Rajoitettu ydinasesota - lähestymmekö sitä Nato-ohjattuna?

Anonyymi-ap

HS: ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009759808.html -
Otsikoituna näin: "Yli 100 lääke­tieteellistä lehteä varoittaa ”kasvavasta” ydinase­uhasta
Kannanoton on allekirjoittanut 11 maailman johtavan lääketieteen julkaisun päätoimittajaa. Kirjoitus on julkaistu muun muassa The Lancetissa sekä BMJ:ssä."
-toimittajana Vilma Aholuoto.

+
HS-ote 1: " .. Helfand viittaa esimerkiksi Venäjän entisen presidentin Dmitri Medvedevin kuluneella viikolla antamaan kommenttiin |1, jossa tämä uhkasi ydinaseiden käytöllä, mikäli Ukrainan vastahyökkäys valloittaa Venäjän aluetta .. "

+
HS-ote 2: " .. Helfand viittasi myös Pohjois-Koreaan |2, jonka Japani sanoi viime viikolla olevan vakavampi uhka kansalliselle turvallisuudelle ”kuin koskaan”. .. "


__ __
PROLOGI - Yhdysvallat pudotti ensimmäiset ja (toistaiseksi) viimeiset atomipomminsa Japaniin vuonna 1945 - Hiroshimaan ja Nagasakiin

Pudotukset ovat edelleen kiisteltyjä - niitä ei olisi tarvittu, ja lieneekin selvää, että ne käytettiin varoitukseksi lähinnä silloiselle Neuvostoliitolle, joka oli jo tullut toiseksi II Maailmansodan voittajavaltioksi ja edennyt Puna-armeijansa kanssa nykyisen Euroopan läntisen osan sydämeen - Berliiniin.

US-atomiaseet tappoivat höyrystämällä tuhansia japanilaissiviilejä välittömästi salamanleimahduksen lailla.

US operoi kaksi tekniseltä toteutukseltaan erilaista ydinasetta selvänä elävän lihan testinä - Hiroshiman ja Nagasakin atomipommit olivat toteutustavoiltaan erilaiset ja näin USA sai tutkijoilleen elävää materiaalia miten aseet tehosivat ..

__
Japani koki se mitä ei koskaan pitäisi enää tapahtua -

.. miksi juuri näin kuitenkin tapahtui; on virallinen amerikkalainen näkemys ja sitten on (sotilas)asiantuntijoiden fakta tarpeesta ja tarpeettomuudesta pudotushetken sotatilanteeseen nähden - tästä ei sen enempää. Atomi-testi maksoi yli 200 000 japanilaissiviilin hengen, joukossa vanhuksia, lapsia ja äitejä.

"Ei enää koskaan" -kaikuu poliitikoilta aina suurien sotien jälkeen --

__ __
Tämän päivän tilanne on aivan erilainen -

1945 oli vain yksi atomiasetta käyttänyt valtio, ydinasevaltiona, jonka mahtipelote piti muita aisoissa, kunnes tiedehenkilöt muuallakin saivat atomit lohkeamaan ja näin syntyi jopa atomipommia tuhovoimaisempi vetypommi - aina Tsar-pommiin |3 saakka, jonka kerrottiin olevan 1 000 kertaa tehokkaampi kuin Hiroshiman "kevyt taktinen ydinase" -miten sitä ehkä nyt nimitettäisiin.

|3 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Tsar-bomba -


Maailmassa on yli 15 000 ydinkärkeä valmiina (?) tositoimiin, kun mikään muu ei enää riitä.

__
Pohjois-Korea ja Israel ylläpitävät ydinaseiskuvoimaa yllä aktiivisesti
[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2006/07/pohjois-korea-ja-israel-pullistelevat.html -
"Pohjois-Korea ja Israel pullistelevat aseilla" ]

- Korean niemimaan pohjoisosa tunnustaa rehdisti sillä olevan ydinase - pelotteeksi ja todellisuudessa vastavoimaksi USA' n taistelusotakeskuksille, joita eteläisessä osassa Korean niemimaata on ollut ja on jo vuosikymmenet - selitetyllä syyllä, pohjoisen osan "aggressiivisuudesta"
- tässä kohdin on hyvä katsoa sotimisen tilastoa Pohjois-Korean ja Yhdysvaltojen osalta

[ ~ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_the_United_States - ]


Korealaisten viimeisin välienselvittely oli 1950-luvulla sotana, johon osallistuivat kaukaa valtameren takaa USA ja heti rajan takaa Kiina, joka koki amerikkalaishyökkäyksen itselleen uhaksi.

Mikä taas oli uhka amerikkalaisille - kuvastuu hyvin tuon ajan 'mccarthyismina' |4, mikä pelkäsi kuin ruttoa kommunismin leviämisestä ja näin alkoi vielä tänäänkin ilmentyvä amerikkalaisen hyökkäävän maailmanpoliisin aktiivi-ilmiö, jonka tunnisteena ovat esimerkiksi vuosien 2001-21 USA-hyökkäyssodat kauas US-rajoilta - Afganistaniin, Irakiin, somaliaan, Libyaan, Jemeniin ja Syyriaan.

|4 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Joseph_McCarthy -
|4 ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Joseph_McCarthy -


Emme voi myöskään unohtaa Vietnamia, josta viisaasti Yhdysvallat osasi vetäytyä - hävittyään de facto sotansa itse vietnamilaisille

US yritti jakaa Vietnamia ja sitten yhdistää sitä lännen mieleiseksi, mutta toisin kävi - Vietnam on nyt yhtenäinen vahvassa nousussa oleva oman järjestelmänsä valtio. USA suunnitteli aikalaistietojen pohjalta myös ydinaseiden käyttöä niin Korean niemimaalla kuin Vietnamissa - ei käytetty, silloinen Neuvostoliitto - ydinasevaltiona oli tulppana, vuonna 1945 tulppaajaa amerikkalaisaggressiolle ei ollut.

__ __
Ukrainasta saattaa kaikua taktisen ydinsodan mahdollisuus! (?)
[ ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009094765.html -
"Mitä seuraisi Venäjän ydin­aseen käytöstä?" ] + |e

..
Tänään on meneillään Euroopassa sota, jossa itäslaavit |5 mittelevät voimasta ja sen käytöstä valtiossa, jonka historia on liimattu venäläisiin. Ukrainassa asuu (asui) yli kuusimiljoonaa Venäjän kielistä ja mielistä -lähinnä Ukrainan itäisessä osassa.

66

691

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Charly väläytti Yle: ssä. Reserviläiset kuntoon jo vuonna 2025!

      • Anonyymi

        Vuosi aikaa. Natottajille tulee kiire. Onkin alettava tositoimiin uhon sijaan.


    • Anonyymi

      Koska USA käytti ydinasetta, niin Venäjänkin pitää saada käyttää. Aina kun venäjä hyökkää pienempien naapurivaltioiden kimppuun, on selitys se, että "mutku amerikkakin".

      • Anonyymi

        Vain jenkki on käyttänyt, muut uhkailevat!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vain jenkki on käyttänyt, muut uhkailevat!

        Ainoastaan Venäjä ja ehkä P-Korea uhkailevat


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainoastaan Venäjä ja ehkä P-Korea uhkailevat

        Uhkailut otetaan tosissaan. Uhkailija tietää uhkailun voiman valtioihin, jotka eivät kykene vastaamaan uhkaan. Tästä syystä Suomen on saatava ehdottomasti omaan hallintaansa riittävä ydinasepelote, jotta uhkailut eivät tehoa, tai uhan toteutuessa, kyetään kostotoimiin, jotka tuhoavat ja rampauttavat uhkailijan.

        Venäjän ja p-korean uhkailut tulevat lisäämään pieniä ydinasevaltioita, jotka hankkivat riittävän aseistuksen vastaamaan uhkailijoiden toimintaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainoastaan Venäjä ja ehkä P-Korea uhkailevat

        Ja USA käytti. Onko eroa?


    • Anonyymi

      Erilaisilla foorumeilla on usein saanut lukea, että ydinsota ei olisikaan niin paha juttu. Vähän jysähtää, mutta kohta taas pikamarssi kohti voittoa jatkuu! Lisäksi, läntisten luotettavien tiedustelutietojen mukaan venäjä on menettänyt melkein kaiken sotavoimansa! Nyt on suomen leijonan tilaisuus saavuttaa kunniaa!

      Marskin historiallinen virhe oli jättää leningrad/pietari tuhoamatta! Suomella on läntisen euroopan suurin tykistö! Mitä tässä enää odotellaan? Ukrainalaiset ovat kertoneet että venäläiset ovat örkkejä, jotka eivät osaa mitään.

    • Anonyymi

      😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

      " Yhdysvallat pudotti ensimmäiset ja (toistaiseksi) viimeiset atomipomminsa Japaniin vuonna 1945 - Hiroshimaan ja Nagasakiin

      Pudotukset ovat edelleen kiisteltyjä - niitä ei olisi tarvittu, ja lieneekin selvää, että ne käytettiin varoitukseksi lähinnä silloiselle Neuvostoliitolle, joka oli jo tullut toiseksi II Maailmansodan voittajavaltioksi ja edennyt Puna-armeijansa kanssa nykyisen Euroopan läntisen osan sydämeen - Berliiniin."

      😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

      Itäpropagandaa! Trollinollikka ei "muista", että kyseessä oli Japanin hyökkäyssota.

      Sinänsä japanilaisten harjoittama hyökkäys- ja hävityssota oli eläimellisen julmaa, eivätkä varmaan olisi antautuneet ilman Hiroshiman ja Nagasakin demonstraatioita. Maihinnousu Japaniin olisi vaatinut jopa 1 milj. liittoutuneiden sotilaan hengen. Joten sikäli ydinaseen käyttö oli liittoutuneiden näkökulmasta perusteltua.

    • Anonyymi

      😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

      " US-atomiaseet tappoivat höyrystämällä tuhansia japanilaissiviilejä välittömästi salamanleimahduksen lailla.

      US operoi kaksi tekniseltä toteutukseltaan erilaista ydinasetta selvänä elävän lihan testinä - Hiroshiman ja Nagasakin atomipommit olivat toteutustavoiltaan erilaiset ja näin USA sai tutkijoilleen elävää materiaalia miten aseet tehosivat .."

      😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

      Vuosisadan alussa Japani oli laajenemishaluinen naapurikansoja surutta sortava läpi militaristinen diktatuuri. Sen armeijoiden teurastamat siviilit lasketaan miljoonissa. Mm. Kiinassa Nankingissa ja Filippiineillä Manilassa tapettiin ja raiskattiin kaikki siviilit, jotka kiinni saatiin. Japania lähestyttäessä vastarinta koveni ja Saipanissa ja Iwo Jimalla japanilaiset taistelivat viimeiseen mieheen yrittäen vielä lopuksi antautumisen sijaan räjäyttää itsensä ja amerikkalaiset. Antautuminen ei ollut heille vaihtoehto. Monasti ainut toimiva ratkaisu oli pommittaa kaikki tohjoksi ja lopuksi polttaa ehjien bunkkerien asukit liekinheittimillä. Japanin sodanjohdohto ei aikonut antautua ja pikkusaarten valtausten kaltaiset verilöylyt olisivat toteuttuneet isommassa mittakaavassa Japanin pääsaarilla. Atomipommina käytettäessä sota saatiin nopeammin päätökseen vähemmin uhrein, eikä Stalin ehtinyt haaskalle.

      • Anonyymi

        Nato on viemässä Suomea suursotaan, olemmehan tuon toisen ydinasesuurvallan vieressä ja näin Naton taistelualusta itään.


    • Anonyymi

      😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

      "Neuvostoliitolle, joka oli jo tullut toiseksi II Maailmansodan voittajavaltioksi ja edennyt Puna-armeijansa kanssa nykyisen Euroopan läntisen osan sydämeen - Berliiniin."

      😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

      Neuvostoliitto oli myös 2. maailmansodan aloittajavaltio - se hyökkäsi Saksan kanssa Puolaan, josta tuo sota alkoi syyskuussa 1939.

      Ilman lännen apua puna-armeija ei olisi marssinut yhtään mihinkään.

      • Anonyymi

        Oletko ollut tietoinen operaatio Barbarossasta? Suomikin osallistui tuohon hyökkäykseen - tiesitkö?

        Onko tämä tuttua?

        Neliosaisessa historiasarjassa pureudutaan natsi-Saksan ja Suomen suhteisiin 1930- ja 1940-luvuilla. Sarjassa selvitetään, miten Suomen ja Saksan läheinen suhde syntyi ja kehittyi, sekä mitä Suomessa tiedettiin holokaustista eli juutalaisten joukkotuhosta silloin, kun maat kävivät yhdessä sotaa. Arkistojen ja asiantuntijahaastattelujen avulla tutkitaan, miten läheiset välit suomalaisilla oli natsi-Saksan johtoon. (Yle, 2022.)

        https://areena.yle.fi/1-62238073


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko ollut tietoinen operaatio Barbarossasta? Suomikin osallistui tuohon hyökkäykseen - tiesitkö?

        Onko tämä tuttua?

        Neliosaisessa historiasarjassa pureudutaan natsi-Saksan ja Suomen suhteisiin 1930- ja 1940-luvuilla. Sarjassa selvitetään, miten Suomen ja Saksan läheinen suhde syntyi ja kehittyi, sekä mitä Suomessa tiedettiin holokaustista eli juutalaisten joukkotuhosta silloin, kun maat kävivät yhdessä sotaa. Arkistojen ja asiantuntijahaastattelujen avulla tutkitaan, miten läheiset välit suomalaisilla oli natsi-Saksan johtoon. (Yle, 2022.)

        https://areena.yle.fi/1-62238073

        Älä valehtele!

        Ei Suomi Barbarossaan osallistunut vaan samana päivänä - 22.6.1941 - Neuvostoliitto hyökkäsi Suomeen klo 6.05 ja aloitti Jatkosodan NL:n ja Suomen välillä pommittamalla Suomen alueita .

        Siihen mennessä Suomi, eikä saksalaiset Suomen alueelta, eivät hyökänneet Neuvostoliiton alueelle.

        Neuvostoliiton suoritettua 25.6.1941 yli kymmenen rauhallisen suomalaisen kaupungin pommitukset n. 500 pommikoneen voimin, joista ammuttiin alas 27 konetta Suomen alueelle, eduskunta totesi 25.6. iltapäivällä Suomen olevan sodassa Neuvostoliiton kanssa.


    • Anonyymi

      😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

      "- Korean niemimaan pohjoisosa tunnustaa rehdisti sillä olevan ydinase - pelotteeksi ja todellisuudessa vastavoimaksi USA' n taistelusotakeskuksille, joita eteläisessä osassa Korean niemimaata on ollut ja on jo vuosikymmenet - selitetyllä syyllä, pohjoisen osan "aggressiivisuudesta""

      😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

      USA on Etelä-Korean puolustusvoimien liittolainen.

      Kannattaa muistaa, että Korea jakautui kahtia kun Kiinan tukematpohjoisessa olevat kommunistit estivät vapaat vaalit ja hyökkäsivät etelään kesäkuussa 1950. Kun YK-joukot saivat tilanteen hallintaan koko Koreassa hyökkäsi noin miljoona kiinalaissotilasta rajan yli Kiinasta Koreaan ja sota jatkui vielä 3 vuotta.

      • Anonyymi

        Jako tehtiin jo vuonna 1945. Tiesitkö?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jako tehtiin jo vuonna 1945. Tiesitkö?

        Älä valehtele.

        Toisen maailmansodan päätyttyä ja Japanin antauduttua Korean niemimaa jaettiin Neuvostoliiton ja Yhdysvaltain johtamiin miehitysvyöhykkeisiin aivan kuten Saksa.

        Koreassa järjestettiin vuonna 1948 vaalit, jotka johtivat Korean tasavallan perustamiseen. Kommunistit häiriköivät vaaleja pohjoisessa.

        Yhdistyneet Kansakunnat vahvisti päätöslauselmallaan Korean tasavallan niemimaan ainoaksi lailliseksi valtioksi, mutta siitä huolimatta kommunistien tuella perustettiin Pohjois-Koreaan kommunistien johtama diktatuuri


    • Anonyymi

      😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

      "Korealaisten viimeisin välienselvittely oli 1950-luvulla sotana, johon osallistuivat kaukaa valtameren takaa USA ja heti rajan takaa Kiina, joka koki amerikkalaishyökkäyksen itselleen uhaksi."

      😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

      TROLLI VALEHTELEE !!!

      Hyökkääjä Korean sodassa oli Pohjois-Korea.
      Etelä-Koreaa puolustivat sekä silloin heikko Etelä-Korean puolustusvoimat että YK:n joukot.
      Kiinan kommunistit hyökkäsivät siis rajan yli YKn kimppuun.

      • Anonyymi

        Et ole tältäkään osin perehtynyt vuoden 1945 tilanteeseen, jossa niin US kuin N:liitto miehittivät koko Korean niemimaan - Stalin pohjoisesta ja Truman etelästä. Tiesitkö, että nykyinen "valtioraja" on se sama linja, johon tuo vuoden 1945 miehitys asettui?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et ole tältäkään osin perehtynyt vuoden 1945 tilanteeseen, jossa niin US kuin N:liitto miehittivät koko Korean niemimaan - Stalin pohjoisesta ja Truman etelästä. Tiesitkö, että nykyinen "valtioraja" on se sama linja, johon tuo vuoden 1945 miehitys asettui?

        Etpä tiedä asiasta mitään, mutta ethän ole koskaan lukenut historiaa.

        Toisen maailmansodan päätyttyä ja Japanin antauduttua Korean niemimaa jaettiin Neuvostoliiton ja Yhdysvaltain johtamiin miehitysvyöhykkeisiin.
        Koreassa järjestettiin vuonna 1948 vaalit, jotka johtivat Korean tasavallan perustamiseen. Yhdistyneet Kansakunnat vahvisti päätöslauselmallaan Korean tasavallan niemimaan ainoaksi lailliseksi valtioksi, mutta siitä huolimatta neuvostohallinnon tuella perustettiin Pohjois-Koreaan kommunistien johtama kilpailijavaltio.


    • Anonyymi

      😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

      "Mikä taas oli uhka amerikkalaisille - kuvastuu hyvin tuon ajan 'mccarthyismina' |4, mikä pelkäsi kuin ruttoa kommunismin leviämisestä."

      😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

      Mc Carthy toteutti sisäpolitiikkaa, jonka avauksen kirjoittanut trolintollikkakin voi lukea linkistään.

      • Anonyymi

        Tiesitkö amerikkalaisten kommunismin pelon, joka kulminoitui juuri tuossa Joseph McCarthy tavoitteissa?


    • Anonyymi

      😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

      " vuosien 2001-21 USA-hyökkäyssodat kauas US-rajoilta - Afganistaniin, Irakiin, somaliaan, Libyaan, Jemeniin ja Syyriaan."

      😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

      TAAS VALEHTELET !
      Tarkastellaan noita sotia ja hieman kauempaakin:

      Indokiinan sota: Kiina ja Neuvostoliitto olivat aloittajat
      Korean sota: Kiina ja Neuvostoliitto olivat aloittajat
      Vietnamin sota: Kiina ja Neuvostoliitto olivat aloittajat
      Afganistanin sota: Neuvostoliitto oli aloittaja
      Persianlahden sodat: Saddam oli aloittaja
      Tsetsenian sodat : Venäjä oli aloittaja
      Georgian sota: Venäjä oli aloittaja
      Moldovan sota: Venäjä oli aloittaja
      Syyrian sisällissota : diktaattori Assad oli aloittaja
      Libyan sisällissota: diktaattori Gaddafi oli aloittaja
      Jemenin sisällissota: Iran ja sen tukemat terroristi olivat aloittaja
      Kosovon sota : Serbia oli aloittaja
      Bosnian sota : Serbia oli aloittaja
      Ukrainan sota: Venäjä oli aloittaja

      • Anonyymi

        Sotatapahtumatkin ovat sinulle selvästi tuntemattomia suureita!

        Et taida oikein uskoa itsekkään noihin tyhjiin hölöihin, vai mitä ;-)

        Miksi jänkkäät?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sotatapahtumatkin ovat sinulle selvästi tuntemattomia suureita!

        Et taida oikein uskoa itsekkään noihin tyhjiin hölöihin, vai mitä ;-)

        Miksi jänkkäät?

        BUUAHAHAHAHAHAHAHAAHHAAAHHAA

        Ilkka harmittaa kun hänen valheensa jauhotettiin!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sotatapahtumatkin ovat sinulle selvästi tuntemattomia suureita!

        Et taida oikein uskoa itsekkään noihin tyhjiin hölöihin, vai mitä ;-)

        Miksi jänkkäät?

        Hymiön lista pitää paikkaansa. Harmittaako?


      • Anonyymi

        Lapsellinen lista jota ei tarvitse ymmärtää.


    • Anonyymi

      😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

      " Emme voi myöskään unohtaa Vietnamia, josta viisaasti Yhdysvallat osasi vetäytyä - hävittyään de facto sotansa itse vietnamilaisille

      US yritti jakaa Vietnamia ja sitten yhdistää sitä lännen mieleiseksi, mutta toisin kävi - Vietnam on nyt yhtenäinen vahvassa nousussa oleva oman järjestelmänsä valtio. "

      😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

      LISÄÄ VALEHTELUA!!!

      Tässä faktaa: USA ei ole koskaan hyökännyt Vietnamiin, jota todellisuudessa ei edes ollut Vietnamin sodan aikana vaan maa oli jakautunut kommunistidiktatuuri Pohjois-Vietnamiin ja Vietnamin tasavaltaan eli Etelä-Vietnamiin.
      Hyökkääjä Vientamin sodassa oli kommunistien tukema Pohjois-Vietnam , joka hyökkäsi Laosiin, Kambodzaan ja Etelä-Vietnamiin 1955. USA tuli tukemaan hyökkäyksen uhreiksi joutuneita maita sotilasliittolaisena 1965 ja USAn osalta sota päättyi Pariisin rauhansopimukseen 1973, josta Henry Kissinger sai Nobelin rauhanpalkinnon.
      Kommunistit rikkoivat rauhansopimuksen uudella hyökkäyssodallaan ja yli miljoona siviiliä kuoli. Sota loppui vasta 80-luvulla ja jopa kommunistinen Kiina sekä sen aiemmin tukema vietnamilainen kommunistihallinto sotivat keskenään.

      • Anonyymi

        "Yhdysvallat halusi kukistaa kommunismin

        Kylmä sota oli käynnissä, ja Yhdysvallat oli vuodesta 1950 rahoittanut Ranskan siirtomaahallinnon ja myöhemmin Etelä-Vietnamin hallituksen taistelua kommunistikapinoita vastaan.

        Yhdysvaltojen ”patoamispolitiikan” mukaan kommunismia oli torjuttava kaikkialla.

        Demokraatit menettivät ääniä, kun eivät reagoineet
        Demokraatit pelkäsivät äänestäjäkatoa, jos jotain ei tehtäisi.

        Vuonna 1949 he olivat menettäneet ääniä, kun presidentti Truman ei reagoinut Maon otettua vallan Kiinassa.

        Republikaanit olivat siitä asti syyttäneet demokraatteja lepsuilusta kommunismin osalta.

        Yhdysvallat ajautui vähitellen sotaan
        Suuntaa oli vaikea muuttaa, ja yksi asia johti aina toiseen.

        Rahan lisäksi Yhdysvallat lähetti yhä enemmänsotilasneuvonantajia ja helikoptereita Vietnamiin. Kun sekään ei riittänyt, ensimmäiset yhdysvaltalaisjoukot lähetettiin paikalle vuonna 1965."

        https://historianet.fi/sota/miksi-yhdysvallat-lahti-vietnamin-sotaan

        .
        Et ehkä ole kovin hyvin perehtynyt Vietnamin sotaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Yhdysvallat halusi kukistaa kommunismin

        Kylmä sota oli käynnissä, ja Yhdysvallat oli vuodesta 1950 rahoittanut Ranskan siirtomaahallinnon ja myöhemmin Etelä-Vietnamin hallituksen taistelua kommunistikapinoita vastaan.

        Yhdysvaltojen ”patoamispolitiikan” mukaan kommunismia oli torjuttava kaikkialla.

        Demokraatit menettivät ääniä, kun eivät reagoineet
        Demokraatit pelkäsivät äänestäjäkatoa, jos jotain ei tehtäisi.

        Vuonna 1949 he olivat menettäneet ääniä, kun presidentti Truman ei reagoinut Maon otettua vallan Kiinassa.

        Republikaanit olivat siitä asti syyttäneet demokraatteja lepsuilusta kommunismin osalta.

        Yhdysvallat ajautui vähitellen sotaan
        Suuntaa oli vaikea muuttaa, ja yksi asia johti aina toiseen.

        Rahan lisäksi Yhdysvallat lähetti yhä enemmänsotilasneuvonantajia ja helikoptereita Vietnamiin. Kun sekään ei riittänyt, ensimmäiset yhdysvaltalaisjoukot lähetettiin paikalle vuonna 1965."

        https://historianet.fi/sota/miksi-yhdysvallat-lahti-vietnamin-sotaan

        .
        Et ehkä ole kovin hyvin perehtynyt Vietnamin sotaan?

        Lue Ilkka tästä - tässä on faktaa:

        "Hyökkääjä Vientamin sodassa oli kommunistien tukema Pohjois-Vietnam , joka hyökkäsi Laosiin, Kambodzaan ja Etelä-Vietnamiin 1955. USA tuli tukemaan hyökkäyksen uhreiksi joutuneita maita sotilasliittolaisena 1965 ja USAn osalta sota päättyi Pariisin rauhansopimukseen 1973, josta Henry Kissinger sai Nobelin rauhanpalkinnon.
        Kommunistit rikkoivat rauhansopimuksen uudella hyökkäyssodallaan ja yli miljoona siviiliä kuoli. Sota loppui vasta 80-luvulla ja jopa kommunistinen Kiina sekä sen aiemmin tukema vietnamilainen kommunistihallinto sotivat keskenään.#


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Yhdysvallat halusi kukistaa kommunismin

        Kylmä sota oli käynnissä, ja Yhdysvallat oli vuodesta 1950 rahoittanut Ranskan siirtomaahallinnon ja myöhemmin Etelä-Vietnamin hallituksen taistelua kommunistikapinoita vastaan.

        Yhdysvaltojen ”patoamispolitiikan” mukaan kommunismia oli torjuttava kaikkialla.

        Demokraatit menettivät ääniä, kun eivät reagoineet
        Demokraatit pelkäsivät äänestäjäkatoa, jos jotain ei tehtäisi.

        Vuonna 1949 he olivat menettäneet ääniä, kun presidentti Truman ei reagoinut Maon otettua vallan Kiinassa.

        Republikaanit olivat siitä asti syyttäneet demokraatteja lepsuilusta kommunismin osalta.

        Yhdysvallat ajautui vähitellen sotaan
        Suuntaa oli vaikea muuttaa, ja yksi asia johti aina toiseen.

        Rahan lisäksi Yhdysvallat lähetti yhä enemmänsotilasneuvonantajia ja helikoptereita Vietnamiin. Kun sekään ei riittänyt, ensimmäiset yhdysvaltalaisjoukot lähetettiin paikalle vuonna 1965."

        https://historianet.fi/sota/miksi-yhdysvallat-lahti-vietnamin-sotaan

        .
        Et ehkä ole kovin hyvin perehtynyt Vietnamin sotaan?

        Tajusitko Ilu, että linkkisi todistavat Hymiön kommentin faktaksi ?

        Sinulta voi siis kysyä "Et ehkä ole kovin hyvin perehtynyt Vietnamin sotaan".


      • Anonyymi

        Lue kirja "Näin taistelivat Vietnamin sissit".


    • Anonyymi

      😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

      " Tänään on meneillään Euroopassa sota, jossa itäslaavit |5 mittelevät voimasta ja sen käytöstä valtiossa, jonka historia on liimattu venäläisiin. Ukrainassa asuu (asui) yli kuusimiljoonaa Venäjän kielistä ja mielistä -lähinnä Ukrainan itäisessä osassa. "

      😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

      Kyseessä on kansainvälisesti tuomitu Venäjän hyökkäyssota, mutta trolli suoltaa Pietarin trollitehtaan propagandaa.

      Venäjänkieliset Ukrainassa eivät ole "venäjänmielisiä" vaan isänmaallisia ukrainalaisia, jotka taistelevat julmaa hyökkääjää vastaan.

      Venäjä miehitti Krimin, mikä on kansainvälisesti tuomittu, 2014.
      Itä-Ukrainan sodan aloitti Venäjä - uutinen ja tunnustus vuodelta 2014

      "Venäläinen sotilaskomentaja: Minä aloitin sodan Itä-Ukrainassa

      Venäläinen sotilaskomentaja kertoo venäläislehdelle joutuneensa lietsomaan tosissaan Itä-Ukrainan sotaa, ennen kuin taistelut Donetskissa ja Luhanskissa alkoivat kesällä."

      https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000838688.html

      • Anonyymi

        Mistä aloitettiin verimellakat Maidanilla vuonna 2014?


