d-vitamiinin yliannostus

huolestunut hieman

säikähdin kun kuulin että mivitotal flex-valmisteessa on d-vitamiinia 10 mikrogrammaa, sitä ei lainkaan mainita itse tuotepakkauksessa ja olen syönyt samaan aikaan multikalkkia, jonka päiväannoksessa on 9 mikrogrammaa d-vitamiinia. Tosin en ole kauan syönyt valmisteita yhtä aikaa, ja joinakin päivinä ottanut vain toista. lisäksi eye-q kalaöljyä, mutta tutkimani mukaan siinä ei ole d-vitamiinia, vaan e-vitamiinia ja rasvahappoja. Jossakin kuitenkin mainittiin, että ei ole syytä huolehtia yliannostuksesta, jos päivittäinen saanti ei ylitä 40-50 mikrogrammaa. Mut silti mietityttää, joko mul on kuitenki syytä huoleen. Normaali suositus on 5-10 mikrogrammaa, nyt oon saanu 20 mikrogrammaa...

74

33443

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • haittaa

      Sitä suositellaan isompinakin annoksina kuin 10 mikrogrammaa/pv. Itse otan kuureina 20-40 mikrogrammaa/pv.

    • --->

      Nykyisin ravinnossa on hyvin vitamiineja eikä niitä tarvita purkista. Ongelma olkaa olla jo se, että kun lähes kaikkeen on lisätty vitamiineja niin niitä saa lähinnä liikaa kuin liian vähän. Osa vitamiineista kyllä poistuu virtsan mukana mutta osa kerääntyy elimistöön ja voi olla pahojakin seurauksia.

      ESIM:

      "A- ja D-vitamiinien liikasaannin oireet:

      – A-vitamiini: pitkäaikainen, yli 7500 mikrogrammaa/pvä -annostus johtaa krooniseen myrkytykseen, jonka oireita ovat pahoinvointi, päänsärky, suun kuivuminen ja maksavauriot. Odottavan äidin annostus ei saisi ylittää 3000 mikrogrammaa päivässä

      – D-vitamiini: säännöllinen, yli 50 mikrogrammaa/pvä -annostus aiheuttaa kalsiumin kertymistä pehmytkudoksiin. D-vitamiinimyrkytyksessä munuaisten toiminta heikentyy, vaarana jopa kuolema."

      -Lääkärilehti-

      • Anonyymi

    • Valtion ravitsemusneuvottelutoimikunnan mukainen suurin hyväksyttävä vuorokautinen D-vitamiinin saanti on 50 µg/vrk, vaikka sitä suuremmistakaan kerta-annoksista ei olla todettu aiheutuvan varsinaista haittaa.

      • antioksidantti Antti

        D-vitamiinin päivittäistä saantisuositusta nostettiin vuoden 2005 alusta 5:stä 7,5 µg:aan, mutta pelkkä suosituksen nosto ei auta ihmisiä jotka pelkäävät tai eivät ymmärrä ottaa D-vitamiinia ruoan lisänä. Sitä paitsi, ikääntyvien ihmisen päivittäinen tarve on 25, eikä 7,5 µg/vrk (Vieth 2004). Sitä suomalaiset ravitsemustutkijat ovat haluttomia myöntämään, koska se merkitsisi sitä että vitamiineja pitää ottaa purkista. Professori Antti Aro pitää D-vitamiinin turvallisena päiväannoksena jatkuvassa aikuisille 100 µg:aa/vrk ja lapsille 25 µg/vrk (Duodecimissa 2005). Yhdysvaltalaisen ja kanadalaisen uuden riskiarvion mukaan turvallinen päiväannos aikuiselle on 250 mikrogrammaa (Hatchcock ym. 2007).


      • ccxx

        yhtä mieltä siitä, että yläraja on vähintään 250 mcg/vrk. Yleinen suositus on ottaa sen verran, että veren nanomoolia litrassa arvo olisi 80- 120. Vastaa 40- 120 mcg /vrk - eri ihmisillä eri määrät. ja kuinnka kauan tästä hormoonista jaksetaan puhua vitamiinina, kun se on jo ties kuinka kauan sitten hormooniksi tiedetty.


    • huono valinta

      """"säikähdin kun kuulin että mivitotal flex-valmisteessa on d-vitamiinia 10 mikrogrammaa, sitä ei lainkaan mainita itse tuotepakkauksessa""""

      Kyllä mainitaan.

      Ravintosisältö: Sisältää mm. vitamiineja (B1-, B2-, B6-, B12-, C-, D-, E-vitamiinit, beetakaroteeni, biotiini, foolihappo, niasiini, pantoteenihappo), kivennäisaineita (boori, jodi, kromi, kalium, kalsium, kromi, magnesium, mangaani, seleeni, sinkki), aminohappoja, bioflavonoideja, inositolia, koliinia, PABA:a, ubikinonia, sinimailasta, psylliumia ja kolloidisia mineraaleja. Lisänä L-karnitiini ja riboosi.

      http://www.vitacom.fi/content.php?openmenu=3&product=24&logo=&lang=0

      http://keskustelu.suomi24.fi/terveys_show.fcgi?category=97&conference=4500000000000404&posting=22000000025306543

    • ei yliannostusvaaraa

      Esim. auringonottajat saavat päivittäin tyypillisesti 250 mikrogramman annoksia, ja rasvaliukoisena veren d-vitamiinipitoisuudet nousevat maksimiin vasta parissa kuukaudessa kun auringonottoa jatkaa päivittäin.
      Silti siitä ei tiedetä kenellekään koituneen mitään haittoja tms, päinvastoin.
      10-20 mikroa on ennemminkin vaarallisen matala päiväannos joka johtaa piilevään d-vitamiinin puutokseen ja monenlaisiin tappaviinkin sairauksiin.

      • haluttaisiin...

        Pilsu ei ole sama asia kuin aurinko.


      • turhaa vilunkia

        Valon vaikutuksesta iholla valmistuu d-vitamiinin ei-aktiivista esimuotoa. Se taas muuttuu aktiiviseksi vasta maksassa ja munuaisissa. Tästä syystä auringosta ei saa liikaa deetä.

        Ruuasta ja pilsuista saatava dee on puolestaan aktiivista saman tien ja sitä voi saada liikaa. Yliannostus on melko harvinainen eikä kuolemantapauksiakaan ole sattunut kuin lähinnä pilsutehtaiden valmistusvikojen aiheuttamina.

        10-20 mikroa ei ole vaarallisen alhainen, ei johda puutoksiin eikä tappaviin sairauksiin.


      • auringonvalosta
        turhaa vilunkia kirjoitti:

        Valon vaikutuksesta iholla valmistuu d-vitamiinin ei-aktiivista esimuotoa. Se taas muuttuu aktiiviseksi vasta maksassa ja munuaisissa. Tästä syystä auringosta ei saa liikaa deetä.

        Ruuasta ja pilsuista saatava dee on puolestaan aktiivista saman tien ja sitä voi saada liikaa. Yliannostus on melko harvinainen eikä kuolemantapauksiakaan ole sattunut kuin lähinnä pilsutehtaiden valmistusvikojen aiheuttamina.

        10-20 mikroa ei ole vaarallisen alhainen, ei johda puutoksiin eikä tappaviin sairauksiin.

        Auringonvalosta tulee nimenomaan aktiivista d3-vitamiinin muotoa noin suuret määrät. Auringonvalon vaikutuksesta d3 myös metabolisoituu iholla eteenpäin d4- ja d5-vitamiinin eri muodoiksi ja steroideiksi jne. Pelkkä maksa ja munuaiset eivät riitä täydelliseen d-vitamiinin metabolisoitumiseen ja kaikkiin hyötyvaikutuksiin.

        Jos on pilleristä saanut liikaa d-vitamiinia, kannattaa mennä ottamaan aurinkoa jolloin d-vitamiini metabolisoituu tehokkaammin eri muodoiksi ja tällöin ei voi saada myrkytystä. Pillerivitamiinin terveyshyötyvaikutukset ovat myös aika kyseenalaisia verrattuna auringonvaloon.

        10-20 mikroa on myös aika matala määrä, estää ehkä korkeintaan osteoporoosia ja lihasheikkoutta mutta edelleenkin piilevä puutos altistaa mm. syöpäsairauksille.


      • SSSS1111111
        haluttaisiin... kirjoitti:

        Pilsu ei ole sama asia kuin aurinko.

        "Pilsu ei ole sama asia kuin aurinko."

        Osoitat omaavasi uskomattoman loogisen päättelykyvyn. Haluaisin kernaasti kuulla enemmänkin ajatuksiasi.


      • ccxx
        haluttaisiin... kirjoitti:

        Pilsu ei ole sama asia kuin aurinko.

        uusia tutkimuksia tulee ympäri maailmaan viikottain - siinä sulla on internet, ei kun hakemaan tietoa.


      • ysvaan

        Tämä johtuu siitä, että ruoan tai auringon mukana d-vitamiinia ei käytännössä voi saada liikaa. Lisien osalta riski on oikeasti olemassa, asiaa on tutkittu, tapauksi on raportoitu jne.


    • Olli Lind

      D-vitamiini

      Kansanterveyslaitoksen tuore raportti kertoo, että mitä suurempi on naisen veren D-vitamiinin pitoisuus, sitä pienempi on riski sairastua keuhkosyöpään. Havainto pätee kuitenkin vain alle 50-vuotiaisiin naisiin, ei sitä vanhempiin eikä lainkaan miehiin. Tutkimus osoittaa myös sen, että suomalaisten seerumin D-vitamiinin pitoisuus on yleensä aivan liian pieni syövän ehkäisyn kannalta. D-vitamiinia tarvitaan ravintolisänä vuoden ympäri.

      Mini-Suomi-tutkimuksessa otettiin verinäytteitä vuosina 1978–1980. Seerumin D-vitamiini [25(OH)D] mitattiin yhteensä 6937 naiselta ja mieheltä. Tutkituilla ei ollut tuolloin keuhkosyöpää. Seuraavien 24 vuoden aikana 122 tutkittua sairastui keuhkosyöpään. Tässä analyysissa selvitettiin seerumin D-vitamiinin suhdetta taudin riskiin. Tutkittavat jaettiin D-vitamiinin määrän perusteella kolmeen ryhmään (tertiiliin). Heille ei siis annettu D-vitamiinia ruoan lisänä, vaan se mitä veressä oli, oli peräisin ravinnosta ja auringonvalosta.

      Suurimmalla osalla seerumin D-vitamiinipitoisuus oli pienempi kuin 80 nmol/l, mitä tänä päivänä pidetään riittävänä. Keskiarvo oli vain 43 nmol/l. Alimman kolmanneksen keskiarvo oli miehillä 25,5 nmol/l (hajonta 5–34) ja naisilla 23 nmol/l (4–30). Toisen tertiilin vastaavat lukemat olivat miehillä 42,3 nmol/l (35–51) ja naisilla 38 nmol/l (31–46) ja ylimmän kolmanneksen miehillä 68,7 nmol/l (52–180) ja naisilla 62,5 nmol/l (47–151). Samaan aikaan Kansanterveyslaitos pelotteli suomalaisia D-vitamiinin yliannostelun vaaroilla!

      Tutkittujen koulutustaso korreloi D-vitamiiniin: eniten koulutetuilla oli suurempi pitoisuus kuin vähän koulutetuilla. Samoin naimisissa olevilla oli paremmat pitoisuudet kuin naimattomilla ja leskillä. Normaalipainoisilla oli suurempi pitoisuus kuin lihavilla. Tupakointi vähensi D-vitamiinin pitoisuutta ja lisäsi keuhkosyövän riskiä.

      D-vitamiinin pitoisuus korreloi alle 50-vuotiailla naisilla käänteisesti keuhkosyövän riskiin. Ylimmän kolmanneksen riski oli 80 % pienempi kuin alimman tertiilin.

      Rintasyövän ennaltaehkäisyn kannalta D-vitamiinin pitoisuus seerumissa tulisi olla vähintään 121 nmol/l ja paksu- ja peräsuolisyöpien ehkäisyn kannalta vähintään 83 nmol/, kirjoittavat tutkijat. Näiden tietojen valossa suomalaisten D-vitamiinin saanti on todella heikoissa kantimissa.

      • tekstiä

        kun kopioidaan toisen kirjoittamaa tekstiä, vaatisi hyvä tapa edes mainita alkuperäisen kirjoittajan nimi.


    • tietoa

      Minisun d-vitamiinien vieressä apteekissa oli uutisia d-vitamiinista. Siinä kerrottiin että hyvä määrä vitamiinia oli suomalaisten tutkimuksen mukaan jotain 20 mikroa. Itse en ottaisi yli 50 mikroa päivässä. Ja kesällä kun saa aurinkoa, ei tarvitse d-vitamiinia.

      • ei paista

        kesällä aurinko niin paljon että siitä saisi tarpeellisen määrän d-vitamiinia.


      • päin

        suomen kamaraa paistaa niin paljon aurinko enää nykyisin, että siitä tarpeeksi d-vitamiinia sais?


      • ellet ole musta...
        päin kirjoitti:

        suomen kamaraa paistaa niin paljon aurinko enää nykyisin, että siitä tarpeeksi d-vitamiinia sais?

        Vaaleaihoisilla saanti auringosta on riittävää toukokuusta elokuuhun. Olen itse käynyt kesäaikaan mittauttamassa d-vitamiinin tason ihan mielenkiinnosta ja se oli huipussaan! En edes oleskele auringossa kuin lenkkeillessä/puutarhatöitä tehdessä. Käytän vitamiinivalmisteita vain talvisin.

        ********************
        3. Milloin aurinko riittää D-vitamiinilähteeksi Suomessa? "Toukokuusta elokuun loppuun."

        4. Onko totta, että auringosta saatu D-vitamiiniannos riittää pidempään kuin ruuasta tai pilleristä saatu? "Siinä mielessä kyllä, että suhteellisen pieni aurinkoaltistus riittää kuukausiksi, mutta suun kautta tarvitaan jatkuvasti. Muuten D-vitamiini käyttäytyy ja varastoituu samalla tavoin saantitavasta riippumatta."

        ****************


      • ihon värin vaikutuksesta
        ellet ole musta... kirjoitti:

        Vaaleaihoisilla saanti auringosta on riittävää toukokuusta elokuuhun. Olen itse käynyt kesäaikaan mittauttamassa d-vitamiinin tason ihan mielenkiinnosta ja se oli huipussaan! En edes oleskele auringossa kuin lenkkeillessä/puutarhatöitä tehdessä. Käytän vitamiinivalmisteita vain talvisin.

        ********************
        3. Milloin aurinko riittää D-vitamiinilähteeksi Suomessa? "Toukokuusta elokuun loppuun."

        4. Onko totta, että auringosta saatu D-vitamiiniannos riittää pidempään kuin ruuasta tai pilleristä saatu? "Siinä mielessä kyllä, että suhteellisen pieni aurinkoaltistus riittää kuukausiksi, mutta suun kautta tarvitaan jatkuvasti. Muuten D-vitamiini käyttäytyy ja varastoituu samalla tavoin saantitavasta riippumatta."

        ****************

        Kanadassa tehty tutkimus kertoi, että afroperäiset kärsivät d-vitamiinipuutoksista paljon useammin kuin eurooppalaisperäiset. Tumma iho estää auringon valon avulla kehittyvän d-vitamiinin muodostusta selvästi. Etelämmässä ja varsinkin päiväntasaajan seudulla valoa on kuitenkin niin paljon, että d-vitamiinia saa aivan riittävästi. Mitä vaaleampi iho, sitä paremmin auringonvalo vaikuttaa. Ehkä tuosta syystä yleensä pohjoisemmassa asuvat ovat vaaleampia kuin päiväntasaajalla asuvat.


      • tarvittaisiin?
        ihon värin vaikutuksesta kirjoitti:

        Kanadassa tehty tutkimus kertoi, että afroperäiset kärsivät d-vitamiinipuutoksista paljon useammin kuin eurooppalaisperäiset. Tumma iho estää auringon valon avulla kehittyvän d-vitamiinin muodostusta selvästi. Etelämmässä ja varsinkin päiväntasaajan seudulla valoa on kuitenkin niin paljon, että d-vitamiinia saa aivan riittävästi. Mitä vaaleampi iho, sitä paremmin auringonvalo vaikuttaa. Ehkä tuosta syystä yleensä pohjoisemmassa asuvat ovat vaaleampia kuin päiväntasaajalla asuvat.

        Tuli tuossa mieleen, että montako viikon etelän matkaa pitäisi tehdä loka-huhtikuun välillä, että d-vitamiinitarve olisi tyydytetty? Itselläni ei kylläkään ole varaa tuollaiseen reissailuun. :)


      • huipussaan?
        ellet ole musta... kirjoitti:

        Vaaleaihoisilla saanti auringosta on riittävää toukokuusta elokuuhun. Olen itse käynyt kesäaikaan mittauttamassa d-vitamiinin tason ihan mielenkiinnosta ja se oli huipussaan! En edes oleskele auringossa kuin lenkkeillessä/puutarhatöitä tehdessä. Käytän vitamiinivalmisteita vain talvisin.

        ********************
        3. Milloin aurinko riittää D-vitamiinilähteeksi Suomessa? "Toukokuusta elokuun loppuun."

        4. Onko totta, että auringosta saatu D-vitamiiniannos riittää pidempään kuin ruuasta tai pilleristä saatu? "Siinä mielessä kyllä, että suhteellisen pieni aurinkoaltistus riittää kuukausiksi, mutta suun kautta tarvitaan jatkuvasti. Muuten D-vitamiini käyttäytyy ja varastoituu samalla tavoin saantitavasta riippumatta."

        ****************

        Paljonko?


      • D-vitamiiniiii
        tarvittaisiin? kirjoitti:

        Tuli tuossa mieleen, että montako viikon etelän matkaa pitäisi tehdä loka-huhtikuun välillä, että d-vitamiinitarve olisi tyydytetty? Itselläni ei kylläkään ole varaa tuollaiseen reissailuun. :)

        Kallista D-vitamiiniapa on jos pitää matkustaa sitä etelän maille hakemaan.


      • .....
        tarvittaisiin? kirjoitti:

        Tuli tuossa mieleen, että montako viikon etelän matkaa pitäisi tehdä loka-huhtikuun välillä, että d-vitamiinitarve olisi tyydytetty? Itselläni ei kylläkään ole varaa tuollaiseen reissailuun. :)

        Elokuun jälkeen d-vitamiinitasot pysyvät hyvinä vielä yli 2 kk, joten luultavasti tammikuussa yksi reissu riittää.

        D-vitamiinin lisäksi altistus auringonvalolle saa ihon tuottamaan myös erityisiä entsyymeitä, jotka korjaavat DNA-vaurioita. Entsyymissä on kopio ehjästä DNA:sta, ja jos soluissa DNA-molekyylit esim. katkeilevat tai vaurioituvat, entsyymit tulevat korjaamaan vaurion.
        http://en.wikipedia.org/wiki/DNA_repair

        Auringonvalon ja näiden entsyymeiden ansiosta kaikkien syöpien riski vähenee, ja näitä ei saa pillerin muodossa toistaiseksi. Ehkä tulevaisuudessa joskus myydään asiakaan DNA-näytteen pohjalta valmistettuja entsyymipillereitä, mutta toistaiseksi etelänmatkat tulevat paljon halvemmaksi.


      • 50 mikrogr
        huipussaan? kirjoitti:

        Paljonko?

        Reumaprofessori heikki Isomäki (Reumasairaalan entinen ylilääkäri) kirjoitti Hesariin jo vuonna 2001, että D-vitamiinin viranomaissuositus on 50 kertaa liian pieni. Isomäen mukaan ihmisen tarve on 250 mikrogrammaa päivässä. Se ehkäisisi mm. reumateuteja ja olisi hyväksi niiden hoidossakin.

        Nyt asiaa on arvioitu monissa yliopistoissa ja järjestöissä (mm. American Pediatric Association) ja tultu siihen tulokseen, että D-vitamiinin saantisuositusta pitää nostaa reilusti.
        Kalifornian yliopiston 18 tiedemiestä ehdottaa suositukseksi aikuisille 50 mikrogrammaa. Konsensuksesta kertoo suomeksi Bio-Vita:
        http://www.biovita.fi/uusi/news.php?lang=fi&id=1155


      • mihin kadonneet
        50 mikrogr kirjoitti:

        Reumaprofessori heikki Isomäki (Reumasairaalan entinen ylilääkäri) kirjoitti Hesariin jo vuonna 2001, että D-vitamiinin viranomaissuositus on 50 kertaa liian pieni. Isomäen mukaan ihmisen tarve on 250 mikrogrammaa päivässä. Se ehkäisisi mm. reumateuteja ja olisi hyväksi niiden hoidossakin.

        Nyt asiaa on arvioitu monissa yliopistoissa ja järjestöissä (mm. American Pediatric Association) ja tultu siihen tulokseen, että D-vitamiinin saantisuositusta pitää nostaa reilusti.
        Kalifornian yliopiston 18 tiedemiestä ehdottaa suositukseksi aikuisille 50 mikrogrammaa. Konsensuksesta kertoo suomeksi Bio-Vita:
        http://www.biovita.fi/uusi/news.php?lang=fi&id=1155

        Heikki Isomäen kirjoituksia oli tuolloin netissä melko hyvin löydettävissä. Nyt niitä ei enää ole löytynyt mistään, minnekkähän ne ovat kadonneet? Haikki Isomäki on erittäin tuttu henkilö minulle


      • Neonomide/Strangelet
        mihin kadonneet kirjoitti:

        Heikki Isomäen kirjoituksia oli tuolloin netissä melko hyvin löydettävissä. Nyt niitä ei enää ole löytynyt mistään, minnekkähän ne ovat kadonneet? Haikki Isomäki on erittäin tuttu henkilö minulle

        ... ja lääkefirmat ovat näistä tuloksista kauhuissaan. Näyttää vahvasti siltä että D-vitamiini on länsimaisen lääketieteen kaikkien aikojen suurin virhearvio.

        D-vitamiinista puhuminen on todellinen oxymoroni, kun ottaa huomioon siitä muodostuva kalsidioli on HORMONI, ja elimistössä on kaikkialla D-vitamiinireseptoreita. Aivoissa, sisäelimissä, iholla, suolistossa, kaikkialla. Kiinalainen tutkija havaitsi asian vasta vuonna 2002.

        Turvallisen päivittäisen saannin yläraja D-hormonille [sic] on isketty jo useamman kerran äärimmäisen (Vienn 1999, Hathcock 2007) laajojen ja arvostettujen arvioiden pohjalta kansainvälisesti 250 mikrogrammaan - D-vitamiinin myrkytyksistä on vain tapausselostuksia. Munuaissairaat ja sarkoidoosipotilaat lienevät ainoita poikkeuksia.

        Sama suomeksi: D-vitamiinia voi/saa ottaa täysin turvallisin mielin jatkuvasti 250 mikrogrammaa. Luultavasti tuota lähentelevä saanti on ihan fiksu idea. Raskaana oleville suositellaan jo 160 mikrogrammaa äidin ja lapsen D-vitamiinin saannin turvaamiseksi.

        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?Db=pubmed&Cmd=ShowDetailView&TermToSearch=17209171


        Tässä blogikirjoituksesssa käydään harvinaisen hyvin ja shokeeraavasti läpi, mikä nykyisessä D-vitamiinisuosituksessa on pielessä:

        http://terveesti.blogs.fi/2007/10/31/d_vitamiini_merkityksen_aliarviointi_on_~3225287/


        D-vitamiini ei siis edelleenkään ole "vitamiini", vaan seco-steroidi ja tämä on tiedetty kymmenien vuosien ajan. Vasta "D-vitamiinin" reseptorien löytyminen kaikkialta kehosta viimeisen 7 vuoden aikana on tehnyt siitä todellisuudessa "hormonin". Vieläpä sellaisen hormonin joka vaikuttaa tuhansien geenien ekspressioon eli siihen, millaisia proteiineja ne tuottavat.

        Näyttää siltä, että D-vitamiini ei vain osallistu immuunijärjestelmän toimintan, vaan säätelee sitä lukemattomilla tavoilla, joista ollaan vasta nyt pääsemässä hieman hajulle.

        Joka tapauksessa, nyt kun käytännössä kaikki krooniset sairaudet diabeteksesta reumatauteihin ja masennukseen on todettu pohjimmiltaan tulehdussairauksiksi, katse kohdistuu D-vitamiiniin jonka "perinteinen" saanti auringonvalosta on vähentynyt viimeisten kymmenien vuosien aikana dramaattisesti. Ilmeisesti D-vitamiini vaimentaa tulehdusta dramaattisesti sen ohella, että se tuottaa kehossa bioaktiivisia peptidejä, siis proteiineja jotka tappavat viruksia, bakteereita ja sieniä hyvin tehokkaasti.

        "Regardless of vitamin D's effects on innate immunity, activated vitamin D is a pluripotent pleiotropic seco-steroid with as many mechanisms of action as the 1,000 human genes it regulates [93]. Evidence continues to accumulate of vitamin D's involvement in a breathtaking array of human disease and death. [40,41]"

        Näyttö siitä, että D-vitamiini (20-50 mikroa / päivässä) ehkäisee flunssatauteja ja influenssaa, on jo nyt äärimmäisen vakuuttavaa:

        http://www.virologyj.com/content/5/1/29

        http://www.virologyj.com/content/5/1/29/figure/F2


        Tässä hengästyttävän pitkä keskusteluketju D-vitamiinista. Kannattaa laittaa turvavyö kiinni:

        http://www.tiede.fi/keskustelut/laaketiede-ja-terveys-f11/tapaus-d-vitamiini-t30602.html


        Itse otan nykyisin vähintään 125 mikroa päivässä, tänään meni 205. Sairastan Crohnin tautia, autoimmuunisairautta, joka runtelee suolistoa sekoittaen elimistön omien tulehdustekijöiden määrät ja kohteet. Nykyinen D-vitamiiniannos näyttää toimivan paremmin kuin peruslääkkeeni, joka on solunsalpaaja jota käytetään mm. nivelreumassa ja elinsiirtopotilailla siirretyn elimen hylkimisen estoon. Myös kalaöljy 1300 mg päivässä oon aiemmin auttanut, mutta nyt olen käytännössä oireeton jo useampaa viikkoa putkeen.

        Flunssaisten ihmisten kanssa on tultu oltua läheisissä tekemisissä jatkuvasti, mutta yhtenä iltana ollutta lievää huimausta lukuunottamatta minkäänlaisia flunssan oireita ei ole ollut. Mieliala on parantunut ja uniasiat ovat paremmassa kunnossa.

        Ennen kuin tätä hehkutusta alkaa nimittämään "D-uskonnoksi", kannattaa vilkaista tällaista muistilistaa tutkimuskirjallisuudesta (lähde yllä):

        Miten eri D-vitamiinin vuorokausiannokset sitten vaikuttavat:

        Yksi mikrogramma vastaa 40 IU:ta eli kansanvälistä yksikköä.

        * 400 IU:lla on vaikutusta multippeliskleroosin (-41 %) ja nivelreuman (-36 %) riskiin, mutta ei esimerkiksi sokeritaudin riskiin.
        * 700 IU:ta vähensi merkittävästi ylähengitystieinfektioita
        * 800 IU:ta laski systolista verenpainetta merkittävästi (9,3 %) lyhyessä 8 viikon seurannassa
        * 800 IU:ta vähensi 2-tyypin diabeteksen riskiä kolmanneksella
        * 1 000 IU:ta vähensi halvauspotilaiden kaatumista 59 % parantamalla lihasten kuntoa ja koordinaatiota
        * 2 000 IU:n annos lapsena vähensi 1-tyypin diabeteksen riskiä 78 %. Lasku oli 86 % kun annokset olivat yli 2 000 IU:ta. Nämä tulokset perustuvat 33 vuoden seurantaan.
        * 5 000 - 10 000 IU:ta vähensi epäselviä (idiopaattisia) selkäkipuja kaikilla tutkittavilla (100 %)
        * 5 000 IU:ta esti influenssan vanhusten hoitolaitoksen yhdessä kerroksessa, jossa tämä annos oli käytössä, kun taas muissa kerroksissa, jossa ei D-vitamiinia annettu, tauti riehui
        * 10 000 IU:ta on tuore ehdotus turvalliseksi vuorokausiannokseksi (safe tolerable upper intake level, Hathcock 2007)
        * 10 000 - 20 000 IU:ta on paljaan ihon D-vitamiinituotto keskipäivän aikoihin puolessa tunnissa kesällä Keski-Euroopan leveyksillä vaaleaihoisella
        * 50 000 IU/vrk terveille miehille talvella 2 kk ajan ei aiheuttanut sivuvaikutuksia eikä muutoksia muihin laboratorioarvoihin (Berger-Lux 1998)
        * 18 000 IU:ta /vrk 5 vuoden ajan (yhdessä kalkin ja fluorin kanssa) ei aiheuttanut sivuvaikutuksia (Hasling 1987)
        * 600 000 IU/vrk 4 vuorokauden ajan eli yhteensä 2 400 000 IU:ta (riisitaudin hoitoon tarkoitettu pullollinen päivässä kahden tipan sijaan 4 päivän ajan) aiheutti 2-vuotialle pojalle ummetuksen ja mahakipuja. Verikokeissa kalkkiarvot ja verenpaine nousivat. Munuais- sydän- tai neurologisia sivuvaikutuksia ei todettu (Barrueto 2005)
        * 1 700 000 IU/vrk/7 kk pöytäsokerissa, joka sisälsi 21,4 mg D3-vitamiinia grammassa sokeria, aiheutti munuaisten kalkkiutumista ja väliaikaisen munuaisten vajaatoiminnan isälle ja pojalle, jotka käyttivät tätä myrkytettyä sokeria (Vieth 2002)


      • dhggfh
        D-vitamiiniiii kirjoitti:

        Kallista D-vitamiiniapa on jos pitää matkustaa sitä etelän maille hakemaan.

        Olen ottanut d.vitamiinia jokapäivä 60ug 4kk ajan ja kävin mittauttamas arvon ja se oli 115, eli ihan hyvä määrä ja voisin ottaa turvallisesti 80ug jokapäivä.


      • 13+18
        Neonomide/Strangelet kirjoitti:

        ... ja lääkefirmat ovat näistä tuloksista kauhuissaan. Näyttää vahvasti siltä että D-vitamiini on länsimaisen lääketieteen kaikkien aikojen suurin virhearvio.

        D-vitamiinista puhuminen on todellinen oxymoroni, kun ottaa huomioon siitä muodostuva kalsidioli on HORMONI, ja elimistössä on kaikkialla D-vitamiinireseptoreita. Aivoissa, sisäelimissä, iholla, suolistossa, kaikkialla. Kiinalainen tutkija havaitsi asian vasta vuonna 2002.

        Turvallisen päivittäisen saannin yläraja D-hormonille [sic] on isketty jo useamman kerran äärimmäisen (Vienn 1999, Hathcock 2007) laajojen ja arvostettujen arvioiden pohjalta kansainvälisesti 250 mikrogrammaan - D-vitamiinin myrkytyksistä on vain tapausselostuksia. Munuaissairaat ja sarkoidoosipotilaat lienevät ainoita poikkeuksia.

        Sama suomeksi: D-vitamiinia voi/saa ottaa täysin turvallisin mielin jatkuvasti 250 mikrogrammaa. Luultavasti tuota lähentelevä saanti on ihan fiksu idea. Raskaana oleville suositellaan jo 160 mikrogrammaa äidin ja lapsen D-vitamiinin saannin turvaamiseksi.

        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?Db=pubmed&Cmd=ShowDetailView&TermToSearch=17209171


        Tässä blogikirjoituksesssa käydään harvinaisen hyvin ja shokeeraavasti läpi, mikä nykyisessä D-vitamiinisuosituksessa on pielessä:

        http://terveesti.blogs.fi/2007/10/31/d_vitamiini_merkityksen_aliarviointi_on_~3225287/


        D-vitamiini ei siis edelleenkään ole "vitamiini", vaan seco-steroidi ja tämä on tiedetty kymmenien vuosien ajan. Vasta "D-vitamiinin" reseptorien löytyminen kaikkialta kehosta viimeisen 7 vuoden aikana on tehnyt siitä todellisuudessa "hormonin". Vieläpä sellaisen hormonin joka vaikuttaa tuhansien geenien ekspressioon eli siihen, millaisia proteiineja ne tuottavat.

        Näyttää siltä, että D-vitamiini ei vain osallistu immuunijärjestelmän toimintan, vaan säätelee sitä lukemattomilla tavoilla, joista ollaan vasta nyt pääsemässä hieman hajulle.

        Joka tapauksessa, nyt kun käytännössä kaikki krooniset sairaudet diabeteksesta reumatauteihin ja masennukseen on todettu pohjimmiltaan tulehdussairauksiksi, katse kohdistuu D-vitamiiniin jonka "perinteinen" saanti auringonvalosta on vähentynyt viimeisten kymmenien vuosien aikana dramaattisesti. Ilmeisesti D-vitamiini vaimentaa tulehdusta dramaattisesti sen ohella, että se tuottaa kehossa bioaktiivisia peptidejä, siis proteiineja jotka tappavat viruksia, bakteereita ja sieniä hyvin tehokkaasti.

        "Regardless of vitamin D's effects on innate immunity, activated vitamin D is a pluripotent pleiotropic seco-steroid with as many mechanisms of action as the 1,000 human genes it regulates [93]. Evidence continues to accumulate of vitamin D's involvement in a breathtaking array of human disease and death. [40,41]"

        Näyttö siitä, että D-vitamiini (20-50 mikroa / päivässä) ehkäisee flunssatauteja ja influenssaa, on jo nyt äärimmäisen vakuuttavaa:

        http://www.virologyj.com/content/5/1/29

        http://www.virologyj.com/content/5/1/29/figure/F2


        Tässä hengästyttävän pitkä keskusteluketju D-vitamiinista. Kannattaa laittaa turvavyö kiinni:

        http://www.tiede.fi/keskustelut/laaketiede-ja-terveys-f11/tapaus-d-vitamiini-t30602.html


        Itse otan nykyisin vähintään 125 mikroa päivässä, tänään meni 205. Sairastan Crohnin tautia, autoimmuunisairautta, joka runtelee suolistoa sekoittaen elimistön omien tulehdustekijöiden määrät ja kohteet. Nykyinen D-vitamiiniannos näyttää toimivan paremmin kuin peruslääkkeeni, joka on solunsalpaaja jota käytetään mm. nivelreumassa ja elinsiirtopotilailla siirretyn elimen hylkimisen estoon. Myös kalaöljy 1300 mg päivässä oon aiemmin auttanut, mutta nyt olen käytännössä oireeton jo useampaa viikkoa putkeen.

        Flunssaisten ihmisten kanssa on tultu oltua läheisissä tekemisissä jatkuvasti, mutta yhtenä iltana ollutta lievää huimausta lukuunottamatta minkäänlaisia flunssan oireita ei ole ollut. Mieliala on parantunut ja uniasiat ovat paremmassa kunnossa.

        Ennen kuin tätä hehkutusta alkaa nimittämään "D-uskonnoksi", kannattaa vilkaista tällaista muistilistaa tutkimuskirjallisuudesta (lähde yllä):

        Miten eri D-vitamiinin vuorokausiannokset sitten vaikuttavat:

        Yksi mikrogramma vastaa 40 IU:ta eli kansanvälistä yksikköä.

        * 400 IU:lla on vaikutusta multippeliskleroosin (-41 %) ja nivelreuman (-36 %) riskiin, mutta ei esimerkiksi sokeritaudin riskiin.
        * 700 IU:ta vähensi merkittävästi ylähengitystieinfektioita
        * 800 IU:ta laski systolista verenpainetta merkittävästi (9,3 %) lyhyessä 8 viikon seurannassa
        * 800 IU:ta vähensi 2-tyypin diabeteksen riskiä kolmanneksella
        * 1 000 IU:ta vähensi halvauspotilaiden kaatumista 59 % parantamalla lihasten kuntoa ja koordinaatiota
        * 2 000 IU:n annos lapsena vähensi 1-tyypin diabeteksen riskiä 78 %. Lasku oli 86 % kun annokset olivat yli 2 000 IU:ta. Nämä tulokset perustuvat 33 vuoden seurantaan.
        * 5 000 - 10 000 IU:ta vähensi epäselviä (idiopaattisia) selkäkipuja kaikilla tutkittavilla (100 %)
        * 5 000 IU:ta esti influenssan vanhusten hoitolaitoksen yhdessä kerroksessa, jossa tämä annos oli käytössä, kun taas muissa kerroksissa, jossa ei D-vitamiinia annettu, tauti riehui
        * 10 000 IU:ta on tuore ehdotus turvalliseksi vuorokausiannokseksi (safe tolerable upper intake level, Hathcock 2007)
        * 10 000 - 20 000 IU:ta on paljaan ihon D-vitamiinituotto keskipäivän aikoihin puolessa tunnissa kesällä Keski-Euroopan leveyksillä vaaleaihoisella
        * 50 000 IU/vrk terveille miehille talvella 2 kk ajan ei aiheuttanut sivuvaikutuksia eikä muutoksia muihin laboratorioarvoihin (Berger-Lux 1998)
        * 18 000 IU:ta /vrk 5 vuoden ajan (yhdessä kalkin ja fluorin kanssa) ei aiheuttanut sivuvaikutuksia (Hasling 1987)
        * 600 000 IU/vrk 4 vuorokauden ajan eli yhteensä 2 400 000 IU:ta (riisitaudin hoitoon tarkoitettu pullollinen päivässä kahden tipan sijaan 4 päivän ajan) aiheutti 2-vuotialle pojalle ummetuksen ja mahakipuja. Verikokeissa kalkkiarvot ja verenpaine nousivat. Munuais- sydän- tai neurologisia sivuvaikutuksia ei todettu (Barrueto 2005)
        * 1 700 000 IU/vrk/7 kk pöytäsokerissa, joka sisälsi 21,4 mg D3-vitamiinia grammassa sokeria, aiheutti munuaisten kalkkiutumista ja väliaikaisen munuaisten vajaatoiminnan isälle ja pojalle, jotka käyttivät tätä myrkytettyä sokeria (Vieth 2002)

        Hyvää tekstiä!

        Tässä aika tuore englanninkielinen kirjoitus D-vitamiinimääriä koskevista pähkäilyistä. Vahvistaa sitä, että nykyiset suositukset ovat liian alhaisia. Perustuu ReinHold Viethin haastatteluun. Hän on d-vitamiinialalla tunnetuimpia tutkijoita.

        http://www.ft.com/cms/s/2/11180df8-beaa-11de-b4ab-00144feab49a.html

        Tutkimukset ovat osoittaneet, että ainakin10000 IU (250 ug)/vrk on turvallista.


      • merkittävät tulokset
        Neonomide/Strangelet kirjoitti:

        ... ja lääkefirmat ovat näistä tuloksista kauhuissaan. Näyttää vahvasti siltä että D-vitamiini on länsimaisen lääketieteen kaikkien aikojen suurin virhearvio.

        D-vitamiinista puhuminen on todellinen oxymoroni, kun ottaa huomioon siitä muodostuva kalsidioli on HORMONI, ja elimistössä on kaikkialla D-vitamiinireseptoreita. Aivoissa, sisäelimissä, iholla, suolistossa, kaikkialla. Kiinalainen tutkija havaitsi asian vasta vuonna 2002.

