Silent Hill 2 vs X-Files

James S.

Tässä vähän juttua Silent Hill 2:sta:

Päähenkilö James Sunderland saapuu Silent Hilliin, koska on saanut kolmisen vuotta sitten kuolleelta vaimoltaan kirjeen. Kirjeessä Mary kertoo odottavansa Jamesia heidän "erityisessä paikassaan", joka on ilmeisesti Silent Hillin pikkukaupungissa.

Heti alusta pitäen on selvää, ettei kaupungissa kaikki ole kohdallaan. Aluetta verhoaa sakea sumu, joka luo varsin mielenkiintoisen tunnelman pelille. Kauas eteenpäin ei näe ja joka puolelta kuuluu erilaisia ääniä... Kaupunki vaikuttaa autiolta ja alussa hautausmaalta tavattava Angela kertookin sen olevan kirottu - tai jotain sinne päin.

Muita ihmisiä ei sitten ihan vähään aikaan tapaakaan. Jotain muuta kaupungin kaduilla kuitenkin vaeltaa. Matkan varrelta löytyvä taskuradio onneksi rätisee aina, kun jotain vaarallista on lähettyvillä. Tosimies pelaisi radio suljettuna, mutta voimistuva kohina toisaalta tiivistää tunnelmaa mukavasti.

Tässä pelissä pelonsekaista tunnelmaa pyritään pitämään yllä käytännössä pelin alusta loppuun. Alun sumuinen kaupunki ja siellä rymyävät vihamieliset lihakasat luovat orvon olon, mutta se ei vielä oikein vakuuta. Pelin ehtiessä pidemmälle sekä ympäristöt että viholliset muuttuvat uhkaavammiksi.

Kaupunkiin asettuneet monsterit ovat kovapäistä sakkia, eivätkä heihin korulauseet tehoa. Tarvitaan siis jotain jämerämpää, ja Silent Hill 2:sta löytyykin varsin omaperäinen asevalikoima, jolla pahiksille voi opettaa tapoja. Seikkailun varrella pelaajan matkaan tarttuu mm. naulalla varustettu kakkosnelonen, metsästyskivääri ja kiinalainen kokkiveitsi. Tällaisella asearsenaalilla on mukava hutkia rumia pahiksia ja aseet sopivat pelin henkeen mainiosti. Helpoimmilla vaikeustasoilla pelaaja saa käyttöönsä myös moottorisahan, joka on erittäin tuhovoimainen kapistus.

Silent Hill 2:n äänimaailma on huippuluokkaa. Taustamusiikki on ahdistavaa ja täynnä ääniefektejä, joiden voisi luulla kuuluvan pelin varsinaiseen äänimaailmaan. Metalliset kilahdukset ja epämääräiset äänet ovat ehkä suurin yksittäinen pulssia nostattava tekijä.

Tunnelmaa kuitenkin löytyy ja tarinakin on hyvä. Näillä eväillä peli sopii ainakin kauhupeleistä pitäville ja miksei muillekin PC-pelaajille, jotka haluavat kokeilla jotain erilaista.


Mitä mieltä olette? Eikö olekin samantapainen kuin X-Files? Minun mielestäni molemmat ovat yhtä hyviä, X-Files- tv- sarja ja Silent Hill 2.

7

2118

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HiljainenKukkula

      Mielestäni eivät ole kovinkaan samanlaisia Salkkareiden kanssa.

      Salaisissa kansioissa on hyvin erilaisia jaksoja ja itse tykkään vain joistain, esim. Home on kiva jakso ja muutamat muutkin. Suurinosa ufojutuista on kuitenkin typeriä.

      Silent hill ei oo mitään ufohommaa, vaan kunnon kauhua ja vieläpä suurimmaksi osaksi psykologista sellaista. Aivan loistava peli ja kovin mystinen ja juoni on loistava sisältäen hyviä käänteitä ja yllätyksiä.

      • James S.

        Silent Hill 2:ssa on kuusi erilaista loppua, jotka ovat nämä: 1=Leave, 2=In Water, 3=Maria,
        4=Rebirth, 5=Dog ja 6=Ufo. Dog ja Ufo ovat huumori-loppuja. Eli tässä pelissä on vakavan lisäksi myös huumoria.


      • HiljainenKukkula
        James S. kirjoitti:

        Silent Hill 2:ssa on kuusi erilaista loppua, jotka ovat nämä: 1=Leave, 2=In Water, 3=Maria,
        4=Rebirth, 5=Dog ja 6=Ufo. Dog ja Ufo ovat huumori-loppuja. Eli tässä pelissä on vakavan lisäksi myös huumoria.

        Juu, mutta Ufoloppu ei liity mitenkään juoneen vaan on tosiaan tehty huumorilla. Ihan hauskoja nuo koiraloput sun muut, mutta ne eivät ole mitenkään olennainen osa peliä. :)


    • mikä pointti?

      Mikä idea verrata peliä tv-sarjaan? eiummarraei

    • Albert_Antichrist

      Joskus olen pelannut Silent Hilliä, tosin pleikalla ja oli hyvä peli, jossain vaiheessa kävi pitkästyttäväksi..eikä se mitään pelottava ollut vaikka pentu olinkin.
      X-files voittaa ehdottomasti.
      Filesit henkeen ja vereen.

      • vthnytjr

        nythän se on elokuvanakin. Tuleekohan se elokuva Suomeen..vai oliko se sarja? kertokaa..Haluun nähdä sen koska siinä näyttelee Jodelle Ferland


    • make81

      molemmat ovat omassa sarjassaan tosi hyviä, mutta en kyllä lähtisi vertaan niitä keskenään.

      silent hill on ehdottomasti paras tähän asti pelaamistani kauhu peleistä. olen pelannut sen useamman kerran läpi eri vaikeus asteilla kyllästymättä. mutta en kyllä ole nähnyt kuin yhdenlaisen lopun. miten pitäisi toimia että saisi ufo lopun?

      x-files on puolestaan paras tv sarja kautta aikojen ja ehkä ainoa ohjelma jota viitsii katsella tv:stä. sarjan monipuolisuus ja mulderin loistavat vitsit ja letkautukset tekevät siitä niin hyvän. harmi vain kun mulder ei ole enää kehissä=( kaikista parhainpia ovat ne kaksiosaiset niin sanotut salaliittoteoria jaksot. itselläni on kaikki kansio vhs:ssät jotka ovat olleet vuokralla joskus.

      sinulla JamesS, tuntuu olevan sama maku kuin minullakin. en siltikään sanoisi niitä saman tapaisiksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      415
      1740
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      176
      1370
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1368
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      117
      1285
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1036
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      946
    7. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      910
    8. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      92
      881
    9. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      866
    10. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      114
      859
    Aihe