Pihvin lämpötilat ja kypsyysasteet

Anonyymi-ap

Iskä opiskelee ja kertoo pihvin paistamisesta, ettei kellekään kävisi pasasia pihvinpaiston kanssa. Menee hyvät lihat hukkaan.

Naudan ulkofilee kannattaa ruskistaa pannulla tilkassa rypsiöljyä ennen uuniin laittamista. Saadaan kaunis pinta ja mukava koostumus, ettei se verisenäkään jää löllöksi.

Monet pyöräyttää sen pinnan lopuksi vielä pannulla voissa. Sen jälkeen uuniin.

Uuni on ammattiolosuhteissa ihanteellinen valinta kypsentämiseen, sillä siinä saadaan kontrolloidusti useita pihvejä kerralla tasalaatuisiksi laittamalla lämpömittari vain yhteen pihviin.

Maustaminen maun mukaan. Siihen ei ole yhtä ja parasta ohjetta, sillä se on makuasia ja kokeilla on omat bravuurinsa sen suhteen. Jos pihvi on marinoitu, pyyhitään ylimääräinen marinadi pois.

Uunivuoka on paras uunissa sillä siihen voi kaataa paistorasvat muhimaan mukaan ja lisätä vaikka yrttejä.

Useimmat pitävät tärkeänä että pihvi jää rasvaiseksi ja suolaa on riittävästi. Esim japanilainen arvostettu Wagyu- liha on hyvin rasvaista.

Pihvin sisälämpötilat naudan ulkofileelle:

Raaka: Pihvi on punainen sisältä, sisälämpötila 50–52 astetta, paistoaika katsotaan lämpömittarista.

Medium: Pihvi on punertava, mutta kiinteä sisältä, sisälämpötila 55–57 astetta.

Well done: Pihvi on läpikypsä, harmaa sisältä, sisälämpötila 65 astetta.

Pasanen: Pihvi on palanut, unohdettu pannulle tai uuniin, musta päältä ja sisältä, sisälämpötila 120 astetta, mittaria ei ole käytetty vaan kuponkiruokalan kokki on samalla tarjoilija, siivooja ja myyjä.

Pasanen pihvissä on haastava suutuntuma. Pasanen extra plus pihvejä tarjoiltiin hyeenalaumalle. Hyeenat luopuivat yrityksestä kymmenen minuutin kohdalta ja pari kulmahammasta oli jäänyt piffiin kiinni.

2010

32

270

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kun naudan filee otetaan uunista, sen annetaan vetäytyä noin 15-20 minuuttia folion sisällä. Sisälämpötila tasaantuu ja lihasnesteet rauhoittuvat lihan sisällä.

      Jos fileen ei anneta vetäytyä, sen sisälämpötila ei ehdi tasaantua, ja fileen keskiosa jää reunoja punaisemmaksi. Vetäytymätön filee valuttaa lihasnesteitä viipaloidessa, jolloin lihasta tulee kuiva.

      Sitten viipaloimaan syiden suunnan vastaisesti, näin se jää mureammaksi kun syyt on lyhyempiä.

      Pasanen kypsyysasteessa ei tätä ongelmaa ole, sillä nesteet ovat jo palaneet keittiön kattoon kiinni karstaksi.

      2010

    • Anonyymi

      Kunnon pihvin paistamiseen tarvitaan lähinnä taitoa / tietoa ja laadukas raaka-aine.

      Lämpömittareita ei välttämättä tarvita, nyt puheena olleista pihveistä käyttäisin lämpömittaria vain tomahawk pihvien kanssa.

      Uuniakaan ei välttämättä tarvita kunnon pihvin valmistukseen.

      Paistorasvaakaan ei välttämättä tarvita.

      Wagyun kanssa mausteeksi riittää pelkkä hyvälaatuinen suola.

      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        10 Levels Of Wagyu

        https://www.youtube.com/watch?v=X-Z35rPU5Zw

        Myös tomahawk.

        Hupaisaa. Kiitos 2010 tästä videosta.

        Sensei Sushi Numballi taputeltu jälleen kerran tatamin rakoon.

        Videon kohdasta 1:26 alkava Wagyu sushin valmistus... wau piipaa wufff!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hupaisaa. Kiitos 2010 tästä videosta.

        Sensei Sushi Numballi taputeltu jälleen kerran tatamin rakoon.

        Videon kohdasta 1:26 alkava Wagyu sushin valmistus... wau piipaa wufff!

        Videon lopussa esitetty tapa nauttia Olive Wagyuta oli minulle uutta, että kaviaarin kanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Videon lopussa esitetty tapa nauttia Olive Wagyuta oli minulle uutta, että kaviaarin kanssa.

        Tuo Olive Wagyu on minulle tuttu tuote teoriassa, vaikka täytynee hieman häpeillen myöntää, etten sitä ole (vielä) päässyt maistelemaan tähän tapaan:

        https://www.youtube.com/watch?v=MURPf_6r8z4

        Lähes vastaavia tuotteita toki olen päässyt testailemaan Japanin lisäksi mm. Thaimaassa ja jopa ihan täällä kotikeittiössäni "Pattayan Savossa".

        Kuten huomaatte, tuosta videosta, erittäin tärkeää kunnon pihvin paistamisessa on olemassa monia eri tekijöitä... mm. lämpömittarit, uuni, folioon kääriminen, leikkaaminen, ja...

        Samurai kokki miekka (12:10).


    • Anonyymi

      Aloitetaanko siitä tutustuminen ruuanlaittoon ja pihveihin, että teidät ensin edes mitä ruhon osaa mihinkin käytetään, vain toinen kuvassa oli pihvi, toinen ole välikyljys, kumman luulet olevan tuo kyljys, totta se oli sinun kuvasi, se on toisarvoista paljonko minun pihvin sisälämpötila on, kerroin että se ei ollut iskussa, eli koirat kiittää...

      Meillä oli tänään hauskaa sanailua vaimoni kanssa, kirosin mielessäni noita koiria on joka paikassa, että miksi niitä ei voi jotenkin rajoittaa... ja sitten hän totesi että paha ihminen sitten kuollessaan syntyy uudelleen koiraksi, joten toteisin jaa no sitten ymmärrän että kuka sitä sukulaisia pois ajaa.. Vaimoni purskahti nauruun... ja naureskeli pitkän aikaa...

      • Anonyymi

        Mitä luulet oletko koskaan kuullut sanaa entrecote eli ns. välikyljys, se joka on tuon syömäsi ruuan oikea nimi, se on erinomainen ruoka grillattuna, mutta ei sekään pihvi ole, oletko sinä koskaan edes syönyt kunnollista pihviä, sisäfileestä, epäilen vahvasti, vaikkapa kerma suppilovahverokastikkeessa, rare tai medium kypsyytenä well done, en suosittele, sinä jossain kerroit että syömme eritasoisissa paikoissa, se on totta, minä tiedä mitä tilaan ja oletan sitä saavani, sinä et.

        By NumBall HHN 63v.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä luulet oletko koskaan kuullut sanaa entrecote eli ns. välikyljys, se joka on tuon syömäsi ruuan oikea nimi, se on erinomainen ruoka grillattuna, mutta ei sekään pihvi ole, oletko sinä koskaan edes syönyt kunnollista pihviä, sisäfileestä, epäilen vahvasti, vaikkapa kerma suppilovahverokastikkeessa, rare tai medium kypsyytenä well done, en suosittele, sinä jossain kerroit että syömme eritasoisissa paikoissa, se on totta, minä tiedä mitä tilaan ja oletan sitä saavani, sinä et.

        By NumBall HHN 63v.

        "mutta ei sekään pihvi ole"

        Väärin.

        Entrecôte on pihvi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "mutta ei sekään pihvi ole"

        Väärin.

        Entrecôte on pihvi.

        Näin on.


    • Anonyymi

      Oikein hyvä että olet opiskellut, nyt olet todella asiantuntija.

      Muistutan kuitenkin tuosta uuniasiasta, että oireilit siitä aikanaan käänteisesti.

      Kysymys?

      Mihin tarkoitukseen sulla on rivistö niitä silkkikauluspaitoja Eedenin vaatehuoneessa vaimosi juhlapukujen vierellä, kun juhlit appiukkosi synttäreitä t-paidassa?

      Sisäfilepihvin paistaminen on helpompaa kuin sun leipomises, joten en aiheesta enempää.

      > § <

      • Anonyymi

        Sen verran kuitenkin aiheesta vielä, että minäpäs ruikinkin wagay -piffiini... salaista mausteseostani, jossa ollen hunajaa ja jalojuomaa, ja salainen aineosa ...mikä on sanonko... mikä jääköön sanomatta.

        < § >


    • Anonyymi

      Palataan taas alkuun.

      Saarisenssu. Sinä olet köyhä, saita, tyhmä ja sairas. Juttusi rönsyilee pahan kerran ja et ole koskaan saanut, valmistanut etkä syönyt siten valmistettua pihviä, että siitä tulisi hyvä.

      Googlaaminen, satuilu, viisastelu, uhriutuminen ja valehteleminen ei muuta tätä tosiasiaa. Ei myöskään satu kokkiveitsistä.

      Pihvit on harvinaisia minunkin ruokalistalla. Ehkä kerran kahdessa kuukaudessa. Grillatessa kavereiden tai perheen kesken mennään helpommalla kaavalla, eli grillivartaita ja kanaa. Makkara ei tee kauppaansa sillä tavoin.

      Grilliruoka on eri asia kuin pihvin valmistaminen pannussa ja- tai uunissa.
      Grillissä ylikypsyys uhkaa pihviä ja vaatii jatkuvaa kontrollia, ettei käy pasaset.

      Silloin kun tehdään isolle porukalle hyvää lihaa, sitä ei voi amatööri keltanokka lähteä tekemään vasemmalla kädellä, vaan se on suunniteltava hyvin.

      Oikeissa hyvissä länkkäriravintoloissa osataan. Niissäkään se ei onnistu siten että kokki vaeltaa asiakkaille tarjoilemassa kaljaa samaan aikaan kun valmistaa lihaa. Se vaatii jatkuvan kontrollin.

      Se on eri asia jos kokkaat itsellesi tai perheellesi, koska silloin aika riittää viillellä niitä pihvejä ja tutkia niiden kypsyysastetta silmämääräisesti. Ravintolan keittiössä ei aleta viiltelemään asiakkaiden pihvejä, varsinkin jos niitä on useita työn alla.

      Sitä varten on suuret uunit ja paistolämpömittari, joka hälyttää kun lihojen sisälämpötilat ovat halutussa lämpötilassa.

      Ravintola-asiakkaat ovat maksavia asiakkaita ja jos pihvi maksaa Thaimaassa yli tonnin ilman lisukkeita, siltä pihviltä voidaan jo vaatia että se on hyvä.

      Kuvittelepas nyt että maksaisit Suomessa Saarikurjan palaneesta möykystä ranuilla ja ketsupilla 100 euroa? Johan se pitäisi vetää rosikseen se keissi.

      Voit myös lopettaa höpinät siitä mitä me syötiin, sillä se on meille varsin tarkasti kerrottu ja todistettu Buriramin parhaassa ravintolassa.

      Pihvien valmistaminen ei ole rakettitiedettä. Suurin ja yleisin moka on liian pitkä paistoaika, jolloin liha on ylikypsää, sitkeää ja jopa palanutta, kuten Saariköyhän muovilautasella ketsupin vieressä lojuva paskapökäle.

      Olen polttanut monet pihvit minäkin, enkä edelleenkään ole kokki enkä suuri pihviasiantuntija, mutta opinnot jatkuu. Sinulla punkerolla jatkuu paskapuheet vain.

      2010

      • Anonyymi

        En ole koskaan kirjoittanut mitään tänne kokkiveitsistä, edelleenkään ns. pihvisi ei ollut pihvi, vaan kuten sanoin naudan välikyljys, varma pakaste, minun laittama kuva oli varmasti pihvi, mutta kuten thaimaassa on tapana sitä ei osata laittaa, koirille.

        Tuo sinun "pihvisi" tarjoilu oli surkeaa, se helvetinmoinen rasvaglöntti pitäisi poistaa ennen pöytään tuomista, muutenkin juttusi on lapsellisia, todennäköisesti olen syönyt ns. gourmet ruokia paljon sinua enemmän.


      • Kuules kirpunkikkare, voit jättää senssuttelusi pois koska et kykene muuhun kuin kyseisen kaltaisiin oireiluihin, oli asia sitten mikä tahansa.

        Grillaile sinä kaasugrillilläsi vartaita kun se on sun juttus, mutta ymmärrä hyvä nainen että on olemassa myös ihmisiä joita kiinnostaa kotona kokkailut ilman niiden vertailua ammattilaisiin ja ravintoloihin.

        Mitä tulee kokkiveitsiin, japanilaisiin sellaisiin joiden valmistustekniikka on sama kuin sun haaveilluusiosamuraimiekoissas, niin sellaiset kun nyt vain sattuu olemaan mulla.
        Kauniilla taontajäljellä ja muutamissa myös kuva.

        Ne on kauniissa rivissä ulkokeittiön takaseinällä tehomagneeteissa rivissään ja luo mukavaa tunnelmaa ihan "sisustusmielessäkin".
        Ryhdy opiskelemaan seuraavaksi mainittujen hintatietoa koska tämäkin asia sulle ongelma.

        Sinulla siis opinnot jatkuu, no miksi sitten joka asiasta piipityspärräät mulle joka on opintoja harjoittanut muutaman vuosikymmenen?


      • Anonyymi
        SENSSU kirjoitti:

        Kuules kirpunkikkare, voit jättää senssuttelusi pois koska et kykene muuhun kuin kyseisen kaltaisiin oireiluihin, oli asia sitten mikä tahansa.

        Grillaile sinä kaasugrillilläsi vartaita kun se on sun juttus, mutta ymmärrä hyvä nainen että on olemassa myös ihmisiä joita kiinnostaa kotona kokkailut ilman niiden vertailua ammattilaisiin ja ravintoloihin.

        Mitä tulee kokkiveitsiin, japanilaisiin sellaisiin joiden valmistustekniikka on sama kuin sun haaveilluusiosamuraimiekoissas, niin sellaiset kun nyt vain sattuu olemaan mulla.
        Kauniilla taontajäljellä ja muutamissa myös kuva.

        Ne on kauniissa rivissä ulkokeittiön takaseinällä tehomagneeteissa rivissään ja luo mukavaa tunnelmaa ihan "sisustusmielessäkin".
        Ryhdy opiskelemaan seuraavaksi mainittujen hintatietoa koska tämäkin asia sulle ongelma.

        Sinulla siis opinnot jatkuu, no miksi sitten joka asiasta piipityspärräät mulle joka on opintoja harjoittanut muutaman vuosikymmenen?

        Olen yhden kokkiveitsen ostanut, senkin vaimon pojalle kun meni kokkikouluun jyväskylässä, en muista hintaa mutta halpa se ei ollut, satoja euroja joka tapauksessa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olen yhden kokkiveitsen ostanut, senkin vaimon pojalle kun meni kokkikouluun jyväskylässä, en muista hintaa mutta halpa se ei ollut, satoja euroja joka tapauksessa.

        Tyttö2010Neitinen99,9%Pihvin grillaamisen opettelijalle ohessa opiskeltavaa millä työvälineillä voipi työstää grillivartaitaan.

        https://www.youtube.com/watch?v=cbECLxIEdys


      • Anonyymi
        SENSSU kirjoitti:

        Tyttö2010Neitinen99,9%Pihvin grillaamisen opettelijalle ohessa opiskeltavaa millä työvälineillä voipi työstää grillivartaitaan.

        https://www.youtube.com/watch?v=cbECLxIEdys

        Kovasti ainakin on omanlaisensa noin niin kuin miljonääriksi...
        Ainakin vaimon poika piti tärkeänä veistä, minkä hänelle ostin jotain 15 vuotta sitten.
        Terkkuja


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen yhden kokkiveitsen ostanut, senkin vaimon pojalle kun meni kokkikouluun jyväskylässä, en muista hintaa mutta halpa se ei ollut, satoja euroja joka tapauksessa.

        Muistatko mistä ostit ja millaisen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muistatko mistä ostit ja millaisen?

        No en toisiaankaan muista mutta mielikuva oli n. 700 euroa, pitää kysyä vaimon pojalta kun seuraavan kerran soittelemme.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No en toisiaankaan muista mutta mielikuva oli n. 700 euroa, pitää kysyä vaimon pojalta kun seuraavan kerran soittelemme.

        Minä ostin appiukon vaimon siskolle viikinkimiekan peltohommiin. Nyt hän on vihdoinkin onnellinen. aiemmin hän oli surullinen kun oli vaan tavallinen tylsä mora. Sillä hän leikkasi pambua ja harvensi kuusi metsää. oli jotakin 77000 euroa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No en toisiaankaan muista mutta mielikuva oli n. 700 euroa, pitää kysyä vaimon pojalta kun seuraavan kerran soittelemme.

        Moi Numba.

        Sinulla vaikuttaisi vakavia ongelmia ollen muistisi kanssa.

        Muistelen kuinka kehuit syöneesi elämäsi parhaan pihvin, tartarpihvin ... joka siis on aito pihvi eikä mikään välikyljys ... muistaakseni Ranskassa, mutta et muistanut ravintolan nimeä.

