Oliko kannuslaista osaamista?

Anonyymi-ap

Kolme miestä oli maanantaina syytteessä törkeästä ryöstöstä ja törkeästä pahoinpitelystä sekä pahoinpitelystä Pohjanmaan käräjäoikeudessa Kokkolassa.

Kolmesta miehestä ainakin kaksi epäiltyä on lähtöisin Lestijokilaaksosta. Heillä kaikilla on aikaisempaa rikollisuutta taustalla. Törkeä ryöstö ja törkeä pahoinpitely tapahtuivat Kokkolassa ja pahoinpitely Kannuksessa.

Haastehakemuksesta käy ilmi, että ryöstö oli tapahtunut 1. heinäkuuta Kokkolassa. Kolme miestä, joista yksi on jäänyt tuntemattomaksi, olivat ruumiillista väkivaltaa käyttämällä sekä tällaisella välittömästi uhkaamalla anastaneet mieshenkilöltä omaisuutta. Kolmikko oli murtautunut asuntoon ja alkanut lyödä asunnossa olevaa miestä nyrkillä ja nyrkkiraudalla useita kertoja pään alueelle. Mies oli pakotettu kirjautumaan pankkitunnuksillaan Traficomin sivuille, jossa oli tehty luovutusilmoitus henkilöautosta yhdelle uhkaajista.
Kahden henkilön etsiessä muuta anastettavaa omaisuutta, yksi henkilö oli tähdännyt lähietäisyydeltä aseella asunnossa olevaa yrittäen ampua häntä useita kertoja polveen ja tämän jälkeen ampunut häntä vasempaan jalkaterään. Kolmikko oli anastanut henkilöauton avainten lisäksi asunnosta paljon tavaraa mm. television, kannettavan tietokoneen, urheilukellon ja vaatteita.

Syyttäjä pitää tekoa törkeänä mm. voimakkaan ruumillisen väkivallan käyttämisen, ampuma-aseen käyttämisen ja teon suunnitelmallisuuden takia sekä ottaen huomioon tekijöiden lukumäärä.

Ryöstön kohteeksi joutunut on mm. saanut murtuman jalkapöytäluuhun, jalkaterän lävistäneen haavan ja useita vertavuotavia ruhjeita kasvoihin.

Sama kolmikko, josta on voitu nyt todeta varmuudella kolmaskin tekijä, jatkoivat väkivallan tekoja maanantaina 3. heinäkuuta Kokkolassa. Tästä teosta syyttäjä syyttää heitä törkeästä pahoinpitelystä.

Haastehakemuksesta käy ilmi, että kolmikko oli halunut päästä sisätiloihin tavattuaan ulkopuolella asunnon omistajan. Kun asukas ei ole heitä sisälle päästänyt, ovat he lyöneet asukasta nyrkillä päähän ja raahanneet hänet asunnon kellariin. Kellarissa he ovat lyöneet ja potkineet useita kertoja asukasta päähän ja ylävartaloon. He ovat jatkaneet lyöntejä ja potkuja maassa makaavaan puolustuskyvyttömään asukkaaseen.
Asukas oli kerran päässyt ulos kellarista, mutta kolmikko oli repinyt hänet uudestaan kellariin ja jatkanut pahoinpitelyä. Jossain vaiheessa asukas oli päässyt asuntoonsa. Hän sai teosta mm. pidempää tasapainovaikeutta, ilmasirpin kovan aivokalvon alle, verikorvan ja siihen liittyvän kuulonaleneman.

Kolmikon kolmas pahoinpitely tapahtui Kannuksessa keskiviikko-torstaina 5.-6. heinäkuuta. Heillä oli mukana myös neljäs henkilö, joka sai syytteen avunannosta pahoinpitelyyn. Tämä neljäs henkilö oli houkutellut viesteillä Kannuksessa asuntoon henkilöä, joka joutui pahoinpitelyn uhriksi.

Haastehakemuksen mukaan päästyään asuntoon kolmikko oli välittömästi aloittanut pahoinpitelyn. Yksi epäillyistä oli lyönyt asukasta puisella kepillä ja kaksi muuta olivat lyöneet useita kertoa asukasta nyrkillä päähän ja ylävartaloon.

He olivat vetäneet asukkaan olohuoneeseen. Kolmikko oli jatkanut tuolilla istuneen asukkaan pahoinpitelyä, sillä seurauksella mm, että hänen leuka oli mennyt sijoiltaan ja ruhjeita oli tullut kasvoille. Lisäksi pahoinpitelijät olivat teon päätteeksi pitäneet teräasetta asukkaan läheisyydessä esittäen henkeen ja terveyteen kohdistuneita uhkailuja.

Kaksi kolmikosta on ollut vangittuna heinäkuusta alkaen. Vangittuna oleville vaaditaan maksimissaan neljän vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta. Kolmannelle henkilölle vaaditaan vuoden ja 7 kuukauden ehdotonta vankeutta. Koventamisperusteena ovat aikaisempi rikollisuus. Tuomio asiassa annetaan 31.10.2023.

14

1606

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Liekö ollu jotain velekojen perijiä huumekaupoista?

    • Anonyymi

      Voisi joskus ostaa jotain ainetta velaksi ja jättää maksamatta. Olisi hauska katsoa kun joku narkkinaru tulisi perimään velkojaan. Antaisi narkkinarulle selkään ja narkkinaru joutuisi pulaan kun ei saa maksettua omalle välittäjälleen

    • Anonyymi

      Mikkoa ammuttiin jalkaan vastaavassa tilanteessa Toholampilla. Minkäläinen tuomio siitä tuli?

      • Anonyymi

        5 vuotta


    • Anonyymi

      äähh siis niinku mitä tapahtunu misä? ja millon? kun niinku en tiä ei täälä kannuksesa ole mitään muuta kun paskan puhujia muutan tampereelle

      • Anonyymi

        Oletko uhri ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko uhri ?

        Kun haluan vaan tietää et mitä on tapahtunu? täälä on kaikki niin salamyhkäsiä ja omituisia


    • Anonyymi

      Ei ollut yhtään Kannuslaista! Toholampilta oli 2, ja vissiin yks Kokkolasta.

    • Anonyymi

      Taskinen ja Alakotila oli nimet lehdessä.

    • Anonyymi

      Miten tuo meijän poika pärjää siellä linnassa?

    • Anonyymi

      Rasvaa vain pojalle mukaan liukuvoiteeksi niin kyllä se siellä "miehistyy".

    • Anonyymi

      Ohennevan lahja maamme vankeinhoitojärjestelmälle.

    • Anonyymi

      Pääseekö Tuomas jouluksi lomalle Jokelasta vai menemmekö viemään lahjat sinne?

    • Anonyymi

      Edessä loistava tulevaisuus ja kaverit on kolmekymppisiä. Älkää ainakaan tänne kotiseudulle päästäkö näitä tulevaisuudessa asumaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      2612
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      334
      2444
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      94
      2136
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      61
      1828
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1743
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1714
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1573
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      122
      1462
    9. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      61
      1458
    10. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    Aihe