Useissakin kirjoissa todetaan leivän olevan yksi pahimmista lihavuuden aiheuttajista.
Näin onkin maissa jossa syödään valkoista leipää. Suomessa tilanne poikkeaa hyvään suuntaan. On saatavissa parhaasta mahdollisesta hiilihydraatista valmistettua leipää. Ruis on laihduttajan ystävä. Kun ulkolaista alkuperää olevaa kirjallisuutta käännetään suomen kielelle pitäi mielestäni ruis mainita niissä aivan erikseen.
Monilla keskusteluareenoilla siteerataan käännöskirjallisuuden tekstejä ja esitetään niiden ohjeita siihen malliin että kaikki leipä on huonoa hiilihydraattia. Jopa joillakin "asiantuntijoiden" sivuilla näin esitetään ilmeisesti käännöskirjallisuuden ohjeiden mukaisesti.
Jos rukiista luovutaan joidenkin käännöskirjallisuuden ohjeiden mukaisesti, niin menetetään yksi parhaista ravintoaineista, ja myös yksi parhaista laihduttajan ruokavalioon sopivasta ravinnosta. Muitakin laihdutusohjelmiin sopivia hitaita vilja-hiilihydraatteja on mutta ruis on yksi tärkeimmistä.
Leipä lihottaa???
36
2419
Vastaukset
- _-Karppi-_
Yksi parhaista ravintoaineista? Sallikaa minun nauraa. Ainakaan Finelin mukaan leivässä, edes hehkutetussa ruisleivässä, ei ole juuri mitään tarpeellista. (viljakuitua ei kukaan tarvitse mihinkään) Laihduttajalle? Siinähän on helvetisti kaloreita. Valkoinen leipä kuohkeana ja kevyenä (paino) on parempi, edellyttäen että se dipataan oliiviöljyyn.
Ei ole olemassa hyviä ja huonoja hiilareita, on vain huonoja.- oma forum
Jos nyt unohdetaan alakarppaus (jota en täysin tuomitse) ja keskitytään "normaalia" ruokavaliota noudattaviin laihduttajiin, niin kyllä ketjun aloittaja on aivan oikeassa. Ruisleipä sisältää hyviä hitaita hiilihydraatteja ja runsaasti kuitua, joka on laihduttajalle todella tärkeää - monethan kärsivät ummetuksesta muuttaessaan ruokavaliotansa. Ruisleipä sellaisenaan on myös vähäkalorista, lähinnä päällysteet voivat tehdä leivästä kaloripommin.
Tietysti mikä tahansa ruoka liikaa syötynä voi pilata dieetin. Kohtuus kaikessa. Ei ole ruokia, jotka olisivat laihduttajalta "kielletty", kunhan kaikki syömiset suhteutetaan tavoiteltuun kalorimäärään eli keskitytään kokonaisuuteen.
Oma vinkkini on, että kannattaa syödä kunnon täysjyväruisleipää eli esim. Realia. Siinä on paljon enemmän kuitua kuin tavallisessa ruisleivässä ja nälkäkin lähtee paremmin. - taruska
oma forum kirjoitti:
Jos nyt unohdetaan alakarppaus (jota en täysin tuomitse) ja keskitytään "normaalia" ruokavaliota noudattaviin laihduttajiin, niin kyllä ketjun aloittaja on aivan oikeassa. Ruisleipä sisältää hyviä hitaita hiilihydraatteja ja runsaasti kuitua, joka on laihduttajalle todella tärkeää - monethan kärsivät ummetuksesta muuttaessaan ruokavaliotansa. Ruisleipä sellaisenaan on myös vähäkalorista, lähinnä päällysteet voivat tehdä leivästä kaloripommin.
Tietysti mikä tahansa ruoka liikaa syötynä voi pilata dieetin. Kohtuus kaikessa. Ei ole ruokia, jotka olisivat laihduttajalta "kielletty", kunhan kaikki syömiset suhteutetaan tavoiteltuun kalorimäärään eli keskitytään kokonaisuuteen.
Oma vinkkini on, että kannattaa syödä kunnon täysjyväruisleipää eli esim. Realia. Siinä on paljon enemmän kuitua kuin tavallisessa ruisleivässä ja nälkäkin lähtee paremmin.En ole pahemmin lukenut ruisleivän tieteellisiä tutkimuksia tai laihduttajan tarvitsemista %-määristä mitäkin ravintoainetta kohti eli olen ihan maallikko. Kuitenkin henkilökohtainen kokemus on ollut se, että aiemmin kun söin juuri tätä Realia tms. kuituleipää, paino ei laskenut millään. En käyttänyt leivän päällä ns. lihottavia leikkeleitä, rasvoja tms. Luin vhh-palstalta vain leivästä ja ajattelin kokeilla sen jättämistä kokonaan pois. Kuinka ollakaan, paino on lähtenyt ihan toisella tavalla tippumaan. Muuta muutosta en elämäntaparemonttiini tehnyt kuin leipä kaikessa muodossaan pois.
- päähän
taruska kirjoitti:
En ole pahemmin lukenut ruisleivän tieteellisiä tutkimuksia tai laihduttajan tarvitsemista %-määristä mitäkin ravintoainetta kohti eli olen ihan maallikko. Kuitenkin henkilökohtainen kokemus on ollut se, että aiemmin kun söin juuri tätä Realia tms. kuituleipää, paino ei laskenut millään. En käyttänyt leivän päällä ns. lihottavia leikkeleitä, rasvoja tms. Luin vhh-palstalta vain leivästä ja ajattelin kokeilla sen jättämistä kokonaan pois. Kuinka ollakaan, paino on lähtenyt ihan toisella tavalla tippumaan. Muuta muutosta en elämäntaparemonttiini tehnyt kuin leipä kaikessa muodossaan pois.
Jos jättää ruokavaliostaan pois minkä tahansa yhden jutun mutta syö muuten samalla tavoin kuin ennen, niin tietenkin laihtuu. Moni kertoo laihtuneensa jättämällä pois esim. maidon, mehun, limsan, leivän, perunan tms...Yksinkertaista: ruuan kalorimäärä putoaa, kun jotain jättää ruokavaliosta pois.
Söipä ihminen leipää tai ei, riittävä kuidunsaanti pitää varmistaa. Kuitu pitää aineenvaihdunnan yllä ja edistää terveyttä. Jos siis leivän jättää kokonaan pois, täytyy syödä melko runsaasti esim. All Braneja, leseitä, pellavarouhetta, mysliä, puuroa, jne. Nämäkään eivät ole kalorittomia.
Olennaista on aina ruuan kokonaiskalorimäärä. Tietty ruoka ei "lihota" tai "laihduta" vaan ruisleipää, maitoa tai mitä tahansa voi syödä, kunhan saatu kalorimäärä per päivä on sopiva. Olennaista on myös proteiinien, hiilarien ja rasvojen sopiva suhde. - Sekakäyttö
taruska kirjoitti:
En ole pahemmin lukenut ruisleivän tieteellisiä tutkimuksia tai laihduttajan tarvitsemista %-määristä mitäkin ravintoainetta kohti eli olen ihan maallikko. Kuitenkin henkilökohtainen kokemus on ollut se, että aiemmin kun söin juuri tätä Realia tms. kuituleipää, paino ei laskenut millään. En käyttänyt leivän päällä ns. lihottavia leikkeleitä, rasvoja tms. Luin vhh-palstalta vain leivästä ja ajattelin kokeilla sen jättämistä kokonaan pois. Kuinka ollakaan, paino on lähtenyt ihan toisella tavalla tippumaan. Muuta muutosta en elämäntaparemonttiini tehnyt kuin leipä kaikessa muodossaan pois.
Laihdutin tavallisella Oululaisen Jälkiuulimpulla muutamassa viikossa 11kg. Oleellinen osa energiasta tuli hitaista hiilihydraateista. Rasvasta sain noin 300 kilokaloria, proteiineista 300 kilokaloria ja hitaat hiilihydraatit vaihtelee 400-1200 kilokaloria. Vain niukkaenergiavaiheessa hitaat hiilihydraatit oli 200 kilokaloria.
Ruisleipä ei toimi hitaan hiilarin tavoin jos läsnä on myös muita nopeita hiilareita. Eli jos olet ollut hiilareiden sekakäyttäjä niin kaikkien hiilareiden energia on runsaan insuliinin seurauksena varastoitunut rasvavarastoon. Hitaatkin hiilarit käyttäytyvät nopeiden tapaan jos ravinnossa on nopeita hiilareita. Jo hyvinkin pienet määrät nopeita hiilareita saattaa aiheuttaa voimakkaan insuliinin muodostumisen ja energian varastoitumisen insuliinin mukana. - taruska
päähän kirjoitti:
Jos jättää ruokavaliostaan pois minkä tahansa yhden jutun mutta syö muuten samalla tavoin kuin ennen, niin tietenkin laihtuu. Moni kertoo laihtuneensa jättämällä pois esim. maidon, mehun, limsan, leivän, perunan tms...Yksinkertaista: ruuan kalorimäärä putoaa, kun jotain jättää ruokavaliosta pois.
Söipä ihminen leipää tai ei, riittävä kuidunsaanti pitää varmistaa. Kuitu pitää aineenvaihdunnan yllä ja edistää terveyttä. Jos siis leivän jättää kokonaan pois, täytyy syödä melko runsaasti esim. All Braneja, leseitä, pellavarouhetta, mysliä, puuroa, jne. Nämäkään eivät ole kalorittomia.
Olennaista on aina ruuan kokonaiskalorimäärä. Tietty ruoka ei "lihota" tai "laihduta" vaan ruisleipää, maitoa tai mitä tahansa voi syödä, kunhan saatu kalorimäärä per päivä on sopiva. Olennaista on myös proteiinien, hiilarien ja rasvojen sopiva suhde.toivottavasti en nyt ihan järkeä vailla ole, totesin vain oman kokemukseni. Lisäksi korvasin leivän ihan kasviksilla jne. Tottakait kokonaiskalorimäärä on tärkeää, mutta oma kokemukseni on ollut tämä. En myöskään enää syö valmisruokia, perunaa tai valkoista viljaa. Olo on parempi ja aineenvaihdunta on toiminut normaalisti. Hyvää kesää sinullekin, järjellä...;-)
- _-Karppi-_
oma forum kirjoitti:
Jos nyt unohdetaan alakarppaus (jota en täysin tuomitse) ja keskitytään "normaalia" ruokavaliota noudattaviin laihduttajiin, niin kyllä ketjun aloittaja on aivan oikeassa. Ruisleipä sisältää hyviä hitaita hiilihydraatteja ja runsaasti kuitua, joka on laihduttajalle todella tärkeää - monethan kärsivät ummetuksesta muuttaessaan ruokavaliotansa. Ruisleipä sellaisenaan on myös vähäkalorista, lähinnä päällysteet voivat tehdä leivästä kaloripommin.
Tietysti mikä tahansa ruoka liikaa syötynä voi pilata dieetin. Kohtuus kaikessa. Ei ole ruokia, jotka olisivat laihduttajalta "kielletty", kunhan kaikki syömiset suhteutetaan tavoiteltuun kalorimäärään eli keskitytään kokonaisuuteen.
Oma vinkkini on, että kannattaa syödä kunnon täysjyväruisleipää eli esim. Realia. Siinä on paljon enemmän kuitua kuin tavallisessa ruisleivässä ja nälkäkin lähtee paremmin.Voi herran Jumala sentään, vieläkö näitä leivän vähäkalorisuuden uskottelijoita löytyy? Katso Finelistä, missä on kaloreita ja missä vähemmän. Vertaile vaikka kermajäätelöä ja ruisleipää ja tule sitten selittämään.
- käytössä
_-Karppi-_ kirjoitti:
Voi herran Jumala sentään, vieläkö näitä leivän vähäkalorisuuden uskottelijoita löytyy? Katso Finelistä, missä on kaloreita ja missä vähemmän. Vertaile vaikka kermajäätelöä ja ruisleipää ja tule sitten selittämään.
Esim. yhdessä viipaleessa Realia (paksu viipale, josta nälkä lähtee pitkäksi aikaa ja jossa on runsaasti kuitua) on 76 kaloria. Päivän kuitutarve tulee kivasti täyteen, kun syö vaikka pari viipaletta täysjyväleipää ja lisäksi All Braneja tai puuroa sekä lisää sinne tänne leseitä/pellavarouhetta. Liikuntaa harrastavan aikuisen naisen tulisi laihdutusaikana syödä vähintään 1200, mielellään 1500 kaloria päivässä (enemmänkin voi syödä) ja miehen selvästi enemmän, joten en näe ruisleipää minään erityisenä kaloripommina.
Jäätelöähän en ole erityisen kaloripitoiseksi väittänytkään. Jäätelö sopivina annoksina mahtuu hyvin laihduttajan ruokavalioon. Kuten aiemmin sanoin, laihduttaja voi periaatteessa syödä mitä tahansa, kunhan kokonaiskalorimäärä on sopiva ja protsku-hiilari-rasvasuhde kunnossa.
Jos leivän lisäksi jättää ruokavaliostaan pois suurimman osan muistakin hiilihydraateista, niin laihtuminen perustuu todennäköisesti ketoosiin.
Sen terveellisyydestä on tutkimustietoa puolesta ja vastaan, enemmän vastaan.
Alakarppaajan on aika hedelmätöntä ryhtyä taistelemaan tavanomaisella ruokavaliolla laihduttavan kanssa. Laihdutustapojen metodit ja toimintaperiaatteet kun ovat niin erilaisia. Noudata sinä omaa elämäntapaasi tyytyväisenä ja anna muiden noudattaa omaansa. - lukijaska
käytössä kirjoitti:
Esim. yhdessä viipaleessa Realia (paksu viipale, josta nälkä lähtee pitkäksi aikaa ja jossa on runsaasti kuitua) on 76 kaloria. Päivän kuitutarve tulee kivasti täyteen, kun syö vaikka pari viipaletta täysjyväleipää ja lisäksi All Braneja tai puuroa sekä lisää sinne tänne leseitä/pellavarouhetta. Liikuntaa harrastavan aikuisen naisen tulisi laihdutusaikana syödä vähintään 1200, mielellään 1500 kaloria päivässä (enemmänkin voi syödä) ja miehen selvästi enemmän, joten en näe ruisleipää minään erityisenä kaloripommina.
Jäätelöähän en ole erityisen kaloripitoiseksi väittänytkään. Jäätelö sopivina annoksina mahtuu hyvin laihduttajan ruokavalioon. Kuten aiemmin sanoin, laihduttaja voi periaatteessa syödä mitä tahansa, kunhan kokonaiskalorimäärä on sopiva ja protsku-hiilari-rasvasuhde kunnossa.
Jos leivän lisäksi jättää ruokavaliostaan pois suurimman osan muistakin hiilihydraateista, niin laihtuminen perustuu todennäköisesti ketoosiin.
Sen terveellisyydestä on tutkimustietoa puolesta ja vastaan, enemmän vastaan.
Alakarppaajan on aika hedelmätöntä ryhtyä taistelemaan tavanomaisella ruokavaliolla laihduttavan kanssa. Laihdutustapojen metodit ja toimintaperiaatteet kun ovat niin erilaisia. Noudata sinä omaa elämäntapaasi tyytyväisenä ja anna muiden noudattaa omaansa.ihmeen takia aloitit koko keskustelun ruisleivästä, kuten sanoit, jokainen valitsee oman polkunsa ja elää sitten sitä. Oletko joku Realin myyntitykki vai mikä? Jos haluat elvistellä tiedoillasi (eli lukemillasi asioilla), etsi joku muu paikka.
- tätä
lukijaska kirjoitti:
ihmeen takia aloitit koko keskustelun ruisleivästä, kuten sanoit, jokainen valitsee oman polkunsa ja elää sitten sitä. Oletko joku Realin myyntitykki vai mikä? Jos haluat elvistellä tiedoillasi (eli lukemillasi asioilla), etsi joku muu paikka.
En ole keskustelun aloittaja. Real on vain yksi esimerkki, mikä tahansa muu vastaava täysjyväleipä käy yhtä hyvin (tosin Realissa on eniten kuitua). Tietojen kertominen tuskin on "tiedoilla elvistelyä?" Väitit ruisleivän olevan kaloripommi -> korjasin väitteen.
Näyttää siltä, että pätevät ja aiheeseen liittyvät argumentit loppuivat sinulta, kun piti lähteä tuolle linjalle. ;) - lukijaska
tätä kirjoitti:
En ole keskustelun aloittaja. Real on vain yksi esimerkki, mikä tahansa muu vastaava täysjyväleipä käy yhtä hyvin (tosin Realissa on eniten kuitua). Tietojen kertominen tuskin on "tiedoilla elvistelyä?" Väitit ruisleivän olevan kaloripommi -> korjasin väitteen.
Näyttää siltä, että pätevät ja aiheeseen liittyvät argumentit loppuivat sinulta, kun piti lähteä tuolle linjalle. ;)oletko kuullut vanhan viisauden; viisas lopettaa ajoissa? Hyvää kesää Realille!
- _-Karppi-_
käytössä kirjoitti:
Esim. yhdessä viipaleessa Realia (paksu viipale, josta nälkä lähtee pitkäksi aikaa ja jossa on runsaasti kuitua) on 76 kaloria. Päivän kuitutarve tulee kivasti täyteen, kun syö vaikka pari viipaletta täysjyväleipää ja lisäksi All Braneja tai puuroa sekä lisää sinne tänne leseitä/pellavarouhetta. Liikuntaa harrastavan aikuisen naisen tulisi laihdutusaikana syödä vähintään 1200, mielellään 1500 kaloria päivässä (enemmänkin voi syödä) ja miehen selvästi enemmän, joten en näe ruisleipää minään erityisenä kaloripommina.
Jäätelöähän en ole erityisen kaloripitoiseksi väittänytkään. Jäätelö sopivina annoksina mahtuu hyvin laihduttajan ruokavalioon. Kuten aiemmin sanoin, laihduttaja voi periaatteessa syödä mitä tahansa, kunhan kokonaiskalorimäärä on sopiva ja protsku-hiilari-rasvasuhde kunnossa.
Jos leivän lisäksi jättää ruokavaliostaan pois suurimman osan muistakin hiilihydraateista, niin laihtuminen perustuu todennäköisesti ketoosiin.
Sen terveellisyydestä on tutkimustietoa puolesta ja vastaan, enemmän vastaan.
Alakarppaajan on aika hedelmätöntä ryhtyä taistelemaan tavanomaisella ruokavaliolla laihduttavan kanssa. Laihdutustapojen metodit ja toimintaperiaatteet kun ovat niin erilaisia. Noudata sinä omaa elämäntapaasi tyytyväisenä ja anna muiden noudattaa omaansa.Selittäkääs nyt, leipä on tyhjää energiaa vailla vitamiineja yms. Eikö laihduttajan kannattaisi karsia nimenomaan tyhjä energia pois ruokavaliosta ja syödä keholle välttämättömiä makroravinteita? Kuitukin ainoastaan lieventää hiilarien huonoa vaikutusta. Ja suolaakin leivissä on miehekkäästi.
Viljat keksittiin ruokavalioon kuitenkin melko hiljattain. Miksi ne olisivat siis niin tärkeitä kuin annetaan ymmärtää?
Onko ketoosi todellakin todettu jossain tutkimuksessa epäterveelliseksi? Sen luonnollisempaa olotilaa saa hakea. Paljon puhutun kuidun terveysvaikutuksia ei ole pystytty osoittamaan. (Niitä ei ole)
Hedelmätöntäkö? Keskusteluko? Pekka Puskahan tässä juuri muutama päivä sitten yritti (taas) vaientaa yhtä professoria, kun suvaitsi kyseenalaistaa nykymenon rasva-asioissa. Jotainhan tässä on yritettävä, kun diabetes potilaille syötetään lisää hiilareita, kun haima ei pysty tuottamaan insuliinia entisillekään. Rasvaa ja proteiinia pelätään ja sairastutaan osteoporoosiin, alzheimerin tautiin, masennukseen ja muihin omituisuuksiin, joita ei ennen juuri ollut. Kolesterolikin on elintärkeä aine. - olla
_-Karppi-_ kirjoitti:
Selittäkääs nyt, leipä on tyhjää energiaa vailla vitamiineja yms. Eikö laihduttajan kannattaisi karsia nimenomaan tyhjä energia pois ruokavaliosta ja syödä keholle välttämättömiä makroravinteita? Kuitukin ainoastaan lieventää hiilarien huonoa vaikutusta. Ja suolaakin leivissä on miehekkäästi.
Viljat keksittiin ruokavalioon kuitenkin melko hiljattain. Miksi ne olisivat siis niin tärkeitä kuin annetaan ymmärtää?
Onko ketoosi todellakin todettu jossain tutkimuksessa epäterveelliseksi? Sen luonnollisempaa olotilaa saa hakea. Paljon puhutun kuidun terveysvaikutuksia ei ole pystytty osoittamaan. (Niitä ei ole)
Hedelmätöntäkö? Keskusteluko? Pekka Puskahan tässä juuri muutama päivä sitten yritti (taas) vaientaa yhtä professoria, kun suvaitsi kyseenalaistaa nykymenon rasva-asioissa. Jotainhan tässä on yritettävä, kun diabetes potilaille syötetään lisää hiilareita, kun haima ei pysty tuottamaan insuliinia entisillekään. Rasvaa ja proteiinia pelätään ja sairastutaan osteoporoosiin, alzheimerin tautiin, masennukseen ja muihin omituisuuksiin, joita ei ennen juuri ollut. Kolesterolikin on elintärkeä aine.Ketodieetti sopii monille ja laihduttaa varmasti, siitä ei ole kyse. Kuitenkin tutkimusten mukaan se on pidemmän päälle haitaksi esim. sydämelle ja verenkiertoelimistölle.
Itselleni ketodieetti ei sopinut, koska se aiheutti tolkuttoman uupumuksen ja raskaan olon. Tilanteen luvattiin korjaantuvan pian, mutta se vain paheni. Ongelmallista ketodieeteissä on sekin, että viljatuotteet kuuluvat perinteiseen suomalaiseen ruokavalioon tärkeänä osana. Siksi sopivaa ravintoa voi olla vaikea tietyissä tilanteissa löytää ja ravintotottumusten muutos voi olla ihmiselle liian radikaali (itsellänikin leivän- ja hedelmänhimo vain paheni ajan myötä, vaikka piti käydä toisinpäin). Nämä jutut ovat aina yksilöllisiä, avarakatseisuutta tarvitaan puolin ja toisin. Ehdottomia oikeita vastauksia ei ole.
Ruisleipä nimenomaan sisältää valtavasti suojaravintoaineita ja sen sisältämät hiilihydraatit ovat hitaita, siis niitä hyviä, jotka pitävät nälän loitolla pitkään eivätkä heiluttele verensokeria. Kuitu tutkitusti mm. ehkäisee syöpää ja pitää aineenvaihdunnan käynnissä. On olemassa vähäsuolaisia leipiä.
Tämä keskustelu on todellakin hedelmätöntä, ja juuri siksi alakarppaajille on oma forum, jossa he saavat rauhassa jakaa ajatuksiaan. Kuten aiemmin mainitsin, ketodieetit perustuvat aivan eri toimintaperiaatteisiin ja uskomuksiin kuin "perinteiset" dieetit. Tällä palstalla on järkevämpää keskustella perinteisellä ruokavaliolla laihduttavien metodeista kuin siitä, onko ketodieetti se paras vai ei. Jostain syystä keskustelu tuntuu lähes joka foorumilla jotenkin ajautuvan siihen, ja argumentit ovat aina samoja. - _-Karppi-_
olla kirjoitti:
Ketodieetti sopii monille ja laihduttaa varmasti, siitä ei ole kyse. Kuitenkin tutkimusten mukaan se on pidemmän päälle haitaksi esim. sydämelle ja verenkiertoelimistölle.
Itselleni ketodieetti ei sopinut, koska se aiheutti tolkuttoman uupumuksen ja raskaan olon. Tilanteen luvattiin korjaantuvan pian, mutta se vain paheni. Ongelmallista ketodieeteissä on sekin, että viljatuotteet kuuluvat perinteiseen suomalaiseen ruokavalioon tärkeänä osana. Siksi sopivaa ravintoa voi olla vaikea tietyissä tilanteissa löytää ja ravintotottumusten muutos voi olla ihmiselle liian radikaali (itsellänikin leivän- ja hedelmänhimo vain paheni ajan myötä, vaikka piti käydä toisinpäin). Nämä jutut ovat aina yksilöllisiä, avarakatseisuutta tarvitaan puolin ja toisin. Ehdottomia oikeita vastauksia ei ole.
Ruisleipä nimenomaan sisältää valtavasti suojaravintoaineita ja sen sisältämät hiilihydraatit ovat hitaita, siis niitä hyviä, jotka pitävät nälän loitolla pitkään eivätkä heiluttele verensokeria. Kuitu tutkitusti mm. ehkäisee syöpää ja pitää aineenvaihdunnan käynnissä. On olemassa vähäsuolaisia leipiä.
Tämä keskustelu on todellakin hedelmätöntä, ja juuri siksi alakarppaajille on oma forum, jossa he saavat rauhassa jakaa ajatuksiaan. Kuten aiemmin mainitsin, ketodieetit perustuvat aivan eri toimintaperiaatteisiin ja uskomuksiin kuin "perinteiset" dieetit. Tällä palstalla on järkevämpää keskustella perinteisellä ruokavaliolla laihduttavien metodeista kuin siitä, onko ketodieetti se paras vai ei. Jostain syystä keskustelu tuntuu lähes joka foorumilla jotenkin ajautuvan siihen, ja argumentit ovat aina samoja.Katsopas tuota ketjun aloitusviestiä. Sehän on aivan selvä kehotus vhh-ihmisille tulla keskustelemaan aiheesta. Nyt sitten pyydetään olemaan hiljaa ja palaamaan omalle foorumille. Mitä ajatusten jakamista se semmoinen on, että vain oman piirin kesken jutellaan. Ajatusten jakohan vaatii kuulijoita, joilla niitä ei ole.
Äläkä viitsi puhua ketogeenisestä sitä taikka tätä ennenkuin olet ottanut asiasta selvää.
Miten leipä ei muka heiluttele verensokeria? Ruisleipääkään ei tarvitse kauan mutustaa, kun se alkaa sokeroitua jo suussa.
Laittaisitko listaa niistä leivän sisältämistä suoja-aineista, jaetaan vähän ajatuksia. - linkit, jooko
olla kirjoitti:
Ketodieetti sopii monille ja laihduttaa varmasti, siitä ei ole kyse. Kuitenkin tutkimusten mukaan se on pidemmän päälle haitaksi esim. sydämelle ja verenkiertoelimistölle.
Itselleni ketodieetti ei sopinut, koska se aiheutti tolkuttoman uupumuksen ja raskaan olon. Tilanteen luvattiin korjaantuvan pian, mutta se vain paheni. Ongelmallista ketodieeteissä on sekin, että viljatuotteet kuuluvat perinteiseen suomalaiseen ruokavalioon tärkeänä osana. Siksi sopivaa ravintoa voi olla vaikea tietyissä tilanteissa löytää ja ravintotottumusten muutos voi olla ihmiselle liian radikaali (itsellänikin leivän- ja hedelmänhimo vain paheni ajan myötä, vaikka piti käydä toisinpäin). Nämä jutut ovat aina yksilöllisiä, avarakatseisuutta tarvitaan puolin ja toisin. Ehdottomia oikeita vastauksia ei ole.
Ruisleipä nimenomaan sisältää valtavasti suojaravintoaineita ja sen sisältämät hiilihydraatit ovat hitaita, siis niitä hyviä, jotka pitävät nälän loitolla pitkään eivätkä heiluttele verensokeria. Kuitu tutkitusti mm. ehkäisee syöpää ja pitää aineenvaihdunnan käynnissä. On olemassa vähäsuolaisia leipiä.
Tämä keskustelu on todellakin hedelmätöntä, ja juuri siksi alakarppaajille on oma forum, jossa he saavat rauhassa jakaa ajatuksiaan. Kuten aiemmin mainitsin, ketodieetit perustuvat aivan eri toimintaperiaatteisiin ja uskomuksiin kuin "perinteiset" dieetit. Tällä palstalla on järkevämpää keskustella perinteisellä ruokavaliolla laihduttavien metodeista kuin siitä, onko ketodieetti se paras vai ei. Jostain syystä keskustelu tuntuu lähes joka foorumilla jotenkin ajautuvan siihen, ja argumentit ovat aina samoja.Molemmat on julkaistu tällä viikolla, eikä kumpikaan oikein tue ruisleivän syöntiä.
http://www.wilmingtonstar.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20060613/NEWS/606130350/-1/State
http://www.tohtori.fi/?page=6771267&id=0501176 - Kokojyvä
linkit, jooko kirjoitti:
Molemmat on julkaistu tällä viikolla, eikä kumpikaan oikein tue ruisleivän syöntiä.
http://www.wilmingtonstar.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20060613/NEWS/606130350/-1/State
http://www.tohtori.fi/?page=6771267&id=0501176Kyllähän siellä oli suoraan kehoitettu lisäämään kuitupitoisen kokojyväviljan kulutusta. Ruis on vilja josta lähes poikkeuksetta hyödynnetään jyvä kokonaisuudessaan.
- sokrut ylös
Kokojyvä kirjoitti:
Kyllähän siellä oli suoraan kehoitettu lisäämään kuitupitoisen kokojyväviljan kulutusta. Ruis on vilja josta lähes poikkeuksetta hyödynnetään jyvä kokonaisuudessaan.
Tutkimuksessa ei havaittu, että kokojyvävilja nostaisi verensokeria sen hitaammin kuin muutkaan hiilarit. Tuo päätelmähän oli tohtori.fi:n oma.
- kuivaa leipää?
käytössä kirjoitti:
Esim. yhdessä viipaleessa Realia (paksu viipale, josta nälkä lähtee pitkäksi aikaa ja jossa on runsaasti kuitua) on 76 kaloria. Päivän kuitutarve tulee kivasti täyteen, kun syö vaikka pari viipaletta täysjyväleipää ja lisäksi All Braneja tai puuroa sekä lisää sinne tänne leseitä/pellavarouhetta. Liikuntaa harrastavan aikuisen naisen tulisi laihdutusaikana syödä vähintään 1200, mielellään 1500 kaloria päivässä (enemmänkin voi syödä) ja miehen selvästi enemmän, joten en näe ruisleipää minään erityisenä kaloripommina.
Jäätelöähän en ole erityisen kaloripitoiseksi väittänytkään. Jäätelö sopivina annoksina mahtuu hyvin laihduttajan ruokavalioon. Kuten aiemmin sanoin, laihduttaja voi periaatteessa syödä mitä tahansa, kunhan kokonaiskalorimäärä on sopiva ja protsku-hiilari-rasvasuhde kunnossa.
Jos leivän lisäksi jättää ruokavaliostaan pois suurimman osan muistakin hiilihydraateista, niin laihtuminen perustuu todennäköisesti ketoosiin.
Sen terveellisyydestä on tutkimustietoa puolesta ja vastaan, enemmän vastaan.
Alakarppaajan on aika hedelmätöntä ryhtyä taistelemaan tavanomaisella ruokavaliolla laihduttavan kanssa. Laihdutustapojen metodit ja toimintaperiaatteet kun ovat niin erilaisia. Noudata sinä omaa elämäntapaasi tyytyväisenä ja anna muiden noudattaa omaansa.Ihmettelen vain. Kyllähän ruokailun täytyy olla nautinto, mutta kuiva leipä ei sitä ole. Olen joskus laskenut parin ruipala-leivän kalorit oikeilla päälysteillä ja se on noin 400kcal.
Jos laskee kaloreita tilavuuden suhteen, eli täyttävyyteen nähden, niin ruisleipäkin on huono vaihtoehto (ilman päälysteitäkin).
Yksi pala realia on tilavuudeltaan erittäin pieni, ja vastaa kärpäsen P***aa sellaisella joka on tottunut syömään kerralla puoli kiloa ruokaa. Teen päivällä salaatin jonka paino on noin 500g, josta 100-150g on proteiinia ja loput käytännössä kasviksia. Ja kun käytän öljyä mukana, niin kaloreita siinä on 500-700kcal eli noin kolmannes päivän syödystä energiasta. Mutta rasvan E% on 50 tai yli. Joten se yksi kuiva leipäpala ei todellakaan sovi kaikille.
Ketoosi ei muuten tarkoita laihtumista. Ketoosin laihdutusta auttava vaikutus on nälänhallinnan parempi toimiminen (yleensä). Ketoosissakin voi syödä enemmänkuin kuluttaa ja silloin ei laihdu.
Ketoosi on kropan normaaleja toimintoja ja todellakin haluaisin nähdä tutkimuksia jossa todetaan ketoosin (ei siis Atkinsin tai VHHn) olevan ihmiselle vaarallista. - tee jostain
tätä kirjoitti:
En ole keskustelun aloittaja. Real on vain yksi esimerkki, mikä tahansa muu vastaava täysjyväleipä käy yhtä hyvin (tosin Realissa on eniten kuitua). Tietojen kertominen tuskin on "tiedoilla elvistelyä?" Väitit ruisleivän olevan kaloripommi -> korjasin väitteen.
Näyttää siltä, että pätevät ja aiheeseen liittyvät argumentit loppuivat sinulta, kun piti lähteä tuolle linjalle. ;)leivästä toista parempaa, vaikka näin yritetään nykyään väittääkkin. Kyseiselle väitteelle ei taida löytyä mitään järkiperäisiä syitä.
- taas.
olla kirjoitti:
Ketodieetti sopii monille ja laihduttaa varmasti, siitä ei ole kyse. Kuitenkin tutkimusten mukaan se on pidemmän päälle haitaksi esim. sydämelle ja verenkiertoelimistölle.
Itselleni ketodieetti ei sopinut, koska se aiheutti tolkuttoman uupumuksen ja raskaan olon. Tilanteen luvattiin korjaantuvan pian, mutta se vain paheni. Ongelmallista ketodieeteissä on sekin, että viljatuotteet kuuluvat perinteiseen suomalaiseen ruokavalioon tärkeänä osana. Siksi sopivaa ravintoa voi olla vaikea tietyissä tilanteissa löytää ja ravintotottumusten muutos voi olla ihmiselle liian radikaali (itsellänikin leivän- ja hedelmänhimo vain paheni ajan myötä, vaikka piti käydä toisinpäin). Nämä jutut ovat aina yksilöllisiä, avarakatseisuutta tarvitaan puolin ja toisin. Ehdottomia oikeita vastauksia ei ole.
Ruisleipä nimenomaan sisältää valtavasti suojaravintoaineita ja sen sisältämät hiilihydraatit ovat hitaita, siis niitä hyviä, jotka pitävät nälän loitolla pitkään eivätkä heiluttele verensokeria. Kuitu tutkitusti mm. ehkäisee syöpää ja pitää aineenvaihdunnan käynnissä. On olemassa vähäsuolaisia leipiä.
Tämä keskustelu on todellakin hedelmätöntä, ja juuri siksi alakarppaajille on oma forum, jossa he saavat rauhassa jakaa ajatuksiaan. Kuten aiemmin mainitsin, ketodieetit perustuvat aivan eri toimintaperiaatteisiin ja uskomuksiin kuin "perinteiset" dieetit. Tällä palstalla on järkevämpää keskustella perinteisellä ruokavaliolla laihduttavien metodeista kuin siitä, onko ketodieetti se paras vai ei. Jostain syystä keskustelu tuntuu lähes joka foorumilla jotenkin ajautuvan siihen, ja argumentit ovat aina samoja.Miksi ketodietti olisi vaarallista, jotain asioita edes?
Miksi puhua perinteisestä ruokavaliosta, kun juuri kukaan ei sitä noudata. Hedelmistä puhut myös, kerrotko mitkä on niitä perinteisiä hedelmiä joita suomessa on voinut syödä ympärivuoden (tuontia ei siis lasketa)?
Hiilihydraatit aiheuttavan insuliinin nousua, on sitten kuinka hitaita vaan. Juuri tästä syystä diabetespotilaat joutuvat käyttämään insuliinia, kun verensokeri ei muuten laske.
Kuitu, juu, liukoinen kuitu. Leipä vaan sisältää reilusti sitä kovaa kuitua, vaikka se liukoinen on sitä parempaa.
Ja on myös vähäsuolaista leipää, mikä mahtaa olla sen menekki, kun on mauttomampaa kuin tavallinen? Reilusti ruisleipää syövä (siis suositusten mukaan) voi saada melkein kokopäivän suola annoksen leivästä, ja takuulla jos vielä laittaa siihen päällekkin jotain. - ...---...
linkit, jooko kirjoitti:
Molemmat on julkaistu tällä viikolla, eikä kumpikaan oikein tue ruisleivän syöntiä.
http://www.wilmingtonstar.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20060613/NEWS/606130350/-1/State
http://www.tohtori.fi/?page=6771267&id=0501176Miten nuo linkit nyt ruisleipään muka liittyivät?
- laisia
kuivaa leipää? kirjoitti:
Ihmettelen vain. Kyllähän ruokailun täytyy olla nautinto, mutta kuiva leipä ei sitä ole. Olen joskus laskenut parin ruipala-leivän kalorit oikeilla päälysteillä ja se on noin 400kcal.
Jos laskee kaloreita tilavuuden suhteen, eli täyttävyyteen nähden, niin ruisleipäkin on huono vaihtoehto (ilman päälysteitäkin).
Yksi pala realia on tilavuudeltaan erittäin pieni, ja vastaa kärpäsen P***aa sellaisella joka on tottunut syömään kerralla puoli kiloa ruokaa. Teen päivällä salaatin jonka paino on noin 500g, josta 100-150g on proteiinia ja loput käytännössä kasviksia. Ja kun käytän öljyä mukana, niin kaloreita siinä on 500-700kcal eli noin kolmannes päivän syödystä energiasta. Mutta rasvan E% on 50 tai yli. Joten se yksi kuiva leipäpala ei todellakaan sovi kaikille.
Ketoosi ei muuten tarkoita laihtumista. Ketoosin laihdutusta auttava vaikutus on nälänhallinnan parempi toimiminen (yleensä). Ketoosissakin voi syödä enemmänkuin kuluttaa ja silloin ei laihdu.
Ketoosi on kropan normaaleja toimintoja ja todellakin haluaisin nähdä tutkimuksia jossa todetaan ketoosin (ei siis Atkinsin tai VHHn) olevan ihmiselle vaarallista.Aikamoiset päällysteet saa kyllä laittaa, jos aikoo parista ruisleivästä saada 400 kaloria sisältävän. Itse parissa ruisleipäpalassahan kun ei ole kuin n. 130 kaloria, vähän leivästä riippuen.
Itse en ainakaan harrasta muutaman sentin rasvakerroksia leivällä.
Ruisleivän sisältämistä suojaravintoaineista tärkein on ehdottomasti kuitu. Lisäksi siitä saa mm. kalsiumia, kaliumia, magnesiumia ja rautaa.
Syy, miksi itse suosittelen laihduttajalle kohtuullisia määriä (siis n. 2-3 palaa päivässä) ruisleipää, on siis sen sisältämä kuitu, hyvät hiilarit ja se, että ruisleivästä saa melko vähillä kaloreilla nälän aika kauan poissa pitävän välipalan. - ravintoaine
laisia kirjoitti:
Aikamoiset päällysteet saa kyllä laittaa, jos aikoo parista ruisleivästä saada 400 kaloria sisältävän. Itse parissa ruisleipäpalassahan kun ei ole kuin n. 130 kaloria, vähän leivästä riippuen.
Itse en ainakaan harrasta muutaman sentin rasvakerroksia leivällä.
Ruisleivän sisältämistä suojaravintoaineista tärkein on ehdottomasti kuitu. Lisäksi siitä saa mm. kalsiumia, kaliumia, magnesiumia ja rautaa.
Syy, miksi itse suosittelen laihduttajalle kohtuullisia määriä (siis n. 2-3 palaa päivässä) ruisleipää, on siis sen sisältämä kuitu, hyvät hiilarit ja se, että ruisleivästä saa melko vähillä kaloreilla nälän aika kauan poissa pitävän välipalan.ja se hyvä kuitu on sitä liukoista kuitua jota ruisleivässä on vähän.
Kahteen ruispalaan menee helposti 15g oivariinia joka on n.100kcal.Myös juustoa menee sen 4 viipaletta eli 30g, kaloreita siitä tulee yli 100 ja leikkele kuuluu olennaisena osana kunnon voileipään.
Jos siihen leivällä laitetaan 2cm voita, niin silloin sitä taitaa olla jo 150g joten kaloreitakin sen mukaan (eli yli 1000, pelkästä rasvasta). Miksi joku tekisi näin, niin sitä en keksi, mutta varmaan kerrot sen mulle. - Ymmärtäminen?
ravintoaine kirjoitti:
ja se hyvä kuitu on sitä liukoista kuitua jota ruisleivässä on vähän.
Kahteen ruispalaan menee helposti 15g oivariinia joka on n.100kcal.Myös juustoa menee sen 4 viipaletta eli 30g, kaloreita siitä tulee yli 100 ja leikkele kuuluu olennaisena osana kunnon voileipään.
Jos siihen leivällä laitetaan 2cm voita, niin silloin sitä taitaa olla jo 150g joten kaloreitakin sen mukaan (eli yli 1000, pelkästä rasvasta). Miksi joku tekisi näin, niin sitä en keksi, mutta varmaan kerrot sen mulle.Lues nyt uudelleen edellinen viesti. Minä ymmärsin sen aivan toisin kuin sinä.
- näin.
ravintoaine kirjoitti:
ja se hyvä kuitu on sitä liukoista kuitua jota ruisleivässä on vähän.
Kahteen ruispalaan menee helposti 15g oivariinia joka on n.100kcal.Myös juustoa menee sen 4 viipaletta eli 30g, kaloreita siitä tulee yli 100 ja leikkele kuuluu olennaisena osana kunnon voileipään.
Jos siihen leivällä laitetaan 2cm voita, niin silloin sitä taitaa olla jo 150g joten kaloreitakin sen mukaan (eli yli 1000, pelkästä rasvasta). Miksi joku tekisi näin, niin sitä en keksi, mutta varmaan kerrot sen mulle.Jos joku saa päähänsä laittaa 15 g oivariinia kahteen ruispalaan, niin ongelma johtuu varmastikin ihmisestä, ei ruisleivästä. Kevytjuusto ja leikkeleet ovat vähäkalorisia ja kohtuudella käytettynä sopivat laihduttajan leivälle hyvin.
- ei kiitos
näin. kirjoitti:
Jos joku saa päähänsä laittaa 15 g oivariinia kahteen ruispalaan, niin ongelma johtuu varmastikin ihmisestä, ei ruisleivästä. Kevytjuusto ja leikkeleet ovat vähäkalorisia ja kohtuudella käytettynä sopivat laihduttajan leivälle hyvin.
Mittaa joskus rasvan määrä kahden ruispalan kanssa. Leivän karkea pinta estää tehokkaasti pienen rasvamäärän levittämisen koko leivälle. Eräillä toisilla leivillä rasvaa kuluu vain noin puolet.
Erilaiset rasvattomat tuotteet ovat lähes poikkeuksestta muutakuin maukkaita. Ja niiden lisäainelistat on myös paljon pidemmät kuin normaalien tuotteiden (myös muita "valmistusaineita"). Valmistusprosesseista olisi myös kiva tietää enemmän, että onko nekään kovin hyviä terveyden kannalta. Nykyisten kevyt tuotteiden terveysvaikutuksiakin saadaan odotella vielä pitkään, joten ei kiitos meidän perheessä. - asioita
ei kiitos kirjoitti:
Mittaa joskus rasvan määrä kahden ruispalan kanssa. Leivän karkea pinta estää tehokkaasti pienen rasvamäärän levittämisen koko leivälle. Eräillä toisilla leivillä rasvaa kuluu vain noin puolet.
Erilaiset rasvattomat tuotteet ovat lähes poikkeuksestta muutakuin maukkaita. Ja niiden lisäainelistat on myös paljon pidemmät kuin normaalien tuotteiden (myös muita "valmistusaineita"). Valmistusprosesseista olisi myös kiva tietää enemmän, että onko nekään kovin hyviä terveyden kannalta. Nykyisten kevyt tuotteiden terveysvaikutuksiakin saadaan odotella vielä pitkään, joten ei kiitos meidän perheessä.Mittaan säännöllisesti kaiken syömäni, enkä millään saisi itse laitettua kahdelle leipäpalalle yli 5 grammaa levitettä, vaikka yrittäisinkin. Jos joku tahtoo käyttää 15 g levitemääriä, se lienee hänen asiansa, mutta laihduttajalle moiset määrät eivät sovi.
Leipä voi olla vallan maukasta kokonaan ilmankin levitettä, sillä juusto, leikkeleet ja vihannekset antavat sille mukavasti mehevyyttä. Monet uskovat tämän vasta kokeiltuaan.
Kevyttuotteiden maukkaus on makuasia, josta on turha lähteä tällä palstalla kiistelemään. Pointti ei olekaan se, onko kevyttuote huonomman makuista kuin tavanomainen, vaan se, että laihduttajan kannattaa joka tapauksessa suosia kevyttuotteita. Toki tavallistakin juustoa voi syödä, kunhan päivittäinen kalorimäärä pysyy aisoissa. - syö...
asioita kirjoitti:
Mittaan säännöllisesti kaiken syömäni, enkä millään saisi itse laitettua kahdelle leipäpalalle yli 5 grammaa levitettä, vaikka yrittäisinkin. Jos joku tahtoo käyttää 15 g levitemääriä, se lienee hänen asiansa, mutta laihduttajalle moiset määrät eivät sovi.
Leipä voi olla vallan maukasta kokonaan ilmankin levitettä, sillä juusto, leikkeleet ja vihannekset antavat sille mukavasti mehevyyttä. Monet uskovat tämän vasta kokeiltuaan.
Kevyttuotteiden maukkaus on makuasia, josta on turha lähteä tällä palstalla kiistelemään. Pointti ei olekaan se, onko kevyttuote huonomman makuista kuin tavanomainen, vaan se, että laihduttajan kannattaa joka tapauksessa suosia kevyttuotteita. Toki tavallistakin juustoa voi syödä, kunhan päivittäinen kalorimäärä pysyy aisoissa.kuivaa perunaa, kuivaa riisiä tai kuivaa leipää. Syömisen on tarkoitus olla nautinto eikä mitään pakkopullaa.
Kyseinen rasvamäärä käy aivan hyvin ainakin tälle laihduttajalle, mutta kulutukseni onkin luokkaa 3000kcal.
Nykyisten kevyttuotteiden turvallisuudesta varsinkaan lapsille ei ole mitään näyttöä, joten me kierretään ne kaukaa ja käytetään mahdollisimman luonnollisia tuotteita mahdollisimman vähillä lisäaineilla.
Ne ketkä haluavat olla teollisuuden koekaniineja ja lähteä mukaan nykyiseen kevythömppään on heidän asiansa. Nykyiselle tietämyksellä en sitä kumminkaan kenellekkään suosittele. - a break
syö... kirjoitti:
kuivaa perunaa, kuivaa riisiä tai kuivaa leipää. Syömisen on tarkoitus olla nautinto eikä mitään pakkopullaa.
Kyseinen rasvamäärä käy aivan hyvin ainakin tälle laihduttajalle, mutta kulutukseni onkin luokkaa 3000kcal.
Nykyisten kevyttuotteiden turvallisuudesta varsinkaan lapsille ei ole mitään näyttöä, joten me kierretään ne kaukaa ja käytetään mahdollisimman luonnollisia tuotteita mahdollisimman vähillä lisäaineilla.
Ne ketkä haluavat olla teollisuuden koekaniineja ja lähteä mukaan nykyiseen kevythömppään on heidän asiansa. Nykyiselle tietämyksellä en sitä kumminkaan kenellekkään suosittele.Jep. Kuten jo edellisessä viestissäni sanoin, leivän ei tarvitse olla kuivaa nähnytkään, vaikkei se sisältäisi paksua kerrosta rasvaa. Minä ainakin nautin jokaisesta leivästäni ja kaikista muistakin kevyistä herkuista, joita laihduttajille on runsaasti tarjolla. Ennakkoluulottomuus is the thing.
"Kevyttuotteiden turvallisuus" - salli mun nauraa :D Onhan nyt tokikin vaikkapa rasvaton maito lapsille vaarallista, kun siitä on poistettu ylimääräinen rasva. Samoin kaikenlaiset lisäaineet ovat aivan uusi juttu, niitä ei ole käytetty koskaan missään, vaan tähän asti Suomessa on syötyä lähinnä itse metsästä kerättyä tai navetasta haettua ruokaa. Huokaus. Koskaan ei vain pidä aliarvioida ihmisten typeryyttä. - unohdetaan
asioita kirjoitti:
Mittaan säännöllisesti kaiken syömäni, enkä millään saisi itse laitettua kahdelle leipäpalalle yli 5 grammaa levitettä, vaikka yrittäisinkin. Jos joku tahtoo käyttää 15 g levitemääriä, se lienee hänen asiansa, mutta laihduttajalle moiset määrät eivät sovi.
Leipä voi olla vallan maukasta kokonaan ilmankin levitettä, sillä juusto, leikkeleet ja vihannekset antavat sille mukavasti mehevyyttä. Monet uskovat tämän vasta kokeiltuaan.
Kevyttuotteiden maukkaus on makuasia, josta on turha lähteä tällä palstalla kiistelemään. Pointti ei olekaan se, onko kevyttuote huonomman makuista kuin tavanomainen, vaan se, että laihduttajan kannattaa joka tapauksessa suosia kevyttuotteita. Toki tavallistakin juustoa voi syödä, kunhan päivittäinen kalorimäärä pysyy aisoissa.kaikki lisäaineet ja "valmistusaineet"!
- vaan
a break kirjoitti:
Jep. Kuten jo edellisessä viestissäni sanoin, leivän ei tarvitse olla kuivaa nähnytkään, vaikkei se sisältäisi paksua kerrosta rasvaa. Minä ainakin nautin jokaisesta leivästäni ja kaikista muistakin kevyistä herkuista, joita laihduttajille on runsaasti tarjolla. Ennakkoluulottomuus is the thing.
"Kevyttuotteiden turvallisuus" - salli mun nauraa :D Onhan nyt tokikin vaikkapa rasvaton maito lapsille vaarallista, kun siitä on poistettu ylimääräinen rasva. Samoin kaikenlaiset lisäaineet ovat aivan uusi juttu, niitä ei ole käytetty koskaan missään, vaan tähän asti Suomessa on syötyä lähinnä itse metsästä kerättyä tai navetasta haettua ruokaa. Huokaus. Koskaan ei vain pidä aliarvioida ihmisten typeryyttä.muista tehdä sitä tulevaisuudessakin, vaikka mitkä oireet iskisi! Ihmisten sairastuvuus on lisääntynyt huolestuttavasti samaan tahtiin kuin kevyttuotteet ja lisäaineet, mutta eihän sillä ole mitään merkitystä kun teollisuus sanoo että tuotteet on turvallisia ja terveysvaikutteisia.
Eihän?
Koska niiden vaikutuksia edes aletaan tutkimaan???
Minä en altista lapsiani moiselle moskalle, mutta kukin tekee kuten parhaaksi näkee.
Laihduttajien herkut... kuten juuri kirjoitin jo (ainakin) toistamiseen, me ei luonnottomia tuotteita käytetä, ennenkuin niiden osoitetaan olevan terveellisempiä kuin luonnolisten tuotteiden.
Jos haluat olla ennakkoluuloton, niin vaihda lisäaineettomiin ja luonnolisiin raaka-aineisiin VHHn muodossa. Et taida uskaltaa?
Maidossa ei ole ylimääräistä rasvaa, ihan hullu kuvitelma. Miten luulet että rasvaliukoiset vitamiinit imeytyy ilman rasvaa? Tai kalsium ilman rasvaliukoista D-vitamiinia?
Aivan oikein, ei mitenkään. Hyvin on teollisuuden propakanda mennyt perille. Meillä ei muksut ole ikinä käyttäneet rasvattomia tuotteita, eivätkä tule käyttämäänkään.
Ei pidä aliarvioida typeryyttä, kun verrataan perinteistä oikeaa ruokaa ja teollista "ruokaa" jossa ei ole vitamiineja ollenkaan, ellei niitä ole siihen kemiallisesti lisätty. Ympäri maailman on todettu että sairastuvuus lisääntyy sitä mukaa kun perinteinen ruokavalio vaihtuu nykyiseen "terveelliseen".
Hyvää elämää sinullekkin, tulet huomaamaan että puhdasruoka on parempi vaihtoehto kuin teollisesti käsitelty. - jo!
vaan kirjoitti:
muista tehdä sitä tulevaisuudessakin, vaikka mitkä oireet iskisi! Ihmisten sairastuvuus on lisääntynyt huolestuttavasti samaan tahtiin kuin kevyttuotteet ja lisäaineet, mutta eihän sillä ole mitään merkitystä kun teollisuus sanoo että tuotteet on turvallisia ja terveysvaikutteisia.
Eihän?
Koska niiden vaikutuksia edes aletaan tutkimaan???
Minä en altista lapsiani moiselle moskalle, mutta kukin tekee kuten parhaaksi näkee.
Laihduttajien herkut... kuten juuri kirjoitin jo (ainakin) toistamiseen, me ei luonnottomia tuotteita käytetä, ennenkuin niiden osoitetaan olevan terveellisempiä kuin luonnolisten tuotteiden.
Jos haluat olla ennakkoluuloton, niin vaihda lisäaineettomiin ja luonnolisiin raaka-aineisiin VHHn muodossa. Et taida uskaltaa?
Maidossa ei ole ylimääräistä rasvaa, ihan hullu kuvitelma. Miten luulet että rasvaliukoiset vitamiinit imeytyy ilman rasvaa? Tai kalsium ilman rasvaliukoista D-vitamiinia?
Aivan oikein, ei mitenkään. Hyvin on teollisuuden propakanda mennyt perille. Meillä ei muksut ole ikinä käyttäneet rasvattomia tuotteita, eivätkä tule käyttämäänkään.
Ei pidä aliarvioida typeryyttä, kun verrataan perinteistä oikeaa ruokaa ja teollista "ruokaa" jossa ei ole vitamiineja ollenkaan, ellei niitä ole siihen kemiallisesti lisätty. Ympäri maailman on todettu että sairastuvuus lisääntyy sitä mukaa kun perinteinen ruokavalio vaihtuu nykyiseen "terveelliseen".
Hyvää elämää sinullekkin, tulet huomaamaan että puhdasruoka on parempi vaihtoehto kuin teollisesti käsitelty.Rasvan vähentäminen elintarvikkeestä ei tee siitä luonnotonta. Rasvattomaan maitoon on lisätty D-vitamiinia erikseen.
Lisäaineita on käytetty suomalaisissa ruuissa vuosikymmenet. Mistään "uusista hömppäjutuista" ei siis ole kyse. Osa niistä on tutkimuksissa todettu haitallisiksi ja suurin lisäaineiden käyttämisinto on jo laantunut. Vältän itsekin pahimpia lisäainepommeja, kuten eräitä mehuja, mutta esimerkiksi kevytjuustojen sisältämät määrät ovat lähinnä mitäänsanomattomia.
En tosiaan halua vaarantaa terveyttäni syömällä mielettömiä määriä eläinrasvaa ja jättämällä kuidut ja osan vitamiineista vähälle, joten olipa vhh-ruoka miten "luonnollista" tahansa, jätän sen pois ohjelmastani. Kuten aiemmin mainitsin, vhh-ruokavalio aiheutti minulle myös tolkuttoman uupumuksen ja oksettavan olon. "Ennakkoluulottomuus" ei ole minulle mikään itseisarvo. Usein alakarppaajista saa sen kuvan, että osasyy heidän elämäntapaansa on tietoinen erilaisuusyrittely "ja voi kun meitä erilaisia potkitaan päähän!"-marttyrismi.
Minua ei oikeasti kiinnosta enää jatkaa tätä turhaa sekä hedelmätöntä keskustelua, jossa - edelleen - argumentit ovat miljoonaan kertaan kuultuja kuluneita ja tyhjänpäiväisiä fraaseja. Juuri tämän takia teille alakarppaajille on se oma foorumi - jakakaa siellä kokemuksianne rauhassa. Toki teillä on vapaus kertoa käsityksiänne muuallakin, sillä ei vain ole mitään vaikutusta.
Vouhotuksenne saa aikaan korkeintaan vastareaktion. - itse!
jo! kirjoitti:
Rasvan vähentäminen elintarvikkeestä ei tee siitä luonnotonta. Rasvattomaan maitoon on lisätty D-vitamiinia erikseen.
Lisäaineita on käytetty suomalaisissa ruuissa vuosikymmenet. Mistään "uusista hömppäjutuista" ei siis ole kyse. Osa niistä on tutkimuksissa todettu haitallisiksi ja suurin lisäaineiden käyttämisinto on jo laantunut. Vältän itsekin pahimpia lisäainepommeja, kuten eräitä mehuja, mutta esimerkiksi kevytjuustojen sisältämät määrät ovat lähinnä mitäänsanomattomia.
En tosiaan halua vaarantaa terveyttäni syömällä mielettömiä määriä eläinrasvaa ja jättämällä kuidut ja osan vitamiineista vähälle, joten olipa vhh-ruoka miten "luonnollista" tahansa, jätän sen pois ohjelmastani. Kuten aiemmin mainitsin, vhh-ruokavalio aiheutti minulle myös tolkuttoman uupumuksen ja oksettavan olon. "Ennakkoluulottomuus" ei ole minulle mikään itseisarvo. Usein alakarppaajista saa sen kuvan, että osasyy heidän elämäntapaansa on tietoinen erilaisuusyrittely "ja voi kun meitä erilaisia potkitaan päähän!"-marttyrismi.
Minua ei oikeasti kiinnosta enää jatkaa tätä turhaa sekä hedelmätöntä keskustelua, jossa - edelleen - argumentit ovat miljoonaan kertaan kuultuja kuluneita ja tyhjänpäiväisiä fraaseja. Juuri tämän takia teille alakarppaajille on se oma foorumi - jakakaa siellä kokemuksianne rauhassa. Toki teillä on vapaus kertoa käsityksiänne muuallakin, sillä ei vain ole mitään vaikutusta.
Vouhotuksenne saa aikaan korkeintaan vastareaktion.Ja miksi edes luulet että olen karppaaja vaikka vältänkin lisäaineita ja teollista ruokaa? Eikö muut saa ajatella mitä suuhunsa laittaa?
Taitaa VHH olla sulle kovinkin punainen vaate, kun siitä niin alat vouhottamaan, vaikka kyse on ollut puhtaasta ja luonnollisesta ruuasta.
Tottakai teollisuus puolustaa lisäaineiden käyttöä, kun niillä saadaan säilyvyyttä ja huonoihinkin raaka-aineisiin parempaa "makua", eli katteet paranee. Se ei kumminkaan tee niistä aineista terveellisiä, kuten nykyaikaiset mitä ihmeellisimmät herkkyydet osoittaa.
D-vitamiini ei vieläkään imeydy ilman rasvaa. Keinotekoiset vitamiinit myös ilmeisesti imeytyvät huomattavasti heikommin kuin luonnolliset ruuasta saatavat.
Jos puhutaan eläinrasvoista, niin tutkimukset eivät ole osoittaneet niiden lisäävän sairastumisriskiä vaan teollisen transrasvan. Siis sen saman rasvan jota margariinit ovat sisältäneet suuria määriä 70-luvulla. Tämän vuoden alusta jenkeissä on pitänyt ilmoittaa transrasvan määrä tuotteissa ja toivottavasti sama pakko saadaan myös EUssa voimaan hyvinkin äkkiä.
"Terveellinen" kasvirasvajäätelö sisältää finelin mukaan transrasvaa 2,1g, eli 200g jäätelöannos sisältää transrasvaa sen verran että se lisää sairastumisriskiä. Juustonaksuja ei tarvitse syödä edes 100g ja vohvelikeksiäkin riittää n.150g annos.
Kuituja ja vitamiineja saa muuten esimerkiksi kasviksista. - kerran
itse! kirjoitti:
Ja miksi edes luulet että olen karppaaja vaikka vältänkin lisäaineita ja teollista ruokaa? Eikö muut saa ajatella mitä suuhunsa laittaa?
Taitaa VHH olla sulle kovinkin punainen vaate, kun siitä niin alat vouhottamaan, vaikka kyse on ollut puhtaasta ja luonnollisesta ruuasta.
Tottakai teollisuus puolustaa lisäaineiden käyttöä, kun niillä saadaan säilyvyyttä ja huonoihinkin raaka-aineisiin parempaa "makua", eli katteet paranee. Se ei kumminkaan tee niistä aineista terveellisiä, kuten nykyaikaiset mitä ihmeellisimmät herkkyydet osoittaa.
D-vitamiini ei vieläkään imeydy ilman rasvaa. Keinotekoiset vitamiinit myös ilmeisesti imeytyvät huomattavasti heikommin kuin luonnolliset ruuasta saatavat.
Jos puhutaan eläinrasvoista, niin tutkimukset eivät ole osoittaneet niiden lisäävän sairastumisriskiä vaan teollisen transrasvan. Siis sen saman rasvan jota margariinit ovat sisältäneet suuria määriä 70-luvulla. Tämän vuoden alusta jenkeissä on pitänyt ilmoittaa transrasvan määrä tuotteissa ja toivottavasti sama pakko saadaan myös EUssa voimaan hyvinkin äkkiä.
"Terveellinen" kasvirasvajäätelö sisältää finelin mukaan transrasvaa 2,1g, eli 200g jäätelöannos sisältää transrasvaa sen verran että se lisää sairastumisriskiä. Juustonaksuja ei tarvitse syödä edes 100g ja vohvelikeksiäkin riittää n.150g annos.
Kuituja ja vitamiineja saa muuten esimerkiksi kasviksista.Niin. No ilmeisesti sitten myös ravitsemusterapeutit ja -suunnittelijat, lääkärit ja muut asiantuntijat (harvoja yksittäispoikkeuksia lukuunottamatta) ovat mukana juonessa, kun suosittelevat kevyttuotteiden käyttöä. ;)
Herkkyyksiä esiintyy toki, vanhemmilla ihmisillä voi johtua siitäkin, että joskus 60-luvulla käytettiin joissain ruuissa tolkuttomia määriä liian vähän tutkittuja lisäaineita. Suurin syy allergioihin on kuitenkin liika kliinisyys ja desinfiointi-into, lääkärien mukaanhan lasten kannattaisi nykymaailmassa päivittäin nuolla kengänpohjansa pysyäkseen terveinä.
Kuituja saa kasviksista kyllä, mutta niitä pitäisi syödä melko uskomaton määrä, jotta minimäärä kuitua (25 g/päivä) tulisi täyteen. Kun syö kohtuudella, ei siis määrättömästi, täysjyvätuotteita, kuitutarve on helposti täytetty.
VHH tai mikään muukaan ei ole minulle "punainen vaate" - on vain ärsyttävää jauhaa kerrasta toiseen samoja juttuja tietäen, ettei keskustelu johda mihinkään. Eri koulukunnat ovat eri koulukuntia ja pitävät tiukasti kiinni omista näkemyksistään. Tiedän ihmisiä, jotka ovat terveitä ja hoikkia vhh-ruokavaliota noudattaen ja olen pelkästään iloinen heidän puolestaan. Itselleni ja monille muille vhh ei kuitenkaan sovi enkä näe myöskään mitään syytä, miksi pitäisi sopia. Jos joku tavanomaista ruokaa syövä kyselee tällaisella palstalla ruokavalio/laihdutusvinkkejä, alakarppaajan vinkit ovat hänelle varsin hyödyttömiä. Tämä siis se bottom line. - päivä
kerran kirjoitti:
Niin. No ilmeisesti sitten myös ravitsemusterapeutit ja -suunnittelijat, lääkärit ja muut asiantuntijat (harvoja yksittäispoikkeuksia lukuunottamatta) ovat mukana juonessa, kun suosittelevat kevyttuotteiden käyttöä. ;)
Herkkyyksiä esiintyy toki, vanhemmilla ihmisillä voi johtua siitäkin, että joskus 60-luvulla käytettiin joissain ruuissa tolkuttomia määriä liian vähän tutkittuja lisäaineita. Suurin syy allergioihin on kuitenkin liika kliinisyys ja desinfiointi-into, lääkärien mukaanhan lasten kannattaisi nykymaailmassa päivittäin nuolla kengänpohjansa pysyäkseen terveinä.
Kuituja saa kasviksista kyllä, mutta niitä pitäisi syödä melko uskomaton määrä, jotta minimäärä kuitua (25 g/päivä) tulisi täyteen. Kun syö kohtuudella, ei siis määrättömästi, täysjyvätuotteita, kuitutarve on helposti täytetty.
VHH tai mikään muukaan ei ole minulle "punainen vaate" - on vain ärsyttävää jauhaa kerrasta toiseen samoja juttuja tietäen, ettei keskustelu johda mihinkään. Eri koulukunnat ovat eri koulukuntia ja pitävät tiukasti kiinni omista näkemyksistään. Tiedän ihmisiä, jotka ovat terveitä ja hoikkia vhh-ruokavaliota noudattaen ja olen pelkästään iloinen heidän puolestaan. Itselleni ja monille muille vhh ei kuitenkaan sovi enkä näe myöskään mitään syytä, miksi pitäisi sopia. Jos joku tavanomaista ruokaa syövä kyselee tällaisella palstalla ruokavalio/laihdutusvinkkejä, alakarppaajan vinkit ovat hänelle varsin hyödyttömiä. Tämä siis se bottom line.on 2000kcal kohden, kuinka moni laihduttaja syö niin paljon. Aika harva. Kuituja saa myös siemenistä ja pahkinöistä ja ainakaan oma vatsani ei toimi kovien kuitujan avulla vaan liukoiset kuidut vaikuttavan ihan suoraan siihen toimiiko vatsa vai ei. Tietty jotku ruisleivät saa aikaan ripulin, mutta sellaisesta vatsan toimimisesta en ainakaan minä pidä.
"Täysjyvä" tuotteitakin on niin monenmoista, että kannattaa siellä kaupassa tutkia kuinka täysjyvää ne on.
Voitte toki käyttää liivate"jugurtteja" ja muita kevyita tuotteita, itse uskon niiden turvallisuuteen vasta kun niistä on jotain kunnollisia testituloksia. Näitä saadaan odotella vielä vuosia, ja siihen asti meillä ainakin syödään oikeaa jugurttia. - lisää
päivä kirjoitti:
on 2000kcal kohden, kuinka moni laihduttaja syö niin paljon. Aika harva. Kuituja saa myös siemenistä ja pahkinöistä ja ainakaan oma vatsani ei toimi kovien kuitujan avulla vaan liukoiset kuidut vaikuttavan ihan suoraan siihen toimiiko vatsa vai ei. Tietty jotku ruisleivät saa aikaan ripulin, mutta sellaisesta vatsan toimimisesta en ainakaan minä pidä.
"Täysjyvä" tuotteitakin on niin monenmoista, että kannattaa siellä kaupassa tutkia kuinka täysjyvää ne on.
Voitte toki käyttää liivate"jugurtteja" ja muita kevyita tuotteita, itse uskon niiden turvallisuuteen vasta kun niistä on jotain kunnollisia testituloksia. Näitä saadaan odotella vielä vuosia, ja siihen asti meillä ainakin syödään oikeaa jugurttia.Minä ainakin saan helposti 27-30 g kuitua päivässä, vaikka syön 1200-1300 kaloria päivässä ja ruokavaliooni kuuluu myös runsaasti proteiinia ja hyvää rasvaa. Täytyy vaan osata koostaa ruokavalionsa oikein ja tuntea parhaat kuidun lähteet. Siemenet ja pähkinät sopivat kohtuudella hyvin myös tavallista ruokaa syövälle laihduttajalle.
Kuitua ei muuten tarvita vain vatsan toimintaan, vaan myös esim. syövän ja joidenkin muiden sairauksien ehkäisyyn.
Olet oikeassa, että täysjyväleivissä on eroja. Tavallinen ruisleipä sisältää yleensä myös vehnää eli huonoa hiilaria ja aika vähän kuitua. Äänestän Realin puolesta, se on oikeaa täysjyvää, vähäsuolaista ja runsaskuituista. Monissa muissa täysjyväleivissä kuitua on vähemmän.
Kevytjugurteissakin on eroja. On jugurtteja, jotka ylimääräisen sokerin takia eivät oikeasti edes ole kevyitä, ja jugurtteja, joissa ei ole muuta eroa tavalliseen kuin vähempi rasvan määrä. Koostumus on tällöin vähän litkumainen, mutta maku mielestäni ihan yhtä hyvä.
Täysrasvainen jugurtti tai juustokaan ei kaada dieettiä, jos päivän kalorimäärä pysyy aisoissa ja rasvaa ei saa liikaa, vaan sopivasti.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Martinan uusi poikakaveri
Sielläpä se sitten on. Instastoorissa pienissä speedoissa retkottaa uusin kulta Martinan kanssa. Oikein sydämiä laitettu2063250Suomessa helteet ylittää vasta +30 astetta.
Etelä-Euroopassa on mitattu yli +40 asteen lämpötiloja. Lähi-Idässä +50 on ylitetty useasti Lämpöennätykset rikkoutuva2391640Laita mulle viesti!!
Laita viesti mesen (Facebook) kautta. Haluan keskustella mutta sinun ehdoilla en halua häiriköidä tms. Yhä välitän sinus961488- 921399
Vanhemmalle naiselle
alkuperäiseltä kirjoittajalta. On olemassa myös se toinen joka tarkoituksella käyttää samaa otsikkoa. Ihan sama kunhan e461344Fazer perustaa 400 miljoonan suklaatehtaan Lahteen
No eipä ihme miksi ovat kolminkertaistaneen suklaalevyjensä hinnan. Nehän on alkaneet keräämään rahaa tehdasta varten.1601276Ajattelen sinua tänäkin iltana
Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin121198Ökyrikkaat Fazerit saivat 20 MILJOONAA veronmaksajien varallisuutta!
"Yle uutisoi viime viikolla, että Business Finland on myöntänyt Fazerille noin 20 miljoonaa euroa investointitukea. Faze1231029Miehelle...
Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät89932Tuntuu liian hankalalta
Lähettää sulle viesti. Tarvitsen apuasi ottaa koppi tilanteesta. Miehelle meni.52855