Pidätkö lantusta?

Työmoraalin ja vastuun kantamisen murentumista yhteiskunnassamme?

"Helsingin yliopiston sosiaalietiikan professori Jaana Hallamaa sanoo, että yhteiskunnassa on kaksoisstandardit rikkaille ja köyhille.
– Paheksumme niitä, jotka elävät tuilla eivätkä mene töihin. Heillä ei saisi olla koiraa eikä hyvää puhelinta ja heidän pitäisi syödä lanttua. Samalla ihailemme heitä, jotka sijoitusomaisuuden turvin vetäytyvät työelämästä ja kiipeilevät vuorilla. Rikas on fiksu optimoija, köyhä taas laiska, Hallamaa sanoo."
https://yle.fi/aihe/a/20-10006082

Mielenkiintoista pohdintaa tässä Ylen artikkelissa siitä miten nuorempi sukupolvi perustelee työn vierontaa.
Toisaalta, juuri toimettomuus ja velvotteiden puuttuminen vapauttaa resursseja moniin luoviin ammatteihin free-lancerina.

151

1097

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ehkä hän kerää aineksia kirjaan josta tulee myyntimenestys.

      • Anonyymi
        UUSI

        😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋

        🔞 ­N­y­m­­­f­­­o­m­­a­a­­­n­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      Tuo nainen on suorittanut journalistin opintoja mutta keskeyttänyt. Onko journalisteilla niin kehnot palkat ja työolot, ettei kannata ottaa sen alan töitä vastaan.

      • Hän on työskennellyt myös hampurilaisravintolassa ja myynyt marjoja torilla. Minä tulkitsin tämän naisen kertomusta siten, että häneltä puuttuu täysin motivaatio ja tarpeellinen kunnianhimo, että hän jaksaisi panostaa mihinkään ammattiin tai uraan.

        Kyllä journalistin (esim. toimittajan) palkoilla varmasti elää, mutta ei ehkä rikastu ja free lancerina kaikki on itsestä ja omasta yritteliäisyydestä ja osaamisesta kiinni.

        Luovan työn free lancerina on taas pystyttävä markkinoimaan itseään ja taitojaan ja vaatii energiaa ja oma-aloitteisuutta. Ei kaikkea voi saada valmiina.


    • Lueskelinkin ykspäivä tuota Tuuvan juttua.
      Hän on päässyt hyvään suuntaan elämässään.
      Aina vaan ei ole niin, jos tuilla heittäytyy elämään.
      Pieni joukko on myös niitä, jotka eivät saa minstään kiinni, eivätkä haluakaan, vaan elävät vuodesta toiseen pelkästään tuilla.
      Jokainen ihminen on erilainen ja muuttujia on monta kunkin elämän tiellä.
      Muutamia tarinoita olen myös lukenut työssään loppuun palaneista ihmisistä, jotka ovat kertakaikkiaan muuttaneet suuntaa.
      Moni on löytänyt sillä tavalla oman oikeansa.

    • Anonyymi

      Käytän lanttua, naurista porkkanaa salaatteihin melkein päivittäin, höyrykattilaa käytän.

    • Anonyymi

      "Almatuuva"-yksittäistapauksissa on se huono puoli, että se helposti
      leimaa nuoria. En ole huomannut nuorissa "työnvieroksuntaa".
      Ikään katsomatta jokainen ihminen haluaa luonnostaan hyvää
      elämälleen ja tajuaa, että sen edellytys on työ.
      Tuilla ei voi suunnitella tulevaisuutta, ei ole mahdollisuutta
      mihinkään.
      Ihmisillä, joilla ei ole kykyä asettua toisen ihmisen sijaan ja jotka eivät
      tukien pienuudesta tiedä on vääriä käsityksiä minkälaista
      se elämä yleensä on. Se on toivottaman ihmisen elämää.

    • Anonyymi

      Lorvijoita ja osa täysin kädettömiä lapamatoja.
      Ojennusleirille passitettavia.

      • Anonyymi

        Nii kuin sä olet! Paskaajauhat...... Oletko romaani mies?


    • Anonyymi

      Aloituksen kysymykseen on vastaukseni: En pidä lantusta.

    • Anonyymi

      Jouluna lanttulooraa :D

      Der Alte

    • Lanttu oli kai mukana tässä vain edustamassa sitä mitä oli ehdotettu että köyhän pitäisi syödä, jos rahat ei riitä kaviaariin. Täällä meillä sanotaan ylimielisesti "saa sitten syödä kaurapuuroa".
      Jotkut tykkää lantusta ja kaurapuurosta. Syövät mieluimmin niitä kuin kauppaketjujen mainoslehtisten kolmen sivun ruokaohjeita, joihin pitää erikseen tehdä ostoslista ja ajella lähimpään kauppaan ostamaan juuri oikeanlaista oliiviöljyä, viinietikkaa, pestoa, siemeniä, koristuksia ja vasikkafondeja.
      (meillä löytyy paitsi kauraryynejä myös lanttuja ja erityisesti minun suurta herkkuani: ohrasuurimoita, joita piti käydä kiertämässä kaupungin kaikki ruokakaupat, koska bulguria, couscousia, nyhtösitä ja nyhtötätä oli kymmenen eri varianttia kutakin hyllyt täynnä metrikaupalla, mutta ohrasuurimot oli hakusessa täällä pohjolan porteilla...
      Ja sitten asiaan:
      sanotaan että Suomessa elää kirjoittamisellaan noin 10 kirjailijaa, ilman apurahaa. Muut elävät päivätyönsä ja apurahojen varassa. Siitä huolimatta Suomessa julkaistaan joka vuosi suuria määriä kirjoja ja esikoiskirjailijoita putkahtaa esiin joka vuosi pilvin pimein. Kuvataiteilijoita varmasti myös ja muita kulttuurin tuottajia.
      Tendenssi on että kulttuurin osuutta valtion budjetissa leikataan sieltä sun täältä, mm. vähälevikkeisten kirjojen ostotuki otetaan pois kirjastoilta.

      Moni nuori haluaa kuitenkin kirjoittaa, maalata, tehdä musiikkia, mutta jostain on silloin tingittävä. Esimerkiksi elintasosta. Tämä nuori nainen on tehnyt rohkean valinnan.

      Jostain luin ajatuksen että kyllä ilman kulttuuriakin pystyy elämään hyvin, kysymys on kuitenkin siitä että ellei ole kulttuuria niinminkä vuoksi sitten?

      • Anonyymi

        Mistä ne sinun antipastovadit kertoo? Kukaan varakas vslistunut ihminen ei sellaista suolan ja rasvan määrää haluailmaiseksikaan lautaselleen.


      • Anonyymi

        Minulla on pilaantuvia ja pilaantuneita nauriksia,nauriita jotka vien roskiin huomenna. Kilosta yli puolet hukkaan. Ei kannata ostaa kun niitä ei voi syödä jatkuvasti koska liian vahvoja mauiltaan kypsennettynäkin. Muutama säilyy kyllä jääkaapissa. Lanttua en osta.
        Krs talon kellarissa ei säily kovin monta viikkoa kun alkaa puskemaan vihreätä. Muutama kilo perunoita oli vielä ok. Jos olisi tilaa ja vehkeet voisi kasvattaa uusia kasviksia ja juureksia luonnollisista kasvista jotka eivät ole gmo siemenistä.


      • Anonyymi

        Minulla on Joenpellon kirja v1980, luvulta kesken jäänyt ajankin pari 3 kertaa ehkä 20 sivua meni. 2 Hotakaisen pokkaria lukematta jo muutaman vuoden.
        En viitsi enää lukea kun on muutakin kiinnostavaa tarjolla netissä.
        Olen ikävä kyllä lukenut ja ostanut tietämättä turhia kirjoja sepite valhe holokaustista. Nana jonnekin yai mene kaikki roskiin ja olen poistanu kaiken roskan hyllystä myl s kaapista dvd elokuvia ja cd levyjä. Tv on täynnä roska elokuvia.


    • Ikäluokkamme ihmisillä on ollut kova työmoraali, jopa terveyden kustannuksella.
      Lantusta tykkäsin ennen, lanttukukkoa tein usein. Nykyisin ei maistu kaali eikä lanttu.
      Sanovat että makuaisti muuttuu iän myötä, minulla ainakin pitää paikkansa.
      Olen nirso, en syö mitään mistä en tykkää vaikka olisi kuinka terveellistä.

      • Juttelemme usein asiasta miehen kanssa; molemmat olemme ikäpolvemme ajatusmaailmaan aika lailla jämähtäneitä ja tehneet töitä murrosilkäisestä saakka, koska aikamme työmoraali vaati sitä ja se oli ainoa vaihtoehto saada omia tuloja, koska kumpikaan emme ole varakkaiden kotien lapsia. Tuntuu jotenkin niin väärältä että nyt nuoremmat sukupolvet pystyvät keplottelemaan tekemättä työtä tukien varassa vuodesta toiseen häpeämättä sitä pätkääkään, mutta miten jos meidän nuoruudessamme olisi ollut samanlainen tukiverkosto, olisimmeko itse turvautuneet siihen ennen kuin lähteneet sanotaan esim. Ylä-Karjalan Loukkovaarasta Göteborgiin Volvon tehtaille oppimaan uusi kieli, uusi kulttuuri, uudet tavat?


      • Anonyymi
        Paloma.se01 kirjoitti:

        Juttelemme usein asiasta miehen kanssa; molemmat olemme ikäpolvemme ajatusmaailmaan aika lailla jämähtäneitä ja tehneet töitä murrosilkäisestä saakka, koska aikamme työmoraali vaati sitä ja se oli ainoa vaihtoehto saada omia tuloja, koska kumpikaan emme ole varakkaiden kotien lapsia. Tuntuu jotenkin niin väärältä että nyt nuoremmat sukupolvet pystyvät keplottelemaan tekemättä työtä tukien varassa vuodesta toiseen häpeämättä sitä pätkääkään, mutta miten jos meidän nuoruudessamme olisi ollut samanlainen tukiverkosto, olisimmeko itse turvautuneet siihen ennen kuin lähteneet sanotaan esim. Ylä-Karjalan Loukkovaarasta Göteborgiin Volvon tehtaille oppimaan uusi kieli, uusi kulttuuri, uudet tavat?

        "Tuntuu jotenkin niin väärältä että nyt nuoremmat sukupolvet pystyvät keplottelemaan tekemättä työtä tukien varassa vuodesta toiseen häpeämättä sitä pätkääkään"

        ja toisesta keplottelijasta:

        "Tämä nuori nainen on tehnyt rohkean valinnan."


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Tuntuu jotenkin niin väärältä että nyt nuoremmat sukupolvet pystyvät keplottelemaan tekemättä työtä tukien varassa vuodesta toiseen häpeämättä sitä pätkääkään"

        ja toisesta keplottelijasta:

        "Tämä nuori nainen on tehnyt rohkean valinnan."

        Asioitahan voi miettiä useammasta kuin yhdestä näkökulmasta.


      • Anonyymi
        Paloma.se01 kirjoitti:

        Asioitahan voi miettiä useammasta kuin yhdestä näkökulmasta.

        Tottakai voi, mutta itse pyrin sen tekemään tasapuolisesti.


      • Anonyymi

        Liekko ja paloma sama romani mies, erilailla kalustettu!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Liekko ja paloma sama romani mies, erilailla kalustettu!

        Anteeksi? Olen niin tyhmä että en ymmärrä mitä tarkoitat?
        Ei muuten haittaa, mutta olisi kiva tietää selkokielellä yksinkertaisellekin lukijalle.


    • Luin artikkelin, mieleeni tuli kuopuksen alkumetrit työelämään sopeutumisesta. Etsikkovuodet olivat kaikkea muuta kuin yrittänyttä ei laiteta.

      "Kyseisessä vanhassa sanonnassa ”Yrittänyttä ei laiteta” laittamisella tarkoitetaan moittimista ja soimaamista. Yrittänyttä ei siis moitita, aina kannattaa yrittää.

      No, siivouskokemus oli karmea. Herkkä poika joutui pesemään rappukäytävässä yöllisen tappelun jättämää verilammikkoa.
      Ei, ei koskaan enää ja siihen loppui sen työn yrittäminen. Keikkafirman työtarjous messualueen purkua, ilman asianmukaisia suojavaatteita saati käsineitä. Ei ei koskaan enää.

      Eli kokemattoman työntekijän hyväksikäyttöä jopa lain vastaisesti. Moni nuori lannistuu ja jää elämään tuilla.

      Mutta kuten artikkelissa, vastoinkäymisten kautta mielenrauhaan, kuopukseni jatkoi opiskelujaan, saa vielä jotain pieniä tukia, joskin tekee alansa tilaustöitä.

      • Anonyymi

        Paitsi, että artikkelin henkilön mielenrauha tulee yhteiskunnan varoista.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Paitsi, että artikkelin henkilön mielenrauha tulee yhteiskunnan varoista.

        Hän on löytyt mielenrauhan olemalla itselleen rehellinen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Paitsi, että artikkelin henkilön mielenrauha tulee yhteiskunnan varoista.

        "– Haaveilin lapsena, että minusta tulisi kuvataiteilija ja kirjailija, ja nyt olen saavuttanut ne. Kaikki tämä on sen ansiota, että heittäydyin työelämän ulkopuolelle. Silloin jaksoin olla kiinnostunut maailmasta, jaksoin olla luova ja tein uusia oivalluksia."

        kuvaa Tuuva omia valintojaan. Minusta hänen mielenrauhansa koostuu siitä, että hän on uskaltanut toteuttaa haaveitaan ja unelmiaan, joiden toteutukseen hänellä ehkä on tai sitten ei, edellytyksiä. Aika näyttää.

        Kuinka monta lupaavaa kirjailijan, taidemaalarin tai muusikon alkua on joutunut uhraamaan haaveensa kylmän materialismin alttarille?

        Tämän aamun hesari jatkaa sarjaa nuoremman sukupolven epäsovinnaisista valinnoista. Nyt juttua Jön Donnerin pojan maallemuutosta ja puutarhurin aikomuksista. Viihtyvät artikkelin mukaan vaimon ja vauvan kanssa erittäin hyvin "alkeellisissa" oloissa.

        "Aiemmin Helsingin keskustassa Kruununhaassa asuneet Rafael ja hänen puolisonsa, 32-vuotias Ninni Donner, ovat parin vuoden sisällä panneet koko elämänsä uusiksi. He ovat muuttaneet maalle, remontoineet enimmäkseen itse vanhan suuren talon, menneet naimisiin, saaneet lapsen ja vaihtaneet aiemmat uransa käytännöllisiin ammatteihin: Rafaelista on tullut puutarhuri ja Ninnistä leipuri-kondiittori."


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        Hän on löytyt mielenrauhan olemalla itselleen rehellinen.

        Pitäisi hävetä , kun sanoo rehellisyyseksi toisten hyväksikäyttöä ja omaa laiskuutta. Jotkut laukoo loukkauksia toisille rehellisyyteen vedoten. Sikamaista, ei mitään käytöstapoja.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Pitäisi hävetä , kun sanoo rehellisyyseksi toisten hyväksikäyttöä ja omaa laiskuutta. Jotkut laukoo loukkauksia toisille rehellisyyteen vedoten. Sikamaista, ei mitään käytöstapoja.

        Pystyykö kukaan meistä jotka olemme tehneet työtä koko elämämme, monet ammateissa tai työpaikoissa, joita emme olisi itse valinneet, mutta koska ei ollut muuta saatavilla eikä yhteiskunnan tarjoamia tukia ja palveluksia että olisimme tehneet toisin jos meillä olisi ollut siihen mahdollisuus?
        Yhteiskunta tuli meitäkin vastaan halpakorkoisilla opintolainoilla kuusikymmentäluvun lopussa, joihin tosin vaadittiin esim. vanhemmat takaajiksi. Monien ikätovereideni luokkaretki alkoi siitä. Ne jotka eivät opiskelleet ylioppilaaksi saakka joutuivat sitten etsimään mitä työtä mistäkin oli saatavilla. Tai muuttamaan työn perässä kauan omista tukijoukopistaan, läheisistään.

        Olisikohan jo aika kiivetä alas moraalihepan satulasta ja alkaa katsoa asioita myös niiden "keplottelijoiden" näkökulmasta?


      • Paloma.se01 kirjoitti:

        Pystyykö kukaan meistä jotka olemme tehneet työtä koko elämämme, monet ammateissa tai työpaikoissa, joita emme olisi itse valinneet, mutta koska ei ollut muuta saatavilla eikä yhteiskunnan tarjoamia tukia ja palveluksia että olisimme tehneet toisin jos meillä olisi ollut siihen mahdollisuus?
        Yhteiskunta tuli meitäkin vastaan halpakorkoisilla opintolainoilla kuusikymmentäluvun lopussa, joihin tosin vaadittiin esim. vanhemmat takaajiksi. Monien ikätovereideni luokkaretki alkoi siitä. Ne jotka eivät opiskelleet ylioppilaaksi saakka joutuivat sitten etsimään mitä työtä mistäkin oli saatavilla. Tai muuttamaan työn perässä kauan omista tukijoukopistaan, läheisistään.

        Olisikohan jo aika kiivetä alas moraalihepan satulasta ja alkaa katsoa asioita myös niiden "keplottelijoiden" näkökulmasta?

        "tarjoamia tukia ja palveluksia että olisimme"
        tuosta jäi uupumaan sana
        tarjoamia tukia ja palveluksia sanomaan että olisimme


      • Anonyymi
        Paloma.se01 kirjoitti:

        "– Haaveilin lapsena, että minusta tulisi kuvataiteilija ja kirjailija, ja nyt olen saavuttanut ne. Kaikki tämä on sen ansiota, että heittäydyin työelämän ulkopuolelle. Silloin jaksoin olla kiinnostunut maailmasta, jaksoin olla luova ja tein uusia oivalluksia."

        kuvaa Tuuva omia valintojaan. Minusta hänen mielenrauhansa koostuu siitä, että hän on uskaltanut toteuttaa haaveitaan ja unelmiaan, joiden toteutukseen hänellä ehkä on tai sitten ei, edellytyksiä. Aika näyttää.

        Kuinka monta lupaavaa kirjailijan, taidemaalarin tai muusikon alkua on joutunut uhraamaan haaveensa kylmän materialismin alttarille?

        Tämän aamun hesari jatkaa sarjaa nuoremman sukupolven epäsovinnaisista valinnoista. Nyt juttua Jön Donnerin pojan maallemuutosta ja puutarhurin aikomuksista. Viihtyvät artikkelin mukaan vaimon ja vauvan kanssa erittäin hyvin "alkeellisissa" oloissa.

        "Aiemmin Helsingin keskustassa Kruununhaassa asuneet Rafael ja hänen puolisonsa, 32-vuotias Ninni Donner, ovat parin vuoden sisällä panneet koko elämänsä uusiksi. He ovat muuttaneet maalle, remontoineet enimmäkseen itse vanhan suuren talon, menneet naimisiin, saaneet lapsen ja vaihtaneet aiemmat uransa käytännöllisiin ammatteihin: Rafaelista on tullut puutarhuri ja Ninnistä leipuri-kondiittori."

        Nämä Donnerit ovat vaihtaneet ammattiaan, mutta elävätkö he yhteiskunnan tuella, kuten tämä aloituksessa oleva nainen?


      • Anonyymi
        Paloma.se01 kirjoitti:

        Pystyykö kukaan meistä jotka olemme tehneet työtä koko elämämme, monet ammateissa tai työpaikoissa, joita emme olisi itse valinneet, mutta koska ei ollut muuta saatavilla eikä yhteiskunnan tarjoamia tukia ja palveluksia että olisimme tehneet toisin jos meillä olisi ollut siihen mahdollisuus?
        Yhteiskunta tuli meitäkin vastaan halpakorkoisilla opintolainoilla kuusikymmentäluvun lopussa, joihin tosin vaadittiin esim. vanhemmat takaajiksi. Monien ikätovereideni luokkaretki alkoi siitä. Ne jotka eivät opiskelleet ylioppilaaksi saakka joutuivat sitten etsimään mitä työtä mistäkin oli saatavilla. Tai muuttamaan työn perässä kauan omista tukijoukopistaan, läheisistään.

        Olisikohan jo aika kiivetä alas moraalihepan satulasta ja alkaa katsoa asioita myös niiden "keplottelijoiden" näkökulmasta?

        Olisikohan jo aika sitten hyväksyä kaikki "keplottelijat"?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Nämä Donnerit ovat vaihtaneet ammattiaan, mutta elävätkö he yhteiskunnan tuella, kuten tämä aloituksessa oleva nainen?

        Luitko artikkelin Tuuvasta?
        Onhan sillä tienestejä ja saanut kustannussopimuksenkin kirjasta jota kirjoittaa.
        Donnerit taas lähtevät elämänmuutokseen vakaalta ekonomiselta pohjalta.
        Jokainen tarina on erilainen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olisikohan jo aika sitten hyväksyä kaikki "keplottelijat"?

        Ehkä ainoastaan tutkia ennen hutkimista.
        Yleistämällä ja sitomalla kaikki samaan kimppuun teemme vääryyttä monelle.
        ***
        Minä istun edelleenkin aidalla ja katselen molempiin suuntiin.


      • Anonyymi
        Paloma.se01 kirjoitti:

        Ehkä ainoastaan tutkia ennen hutkimista.
        Yleistämällä ja sitomalla kaikki samaan kimppuun teemme vääryyttä monelle.
        ***
        Minä istun edelleenkin aidalla ja katselen molempiin suuntiin.

        mutta kuitenkin miehesi kanssa "hutkitte", kuten tuolla ylempänä olet kirjoittanut.


      • Anonyymi kirjoitti:

        mutta kuitenkin miehesi kanssa "hutkitte", kuten tuolla ylempänä olet kirjoittanut.

        Kyseenalaistan sitä meidänkin hutkimista.


      • Anonyymi
        Paloma.se01 kirjoitti:

        Luitko artikkelin Tuuvasta?
        Onhan sillä tienestejä ja saanut kustannussopimuksenkin kirjasta jota kirjoittaa.
        Donnerit taas lähtevät elämänmuutokseen vakaalta ekonomiselta pohjalta.
        Jokainen tarina on erilainen.

        Kyllä tarinoita riittää paljonkin, mutta aloituksessahan oli kyse "työn vierontaa".


      • Anonyymi

        Eihän ilman koulutusta olevalle tarjota muuta kuin siivousta ja hanttihommia. Vai herkkispoju, kuka siivoaa oman vessanpyttynsä tai mahatautisena ripulin ja oksennuksen ja panee laastarin sormeen? Onneks ei ole nainen, kun naisilla on kuukautiset.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eihän ilman koulutusta olevalle tarjota muuta kuin siivousta ja hanttihommia. Vai herkkispoju, kuka siivoaa oman vessanpyttynsä tai mahatautisena ripulin ja oksennuksen ja panee laastarin sormeen? Onneks ei ole nainen, kun naisilla on kuukautiset.

        Herkkis muutti omilleen yo-kirjoitusten jälkeen, valmistunee pian yliopistosta.

        Kerroin kahdesta yksittäisestä nuori työelämässä tapauksesta. Hyvin herkästi sanotaan, ottaisi edes siivoustyötä.

        Ammattitaidotonta siivoojaa ei saa laittaa esim. verenpesuun.


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        Herkkis muutti omilleen yo-kirjoitusten jälkeen, valmistunee pian yliopistosta.

        Kerroin kahdesta yksittäisestä nuori työelämässä tapauksesta. Hyvin herkästi sanotaan, ottaisi edes siivoustyötä.

        Ammattitaidotonta siivoojaa ei saa laittaa esim. verenpesuun.

        Ei ole tainnut kovin ripeään tahtiin opinnot edistyä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole tainnut kovin ripeään tahtiin opinnot edistyä.

        Olen usein sanonut vanhemmille jotka pelkäävät kuinka lapset pärjäävät opiskeluissa, Huokailevat miksi eivät valmistu nopeammin jne..... ei kannata hoputella, ei auta, jokainen etenee omaa tietään. Kyllä hän joskus valmistuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän ilman koulutusta olevalle tarjota muuta kuin siivousta ja hanttihommia. Vai herkkispoju, kuka siivoaa oman vessanpyttynsä tai mahatautisena ripulin ja oksennuksen ja panee laastarin sormeen? Onneks ei ole nainen, kun naisilla on kuukautiset.

        Siivoojillakin on ammattikoulutus.


    • Anonyymi

      Monikin haluaa harrastaa, kirjoittaa, maalata, tehdä musiikkia, mutta jos
      se ei elätä, olisi hankittava työ, joka elättää ja harrastettava siinä sivussa.

      Olen kulttuurin ystävä, mutta totuus on, ettei Suomi pysy pystyssä
      "harrastamalla" ja jakamalla taideapurahoja.
      Ainakin osalle niistä olisi rahoista on tarpeellisempaakin käyttöä.

      Miksi pitää tukea kirjallisuutta ja taidetta, joka ei elätä tekijäänsä,
      joka ei myy ?

      Korkeatasoinen, laadukas kirjallisuus ja taide myy ja elättää eikä se tarvitse
      valtion eli veronmaksajien tukia.

      • Kuinkahan monta lupaavaa, lahjakasta taidemaalarin tai kirjailijanalkua joutuu tukahduttamaan haaveensa kehittyä, onnistua, elättää jopa itsensä luovalla työllään, koska joku tiukkapipoinen, kaavoihin kangistunut korkeakulttuurin parissa työskennellyt kriitikko on hänet lannistanut, koska ei ole itse ymmärtänyt mitä hän sanoo taiteellaan?

        Korkeatasoinen taide, laadukas kirjallisuus ei synny tyhjästä, vaan lupaava nuori voi kehittää itseään ja ellei sitten ole varakkaasta kodista lähtöisin, niin yhteiskunnan vastaantulo on edellytys laajapohjaisen kulttuurin ylläpitoon ja kehitykseen. Kulttuuri ei ole vain rikkaiden huvitus.


      • Anonyymi
        Paloma.se01 kirjoitti:

        Kuinkahan monta lupaavaa, lahjakasta taidemaalarin tai kirjailijanalkua joutuu tukahduttamaan haaveensa kehittyä, onnistua, elättää jopa itsensä luovalla työllään, koska joku tiukkapipoinen, kaavoihin kangistunut korkeakulttuurin parissa työskennellyt kriitikko on hänet lannistanut, koska ei ole itse ymmärtänyt mitä hän sanoo taiteellaan?

        Korkeatasoinen taide, laadukas kirjallisuus ei synny tyhjästä, vaan lupaava nuori voi kehittää itseään ja ellei sitten ole varakkaasta kodista lähtöisin, niin yhteiskunnan vastaantulo on edellytys laajapohjaisen kulttuurin ylläpitoon ja kehitykseen. Kulttuuri ei ole vain rikkaiden huvitus.

        Siispä, kun yhteiskunta kiikuttaa rahatukon, niin johan syntyy laadukasta ja korkeatasoista tekstiä.


      • Anonyymi
        Paloma.se01 kirjoitti:

        Kuinkahan monta lupaavaa, lahjakasta taidemaalarin tai kirjailijanalkua joutuu tukahduttamaan haaveensa kehittyä, onnistua, elättää jopa itsensä luovalla työllään, koska joku tiukkapipoinen, kaavoihin kangistunut korkeakulttuurin parissa työskennellyt kriitikko on hänet lannistanut, koska ei ole itse ymmärtänyt mitä hän sanoo taiteellaan?

        Korkeatasoinen taide, laadukas kirjallisuus ei synny tyhjästä, vaan lupaava nuori voi kehittää itseään ja ellei sitten ole varakkaasta kodista lähtöisin, niin yhteiskunnan vastaantulo on edellytys laajapohjaisen kulttuurin ylläpitoon ja kehitykseen. Kulttuuri ei ole vain rikkaiden huvitus.

        Paloma. Mitä sinä itse sanot taiteellasi? Ovatko kriitikot sen ymmärtäneet?
        Taiteilija on tavallaan yrittäjä , jos ei saa mitään myytyä, tulee komkurssi. Miksi taiteilijalta ei vaadita samaa kuin yrittäjäktä? Kuka tahansa voi sutata maalia kankaalke ja väittää että siinä on hieno sanoma, mutta ostajat ei tajua sitä.


    • Anonyymi

      Työnteon ensisijainen tarkoitus on turvata hengissäpysymisen perusedellytykset.
      Sen jälkeen voi kykyjensä mukaa kiivetä tarvehierarkiassa ylöspäin.
      Epäonnistumiset kasvattavat ja opettavat. Niistä selviytyminen antavat onnistumisen iloa.
      En asettanut työpaikoilleni reunaehtoja mutta vaihdoin usein parempaan. Kahdesti meni mynkään.
      Poikamiehenä oli kyse selviytymisestä ja sen jälkeen laadusta ja mieliteoista jos oli varaa.
      Perheellisen suunnittelimme elämämme kolmeen vaiheeseen.
      Vuoden budjetointi. Noin kolmen - viiden vuoden suunnittelu koskien sekä tavoitteita, että keinoja.
      +10 vuoden tähtäyksellä missä olotilassa haluamme silloin olla ja mitä se vaatii.
      Realistiset tavoitteet ja keinot. Tietenkin oli suunnitelmia tarkistettava matkan varrella mutta aina tiesimme mihin realistisesti pyrimme.
      Keinona työn tekeminen ja oman talouden suunnittelu ilman tukiaisia!

    • Yleensä nämä syytökset pullamössösukupolveksi tai tuilla keplottelijoiksi tulevat sodanjälkeiseltä suurelta ikäpolvelta, jotka kaikessa joutuivat kilpailemaan ison ikätoverijoukon kanssa. Me saimme myös mahdollisuuden opiskella, ja kyllä niistä opintolainoista inflaatio ison osan söi. Työllistyimmekin aika hyvin, eikä se haitannut, että piti pienestä aloittaa. Se oli suuri ilo, että omalla työllä saattoi rakentaa elämäänsä, unelmista tuli totta.

      Tässä lanttutarinassa erikoista on, että kolmikymppinen mieskansanedustaja suhtautuu ikätoveriinsa niin tuomitsevasti. Syyttävän sormen voisi kohdistaa myös nuoria hyväksikäyttäviin työnantajiin sekä kuormittavaan korkeakouluopiskeluun. En yhtään ihmettele, että pudokkaita tuli paljon etenkin korona-aikaan, mutta muutenkin näköalattomuus ja pärjäämisen vaatimukset vievät voimia. Opintotuet ovat niukkoja, runsas työnteko taas viivästyttää valmistumista, onko sitten valmistuneillekaan tutkintoa vastaavaa työtä tarjolla. Ja koska tukien löysä käyttö on tehty mahdolliseksi, sitähän tehdään.

      Alma Tuuva saattaa hiukan provota, haluaa asiasta keskustelua. Hän on löytänyt luovuutensa, ja ainahan taide on tarvinnut mesenaatteja, olkoon siinä osassa sitten vaikka sosiaalituet. En usko, että tuollainen tukien varassa eläminen ihan suunniteltuna valintana nuoresta pitäen on lovinkaan yleistä, siihen vaan ajaudutaan olosuhteiden myötä. Varmaankin yhteiskunta tekee tuollaisen elämäntavan tavallaan liian helpoksi, toisaalta valitetaan sitä, että tukiviidakossa ei ihan helposti selviä. Tuntemani nuorilla on halu ansaita rahaa jo kouluaikana lomilla, kerätä työkokemusta heikoillakin palkoilla, aikamoinen huoli päästä opiskelemaan haluamalleen alalle, etsiä siihen sopivia harjoittelupaikkoja, monasti ulkomailta. Monella on jo nuoresta pitäen pätkätöissä huoli eläkkeen kertymisestä. Näitä tukien tien valinneita Hulda Huolettomia ei se ilmeisesti huolestuta, kaipa yhteiskunta huolen pitää hautaan saakka.

      Lanttu on siis tämä viimeisin suositus köyhien ruuaksi, sinänsä vitamiinipitoinen, mutta ei pidä nälkää. Viittaus lanttuun on surullinenkin , tuo mieleen myös nälkävuodet, jolloin kaskimaassa viljeltiin lanttua ja naurista hengen pitimiksi , leipäviljan oli halla vienyt. Pikkutaaperoille jältettiin talven vitamiinien saamiseksi lanttumössöä vielä 1900-luvulla. 1990 pääministeri Harri Holkeri tokaisi ruuan hinnan nousua valittaville, että "syökää silakkaa siäfileen sijaan", silakka taisi silloin olla vielä edullista. Syystäkin kansa suivaantui moiseen halventavaan sävyyn.

      • Anonyymi

        Lanttu on kallista tänä päivänä- Ei siihen köyhällä varaa ole.
        Mieluummin sitten perunaa.
        Lantussa ja nauriissa on enemmän vitamiineja kuin perunassa, ja sanotaan, että nälkävuosina nauris piti Suomen kansan hengissä, kun leipä loppui.


      • Anonyymi

        Kiusatulla ei ole varaa edes lanttuun ja kuka hakis?


    • Anonyymi

      Sotatalvena -42 erittäin heikon satovuoden jäljiltä , joutuivat suomalaiset syömään lanttua perunoitten korvikkeena.

    • Anonyymi

      Herkkäsieluiset taitelijat ovat enempi painolastina kuin yhteisen pesän kasvattajia.
      Tuovat pikkasen mielenstategiaa.

      • Anonyymi

        Arvelet varmaan, että sulla on nyt lanttu leikannut, kun sait sanottua.


    • Anonyymi

      Ossi Nyman nousi otsikoihin ”ideologisesti työttömänä”. Oliko vuosi 2022? Nyt hän on kirjailija. Kirjailija Tuomas Kyrö on puhunut avoimesti tuilla elämisestä ennen läpimurtoaan. Vetäisisinkö löyhän johtopäätöksen, että nykyiset "kirjailijan blantut" ovat työtävieroksuvia pummeja?
      No ei, harvalukuinen joukko sentään, kai.
      Oppivelvollisuusiän nostaminen 18 -ikävuoteen on ihan paras uudistus. Onhan se kiihtyvällä vauhdilla muuttuvassa maailmassa kohtuutonta, että uravalinta pitäisi tehdä esiteininä. Mihin lukioon tai amikseen? Pisat kaatuu, on mittarit enää edes kelvollisia. Maailma muuttuu, ovatko päätösten tekijät pulssin päällä?

      • Anonyymi

        Avokonttorit tulivat ensin, sitten avokoulut. Lapsilla ei ole enää omaa luokkaa, ei edes luokkakavereita, pitää olla omatoiminen ja suorittaa opiskelut jo pikkulapsina. Tietomäärä rapautuu, on ihan hyvä, että oppivelv.nostettiin, ehtivät ainakin oppimaan sisäluvun. Kirjoittamisesta ei ole varmuutta Nykyisin pysytään tikkukirjaimissa.
        Mkr.


      • Anonyymi

        "Mihin lukioon tai amikseen? "

        Ei peruskoulu jatku 18 vuotiaaksi.

        Lukiossa oppivelvollisuus tulee täyteen 18 ikävuoteen tai ammattikoulussa
        jos jatkaa peruskoulun jälkeen siellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Mihin lukioon tai amikseen? "

        Ei peruskoulu jatku 18 vuotiaaksi.

        Lukiossa oppivelvollisuus tulee täyteen 18 ikävuoteen tai ammattikoulussa
        jos jatkaa peruskoulun jälkeen siellä.

        Tarkoitin, että ei tarvitse olla satavarma miksi haluaa tulla "isona" valitessaan esim. ilmaisutaidon lukion tai autonasentajan ammattikoulutuksen.
        Toisen asteen tutkinnollehan tuolla 18-vuoden iällä tehdään pohjaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Avokonttorit tulivat ensin, sitten avokoulut. Lapsilla ei ole enää omaa luokkaa, ei edes luokkakavereita, pitää olla omatoiminen ja suorittaa opiskelut jo pikkulapsina. Tietomäärä rapautuu, on ihan hyvä, että oppivelv.nostettiin, ehtivät ainakin oppimaan sisäluvun. Kirjoittamisesta ei ole varmuutta Nykyisin pysytään tikkukirjaimissa.
        Mkr.

        Taisit nyt vetää vähän mutkia suoriksi ja yleistää :) Seuraan läheltä kahden nuoren koulunkäyntiä (ja heidän kavereidensa). Heillä on "oma ope" (sanottiinko ennen luokanvalvoja) ja vaihtavat luokkaa riippuen opiskeltavasta aineesta. On tietokoneluokat jne. Varmaan siksi, että opetusvälineet ovat kaikkien luokkien käytössä.
        Eivät tosin asu pääkaupunkiseudulla.
        Kummankaan uravalinta ei ole vielä kirkastunut, eikä onneksi tarvitsekaan.
        Medialla on taipumus yleistää liiankin pienten otantojen perusteella.
        Ihan "täyspäisiä" fiksuja, liikkuvia ainakin minun tuntemani lapset ja nuoret ovat. Uskon, että valtaosa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkoitin, että ei tarvitse olla satavarma miksi haluaa tulla "isona" valitessaan esim. ilmaisutaidon lukion tai autonasentajan ammattikoulutuksen.
        Toisen asteen tutkinnollehan tuolla 18-vuoden iällä tehdään pohjaa.

        Jäin pohtimaan omaa kirjoitustaitoani, mutta tuossa tuo tuli. Ei esiteini ole 18 v. vaan yläasteiläinen.

        "Onhan se kiihtyvällä vauhdilla muuttuvassa maailmassa kohtuutonta, että uravalinta pitäisi tehdä esiteininä."

        "Mihin lukioon tai amikseen? "
        Siis yläasteen/peruskoulun jälkeen?
        😊


      • Anonyymi

        Miten on? Elättääkö tämä Ossi Nyman nyt itsensä kirjailijana vai vieläkö tarvitsee yhteiskunnan tukea?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten on? Elättääkö tämä Ossi Nyman nyt itsensä kirjailijana vai vieläkö tarvitsee yhteiskunnan tukea?

