HP- kysymyksiä

--Kysyjä--

En älyä tätä Kuoleman varjelukset hommaa. Jos seijasauva kerta oli se, joka Harryn lopulta pelasti ja teki voittajaksi, niin silloinhan Dumbledore mokasi! Hänen tarkoituksensa oli kai saada seijasauva pois taistelusta, kun hän jätti sen omaan hautaansa (ei kai hän olettanut, että Volde hakee sen sieltä?). Silti Dumbledore jätti Hermionelle kirjan kautta vinkin Kuoleman varjeluksista JA Harrylle kiven. Oliko Dumbledoren tarkoitus pitää seljasauva pois taistelusta?

MIkäli hänen tarkoituksensa oli saada se Harrylle, niin sepä oli omituisesti varmistettu. Eihän D voinut mitenkään tietää, voittaako H Dracon kaksintaistelussa ja näin ollen D ei voinut olla varma, saako H seljasauvan itselleen. Eli Harrystako teki voittajan... tuuri?? Se, että hän sattui voittamaan Dracon varmisti hänelle seljasauvan omistajaisuuden ja voiton VOldesta. JA tätä Dumbledore ei voinut mitenkään varmistaa! Eli hyvä tsäkä pelasti Potterin.

Olen kiitollinen jos joku selittää. HYVIN Kiitollinen. KOska en tajunnut näitä asioita.

VAstaajalle lupaan valtavasti maallista kunniaa ;)

PS. tälle palstalle voi laittaa muitakin HP-kyssäreita, niille ei tästedes tarvitse enää perustaa aina omaa keskustelua ;)

4

766

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • santtos92

      mun käsittääkseni dumblis teki vain yksinkertaisesti virheen sen seljasauvan suhteen ja se oli vain Harryn tuuria että se siirtyi sille.. :D

      en osaa vastata tarkkaa mutta laitan nyt oman käsitykseni..kuitenkin :)

    • P.A.M.

      sanottuna. Seljasauva pitää voittaa että se toimii kunnolla omistajalla, eli ei se olisi toiminut Harrylla niin hyvin jos se olisi saanut sen.
      Ja toiseksi, elkää miettikö niin tarkkaan että miks mikäkin meni noin, se on kirjailian näkemys asiasta ja siitä pitää osata nauttia.

    • kumma juttu

      Olen täysin samaa mieltä! Dumbledore halusi "tuhota" sauvan oman kuolemansa kautta, jotta Voldemort ei saisi sitä, eikä hän voinut tietää (EIKÄ tarkoittanut), että se siirtyisi Harryn hallintaan.
      Hyvää tuuri kaikki ja se siitä. Siispä hieman tylsä loppuratkaisu. Kaikki se puhe rakkaudesta jne. kun sitten vaan repäistää yhtäkkiä sauva, joka voi tuhota Vodemortin. Tulee tietysti muistaa, että ei seljasauvaakaan voinnut kuka tahansa hallita. Esim. Dumbledore ei olisi voinut tapaa Voldemortia edes seljasauvalla, koska niin kuin hän itse sanoin: "Minä sovin omistamaan seljasauvan, olemaan rehentelemättä sillä ja olemaan tappamatta sillä..."
      Panee vain mietityttämään, että miten Dumbledore uskoi (7 vuoden ajan) Harryn ikinä voittavan Voldemortia, koska mitään suunnitelmaa tai keinoa ei ilmeisesti ollut.
      Siis yhteenvetona: Se että Harry oli oikeutettu käyttämään ja tappamaan sauvalla johtui kaikesta rakkaudesta ja uhrautuvaisuudesta, joita Harry osoitti. Mutta KUITENKIN se, että Harry sai tilaisuuden osoittaa hallitsevansa sauvaa oli silkaa onnea, hyvää sattumaa.

      Ehkä sitten, jos väkisellä sitä pitää yrittää puolustella niin voisi sanoa, että usein elämässä tarvitaan hitunen onnea, jotta selviää.

    • kyllähän se

      Onnea varmaan oli. Kuitenkin Dumbledoren puolustukseksi sanon sen, ettei hän mielestäni odottanut kuolin iltanaan että draco ja kumppanit olivat solutautuneet linnaan ja draco pääsi hänet yllättämään...

      Mielestäni hän ei vain olettanut sen tapahtuvan niin pian ja sen takia jotkut asiat kuten seljasauvan turvaaminen jäi kesken... ja jotenkin ajattelin että draco voitti sauvan, koska se oli tarkoitus (muutenhan dumbledoren olisi kannattanut alkaa käyttää toista sauvaa odotellessaan dracon hyökkäystä) siitä eteenpäin kaikki sauvaan liittyvä jäi onnen varaan..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      203
      4902
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      288
      3019
    3. 134
      1787
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      228
      1607
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1431
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1206
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1164
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1149
    9. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1109
    10. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1107
    Aihe