        Nyt kerrot kuinka vain yhden yhden kokkiveitsen olet ostanut, senkin vaimon pojalle kun hän meni kokkikouluun Jyväskylässä. Merkittävä asia vaimosi pojan elämässä siis, eikä sitä ihan jokaisella resuperse pojalla olekaan n. 700 euron kokkiveistä repussaan, kun kokkikouluun Jyväskylässä tallustaa, mutta... mutta nyt et muista mistä tuon aika ainutlaatuisen veitsen ostit!

        Nyt kun Suomeen ja Hankasalmelle matkustat, niin ystävänäsi suosittelen sinulle, että hakeudu hyvä poju, ihan aikuisten oikeesti, ensitöiksesi muistitesteihin.

        > § <


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kovasti ainakin on omanlaisensa noin niin kuin miljonääriksi...
        Ainakin vaimon poika piti tärkeänä veistä, minkä hänelle ostin jotain 15 vuotta sitten.
        Terkkuja

        Meidän poika on sähköasentajakoulussa täällä ollen kotiopetuksessa. Kun hän lähti kouluun ostin hänelle tällaisen.

        https://fi.rsdelivers.com/product/tektronix/mdo3104/tektronix-mdo3104-mdo3000-series-digital-bench-4/7973312?cm_mmc=FI-PLA-DS3A-_-google-_-CSS_FI_EN_Test_&_Measurement_Whoop-_-(FI:Whoop!)+Oscilloscopes-_-PRODUCT_GROUP&matchtype=&pla-344184899195&s_kwcid=AL!14853!3!683401169206!!!g!344184899195!&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwwYSwBhDcARIsAOyL0fi3phYqbumIJxDX1vrWZ2HX1kunMx9Z5KfjkBasHCb1krUSiFq9UvoaAsXBEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

        Samalla piti teettää pojalle uusi aitonahkainen reppu kun tuo ei mahtunut entiseen reppuun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meidän poika on sähköasentajakoulussa täällä ollen kotiopetuksessa. Kun hän lähti kouluun ostin hänelle tällaisen.

        https://fi.rsdelivers.com/product/tektronix/mdo3104/tektronix-mdo3104-mdo3000-series-digital-bench-4/7973312?cm_mmc=FI-PLA-DS3A-_-google-_-CSS_FI_EN_Test_&_Measurement_Whoop-_-(FI:Whoop!) Oscilloscopes-_-PRODUCT_GROUP&matchtype=&pla-344184899195&s_kwcid=AL!14853!3!683401169206!!!g!344184899195!&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwwYSwBhDcARIsAOyL0fi3phYqbumIJxDX1vrWZ2HX1kunMx9Z5KfjkBasHCb1krUSiFq9UvoaAsXBEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

        Samalla piti teettää pojalle uusi aitonahkainen reppu kun tuo ei mahtunut entiseen reppuun.

        Entä nahkahousut ja lippis?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meidän poika on sähköasentajakoulussa täällä ollen kotiopetuksessa. Kun hän lähti kouluun ostin hänelle tällaisen.

        https://fi.rsdelivers.com/product/tektronix/mdo3104/tektronix-mdo3104-mdo3000-series-digital-bench-4/7973312?cm_mmc=FI-PLA-DS3A-_-google-_-CSS_FI_EN_Test_&_Measurement_Whoop-_-(FI:Whoop!) Oscilloscopes-_-PRODUCT_GROUP&matchtype=&pla-344184899195&s_kwcid=AL!14853!3!683401169206!!!g!344184899195!&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwwYSwBhDcARIsAOyL0fi3phYqbumIJxDX1vrWZ2HX1kunMx9Z5KfjkBasHCb1krUSiFq9UvoaAsXBEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

        Samalla piti teettää pojalle uusi aitonahkainen reppu kun tuo ei mahtunut entiseen reppuun.

        Just just... ja poika salaiseen kouluun hiihtäessä osgillosgooppi repussaan laulaa luritteli:

        MinääÄÄÄ olen lentokapteenin Puppe poju
        Lähes senssukka siis itsekkin
        Vielä lentäisin korkeammalle kuin muut
        Vielä isäänikin paremmin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä ostin appiukon vaimon siskolle viikinkimiekan peltohommiin. Nyt hän on vihdoinkin onnellinen. aiemmin hän oli surullinen kun oli vaan tavallinen tylsä mora. Sillä hän leikkasi pambua ja harvensi kuusi metsää. oli jotakin 77000 euroa

        Joko sait teroitettua teräsi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Moi Numba.

        Sinulla vaikuttaisi vakavia ongelmia ollen muistisi kanssa.

        Muistelen kuinka kehuit syöneesi elämäsi parhaan pihvin, tartarpihvin ... joka siis on aito pihvi eikä mikään välikyljys ... muistaakseni Ranskassa, mutta et muistanut ravintolan nimeä.

        Nyt kerrot kuinka vain yhden yhden kokkiveitsen olet ostanut, senkin vaimon pojalle kun hän meni kokkikouluun Jyväskylässä. Merkittävä asia vaimosi pojan elämässä siis, eikä sitä ihan jokaisella resuperse pojalla olekaan n. 700 euron kokkiveistä repussaan, kun kokkikouluun Jyväskylässä tallustaa, mutta... mutta nyt et muista mistä tuon aika ainutlaatuisen veitsen ostit!

        Nyt kun Suomeen ja Hankasalmelle matkustat, niin ystävänäsi suosittelen sinulle, että hakeudu hyvä poju, ihan aikuisten oikeesti, ensitöiksesi muistitesteihin.

        > § <

        MInulle on pari kertaa tehty muistitestit vuosien varrella viimeinen pari vuotta sitten, ihan jopa suomessa geriatrian yksikössä mutta siitä on jo vuosia, täällä thaimaassa kun tuo sydän on ronnannut, luulempa että nuo tartar pihvien ravintolan nimi on toisarvoista, kuten myös tuo kokkiveitsi, en minä sitä veitseä ostanut maksoin sen vaan, se tilattiin jostain, koululle... Muisti on ihan kondiksessa, tai no kuten nyt ikäiselläni on...

        Ja noin pienenä vinkkinä, varma merkki muistihäiriöistä on se että et muista eilistä etkä viime viikkoa, mutta muistat sen mitä tapahtui 20-40 vuotta sitten, enkö minulla ole kokemusta tallaisesta.

        Sähköasentaja ei tarvitse mihinkään oskilloskooppia, tiedän tämän kun minulla itselläni on sellainen, samoin logiikka-analysaattori, sähköasentaja ei tarvitse edes, yleismittaria, sellainenkin minulta löytyy, jopa täältä thaimaasta ostettuja, kun muutama vuosi innostuin hieman rakentelemaan elektroniikkaa, ohjelmoitavaa logiikkaa... siitä oli täällä näytillä se ilmanpaine, lämpö mittari, kello, rakennettuna eri antureista.
        By NumBall HHN 63v.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        MInulle on pari kertaa tehty muistitestit vuosien varrella viimeinen pari vuotta sitten, ihan jopa suomessa geriatrian yksikössä mutta siitä on jo vuosia, täällä thaimaassa kun tuo sydän on ronnannut, luulempa että nuo tartar pihvien ravintolan nimi on toisarvoista, kuten myös tuo kokkiveitsi, en minä sitä veitseä ostanut maksoin sen vaan, se tilattiin jostain, koululle... Muisti on ihan kondiksessa, tai no kuten nyt ikäiselläni on...

        Ja noin pienenä vinkkinä, varma merkki muistihäiriöistä on se että et muista eilistä etkä viime viikkoa, mutta muistat sen mitä tapahtui 20-40 vuotta sitten, enkö minulla ole kokemusta tallaisesta.

        Sähköasentaja ei tarvitse mihinkään oskilloskooppia, tiedän tämän kun minulla itselläni on sellainen, samoin logiikka-analysaattori, sähköasentaja ei tarvitse edes, yleismittaria, sellainenkin minulta löytyy, jopa täältä thaimaasta ostettuja, kun muutama vuosi innostuin hieman rakentelemaan elektroniikkaa, ohjelmoitavaa logiikkaa... siitä oli täällä näytillä se ilmanpaine, lämpö mittari, kello, rakennettuna eri antureista.
        By NumBall HHN 63v.

        Sinulla on todella hyvä muisti. Ainoa ikävä puoli muistissasi on että muistat kaiken aina väärin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinulla on todella hyvä muisti. Ainoa ikävä puoli muistissasi on että muistat kaiken aina väärin.

        Siitäkin on näyttää mustaa valkoisella, mutta miten sinulla sitä on mustaa valkoisella useampikin sivu, sinun epikriisissasi.


    • Anonyymi

      Välilihapihvin kypsyys on 18 vuotta.

      • Anonyymi

        Entäs Pupen hanurinvirittäjän kypsyys?
        Onko sama Huassa ja Tsiagnaidessa?


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      5539
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      476
      3589
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      159
      3383
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      170
      2623
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2429
    6. 264
      2019
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1517
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      105
      1436
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1399
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1180
    Aihe