        Turvallisen päivittäisen saannin yläraja D-hormonille [sic] on isketty jo useamman kerran äärimmäisen (Vienn 1999, Hathcock 2007) laajojen ja arvostettujen arvioiden pohjalta kansainvälisesti 250 mikrogrammaan - D-vitamiinin myrkytyksistä on vain tapausselostuksia. Munuaissairaat ja sarkoidoosipotilaat lienevät ainoita poikkeuksia.

        Sama suomeksi: D-vitamiinia voi/saa ottaa täysin turvallisin mielin jatkuvasti 250 mikrogrammaa. Luultavasti tuota lähentelevä saanti on ihan fiksu idea. Raskaana oleville suositellaan jo 160 mikrogrammaa äidin ja lapsen D-vitamiinin saannin turvaamiseksi.

        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?Db=pubmed&Cmd=ShowDetailView&TermToSearch=17209171


        Tässä blogikirjoituksesssa käydään harvinaisen hyvin ja shokeeraavasti läpi, mikä nykyisessä D-vitamiinisuosituksessa on pielessä:

        http://terveesti.blogs.fi/2007/10/31/d_vitamiini_merkityksen_aliarviointi_on_~3225287/


        D-vitamiini ei siis edelleenkään ole "vitamiini", vaan seco-steroidi ja tämä on tiedetty kymmenien vuosien ajan. Vasta "D-vitamiinin" reseptorien löytyminen kaikkialta kehosta viimeisen 7 vuoden aikana on tehnyt siitä todellisuudessa "hormonin". Vieläpä sellaisen hormonin joka vaikuttaa tuhansien geenien ekspressioon eli siihen, millaisia proteiineja ne tuottavat.

        Näyttää siltä, että D-vitamiini ei vain osallistu immuunijärjestelmän toimintan, vaan säätelee sitä lukemattomilla tavoilla, joista ollaan vasta nyt pääsemässä hieman hajulle.

        Joka tapauksessa, nyt kun käytännössä kaikki krooniset sairaudet diabeteksesta reumatauteihin ja masennukseen on todettu pohjimmiltaan tulehdussairauksiksi, katse kohdistuu D-vitamiiniin jonka "perinteinen" saanti auringonvalosta on vähentynyt viimeisten kymmenien vuosien aikana dramaattisesti. Ilmeisesti D-vitamiini vaimentaa tulehdusta dramaattisesti sen ohella, että se tuottaa kehossa bioaktiivisia peptidejä, siis proteiineja jotka tappavat viruksia, bakteereita ja sieniä hyvin tehokkaasti.

        "Regardless of vitamin D's effects on innate immunity, activated vitamin D is a pluripotent pleiotropic seco-steroid with as many mechanisms of action as the 1,000 human genes it regulates [93]. Evidence continues to accumulate of vitamin D's involvement in a breathtaking array of human disease and death. [40,41]"

        Näyttö siitä, että D-vitamiini (20-50 mikroa / päivässä) ehkäisee flunssatauteja ja influenssaa, on jo nyt äärimmäisen vakuuttavaa:

        http://www.virologyj.com/content/5/1/29

        http://www.virologyj.com/content/5/1/29/figure/F2


        Tässä hengästyttävän pitkä keskusteluketju D-vitamiinista. Kannattaa laittaa turvavyö kiinni:

        http://www.tiede.fi/keskustelut/laaketiede-ja-terveys-f11/tapaus-d-vitamiini-t30602.html


        Itse otan nykyisin vähintään 125 mikroa päivässä, tänään meni 205. Sairastan Crohnin tautia, autoimmuunisairautta, joka runtelee suolistoa sekoittaen elimistön omien tulehdustekijöiden määrät ja kohteet. Nykyinen D-vitamiiniannos näyttää toimivan paremmin kuin peruslääkkeeni, joka on solunsalpaaja jota käytetään mm. nivelreumassa ja elinsiirtopotilailla siirretyn elimen hylkimisen estoon. Myös kalaöljy 1300 mg päivässä oon aiemmin auttanut, mutta nyt olen käytännössä oireeton jo useampaa viikkoa putkeen.

        Flunssaisten ihmisten kanssa on tultu oltua läheisissä tekemisissä jatkuvasti, mutta yhtenä iltana ollutta lievää huimausta lukuunottamatta minkäänlaisia flunssan oireita ei ole ollut. Mieliala on parantunut ja uniasiat ovat paremmassa kunnossa.

        Ennen kuin tätä hehkutusta alkaa nimittämään "D-uskonnoksi", kannattaa vilkaista tällaista muistilistaa tutkimuskirjallisuudesta (lähde yllä):

        Miten eri D-vitamiinin vuorokausiannokset sitten vaikuttavat:

        Yksi mikrogramma vastaa 40 IU:ta eli kansanvälistä yksikköä.

        * 400 IU:lla on vaikutusta multippeliskleroosin (-41 %) ja nivelreuman (-36 %) riskiin, mutta ei esimerkiksi sokeritaudin riskiin.
        * 700 IU:ta vähensi merkittävästi ylähengitystieinfektioita
        * 800 IU:ta laski systolista verenpainetta merkittävästi (9,3 %) lyhyessä 8 viikon seurannassa
        * 800 IU:ta vähensi 2-tyypin diabeteksen riskiä kolmanneksella
        * 1 000 IU:ta vähensi halvauspotilaiden kaatumista 59 % parantamalla lihasten kuntoa ja koordinaatiota
        * 2 000 IU:n annos lapsena vähensi 1-tyypin diabeteksen riskiä 78 %. Lasku oli 86 % kun annokset olivat yli 2 000 IU:ta. Nämä tulokset perustuvat 33 vuoden seurantaan.
        * 5 000 - 10 000 IU:ta vähensi epäselviä (idiopaattisia) selkäkipuja kaikilla tutkittavilla (100 %)
        * 5 000 IU:ta esti influenssan vanhusten hoitolaitoksen yhdessä kerroksessa, jossa tämä annos oli käytössä, kun taas muissa kerroksissa, jossa ei D-vitamiinia annettu, tauti riehui
        * 10 000 IU:ta on tuore ehdotus turvalliseksi vuorokausiannokseksi (safe tolerable upper intake level, Hathcock 2007)
        * 10 000 - 20 000 IU:ta on paljaan ihon D-vitamiinituotto keskipäivän aikoihin puolessa tunnissa kesällä Keski-Euroopan leveyksillä vaaleaihoisella
        * 50 000 IU/vrk terveille miehille talvella 2 kk ajan ei aiheuttanut sivuvaikutuksia eikä muutoksia muihin laboratorioarvoihin (Berger-Lux 1998)
        * 18 000 IU:ta /vrk 5 vuoden ajan (yhdessä kalkin ja fluorin kanssa) ei aiheuttanut sivuvaikutuksia (Hasling 1987)
        * 600 000 IU/vrk 4 vuorokauden ajan eli yhteensä 2 400 000 IU:ta (riisitaudin hoitoon tarkoitettu pullollinen päivässä kahden tipan sijaan 4 päivän ajan) aiheutti 2-vuotialle pojalle ummetuksen ja mahakipuja. Verikokeissa kalkkiarvot ja verenpaine nousivat. Munuais- sydän- tai neurologisia sivuvaikutuksia ei todettu (Barrueto 2005)
        * 1 700 000 IU/vrk/7 kk pöytäsokerissa, joka sisälsi 21,4 mg D3-vitamiinia grammassa sokeria, aiheutti munuaisten kalkkiutumista ja väliaikaisen munuaisten vajaatoiminnan isälle ja pojalle, jotka käyttivät tätä myrkytettyä sokeria (Vieth 2002)

        Ainakin reumassa D-vitamiinin nosto 200 µg:n vuorokaudessa sai aikaan, että taudin hallinta muuttui ratkaisevasti. Koskaan koko lääketieteen hoitokaudella ei ole minun reumassani näin loistavan hyviä tuloksia ollut/tullut lääkehoidoilla, kuin nyt, kun D-vitamiinin päiväannoksen nostin 200 µg:n.

        Tosin reumalääkäri on kauhuissaan annoksesta, mutta funktionaalisen lääketieteen lääkäri kannusti, että ei ole mitään estettä, haitaa tai vaaraa, joten niinpä ainakin toistaiseksi vetelen tuota annosta ylen kiitollisena.


      • ccxx

        suositukset, tutkimukset ja kaikki mahdollinen eri kuin muualla maailmassa. Etelä-Euroopassa vedetään auringon kanssa 20 mcg d3 ja täällä 8 kk:tta ilman tarpeellista aurinko 7,5mcg. Älä usko mitään mitä THL sanoo!


      • ray one
        ..... kirjoitti:

        Elokuun jälkeen d-vitamiinitasot pysyvät hyvinä vielä yli 2 kk, joten luultavasti tammikuussa yksi reissu riittää.

        D-vitamiinin lisäksi altistus auringonvalolle saa ihon tuottamaan myös erityisiä entsyymeitä, jotka korjaavat DNA-vaurioita. Entsyymissä on kopio ehjästä DNA:sta, ja jos soluissa DNA-molekyylit esim. katkeilevat tai vaurioituvat, entsyymit tulevat korjaamaan vaurion.
        http://en.wikipedia.org/wiki/DNA_repair

        Auringonvalon ja näiden entsyymeiden ansiosta kaikkien syöpien riski vähenee, ja näitä ei saa pillerin muodossa toistaiseksi. Ehkä tulevaisuudessa joskus myydään asiakaan DNA-näytteen pohjalta valmistettuja entsyymipillereitä, mutta toistaiseksi etelänmatkat tulevat paljon halvemmaksi.

        olen luullut että auringonvalon ansioista melanooma eli ihosyöpä on vakavasti lisääntynyt. Tai no, siis liiallisen auringonvalon saannin takia. Nykyisin ei taideta ollenkaan suositella auringossa oleilua ilman suojavoiteita?


      • pigmentti suojaa
        ray one kirjoitti:

        olen luullut että auringonvalon ansioista melanooma eli ihosyöpä on vakavasti lisääntynyt. Tai no, siis liiallisen auringonvalon saannin takia. Nykyisin ei taideta ollenkaan suositella auringossa oleilua ilman suojavoiteita?

        Ihosyöpää ei juuri ikinä esiinny kasvoissa ja kämmenselässä jotka aikaisin keväästä lähtien ovat aina auringonvalolle altistuneita, ja joissa on hyvä suojaava pigmentti (ainoa keino suojautua ihosyövältä). Kaikkein vähiten ihosyöpää on etelän maissa ja päiväntasaajan seudulla, jossa porukat ovat ympäri vuoden vähissä vaatteissa ja eivät todellakaan käytä aurinkovoiteita jotka estävät d-vitamiinin ja pigmentin muodostumisen.


      • .
        Neonomide/Strangelet kirjoitti:

        ... ja lääkefirmat ovat näistä tuloksista kauhuissaan. Näyttää vahvasti siltä että D-vitamiini on länsimaisen lääketieteen kaikkien aikojen suurin virhearvio.

        D-vitamiinista puhuminen on todellinen oxymoroni, kun ottaa huomioon siitä muodostuva kalsidioli on HORMONI, ja elimistössä on kaikkialla D-vitamiinireseptoreita. Aivoissa, sisäelimissä, iholla, suolistossa, kaikkialla. Kiinalainen tutkija havaitsi asian vasta vuonna 2002.

        Turvallisen päivittäisen saannin yläraja D-hormonille [sic] on isketty jo useamman kerran äärimmäisen (Vienn 1999, Hathcock 2007) laajojen ja arvostettujen arvioiden pohjalta kansainvälisesti 250 mikrogrammaan - D-vitamiinin myrkytyksistä on vain tapausselostuksia. Munuaissairaat ja sarkoidoosipotilaat lienevät ainoita poikkeuksia.

        Sama suomeksi: D-vitamiinia voi/saa ottaa täysin turvallisin mielin jatkuvasti 250 mikrogrammaa. Luultavasti tuota lähentelevä saanti on ihan fiksu idea. Raskaana oleville suositellaan jo 160 mikrogrammaa äidin ja lapsen D-vitamiinin saannin turvaamiseksi.

        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?Db=pubmed&Cmd=ShowDetailView&TermToSearch=17209171


        Tässä blogikirjoituksesssa käydään harvinaisen hyvin ja shokeeraavasti läpi, mikä nykyisessä D-vitamiinisuosituksessa on pielessä:

        http://terveesti.blogs.fi/2007/10/31/d_vitamiini_merkityksen_aliarviointi_on_~3225287/


        D-vitamiini ei siis edelleenkään ole "vitamiini", vaan seco-steroidi ja tämä on tiedetty kymmenien vuosien ajan. Vasta "D-vitamiinin" reseptorien löytyminen kaikkialta kehosta viimeisen 7 vuoden aikana on tehnyt siitä todellisuudessa "hormonin". Vieläpä sellaisen hormonin joka vaikuttaa tuhansien geenien ekspressioon eli siihen, millaisia proteiineja ne tuottavat.

        Näyttää siltä, että D-vitamiini ei vain osallistu immuunijärjestelmän toimintan, vaan säätelee sitä lukemattomilla tavoilla, joista ollaan vasta nyt pääsemässä hieman hajulle.

        Joka tapauksessa, nyt kun käytännössä kaikki krooniset sairaudet diabeteksesta reumatauteihin ja masennukseen on todettu pohjimmiltaan tulehdussairauksiksi, katse kohdistuu D-vitamiiniin jonka "perinteinen" saanti auringonvalosta on vähentynyt viimeisten kymmenien vuosien aikana dramaattisesti. Ilmeisesti D-vitamiini vaimentaa tulehdusta dramaattisesti sen ohella, että se tuottaa kehossa bioaktiivisia peptidejä, siis proteiineja jotka tappavat viruksia, bakteereita ja sieniä hyvin tehokkaasti.

        "Regardless of vitamin D's effects on innate immunity, activated vitamin D is a pluripotent pleiotropic seco-steroid with as many mechanisms of action as the 1,000 human genes it regulates [93]. Evidence continues to accumulate of vitamin D's involvement in a breathtaking array of human disease and death. [40,41]"

        Näyttö siitä, että D-vitamiini (20-50 mikroa / päivässä) ehkäisee flunssatauteja ja influenssaa, on jo nyt äärimmäisen vakuuttavaa:

        http://www.virologyj.com/content/5/1/29

        http://www.virologyj.com/content/5/1/29/figure/F2


        Tässä hengästyttävän pitkä keskusteluketju D-vitamiinista. Kannattaa laittaa turvavyö kiinni:

        http://www.tiede.fi/keskustelut/laaketiede-ja-terveys-f11/tapaus-d-vitamiini-t30602.html


        Itse otan nykyisin vähintään 125 mikroa päivässä, tänään meni 205. Sairastan Crohnin tautia, autoimmuunisairautta, joka runtelee suolistoa sekoittaen elimistön omien tulehdustekijöiden määrät ja kohteet. Nykyinen D-vitamiiniannos näyttää toimivan paremmin kuin peruslääkkeeni, joka on solunsalpaaja jota käytetään mm. nivelreumassa ja elinsiirtopotilailla siirretyn elimen hylkimisen estoon. Myös kalaöljy 1300 mg päivässä oon aiemmin auttanut, mutta nyt olen käytännössä oireeton jo useampaa viikkoa putkeen.

        Flunssaisten ihmisten kanssa on tultu oltua läheisissä tekemisissä jatkuvasti, mutta yhtenä iltana ollutta lievää huimausta lukuunottamatta minkäänlaisia flunssan oireita ei ole ollut. Mieliala on parantunut ja uniasiat ovat paremmassa kunnossa.

        Ennen kuin tätä hehkutusta alkaa nimittämään "D-uskonnoksi", kannattaa vilkaista tällaista muistilistaa tutkimuskirjallisuudesta (lähde yllä):

        Miten eri D-vitamiinin vuorokausiannokset sitten vaikuttavat:

        Yksi mikrogramma vastaa 40 IU:ta eli kansanvälistä yksikköä.

        * 400 IU:lla on vaikutusta multippeliskleroosin (-41 %) ja nivelreuman (-36 %) riskiin, mutta ei esimerkiksi sokeritaudin riskiin.
        * 700 IU:ta vähensi merkittävästi ylähengitystieinfektioita
        * 800 IU:ta laski systolista verenpainetta merkittävästi (9,3 %) lyhyessä 8 viikon seurannassa
        * 800 IU:ta vähensi 2-tyypin diabeteksen riskiä kolmanneksella
        * 1 000 IU:ta vähensi halvauspotilaiden kaatumista 59 % parantamalla lihasten kuntoa ja koordinaatiota
        * 2 000 IU:n annos lapsena vähensi 1-tyypin diabeteksen riskiä 78 %. Lasku oli 86 % kun annokset olivat yli 2 000 IU:ta. Nämä tulokset perustuvat 33 vuoden seurantaan.
        * 5 000 - 10 000 IU:ta vähensi epäselviä (idiopaattisia) selkäkipuja kaikilla tutkittavilla (100 %)
        * 5 000 IU:ta esti influenssan vanhusten hoitolaitoksen yhdessä kerroksessa, jossa tämä annos oli käytössä, kun taas muissa kerroksissa, jossa ei D-vitamiinia annettu, tauti riehui
        * 10 000 IU:ta on tuore ehdotus turvalliseksi vuorokausiannokseksi (safe tolerable upper intake level, Hathcock 2007)
        * 10 000 - 20 000 IU:ta on paljaan ihon D-vitamiinituotto keskipäivän aikoihin puolessa tunnissa kesällä Keski-Euroopan leveyksillä vaaleaihoisella
        * 50 000 IU/vrk terveille miehille talvella 2 kk ajan ei aiheuttanut sivuvaikutuksia eikä muutoksia muihin laboratorioarvoihin (Berger-Lux 1998)
        * 18 000 IU:ta /vrk 5 vuoden ajan (yhdessä kalkin ja fluorin kanssa) ei aiheuttanut sivuvaikutuksia (Hasling 1987)
        * 600 000 IU/vrk 4 vuorokauden ajan eli yhteensä 2 400 000 IU:ta (riisitaudin hoitoon tarkoitettu pullollinen päivässä kahden tipan sijaan 4 päivän ajan) aiheutti 2-vuotialle pojalle ummetuksen ja mahakipuja. Verikokeissa kalkkiarvot ja verenpaine nousivat. Munuais- sydän- tai neurologisia sivuvaikutuksia ei todettu (Barrueto 2005)
        * 1 700 000 IU/vrk/7 kk pöytäsokerissa, joka sisälsi 21,4 mg D3-vitamiinia grammassa sokeria, aiheutti munuaisten kalkkiutumista ja väliaikaisen munuaisten vajaatoiminnan isälle ja pojalle, jotka käyttivät tätä myrkytettyä sokeria (Vieth 2002)

        Kiitos tekstistäsi


      • NGF

        flex on laadukas vitamiinivalmiste.
        Ja imeytyy hyvin .


      • uskomies.
        NGF kirjoitti:

        flex on laadukas vitamiinivalmiste.
        Ja imeytyy hyvin .

        Älä syö mivitotal Flexiä !!!!!!!!!!!!!!!!!!


    • OhMy..

      Tänään olen ottanut varmaan 250 - 300 mg D-vitamiinia.. Eikä ollut ensimmäinen kerta, vaan jo muutamia kuukausia olen popsinut niitä kuin leipää. Ei tunnu niin mitenkään omituiselta, joten tuskin vähemmän käyttävät saavat myrkytystä. Tiedän kyllä, että mun pitää vähentää määrää! Sanovat, että D-vitamiini estäisi sikaflunssaa, joten yrittänyttä ei laiteta.

      • ccxx

        !


    • 125µg

      D-vitamiinin lähde on aurinko EI ruoka.

    • l.a.

      Christel Lamberg-Allardt maailmalla:
      "The doses of sunshine or oral vitamin D3 used in healthy children should be designed to maintain 25(OH)D levels above 50 ng/mL. As a rule, in the absence of significant sun exposure, we believe that most healthy children need about 1,000 IU of vitamin D3 daily per 11 kg (25 lb) of body weight to obtain levels greater than 50 ng/mL. Some will need more, and others less. In our opinion, children with chronic illnesses such as autism, diabetes, and/or frequent infections should be supplemented with higher doses of sunshine or vitamin D3, doses adequate to maintain their 25(OH)D levels in the mid-normal of the reference range (65 ng/mL) — and should be so supplemented year-round (p. 868)."

      - Cannell JJ, Vieth R, Willett W, Zasloff M, Hathcock JN, White JH, Tanumihardjo SA, Larson-Meyer DE, Bischoff-Ferrari HA, Lamberg-Allardt CJ, Lappe JM, Norman AW, Zittermann A, Whiting SJ, Grant WB, Hollis BW, Giovannucci E. Cod liver oil, vitamin A toxicity, frequent respiratory infections, and the vitamin D deficiency epidemic. Ann Otol Rhinol Laryngol. 2008 Nov;117(11):864–70.

      1000 IU jokaista lapsen 11 painokiloa kohden ympäri vuoden, allekirjoittajana mm. Christel Lamberg-Allardt. Tavoitetaso artikkelin mukaan olisi 65 ng/ml eli noin 160 nmol/l.

      Ja Suomessa:

      "Lamberg-Allardtin mielestä ei voida ajatella, että kaikki söisivät D-vitamiinia purkista... Se pitää saada ravinnosta, siihen pyritään."

      Niin, onhan se aika ikävää huomata että:

      1: Aurinkoa ei voi syödä eikä siitä ole paljon iloa 9 kuukauteen täällä 60 leveyspiirin pohjoispuolella, jossa asuu meidän pohjoismaalaisten lisäksi lähinnä inuiitteja.

      2: Ihmisten D-vitamiinitasot nyt eivät vaan nouse nykyisillä 10 µg homeopaattisilla annoksilla kuin väräyksen.

      3: Eihän ravinnon riittävyyttä joka tarpeeseen voi ideologiaksi kutsua, vaikka Homo sapiensilla yli 90% D-vitamiinin optimaalisesta saannista saadaan aina väkisinkin auringosta.

      4: Jos aurinkoa ei ole eikä kuhaa/siikaa huvita syödä puolta kiloa joka päivä, niin pitää mennä purkille - mielestäni meidän pitää syödä kuhaa & siikaa puoli kiloa joka päivä 9 kuukauden ajan vuodesta ja pulinat pois.

    • tuula-neiti

      Minä käytän jatkuvasti 50 mikrogrammaa D-vitamiinia päivässä enkä ole huomannut mitään yliannostukseen viittaavaa.

      • Itse..

        Kokenut vitamiinimyrkytyksen vaikka syönyt aivan suositusten mukaan D- 20mig per päivä. Käytin B,C,D. Lopetin kaikki ja olo parani pikkuhiljaa ja nyt olen taas kunnossa. Vointini oli jo niin huono että jaksoin kävellä vain muutama satametriä ja piti levähtää välillä, myös jatkuva pahoinvointi on hävinnyt.


      • 100µg
        Itse.. kirjoitti:

        Kokenut vitamiinimyrkytyksen vaikka syönyt aivan suositusten mukaan D- 20mig per päivä. Käytin B,C,D. Lopetin kaikki ja olo parani pikkuhiljaa ja nyt olen taas kunnossa. Vointini oli jo niin huono että jaksoin kävellä vain muutama satametriä ja piti levähtää välillä, myös jatkuva pahoinvointi on hävinnyt.

        Söit synteettisiä vitamiineja. Ne eivät ole terveyttä edistäviä.

        http://personal.inet.fi/koti/remeli/ravinteet.htm


    • JPL_D3-vitaminoija

      Otin viime viikolla 2000 mikrogrammaa kerta-annoksena Devisol Strong -valmistetta (50 mg/tabletti) eli 40 tablettia. D-vitamiini saattaa aiheuttaa myrkytystilan vasta pitkällä aikavälillä suurina annoksina otettuna (puhutaan kuukausista).

      • D325OH

        Nyt on saatavana Tolosen 100µg. Ei tartte kuin 20kpl ottaa. Itse otin 8kpl kahtena päivänä kun flunssa tuli. Olisi varmaan lähtenyt, jos olisin ehtinyt levätä. Töissä juoksin puolikuntoisena. nyt toipilaana.


      • Kaipa se hyödyksi on

        Olen syönyt jo useita vuosia 39 mikrogrammaa d3-vitamiinia per vrk, ja kuten oudon tarkasta luvusta joku ehkä arvaa, se on osa lääkitystä. Määrä on melko pieni, vaikka aloittamisen aikaan se aikalaisia lääkäreitä kauhistuttikin. Ei kauhistuta enää. Myrkytykseenkään se ei tunnu riittäneen.

        En tunne tarvetta lisätä, joten jatkan samalla linjalla (jos ei ole rikki, älä korjaa sitä - perjaate).


    • 100µg
    • Tere elämä!

      Niin juuri, pillereistä voi saada yliannostuksen, mutta luonnollisesta D-vitaamiinista ei.

    • .
    • VitaMiksa

      D-vitamiinimyrkytys on tosiaankin todella harvinainen, vaikka auringosta saatu d-vitamiinimäärä olisi kuinka suuri, niin silti ravintolisillä saatu yliannostus on melkeimpä mahdoton. Vaikka d-vitamiini on rasvaliukoinen, niin sen saantisuositukset ovat silti suomalaisille aivan liian pienet. Tämä on todettu jo monesti yllä, mutta esimerkiksi http://d-vitamiinis.fi osoitteesta saa hyvän kokonaiskuvan nykyisestä vitamiinitasosta ja siitä oikeasta tarpeesta. Eteläisellä pallonpuoliskolla saantisuositukset ravinnosta ovat tietenkin pienemmät, koska aurinko paistaa jopa 11 kuukautta vuodesta.

    • 11

      http://tinyurl.com/Luontaistuote

      Euroopan Unionin elintarviketurvallisuuselin EFSA nosti D-vitamiinin turvallisena päiväannoksena pidetyn nuorten (11–17 v) ja aikuisten rajan 50 mikrogrammasta (µg) 100 µg:aan. Huippuvarovainen EFSA päätyi tähän tulokseen käytyään läpi uudet D-vitamiinitutkimukset. Vauvojen rajana on nyt 25 ja 1–10-vuotiaiden rajana 50 µg päivässä.

      "Euroopan 14 maasta kootut tiedot osoittavat, että kuluttajat käyttävät pienempiä annoksia kuin nyt asetetut uudet turvarajat", toteaa EFSAn paneeli (Dietetic products, Nutrition and Allergies (NDA).
      Nutraingredients.com 30.7.2012

      EFSA:n päätös saattaa outoon valoon suomalaiset ”asiantuntijat”, jotka ovat pelotelleet, että yli 50 mikrogramman päiväannos muka johtaisi myrkytykseen.

      • Hahhahhhahhahhahh :D Vai että 50 mikrogrammaa aiheuttaa myrkytyksen. Kovin on iso ero, kun otetaan huomioon, että esim. minulla oli 25 mikrogrammaa päivässä syödessäni MATALA D-vitamiinitaso. Nyt on tuplattu ja marraskuussa uudestaan testiin. Voivoi jos sitten onkin ihan myrkytykseksi muuttunut :P


      • 383
        eknodine kirjoitti:

        Hahhahhhahhahhahh :D Vai että 50 mikrogrammaa aiheuttaa myrkytyksen. Kovin on iso ero, kun otetaan huomioon, että esim. minulla oli 25 mikrogrammaa päivässä syödessäni MATALA D-vitamiinitaso. Nyt on tuplattu ja marraskuussa uudestaan testiin. Voivoi jos sitten onkin ihan myrkytykseksi muuttunut :P

        Tuo 50µg on tuskin muuttanut tasojasi RIITTÄVÄN korkeiksi. Kokeile suoraan 100µg tai 150µg, sitten voi olla jo kohdillaan. Muista että ihmisen koko vaikuttaa tarpeeseen!


      • 383 kirjoitti:

        Tuo 50µg on tuskin muuttanut tasojasi RIITTÄVÄN korkeiksi. Kokeile suoraan 100µg tai 150µg, sitten voi olla jo kohdillaan. Muista että ihmisen koko vaikuttaa tarpeeseen!

        Minä olen lilliputti pelinörtti. Lekuri käski ottaa 50 ja syytän sitten sitä jos ei riitä. Olin kuitenkin vain 8mmol/l normaalin alapuolella (eli 42


    • tukki.

      Laitoinkin kysymyksen väärään otsikkoon, eli tänne sitten:

      Miten, jos suuren osan päivittäisestä proteiinista hankkii maitotaloustuotteista (juusto, jogurtti, rahka, raejuusto) = paljon kalsiumi, niin miten varovainen tulee olla D-vitamiinin ottamisen kanssa? Meneekö jo vaaralliseksi 50 µg / päivä?

      • se siitä

        Syöt 100µg/vrk ja käyt mittauttamassa kalsiun ja D-vitamiiniarvot 3kk päästä.


      • tukki.
        se siitä kirjoitti:

        Syöt 100µg/vrk ja käyt mittauttamassa kalsiun ja D-vitamiiniarvot 3kk päästä.

        Virallinenhan kalsium suositus on aikuiselle miehelle noin 800mg. Luulisi, ettei se ainakaan ole vielä vaarallinen, vaikka söisi D3 vitamiinia? Tuossa laskin, että hyvin syöneenä saisin kalsiumia 1600 - 2000 mg päivässä. 2500 mg /pvä on suurin sallittava finelin mukaan.

        Eikö kalsiumille ja D3 vitamiinille olisi mitään suositussuhdemäärää? Korkeintaan x mg kalsiumia, kun x µg D3 vitamiinia?


    • Kummallista

      Kuinka d-vitamiini on rotanmyrkky jos ei aiheuta myrkytyksiä?

      • 100µg

        Vesikin on myrkyllistä, kun sinne hukkuu niín kuolee.


    • Tiedemies1

      Suomesta ei taida löytyä noita vahvemia, tässä 125µg tabletteja.
      Healthy Origins, Vitamin D3, 5,000 IU, 360 Softgels
      http://www.amazon.co.uk/gp/product/B002LC1INI/ref=sr_1_6?ie=UTF8&tag=wenn-21
      Ne on oliiviöljyssä jolloin D-vitamiini myös imeytyy, voinee pitää edullisenakin kun 13 ekellä saa vuoden tarpeen.

      Se kalsiumin kertymistä pehmytkudoksiin ja luuston heikkenemisen dilemmaan on japsit ehkä löytäneet ratkaisun: K2-vitamiini ja sen MK4-muoto.
      http://www.amazon.co.uk/Life-Extension-Advanced-Softgels-90-Count/dp/B004GW4S0G/ref=sr_1_6?ie=UTF8&tag=wenn-21
      Tässä on K2 (as menaquinone-4) 1000 mcg

    • 100µg

      Nykysuosituksia suurempi D-vitamiinilisä turvallinen ja tehokas tapa saavuttaa hyvä D-vitamiinipitoisuus

      Nykysuosituksia suuremmalla D-vitamiinilisällä voidaan turvata entistä paremmin vastasyntyneiden riittävä D-vitamiinin saanti. Jopa 40 µg:n D-vitamiiniannokset ovat vastasyntyneille turvallisia.

      Suomessa on aiemmin suositeltu vastasyntyneille jopa 100 µg:n D-vitamiiniannoksia. Suositeltua annosta on sittemmin pienennetty, minkä perusteena on osittain ollut pelko suuriin annoksiin mahdollisesti liittyvistä haittavaikutuksista. Nykyään D-vitamiinia suositellaan annettavaksi kaikille imeväisille 10 µg vuorokaudessa. Useat asiantuntijat pitävät riittävänä seerumin kalsidiolipitoisuutena arvon 80 nmol/l ylittävää pitoisuutta. Tuore tutkimusnäyttö viittaa siihen, että nykysuositusten mukainen annostus johtaa liian pieneen seerumin kalsidiolipitoisuuteen eikä turvaa riittävää D-vitamiinin saantia.

      Tutkimme terveistä vastasyntyneistä koostuvassa aineistossa eri D-vitamiiniannosten vaikutusta seerumin kalsidiolipitoisuuteen, kalsiumaineenvaihduntaan ja luustoon.

      Tutkimuksessa satunnaistettiin sokkoutetusti 113 vastasyntynyttä saamaan D3-vitamiinia kahden viikon iästä kolmen kuukauden ikään saakka joko 10, 30 tai 40 µg vuorokaudessa. Tavoitteena oli saavuttaa kolmen kuukauden iässä arvon 80 nmol/l ylittävä seerumin kalsidiolipitoisuus ilman haittavaikutuksia.

      D-vitamiinipitoisuuden lähtöarvot määritettiin syntymän jälkeen napaverinäytteestä, eikä pitoisuuksissa havaittu eroja ryhmien välillä. Napaverinäytteessä kalsidiolipitoisuus oli keskimäärin ainoastaan 53 nmol/l, vaikka valtaosa äideistä oli käyttänyt raskauden aikana säännöllisesti D-vitamiinilisää.

      Kolmen kuukauden iässä lasten seerumin kalsidiolipitoisuus oli annoksen mukaan keskimäärin 88, 124 ja 153 nmol/l. Kalsidiolin tavoitepitoisuus seerumissa saavutettiin kaikilla lapsilla, joiden vuorokausiannos oli 30 tai 40 µg ja joiden hoitomyöntyvyys oli hyvä (yli 80 %). D-vitamiinipitoisuudella tai D-vitamiiniannoksella ei havaittu yhteyttä plasman kalsiumpitoisuuteen, seerumin parathormonipitoisuuteen tai virtsan kalsium-kreatiniinisuhteeseen. Seerumin kalsiumpitoisuus oli kaikilla lapsilla normaali.

      Kolmen kuukauden iässä lasten sääriluun ominaisuuksia tutkittiin perifeerisellä kvantitatiivisella tietokonetomografialla (pQCT). Suurten D-vitamiiniannosten havaittiin vaikuttavan suotuisasti luun kasvuun ja lujuuteen.

      Tutkituilla, nykysuositusta suuremmilla D-vitamiiniannoksilla saavutetaan suurempi seerumin kalsidiolipitoisuus ja taataan elimistön riittävä D-vitamiinin saanti. Jopa 40 µg:n vuorokausiannos osoittautui turvalliseksi. Suuremmilla D-vitamiiniannoksilla saattaa olla positiivisia vaikutuksia luuston kehitykseen. Lisätutkimuksia tarvitaan kuitenkin selvittämään suurempien D-vitamiiniannosten pitkäaikaisvaikutuksia.

      Lääketieteellinen Aikakauskirja Duodecim 2012;128(19):2030


      Tärkeä D-vitamiini, Lääkäri Antti Heikkilä
      http://www.katsomo.fi/?progId=140659

      Miksi pillereitä kannattaa syödä pimeällä eli kaikki mitä sinun pitää tietää D-vitamiinista
      http://honkanen.wordpress.com/2012/10/04/d-vitamiini-ihmelaaketta-purkista/

      D-vitamiinilisän käyttö on perusteltua
      http://hevoskuuri.fi/terveys-ja-ravinto/444-d-vitamiinilisaen-kaeyttoe-on-perusteltua

      Euroopan Unionin elintarviketurvallisuuselin EFSA nosti D-vitamiinin turvallisena päiväannoksena pidetyn nuorten (11–17 v) ja aikuisten rajan 50 mikrogrammasta (µg) 100 µg:aan. Huippuvarovainen EFSA päätyi tähän tulokseen käytyään läpi uudet D-vitamiinitutkimukset. Vauvojen rajana on nyt 25 ja 1–10-vuotiaiden rajana 50 µg päivässä.
      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=247

      Lausunnossa mainitaan, että edes 250 µg päiväannoksella ei löydetty mitään haittavaikutuksia.
      http://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/2813.htm

    • Sionismi

      Tuplaa annoksesi.. Itse olen syönyt reilu 4 vuotta 100 mikroa päivässä enkä ole kun kerran sairastanut flunssan tänä aikana.. Nämä yleiset suositukset on iha hulluja.. ei kannata uskoa vaan ottaa se mikä tuntuu hyvältä..
      Lapsenikin on 2v8kk ja on syöny ikänsä 50mikroa päiväs..

    • samaa.

      Eräilläkin lääkäripäivillä oli heiltä kysytty päivittäistä d- vitamiinimäärää. Olivat ottaneet keskimäärin 100 yksikköä per päivä. Suositushan on noin 10?
      Otin aiemmin 80 yksikköä. Nyt menee 100 yksikköä joka päivä. En ole lääkäreitä pahempi.

    • 100µg

      Yhdysvalloissa lääkärit suosittelevat 100µg/vrk

    • 100µg

      1.8.2012 Euroopan Unionin elintarviketurvallisuuselin EFSA nosti D-vitamiinin turvallisena päiväannoksena pidetyn nuorten (11–17 v) ja aikuisten rajan 100 µg:aan. Vauvojen rajana EFSA pitää nyt 25 µg ja 1–10-vuotiaiden 50 µg päivässä. Lausunnossa mainitaan, että edes 250 µg päiväannoksella ei löydetty mitään haittavaikutuksia.


      http://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/2813.htm

    • EkitkinsyöDvit

      Vast'ikään lääkäri sanoi syövänsä 20µg D-vitamiinia. Sanoi sen olevan riittävä määrä.

      Näin Suomessa.

    • Ben94

      Itse olen syönnyt noin yli puolenvuoden ajan 100 mikrokrammaa päivässä...

    • Netistälöytyy

      Jos yhden kerran annos ei ylitä 1000mikrogrammaa päivässä ei pitäisi tulla oireita. Jos ottaa enemmän kuin 20 mikrogramma vrk. voi pitää jokatoinen päivä taukoa lisäravinteesta.

    • Anonyymi

      D-vitamiinilla ei ole suoranaisesti ole yliannostusvaaraa.
      Jenkkien kokeissa syötiin useita kuukausia noin 250 mikrogramma D-vitamiinia päivittäin ja mitään haittavaikutuksia ei havaittu!
      Jos osaat englantii, niin googleta testi, koska se on englannaksi.
      Valitettavasti suomeksi löytyy niin vähän kunnollista tietoa kaikista asioista.
      Aina pitäisi osata englantia, että saisi kaikki tulokset ja tiedot esiin!

    Ketjusta on poistettu 14 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miehille kysymys

      Onko näin, että jos miestä kiinnostaa tarpeeksi niin hän kyllä ottaa vaikka riskin pakeista ja osoittaa sen kiinnostukse
      Tunteet
      132
      3857
    2. Miksi kaivattusi on

      erityinen? ❤️‍🔥
      Ikävä
      85
      1905
    3. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      15
      1771
    4. Haluaisin jo

      Myöntää nämä tunteet sinulle face to face. En uskalla vain nolata itseäni enää. Enkä pysty elämäänkin näiden kanssa jos
      Ikävä
      54
      1412
    5. Ylen uutiset Haapaveden yt:stä.

      Olipas kamalaa luettavaa kaupungin irtisanomisista. Työttömiä lisää 10 tai enempikin( Mieluskylän opettajat). Muuttavat
      Haapavesi
      129
      1313
    6. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      38
      1298
    7. VENÄJÄ muuttanut tänään ydinasetroktiinia

      Venäjän presidentti Vladimir Putin hyväksyi tiistaina päivitetyn ydinasedoktriinin, kertoo uutistoimisto Reuters. Sen mu
      Maailman menoa
      98
      1274
    8. Nainen olet valoni pimeässä

      valaiset tietäni tietämättäsi ❤️
      Ikävä
      70
      1156
    9. Mitä toivot

      Tulevilta päiviltä?
      Ikävä
      69
      1033
    10. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      111
      1014
    Aihe