Joulutorttuja tekisi kovasti mieleni väsätä. Olen oleskellut maassa vielä kovin vähän aikaa niin ei ole oikein tuntumaa noihin paikallisiin voitaikinoihin (siis mitä yleensä Suomessa pakastealtaasta löytyy). Löytyykö ylipäätään voi taikinaa täältä? Ja jos ei sitä niin löytyykö rahkaa? Mitähän nuo kumapainenkin mahtavat olla saksasksi?
voitaikina? tai rahka?
2
722
Vastaukset
- vastailija2
rahka = Quark
voitaikina = Blätterteig
¤ myös sana 'Butterteig' voi esiintyä (Itävallan saksaa):
http://www.jungekueche.de/lexikon/kochen/butterteig.html
Seuraavalla sivulla on ohje "Quark-Blätterteig" (kolmas ohje ylhäältä):
http://www.forums9.ch/frauen/backen/toni/KuchenundTorten.htm - Pipa01
Torttureseptejä on netissä kymmenittäin. Mutta hyvänen aika sentään: ei ole kovin vaikeaa tehdä voitaikinaa itsekin! (Voi taikinaa.)
Minä teen torttuni rahka-voitaikinasta, ja saksalaiset ovat haltioissaan: yksi kolmannes voita, toinen kolmannes rahkaa ja vielä yksi kolmannes vehnäjauhoja. Jauhoa saattaa joutua käyttämään vähän enemmänkin, sillä lämpimänä taikina saattaa tarttua pöytään.
Rahka on saksaksi Quark.
Jauhot ovat Saksassa parempilaatuisia kuin Suomessa... sanoo äitini, joka on leipuri.
Sitten voit kertoa saksalaisille tämän vitsin:
Meni sammakko kauppaan. Myyjä kysyi, mitä se haluaa. Sammakko vastasi: "Quark".
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 666421
- 715858
Vimpelin liikuntahallilla tulipalo?
Katsoin, että liikuntahallista tuloo mustaa savua. Sitten ovet pärähti hajalle, ja sisältä tuli aikamoinen lieska. Toise1365145- 624045
- 143905
- 383329
- 733128
- 642967
- 812753
- 492037