Rasismi on ateistilla geeneissä

Anonyymi-ap

Ateisti on kehityksen huipulla oma lajinsa ja pitää itseään teistejä parempana. Ateisti syrjii ja sortaa ja kohtelee huonosti teistejä, koska on omasta mielestään heitä parempi. Hänellä on ateistin perimä; teistillä on teistin perimä.

16

172

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ehkä olisi syytä kerrata hieman biologiaakin:

      Ateismia ja teismiä on tähän mennessä havaittu vain yhdessä lajissa.

      Osaatko arvata mikä tämä laji on ?

      • "Ateismia ja teismiä on tähän mennessä havaittu vain yhdessä lajissa."

        Höpsistä. Teismiä on tähän mennessä vain yhdestä lajista. Ateismi on vallitseva olotila koko ympäröivässä todellisuudessa. Kivet, kärpäset ja pikkuvauvatkin ovat ateisteja.


      • Anonyymi
        Humanist_atheist kirjoitti:

        "Ateismia ja teismiä on tähän mennessä havaittu vain yhdessä lajissa."

        Höpsistä. Teismiä on tähän mennessä vain yhdestä lajista. Ateismi on vallitseva olotila koko ympäröivässä todellisuudessa. Kivet, kärpäset ja pikkuvauvatkin ovat ateisteja.

        Itse kyllä ajattelen niin että teismi / ateismi liittyy henkiseen kykyyn uskoa tai olla uskomatta jumaluuksiin niin kivillä ja kärpäsillä ei tällaista kykyä ole laisinkaan ja siten eivät voi olla kumpaakaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Itse kyllä ajattelen niin että teismi / ateismi liittyy henkiseen kykyyn uskoa tai olla uskomatta jumaluuksiin niin kivillä ja kärpäsillä ei tällaista kykyä ole laisinkaan ja siten eivät voi olla kumpaakaan.

        Laajimmassa merkityksessä ateismi on jumaluskojen olemattomuutta, joten ateismi ei edes tarvitse tietoa tai kykyä uskoa jumaluuksiin. Ateismi on normaali olotila.

        Jumalusko on evoluution sivutuote. Kaikki eläimet pitävät liikkuvaa kohdetta ihan varmuuden vuoksi elävänä eläimenä, jotta ei joudu saaliiksi. Tietoisilla eläimillä tämä johtaa animismiin eli itsestään liikkuviin kohteisiin oletetaan samanlaisia ominaisuuksia kuin oma mieli on.

        Kärpänen on melko varmasti ateisti, mutta silläkin on teismiin johtava biologinen ominaisuus. Se hyppää automaattisesti lentoon ja pakenee kun kärpäslätkä lähestyy. Kärpänen ei varmaankaan pidä kärpäslätkää jumalana vaan saalistajana, jota paetaan automaattisesti. Ihmisllä tämä on kehittynyt pisimmälle. Tietoisuuden myötä on kuvioihin tullut animismi ja lopulta sosiaalisten rakenteiden monimutkaistuttua riittävästi kuviohin on tullut jumalat.


      • Anonyymi
        Humanist_atheist kirjoitti:

        "Ateismia ja teismiä on tähän mennessä havaittu vain yhdessä lajissa."

        Höpsistä. Teismiä on tähän mennessä vain yhdestä lajista. Ateismi on vallitseva olotila koko ympäröivässä todellisuudessa. Kivet, kärpäset ja pikkuvauvatkin ovat ateisteja.

        Ainoastaan eksplisiittiset ateistit ovat ateisteja.

        Hällävälistien (tai kärpästen) kutsuminen ateisteiksi on oikeiden ateistien pilkkaamista.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ainoastaan eksplisiittiset ateistit ovat ateisteja.

        Hällävälistien (tai kärpästen) kutsuminen ateisteiksi on oikeiden ateistien pilkkaamista.

        "Hällävälistien (tai kärpästen) kutsuminen ateisteiksi on oikeiden ateistien pilkkaamista."

        Ennen jumalien keksimistä kaikki olivat ateisteja eikä heille tarvittu edes nimeä "ateisti". Ateisti on vain nimi, ei käsite, aate tai ilmiö.


      • Anonyymi

        No en vittu tiiä oisko vaikka taistelu helikopteri


    • Anonyymi

      "Rasismi on ateistilla geeneissä"

      Kertauksena mitä sana rasismi tarkoittaa:

      rasismi substantiivi (taivutus: rasismi/a, -lla jne.)

      etniseen ryhmään t. sen jäseniin kohdistuva syrjintä t. syrjivä asennoitumistapa, etninen syrjintä, rotusyrjintä.

      Lähde: kielitoimiston sanakirja

    • Anonyymi

      Minä kyllä luulen, että ateistit ovat paljon vähemmän rasistisia kuin teistit ja uskovaiset. USA:ssakin suurin osa on olevinaan kovasti uskovaisia, mutta siellä rasismi on todella hyvissä voimissa. Amerikkalaiset ovat muutenkin kovimpia erottelemaan ihmisiä erilaisiin ryhmiin.

      • Anonyymi

        Avaaja lisää: Kristityt massa-lahjoittavat aseita toisilleen että Kristitty voisi tappaa toisensa.

        Millainen on ateistien kanta uskovaisten tasapeliin: Nukeilla leikkimisen jälkeen kaikki on vihreitä enkä puhu puoluekannasta.

        Kristityt pääsevät taivaaseen ydinsodanas jälkeen, mutta onko taivatakaan olemassa kun ei ole maapalloakaan?

        Jumalakin heittääntyy alas Taivaasta kun arkkienkelit poksahtelee kuin poutunnakit ja Jeesus hävisi rääkäisten halopilveen :D


    • Anonyymi

      Ei ole sattumaa, sanoo uskovainen
      ja tämä avukseni, on siksi FAKTAA


      Avaaja lisää: Raamatun Jumala loi kaikki omaksi kuvakseen ja siten ei ole sattumaa tai kenenkään vika. Siksi, Kristityt sotivat aina.

    • Anonyymi

      niin uskonnollinen retardismi kulkee suvussa , samoin kun atesitinen vertailu asioiden välillä

    • Anonyymi

      uskovainen uskoo valheisiin ja ateisti kyseenalaistaa ne

    • Anonyymi

      Kristillisen oikeiston ja arvokonservatiivien argumentaatiossa on eräitä tunnistettavia piirteitä.

      1. hyökkää aina
      2. älä koskaan myönnä mitään,
      3. älä selittele tai pyydä mitään anteeksi
      4. tarvittaessa kiistä sanasi ja vihjaa vastapuolen valehtelevan tai puhuvan hulluja
      5. muista, että tarkoitus pyhittää keinot
      6. valehtele
      7. syytä vastustajia omista synneistäsi

      Rasismi on erilaisuuden pelkoa. Se oli kulttuurievoluution kannalta ehkä rationaalinen ominaisuus aikana, jolloin kansojen välinen kamppailu resursseista oli verisintä.

      Mongolit valloittivat suuren osan Eurasiaa. Strategia oli yhdenmukainen Raamatun ohjeen kanssa: tarjoa kaupungille/valtakunnalle 2 vaihtoehtoa:

      1. antautukaa, niin saatte elää (orjuudessa)
      2. jos ette antaudu, jokainen tapetaan

      Mongolit toimivat kuten uhkasivat. He murhasivat jopa 11 % aikansa väestöstä (arviolta 40 miljoonaa). Se oli helvetin tehokas strategia valloittaa ja hallita. Muiden oli ihan tervettä pelätä ja vihata mongoleja.

      Näin tarkastellen rasismille voi olla kulttuurievolutiivisia syitä. Erilaisuus voi olla todellinen uhka.

      5. Mooseksen kirjassa Jumala antaa Moosekselle mm. 10 käskyä ja käskee israeliitteja noudattamaan samaa strategiaa, jota mongolit sovelsivat 1700 vuotta myöhemmin. Avataan tätä:

      5. Moos 7.

      1»Kun Herra, teidän Jumalanne, vie teidät siihen maahan, jota nyt olette menossa ottamaan omaksenne, hän hävittää tieltänne seitsemän teitä suurempaa ja mahtavampaa kansaa: heettiläiset, girgasilaiset, amorilaiset, kanaanilaiset, perissiläiset, hivviläiset ja jebusilaiset.

      2Kun Herra, teidän Jumalanne, on antanut nämä kansat teidän käsiinne ja te olette ne lyöneet, julistakaa ne Herralle kuuluvaksi uhriksi ja tuhotkaa ne. Älkää liittoutuko niiden kanssa älkääkä osoittako niille armoa.

      3Älkää avioituko näihin kansoihin kuuluvien kanssa. Älkää myöskään antako tyttäriänne heille vaimoiksi älkääkä ottako heidän tyttäriään vaimoiksi pojillenne,
      4sillä he viettelisivät poikanne luopumaan Herrasta ja palvelemaan vieraita jumalia. Jos annatte tämän tapahtua, Herra vihastuu teihin ja tekee teistä heti lopun.

      5Tehkää sen sijaan heille näin: repikää maahan heidän alttarinsa, murskatkaa heidän kivipatsaansa, hakatkaa poikki heidän asera-paalunsa ja polttakaa heidän jumalankuvansa.

      6Muistakaa, että olette Herralle, Jumalallenne, pyhitetty kansa. Herra, teidän Jumalanne, valitsi teidät maailman kaikkien kansojen joukosta omaksi kansakseen.

      Oleellista on, että Vanha testamentti rakentaa hierarkkista kuvaa ihmiskunnasta. On siis olemassa Jumalan valittu kansa ja muita eriarvoisia kansoja.

      Implisiittisesti ja eksplisiittisesti VT ilmoittaa, että israeliitit ovat Jumalan valitsemana kansana muita kansoja parempia ja arvokkaampia. Tällainen etnosentrismi on yksi rasismin peruslähtökohdista.

      5. Moos 7

      16Te tuhoatte kaikki ne kansat, jotka Herra, teidän Jumalanne, antaa teidän käsiinne. Älkää säälikö niitä älkääkä palvoko vieraita jumalia, ettette joutuisi niiden pauloihin.

      22»Herra, teidän Jumalanne, karkottaa nämä kansat teidän tieltänne vähitellen. Teidän ei tule pyrkiä kerralla hävittämään niitä, etteivät villieläimet lisääntyisi ja kävisi teille vaivaksi.

      23Herra, teidän Jumalanne, antaa nuo kansat teidän valtaanne ja saattaa ne suureen sekasortoon, kunnes ne tuhoutuvat tyystin.

      24Herra antaa myös niiden kuninkaat teidän käsiinne, ja te pyyhitte heidän nimensäkin pois maan päältä. Kukaan ei pysty teitä vastustamaan, vaan te hävitätte kaikki. Mutta lähellä asuvien kansojen kaupungeista, jotka Herra, teidän Jumalanne, antaa teidän omaksenne, ette saa jättää jäljelle mitään, ette ainoatakaan elävää olentoa. Julistakaa nämä kaupungit Herralle kuuluvaksi uhriksi ja hävittäkää ne ja niiden asukkaat, heettiläiset, amorilaiset, kanaanilaiset, perissiläiset, hivviläiset ja jebusilaiset, niin kuin Herra, teidän Jumalanne, on teitä käskenyt. (5. Moos. 20:16–17)

      Kansa kohotti sotahuudon, kun papit puhalsivat torviinsa. Heti torvien äänen kuultuaan kansa kohotti sotahuudon. Silloin Jerikon muurit sortuivat, ja joukot hyökkäsivät kaupunkiin, joka mies siitä paikasta missä seisoi. Näin israelilaiset valtasivat kaupungin. He olivat julistaneet Herralle kuuluvaksi uhriksi kaiken, mitä kaupungissa oli, ja niin he surmasivat miehet ja naiset, nuoret ja vanhat, härät, lampaat, vuohet ja aasit. (Joos. 6:20–21)

      Kun israelilaiset olivat autiomaassa kaupungin ulkopuolella lyöneet Ain miehet, jotka olivat seuranneet heidän kannoillaan, ja nämä oli surmattu viimeiseen mieheen, israelilaisten sotajoukko palasi Aihin, ja loputkin kaupungin asukkaat surmattiin. Tuona päivänä saivat surmansa kaikki Ain asukkaat, kaksitoistatuhatta miestä ja naista. Joosua piti tapparansa kohotettuna eikä antanut kätensä vaipua, ennen kuin israelilaiset olivat tuhonneet Ain asukkaat, jotka oli julistettu Herralle kuuluvaksi uhriksi. Karja ja muu omaisuus otettiin kuitenkin ryöstösaaliiksi.

    • Anonyymi

      Ajatus uskovista ajattelultaan alkeellisina otuksina ei ole rasismia, koska uskovainen voi eheytyä rationaaliseksi ja moraaliseksi yksilöksi. Uskovaisuus ei ole geeneissä (no taipumus voi olla), vaan se on indoktrinaation ja rationalismin hylkäämisen tulosta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      9599
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      394
      4100
    3. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      87
      2840
    4. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2825
    5. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2584
    6. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      189
      2571
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      152
      1813
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      68
      1648
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1590
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1403
    Aihe