D&D

sollttu-poika

Hei,onko Dungeon And Dragons liian vaikea 13- vuotiaalle???

3

1103

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • samaa luokkaa

      olin itsekin kun alettiin kaverin kanssa pelaamaan RuneQuestia, joka ei eroa D&D:stä lainkaan vaikeudeltaan.

      Pikkuhiljaa kun luette ohjeita eri pelitilanteisiin sääntösysteemi alkaa hahmottua. Niitä kun ei oikein hahmota pelkällä lukemisella jos aiempaa kokemusta pen & paper ropeista ei ole, vaan siinä pitää myös pelata että tajuaa mihin ne säännöt kuuluvat ja miten ne vaikuttavat. Kun kehitätte muutaman testitappelun, vaikka örkki vastaan pelaaja, pelinjohtaja oppii käyttelemään ei-pelaaja-hahmoja ja pelaaja oppii miten pelihahmolla pelataan. Mitään suuria seikkailuita ei kannata harjoittelussa vedättää koska se sääntökirjojen plarailu ja kertailu tekee alussa seikkailusta hieman tylsää. Eli vedättäkää muutama ihan pelkkä tappelu harjoitteluhahmoilla niin homma alkaa pelittää ja samalla opitte myös sen miten tehdään erilaisia hahmoja ja miten niiden ominaisuudet vaikuttavat peliin.

      Kun tuon fyysisen tappelusysteemin olette oppineet, sen jälkeen lisäätte hieman taikuutta peliin, sitten muita kykyjä ja sitten ei mene kauaakaan niin te pelaatte suurimman osan ajasta ilman sääntökirjojen apua.

    • S 97

      Mutta tuleehan sitä opittua samalla ja erikoista termistöä rinnakkaisharrastuksista. Eri romaaneista pelinjohtajat yleensä ammentavat tietoutta, kuten myös moduuleista.

      Väsää omat seikkailut sitten vaikka suomeksi kun säännöt alkaa olla hallussa. Improvisointi on suotavaa ja ns. kotisääntöjen raskas käyttö.

      • Daa10

        Itse aloitin joskus ala-asteen lopulla, ja englanninkielisillä mentiin noin aluksi. Uusia sanoja oppi ja välillä piti olla sanakirja kourassa, että sai jotain tolkkua. Intoa oli kuitenkin niin paljon, että pelejä oppi. Jossain vaiheessa kuitenkin siirryttiin väliaikaisesti suomen kielisiin peleihin, mistä sai enemmän kokemusta kun pystyi keskittymään pelaamiseen eikä niinkään englannin opiskeluun. Kuitenkin yläasteelta asti on pelien kieli ollut lähes poikkeuksetta aina englanti.

        Huomattavasti kielitieto auttaa, ellei satu löytämään sitten jostain D&D suomennettua punaboxia, mikä imo on kankea. Suomenkielisiä laadukkaita fantasiapelejä on mm. Praedor sarjikseen pohjautuva rope Praedor. Peikkoja ja haltijoita siitä ei tosin löydy, mutta henk. koht. itse en niitä kaipaakaan, eikä niitä ole peliin vaikeaa itse edes lisäillä jos ne ovat vaatimus.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2800
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2011
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1538
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      979
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe