Tulkin palkka

lukios

haluaisin tietää, millainen palkka tulkilla on. Olisi hyvä jos kertoisitte kokemuksistanne ja esim. siitä jos olette työskennelleet EU:ssa. Kiitos!

16

17506

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • roopeasdasdasd
    • Myymelö

      Moi!
      Aloittelevan konferenssitulkin bruttopalkka EU:n toimielimissä on n. 350 euroa/päivä, kokeneen reilut 500 euroa. Jos sitten taas tulkkaa Suomessa esim. neuvottelussa, palkka on n. 550-700 e per päivä riippuen siitä onko tulkilla oma firma vai tekeekö töitä verokortilla.

    • Tulkiii

      Toiminimellä toimiva tulkki veloittaa tunnilta vähintään 60-80 euroa ALV. Summa kuulostaa suurelta tieteenkin suurelta asiakkaan näkökulmasta. Mutta miten tulkin näkökulmasta? Tulkkaustoimeksianto kuten asiointitulkkaus kestää useimmiten tunnin-pari, eli laskuttaa voi vain siitä ajasta. Käytännössä tulkilla hukkuu siihen hommaan koko päivä. Tulkkaukseen pitää valmistautua perehtymällä käsiteltävään asiaan, löytää ajoissa paikalle. Laadukas tulkkaus edellyttää, että tulkki hallitsee asian yhtä hyvin kuin puhuja, lisäksi tulkki huomioi myös asiakkaan edellytykset ymmärtää kyseistä asiaa. Oikeustulkkaksessa tulkin pitää hallita kahden maan juuri kyseistä asiaa koskeva lainsäädäntö ja tavat. Tulkkaustoimesiantoon kokonaisuutena liittyy kaikenlaista näkymätöntä sählinkiä kuten asioista sopiminen, tarjoiuspyyntöihin vastaaminen, laskun kirjoittaminen ja maksujen perintä. 80 euron "tuntipalkan" eteen tehdään työtä siis aika monta tuntia. Palkkiosta vähenetään yrityksen kulut, eläkkeet yms. Todellista tuntipalkkaa ei kannata itselle edes laskea, kuukausipalkasta puhumattakaan. Vaikka työtilaisuuksia olisi tarjolla jatkuvalla syötöllä, tulkki ei pysty "hoitamaan" enempää kuin 1-2 asiakasta päivässä. Tulkkaus on uskomattoman väsyttävää työtä. Jos onnistuu saamaan kokopäiväisen toimeksianon, 1,5-2 tunnin välein on pakko pyytää tauko.

      Tästä syystä harva tekee tulkin hommia Suomessa kokopäiväisesti. Päätoimen ohella kylläkin, mutta silloin pitää olla selainen työ, mistä voi olla vapaasti pois koko päivän. Jos haluaa olla tulkki oikein ammattitasolla, niin pitää olla hyvin ansaitseva puoliso, joka tuo perheeseen pystyvän rahavirran. Tulkin työ kun on "vaihteleva".

    • OU JEEE

      jkwebjlasdnkas 4099,90e per kuukausi.
      . tämä on varma tieto sillä tämän verran minä saan palkkaa

    • Hallå

      ei yhtä hyvä ku lääkäri

    • naser1

      uusi aloittava tulki ei kokemusta ,mikä on tavallinen peruspalkka?

    • eurooppa2

      Saman haluaisin tietää kuin edellinen, kuinka paljon aloittava tulkki voi ansaita? Ja mielellään haluaisin tietää aloittavan tulkin tuntipalkan.

    • Koulutettu tulkki

      Kokenutkitn tulkki saa taistella kohtuullisesta kuukausipalkasta. Toimeksiannot vaihtelevat ja vuodessa on usein muutama hiljainen kuukausi. Keskimäärin kokenut tulkki, joka työskentelee pääasiassa asioimistulkkina kotimaassa ei saa enempää kuin 2500 e/kk.

    • Tieto lisää tuskaa

      Mietippä sitä..

    • pölöpölöpölöpölö

      isäni on asioimis tulkki ja tienaa 5000€ kuukaudessa, joskus enemmänkin:)

      • IhmettelenVain

        Millä ihmeen tavalla? Sillä muutaman kympin tuntipalkallako? Asioimistulkin tavallinen tienesti on 900 euroa/kk...

        Vai onko saanut koko tulkkauttamisfirman asiapaperit konekäännöksellä tehtäväkseen???

        Vai harjoittaako samalla jotain ihan muuta bisnestä?


    • tulkkityttö

      tuntiveloitus 35-40 euroa, toimin tulkkina silloin tällöin. Päälle km-korvaukset.

    • 80.kiloeuroa

      Kaupparekisteristä jos kurkkaa tulkkausfirmojen vuositulosta, niin näkee, ettei tarvi nälkäpalkalla pälättää.

    • Anonyymi

      Asioimistulkit ja konferenssitulkit ovat kaksi aivan eri asiaa. Asioimistulkilla on ammattitutkinto ja konferenssitulkilla ylemmän korkeakoulututkinnon päälle lisäkoulutus.
      Korkealkoulututkinnon omaavan kotimaassa toiminimellä toimivan asioimistulkin palkkio (huom. ei palkka) on sovittavissa, mutta esim. 60 €/tunti alv on kohtuullinen veloitus esim. oikeus- ja muista viranomaistulkkauksista. Töiden määrä riippuu paljolti työkielistä. Hinnalla ei kannata kilpailla. Ammattitaidolle on aina kysyntää.

    • Anonyymi

      Minä olen tulkki ja kääntäjä, yksi harvinaninen ja yksi yleinen kieli suomen kielen lisäksi. Minulla on ammattitutkinto ja toinen tulossa. Tavallinen tunttipalkkani on 35-40 euroa per tunti, olen freelancer verokortilla. Teen paljon töitä kaikialla ja palkka on hyvä, pystyn säästämään tuhansia kuukaudessa. Käytän autoa koko ajan, että voin päästä nopeasti paikasta toiseen. Olen ollut alalla vuodesta 2012 ja työtarjoukset koko ajan lisääntyy. Vapaa aikaa ei ole oikeasti, tänään lähdin Espoosta Turkuun klo. 6,45, tulin kotiin 6 tulkkaustunnin jälkeen klo.18. Nyt jatkan kirjallisella käännöksellä. Jos tykkät tästä työstä, se ei tuntuu niin raskaalta. Sen vuoksi minä en voi lopettaa.

      • Anonyymi

        Hei,

        Minä olen aloitteleva tulkki ja olen nytten 2 kk työskennellyt tulkkina ja haluaisin sinulta neuvoja tämän asian suhteen miten minun kannattaa lähteä jatkamaan tätä esim verokortilla vai freelancer?
        Mäkin haluaisin säästää tuhansia euroja kuussa ja mulle maksetaan 30 tunnilta 😂


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      155
      11041
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3093
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      213
      2945
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2157
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1918
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1739
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1736
    8. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      50
      1630
    9. 85
      1628
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1627
    Aihe