        Ossi sai mediamyllytyksessä niin paljon huomiota ja ensimmäisen kirjansa julkaisun jälkeen, että pääsi apurahoille. Hänestä tuli kirjailija. Neljäs kirja menossa v. 2022. Ja "ideologisesti työtön" hän oli 2017. Tarkistin googlesta :)


      • Ossi Nymanin kirja Röyhkeys ilmestyi 2017. Hyvin hän perusteli kirjassaan omaa valintaansa: miksi oli työttömänä ja miksi ei pitänyt itseään luuserina.
        Hänellä oli tietysti kirjailijuus tähtäimessä eikä hän muutenkaan ollut jouten työttömänä. Työttömyyshän ei ole työn vaan palkan puutetta.

        En osaa sanoa mitään tästä Tuuvan tapauksesta. Kai moni voi siinä sankaruuttakin nähdä.
        Itse olen odotellut, milloin työ aletaan määrittää Eero Paloheimon ehdotuksen mukaisesti: rakentava työtä, nollatyötä, vahingollista työtä - siis luonnontalouden kannalta.

        Tällaiset Tuuva-kertomukset toimivat hyvin virtuaalitodellisuudessa ja elävät hetken mutta maailmaa niillä tuskin pelastetaan.


    • Anonyymi

      Oppivelvollisuutta nostettiin, että ihmisellä on mahdollisuus saada ammatti
      toisen asteen koulutuksessa. Siihen mennessä olisi kai jo osattava
      lukea, koska silloin keskitytään ammatilliseen koulutukseen.

      En usko, että tilanne lukutaidon on suhteen on niin heikko,
      kuin annetaan ymmärtää.

      "Avoluokissa" oppiminen ei myöskään ole välttämättä huono juttu.
      Kaksi sukulaisnuortani opiskelevat sellaisessa eivätkä he ole moittineet
      ja he ovat hyvin reippaita, itsenäisiä ja aktiivisia nuoria.
      Heistä kurssimuotoinen itsenäinen oppiminen on positiivinen asia.

    • Anonyymi

      "Pidätkö lantusta" on hyvä ja hauska "testiotsikko". Ne, jotka eivät ole
      vaivautuneet aloitusta edes lukemaan ovat kirjoittaneet lantusta :))))

      • Anonyymi

        Minusta he ihan huumorilla vastasivat pitävänsä tai ei lantusta.
        Lanttu on ravintorikkaampi ja kalliimpaa kuin peruna. Oli väärin ottaa lanttu vähätteleväksi juurekseksi, linkissä se oli.
        "Lanttu ei leikkaa, jos veitsi on tylsä". Ei liity aloitukseen, tuli vaan mieleen tuo sanonta.


      • Anonyymi

        Siihen vastataan, mitää kysytään. :)

        Otsikkohan oli typerä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Siihen vastataan, mitää kysytään. :)

        Otsikkohan oli typerä.

        Vaikuttaakohan ikä mieletilaan kun alkaa olla äreyttä minullakin.
        En ymmärrä näitä kiukkuisia heittoja, miksi ei eriävää mielipidettään voi kertoa ihan normaalilla muita loukkaamattomalla tavalla.
        Ei taatusti aina olla samaa mieltä, joskus kiukuttaa ja tekisi mieli sanoa painava sanansa, voi sanoakin ilman ilkeyttä laskettuaan ainakin viiteenkymmeneen. Viesti menee paremmin perille jos malttaa mielensä.
        Kai on pidettävä taukoa kirjoittelussa. Kannattaa varoa että ei tule mielensäpahoittajaksi..................


      • Anonyymi
        liekko kirjoitti:

        Vaikuttaakohan ikä mieletilaan kun alkaa olla äreyttä minullakin.
        En ymmärrä näitä kiukkuisia heittoja, miksi ei eriävää mielipidettään voi kertoa ihan normaalilla muita loukkaamattomalla tavalla.
        Ei taatusti aina olla samaa mieltä, joskus kiukuttaa ja tekisi mieli sanoa painava sanansa, voi sanoakin ilman ilkeyttä laskettuaan ainakin viiteenkymmeneen. Viesti menee paremmin perille jos malttaa mielensä.
        Kai on pidettävä taukoa kirjoittelussa. Kannattaa varoa että ei tule mielensäpahoittajaksi..................

        Älä huoli liekko. Minulla on nyt hyvä päivä ja naurattaa nuo "kiukkuiset heitot". Ihan pinseteillä suurennuslasin kanssa etsitään jos jokua asia-, sana- tai kirjoitusvirhe löytyisi. Se on nykypäivän keskustelukulttuuria ja sopinee tähän ketjuun, jossa moninaisia kulttuureja on tuotu esiin, heh heh.

        Ymmärrän kyllä ärtymyksesi, mutta ei kannata tällaisen "keskustelu" palstan takia.
        Mukavaa päivää sinulle. Pidän rehellisistä teksteistäsi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä huoli liekko. Minulla on nyt hyvä päivä ja naurattaa nuo "kiukkuiset heitot". Ihan pinseteillä suurennuslasin kanssa etsitään jos jokua asia-, sana- tai kirjoitusvirhe löytyisi. Se on nykypäivän keskustelukulttuuria ja sopinee tähän ketjuun, jossa moninaisia kulttuureja on tuotu esiin, heh heh.

        Ymmärrän kyllä ärtymyksesi, mutta ei kannata tällaisen "keskustelu" palstan takia.
        Mukavaa päivää sinulle. Pidän rehellisistä teksteistäsi.

        Hassua, mikäli kirjoittaa mielipiteensä, joka ei ole kehuva, niin se on "ilkeä heitto".

        Liian herkällä hipiällä ei kannata osallistua keskusteluihin, ei palstoilla, eikä livessä, eikä myöskään kannata katsoa telkusta keskusteluja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hassua, mikäli kirjoittaa mielipiteensä, joka ei ole kehuva, niin se on "ilkeä heitto".

        Liian herkällä hipiällä ei kannata osallistua keskusteluihin, ei palstoilla, eikä livessä, eikä myöskään kannata katsoa telkusta keskusteluja.

        Eikös liekko arvellut mielentilan olevan ärtymyksen syytä.

        Minun mielestäni se miten eriävä mielipide tuodaan esiin voi olla "ilkeä heitto". Lyhyt töksäys, ilman perusteluja.

        Eriäviä mielipiteitä saa/pitää olla siinä kuin puoltaviakin. Muuten ei synny keskustelua.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Hassua, mikäli kirjoittaa mielipiteensä, joka ei ole kehuva, niin se on "ilkeä heitto".

        Liian herkällä hipiällä ei kannata osallistua keskusteluihin, ei palstoilla, eikä livessä, eikä myöskään kannata katsoa telkusta keskusteluja.

        Nettikeskustelut poikkeavat oleellisesti live/tv jne keskusteluista, siten että koska osallistujat eivät tunne toisiaan eivätkä näe toisiaan niin on niin paljon helpompi rähähtää että laita se referenssisi sinne minne ei päivä paista, tuoreinta esimerkkiä lainatakseni.

        Minulle ei ole ikinä missään kukaan sanonut mitään vastaavaa kasvotusten tai edes puhelimessa.

        Edelleenkin, törkeydet ja hävyttömyydet kertovat enemmän sanojan persoonasta, asenteista, sivistystasosta ja luonteesta, kuin se kenelle ne on kohdistettu.

        Herkkä hipiä on sekä siunaus että taakka.


      • Anonyymi
        Paloma.se01 kirjoitti:

        Nettikeskustelut poikkeavat oleellisesti live/tv jne keskusteluista, siten että koska osallistujat eivät tunne toisiaan eivätkä näe toisiaan niin on niin paljon helpompi rähähtää että laita se referenssisi sinne minne ei päivä paista, tuoreinta esimerkkiä lainatakseni.

        Minulle ei ole ikinä missään kukaan sanonut mitään vastaavaa kasvotusten tai edes puhelimessa.

        Edelleenkin, törkeydet ja hävyttömyydet kertovat enemmän sanojan persoonasta, asenteista, sivistystasosta ja luonteesta, kuin se kenelle ne on kohdistettu.

        Herkkä hipiä on sekä siunaus että taakka.

        "osallistujat eivät tunne toisiaan" kirjoittaa henkilö, joka on myös usein kirjoittanut, kuinka hänellä on tuttuja näillä palstoilla.

        ja tuosta sivistystasosta voisin jatkaa, mutta olen huomannut, että se on sinun kanssasi ajan hukkaa ja energian tuhlausta.


      • Anonyymi
        Paloma.se01 kirjoitti:

        Nettikeskustelut poikkeavat oleellisesti live/tv jne keskusteluista, siten että koska osallistujat eivät tunne toisiaan eivätkä näe toisiaan niin on niin paljon helpompi rähähtää että laita se referenssisi sinne minne ei päivä paista, tuoreinta esimerkkiä lainatakseni.

        Minulle ei ole ikinä missään kukaan sanonut mitään vastaavaa kasvotusten tai edes puhelimessa.

        Edelleenkin, törkeydet ja hävyttömyydet kertovat enemmän sanojan persoonasta, asenteista, sivistystasosta ja luonteesta, kuin se kenelle ne on kohdistettu.

        Herkkä hipiä on sekä siunaus että taakka.

        Itse olet nimitellyt heikommaksi ainekseksi ja pohjasakaksi ja tosi rumasti kohdellut täällä kirjoittajia, tuollaine pimeä kolo oli ihan viaton itsesi kirjoittamiin loukkauksiin ja haleveksuntaan verrattuna. Täällä on sinun persoonasta kertovaa tekstiä valtavat määrät, saisi ison hausevan tunkion niistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse olet nimitellyt heikommaksi ainekseksi ja pohjasakaksi ja tosi rumasti kohdellut täällä kirjoittajia, tuollaine pimeä kolo oli ihan viaton itsesi kirjoittamiin loukkauksiin ja haleveksuntaan verrattuna. Täällä on sinun persoonasta kertovaa tekstiä valtavat määrät, saisi ison hausevan tunkion niistä.

        Miten minä en muista, että minua olisi nimitetty pohjasakaksi? Olenko tuntenut ettei nimitys osu minuun. Kai olisin loukkaantunut, jos nimitys olisi mielestäni osunut oikeaan. On kai ajateltava, että " se koira älähtää' johon kalikka kalahtaa".
        Mietitäänpä sitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikös liekko arvellut mielentilan olevan ärtymyksen syytä.

        Minun mielestäni se miten eriävä mielipide tuodaan esiin voi olla "ilkeä heitto". Lyhyt töksäys, ilman perusteluja.

        Eriäviä mielipiteitä saa/pitää olla siinä kuin puoltaviakin. Muuten ei synny keskustelua.

        Ihan totta, tämä talvi on tuntunut pidemmältä kuin mikään aikaisempi.
        Ärsyynnyn helpommin kuin normaalisti.
        Odotan että mökin ympärille tulee päiviä ja pääsen ulos kevätaurinkoon virkkaamaan kissa sylissäni.
        Jokohan viimeinkin saisin lähdettyä uimahallille, se on ihan lähellä ja ainakin vuosi sitten ostin uuden uimapuvunkin.
        Uuden vuoden lupaukset terveellisestä ruokavaliosta on joutuneet unohduksiin, mutta pitää ottaa alusta.
        Onneksi sentään olen pitänyt kiinni kolmen vartin kuntoilusta kotona ainakin kolmesti viikossa.
        En ole masentunut, vähän äreä mummeli vain.
        Liekko


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten minä en muista, että minua olisi nimitetty pohjasakaksi? Olenko tuntenut ettei nimitys osu minuun. Kai olisin loukkaantunut, jos nimitys olisi mielestäni osunut oikeaan. On kai ajateltava, että " se koira älähtää' johon kalikka kalahtaa".
        Mietitäänpä sitä.

        Täällä on moni , mm tuo plma julistanut, että kun haukkuu muita joksikin, se kertoo vain hänestä itsestään. Siis pohjasakaksi muita haukkuva on sitä itse.


    • Kyllä se referenssi lanttuun tuli esille aloituksessa, mutta lantustakin saa kirjoittaa, samoin muista juureksista, vihanneksista ja kaikesta mikä asiaan jollain tavoin nivoutuu.
      Aihe on monipohjainen ja siinä on tulkinnanvaraa.
      (Päivystän itsekin tätä ja luen kaikki, vaikka en ehkä kommentoi kaikkea)

      • Anonyymi

        Tuönnä se referenssis sinne missä ei päivä paista!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuönnä se referenssis sinne missä ei päivä paista!

        Tässä wanha kysyy tarkennuksia. MINNE SIIS?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tässä wanha kysyy tarkennuksia. MINNE SIIS?

        Anonyymin nettitrollin mielen syvyyksiin?


    • Anonyymi

      "Kuinkahan monta lupaavaa, lahjakasta taidemaalarin tai kirjailijanalkua joutuu tukahduttamaan haaveensa kehittyä, onnistua, elättää jopa itsensä luovalla työllään, koska joku tiukkapipoinen, kaavoihin kangistunut korkeakulttuurin parissa työskennellyt kriitikko on hänet lannistanut, koska ei ole itse ymmärtänyt mitä hän sanoo taiteellaan?"

      Mikäli joku "kirjailija" kirjoittaa täyttä sontaa, niin kriitikon/arvostelijan pitäisi
      vain kehua?

      • Anonyymi

        Tekstiä olisi tosiaan voinut harkita huolellisemmin.


      • Anonyymi

        Harvoin yksi kriitikko ketään lahjakasta voi lopullisesti lannistaa. Lahjakkaat tekevät
        läpimurron joka tapauksessa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Harvoin yksi kriitikko ketään lahjakasta voi lopullisesti lannistaa. Lahjakkaat tekevät
        läpimurron joka tapauksessa.

        Ajattelen samoin, Ano 12.26. Kun takavuosina väitettiin, että koulu tappaa luovuuden, joku tokaisi siihen, että sellaisesta luovuudesta, jonka koulu tappaa, ei kannata olla huolissaan.

        Itsekin olin mukana -80-luvun ilosanoman levittämisessä kun katsottiin, että ihminen käyttää vain neljää prosenttia henkisestä kapasiteetistään, siis lahjoistaan. Niinpä moni meistä tahtoi oikein kurssien avulla löytää kätketyt lahjansa ja luovuutensa.
        Enpä muista että kukaan meistä olisi ruvennut erityisesti "kukoistamaan", Esa Saarisen ilmaisua käyttääkseni..)) Hetken nosteen kaikesta uudesta saa, mutta en ole varma jääkö siitä mitään pysyvää.
        Tietysti jonkin taiteellisen teoksen tuottaminen vaatii lahjoja, työtä ja tietysti uskoa siihen, että oma teos on jotakin ainutlaatuista, että sillä on merkitystä myös yleisesti.
        Mutta ellei näin todistetusti ole, niin miksi vaatia siitä korvausta yhteiskunnalta, joka ei sitä ole tilannut ?


      • Anonyymi

        Perustele, miksi sontaa pitäisi kehua?
        Eikö lukija voi suhtautua asiallisesti lukemaansa?
        Jos luet kirjan, sinulla ei ole mitään velvollisuutta kommentoida sen laatua.
        Kriitikoillekin on ammattitaitovaatimukset.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Harvoin yksi kriitikko ketään lahjakasta voi lopullisesti lannistaa. Lahjakkaat tekevät
        läpimurron joka tapauksessa.

        Niin kuin se August Ahlqvist, joka tyrmäsi Aleksis Kiven tuotannon. Masensi Kiveä kaikin voimin.
        Entä Timo Mukka. Hänen mielensä järkkyi siitä painostuksesta, joka häneen kohdistettiin.
        Mkr.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin kuin se August Ahlqvist, joka tyrmäsi Aleksis Kiven tuotannon. Masensi Kiveä kaikin voimin.
        Entä Timo Mukka. Hänen mielensä järkkyi siitä painostuksesta, joka häneen kohdistettiin.
        Mkr.

        Mukan mieli järkkyi alkoholismin takia, oli kännissä yötä päivää.


    • Anonyymi

      Otsikko saa mielellään olla uteliaisuutta herättävä ja se on.

      Linkki "siitä miten nuorempi sukupolvi perustelee työn vierontaa"
      on leimaava, koska ryhmä, joka työtä ehkä "vieroksuu" ikään katsomatta
      on marginaalisen pieni, häviävän pieni.

      Paria yksilöä hyödynnetään jatkuvasti julkisuudessa negatiivisesti "yleistämään"
      käsitystä, että työtävieroksuvia olisi paljonkin.

      Pahansuovat ihmiset ottavat heitä koskevista jutuista "kaiken irti",
      kaiken pahan.

      • Anonyymi

        Tämä Alma saa nyt paljon ilmaista mainosta tulevalle kirjalleen ja muullekin taiteelleen.
        Mainosta hakee myös ketjun aloittaja tekeleilleen.


    • Anonyymi

      Jos saa kirjan kyhättyä kasaan, niin se ei vielä paljon hillon määrää kasvata.
      Suomessa on lopulta pieni määrä heitä, jotka pelkillä kirjoilla elantonsa tienaavat.

      • Anonyymi

        10 henkeä kuulemma. Kaikki muut joutuvat tienaamaan leipänsä muissa ammateissa ja romanttisesti kirjoittaa yön pimeinä tunteina päivätyön päätyttyä, ei sentään enää kynttilän valossa, kuten Aleksis Kivi.
        Mutta miten on taidemaalarien ansiot? Ei taida olla kovin paljon heitäkään, jotka pelkällä maalaustaiteella eläisivät? Tai säveltäjät?
        Luovan ihmisen on vaikea pelkällä luovuudellaan elää, maailma on raadollinen, eikä maksa palkkaa ideoista ja näkemyksistä.
        Mkr.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        10 henkeä kuulemma. Kaikki muut joutuvat tienaamaan leipänsä muissa ammateissa ja romanttisesti kirjoittaa yön pimeinä tunteina päivätyön päätyttyä, ei sentään enää kynttilän valossa, kuten Aleksis Kivi.
        Mutta miten on taidemaalarien ansiot? Ei taida olla kovin paljon heitäkään, jotka pelkällä maalaustaiteella eläisivät? Tai säveltäjät?
        Luovan ihmisen on vaikea pelkällä luovuudellaan elää, maailma on raadollinen, eikä maksa palkkaa ideoista ja näkemyksistä.
        Mkr.

        Jos ne ideat ja näkemykset ovat hyödyllisiä, niistä maksetaan paljonkin. Esimerkiksi lääkkeen kehittäminen tai turvallisempi auto. Mutta esimerkiksi taulun teossa on vaikea luoda hyödyllistä ideaa. idea tai vielä vähemmän näkemys ei sinänsä palkitsemista ansaitse.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        10 henkeä kuulemma. Kaikki muut joutuvat tienaamaan leipänsä muissa ammateissa ja romanttisesti kirjoittaa yön pimeinä tunteina päivätyön päätyttyä, ei sentään enää kynttilän valossa, kuten Aleksis Kivi.
        Mutta miten on taidemaalarien ansiot? Ei taida olla kovin paljon heitäkään, jotka pelkällä maalaustaiteella eläisivät? Tai säveltäjät?
        Luovan ihmisen on vaikea pelkällä luovuudellaan elää, maailma on raadollinen, eikä maksa palkkaa ideoista ja näkemyksistä.
        Mkr.

        Miten tuo luku nyt lasketaan?

        Pitää muistaa se, että toiset saa leipänsä vähemmälläkin rahalla, toisille ei riitä alle 100 tuhannen euron tulot vuodessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos ne ideat ja näkemykset ovat hyödyllisiä, niistä maksetaan paljonkin. Esimerkiksi lääkkeen kehittäminen tai turvallisempi auto. Mutta esimerkiksi taulun teossa on vaikea luoda hyödyllistä ideaa. idea tai vielä vähemmän näkemys ei sinänsä palkitsemista ansaitse.

        Lääkkeen keksiminen ei ole kovinkaan taiteellista. Lääkkeen kehittäjällä sitäpaitsi on jo työpaikka, jonka tutkimusvälineitä hän voi hyödyntää. Lääkkeiden kehittäminen omin avuin peräkammarissa ei onnistu, kirjan kirjoittaminen kyllä.
        Parasta meikäläisten on istua kädet ristissä keinustuolissa, eläkettä nauttien. 😀
        Mkr.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Niin Alma on jonkinlainen idealisti ja seuraajiakin oli 30 tuhatta. Mutta 31 vuotias naimaton nainen myös. siellä luki, että kerran oli saanut pakit mieheltä ideoidensa vuoksi tai oliko se työhaluttomuuden.


      Tapasin nuorempana ravintolassa mukavan naisen jonka kanssa juteltiin niitä näitä. Hän ilmoitti silloin, että yrittää uraa taiteilijana.

      Kunnes sitten lähdettiin arvioittamaan parin perintötaulun arvoja, mitäs ne ovat nimeltään taulumyymälöitä tai jotain. No tuli ihan pienellä ohimenneellä vilkaisulla tuomio, että voi niistä kappaleelta saada kympin pihakirppikseltä/raamien arvo. Eli ei katsottu edes maalarin singeerauksia. Siinä samaisessa kaupassa sitten huomasin tämän naisen useita maalauksia olevan myynnissä. Johtopäätökseni toki yksipuolinen oli, jotta kannattaa alkaa suhteeseen taulukauppiaan kanssa, niin maalaukset myyvät. En sitten kauppiaan muusta ammattitaidosta tiedä. Ehkä kokemukseni on tv.ssä nähdyistä arvioijista jotka aina selvittävät teoksista monenmoisia asioita.

      Niin ja muuten juhani palmun maalaukset on tasoa lasten piirrokset, muutama talo sinne tänne ja hurja hintalappu päälle. Eli varmastikaan en alaa kovinkaan paljoa ymmärrä, ehkä hänelläkin on ollut joku luotto taulukauppias. Mutta mutta itsehän me päättelemme minkälainen maalaus säväyttää omaa makua jos haluamme niitä seinillemme. Takavuosien paljastukset myös niistä väärennetyistä aitoustodistuksista tunnettujen maalausten mukaan kertoo "bisneksistä". Jotta minulla on pari taulua seinillä, toinen on sukulaiseni tekemä ja toinen vanhempi jonkun edesmenneen sukulaisen maalaus rakkaasta paikasta. On kolmaskin komerossa, kun ei ole tilaa sellainen joka säväytti nähdessä. Kirjahyllyt kun vievät seiniltä taulujen tilat.

      Ja juu jokainen taplaa tavallansa, tykkää sellaisesta joka miellyttää. Aiottoko muuten katsoa tämän tytön mikäs se olikaan alaston deittaus tai jotain.

      • Anonyymi

        En katso. Lähinnä minua huvittaa tuollaiset ohjelmat, jossa esiintyy näitä ns. "turhia julkimoita".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En katso. Lähinnä minua huvittaa tuollaiset ohjelmat, jossa esiintyy näitä ns. "turhia julkimoita".

        Niin monet nuoret haluavat "turhiksi" julkkiksi. Toiset pääsevätki somevaikuttajiksi. Eräät jopa tissivaoillaan. Tämä Onlyfans, en ole käynyt, mutta median mukaan mahdollistaa isot tulot. Eikä vaan nuoret, suomalaisista nähnyt otsikoita tuon aiemmin mainitun Juhani Palmun ex-rouvan Tiina Jylhänkin olevan "Onarin" sivuilla.
        Markkirakoja löytyy. Hyvä, että yrittävät.... edes 😊


    • Anonyymi

      Sillä rakosella monet kerryttävät käteistään mukavasti!

    • Olen tutustunut viime vuosien aikana moneen kirjoittajaan ja kuulun kirjoittamista harrastavien, kirjailijoiden, jne. kirjojen ja lukemista harrastavien yhteisöihin sekä virtuaalisesti että livessä. Kirjailijoiden FB-yhteisössä, johon kuuluu monta julkaistua ja tunnettuakin kirjailijaa tulee esille tuon tuostakin tämä valtava halu, suoranainen tarve saada omat tekstinsä päivänvaloon, kansien väliin, julkaistuksi.

      Suomessa julkaistaan paljon erilaista kirjallisuutta, kaunoa, dekkareita, tietokirjallisuutta, lasten- ja nuortenkirjallisuutta, runoteoksia, antologioita ja suurin osa niistä syntyy varsinaisen päivätyön ohella. Monet nuoret haaveilevat kirjailijanurasta ja toivovat voivansa joksus omistautua pelkästään kirjoittamiseen. Monet lannistuvat kun "hylsyjen" määrä postilaatikossa kerääntyy; vain hyvin harva kustantamoille lähetetyistä käsikirjoituksista saa kustannussopimuksen. Puolikustanteet, palvelukustanteet ja omakustanteet ovat saaneet suuren osan aloittavien kirjailijoiden tuotannosta julkaistavakseen.

      Äänikirjat ovat yleistyneet ja niistä kirjailija saa hyvin vähän rojalteja; dekkarit ja tietyt genret myyvät kohtalaisesti, mutta ei edes palkitut ja kriitikoiden ylistämät kirjat pääse useinkaan myyntilistojen huippuun.

      Perinteisen kustantamoiden suorittaman markkinoinnin ohella sosiaalisen median osuus kirjojen markkinointiin on tullut erittäin tärkeäksi. Nuoremmat sukupolvet hallitsevat somemainonnan huomattavasti paremmin. Kirjailija/kirjoittajayhteisöt Facebookissa, Instagramissa (kirjagrammarit), kirjablogit, Youtube jne. ovat muodostuneet kirjojen markkinoinnin pääkanaviksi. Kirjamessuilla molemmat maailmat kohtaavat.

      Loppupeleissä kirjan ei tarvitse olla edes todella laadukas myydäkseen hyvin. Kirjojen arvioiminen ja kritiikki on aina subjektiivista ja parametrit vaihtelevat.

      Minä kirjoitan vain omaksi ilokseni ja pienen, mutta uskollisen lukijakuntani kannustamana. En kaipaa julkisuutta, näkyvyyttä enkä myyntimenestystä. Lukijapalaute on minun "porkkanani" ja saan kirjoittamisesta sisältöä ja tarkoitusta eläkepäivilleni.

      • Anonyymi

        Miksi ihmeessä noin korkeissa kirjallisissa piireissä toimiva , itsekkin arvostettu kirjailija, viitsii tulla halveksimalleen palstalle elvistelemään?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miksi ihmeessä noin korkeissa kirjallisissa piireissä toimiva , itsekkin arvostettu kirjailija, viitsii tulla halveksimalleen palstalle elvistelemään?

        Elvistelyä?
        Kirjoittelin vain taustoista kirjoittamiseen ja kirjailijanalkujen mahdollisuuksista tulla julkaistuiksi.
        Olen moneen kertaan kertonut miksi olen täällä: haluan päivittää ja pitää yllä suomen kieltäni mitä tulee arkikieleen ja uusiin ilmaisuihin. Verkostoituminen ja olla ajan tasalla asioista jotka puhuttaa suomalaisia ovat myös mukana kuvassa.
        Mitään halveksuntaa en tunne, mutta jokaisessa keskustelufoorumissa joka toimii anonyymiteetin pohjalla on aina parantamisen varaa ja epäkohtia eikä niistä puhuminen ole kiellettyä tai väärin.


      • Anonyymi

        "”Painettujen kirjojen rojaltit menevät alaspäin. Äänikirjoista ja e-kirjoista maksetaan niin paljon huonommin, että niitä pitäisi myydä kuusi kertaa enemmän ennen kuin se kannattaisi”, kirjailija Virpi Hämeen-Anttila kertoo."

        Siispä te kirjojen lukijat: Ostakaa niitä kirjoja


      • Anonyymi
        Paloma.se01 kirjoitti:

        Elvistelyä?
        Kirjoittelin vain taustoista kirjoittamiseen ja kirjailijanalkujen mahdollisuuksista tulla julkaistuiksi.
        Olen moneen kertaan kertonut miksi olen täällä: haluan päivittää ja pitää yllä suomen kieltäni mitä tulee arkikieleen ja uusiin ilmaisuihin. Verkostoituminen ja olla ajan tasalla asioista jotka puhuttaa suomalaisia ovat myös mukana kuvassa.
        Mitään halveksuntaa en tunne, mutta jokaisessa keskustelufoorumissa joka toimii anonyymiteetin pohjalla on aina parantamisen varaa ja epäkohtia eikä niistä puhuminen ole kiellettyä tai väärin.

        Mistähän johtuu, että saat takkiisijokakerta, vaikka olet itse vaatimattomuus ja ystävällisyyden perikuva suuresta neroudestasi huolimatta.?


      • Anonyymi

        Milloinkahan nämä "kirjailijat" tajuaa sen, että ei kustantamot mitään hyväntekijöitä ole.
        Ei ne kaikki tarjotut käsikirjoitukset ole kustantamisen arvoisia.


        Toisekseen, jos nyt kaikki työntekijät menevät tuohon samaan kastiin, kuin tuo Tuuvakin eli eivät voi tehdä töitä, kun joku muu rikastuu sen kustannuksella, niin mikä onkaan yhteiskunnan tila silloin. Silloin ei ole enää rahaa Tuuvallekaan tukien muodossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Milloinkahan nämä "kirjailijat" tajuaa sen, että ei kustantamot mitään hyväntekijöitä ole.
        Ei ne kaikki tarjotut käsikirjoitukset ole kustantamisen arvoisia.


        Toisekseen, jos nyt kaikki työntekijät menevät tuohon samaan kastiin, kuin tuo Tuuvakin eli eivät voi tehdä töitä, kun joku muu rikastuu sen kustannuksella, niin mikä onkaan yhteiskunnan tila silloin. Silloin ei ole enää rahaa Tuuvallekaan tukien muodossa.

        Olen kyllästynyt kirjailijoiden ja "kirjailijoiden" kitinään ettei kirjoilla elä. Kirjoittaisivat sellaisia mitkä myyvät. Nyt vingutaan, kun äänikirjoista ei saa tarpeeksi rahaa. Kuinkahan paljon uusia kuluttajia tuli äänikirjojen myötä,, kysyn vaan. Veikkaan aika paljon heitä, jotka eivät paperiversioita syystä tai toisesta ehtineet lukeria. Äänikirjatuotanto on lisä paperikirjojen myyntiin. En usko, että suuressa määrin paperiversioiden lukijat siirtyivät äänikirjoihin.
        Niin, että älkää rutisko vaan ryhdistäytykää.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Milloinkahan nämä "kirjailijat" tajuaa sen, että ei kustantamot mitään hyväntekijöitä ole.
        Ei ne kaikki tarjotut käsikirjoitukset ole kustantamisen arvoisia.


        Toisekseen, jos nyt kaikki työntekijät menevät tuohon samaan kastiin, kuin tuo Tuuvakin eli eivät voi tehdä töitä, kun joku muu rikastuu sen kustannuksella, niin mikä onkaan yhteiskunnan tila silloin. Silloin ei ole enää rahaa Tuuvallekaan tukien muodossa.

        Valitettavasti on edelleenkin olemassa vanhahtava ja lujasti ajatuksiin iskostunut käsitys, että kaupallisuus on laadun tae.
        Kustantamot ja etenkin äänikirjojen julkaisijat ovat täysin markkinatalouden alaisia kaupallisia yrityksiä ja toimivat markkinatalouden ehdoilla. Sitä tuotetaan mikä myy.

        Ei kaikki mitä omakustanteena julkaistaan ole tarkoitettukaan myyntimenestykseksi tai turvottamaan kirjoittajan pankkitiliä. Eikä kaikki ole korkeakulttuurin laatuvaatimusten tasolla mitä tule ulkoasuun, editointiin, oikolukuun, taittoon jne. Pienellä rahalla teetetyt omakustanteet ovat useinkin totetukseltaan hyvinkin epätasaista laatua. Mitä tulee varsinaiseen kirjalliseen antiin, niin siinäkin on epätasaisuutta, koska ammattimaisten kustien kynänjälki puuttuu, mutta koska kauneus on katsojan silmässä, niin kirja voi olla hyvinkin kiehtova, laadukas, jännittävä ja mielenkiintoinen huolimatta siitä että raamit eivät ole aivan täydelliset. Pienet virheetkään eivät haittaa kirjallisuuden ystävää, jos tarinan meriitit ovat muuten riittävät.

        Lukijana voin vain sanoa, että monet, jopa palkitut ja framille nostetut myyntimestykset eivät ole tarjonneet samanlaista lukemisen iloa, elämystä, nautintoa kuin jotkut omakustanteet tai puolikustanteet.

        Lukeminen ja siitä nauttiminen on subjektiivinen kokemus.
        Vähän samaan tapaan kuin taiteen ymmärtäminen ja siitä nauttiminen.
        Kulttuurielämysten koko kauneus ja koko kirjo tulee parhaiten oikeuksiinsa jos siihen ei ole kytketty liikaa kaupallisuutta.


      • Anonyymi
        Paloma.se01 kirjoitti:

        Valitettavasti on edelleenkin olemassa vanhahtava ja lujasti ajatuksiin iskostunut käsitys, että kaupallisuus on laadun tae.
        Kustantamot ja etenkin äänikirjojen julkaisijat ovat täysin markkinatalouden alaisia kaupallisia yrityksiä ja toimivat markkinatalouden ehdoilla. Sitä tuotetaan mikä myy.

        Ei kaikki mitä omakustanteena julkaistaan ole tarkoitettukaan myyntimenestykseksi tai turvottamaan kirjoittajan pankkitiliä. Eikä kaikki ole korkeakulttuurin laatuvaatimusten tasolla mitä tule ulkoasuun, editointiin, oikolukuun, taittoon jne. Pienellä rahalla teetetyt omakustanteet ovat useinkin totetukseltaan hyvinkin epätasaista laatua. Mitä tulee varsinaiseen kirjalliseen antiin, niin siinäkin on epätasaisuutta, koska ammattimaisten kustien kynänjälki puuttuu, mutta koska kauneus on katsojan silmässä, niin kirja voi olla hyvinkin kiehtova, laadukas, jännittävä ja mielenkiintoinen huolimatta siitä että raamit eivät ole aivan täydelliset. Pienet virheetkään eivät haittaa kirjallisuuden ystävää, jos tarinan meriitit ovat muuten riittävät.

        Lukijana voin vain sanoa, että monet, jopa palkitut ja framille nostetut myyntimestykset eivät ole tarjonneet samanlaista lukemisen iloa, elämystä, nautintoa kuin jotkut omakustanteet tai puolikustanteet.

        Lukeminen ja siitä nauttiminen on subjektiivinen kokemus.
        Vähän samaan tapaan kuin taiteen ymmärtäminen ja siitä nauttiminen.
        Kulttuurielämysten koko kauneus ja koko kirjo tulee parhaiten oikeuksiinsa jos siihen ei ole kytketty liikaa kaupallisuutta.

        Miksi taas tuollainen saarna, et saa kirjoillesi yhtään lisää lukijoita etkä ostajia tuolla jankutuksella?. Puhu vaan omasta puolestasi kun kehnoa laatua puolustat. Kyllä korkeasta laadusta maksetaan ja korkea laatu maksaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi taas tuollainen saarna, et saa kirjoillesi yhtään lisää lukijoita etkä ostajia tuolla jankutuksella?. Puhu vaan omasta puolestasi kun kehnoa laatua puolustat. Kyllä korkeasta laadusta maksetaan ja korkea laatu maksaa.

        Kerro esimerkki korkealaatuisesta kirjasta?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miksi taas tuollainen saarna, et saa kirjoillesi yhtään lisää lukijoita etkä ostajia tuolla jankutuksella?. Puhu vaan omasta puolestasi kun kehnoa laatua puolustat. Kyllä korkeasta laadusta maksetaan ja korkea laatu maksaa.

        Et sitten hahmottanut mitään tuossa ylempänä kirjoittamastani?
        Jankutat vain omaa kaavoihin kangistunutta mielipidettäsi siitä ainoastaan se mikä myy hyvin on korkealaatuista.
        Olet todellakin väärässä, mutta en aio jatkaa kanssasi väittelyä, Tunnen nämä asiat hyvin, sekä lukijana että kirjoittajana.


      • Anonyymi
        Paloma.se01 kirjoitti:

        Valitettavasti on edelleenkin olemassa vanhahtava ja lujasti ajatuksiin iskostunut käsitys, että kaupallisuus on laadun tae.
        Kustantamot ja etenkin äänikirjojen julkaisijat ovat täysin markkinatalouden alaisia kaupallisia yrityksiä ja toimivat markkinatalouden ehdoilla. Sitä tuotetaan mikä myy.

        Ei kaikki mitä omakustanteena julkaistaan ole tarkoitettukaan myyntimenestykseksi tai turvottamaan kirjoittajan pankkitiliä. Eikä kaikki ole korkeakulttuurin laatuvaatimusten tasolla mitä tule ulkoasuun, editointiin, oikolukuun, taittoon jne. Pienellä rahalla teetetyt omakustanteet ovat useinkin totetukseltaan hyvinkin epätasaista laatua. Mitä tulee varsinaiseen kirjalliseen antiin, niin siinäkin on epätasaisuutta, koska ammattimaisten kustien kynänjälki puuttuu, mutta koska kauneus on katsojan silmässä, niin kirja voi olla hyvinkin kiehtova, laadukas, jännittävä ja mielenkiintoinen huolimatta siitä että raamit eivät ole aivan täydelliset. Pienet virheetkään eivät haittaa kirjallisuuden ystävää, jos tarinan meriitit ovat muuten riittävät.

        Lukijana voin vain sanoa, että monet, jopa palkitut ja framille nostetut myyntimestykset eivät ole tarjonneet samanlaista lukemisen iloa, elämystä, nautintoa kuin jotkut omakustanteet tai puolikustanteet.

        Lukeminen ja siitä nauttiminen on subjektiivinen kokemus.
        Vähän samaan tapaan kuin taiteen ymmärtäminen ja siitä nauttiminen.
        Kulttuurielämysten koko kauneus ja koko kirjo tulee parhaiten oikeuksiinsa jos siihen ei ole kytketty liikaa kaupallisuutta.

        "Valitettavasti on edelleenkin olemassa vanhahtava ja lujasti ajatuksiin iskostunut käsitys, että kaupallisuus on laadun tae."

        Missä noin on todettu?

        Kysehän ei ollut laadusta, vaan siitä, että mikään yritys ei pärjää, jos se ei tuota.

        Sinulle, joku palkittu ja framille nostettu kirja ei ole nautittavaa luettavaa, mutta jollekin toiselle se voi olla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerro esimerkki korkealaatuisesta kirjasta?

        "Kerro esimerkki korkealaatuisesta kirjasta?"
        Vastaan:
        Raamattu
        nim. kyllästynyt sivullinen.
        P.S.
        Korkealaatuisessa tekstissäsi on aiheeton kysymysmerkki.
        Sama


      • Anonyymi
        Paloma.se01 kirjoitti:

        Valitettavasti on edelleenkin olemassa vanhahtava ja lujasti ajatuksiin iskostunut käsitys, että kaupallisuus on laadun tae.
        Kustantamot ja etenkin äänikirjojen julkaisijat ovat täysin markkinatalouden alaisia kaupallisia yrityksiä ja toimivat markkinatalouden ehdoilla. Sitä tuotetaan mikä myy.

        Ei kaikki mitä omakustanteena julkaistaan ole tarkoitettukaan myyntimenestykseksi tai turvottamaan kirjoittajan pankkitiliä. Eikä kaikki ole korkeakulttuurin laatuvaatimusten tasolla mitä tule ulkoasuun, editointiin, oikolukuun, taittoon jne. Pienellä rahalla teetetyt omakustanteet ovat useinkin totetukseltaan hyvinkin epätasaista laatua. Mitä tulee varsinaiseen kirjalliseen antiin, niin siinäkin on epätasaisuutta, koska ammattimaisten kustien kynänjälki puuttuu, mutta koska kauneus on katsojan silmässä, niin kirja voi olla hyvinkin kiehtova, laadukas, jännittävä ja mielenkiintoinen huolimatta siitä että raamit eivät ole aivan täydelliset. Pienet virheetkään eivät haittaa kirjallisuuden ystävää, jos tarinan meriitit ovat muuten riittävät.

        Lukijana voin vain sanoa, että monet, jopa palkitut ja framille nostetut myyntimestykset eivät ole tarjonneet samanlaista lukemisen iloa, elämystä, nautintoa kuin jotkut omakustanteet tai puolikustanteet.

        Lukeminen ja siitä nauttiminen on subjektiivinen kokemus.
        Vähän samaan tapaan kuin taiteen ymmärtäminen ja siitä nauttiminen.
        Kulttuurielämysten koko kauneus ja koko kirjo tulee parhaiten oikeuksiinsa jos siihen ei ole kytketty liikaa kaupallisuutta.

        Tuolla ylempänä kirjoitit, että tällä Alma Tuuvalla kävi mäihä, kun hänelle kustantaja tarjosi sopimusta.

        Eikö juuri hänen pitäisi julkaista kirjansa omakustanteena? Hänen, joka ei halua tehdä töitä, kun joku toinen rikastuu sillä. Mikäli hän onnistuisi kirjoittamaan myyntimenestyksen, niin voi voi ja vielä kerran voi, siinähän kustantaja "rikastuisi".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuolla ylempänä kirjoitit, että tällä Alma Tuuvalla kävi mäihä, kun hänelle kustantaja tarjosi sopimusta.

        Eikö juuri hänen pitäisi julkaista kirjansa omakustanteena? Hänen, joka ei halua tehdä töitä, kun joku toinen rikastuu sillä. Mikäli hän onnistuisi kirjoittamaan myyntimenestyksen, niin voi voi ja vielä kerran voi, siinähän kustantaja "rikastuisi".

        Ihan turha kysyä mitään palomalta, puhuu koko ajan ristiin eikä muista iltapäivällä, mitä on aamupäivällä paasannut. Sitten alkaa selittely, että muut lukee ja ymmärtää väärin tai ei tajua ollenkaan. Lopuksi syyttely vainoamisesta. Hohhoijjaa, tätä se on ollut 20 v.


      • Anonyymi
        Paloma.se01 kirjoitti:

        Valitettavasti on edelleenkin olemassa vanhahtava ja lujasti ajatuksiin iskostunut käsitys, että kaupallisuus on laadun tae.
        Kustantamot ja etenkin äänikirjojen julkaisijat ovat täysin markkinatalouden alaisia kaupallisia yrityksiä ja toimivat markkinatalouden ehdoilla. Sitä tuotetaan mikä myy.

        Ei kaikki mitä omakustanteena julkaistaan ole tarkoitettukaan myyntimenestykseksi tai turvottamaan kirjoittajan pankkitiliä. Eikä kaikki ole korkeakulttuurin laatuvaatimusten tasolla mitä tule ulkoasuun, editointiin, oikolukuun, taittoon jne. Pienellä rahalla teetetyt omakustanteet ovat useinkin totetukseltaan hyvinkin epätasaista laatua. Mitä tulee varsinaiseen kirjalliseen antiin, niin siinäkin on epätasaisuutta, koska ammattimaisten kustien kynänjälki puuttuu, mutta koska kauneus on katsojan silmässä, niin kirja voi olla hyvinkin kiehtova, laadukas, jännittävä ja mielenkiintoinen huolimatta siitä että raamit eivät ole aivan täydelliset. Pienet virheetkään eivät haittaa kirjallisuuden ystävää, jos tarinan meriitit ovat muuten riittävät.

        Lukijana voin vain sanoa, että monet, jopa palkitut ja framille nostetut myyntimestykset eivät ole tarjonneet samanlaista lukemisen iloa, elämystä, nautintoa kuin jotkut omakustanteet tai puolikustanteet.

        Lukeminen ja siitä nauttiminen on subjektiivinen kokemus.
        Vähän samaan tapaan kuin taiteen ymmärtäminen ja siitä nauttiminen.
        Kulttuurielämysten koko kauneus ja koko kirjo tulee parhaiten oikeuksiinsa jos siihen ei ole kytketty liikaa kaupallisuutta.

        "Kulttuurielämysten koko kauneus ja koko kirjo tulee parhaiten oikeuksiinsa jos siihen ei ole kytketty liikaa kaupallisuutta."

        Miten se kaupallisuus "pilasi" Ferranten kirjoja? :))))


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tuolla ylempänä kirjoitit, että tällä Alma Tuuvalla kävi mäihä, kun hänelle kustantaja tarjosi sopimusta.

        Eikö juuri hänen pitäisi julkaista kirjansa omakustanteena? Hänen, joka ei halua tehdä töitä, kun joku toinen rikastuu sillä. Mikäli hän onnistuisi kirjoittamaan myyntimenestyksen, niin voi voi ja vielä kerran voi, siinähän kustantaja "rikastuisi".

        Alman tilanne on se että myyntimenestystä ei tule ellei ole kustannussopimusta. Hänellä ei ole mahdollisuutta elättää itseään omakustanteilla, koska omakustateiden myynti on täysin niiden tehokkaan markkinoinnin varassa ja köyhällä kirjailijalla ei ole sellaiseen useinkaan mahdollisuutta.
        Omakustannekirjaa ei löydy kirjakauppojen hyllyistä eikä kaikista kirjastoistakaan. Ne ovat kyllä jakelussa, mutta kirjakauppiaat ja kirjastot eivät satsaa niihin, ellei tekijä ole jo ennestään tunnettu henkilö. Laadulla ei ole juuri mitään tekemistä sen kanssa. Näkyvyys, markkinointi, saatavuus ovat tärkeitä.
        On joitakin harvoja tapauksia, jossa omakustannekirjailija on menestynyt tai rikastunut.
        Niissäkin on usein julkkistausta tai joku mikä herättää laajan lukijakunnan mielenkiinnon, vaikka teksti ei olisikaan niin pitkälle harkittua.

        Almalla on nyt mahdollisuus julkaista vaikka omakustanteena, koska hän on saanut niin paljon näkyvyyttä. Köyhälle kirjailijalle joka on aloittamassa uraansa kustannussopimus on todellakin kuin onnenkauppaa, lottovoitto.


      • Anonyymi
        Paloma.se01 kirjoitti:

        Alman tilanne on se että myyntimenestystä ei tule ellei ole kustannussopimusta. Hänellä ei ole mahdollisuutta elättää itseään omakustanteilla, koska omakustateiden myynti on täysin niiden tehokkaan markkinoinnin varassa ja köyhällä kirjailijalla ei ole sellaiseen useinkaan mahdollisuutta.
        Omakustannekirjaa ei löydy kirjakauppojen hyllyistä eikä kaikista kirjastoistakaan. Ne ovat kyllä jakelussa, mutta kirjakauppiaat ja kirjastot eivät satsaa niihin, ellei tekijä ole jo ennestään tunnettu henkilö. Laadulla ei ole juuri mitään tekemistä sen kanssa. Näkyvyys, markkinointi, saatavuus ovat tärkeitä.
        On joitakin harvoja tapauksia, jossa omakustannekirjailija on menestynyt tai rikastunut.
        Niissäkin on usein julkkistausta tai joku mikä herättää laajan lukijakunnan mielenkiinnon, vaikka teksti ei olisikaan niin pitkälle harkittua.

        Almalla on nyt mahdollisuus julkaista vaikka omakustanteena, koska hän on saanut niin paljon näkyvyyttä. Köyhälle kirjailijalle joka on aloittamassa uraansa kustannussopimus on todellakin kuin onnenkauppaa, lottovoitto.

        "Alman tilanne on se että myyntimenestystä ei tule ellei ole kustannussopimusta. Hänellä ei ole mahdollisuutta elättää itseään omakustanteilla, koska omakustateiden myynti on täysin niiden tehokkaan markkinoinnin varassa ja köyhällä kirjailijalla ei ole sellaiseen useinkaan mahdollisuutta."

        "Almalla on nyt mahdollisuus julkaista vaikka omakustanteena, koska hän on saanut niin paljon näkyvyyttä"


      • Anonyymi
        Paloma.se01 kirjoitti:

        Alman tilanne on se että myyntimenestystä ei tule ellei ole kustannussopimusta. Hänellä ei ole mahdollisuutta elättää itseään omakustanteilla, koska omakustateiden myynti on täysin niiden tehokkaan markkinoinnin varassa ja köyhällä kirjailijalla ei ole sellaiseen useinkaan mahdollisuutta.
        Omakustannekirjaa ei löydy kirjakauppojen hyllyistä eikä kaikista kirjastoistakaan. Ne ovat kyllä jakelussa, mutta kirjakauppiaat ja kirjastot eivät satsaa niihin, ellei tekijä ole jo ennestään tunnettu henkilö. Laadulla ei ole juuri mitään tekemistä sen kanssa. Näkyvyys, markkinointi, saatavuus ovat tärkeitä.
        On joitakin harvoja tapauksia, jossa omakustannekirjailija on menestynyt tai rikastunut.
        Niissäkin on usein julkkistausta tai joku mikä herättää laajan lukijakunnan mielenkiinnon, vaikka teksti ei olisikaan niin pitkälle harkittua.

        Almalla on nyt mahdollisuus julkaista vaikka omakustanteena, koska hän on saanut niin paljon näkyvyyttä. Köyhälle kirjailijalle joka on aloittamassa uraansa kustannussopimus on todellakin kuin onnenkauppaa, lottovoitto.

        Anna edes sen Alman nyt olla rauhassa, älä mestaroi katkerana muutaman epäonnistuneen tekeleesi perusteella koko kustannusalaa.
        Mitäs muita taiteen muotoja olet pätevä arvostelemaan, tuolla puhut ettei saa missään olla kaupallisuutta? Ei ne parhaat taiteilijat ilmaiseksi esiinny, ei oopperassa eikä sinfoniakonsertissa eikä taulujaan jaa ilmaiseksi. Milloin muuten olit viimeksi oopperassa?


      • Anonyymi
        Paloma.se01 kirjoitti:

        Et sitten hahmottanut mitään tuossa ylempänä kirjoittamastani?
        Jankutat vain omaa kaavoihin kangistunutta mielipidettäsi siitä ainoastaan se mikä myy hyvin on korkealaatuista.
        Olet todellakin väärässä, mutta en aio jatkaa kanssasi väittelyä, Tunnen nämä asiat hyvin, sekä lukijana että kirjoittajana.

        Lukutaitosi on onneton. Sinulla on kiire mitätöidä toisen kirjoitus lukematta sitä kunnolla.

        Tuo kirjoittaja ei kirjoittanut mistään myyntiluvuista, vaan totesi, että:"Kyllä korkeasta laadusta maksetaan ja korkea laatu maksaa."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuolla ylempänä kirjoitit, että tällä Alma Tuuvalla kävi mäihä, kun hänelle kustantaja tarjosi sopimusta.

        Eikö juuri hänen pitäisi julkaista kirjansa omakustanteena? Hänen, joka ei halua tehdä töitä, kun joku toinen rikastuu sillä. Mikäli hän onnistuisi kirjoittamaan myyntimenestyksen, niin voi voi ja vielä kerran voi, siinähän kustantaja "rikastuisi".

        Miksi et kysy Almalta?
        Älä ota turhia huolia hänen elämästään, sillä me muut emme ole kiinostuneita hänen elämäkerrastaan,
        nim. kyllästynyt sivullinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi et kysy Almalta?
        Älä ota turhia huolia hänen elämästään, sillä me muut emme ole kiinostuneita hänen elämäkerrastaan,
        nim. kyllästynyt sivullinen.

        Ketkä muut?

        Tuosta Alma Tuuvastahan tämä ketju on pitkälti ja sinunhan ei tarvitse lukea sitä, mikä ei kiinnosta sinua.


    • Anonyymi

      Minä kirjoittaisin oman elämäkerran mutta se aika on pois jostain muusta.
      Oma kustanne ja valituille henkilöille. En jaksaisi istua ja pähkäillä sitä kauan.
      Kunto ei ole tarpeeksi hyvä. Sormet ja käsissä kulumia ja kaatumisten seurauksia. Aineksia olisi ja rahaa paino asuun.
      Mieluiten suunnittelisin ja tekisin kauniita asioita. Katselisin kauneutta kaikessa ja kuuntelisin hyvää musiikkia,klassista sinfoniaa ja ooppera ääni laulua. Kun asuu krs talossa ei voi kunnolla pitkiä aikoja. En ole kuunnelllut tadiosta mitåän vuosiin. Sekalaista melua ja ryhmiä puheita. Kun meneen ostoksille se on kärsimystä kuulaa höpötystä ja jotain osaamattomia hiphop räppi ja nenälaulua. Tilaan ruokaa kotiin kuljetuksella joten ei tarvitse usein käydä missään.

    • Luin ketjua ja tuntuu, että kommentoijille nimimerkki Paloma on punainen vaate. He eivät tajua mitä on kirjoittaa kirja ja julkaista se omakustanteisena tai kustannusyhtiön kautta.
      Ei siihen suunsoitolla kykene. Se vaatii työtä.

      Kumppanini kanssa keskustelimme mitä taide meille itsekullekin merkitsee. Minulle kädentaitoni esim. keramiikkatöissä on mielihyvää tuovaa itseilmaisua.. Olen ylpeä tekemisistäni. Näin uskon Palomankin olevan. Ylpeä omista kyvyistään luoda tekstiä itselleen ja lukijoilleen.

      Kumppanini, joka tulee "oikeista" ; )) taidepiireistä on nähnyt läheltä mitä kuuluisuus voi antaa tai ottaa. Hänen lähipiirissä on kuuluisia taiteilijoita, kuvataiteilijoita ja kirjailijoita. Jokainen heistä on aikoinaan aloittanut alusta vaatimattomista tai rikkaista taustoistaan, kovalla työllä, onnistuneet tavotteissaan.

      Osa jo edesmenneitä, joiden töiden arvo nousee kuten vanhojen mestareiden työt ajan saatossa.

      • Anonyymi

        Minäkin olen lukenut tätä ketjua, mutta en ymmärrä mistä sinä tuon ensimmäisen kappaleen viestiisi repäisit. (ei täällä kaikki kirjoittajat ole ammattiaan kertoneet, joten koskaan ei voi tietää, kuka mitäkin tajuaa.) :)

        En minäkään oikein hyväksy tuota, että joku elelee yhteiskunnan tukien varassa, jotta saa toteuttaa itseään, eikä halua tehdä töitä, koska siitä työstä joku muu rikastuu.

        Eilen kuuntelin kyseistä neitosta, mutta jääköön sanomatta siitä mitään.


    • Anonyymi

      Vai että kumppani tulee oikeista taidepiireistä, ja taulujen hinta on nousussa. Eihän oikea taide ole kaupallista.

      • Todellakin, kävin googlettamassa. Tietoja löytyy P.n edesmenneestä veljestä, kuvataiteilijasta ja graavikosta. P.n siskon ensimmäisen aviomiehen ei ihan tavallinen tarina. Lähipiirimme ovat tai ovat olleet tekemisissä mm. kuvataiteiden, musiikkitaiteen, baletin, kuvanveiston ja kirjallisuuden kanssa.


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        Todellakin, kävin googlettamassa. Tietoja löytyy P.n edesmenneestä veljestä, kuvataiteilijasta ja graavikosta. P.n siskon ensimmäisen aviomiehen ei ihan tavallinen tarina. Lähipiirimme ovat tai ovat olleet tekemisissä mm. kuvataiteiden, musiikkitaiteen, baletin, kuvanveiston ja kirjallisuuden kanssa.

        Vai ihan lähipiirit? Eikö sinulla riitä enää kehumista itsessäsi, esikoisessa ja kuopuksessa, nyt poikaystäväsi sukua yrität tänne tyrkyttää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vai ihan lähipiirit? Eikö sinulla riitä enää kehumista itsessäsi, esikoisessa ja kuopuksessa, nyt poikaystäväsi sukua yrität tänne tyrkyttää.

        En minä tyrkytä on parempi, että et tunne ketään lähipiiristäni yritän olla varovainen, ei nimiä, totuushan olisi täysin käsittämätöntä sinulle.

        Korppis


      • Anonyymi

        Kirjoittaja järkyttyy, koska joku palstalainen väittää tuntevansa taidemaailmaa ja on jopa tavannut taidepiirien vaikuttajia.
        Happamia sanoi kettu pihlajamarjoista.
        Mkr.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kirjoittaja järkyttyy, koska joku palstalainen väittää tuntevansa taidemaailmaa ja on jopa tavannut taidepiirien vaikuttajia.
        Happamia sanoi kettu pihlajamarjoista.
        Mkr.

        Olipa tärkeää tietoa sinulta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En minä tyrkytä on parempi, että et tunne ketään lähipiiristäni yritän olla varovainen, ei nimiä, totuushan olisi täysin käsittämätöntä sinulle.

        Korppis

        Onko ne vanhat ja jo manalle menneet miesystävän taiteilija sukulaiset korppiksen lähipiiriä ainakaan omasta mielestään ? Lähipiiriä tavataan usein, ollaan läheistä sukua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko ne vanhat ja jo manalle menneet miesystävän taiteilija sukulaiset korppiksen lähipiiriä ainakaan omasta mielestään ? Lähipiiriä tavataan usein, ollaan läheistä sukua.

        Minulle lähipiiriä on Jean Sibelius, koska mummoni mummo oli heillä piikana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko ne vanhat ja jo manalle menneet miesystävän taiteilija sukulaiset korppiksen lähipiiriä ainakaan omasta mielestään ? Lähipiiriä tavataan usein, ollaan läheistä sukua.

        Eikö sinun lähipiiristä ole kukaan koskaan
        siirtynyt ”manalle”?


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        Todellakin, kävin googlettamassa. Tietoja löytyy P.n edesmenneestä veljestä, kuvataiteilijasta ja graavikosta. P.n siskon ensimmäisen aviomiehen ei ihan tavallinen tarina. Lähipiirimme ovat tai ovat olleet tekemisissä mm. kuvataiteiden, musiikkitaiteen, baletin, kuvanveiston ja kirjallisuuden kanssa.

        Minun perhepiirissä yhteys Akseli Gallen Kallelaan.
        Muusikkoja käden tuntumassa.


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        Todellakin, kävin googlettamassa. Tietoja löytyy P.n edesmenneestä veljestä, kuvataiteilijasta ja graavikosta. P.n siskon ensimmäisen aviomiehen ei ihan tavallinen tarina. Lähipiirimme ovat tai ovat olleet tekemisissä mm. kuvataiteiden, musiikkitaiteen, baletin, kuvanveiston ja kirjallisuuden kanssa.

        Kyllä lähipiirin asiat tietää ilman googletuksia.Taitaa olla enemmänkin etäpiiriä jos piiriä lainkaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vai ihan lähipiirit? Eikö sinulla riitä enää kehumista itsessäsi, esikoisessa ja kuopuksessa, nyt poikaystäväsi sukua yrität tänne tyrkyttää.

        Vain esikoisesta on enempi juttuja, kun kuopus taitaa elellä niillä kuuluisilla tuilla.

        Onhan se hienoa sukua tällä P;llä, kun oikein "graavikoista" loistavat. Kotikielikin on englanti, vaikka tämä ihme "P" osaa suomeakin, kun lukee Korven sanomia.

        No, ylpeytensä kullakin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vain esikoisesta on enempi juttuja, kun kuopus taitaa elellä niillä kuuluisilla tuilla.

        Onhan se hienoa sukua tällä P;llä, kun oikein "graavikoista" loistavat. Kotikielikin on englanti, vaikka tämä ihme "P" osaa suomeakin, kun lukee Korven sanomia.

        No, ylpeytensä kullakin?

        Varmaan graavanneet siellä Hollandian rannikolla kalaa, olleet kalakauppiaita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vain esikoisesta on enempi juttuja, kun kuopus taitaa elellä niillä kuuluisilla tuilla.

        Onhan se hienoa sukua tällä P;llä, kun oikein "graavikoista" loistavat. Kotikielikin on englanti, vaikka tämä ihme "P" osaa suomeakin, kun lukee Korven sanomia.

        No, ylpeytensä kullakin?

        Lähipiiriläisillä on yleensä yhteinen kieli ja jos toinen pariskunnasta on matu, hänen pitää opetella suomenkieli.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko ne vanhat ja jo manalle menneet miesystävän taiteilija sukulaiset korppiksen lähipiiriä ainakaan omasta mielestään ? Lähipiiriä tavataan usein, ollaan läheistä sukua.

        Entä kuten sinä, jolla ei ole lähipiiriä, ketkä kuuluisivat piiriisi jos sinulla heitä olisi. Edesmennyt äitisi, isäsi ja miehesi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minun perhepiirissä yhteys Akseli Gallen Kallelaan.
        Muusikkoja käden tuntumassa.

        Meillä on yksi kopio Galleen.Gallelan taistelevista merimetsoista.
        Lähipiiriä ollaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Entä kuten sinä, jolla ei ole lähipiiriä, ketkä kuuluisivat piiriisi jos sinulla heitä olisi. Edesmennyt äitisi, isäsi ja miehesi.

        Jos omat lapset ei saa lapsia, kyllä se lähipiiri äkkiä kuolee sukupuuttoon. Ja kun tulee avioero, menettää siinäkin lähipiiristään tärkeän osan. Voi tulla uusia tyttö ja poikaystäviä vanhemmallakin iällä , mutta jos ei ole yhteisiä lapsiakaan, ei niitä ystävän lähipiiriläisiä voi omia, tunteeko edes niitä kunnolla?


    • Anonyymi

      Aloitus koski työ moraalia 80+ palstalla? Ilmeisesti nuorison?

      Näin äitinä (ja tietenkin mummina) 80+ voisin kertoa huvittavan jutun lasteni työnhausta.

      Nuorempi tuli työpaikalleni ja kiersi joka kerroksen, ja vihdoin onnisti. Hän sai työtä, koska osasi ruotsin kielen, josta salaa kiittelin itseäni.

      Kotona sitten kiusoitteli vanhempaa siskoaan hyvästä onnestaan, mutta siskolle soitettiin kotiin ja pyydettiin töihin.

      Mitä tästä opitaan? Tasan ei käy onnen lahjat, kuten voi huomata.

      Jatakamatta jaaritustani olen niin paljon lukenut, mutta sanoisin, että Kalle Päätalo teki kyllä hienon työn elämästään.

      Toinen vaatimaton poika, otti isältään markan ja vei veneen, mutta perusti kuitenkin kuuluisan Vepsäläisen tavaratalon.

      • Anonyymi

        Eikö käynyt tasan? Molemmat saivat työtä.
        Toivottavasti onnistuivat vastaisuudessakin.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Näen nämä yksittäisinä ilmiöinä, joilla ihmiset hakevat ja saavat julkisuutta,
        kun julkisuus puolestaan tuo rahaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näen nämä yksittäisinä ilmiöinä, joilla ihmiset hakevat ja saavat julkisuutta,
        kun julkisuus puolestaan tuo rahaa.

        Ovatko he noilla tempahduksillaan rahaa saaneet? Ei kai.
        Ehkä pääsevät mainoksiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ovatko he noilla tempahduksillaan rahaa saaneet? Ei kai.
        Ehkä pääsevät mainoksiin.

        Alkuperäiseen kysymykseen vastaan, kun muistini toimi yllättäen tänä aamuna.
        Anoppini hienonsi lanttua veitsen kärjellä mössöksi ja syötti vauvaikäiselle pojalleni, joka ahmi sitä suurella halulla. Anoppini nimitti mössöä "jältäksi".
        Makeaa ja mehukastahan se oli.
        Mkr.


    • Anonyymi

      Olen asunut Alvar Aallon suunnittelemassa talossa.

      • Anonyymi

        Niinkö? Sittenhän Alvar kuuluu lähipiiriisi!


    • Anonyymi

      Kinttu on hyvää, purkaa kanaa. Työstä tulikin epäjumalia monille.

    • Anonyymi

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋

      💋 Kuumat tytöt odottavat sinua -> https://www.ero4.fun/girl4love

      🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4479
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2229
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1754
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1488
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1423
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1288
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe