Ihmisen halu syntiin

Raamattu olisi kirjoitettu turhaan, jos ihminen voisi järjellään tai tunteillaan ohjata elämäänsä oikein ja opastaa toisia. Kyllä Jumala tuntee ihmisen pahuuden: ”Miehen mielestä on oikea monikin tie, joka lopulta on kuoleman tie.” (San 14:12)

Alussa jotain syntiä aloitellessaan ihmisen omatunto hälyttää, mutta jos ihminen tekee sen synnin siitä huolimatta ensimmäisen kerran, hän alkaa samalla selitellä ihmisjärjellään ja ihmistunteillaan syntiään, Jumalaa ja itseään toisenlaiseksi kuin ne todellisuudessa ovat. Selittelyt ovat moninaiset: muutkin tekevät, pakko tehdä muuten käy huonosti minulle tai toisille, ei Jumala tarkoita kieltää tätä, tuntuu niin hyvältä, ettei tämä voi olla väärin, tämä oli väärin Raamatun kirjoittamisen aikaan, mutta nyt ajat ovat toiset, minä teen näin, mutta ei tämä ole niin paha kuin tekisin jotain, mitä tuo toinen tekee, Jumala ei voi tuomita näin vähäpätöisestä erehdyksestä, ihminen ei voi/ ei pysty olemaan tekemättä tätä, tämä on rakkaudellista ja hyvää, Jumala vaikuttaa tahtomisen ja tekemisen siispä kaikki mitä teen on hyvää ja oikeastaan Jumalan minulla teettämää, Jumalahan sanoo toisessa paikkaa Raamatussa jotain, jolla saan tämän todistettua hyväksi teoksi, hyvitän tämän käymällä kirkossa, auttamalla hädänalaisia tai puhumalla ihmisille Jeesuksesta tai pidättäytymällä toisesta synnistä, kyllä Jumala näkee sydämeeni ja ymmärtää, miksi näin teen eikä rankaise minua…

Niin ihminen paaduttaa omantuntonsa tunnottomaksi noilla Jumalan vastaisilla selityksillään ja olemalla tekemättä parannusta kyseisestä synnistä jatkaen synnin tekemistä.

Niinpä paatunut jatkaa alkamaansa syntiä: huorintekoaan (jopa avoliittoon asti tai täyttämällä elämänsä seksiseikkailuilla), jatkaa harhaoppisten kanssa kaveeraamistaan (jopa liittyy harhaoppiseen kirkkoon tai seurakuntaan jäseneksi), jatkaa varasteluaan (jopa kleptomaaniksi, ryöstäjäksi, huijariksi, petoksiin asti) jne.

Mutta niin kauan kuin ihminen vielä maan päällä tallustaa, on mahdollista, että Jumala antaa hänelle etsikkoajan ja hän voi silloin tehdä uskonratkaisun, uudestisyntyä ja sitten kulkea Kristus-tietä taivaaseen.

Uskoville Jumalan tahto on pyhitys ”Mutta nyt, kun olette synnistä vapautetut ja Jumalan palvelijoiksi tulleet, on teidän hedelmänne pyhitys, ja sen loppu on iankaikkinen elämä.” (Room 6:22) ja oma tahto; tunteet ja järjen päätelmät, pitää haudata ja pitää kuolleena (Room 6:11).

Kun Jumala sanoo Raamatussa jotain tai johdattaa ihmistä suoraan, on Jumalaa uskottava. Ei auta ihmistä, että uskoo Jumalan olevan olemassa tai että on tullut joskus uskoon, mutta ei usko Häntä käytännön jokapäiväisessä elämässä ”Miksi te huudatte minulle: 'Herra, Herra!' ettekä tee, mitä minä sanon?” (Luuk 6:46)

Uskoon tullut ihminen, joka ei usko, mitä Jumala sanoo eikä toimi sen mukaan, vaan nostaa oman lihansa kuolleista ja alkaa toimia sen mukaan (tunteet, järki, tavat), elää ”pahituselämää” ei pyhityselämää. Jokainen uskova voi murehduttaa Pyhän Hengen niin, että se lopulta poistuu hänestä, jos itsepäisesti muuttaa hengellisen elämänsä lihalliseksi valitsemalla itsepäisesti oman järkensä ja tunteensa Jumalan tahdon edelle.

