alkava hallituksen kokous onnistuu myös, mutta aika on ajanut ohi klo 18:00 alkavasta kahvittelusta ja sosialisoinnista, jonka jälkeen kokous varsinaisesta alkaa klo 18:30 ja kestää sen puolitoista tuntia klo 20:00 asti. Sori, se ei ole enää tätä päivää. Ei perheellinen työntekijä voi istua yli 100 iltaa vuodessa kokouksia klo 18-20. Silloin ollaan kotona ja eletään omaa elämää. Silloin ollaan omissa harrastuksissa. Töitä tehdään työajalla. Jos työantaja sanoo, että isännöitsijän työaika on klo 8-16, niin siinä se sitten on. Yhtälöön ei istu klo 18-20 istuttava kokous. Sen sijaan klo 16-18 voidaan kyllä kokoustaa. Tärkeintä on se, että työntekijälle jää joka ilta omaa aikaa rentoutua, palautua päivän työstä ja tehdä omia asioita.

        Ja mikä estä hallitusta kokoontumasta ja kahvittelemasta keskenään? Mihin siinä isännöitsijää tarvitaan? Toki on kohteliasta kutsua isännöitsijä kahvittelemaan hallituksen kanssa, mutta oikeasti isännöitsijää kiinnostaa vain se,että ”pidetään nopea kokous ja lähdetään kotiin”. Ei kukaan halua kahvitella ja vaihtaa kuulumisia ylityöajalla. Pidetään isännöitsijä pois niistä hommista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö ole kiva, että joku vastaa?

        Mikä tämän ketjun idea on? Se, että hallituksen puheenjohtajalle voi lähettää linkin tähän ketjuun, kun hän ehdottaa, että ”pidetään X.X.2023 hallituksen kokous minun kotonani klo 18:00”. Asiakaspalveluhengen ja ystävällisyyden nimissä siihen ei muuta voi vastata kuin että ”Mukavaa iltaa teille!”

        Ajat ovat tosiaan muuttuneet. Korona toi digitalisaation ja välineet etätyöskentelyyn. Isännöitsijä voi käytännössä muuttaa talveksi Espanjaan ja isännöidä sieltä suomalaisia taloyhtiöitä. Fyysisellä paikalla ei ole enää väliä. Ei ole enää kokouksia hallituksen puheenjohtajan kotona kahvittelun merkeissä, varsinkaan klo 18:00 alkaen. Korona teki siinä mielessä maailmasta kylmän ja kolkon paikan. Ollaan kaikki kotonamme tietokoneen äärellä ja vedetään kokous Teamsin kautta vaikka kesken työpäivän klo 14-15 tai klo 15-16. Kokoustetaan etäyhteyksin työpäivän perään klo 16-17. Sosiaaliset tarpeet joutuu ratkaisemaan muulla tavalla kuin kuulumalla taloyhtiön hallitukseen.

        On kummallista, että yrittäjät halusivat aikanaan istua iltaa taloyhtiöiden hallitusten kanssa. Olen nähnyt lukuisia hallituksen kokouspöytäkirjoja kokouksista, joita on oikeasti pidetty perjantai-iltana klo 18:00 alkaen tai lauantaina istutuista yhtiökokouksista. Mutta ne yrittäjät ovat olleet jo eläkkeellä hyvän aikaa ja nykyisin isännöitsijät ovat työntekijöitä. Jokainen tietää sanomattakin, mikä on työntekijän mielenkiinto tehdä klo 8-16 työpäivää ja siihen päälle matkustaa hallituksen puheenjohtajan kotiin tai takaisin toimistolle istumaan klo 18:30 tai 18:00 alkavia hallituksen kokouksia. Jos arvata saa, mielenkiinto on nolla. Arvaus osui oikeaan. Kun kahdeksan tunnin työpäivä on tehtynä, työpäivä oli siinä. Ehkä hampaita kiristellen voidaan istua työpäivän jatkeena klo 16:00 tai 16:30 alkava hallituksen kokous, jos sille on todellista tarvetta.

        Tietysti klo 17:00 alkava hallituksen kokous onnistuu myös, mutta aika on ajanut ohi klo 18:00 alkavasta kahvittelusta ja sosialisoinnista, jonka jälkeen kokous varsinaisesta alkaa klo 18:30 ja kestää sen puolitoista tuntia klo 20:00 asti. Sori, se ei ole enää tätä päivää. Ei perheellinen työntekijä voi istua yli 100 iltaa vuodessa kokouksia klo 18-20. Silloin ollaan kotona ja eletään omaa elämää. Silloin ollaan omissa harrastuksissa. Töitä tehdään työajalla. Jos työantaja sanoo, että isännöitsijän työaika on klo 8-16, niin siinä se sitten on. Yhtälöön ei istu klo 18-20 istuttava kokous. Sen sijaan klo 16-18 voidaan kyllä kokoustaa. Tärkeintä on se, että työntekijälle jää joka ilta omaa aikaa rentoutua, palautua päivän työstä ja tehdä omia asioita.

        Ja mikä estä hallitusta kokoontumasta ja kahvittelemasta keskenään? Mihin siinä isännöitsijää tarvitaan? Toki on kohteliasta kutsua isännöitsijä kahvittelemaan hallituksen kanssa, mutta oikeasti isännöitsijää kiinnostaa vain se,että ”pidetään nopea kokous ja lähdetään kotiin”. Ei kukaan halua kahvitella ja vaihtaa kuulumisia ylityöajalla. Pidetään isännöitsijä pois niistä hommista.

        Veikkaan etteivät helsinkiläiset isännöitsijät tajua ollenkaan, mistä nyt puhutaan. Ehkä siellä ei järjestetä kokouksia ”muuten vain” ilman todellista tarvetta todellisen agenda ollessa kesän kuulumisten vaihto ja syksyn lomamatkoista rupattelu kahvin äärellä. Maailma on erilainen Helsingissä ja Raumalla. Pikkupaikkakunnalla homma menee vähän liikaa sisäänpäin kääntyneeksi. Kuvitellaan, että ”isännöitsijä on kaveri”. Pyydetään isännöitsijä illalla kahville. Isännöitsijä ei ole hallituksen jäsenten tai puheenjohtajan kaveri. Isännöitsijä hoitaa taloyhtiön asioita, kuten lääkäri ja sairaanhoitaja hoitavat potilaita. Työ tehdään hyvin ja huolella, mutta ei tässä kavereita olla.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1425
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      154
      1137
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      94
      994
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      877
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      840
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      64
      750
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      747
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      718
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      692
    Aihe