Miksi ylen urheiluradion kuuluttajien pitää huutaa ja rääkyä?

Anonyymi-ap

Jos kuuntelen radiosta uutiset kaikessa rauhassa niin niiden jälkeen pamahtaa joku kakara raakkumaan urheilutuloksia niin ettei nimestään saa edes selvää. Joskus jopa tunkevat Yleykkosen ohjelmaan ja rääkäisevät sekaan kun joku ohjelmanikkari ei ehdi kääntämään jotain vipua tarpeeksi nopeasti. Ykkösellähän näitä huutajia ei tarvitse koskaan normaalisti kuulla ainakaan tarkoituksella.
Eikö ketään muuta ärsytä tuollainen kakaramainen käytös?

17

251

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei ärsytä mitenkään, TV lähetyksissä sattuu ja tapahtuu asioita ja nuorisostakin tulee ihan hyviä kuluttajia , joten annetaan nuorison tehdä TV ohjelmia kaikki alkavat nuorena jonkun työn, oppivat koko ajan. Niin että katso jotain muuta niin ei tarvitse ärsyyntyä turhaan

      • Anonyymi

        Tyypillinen vanhuksen kommenti joka tilanteeseen että jos ei ohjelma miellytä niin vaihda kanavaa.
        Simple as that!

        Jos ollenkaan ymmärrät lukemaasi niin aloittaja kertoi radion kuuntelusta. Sinä taas telkun katselusta. Jos urheiluradion juontaja alkaa huutaa ylen radio ykkösellä niin ei siinä auta vaikka mitä katsoisi jos haluaa kuunnella edelleen radio ykköstä.

        Hyvää päivää kirvesvartta sulle vaan. Mene hoitoon ajoissa jos dementia alkaa vaivaamaan.


    • Anonyymi

      En ole huomannut tai huomioinut mitään "rääkäisyjä" mutta radio on melko pienellä volymilla ehkä en siksi huomioi.

      • Anonyymi

        Tosa se ratkaisu onenkii; laitteen voi hiljentää jos yksin asustelee.
        Kimppakämpässä vähän toinen juttu.


    • Anonyymi

      Kuuntelen vain radio-suomea, ei siellä paljoa raakuta. Onhan urheiluselostukset kyl muuttunut, kun muistelee -70 luvun alkuvuosien tv-selostuksia Englannin liigan jalkapallomatseista, selostajaa en muista, mut ei huutanut tippaakaan, niinkuin ne nykyään huutaa turhemmissakin matseissa, vaan hyvin lakonisella äänellä totesi välillä jonkun tilanteen, pitkiä aikoja oli ihan hiljaa, saatiin keskittyä rauhassa itse peliin, sitten huomatti välillä "tämä mies', kun kamera otti lähikuvan maalintekijästä tms. Nykyään ei hiljaista hetkeä selostamossa ole, jos ei selostaja selitä, niin asiantuntija kommentaattori höpisee, 10 sekuntia ei olla hiljaa, rasittavaa se on on, mut kai ne ajattelee et pakko on puhua?

      • Anonyymi

        Ihmiset ovat erilaisia äänikin on aina se mikä on erilainen jokaisella.,
        Itse huudan puhelimessa enkä ole siitä edes tietoinen koskaan, muuta kun jälkeen päin ajattelen että huudinkohan taas , mies aina siitä huomautti. Meidän suvussa on kaikilla kova ääni ja huutoa on piisannut , ja siitä on tehty leikkiä omien kanssa . Ja kun menin naimisiin nuorena niin kas kummaa huutavaan sukuun silloinkin jouduin joten ei kukaan huuda aikai että haluaa olla esillä mitenkään, se on ominaisuus se äänikin , eikä se aina ole kiva sille huutajallekkaan . Yksi hyvä puoli siinäkin on , kenenkään ei tarvitse koskaan kysyä että ”mitä” koska kuulee joka sanan. Voi olla myös jotain korvissakin vikaa jos ääni on kova ettei itsekkään kuule . Syitä on monia
        hermoherkkien korviin han se tietysti ottaa , koska siitä syntyy keskustelua siis totuus on usein se ettei ihminen edes itse huomaa puhuvansa kovempaa kun muut, eikä voi sille mitään että on varustettu voimakkaammalta äänellä , sen näkee jo vauvana että toiset vauvat itkee hiljaisella äänellä ja toiset kovemmalla . Joten jos television ääni häiritsee niin voihan sitä ääntä hiljentää nappia painamalla .
        Minua taas häiritsee mumisijat joilta saa kysyä samaa asiaa monta kertaa eikä sittenkään saa selvää mitä sanovat , joten meitä on moneksi , annetaan kaikkien kukkien kukkia


    • Anonyymi

      Ylen Radio Ykkösellä on jokunen kuuluttaja niin armottoman hidaspuheinen että voi olettaa että hän ei millään ehdi uneliaisuudessaan kääntämään sitä vipua niin ettei Yle Suomen ohjelmakin tule uutisten yhteislähetyksen jälkeenkin samalta kanavalta (Radio Ykköseltä) ulos urheilurääkyjien karjumisen saattelemana.

      Muuten samaa mieltä siitä että ihan turhaa raakkumista koko urheiluradio muillakin kanavilla kaikkine jääkiekkokierroksineen jne. Ja liian hidasliikkeiset kuuluttajat siirrettäköön eläkkeelle tai arkistohommiin häiritsemästä normaalia ohjelmavirtaa.

    • Monetkin lapset ja nuoret puhuvat nykyisin huutamalla.
      Olen ajatellut sen periytyvän lastentarhasta, missä on pitänyt huutaa saadakseen äänensä kuuluviin toisten lasten äänten yli.
      Joillekin se huutava tyyli on juuttunut käyttöön aikuisiällekin. Kun kuuntelee noita eduskunnan istuntoja, niin jää ihmettelemään, että miksi siellä jotkut huutavat vaikka heillä on mikrofoni.
      Yksi sellainen on Krista Kiuru, jonka ääni varmasti kuluisi yli salin ilman mikrofoniakin. Onko hänellä sellainen puhetyyli aina siviilissäkin, vai haluaako hän sillä äänensä voimakkuudella ja kimeydellä saada lisää pontta sanoihinsa eduskunnassa, en tiedä, mutta aina pitää laittaa ääntä pienemmälle hänen puheenvuoronsa ajaksi, ettei naapurit ala huomauttelemaan, että riidelläänkö täällä.

      • Anonyymi

        Mun tuli mieleeni tuosta huutamisesta. Tyttäreni ollessa varhaisteininä (10v) ulkona samanikäisten nuorten/lasten kanssa ja pihalta kuului melkoista huutoa. Tätä ihmettelin tyttärelleni miksi pitää huutaa niin että koko kylä kuulee. Hän siihen tokas ettei hän huutanut eikä kaverikaan mutta hänen oli pakko korottaa ääntään jotta kaveri kuuli myös hänen asiansa. Se siitä sitten, tottahan nyt asia piti saada tietoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mun tuli mieleeni tuosta huutamisesta. Tyttäreni ollessa varhaisteininä (10v) ulkona samanikäisten nuorten/lasten kanssa ja pihalta kuului melkoista huutoa. Tätä ihmettelin tyttärelleni miksi pitää huutaa niin että koko kylä kuulee. Hän siihen tokas ettei hän huutanut eikä kaverikaan mutta hänen oli pakko korottaa ääntään jotta kaveri kuuli myös hänen asiansa. Se siitä sitten, tottahan nyt asia piti saada tietoon.

        Muistan jonkun pesispalloselostajan joskus 90 -luvulta jolla oli tapana tosiaankin vielä teennäisesti huutaa kuin mielipuoli koko pelin selostuksen ajan vaikka mitään aihettta mihinkään intoon saatikka huutamiseen ei ollut alkuunkaan.. Se oli hänen mielestään kai oikeata selostusta kuulijoille. Siinä meni kaikki maku minkään pesäpallon seuraamiseen. En tiedä onko niitä pelejä enää missään kuultavanakaan muualla kuin jossain perähikiällä ja muualla takajunttilassa.


    • Anonyymi

      Selostajan pitäisi tajiåuta, että televisiosta katsoja näkee.
      Radio on vähän eri. Pikkasen tunnetta.
      Kait muistamme Noposen ja Tiilikaisen. Kuka selosti Virenin juoksun?

      • Anonyymi

        Juu, tykkäsin kuunnella heidän selostuksiaan, niissä "äänissä" oli sitä jotakin josta jo lapsetkin tykkäs.


    • Anonyymi

      Höyry Häyrinen oli yhtenä selostajana ja Pentti Salmi saattoi olla muitakin.
      Noposen ja Tiilikaisen selostuksissa oli ihan oma tunnelmansa.
      Suomi-Ruotsi maaotteluissa Noponen selosti 100 metrin juoksun ja viestit, Tiilikaiselle jäivät hidastempoiset lajit.
      Hiihto oli Tiilikaiselle yksi leipälajeja, kun Hakulinen ja Sixten Jernberg kävivät tiukkoja sekunttitaisteluja.

      • Anonyymi

        Hannes Häyrynen oli hupaisa mies mutta ei koskaan korottanut ääntään.


    • Anonyymi

      Aloittajalle!Kuuletko huutosi aikana kun puolisosi sivistyneesti puolustautuu ja yrittää selittää miksi hommat on tekemättä kun ei uskalla aloittaa askareitaan kun olet aina päsmäröimässä miten mikäkin pitää tehdä.😐

      • Anonyymi

        Mistä päättelet, että aloittajalla on samanlainen huutava akka kuin sinä?
        Eikö teidän huushollissa saa rauhassa kuunnella edes uutisia radiosta huudon takia kun molemmat on "sivistyneitä" televisiota toljottavia sohvaperunoita?


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2859
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      403
      2752
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      96
      2220
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      78
      1924
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      70
      1893
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1803
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1794
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      143
      1738
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1613
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1542
    Aihe