Lue ja arvostele!!!

Nuori kirjailija

Aurinko nousi ja häikäisi prinsessa Emillan hereille. Prinsessa oli aina talviaamuisin kärttyisä, kaikille muille paitsi kamarineidolleen Milalle, ja palvelijat yrittivät parhaansa mukaan vältellä pientä prinsessaa. Emillaa inhotti se, että oli talvi ja silloin Drenytassa oli eniten palkka- ja salamurhaajia eikä häntä päästetty ulos. Tytöllä oli syvänpunaiset, pitkät, hitusen laineilla olevat hiukset ja pähkinänruskeat, suuret silmät. Hänen ihonsa oli silkinpehmeä ja vaalea, muttei valkoinen. Hän oli melkein kuutisentoista vuotta vanha, ei kovin pitkä, mutta ei kääpiökään, kaunis ja hoikka. Hänellä oli oma hevonen nimeltä Tähdenlento. Tähdenlennolla oli kullankeltainen karva ja sen otsassa oli valkoinen tähti. Emillasta oli ihan mukavaa asua linnassa, mutta talvet hän oli sen vankina. Ovelta kuului koputus ja kamarineito astui sisään.
- Huomenta teidän korkeutenne, Mila sanoi niiaten. Mila oli pitkä, hoikka sinisilmä, jolla oli vaaleanruskeat hiukset.
- Hyvää huomenta Mila. Montako kertaa minun pitää sanoa tämä: Minun nimeni on Emilla? Emilla kysyi.
- En tiedä teidän korkeutenne, mutta minä olen monta kertaa sanonut, että linnassa on kymmeniä vakoojia, jotka vakoilevat sinun huonettasi ja jos minä puhuttelisin sinua etunimellä saisin pötkiä pakoon kuninkaalta, Mila vastasi. - Tässä on vaatteesi, minä pesin ne, kuningas sanoi, että sinun pitäisi näyttää tänään kauniilta. No niin teidän korkeutenne nousehan ylös niin voimme katsoa miten hyvin pystyn selvittämään takkuiset kutrisi ja laittamaan sinut edustus kelpoiseksi.
Emilla huokaisi.
- Onko pakko? hän kysyi valittavalla äänellä.
- On valitettavasti prinsessa Emilla, Mila vastasi.
- Hyvä on sitten, Emilla sanoi ja nousi vuoteestaan. Mila alkoi kammata prinsessan hiuksia, jotka oli pahasti takussa. Kun hiukset oli saatu suoriksi Mila päätti, että Emillan pitäisi käydä pesulla. Prinsessa rakasti kylpyjä joten lähti innolla kylpyhuoneille. Kun tyttö oli kylpenyt Mila kampasi kosteat hiukset uudelleen ja alkoi pukea Emillaa. Puku teki Emillasta täydellisen prinsessan ja kun hiukset olisivat laitettu Emillasta tulisi vastustamaton. Tytöillä kesti kauan laittaa hiukset kuntoon, koska kampaukset joita he yrittivät menivät täydellisesti pieleen. Lopulta he saivat väsättyä nutturan, joka sidottiin kiinni kauniin vaalealla silkkinauhalla ja siihen laitettiin lisäksi vielä hopea tiara. Puku oli kermanvalkea ja siinä oli kultaiset reunat. Sitten oli korujen valinnan aika. Tytöt miettivät kauan ja tulivat sellaiseen lopputulokseen, että prinsessa laittaisi korviinsa rubiinit ja kaulaansa hopeasydämen, jonka keskellä oli pieni timanttinen sydän. Sormuksia Emilla ei käyttänyt.
- No niin sitten ei kun valtaistuinsaliin, Mila sanoi kun kaikki oli valmista.
- Onko pakko? Emilla kysyi uudelleen.
- On teidän korkeutenne on, Mila vastasi.
- No eiköhän mennä sitten, Emilla sanoi.
- Onnea. Mitä siellä sitten odottaakin niin sitä sinä tarvitset, Mila sanoi.
- Sinä tiedät mitä siellä odottaa, Emilla syytti.
- Tiedänkö? Mila kysyi viattomana.
- Sinä salailet sitä minulta, Emilla sanoi.
- Salailenko? Mila näytteli viatonta, mutta Emilla huomasi, että hän tiesi tarkalleen mitä valtaistuinsalissa tapahtuisi.
- Hyvä on. Älä kerro minulle, Emilla sanoi ja lähti ovelle. - Ai niin, voisitko siivota huoneeni. Älä vie Tähdenlentoa ulos minä tahdon käydä ratsastamassa sillä heti kun pääsen pois salista ja minä olen katsonut vaatekaappini läpi ja löysin liian pieniä ja rikkinäisiä vaatteita, vie pienet johonkin ja korjaa rikkinäiset. Laadin myös listan mitä sinun pitää käydä hakemassa kaupungilta minulle. Se on pöydällä, Emilla lisäsi.
- Hyvä on teidän korkeutenne. Minä teen kaiken, Mila myöntyi. Emilla lähti kohti valtaistuinsalia ja mietti mitä siellä odotti. Tyttö huokaisi ja vilkaisi ulos, ilma oli kaunis eikä taivaalla ollut pilven pilveä. Tänään olisi ihana päivä ratsastamiseen, Emilla ajatteli. No nyt minä olen täällä ja kohta olen valtaistuinsalissa enkä ehkä pääse ratsastamaan tänään. Valtaistuinsalin ovi oli suuri ja sen edessä oli kaksi vartijaa.
- Teidän korkeutenne, molemmat sanoivat ja kumarsivat. - Teidän on odotettava hetki, koska kuninkaan täytyy järjestää salia vähän.
- Selvä herra vartija, Emilla sanoi. Prinsessa oli utelias ja ovela, mutta kukaan ei kertonut mitä salissa puuhailtiin. Sitten kuului kamala torven toitotus ja vartijat sanoivat Emillalle mitä hänen piti tehdä ja avasivat ovet. Prinsessa käveli isänsä eteen, mutta ei vieläkään saanut selvää mitä siellä tapahtui. Tyttö piti kasvonsa ilmeettöminä eikä kukaan tiennyt tiesikö hän siitä, mitä siellä tapahtui vai eikö hän tiennyt. Useimmat nuoret pojat katsoivat Emillaa hölmistyneinä ja miettivät, mitä mieltä tyttö olisi heistä. Emillan kasvot oli laitettu myös kauniiksi; ripset oli värjätty noella, huuliin oli laitettu jotain punaisen tapaista väriainetta ja hänen poskensa olivat punattu, mutta kukaan salissa oleva ei tiennyt miten. Emillan pukua koristi paksu helmenharmaa kangasvyö, joka oli sidottu takaa rusetille, kengät olivat valkoiset ja hiukset olivat oudolla nutturalla josta osa hiuksista oli laitettu hapsottamaan tyylikkäästi ylöspäin. Nuoret naiset katsoivat prinsessaa kateellisina ja osa alkoi kuiskia pienistä virheistä kuten esimerkiksi: “Hänen yksi hiussuortuva on vinossa, tuo tupsu tuossa se on väärin” tai “Hänen kenkänsä ovat kärjestä liian pyöreät, joten ne eivät ole kotimaasta hankitut.” Jotkut vanhat naiset nuhtelivat tyttöjä, jotka olivat kateudesta vihreitä ja valittivat kävely tyylistä tai muusta sellaisesta. Jotkut vanhat naiset taas nauroivat nuorten naisten kateuden takia aiheuttamille väittelylle hiussuortuvista ja kengänkärjistä.
- Teidän korkeutenne, kuningas kajautti ja kaikki hiljenivät.
- Teidän majesteettinne, prinsessa vastasi.
- Sinä et varmaankaan tiedä, miksi me olemme täällä, joten nyt on aika saada tietää, kuningas jatkoi. - Sinä täytät pian, jos nyt jo voi sanoa pian, mutta eipäs hypitä harhapoluille, kuusitoista vuotta ja se on täkäläisten naisten naimaikä. Sinä varmaan arvaat jo nyt miksi sinä olet täällä.
- Että MITÄ!? Emilla kirkaisi ja kaikki salissa olevat hätkähtivät.

Nimet ja kaupungit olen keksinyt itse ja kirjoitus virheitä on saattanut tulla mutta se ei kai haittaa menoa xD... Jos haluatte voin jatkaa sitä mutta ARVOSTELKAA!!!

1

249

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • CeNedra

      Laitoin tosta paremman version sinne tarinanurkkaan jota MestariKertoja tai joku sellanen mainostaa ja oon sama tyyppi ku toi Nuori kirjailija... :) ja se on siellä tarinanurkassa PALJON parempi (ainaki must) menkää sinne arvostelee vaikka ette oo tätäkää arvostellu... ja ku se nyt uusia käyttäjiä tarvii nii menkää muutenki ihmeessä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      327
      2752
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      89
      2055
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1600
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1144
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1012
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      973
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      940
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      143
      873
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      832
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      734
    Aihe