Sitten on luopio ja matkalla helvettiin, vaikka jäisi luulemaan, että uskonnollisuus on sen merkki, että olisi pelastunut ja matkalla taivaaseen. Näitä itseään uskoviksi luulevia ja mainostavia ovat kirkot ja seurakunnat pullollaan, puhumattakaan kokonaan harhaoppisista kirkoista/seurakunnista (mormonit, jehovan todistajat, adventistit jne), maallikoista pastoreihin ja he sitten eksyttävät koko ajan muita tuudittaen ei-uskovat väärään turvallisuuden tunteeseen luulemaan, että ovat pelastettuja tai vetämään uskovia samaan lihallisuuteen ja pois uskosta luopioiksi kuin itsekin ovat.

Synnin teot ovat kuolleita tekoja ja johtavat elämästä kuolemaan uskovatkin, jolleivät he tee niistä parannusta:

”Jättäkäämme sentähden Kristuksen opin alkeet ja pyrkikäämme täydellisyyteen, ryhtymättä taas uudestaan laskemaan perustusta: parannusta kuolleista töistä ja uskoa Jumalaan, oppia kasteista ja kätten päällepanemisesta, kuolleitten ylösnousemisesta ja iankaikkisesta tuomiosta. Ja niin me tahdomme tehdä, jos vain Jumala sallii. Sillä mahdotonta on niitä, jotka kerran ovat valistetut ja taivaallista lahjaa maistaneet ja Pyhästä Hengestä osallisiksi tulleet ja maistaneet Jumalan hyvää sanaa ja tulevan maailmanajan voimia, ja sitten ovat luopuneet - taas uudistaa parannukseen, he kun jälleen itsellensä ristiinnaulitsevat Jumalan Pojan ja häntä julki häpäisevät.” (Heb 6:1-6)

12

411

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ota se opiksesi!

      Hyvä kirjoitus. Ajatus nousee, että kirjoitat sen ihan itsellesi.

      Juuri tästä on kysymys sinä olet paaduttanut omatuntuntosi. Väännät synnin hyväksi.
      Syntiä on lain rikkomus. Tässä kohtaa on omatuntosi paatunut, sapatissa.
      Väännät sapatin koskemaan joka päivää ja tätä, kun toistat päivästä päivään, niin omatuntosi sen hyväksyy, vaikka Sanassa ei niin mainita. Tätä paadutusta vielä jatkat, näin minä pidän sunnuntain pyhänä ja käyn silloin kirkossa niin kyllä se Jumala sen hyväksyy, koska se tuntuu minusta hyvältä, eikä sitten Jumala minua rankaise, eikä minun tarvitse pyytää armoa.

    • koska en

      löytänyt yhtään parjausta koko aloituksestasi.

      Ei pantu halvalla edes Elleniä!!!
      Miten tämä tulisi käsittää???

      Oletko saanut rauhan Jumalassa vai mitä sinulle on tapahtunut. Suonet anteeksi mutta EPÄILEN ETTÄ PYSYT SAMALLA ASIALINJALLA VASTAISUUDESSA.

      YLLÄTÄ MINUT - LOPETA PARJAAMISESI KOKONAAN..

      • Sama syntejä kyttäävä henki

        Opillisesti adventisti ja Uskova_1 eroavat kuin
        yö ja päivä. Mutta arkipäivän kilvoittelu näyttää
        olevan perin samankaltaista tämän foorumin adventisteilla ja Uskova_1:llä.
        Vitsaa annetaan varmuuden vuoksi kaikelle mikä
        liikkuu. Ei mitään armoa, paitsi lainkiihkoilijoille.

        Kun opinkiistat jätetään syrjään, ei paljon eroja näy?

        Sama hegemonia eri paketeissa?


    • ei..

      Alussa jotain syntiä aloitellessaan ihmisen omatunto hälyttää

      Tuo ei kyllä pidä paikkansa. Tavat ja kulttuurit ovat hyvin erilaisia eri maissa. Se kulttuurista ym kiinni millainen omatunto on. Synnit ja vastaavat käsitteet ovat alusta loppuun ihmisten määrittelemiä.

      • Raamattu antaa

        Jumalan määritelmän synnille ja se ratkaisee.


      • ...
        Raamattu antaa kirjoitti:

        Jumalan määritelmän synnille ja se ratkaisee.

        ...kuten kaikki muutkin uskonnot.


        Silloinhan se, mitä uskova1 puhui "omanatuntona" on vain kirjoista opittua tietoa.


    • Aika lailla oikeassa olet kirjoituksessasi. Jumalan ehdottomat vaatimukset ovat toki olemassa. Mutta ei tule unohtaa Jumalan armoa syntistä ihmistä kohtaan. Syntisestä olemuksestamme emme koskaan pääse erilleen tässä majassamme kuin vasta kuolemassa. Synnitöntä ihmistä en ole ainakaan minä tavannut eläessäni.
      Aina vain yhä uudelleen saa tulla Kristuksen ristin juurelle(katumukseen ja anteeksiantoon). Jumalalle ei ole ongelmana synti, vaan se että ihminen lymyilee, eikä tule Jumalansa eteen avoimesti ongelmiaan kertomaan ja apuansa pyytämään.

      Se mikä eheyttää ja parantaa syntisen ihmisen? On Jumalan Pyhähenki ja Sana. Muuta tietä ei ole.

      • Sillä "armosta lankeaminen" voi yhtä hyvin tapahtua
        ylöspäin kuin alaspäinkin. Sielunvihollinen tulee
        siitä, mistä milloinkin aita on matalin.
        Lainvaatimiseen (varsinkin muilta) tai syntielämään - kumpaankin on aivan liian helppo langeta.

        Vastuullinen vapaus Armonruhtinaan Hengessä -
        siinä on raitis ja terve kristityn normaalielämä.
        Lihamme tosiaan aivan loppuun asti kiusaa meitä
        mitä kummallisimpine haluineen ja siinähän on
        paah se itsekkys.
        Apostolit varoittavat päästämästä itsekästä
        luontoa valloilleen. Sillä lähimmäistä vastaan
        olevia asioita ei saa tehdä ja toisaalta ei saa
        laiminlyödä lähimmäiselle tärkeitä asioita.


      • eri asiaa!

        Omantunnon paaduttamista!


      • Lukijat lisäsivät toisen
        eri asiaa! kirjoitti:

        Omantunnon paaduttamista!

        Uskova_1 puhui niin selkeästi, ettei siihin ole
        mitään lisättävää. Mutta Utulila ja Kantola
        lisäsivätkin toisen asian, joka on syytä samassa
        yhteydessä oivaltaa.

        Että armahdettukin on vain armahdettu syntinen.
        Vaikka tietysti pyrkii pyhitykseen, kuten
        täytyykin "pyrkiä".

        1. Kor. 12:31
        Pyrkikää osallisiksi parhaimmista armolahjoista. Ja vielä minä osoitan teille tien, verrattoman tien.
        1. Kor. 14:1
        Tavoitelkaa rakkautta ja pyrkikää saamaan hengellisiä lahjoja, mutta varsinkin profetoimisen lahjaa.

        1. Kor. 14:12
        Samoin tekin, koska tavoittelette henkilahjoja, niin pyrkikää seurakunnan rakennukseksi saamaan niitä runsaasti.

        1. Tess. 5:15
        Katsokaa, ettei kukaan kosta kenellekään pahaa pahalla, vaan pyrkikää aina tekemään hyvää toinen toisellenne ja kaikille.

        Hepr. 12:14
        Pyrkikää rauhaan kaikkien kanssa ja pyhitykseen, sillä ilman sitä ei kukaan ole näkevä Herraa;

        1. Joh. 1:8
        Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä.


    • Jope 48.

      Room.10:4. Sillä Kristus on lain loppu, vanhurskaudeksi jokaiselle, joka uskoo. Gal. 5:1. Vapauteen Kristus vapautti meidät. Pysykää siis lujina, älkääkä antako uudestaan sitoa itseänne orjuuden ikeeseen. Ef. 2:8. Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta-se on Jumalan lahja- 9. ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi.

      • nyt...

        Kyllä sapatista saa vähän kerskata, miten sitä muuten erottuisi joukosta. Sapattina makaamisesta muutkin tunnistavat "oikeaksi uskovaksi", kun ei kehtaa sapattileima otsassa kulkea kadulla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      346
      7777
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2274
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      34
      1662
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1509
    5. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      118
      1238
    6. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      77
      1224
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      335
      1066
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      16
      955
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      50
      945
    10. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      103
      843
    Aihe