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Venäjän perseennuolija ex pressa Janukovytsh on myöntänyt syyllisyyden:

        https://www.savonsanomat.fi/paikalliset/3110728

        Et ymmärtänyt asiaa. Tunnusti antaneensa lailliset käskyt, joilla koetettiin palauttaa ulkoa johdettu ja lietsottu verimellakoitsijoiden väkivalta.


      • Anonyymi

        Miten tuomittiin us-hyökkäyssodat Afganistaniin, Somaliaan, Jemeniin, Irakiin ja Syyriaan? Entä Israelin Gazan nykyinen massapommitus; tapettuja palestiinalaislapsia jo ilmoituksen mukaan noin 4 000!


      • Anonyymi

        Mitä sinä lietsot täällä? Itäukrit halusi eroon Ukrainasta. Toisekseen, uutisjutussa ei kerrota kaikkea. Miksi media on valjastettu?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä sinä lietsot täällä? Itäukrit halusi eroon Ukrainasta. Toisekseen, uutisjutussa ei kerrota kaikkea. Miksi media on valjastettu?

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        " Mitä sinä lietsot täällä? Itäukrit halusi eroon Ukrainasta. Toisekseen, uutisjutussa ei kerrota kaikkea. Miksi media on valjastettu?"

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        ÄLÄ PUTININ TROLLI VALEHTELE !

        Tässä MH17 lennon alasampumisesta etsintäkuulutettu venäläiseversti todistaa, että Venäjä hyökkäsi Itä-Ukrainaan 2014 ja aloitti sodan.

        "Venäläinen Igor Strelkov komensi Itä-Ukrainan Donetskissa venäläismielisten kapinallisten joukkoja elokuun puoliväliin. Sitten hän erosi tehtävästään ja katosi hetkellisesti.

        Nyt Strelkov on tullut julkisuuteen venäläisen Zavtra-lehden haastattelussa. Siinä hän kertoo aloittaneensa Itä-Ukrainassa käynnissä olevan sodan.

        - Minä olin se, jonka voi sanoa vetäneen liipaisimesta, Strelkov sanoi.


        - Jos meidän yksikkömme ei olisi ylittänyt (Venäjän ja Ukrainan välistä) rajaa, kaikki olisi kuivunut kasaan kuten Harkovassa ja Odessassa. Ehkä joitakin kymmeniä olisi kuollut, poltettu ja vangittu ja siinä kaikki, Strelkov sanoi Venäjän hallituksen äänenkannattajaksikin kutsutussa Zavtrassa."

        https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000838688.html


    • Anonyymi

      Jo on valehtelua koko avaus.

      Onneksi lukijat ovat olleet tarkkoja!

      • Anonyymi

        Eräänä päivänä sinun on astuttava esiin kaikkien eteen. Sitten saat osoittaa niin montaa valehtelusta kun edessäsi on porukkaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eräänä päivänä sinun on astuttava esiin kaikkien eteen. Sitten saat osoittaa niin montaa valehtelusta kun edessäsi on porukkaa.

        Oletpa katkera kun typerä propagandakirjoituksesi on jauhotettu - vai johtuuko siitä, että kohta kuolet vatsasyöpääsi?


    • Anonyymi

      Joka kuuntelee Meetun puhetta tosissaan, tarvitsee henkistä huoltoapua.

      • Anonyymi

        Itse Metukka Korpilahdelta?


    • Anonyymi

      Suora kysymys! Pelkäätkö ydinsotaa?

      • Anonyymi

        Taidan pelätä. Monet näkijät ovat varoittaneet, että on kaksi skenaariota - toisessa sotaa ei tule, ja elämä jatkuu Venäjän vallan alla. Toisessa skenaariossa Suomen hallitus tuhoaa oman maansa Venäjän käden kautta, mitä lie peläten.


    • Anonyymi

      Nato kaipaa lisää rahaa, paljon meiltä Suomesta?

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä faktaa:

        "Julkisen talouden suunnitelma sisältää rahoitusta Natoon liittyviin suoriin kustannuksiin. Tästä Suomen maksuosuuksia (ns. jäsenmaksua) Naton yhteisrahoitukseen on noin 20 miljoonaa euroa vuosittain"
        Lähde: https://valtioneuvosto.fi/-/suomen-nato-jasenmaksut-sisallytetaan-julkisen-talouden-suunnitelmaan

        SAKn eilinen päivän lakko maksoi Suomelle yli sata miljoonaa euroa - verrokiksi!

        Entä hallitustoimin entisestään köyhtyvien lapsiperheiden lisälasku yhteiskuntamenoina?


      • Anonyymi

        Ja lisää aseita Venäjän rajalle, meillä on varaa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja lisää aseita Venäjän rajalle, meillä on varaa!

        Suomaisiakin on liikaa, ja meillä on varaa vähentää pari kolme miljoonaa muutaman naapurin lähettämän ydinpommin avulla? Jää enemmän ruokaa jäljelle jääneille?


    • Anonyymi

      "Ei enää koskaan" -kaikuu poliitikoilta aina suurien sotien jälkeen --"

      Samaa on hokenut muutama Natopalstalla... Näyttää siltä, että tietty voima kerää kaltaisiaan yhteen... Siihen kuuluu mm. monet lohikäärmeen ja kukon vuonna syntyneet.

      Eikö lapsikin sano selkäänsä saatuaan, ettei enää koskaan tee...? Mitä lapsi ymmärtää sanoista "koskaan, aina, ikinä, milloinkaan"? Miksi ikuisuudesta on keksitty noin monta sanaa?!

    • Anonyymi

      Eilen YLE:n tv1:n pääuutisissa haastateltiin DCA:lle myötämielisiä rovaniemeläisiä ja joukossa oli myös Joulupukki. Kuinka tyhminä YLE suomalaisia oikein pitää?

      Itse en usko Joulupukkiin, vaikka hänelläkin on omat faninsa. Jos Mikki Hiiri suoraan Disneylandista suosittelisi, voisin uskoakin sopimuksen hyödyllisyyteen...

      • Anonyymi

        ÄÄÄÄHÄHÄÄHÄHÄHÄÄÄÄHHÄÄÄÄHÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ !!!!!!

        Voi vittu - on sulla aivopierut!!!!


    • Anonyymi

      Väyrynen kehiin. Irti Natosta.

      • Anonyymi

        Heh heh - Väyrynen!
        Tuollainen putinistin vinkuminen on musiikkia isänmaallisen suomalaisen korville.


    • Anonyymi

      Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg varoitti torstaina, että Venäjän presidentti Vladimir Putin tulee aloittamaan uusia sotia muualla, mikäli Venäjä onnistuu kaatamaan Ukrainan. Asiasta kertoo Politico.

      • Anonyymi

        Tuskin onnistuu Putinin elinaikana. Venäjän armeija on heikompi kuin koskaan: kokeneet ammattisotilaat ovat kuolleet Ukrainassa - Putin tunnusti elilen puheessaan 350 000 sotilaan tappiot - ja modernia kalustoa ei enää ole. Niinpä pakkovärvätty juoppo burjaatti joutuu sotimaan 2. maailmansodan aikaisilla aseilla Putinin hyökkäyssodassa Ukrainassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuskin onnistuu Putinin elinaikana. Venäjän armeija on heikompi kuin koskaan: kokeneet ammattisotilaat ovat kuolleet Ukrainassa - Putin tunnusti elilen puheessaan 350 000 sotilaan tappiot - ja modernia kalustoa ei enää ole. Niinpä pakkovärvätty juoppo burjaatti joutuu sotimaan 2. maailmansodan aikaisilla aseilla Putinin hyökkäyssodassa Ukrainassa.

        Luoman aivopierut sen kuin jatkuvat. Vielä enintään vuosi niin Venäjä on vararikossa. Talousmies Luoma kuvittelee että salakuljetettu länsimainen kama pelastaa Venäjän. HehhehXXX


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luoman aivopierut sen kuin jatkuvat. Vielä enintään vuosi niin Venäjä on vararikossa. Talousmies Luoma kuvittelee että salakuljetettu länsimainen kama pelastaa Venäjän. HehhehXXX

        Mikä ihmeen "talousmies"? Tuo elähtänyt pelle ei ole edes pystynyt hoitamaan omaa talouttaan ja eikä ole tehnyt palkkatyötä tällä vuosituhannella.


    • Anonyymi

      Muistelkaa kuka Suomen KORKEIN vapaamurari otto lennon USA han päästääkseen naton venäjän rajalle. Tämä satanisti siis oli pakotettu jäsenyytensä vuoksi tekoon joka meni yli suomen lain. Koko joukkoa kiristetään yleiseti edesmenneen Epsteinin Lolota Express filmimateriaalin avulla.

      • Anonyymi

        Ihan sama, koska kansan valitsema eduskunta päätti NATOn jäsenyydestä silloisen pääministeri Sanna Marinin aloitteesta. Hän ei kuulu vapaamuurareihin vaan jauhojengiin.


    • Anonyymi

      Venäjä torjuu USA: sta tulevat ydinohjukset jo osaltansa Suomen ilmatilassa, sen mukaisin seurauksien ..

      • Anonyymi

        Ei ole mitään torjuttavaa. Ei kukaan ammu Venäjälle ydinohjuksia.


    • Anonyymi

      Kaipaatko taktista ydinaseiskua Lappiin?

      • Anonyymi

        TYHMÄ ITÄTROLLI!

        Eihän siellä ole mitään.
        Lisäksi Maanselän itäpuolen vesistöt työntävät saasteet teille venäläisille ja tuulikin sen voisi tehdä.


    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 121
      2753
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      67
      2520
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2111
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1747
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1658
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1479
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1439
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1403
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1377
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe