agrologit, kertokaa

tuleva agrologi?

Kysytään sitten tällä palstalla, kun tuolla opiskelupuolella ei vastauksia tullut :)

Siis, minkälaista on opiskella agrologiksi, jos ei ole kokemusta maatilan töistä? Eli katsovatko toiset opiskelijat (kokeneemmat) jotenkin kieroon?

Pitääkö se harjoittelujakso tehdä tavallisella maatilalla tavallisia maatilan töitä tehden? Joustetaanko tällaisissa asioissa ollenkaan, eli olisiko harjoittelu mahdollista suorittaa jossain muualla, jos fyysisesti raskas työ ei ole suositeltavaa?

Ja sitten vielä kysyisin itse työstä: olen ymmärtänyt, että kaikki agrologit eivät välttämättä ala yrittäjiksi, joten minkälaista työtä he sitten käytännössä tekevät? Eli jos työ on raskasta, kannattaako tälle alalle edes hakea?

Siinä olikin muutama kysymys :)
Kiitos paljon, jos joku kehtaa vastata!

13

4868

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mitä aiot

      miksi haluat agrologiksi?

    • tietoa

      Koko alalle koulutetaan aika paljon porukkaa. Työpaikkoja vähän...mistä luulet löytäväsi työpaikan kun sulla ei ole minkäänlaista "perustietämystä" alasta.

      • agroloogi -94

        Oikeastaan agrologin koulutusta voidaan pitää nykyään maanviljelijän peruskoulutuksena.


    • valmistunut 03

      Kannata, hommaa koulutus, jolla pääsee oikeisiin töihin. Agrologeille tarjottavat työpaikat "suojatyöpaikkoja (mm. te- ja ms-keskukset)", joissa palkkauskin ihan pielessä. Mutta jos maanviljelijäksi aijot, niin sitten ihan ok!

    • Yks vaan

      Mitä ihmettä varten opiskelet koko alaa jos olet vieläkin ihan vihree etkä tiedä tai omaa edes perusasioita? Miten voit opiskella jos et tiedä edes kunnolla mitä ja miten opiskelet tai mitä opintosi pitävät sisällään?

      Et kai kuvittele että voit kaikki harjoittelut tehdä siististi työpöydän äärellä papareita käännellen?

      Ootko nyt ihan varma että olet hakeutumassa oikealle alalle.Eihan se tietty sano sitä etteikö muualta lähtöinen kuin maalta voi opiskella maataloutta ja onnistua siinä mutta töitä se teettää enemmän kuin sellasella joka on esim maatilalta kotosin.Hän on oppinut ehkäpä suurimman osan asioista jo jollain tapaa jo kotonaan ja on voisko sanoa asenne kohdallaan.Tietää mitä opiskelee ja miksi valmistuua.

      Mene käymään jollain maatalousoppilaitoksella.Sehän on opinnonohjauksen tiimoilta mahdollista.Oppilaitokset ottavat vastaan kyllä mielellään ja esittelevät toimintaansa ja opintojaan kyllä.Sieltä varmaan saat oikeaa tietoa varmimmin ja siellä on mahdollisuustavata jo opiskelemassa olevia ja voit kysellä heiltä heidän naäkökantojaan.

      Agroloogit työskentelevät mm.maanviljeliöinä omassa yrityksessän,te-keskuksien tarkastajina tai muina toimihenkilöinä siellä mm,pro agrialla neuvonta tehtävissä,meijereillä neuvojina,maatalouskaupassakin heitä on mm myyjinä tai esitteliöinä, kuntien maataloussihtereinä jne siinä nyt muutama ala.Siellä koululla tietävät sitten paremmin.

      Eli paas soittaa maatalousoppilaitokselle ja kerro että ala kiinostaa ja sovi käyntija esittelyaika sinne.Koulusi opokin voi kyllä sopia tämän asian kun vaan tiedät mihinkä kouluun haluat tutustua.

    • amaliaA

      Heikkoa on agrologien taso nykyään, kuten kaiken amk tasoisten. Koulu toimii yrityksenä joka saa tuloja oppilaiden määrän mukaan ja lopputulos ei hyvä.

      Ensinnäkin jos haluat rikastua tai edes tulla toimeen työllä, opettele jokin ammatti ja käy ammatillisen tason koulu. Maatalosalalla esim. viljelijän perustutkinto. Sen jälkeen AMK ainoastaan jos on työn ohessa aikaa tai töitä ei ole.

      Jos rahkeet riittää niin lukio ja korkeakoulu.

      AMK häröilyyn älä sekaannu. Tyypillinen valmistunut insinööri ei osaa laskea kolmion alaa. Agrologin koulutus on ainakin nykyään aivan humpuukia. Pelkkiä puupäitä olen tavannut amk tasolla, harvoja poikkeuksia lukuunottamatta. Tietäjät tulee korkeakoulusta ja taitajat ammatilliselta tasolta. Sinä välissä on TYHJÄÄ 4 pitkää vuotta.

      • havaittu

        luulevat tietävänsä ja luulevat olevansa taitavempia, pääsääntöisesti pököpäisiä inttäjiä.


    • kaalto

      Nykyinen perustutkinto (maatalouden tai maatilatalouden perustutkinto 120 ov) vastaa opistoasteen agrologia tiedoiltaan. Sekä toisen asteen että ammattikorkeakoulun (160 ov) opiskelijat -toisella asteella myös ohjaajat ja opettajat- katsovat kieroon ja syrjivät, jos ei ole "seppä syntyessään". Sama on silti yksittäisten amk-opiskelijoiden -ei kaikkien amk-opiskelijoiden- kohdalla, vaikka tulisivat eri alalta tai lukiopohjalta. Perustutkintopohjaisena opiskelijana pidin opiskelustani.

      RAMK:ssa sai määrätä itse, oliko perusharjoittelun maatila tehomaataloutta vai luomua. Ainoa vaatimus oli, että se oli maitotila. Muita eläintuotantoja koulu ei hyväksynyt. Allergisten oppilaiden kohtelussa oli eroja opettajilla, mutta itse en kuulu siihen ryhmään -kuulin vain.

      Maaseutukeskusten ja TE-keskusten maaseutuosastojen konsultoinnin lisäksi työnantajia ovat MTT, toisen asteen oppilaitokset, pankinjohtajan työ, oma tutkiminen läheisestä aiheesta, maaseudun muu kehittäminen, projektit,...Näin ollen kaikki agrologin työt eivät ole fyysisesti raskaita.

      Valitse ammattikorkeakoulu sen mukaan, mistä olet kiinnostunut (teknologia, yritystoiminta, eläintuotanto, kasvinjalostus, luomu,...), joten vieraile amk:n kotisivuilla ennen kuin teet valintasi.

      • pöksyyn Ramkissa

        Itse valmistuin opistoloogiksi ja sen päivittäminen vaati 230 pisteen amk tutkinnoksi 35 opintopistettä!!!


      • vaan sinne päin
        pöksyyn Ramkissa kirjoitti:

        Itse valmistuin opistoloogiksi ja sen päivittäminen vaati 230 pisteen amk tutkinnoksi 35 opintopistettä!!!

        Edellä mainittiin entiseksi opistoasteeksi, nykyiseksi perustutkinnoksi 120 ov, ammattikorkeakoulussa 240 op -ei 230 op. Sitä paitsi mitä opistoloogi tarkoittaa? En löytänyt sitä mistään kirjallisuudesta enkä netin sanakirjoista. Kirjoita suomeksi, älä hepreksi.


      • Tarkoittaa
        vaan sinne päin kirjoitti:

        Edellä mainittiin entiseksi opistoasteeksi, nykyiseksi perustutkinnoksi 120 ov, ammattikorkeakoulussa 240 op -ei 230 op. Sitä paitsi mitä opistoloogi tarkoittaa? En löytänyt sitä mistään kirjallisuudesta enkä netin sanakirjoista. Kirjoita suomeksi, älä hepreksi.

        Entistä agrologia joka oli ennen AMK aikaa, opistotutkinto. Se eroaa AMK ajasta muunmuassa siten että se oli 3 vuotta ja sinä aikana oli noin 2000 h enemmän ohjattua opetusta kuin nykyisessä AMK tutkinnossa joka on tätä copypaste aikaa..

        ATK ajokortti 2 tuli kyllä jo silloin opiston ohessa


    • Anonyymi

      Voiko jossain pätevöittää opistto agrologin AMK agrologiksi?

      • Anonyymi

        Meijän kunnassa on agrologi lomittaja. Ei osaa käytännön hommia..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1622
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe